Сторінка 1 з 1

Голос Бога

Додано: 01 жовтня 2009, 19:03
Diana
Слава Ісусу Христу!
Шановні учасники форуму, хочу звернутися до вас за порадою. Як навчитися слухати голос Бога, як зрозуміти, якими є Його очікування щодо нас. У житті інколи є такі ситуації, що просто не знаєш, що робити, і так хочеться отримати підказку, побачити дороговказ...
Можливо, можете дати певні практичні поради або поділитися досвідом із власного життя.
Буду вдячна за відповідь :)

Додано: 01 жовтня 2009, 21:39
Sotnik
Слава навіки!
Ваше питання час від часу хвилює кожну людину. І кожний може щось порадити з власного досвіду.
По-перше подивіться уважно який у Вас є вибір. Потім подивіться на власне серце - чи немає там гніву чи іншого гріха. Досить часто вже після цього рішення вже зявляється. Якщо Ви все ще не впевнені, то подивіться уважно навколо себе - можливо є люди, здатні допомогти Вам у вирішенні Вашого завдання. Помоліться Господеві і спокійно робіть те, що вирішили. Коли закінчете справу, то ще раз поверніться до неї думкою та підсумуйте, що отримали. Не забудьте подякувати Господеві коли отримаєте те, чого прагнули.

Додано: 08 жовтня 2009, 10:25
ієром. Діонисій
Шановна Діано, у будь-якій життєвій ситуації можемо звернутися до Господа Бога і визнати: Він був нашим провідником навіть тоді, коли ми цього не були свідомі, "у Ньому бо живемо, рухаємося й існуємо" (Ді 17,28), -- і подякувати Йому. Отож ми і тепер -- перед обличчям Божим.
Проте Він не завжди звертається до нас безпосередньо, об"являючи свою волю. Здебільшого чинить це за участю інших людей, життєвих ситуацій або спонукає нас заглиблюватися в зміст Об"явлення, яке здійснилося в повноті в Ісусі Христі і проповідується та пояснюється в Церкві.
Прагнення пізнати Божу волю, щоб її чинити, -- це вже Божий дар. Наша готовість дає Господеві нагоду в різний спосіб промовляти до нас і вести нас до повнішої єдності з Ним.
Моя порада: моліться часто Псалом 143 (142) "О Господи, почуй мою молитву!"[/list]

Re: Голос Бога

Додано: 16 квітня 2010, 21:57
andrivovk
Diana писав:Як навчитися слухати голос Бога

Господь промовляє в тиші, через Святе Письмо, через умову молитву.Можна вибрати тихе місце і трохи пороздумувати про вічні правди.

Diana писав:У житті інколи є такі ситуації, що просто не знаєш, що робити, і так хочеться отримати підказку

Порадьтеся зі священиком для початку. O:-)

Re: Голос Бога

Додано: 24 серпня 2010, 04:45
Sotnik
"Когда посевается в тебе лукавый некий помысл или из числа сих издалека приходящих, или из числа предзанятых тобою прежде, и часто появляется в уме твоем, тогда за верное признай, что скрывает он тебе сеть. Но ты пробудись и отрезвись вовремя. А если помысл из части десных и добрых, то знай, что Бог хочет дать тебе некоторый образ жизни, и потому помысл сей, сверх обычая, возбуждается в тебе. Если же помысл омрачен, и ты сомневаешься в нем, и не можешь ясно постигнуть, свой он или тать, помощник или наветник, скрывающийся под доброю личиною, то вооружимся на него усильною и самою скорою молитвою со многим бдением и день и ночь. Ты и не отдаляй его от себя, и не соглашайся с ним, но со тщанием и горячностию сотвори о нем молитву и не умолкай, призывая Господа. Он покажет тебе, откуда сей помысл." ("Слова подвижнические", гл.40; св. преп. Исаак Сирин)