Звернення Митрополита Львівського до вірних

Запрошення прийняти участь у церковних чи толерованих Церквою світських заходах. Інформація додається виключно за згодою адміністрації Форуму.

Модератори: Just_me, viter, Artur, ihor

Аватар користувача
о.Олег
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 9707
З нами з: 29 вересня 2009, 12:53
Звідки: м.Львів

Звернення Митрополита Львівського до вірних

Повідомлення о.Олег » 07 грудня 2013, 08:15

Слава Ісусу Христу!
Дорогі в Христі брати і сестри,
події, що розгортаються в нашому суспільстві і державі, наповнюють тривогою і непевністю не одне серце. Криваві жертви нічим не виправданого насильства, загострення суспільного протистояння і невідома будущина ставлять під питання свободу і гідність кожного громадянина нашої держави. Усе це спричиняє те, що в одних серцях оселяється відчай, в інших розгубленість, в інших ненависть. Та все більше сердець вірних християн, натхнених Христовим Духом любові, з`єднуються у спільній молитві за наш народ, за його кращу долю, за мирне вирішення складної ситуації, якої ми усі є свідками і учасниками. І в цій непростій ситуації вичитуємо знаки Божого Провидіння й любові, бо бачимо, як Бог і надалі провадить історією нашого народу і нашої Церкви: сьогодні Своїм Духом Він спонукає нас до спільної, витривалої молитви перед Престолом Його безмежного Милосердя.
Так завжди було в історії народу Божого. Бог підносив у Своєму народі відданих молільників, щоб вони заступалися за народ. А в тяжких, кризових для народного життя ситуаціях, якщо народ падав перед Богом на коліна в благальній молитві, якщо зносив до Нього свої голосіння з неволі, Він ніколи не покидав його. Тому сьогодні, в часі кризової ситуації в житті нашого народу, звертаюсь до всіх священиків нашої Архиєпархії, до всіх монахів і монахинь, до всіх мирян, до всього народу Божого з проханням про щиру, витривалу й постійну молитву за мирне вирішення ситуації, що склалася, за кращу долю нашого народу, за мудрість для його провідників, за справедливість для невинних жертв насилля.
Особливо прошу богопосвячених осіб організувати в своїх монастирях цілодобову молитву. Нехай у наших парохіяльних храмах, по можливості, також зорганізується цілодобові молитовні чування, чи принаймі в часі дня. Звертаюсь до членів різних молитовних груп і спільнот, щоб вони активніше взялися до молитовного ділання та залучали до нього якнайбільше коло вірних. Також закликаю усіх небайдужих провести, принаймі, один день у строгому пості у згаданих наміреннях. Нехай цей Різдвяний піст буде вступом до повторного народження Христа Спасителя в кожному серці в нашому народі, щоб Різдвяні Свята, що наближаються, провели ми в мирі й Божій радості.
"Просіть і дасться вам; шукайте і знайдете; стукайте і відчинять вам. Кожний бо, хто просить, одержує; хто шукає, знаходить; хто стукає, тому відчиняють. Чи ж є між вами хтось такий, що, коли син попросить у нього хліба, дасть йому камінь? Або коли попросить рибу, дасть йому гадюку? Тож коли ви, злі бувши, вмієте давати дітям вашим добрі дари, оскільки більш Отець ваш, що на небі, дасть дари тим, які його просять." (Мт 7, 7-11) - каже Господь. Тому припадімо в молитві з довір`ям взиваючи до Бога, який в руці своїй тримає долі народів за нас самих, наші родини, наш народ. Кличмо на допомогу до нашої Небесної Матері - Пресвятої Богородиці, до всіх святих нашого народу. І Бог миру нехай благословить усіх нас.
З молитвою і Архиєрейським благословенням
+Ігор
Архиєпископ і Митрополит Львівський
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

Повернутись до “Афіша оголошень”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 9 гостей