Характерні риси діяльності тоталітарних сект

Модератори: Just_me, viter, Artur, ihor

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Re: ОСНОВНІ ХАРАКТЕРНІ РИСИ ДІЯЛЬНОСТІ ТОТАЛІТАРНИХ СЕКТ

Повідомлення o.Mykil » 07 червня 2010, 22:57

Вова писав:
o.Mykil писав:http://www.ukrcenter.com/library/read.asp?id=2082

Тобто получається, кожна конфесія придумала ознаки сектантства, і це проміняє до інших конфесій. Ще нам треба таке зробити :D

Читайте св. Писання та розумійте його, як слід! Ось і відгадка.
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
Хоче всіх Господь зустріти
На шляху правдивім!

Вова
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення Вова » 07 червня 2010, 23:02

o.Mykil писав:
Вова писав:
То де правда? у вашій цитаті чи у моїй?

Брате, цитата не моя приватна, а з Божого Слова, св. Писання...

"Багато й іншого звершив Ісус; та, якби написати про те докладно, то, гадаю, цілий світ не вмістив би написаних книг. Амінь" (Ів. 21, 25).

Але ми відходимо від теми, яка все-таки про секти, зокрема сучасні!!!

та мої теж із Писання :)

Але тут написано "Багато й іншого звершив Ісус" а не навчив. Я розумію так, якщо усне передання, чи письмове суперечить Писаню, значить таке передання не може бути Божим.
Каже бо Писання: Кожен, хто вірує в Нього, не буде засоромлений.

Вова
старець
старець
Контактна інформація:

Re: Re:

Повідомлення Вова » 07 червня 2010, 23:09

o.Mykil писав:Протестантизм не існує в чистому вигляді, а розділений, як відомо, на сотні прерізних релігійних рухів, сект тощо. %)

Погоджуюсь, не всі протестанські конфесії відповідають Писаню.

o.Mykil писав:Шукайте відповідь безпосередньо у св. Писанні чи церковному переданні....

Надаю перевагу першому.

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 08 червня 2010, 15:12

Вова писав:То де правда? у вашій цитаті чи у моїй?

та немає там протиставлення, пане Вово.
протиставлення і далі залишається у тому, що Ви в одному (прийнятому Церквою Святому Письму) довіряєте, а в іншому (прийнятому Церквою Святому Переданню) - не довіряєте Католицькій Церкві... Відповідно, нажаль, і виглядаєте своїми дописами часами отак десь Зображення
вибачте
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

Вова
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення Вова » 08 червня 2010, 21:12

о.Олег писав:

протиставлення і далі залишається у тому, що Ви в одному (прийнятому Церквою Святому Письму) довіряєте, а в іншому (прийнятому Церквою Святому Переданню) - не довіряєте Католицькій Церкві... Відповідно, нажаль, і виглядаєте своїми дописами часами отак десь Зображення
вибачте

або наоборот, в тому смислі що поставте себе у цій цитаті :roll:

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 08 червня 2010, 21:30

Вова писав:
о.Олег писав:

вибачте

або наоборот, в тому смислі що поставте себе у цій цитаті :roll:

не працює - я у протестантів нічого не брав, пане Вово.
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

прочанка
старець
старець

Повідомлення прочанка » 08 червня 2010, 21:38

Один Пастир -одне стадо! - вчив Ісус
сатана радить - розділяй і властвуй. Кожна нова секта, яка роздиває єдину святу апостольську Церкву служить сатані.
Не бійтеся!

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 08 червня 2010, 21:44

прочанка писав:Один Пастир -одне стадо! - вчив Ісус
сатана радить - розділяй і властвуй. Кожна нова секта, яка роздиває єдину святу апостольську Церкву служить сатані.

першому сектантові...

Вова
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення Вова » 08 червня 2010, 21:48

Частково ви праві, а частково ні.
Не можна усе на сатану звалити, винуваті у більшості самі християни, ми перестали бути світлом і сіллю. А кожен християнин зо окремо є камінчик у великій будівлі, що називається Церква. А Церква є світло, а якщо світло не світить, що залишається людині робити, крім того щоб шукати Бога.

