Igor писав:Є ще спрощені системи оподаткування, 6%, 10% Єдиний податок.
а яким чином це примінити до священослужителя? Єдиний податок - це про приватного підприємця?

Igor писав:Є ще спрощені системи оподаткування, 6%, 10% Єдиний податок.

о.Олег писав:а яким чином це примінити до священослужителя? Єдиний податок - це про приватного підприємця?
а Єдиний податок?
j_kop21 писав:а Єдиний податок?
Як юр.особа парафія є неприбутковою організацією. Священик в такому випадку наймана особа (парафією) і парафія виплачує зарплату з усіма стандартними нарахуваннями і стягненнями.
Прихід - це пожертви і тільки пожертви, тому і не обкл. податком.
А якщо парафія хоче вести будь-яку господарську діяльність, котра не має прямого відношення до справ церковних, то організовує відповідну структуру і платить податки вже з підприємства.
Що до ФОП, то це справа кожного священика як він сприймає іншу діяльність крім священичої.
Але в такому випадку держава сприймає його як і будь-яку іншу фіз. особу.
У мене таке враження, що або ні, або я не розумію поняття "Єдиний податок"У мене таке враження, що або ні, або я не розумію поняття "Єдиний податок"
j_kop21 писав:У мене таке враження, що або ні, або я не розумію поняття "Єдиний податок"
священик собі може бути на єдиному, як будь-хто інший.
а як ви собі уявляєте парафію на будь-якій формі оподаткування?
вона ж 1. Релігійна орг
2. неприбуткова
з чого податок?
о.Олег писав:як може бути на Єдиному? Хіба він не мав би тоді бути приватним підприємцем? Але тоді не як священик, чи не так?
А парафія (і будь-яка інша релігійна, громадська неприбуткова організація) прямо податків не платить, але, якщо бере до себе працівника і платить йому (те, що в нас називається утримання) - що Держава розцінить як заробітню платню - хіба не має тоді сплачувати у всі Фонди? Ігор не правий, що парохія, яка мені виплачує 750 грн має оплатити ще і 468 грн державі?
Igor писав:Почнемо з податків
1. Загальна система оподаткування - сплачуються усі податки і збори.
Спрощені системи оподаткування
1. Фіксований податок. Може бути за ставкою 6% або 10% від поступленої виручки
2. Єдиний податок. Фіксованою сумою від 60 до 200 грн.
Тепер що оподатковувати:
1. Оренда церковних приміщень, які здаються священником в оренду.
2. Роздрібна торгівля.
3. Виробнича діяльність.
А для чого?
Для того, щоб усі були в рівних умовах, як то наприклад десь може існувати підприємство, яке здійснює свою діяльність офіційно, сплачує податки, а тут коло нього відривається ще одне, від парафії, яке уникає сплати податків. А це не є правильним, умови повинні бути рівними для всіх.
Igor писав:П.С. А до речі, чому завжди говориться, що зарплату священнику повиннна платити громада? Це, на мою думку, є принципово неправильним, адже священник не підпорядковується громаді. Зарплату йому повинна сплачувати структура, яка призначила його на цю роботу і яка його контролює.
j_kop21 писав:Можете тут почитати: http://www.kontrakty.com.ua/norma/1998/28/28nep.htm

