Вова писав:viter писав:Чому безглузді? Мене цікавить як протестанти ставляться до чуд, які відбуваються у Католицькій Церкві і Ви, як протестант, також могли б висловити свою думку.
Питання, в суті... без суті. Ніяк невідносяться. Їм по барабану.
Модератори: Just_me, viter, Artur, ihor
Вова писав:viter писав:Чому безглузді? Мене цікавить як протестанти ставляться до чуд, які відбуваються у Католицькій Церкві і Ви, як протестант, також могли б висловити свою думку.
Як чому, бо ви протестантів і сектантів в одне змішали, як можна на таке відповідати. То це саме як я вас запитав "А якщо я так напишу католики ( сектанти) це теж буде нормально" " для мене різниці не має" ви відповідали?
прочанка писав:надибала цікаву статтю. Частково зацитую:
romanm писав:прочанка писав:надибала цікаву статтю. Частково зацитую:
Ну, це таке, нічого і нам не заважає робити так само. Не під дулом ж пістолета заставляють приходити. Так, що імхо, наше недопрацювання.
надибала цікаву статтю. Частково зацитую:
romanm писав:надибала цікаву статтю. Частково зацитую:
Можете викласти її повністю?
Вова писав:... То ви питаєтеся у протестантів чи сектантів. А якщо я так напишу католики ( сектанти) це теж буде нормально, аааааа ?
Вова писав:2. Про які ви чуда говорите? Читали у писані за чуда ( не хочу давати цитати обідетеся).
viter писав:Чому, знаючи про них, вони не навертаються до Католицької Церкви.
о.Олег писав: Знаю і про силу молитви протестантів.
viter писав:о.Олег писав: Знаю і про силу молитви протестантів.
Про силу молитви протестантів хотів би поговорити окремо тут viewtopic.php?f=18&t=1777 Чи не має тут самонавіювання та елементів гіпнозу (часто масового).
viter писав:Може й так. Але ще за часів апостолів (та й пізніше і навіть тепер) багато людей наверталось до Христа саме завдяки чудам.
о.Олег писав: По аналогії: Святе Письмо в протестантів не перестає бути Святим Письмом - бо є Словом Божим (їхнє трактування - може бути і не від Бога, але від Біблії це нічого не забирає і істиності протестантам не дає); Таїнство Хрещення у великої кількості протестантських деномінацій є Божим, але це не освячує їхні помилки віри...
viter писав:о.Олег писав: По аналогії: Святе Письмо в протестантів не перестає бути Святим Письмом - бо є Словом Божим (їхнє трактування - може бути і не від Бога, але від Біблії це нічого не забирає і істиності протестантам не дає); Таїнство Хрещення у великої кількості протестантських деномінацій є Божим, але це не освячує їхні помилки віри...
Хочу зауважити, що Святе Письмо та Таїнство Хрещення були даровані Церкві Богом у минулому та присвоєні протестантами, а чуда Бог творив в минулому, творить зараз і буде творити в майбутньому. І виникає питання чи творитиме Бог чуда в протестантських церквах щоб люди через це думали, що Господь їх (ті церкви) благословляє і таким чином переконувалися у правильності свого відступництва?
Але не мені, грішному, вказувати Богові де творити чуда. Він у мудрості та милості Своїй знає що і як треба робити. Нехай буде Його свята воля нині, і повсякчас і на віки вічні.
о.Олег писав:Я грішний давно вже задумуюсь над тим, наприклад, що в православних є дійсно великі Святі і Подвижники, яким Господь Дарував творити Чуда, святість, але... які до кінця життя були в схизмі і лаяли (часом і було за що, але переважно - повторювання наклепів, злоба, непорозуміння...) Христову Церкву на чому світ стоїть...
о.Олег писав:пане Вово - Ви сектант
Вова писав:Iван.16:2 Вас виженуть із синагог. Прийде навіть година, коли кожен, хто вам смерть заподіє, то думатиме, ніби службу приносить він Богові! Уже таке було, напевно скоро знов буде, вам тільки би можливість дати.
Вова писав:о.Олег писав:пане Вово - Ви сектант
Ви дуже помиляєтесь у тому хто є сектант, читайте ів 15 розділ. Iван.15:8 Отець Мій прославиться в тому, якщо рясно зародите й будете учні Мої. Учні Христа в пізнаються по плодам. а не по словах. Також сектант це той хто не показує Христове світло.
Але я вас розумію, чому вас так вчать говорити, це як у бізнесі. Я трошки тим займаюся, тому я вас добре зрозумів.
Ну що ж не має тут смислу із " не помильними" спілкуватися. Ви Христа приватизували, добре що хоч тепер не продаєте спасіння (індульгенція). З Богом оставайтеся о.Олег.
Тепер мені ще ясніше стає зрозуміліше
Iван.16:2 Вас виженуть із синагог. Прийде навіть година, коли кожен, хто вам смерть заподіє, то думатиме, ніби службу приносить він Богові! Уже таке було, напевно скоро знов буде, вам тільки би можливість дати.
viter писав:о.Олег писав:Я грішний давно вже задумуюсь над тим, наприклад, що в православних є дійсно великі Святі і Подвижники, яким Господь Дарував творити Чуда, святість, але... які до кінця життя були в схизмі і лаяли (часом і було за що, але переважно - повторювання наклепів, злоба, непорозуміння...) Христову Церкву на чому світ стоїть...
І для мене це питання залишається нерозв'язаним.
о.Олег писав: (Ви не повністю мене цитуєте, вириваєте з контексту, нажаль).
хто Ви такі, щоб проти вас протестувати"
некритично звинувачуєте мене грішного у тому, що хочу Вас вигнати з Форуму
Але Ви так і не відповіли на основне питання, яке ставлю і ставлю в намаганні зрозуміти Вас: чому вважаєте Письмо Святим?
о.Олег писав:viter писав:Чому, знаючи про них, вони не навертаються до Католицької Церкви.
думаю, що не варта думати про обов'язкове сповнення Чуда Божого на святому. Маємо велику кількість грішників, на яких Воно Сповняється... Дух Діє на кому хоче. Одне точно: Чудо Боже - це Плід Дії Святого Духа. Навіть, якщо не в Церкві Христовій - це та точка дотику між такими різними людьми: Бог. Ми такі всі різні, але над нами Бог, який Дбає. Знаю і про силу молитви протестантів. Знаю і про Чуда в православних. Не можу твердити, що Чудо зобов'язує навернутися, показує "щось" (істинність віри, наприклад) окрім Милості Люблячого Бога.
о.Олег писав:я не підсвідомо, а чітко і свідомо знаю, що Ви сектант, бо належите до секти. Негативний зміст цей термін несе лише по факту того, що Ваші попередники відійшли від Церкви, але це зовсім не означає, що Ви завжди не праві. Завждинеправість в термін "секта" вписуєте Ви, а не я. Я ж констатую історичну тяглість подій, з якої видно, що був момент, коли Ваші попередники належали до Христової Церкви і був момент, коли відрізались.
Повернутись до “Інші Церкви та Спільноти”
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 232 гостей