прочанка
старець
старець

Повідомлення прочанка » 08 червня 2010, 22:00

Шукати Бога - згідна з Вами :) Але секти, прикриваючись Богом,(особливо панівна верхівка) прагнуть влади і грошей... Одна моя родичка мислила саме так - шукати Бога... Потрапила під вплив свідків. Пройшло доволі часу поки вона зрозуміла, що її використовували... Бог її не покинув, повернулась в лоно УГКЦ, висповідалась, визнала помилки...
Не бійтеся!

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 08 червня 2010, 22:09

Вова писав:

Частково ви праві, а частково ні.
Не можна усе на сатану звалити, винуваті у більшості самі християни, ми перестали бути світлом і сіллю. А кожен християнин зо окремо є камінчик у великій будівлі, що називається Церква. А Церква є світло, а якщо світло не світить, що залишається людині робити, крім того щоб шукати Бога.

можливо Ви десь і маєте рацію. У дуже окремих випадках. Але переважно людина засліплена власним "я" і нічого окрім себе не бачить... І прикриваючись пошуком Бога вона шукає самоутвердження, себе... Вириває з Церкви Божої Святе Письмо в трактує, трактує... Знаходить суперечності - вирішує, що їй миліше, а заявляє: "так сказав Бог" (і цитата в дужках...) А Бог Сказав і Церква Сталася, Сказав - Записала, Сказав - пояснила суть... Для всіх "камінчиків", пане Вово. Силою Святого Духа. Церква - не лише "кожен християнин". Церква народилася Зісланням Святого Духа і ось уже майже 2000 рочків їй. І світить - просто людина дивиться на себе і гру власної тіні видає за Одкровення. Мені шкода, пане Вово...

Вова
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення Вова » 08 червня 2010, 22:11

прочанка писав:Шукати Бога - згідна з Вами :) Але секти, прикриваючись Богом,(особливо панівна верхівка) прагнуть влади і грошей... Одна моя родичка мислила саме так - шукати Бога... Потрапила під вплив свідків. Пройшло доволі часу поки вона зрозуміла, що її використовували... Бог її не покинув, повернулась в лоно УГКЦ, висповідалась, визнала помилки...

Ви мене не так зрозуміли, я говорив якщо у Церкві людина має постійно духовну поживу вона не буде шукати Бога на стороні, а коли не може знайти цієї духовної їжі, то тут і виникають проблеми.

Вова
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення Вова » 08 червня 2010, 22:13

о.Олег писав:можливо Ви десь і маєте рацію. У дуже окремих випадках. Але переважно людина засліплена власним "я" і нічого окрім себе не бачить... І прикриваючись пошуком Бога вона шукає самоутвердження, себе... Вириває з Церкви Божої Святе Письмо в трактує, трактує... Знаходить суперечності - вирішує, що їй миліше, а заявляє: "так сказав Бог" (і цитата в дужках...) А Бог Сказав і Церква Сталася, Сказав - Записала, Сказав - пояснила суть... Для всіх "камінчиків", пане Вово. Силою Святого Духа. Церква - не лише "кожен християнин". Церква народилася Зісланням Святого Духа і ось уже майже 2000 рочків їй. І світить - просто людина дивиться на себе і гру власної тіні видає за Одкровення. Мені шкода, пане Вово...

це саме і вас стосується не так зрозуміли. Я говорив що ми кожен зо окрема є світло і сіллю, а якщо ми не пригідні, то як люди можуть побачити у нас послідовників ХРИСТА? 100% ні як, тільки одну релігію і обряди.

прочанка
старець
старець

Повідомлення прочанка » 09 червня 2010, 09:30

Вова писав:
прочанка писав:Шукати Бога - згідна з Вами :) Але секти, прикриваючись Богом,(особливо панівна верхівка) прагнуть влади і грошей... Одна моя родичка мислила саме так - шукати Бога... Потрапила під вплив свідків. Пройшло доволі часу поки вона зрозуміла, що її використовували... Бог її не покинув, повернулась в лоно УГКЦ, висповідалась, визнала помилки...

Ви мене не так зрозуміли, я говорив якщо у Церкві людина має постійно духовну поживу вона не буде шукати Бога на стороні, а коли не може знайти цієї духовної їжі, то тут і виникають проблеми.

