молитва перед Причастям

спірні питання, обговорення, зауваги

Модератори: Artur, Олюнька

Повідомлення ljubomyr_ps » 20 грудня 2009, 00:00

ірця123 написав:Скажіть, а ще десь чула, що до "вірую, Господи і ісподую додають такі слова:"... і на життя вічне. Амінь. " Після "а на зцілення душі і тіла мого". Чи то правильно???

Так. В нашій парафії Сокальсько-Жовківської єпархії промовляють перед причастям згадані Вами сакральні слова. Все нормально, нічого в них поганого немає навпаки вони дають усвідомлення людям того, що наше християнське життя нерозривними узами повязане з життям вічним у Христі Ісусі. Хоча, правду кажучи, по інших парафіях де мені доводилось бувати я, згаданих Вами слів, у молитві перед причастям не чував...
Життя таке коротке - поспішаймо творити добро!
ljubomyr_ps
старець
старець

Повідомлення: 429
Подякував (ла): 13 раз.
Подякували: 14 раз.

Повідомлення ірця123 » 21 грудня 2009, 16:46

Дякую. :Rose: Я чула ці слова в Коломиї, бульше не чула.... Але під час особистої молитви їх промовляю, якось дуже мені подобаються, дають особливе відчуття....
Боже, Ти-Бог мій. Тебе шукаю пильно. Тебе душа моя прагне.
ірця123
дописувач
дописувач

Повідомлення: 63
Подякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Re: молитва перед Причастям

Повідомлення roksanka » 24 лютого 2010, 15:02

щодо питання бити себе в груди чи хреститись!

колись я одного священника про це питала, так він відповів, що в неділю і свята бити себе в груди не можна, так само як бити поклони чи падати на коліна. Адже неділя - це день святкування Воскресіння Господнього. Ми маємо в цей день радіти, а не займатись самобичуванням...

а взагалі - це все індивідуально :)
roksanka
гість
гість

Повідомлення: 1
Подякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Поперед.

Повернутись в Устав Богослужень

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість