Католицизм і... педофілія

питання з життя Церкви/Суспільства, які не відносяться до тематики інших розділів Форуму

Модератори: Just_me, viter, Artur, ihor

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Re: Католицизм і... педофілія

Повідомлення о.Олег » 31 березня 2010, 19:53

luksander писав:хто поширює такі новини? Люди. По-перше – рідко вони є віруючими; по -друге – їсти їм хочеться, от і заробляють на хліб з маслом таким чином. Для себе роблю висновок: не треба всьому вірити, особливо якщо мені особисто такі випадки невідомі. Бо тута проблеми/гріхи одного священика автоматично приписують всім чи Церкві. Молитися за них треба….а петиціями навряд чи зарадиш. :oops:

а петицію за Бандеру Ви підписали? :oops:
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

romanm
старець
старець

Повідомлення romanm » 31 березня 2010, 21:54

Критикам католицтва вартує просто нписати, що КЦ лицемірна по самій своїй природі і що вона споконвіку була джерелом усілякої скверни. Щось подібне як це , у свій час написав Лео Таксіль в " Священому вертепі" словами: " Клерикали заявляють, що всякий свобідно думаючий чоловік - підлий. Одначе, ми, люди більш терпимі не позволимо собі стверджувати, що всі церковники - негідники. Напроти, ми готові признати, що і серед них є достойні люди. Але.... але.... і ще раз але!..."

Зверніть увагу, маючи , може, є декілька реально пострадавших, адвокати збирають усіх в групу. Там декілька сот, чи тисяч людей. Як правило, це дорослі люди, які стверджують, що ці випадки мали місце багато років тому( з 1928р.). Розрахунок адвокатів будується на тому, що справа не дійде до суду і з кожним випадком ніхто в деталях розбиратися не буде - відповідач заплатить бабоси ще до суду. Таким макаром будуються справи проти тютюнових компаній, азбеста і т.д.

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 01 квітня 2010, 07:11

"Атаки на Бенедикта XVI є черговим етапом війни з християнством" http://www.christusimperat.org/uk/node/25822

У Нідерландах саморозпустилася партія педофілів http://www.credo-ua.org/2010/03/18120
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
Хоче всіх Господь зустріти
На шляху правдивім!

luksander
старець
старець

Повідомлення luksander » 02 квітня 2010, 16:55

о.Олег писав:
luksander писав:хто поширює такі новини? Люди. По-перше – рідко вони є віруючими; по -друге – їсти їм хочеться, от і заробляють на хліб з маслом таким чином. Для себе роблю висновок: не треба всьому вірити, особливо якщо мені особисто такі випадки невідомі. Бо тута проблеми/гріхи одного священика автоматично приписують всім чи Церкві. Молитися за них треба….а петиціями навряд чи зарадиш. :oops:

а петицію за Бандеру Ви підписали? :oops:

Так. Але то я чомусь подумав, що в Європі люди інакші і вони звертають увагу на чужу думку; а не допоможе - львівські газеті :(

ljubomyr_ps
старець
старець

Повідомлення ljubomyr_ps » 08 квітня 2010, 14:36

Ось вже хочуть і Папу Римського заарештувати, "щоб почати його судове переслідування "за систематичне замовчування випадків педофілії серед священиків" і оголосити це злочином проти людяності". http://christusimperat.org/uk/node/26455
Скоро все християнство так можуть оголосити злочином проти людяності і почати офіційне гоніння на християн повертаємось помаленько в Еру Нерона чи як тепер модно говорити входимо в "Ню Ейдж".
Життя таке коротке - поспішаймо творити добро!

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 08 квітня 2010, 18:26

ljubomyr_ps писав:Ось вже хочуть і Папу Римського заарештувати, "щоб почати його судове переслідування "за систематичне замовчування випадків педофілії серед священиків" і оголосити це злочином проти людяності". http://christusimperat.org/uk/node/26455

Ну так, Ватикан не входить до масонської ООН, от і бунтується масонерія...
viewtopic.php?f=3&t=1108
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

Igor
старець
старець

Повідомлення Igor » 09 квітня 2010, 13:43

o.Mykil писав:
ljubomyr_ps писав:Ось вже хочуть і Папу Римського заарештувати, "щоб почати його судове переслідування "за систематичне замовчування випадків педофілії серед священиків" і оголосити це злочином проти людяності". http://christusimperat.org/uk/node/26455

Ну так, Ватикан не входить до масонської ООН, от і бунтується масонерія...
viewtopic.php?f=3&t=1108

Я так розумію, що дискусія закінчилась на тому, що погані люди намагаються очорнити гарних священників і через них усю Церкву?

Не ображаючи нікого прошу згадати як чинить церковне керівництво у випадках, коли люди нарікають на священника? А ні як. В кращому випадку така людина буде переведена на іншу парафію. Чи може священники (не всі, а тільки нечисті помислами, рідкісне явище я сподіваюсь) не прикриваються авторитетом Церкви для вирішення особистих проблем (наприклад з міліцією чи податковою)?

На сьогодні у нас побудована ситема повної безнаказаності і відірваності від суспільства, коли священник перетворився на недоторканого.
Душу - Богові, життя - Батьківщині, честь - собі...

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 09 квітня 2010, 13:48

Пане, Ігоре, ви знову за старе взялися? viewtopic.php?f=8&t=1210
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

Igor
старець
старець

Повідомлення Igor » 09 квітня 2010, 14:05

o.Mykil писав:Пане, Ігоре, ви знову за старе взялися? viewtopic.php?f=8&t=1210

А блокувати обліковий запис на півроку або більше без вказання причини?

Але то пусте. Питання в іншому: особисто я хочу, щоб моя Церква і священники не перетворились на людей які використовують Віру як інструмент для досягнення мети.
Безвідповідальність і безнаказанність - ось основні причини вищеописаних явищ.

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 09 квітня 2010, 14:42

Igor писав:Я так розумію, що дискусія закінчилась на тому, що погані люди намагаються очорнити гарних священників і через них усю Церкву?
Не ображаючи нікого прошу згадати як чинить церковне керівництво у випадках, коли люди нарікають на священника? А ні як. В кращому випадку така людина буде переведена на іншу парафію. Чи може священники (не всі, а тільки нечисті помислами, рідкісне явище я сподіваюсь) не прикриваються авторитетом Церкви для вирішення особистих проблем (наприклад з міліцією чи податковою)?
На сьогодні у нас побудована ситема повної безнаказаності і відірваності від суспільства, коли священник перетворився на недоторканого.

у мене чомусь інший досвід: ставши священиком відчуваю на собі гнів ображених на Церкву... Розумію. що часами і є за що, однак з цим важко жити, вже не говорю про використання "авторитету Церкви"... Може я щось не вмію? Та і не вчіть, напевно. :) І "відірваності" у мене грішного не спостерігається, і, не притягався, звичайно, але не знаю, чи це "недоторканість". В кожному разі говоримо тут не про наші реалії, а про всю Христову Церкву: переслідували і переслідують по сьогодні. В жодному разі не говорю, що це "очорненя (завжди) гарних священиків" - проблема існує. Але - її роздули саме з метою антихристиянською. Антикатолицькою. Нажаль, зачинателям гонінь не про дітей розходиться - це жахливе явище розповсюджене по всьому світі, а не зарезервоване за католицькими священиками, яких зацькували настільки, що вже бояться йти катехизувати дітей (це реалії Ірландії - маю там товариша). Подібне було у Канаді, коли будь-якого священика могли звинуватити старенькі жіночки, що їх домагався, а той і захищатися не міг, бо зобов`язувала Тайна Сповіді.
дуже шкода, що так є, але вся ця тема піднялась у нас на Форумі не для того, щоб "відбілювати чорне", а щоб спонукати нас думати, відсіювати правду від брехні
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

Kaktus
постійний дописувач
постійний дописувач

Повідомлення Kaktus » 09 квітня 2010, 15:59

о. Олег писав:якщо так, то наступним припущенням з поданого Вами логічно слідує, що целібат породжує педофілів (або педофіли стають целібатними священиками). Надіюсь - це ясно не лише мені грішному, що, якщо вже хтось зривається з обітів чистоти, то шукатиме скоріше жінку, аніж дитину?? Відповідно: прошу обгрунтувати звязок целібату з педофілією, пане Кактусе. Ніхто не каже, що проблеми немає. але її роздули, а тепер нмд дороздуваєте ще і Ви особисто.

Звичайно, прямого наслідкового зв'язку між целібатом і педофілією немає. Бо ж абсолютно величезна більшість целібатних священиків у світі не є педофілами. Але, напевно, що деякі педофіли стають священиками. Можливо, певну роль в останні десятиліття відіграє те, що на Заході існує велика нестача священиків, тому в семінарію беруть практично всіх бажаючих, а тільки тепер вводять психологічні тести. Я проблеми не роздуваю (закид вважаю несправедливим, бо міг би розповісти на форумі багато чого такого, що надзвичайно згіршило б читачів, тому краще помовчу), але думаю, що ті, які хотіли б усе приховати чи просто відкидають усе як "змову" і т. п., поводяться вкрай не по-християнськи по відношенню до жертв педофілів. Адже душі цих дітей були скалічені назавжди.
Востаннє редагувалось 09 квітня 2010, 16:02 користувачем Kaktus, всього редагувалось 1 раз.

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 09 квітня 2010, 15:59

Igor писав:
o.Mykil писав:Пане, Ігоре, ви знову за старе взялися? viewtopic.php?f=8&t=1210

А блокувати обліковий запис на півроку або більше без вказання причини?

.

Причина відома була майже всім тут присутнім, зокрема неповага до Церкви, вільнодумство, флуд усюди тощо, і вам неодноразово давалось зауваги, які ігнорувалися. Та це вже інше. :shock:

MOD: всі незгоди з сучасною чи колишньою модерацією обговорюються лише приватно
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

Kaktus
постійний дописувач
постійний дописувач

Повідомлення Kaktus » 09 квітня 2010, 18:12

Олюнька писав:Думаєте менше? Бо і протестанти є різні, і в православних були такі випадки, навіть в Україні.

Такі випадки є всюди, але в римо-католиків їх є дуже багато – принаймні, я досить добре знаю ситуацію в Німеччині, де їх є сотні. Вчора по телебаченню говорили, що на телефонну лінію, відкриту там Католицькою Церквою для скарг, за 3 перших дні подзвонили більше 2 000 людей. Але при цьому треба мати на увазі, що йдеться не тільки про педофілію, а й про випадки вживання насильства щодо дітей і т. п. В протестантів такі випадки також є, але їх набагато менше. Наскільки я знаю, в православних таких випадків також порівняно небагато. Звичайно, педофілія – це не проблема не церковна, а загальносуспільна.

romanm
старець
старець

Повідомлення romanm » 09 квітня 2010, 21:12

В протестантів такі випадки також є, але їх набагато менше. Наскільки я знаю, в православних таких випадків також порівняно небагато.

Дайте статистику будь ласка.Бо :"Наскільки я знаю" тут не йде. Чи Ви тусуєтеся з педофілами,що можете так заявляти? ПО Вашому допису виходить, що педофілія більш всього росповсюджена серед католицьких священиків. Педофілія серед священиків є тільки 0.3% дослідження Philip Jenkins, Pennsylvania State University "Pedophilies and Priees". Більшість, з цього сегменту, не є педофілами а іфебофілами. Щодо Вашого допису про протестантів, що там менше www.crisismagazine.com

Мені, особисто вже остогидло постійно коректувати Ваші дописи, які нагадують скоріше пасквілі проти КЦ. Ви знаєте німецьку, було би добре якби Ви читали не тільки те, що пишеться проти Церкви, але , також і на її захист.

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 10 квітня 2010, 01:21

Kaktus писав: Вчора по телебаченню говорили, що на телефонну лінію, відкриту там Католицькою Церквою для скарг, за 3 перших дні подзвонили більше 2 000 людей.

А чи можна сьогодні довіряти сліпо телебаченню? Коли часто або недоговорюють, або применшують, або перебільшують... Ще варто мати свій розум. Це був католицький канал, християнський?..
Востаннє редагувалось 10 квітня 2010, 01:26 користувачем o.Mykil, всього редагувалось 1 раз.
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 10 квітня 2010, 01:24

romanm писав:
Мені, особисто вже остогидло постійно коректувати Ваші дописи, які нагадують скоріше пасквілі проти КЦ.

Бачите людина вважає себе ніби католиком, хоч більшість дописів, як на мене, є явно антикатолицькими, провокативними. І назагал на форумі УГКЦ заборонено зневажати Церкву тощо. Обмежитись тільки частими попередженнями - не вистачить. Давно вже треба було забанити!!!
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 10 квітня 2010, 07:05

Kaktus писав:... я досить добре знаю ситуацію в Німеччині, де їх є сотні...

:) а скільки католицьких священиків в Німечині?

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 10 квітня 2010, 07:14

romanm писав:Мені, особисто вже остогидло постійно коректувати Ваші дописи, які нагадують скоріше пасквілі проти КЦ.

Ви дискутуєте, а не коректуєте.Добре робите: вимагайте підтвердження даних, давайте свої.
Тема важлива і складна. Написане Кактусом - дуже ніжне і толерантне, порівняно з тим, що сьогодні робиться в світі. Мені дуже шкода, але світ заставили дивитися на католиків (нас з Вами) через таку ось призму і ми добре робимо, що ведемо цю розмову - вона потрібна і нам, і світові.
Бажаю всім (і собі) бути виваженими в судженнях і терпеливими один до одного

Igor
старець
старець

Повідомлення Igor » 10 квітня 2010, 13:53

З Вами приємно говрити ...

о.Олег писав:у мене чомусь інший досвід: ставши священиком відчуваю на собі гнів ображених на Церкву... Розумію. що часами і є за що, однак з цим важко жити, вже не говорю про використання "авторитету Церкви"...

Церква позиціонує себе (і правильно робить) як духовного лідера, непомильного і правильного. Саме тому на усіх представників Церкви (священники, монахи) звернута особлива увага людей. І повірте що дуже боляче, коли хтось не відповідає тим задекларованим високим стандартам. Одне діло коли проста людина чинить недобре, зовсім інше, коли чинить недобре той, хто повинен стояти на сторожі моралі і духовності.
Але я розумію, що усі ми люди, тому основне питання не в тому - чому немає адекватної внутрішньої служби безпеки Церкви, чому немає адекватних покарань порушників, чому прості люди залишаються на одинці зі своїми проблемами?

о.Олег писав:В кожному разі говоримо тут не про наші реалії, а про всю Христову Церкву: переслідували і переслідують по сьогодні.

Наші реалії мають одні і ті ж корені, як і тема, яку тут було піднято вище.
На рахунок переслідувань... Непомітно цього, порівняйте життя сучасного священника з життям священника, ну наприклад, в 50-х роках минулого століття.

о.Олег писав:В жодному разі не говорю, що це "очорненя (завжди) гарних священиків" - проблема існує.

Визнання проблеми - перший крок на шляху до її вирішення.

о.Олег писав:Але - її роздули саме з метою антихристиянською. Антикатолицькою. Нажаль, зачинателям гонінь не про дітей розходиться - це жахливе явище розповсюджене по всьому світі, а не зарезервоване за католицькими священиками, яких зацькували настільки, що вже бояться йти катехизувати дітей (це реалії Ірландії - маю там товариша). Подібне було у Канаді, коли будь-якого священика могли звинуватити старенькі жіночки, що їх домагався, а той і захищатися не міг, бо зобов`язувала Тайна Сповіді.

Тут з Вами цілком згоден, нажаль реалії сучасного медійного життя часто базуються на сенсації, а якщо її немає, треба створити. Адекватною відповіддю мала би стати відкрита дискусія з представниками Церкви, але цього немає, нажаль.
Тому люди черпають інформацію з тих джерел, які є доступними. Одразу кажу - цікавить достовірна інформація, а не замовчування проблеми для заспокоєння людей.

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 10 квітня 2010, 14:18

Христос Воскрес!
Igor писав: Церква позиціонує себе (і правильно робить) як духовного лідера, непомильного і правильного. Саме тому на усіх представників Церкви (священники, монахи) звернута особлива увага людей. І повірте що дуже боляче, коли хтось не відповідає тим задекларованим високим стандартам. Одне діло коли проста людина чинить недобре, зовсім інше, коли чинить недобре той, хто повинен стояти на сторожі моралі і духовності. Але я розумію, що усі ми люди, тому основне питання не в тому - чому немає адекватної внутрішньої служби безпеки Церкви, чому немає адекватних покарань порушників, чому прості люди залишаються на одинці зі своїми проблемами?

боюся, на основне Ваше запитання у мене грішного лише одна адекватна нмд відповідь - складна система функціонування (я б сказав - демократія) Церкви: за наявності скарги провина священика має бути розглянута (в результаті - на судовому процесі і це може розтягнутись на всі 3 рівня Суду), доведена, винесене і здійснене покарання. Відповідно - щоб захистити себе, тягнути час тощо, священик має багато можливостей... Я - за деспотію :) , але вона не менш неможлива у сучасних умовах, аніж адекватне використання системи, що існує. На мою приватну думку, звичайно. Але - ми відійшли від теми і не знаю, чи за педофілію не варта відразу ж розглядати справи клирика у державних органах.
Igor писав:На рахунок переслідувань... Непомітно цього, порівняйте життя сучасного священника з життям священника, ну наприклад, в 50-х роках минулого століття.

помітно, чому ж ні. Навіть про ті вияви переслідування, про які говорите Ви: і з Росії/Китаю виганяють католицьких священиків та єпископів, випадки вбивств священиків, вірних у мусульманських країнах, на Філіпінах - массові вбивства, розпинання християн... Але я про те, що переслідування набирають інших форм і з однією із них ми стикнулися нмд в цій тематиці.

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 10 квітня 2010, 14:48

Тема про педофілію. Прикро, що знову тут появилися традиційні флудери...
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 10 квітня 2010, 14:58

o.Mykil писав:Тема про педофілію. Прикро, що знову тут появилися традиційні флудери...

так хочеш-нехочеш, мусимо претендувати на ширший контекст розгляду теми. Тим більше - тема не просто про педофілію, а у пов'язані з католицизмом... В кожному разі - слідкувати за невідвертанням з основної теми потрібно (дякую за пильність) і, якщо відійдемо, розділимо її на дві чи більше.

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 10 квітня 2010, 16:57

о.Олег писав:
o.Mykil писав:Тема про педофілію. Прикро, що знову тут появилися традиційні флудери...

так хочеш-нехочеш, мусимо претендувати на ширший контекст розгляду теми. Тим більше - тема не просто про педофілію, а у пов'язані з католицизмом...

Звісно, отче. Проблема є ширша і не полягає тільки на вині священства. Але знаючи стиль та логіку "дискусії" декого з колись тут забанених, що бачать проблему тільки в безкарності (хоч є церковні покарання за відповідні дії духовенства, передбачені ККСЦ, ніхто цього не відміняв), можу сказати, що впадається теж у крайності із незнання церковних справ чи міряючи їх рамками цілком світськими...
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 10 квітня 2010, 18:50

o.Mykil писав:
о.Олег писав:

так хочеш-нехочеш, мусимо претендувати на ширший контекст розгляду теми. Тим більше - тема не просто про педофілію, а у пов'язані з католицизмом...

Звісно, отче. Проблема є ширша і не полягає тільки на вині священства. Але знаючи стиль та логіку "дискусії" декого з колись тут забанених, що бачать проблему тільки в безкарності (хоч є церковні покарання за відповідні дії духовенства, передбачені ККСЦ, ніхто цього не відміняв), можу сказати, що впадається теж у крайності із незнання церковних справ чи міряючи їх рамками цілком світськими...

може я ненормальний, але вірю, що людина може змінюватись на краще... В кожному разі - побачимо.

Мaлuй
активний учасник
активний учасник

Повідомлення Мaлuй » 10 квітня 2010, 18:58

о.Олег писав:може я ненормальний, але вірю, що людина може змінюватись на краще... В кожному разі - побачимо.

вірите, що людина може сама по собі змінитися на краще?

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 10 квітня 2010, 19:05

Мaлuй писав:
о.Олег писав:може я ненормальний, але вірю, що людина може змінюватись на краще... В кожному разі - побачимо.

вірите, що людина може сама по собі змінитися на краще?

вірую, що Ісус вже всіх визволив. Тобто вже відкриті двері змін. Кожному. А вже чи змінимося накраще - залежить від нашої особистої праці та праці оточення.

Мaлuй
активний учасник
активний учасник

Повідомлення Мaлuй » 10 квітня 2010, 19:16

о.Олег писав:вірую, що Ісус вже всіх визволив. Тобто вже відкриті двері змін. Кожному. А вже чи змінимося накраще - залежить від нашої особистої праці та праці оточення.

:D бажаю вам, отче, приємного спілкування.

andrivovk
старець
старець

Повідомлення andrivovk » 15 квітня 2010, 11:42

Немає безгрішних людей, а отже немає і безгрішних свящнників.
Дуже влучно про ту роль, яку відіграють священики на землі, і яку неможливо переоцінити, сказав св.Іван Віанней : "Хоча б мали тут двісті ангелів, не могли б вам дати розгрішення (і від найдрібнішого гріха).Священик, яким би простим він не був, може це здійснити (може простити вам хоч би найважчий гріх)...Так, чимось великим є священик!Добре зрозуміємо це лише в Небі...Священик не є священиком для себе.Собі самому не дає розгрішення.Не уділяє собі Св.Тайн.Не для себе, але для вас.Священство - це любов Серця Ісусового.Коли бачите священика, думайте про нашого Господа."
Святий Франціск казав, що "якщо б я побачив Ангела з раю та священика, то перше поклонився б священикові, а потім – Ангелу".

Уривки із книги св.Альфонса Лігуорі "Велич та обов'язки священика"
Влада священика більша за владу Пресвятої Діви Марії: Божа Мати може молитися за душу й отримати, що захоче, але не може розгрішити її хоча б від найменшої провини. Інокентій III каже: “Хоч Преблагословенна Діва була вища за Апостолів, усе-таки не Їй, а Апостолам Господь довірив ключі Небесного Царства”. Св. Бернард Сієнський писав: “Преблагословенна Діво, пробач, не виступаю проти Тебе: Він(тобто, Господь - andrivovk ) підніс священство вище за Тебе”

Дияволи сильніше спокушують одного священика, ніж тисячу мирян, бо проклятий священик тягне за собою багато людей до пекла. Св. Іван Золотоустий твердить: “Хто забере пастиря, той розпорошить цілу отару”. В одному із творів св. Кипріяна знаходимо таке слушне зауваження: “У бою вояки більше намагаються вбити вождів, аніж простих жовнірів”. Це відомо, що ворог, ведучи війну, насамперед, намагається винищити військових керманичів. Отже, св. Єронім додає: “Диявол не шукає невірних, ані тих, що перебувають поза святинею. Він намагається знайти здобич у Христовій Церкві, бо, на думку Авакума, це дуже розкішна пожива для нього”. З цього бачимо, що дияволу більше смакують душі священиків, аніж мирян.

Не до порівняння спокуси, яким піддаються священики та миряни.Тому-то "рогата морда" старається скомпрометувати, довести до падіння перш за все священика.
Св.Іван Віанней казав (дослівно не пам'ятаю) : "Заберіть із Церкви священиків, і світ наповниться дияволами".
Дуже мене нервує, коли миряни (особливо непрактикуючі) осуджують священиків (той-во такий, а той таке-то робить).Так і хочеться запитати : "А ти вже колоду вийняв, що берешся за скалку?Чи ти молишся за священика, щоб став кращим, чи тільки осуджуєш?".

Я не захищаю педофілію, але просто священики також не з заліза, так само можуть впасти.
Недавно читав книжку Івана Мосха "Луг духовний".Там є приклади як духовні особи і навіть пустинники піддавались тілесним спокусам (а це приклади з перших століть, а не сучасні).
І не потрібно занадто довіряти всьому, що пишуть ЗМІї.
Хороші релігійні книги по теології, біблеїстиці http://esxatos.com/books

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 17 квітня 2010, 07:55

Як відомо, не тільки в нашій Церкві наявні ці проблеми, ще у мусульмастві, між іншим, видно їх http://www.hraicjk.org/russian/pedophilia.html
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

Злий Іван
старець
старець

Повідомлення Злий Іван » 19 квітня 2010, 07:45

Ого!! :bad: :bad: :bad:
Це не проблеми (перейшов по посиланні і прочитав там), це просто ЖАХ :evil:
Називайте речі своїми іменами ̶ люди краще вас розумітимуть.

Повернутись до “Церква і Суспільство”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 9 гостей