:( тоді,можливо, проблема у самій людині? Часто нині можна почути: - в ту церкву більше не піду - щось в ній не так або священик не подобається, а є й таке - ходжу до тої церкви, бо такий файний молодий священик -є на кого подивитися...
Тобто, питання - що сама людина хоче знайти?! Чи хоче вона тої духовної поживи? Варто віднайти Бога в собі, навести лад у власній душі...
Не бійтеся!

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 09 червня 2010, 09:35

Вова писав:це саме і вас стосується не так зрозуміли. Я говорив що ми кожен зо окрема є світло і сіллю, а якщо ми не пригідні, то як люди можуть побачити у нас послідовників ХРИСТА? 100% ні як, тільки одну релігію і обряди.

в нас одні люди побачать щось одне, інші - інше... Люди грішні, пане Вово. Завжди. А Церква, пане Вово - Свята. Завжди. Баче хтось чи не баче. У людині проблема. Погоджуюсь з Прочанкою...

Вова
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення Вова » 09 червня 2010, 13:53

о.Олег писав: Люди грішні, пане Вово. Завжди. А Церква, пане Вово - Свята. Завжди. Баче хтось чи не баче.

Та Церква і є ми. Чи що для вас є Церква? Як може буде Церква повністю свята якщо у нас примустім 50% грішників з явним показом гріха. Я теж так розумію що Церква свята, але будьмо чесні перед собою. Через те і утворюються секти, бо говорять одне, а на ділі друге. Читайте що пише Павло(1Кор.12:12-27):
12 Бо як тіло одне, але має членів багато, усі ж члени тіла, хоч їх багато, то тіло одне, так і Христос.
13 Бо ми всі одним Духом охрищені в тіло одне, чи то юдеї, чи геллени, чи раби, чи то вільні, і всі ми напоєні Духом одним.
14 Бо тіло не є один член, а багато.
15 Коли скаже нога, що я не від тіла, бо я не рука, то хіба через це не від тіла вона?
16 І коли скаже вухо, що я не від тіла, бо я не око, то хіба через це не від тіла воно?
17 Коли б оком було ціле тіло, то де був би слух? А коли б усе слух, то де був би нюх?
18 Та нині Бог розклав члени в тілі, кожного з них, як хотів.
19 Якби всі одним членом були, то де тіло було б?
20 Отож, тепер членів багато, та тіло одне.
21 Бо око не може сказати руці: Ти мені непотрібна; або голова знов ногам: Ви мені непотрібні.
22 Але члени тіла, що здаються слабіші, значно більше потрібні.
23 А тим, що вважаємо їх за зовсім нешановані в тілі, таким честь найбільшу приносимо, і бридкі наші члени отримують пристойність найбільшу,
24 а нашим пристойним того не потрібно. Та Бог змішав тіло, і честь більшу дав нижчому членові,
25 щоб поділення в тілі не було, а щоб члени однаково дбали один про одного.
26 І коли терпить один член, то всі члени з ним терплять; і коли один член пошанований, то всі члени з ним тішаться.
27 І ви тіло Христове, а зосібна ви члени!

Люди є грішні, але коли навертаються до Христа, то стають оправдані грішника,Павло їх називає святими. Записано: святий, нехай ще освячується. Процес святості усе життя, там само як процес деградації. Людина на місці не стоїть, або освячується, або грішить.

Або тоді не можна всіх хто ходить до Церкви називати віруючими, християнами

Вова
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення Вова » 09 червня 2010, 14:03

прочанка писав: :( тоді,можливо, проблема у самій людині? Часто нині можна почути: - в ту церкву більше не піду - щось в ній не так або священик не подобається, а є й таке - ходжу до тої церкви, бо такий файний молодий священик -є на кого подивитися...
Тобто, питання - що сама людина хоче знайти?! Чи хоче вона тої духовної поживи? Варто віднайти Бога в собі, навести лад у власній душі...

о.Олег писав: Погоджуюсь з Прочанкою...

Та я всього навського показав одну причину, через котру утворюється секти і чому люди залишають Церкву. А ви не неї не звернули увагу. Ви що думаєте люди сліпі. Треба бути чесним із своєю парафією. Навіть коли є гріх, я думаю люди зрозуміють , але коли його скривають, а потім говорять що Церква – свята, як ви думаєте що люди собі у серці відповістять, на язиці може бути одне, а у серці друге.

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 09 червня 2010, 17:23

Вова писав:
прочанка писав: :( тоді,можливо, проблема у самій людині? Часто нині можна почути: - в ту церкву більше не піду - щось в ній не так або священик не подобається, а є й таке - ходжу до тої церкви, бо такий файний молодий священик -є на кого подивитися...

о.Олег писав: Погоджуюсь з Прочанкою...

Та я всього навського показав одну причину, через котру утворюється секти і чому люди залишають Церкву. А ви не неї не звернули увагу. Ви що думаєте люди сліпі. Треба бути чесним із своєю парафією. Навіть коли є гріх, я думаю люди зрозуміють , але коли його скривають, а потім говорять що Церква – свята, як ви думаєте що люди собі у серці відповістять, на язиці може бути одне, а у серці друге.

так я звернув увагу і чітко написав, здається: "людина завжди грішна". Тобто - і у Церкві. Хто говорить про скривання гріха в Церкві? Навпаки - треба виявляти і спонукати грішника до каяття. Але неправі ті люди, які відходять від Церкви, бо побачили там грішника. Церква не перестає бути святою, бо святість її від Бога. Церква не перестає бути грішною, бо грішна людина. І я повністю усвідомлюю, що грішний. Але своєю грішністю стараюся не поганити Христову Церкву. Я грішний бачу в Церкві грішників, пане Вово, але гріх неможливо викорінити через ще більший - гріх творення сект. Тому і залишаюсь в Церкві Христовій. Працюю над собою і над довіриними мені грішному Божими людьми...

прочанка
старець
старець

Повідомлення прочанка » 09 червня 2010, 19:30

Підтримую отця. Ісус залишив нам свою Церкву, як основу нашої віри, в якій відбувається під час Служби найважливіше Таїнство Пресвятої Євхаристії.
І ми, віряни, саме за цим маємо тягнутися до церкви, бо саме в такий спосіб можемо отримати Божу поживу для душі і життя вічного.
Все інше... Якби ми були святими, то жили б у раю, були б ангелами, а ми-грішні люди. Всі, без вийнятку, тільки та гріховність буває різною. За свої гріхи й будемо відповідати... За свої, а не сусіда, кума,свата чи священика... Не варто займатись самообманом, шукати "легкого шляху до Неба" у вигляді якоїсь новомодної секти, яка багато обіцяє, а фактично живе земними "турботами" князя світу цього... В такий спосіб і перевіряється наша віра...
Не бійтеся!

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 09 червня 2010, 19:56

прочанка писав:... Ісус залишив нам свою Церкву...

так. І розумію, чому протест взяв з Церкви лише Біблію і на основі Божого Слова творить секти: в Біблії лише Бог. Але без Церкви кожна людина малює Бога під себе і, в результаті будучи позбавлена Церкви, перетворює Слово Боже на своє - людське... Нажаль

Вова
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення Вова » 09 червня 2010, 22:30

Вова писав:Та Церква і є ми. Чи що для вас є Церква?

о.Олег прошу поясніть.Щоб б я вас краще зрозумів.

як це І.Х. залишив нам Церкву. Не розумію цього вислова?

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 09 червня 2010, 22:34

Вова писав:

найпростіше тут http://catechismus.org.ua/index.php?opt ... &Itemid=38

Вова
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення Вова » 09 червня 2010, 22:51

о.Олег писав:найпростіше тут http://catechismus.org.ua/index.php?opt ... &Itemid=38

У символі вірою немає слова "Католицьку". «Вірую у святу Католицьку Церкву». чи тут мається на увазі як невидиме, містичне Тіло Христове?

Вова
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення Вова » 09 червня 2010, 23:04

о.Олег писав:
Вова писав:

найпростіше тут http://catechismus.org.ua/index.php?opt ... &Itemid=38

а ви можете своїми словами сказати що таке Церква?

Вова
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення Вова » 09 червня 2010, 23:14

прочанка писав:Якби ми були святими, то жили б у раю, були б ангелами, а ми-грішні люди. Всі, без вийнятку, тільки та гріховність буває різною.

У розуміння Павла "святий" це той що залишив грішну дорогу і навернувся цілим серцем до Христа.

Звісно той що каже що немає гріха не правдомовець, у нас залишається природа гріха, але коли ми народжуємося із гори, то більше не живемо для гріха.
Рим.6:2Ми, що вмерли для гріха, як ще будемо жити в нім?....11 Так само ж і ви вважайте себе за мертвих для гріха й за живих для Бога в Христі Ісусі, Господі нашім. 12 Тож нехай не панує гріх у смертельному вашому тілі, щоб вам слухатись його пожадливостей, 13 і не віддавайте членів своїх гріхові за знаряддя неправедности, але віддавайте себе Богові, як ожилих із мертвих, а члени ваші Богові за знаряддя праведности.

Я радив вам прочитати римлян 6 -7 розділ.

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 09 червня 2010, 23:15

Є Церква і є секти; є Бог і є боги!
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

Вова
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення Вова » 09 червня 2010, 23:24

o.Mykil писав:Є Церква і є секти; є Бог і є боги!

От про секти вроді розібралися. а от бачу не можу найти порозуміння що таке Церква. Якщо я читаю пояснення католиків, то для мене робиться враження що церква це не люди, а щось інакше.
Можливо ви поясните своїми словами що таке Церква?Хоч зрозуміло що тема про секти, але без цього я думаю дальше не годин просунутися.

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 10 червня 2010, 00:44

Вова писав:
o.Mykil писав:Є Церква і є секти; є Бог і є боги!

От про секти вроді розібралися. а от бачу не можу найти порозуміння що таке Церква. Якщо я читаю пояснення католиків, то для мене робиться враження що церква це не люди, а щось інакше.

Ну не тільки будівля... Все вже пояснено давно, тільки треба ще світла Св. Духа згори, щоби цю істину пізнати. Найперше Церква, як мені відомо, з грецької мови (Ἐκκλησία) означає «зібрання вірних». Це, отже, і духовенство, і миряни, і праведні (зокрема святі в небі), померлі в чистилищі, де мають тимчасові терпіння, і грішники на землі тощо, тобто люди так само. Це місце нашого людського (!) освячення, де є святі тайни, необхідні середники до вічного спасіння.

Вселенська унікальна Церква- місце для всіх, навіть для "блудних синів" у контексті євангельської притчі про блудного сина. Це боголюдська установа. Соборна заодно та Апостольська із законною церковною ієрархією, яка бере початок передусім із божественного начала, тобто незнищима Христова Церква. Заодно і Містичне Тіло нашого Спасителя, що нині, на жаль, через сектантську свідомість дуже пошматоване... Її душею є Св. Дух. Вона неначе наша духовна мати, бо зроджує через тайну Хрищення нових дітей Божих для Небесного Царства, котре бере початок уже у святій Господній Церкві під сонцем...

П. С. Велика нині постає проблема через те, що, наприклад, протестантизм більший наголос ставить не на Богові, а на людині. Новоспечені нетрадиційні пастирі всупереч Божій волі та неповторності Господньої Церкви творять щось своє, приватні новітні "церкви", часто на бізнесовій, а не духовній основі, тобто самі йдуть дорогою сектанства та ще й інших тягнуть цим слизьким шляхом. І який кінець буде цього всього анархізму на регілійному грунті??? Важко сказати.
Востаннє редагувалось 10 червня 2010, 09:16 користувачем o.Mykil, всього редагувалось 1 раз.
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 10 червня 2010, 08:46

Вова писав:а ви можете своїми словами сказати що таке Церква?

не бачу сенсу. Там (у посиланні) все важливо. "Своїми словами" можна щось і пропустити і нажити непорозуміння. Та і о.Микіл трошки посприяв Вашому нехотінню читати Катехизм Католицької Церкви...

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 10 червня 2010, 08:59

о.Олег писав: Та і о.Микіл трошки посприяв Вашому нехотінню читати Катехизм Католицької Церкви...

Я не мав такого наміру!!! І взагалі невідомо чи людина читала це чи -ні. Може прочитала та не зрозуміла до кінця, тож попросила ще пояснення... Ми не знаємо. Принаймні не знаю. Тож не можемо робити таких висновків. Просили розповісти, тож поділився знаннями, думками про Церкву. Все на більшу славу Божу!
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

Повернутись до “Інші Церкви та Спільноти”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 5 гостей