о.Олег писав:тобто, якщо священик не провадить роздрібну торгівлю, не здає приміщень в оренду, не займається виробничою діяльністю а виключно священодіє, тоді... тоді що з податком?
тоді дійсно краще зареєструватись приватним підприємцем і платити гривень 200 фіксованого податку щомісяця + доведеться наймати бухгалтера для подання звітності. Цей спосіб зараз використовує багато компаній - всіх працівників оформляють ПП.
Я теж отримую з-п "у конверті". Три роки тому, коли шукала нову роботу, то хотіла офіційної з-п, тому пішла працювати в банк - тепер би десятому заказала
Наразі виходу не бачу. Ті податки і нарахування в фонди - суцільне здирство, гроші йдуть невідомо на що: фонди зайнятості повибудовували соді хороми викладені мармуром, соцстрах роздає путівки лише "привілейованим" і т.д. А про Пенсійний фонд, то взагалі окрема розмова. 
Олюнька писав:о.Олег писав:тобто, якщо священик не провадить роздрібну торгівлю, не здає приміщень в оренду, не займається виробничою діяльністю а виключно священодіє, тоді... тоді що з податком?
так і буде, як рахували.тоді дійсно краще зареєструватись приватним підприємцем і платити гривень 200 фіксованого податку щомісяця + доведеться наймати бухгалтера для подання звітності. Цей спосіб зараз використовує багато компаній - всіх працівників оформляють ПП.
А взагалі, це ж не лише у священиків така проблема.Я теж отримую з-п "у конверті". Три роки тому, коли шукала нову роботу, то хотіла офіційної з-п, тому пішла працювати в банк - тепер би десятому заказала
Наразі виходу не бачу. Ті податки і нарахування в фонди - суцільне здирство, гроші йдуть невідомо на що: фонди зайнятості повибудовували соді хороми викладені мармуром, соцстрах роздає путівки лише "привілейованим" і т.д. А про Пенсійний фонд, то взагалі окрема розмова.
пам'ятається ставав на Біржу і там хотіли мій богословський фах зафіксувати: зі всього можливого я їм порадив "настройщик духових інструментів"
Не погодились, правда і зійшлись на філософії...j_kop21 писав:священик собі може бути на єдиному, як будь-хто інший.
яким чином священик (саме як священик) може бути ПП
j_kop21 писав:яким чином священик (саме як священик) може бути ПП
Не як священик, бо священство не є підприємницькою діяльністю.
Може бути ПП як будь-хто інший, якщо хоче займатись підприємництвом.
Державі всерівно хто підприємець, просто Церква не хоче, щоб священик займався підприємництвом. Хоч я особисто не бачу тут дилеми.
Чому б не визначити допустимі види діяльності і професії, де б священик міг заробляти...
о.Олег писав:та тому, що є купа роботи саме священичої. Саме тому Церква проти. Відповідно ПП відпадає. Дякую, бо ніяк Вас не міг зрозуміти
Igor писав:о.Олег писав:та тому, що є купа роботи саме священичої. Саме тому Церква проти. Відповідно ПП відпадає. Дякую, бо ніяк Вас не міг зрозуміти
У Вас церковний магазин на парафії є?
Продавці оформлені?
Як обліковується виручка?
Ви знаєте що інших би за таке оштрафували і закрили?

Але тоді стаж не рахується.Олюнька писав:Ще можна укласти цивільно-правовий договір про надання послуг - тоді сплачується 15% податку з доходів фіз. осіб.Але тоді стаж не рахується.

о.Олег писав: І можливо це цікава ідея, от тільки не впевнений, щов переліку "послуг" надавати які передбачено Законом буде щось по темі. Точніше з того що знаю впевнений в протилежному.
о.Олег писав:Олюнька писав:Ще можна укласти цивільно-правовий договір про надання послуг - тоді сплачується 15% податку з доходів фіз. осіб.Але тоді стаж не рахується.
так стаж не рахується священикові ще з часів есересеру. Десь в 70-х був момент (старші священики розповідали) коли священиків було прирівняно до діячів культури, а потім і до тепер... І можливо це цікава ідея, от тільки не впевнений, щов переліку "послуг" надавати які передбачено Законом буде щось по темі. Точніше з того що знаю впевнений в протилежному.
Олюнька писав:о.Олег писав: І можливо це цікава ідея, от тільки не впевнений, щов переліку "послуг" надавати які передбачено Законом буде щось по темі. Точніше з того що знаю впевнений в протилежному.
На днях чула від нашої бухгалтерки краєм вуха, що в свідоцтві платника єдиного податку можна вказувати довільне формулювання виду діяльності, а класифікація згідно КВЕД використовується лише при реєстрації ПП, до того ж там є такі види, наприклад, як "надання інших послуг".
ivtern писав:... а може бути бізнесового.
о.Олег писав:ivtern писав:... а може бути бізнесового.
бізнесовою бути не може.
ivtern писав:о.Олег писав:ivtern писав:... а може бути бізнесового.
бізнесовою бути не може.
Але всеж таки є... Говорю бо знаю. Наприклад купівля продаж нерухомості, СГ угіддя, Ребілітаційні центри,різнороду курси і багато іншого. Те чим займаються деякі священики, як би ми того не хотіли.
о.Олег писав: ... Це, з досвіду, якраз і дуже навіть бажана діяльність священика. таку роботу роблю.
ivtern писав:о.Олег писав: ... Це, з досвіду, якраз і дуже навіть бажана діяльність священика. таку роботу роблю.
Вичерпна відповідь.
Поясніть будь- ласка чому тоді священики категорично (а в більшості негативно) ставляться до фінансових послуг виокремлю НПФ "Покрова". Якщо фонд є церковний і створений за ради священичої пенсії. Цеж не бізнес.
але гріхом є не слухати Церкву (яка прямо заборонила), не працювати з парафіянами (одна з важливих причин заборони бізнесової діяльності, нмд). Але з Вами поданого важливо виокремити те, що може належати до прямих сповнень обов'язків священика
в багатьох є певний негативний досвід вкладання грошей в майбутню пенсію/страхування.
Повернутись до “НПФ "Покрова"”
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей