Колишні та теперішні переслідування Католицької Церкви

в Україні і у світі

Модератори: Just_me, viter, Artur, ihor

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Re: Колишні та теперішні переслідування Католицької Церкви

Повідомлення о.Олег » 21 липня 2010, 17:49

Дощ писав:Дійсно є переслідування католиків

і це ще ми не розглядали християнізацію Європи, Азії, Америк, Австралії.., Французьку революцію, Іспанію початку минулого століття... Ваша теза про припинення переслідування католиків після Константина, вибачте, абсурд. Надіюся розмова це покаже і Вам...
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

Дощ
гість
гість

Повідомлення Дощ » 21 липня 2010, 19:19

о.Олег писав:Ваша теза про припинення переслідування католиків після Константина, вибачте, абсурд. Надіюся розмова це покаже і Вам...

Для Вас абсурд, але факт є факт, після Константна Церква почала сама переслідувати,але усі тут мовчать. Я уже прочитав історію, то що тут нового я побачу, хіба Ви усе пригладите.

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 21 липня 2010, 19:47

Дощ писав:
о.Олег писав:Ваша теза про припинення переслідування католиків після Константина, вибачте, абсурд. Надіюся розмова це покаже і Вам...

Для Вас абсурд, але факт є факт, після Константна Церква почала сама переслідувати,але усі тут мовчать. Я уже прочитав історію, то що тут нового я побачу, хіба Ви усе пригладите.

не зовсім Вас розумію: це ж Ви твердили трошки вище про те, що після Констянтина Церкву переслідували хіба комуністи? Абсурд (від лат. absurdus — не милозвучний — безглуздість, нісенітниця, те, що протирічить здоровому глузду людини) це і для мене, і для Вас, бо протирічить фактам (а фактів надзвичайно багато). Прошу дотримуватися теми і, якщо цікавить якийсь інший аспект/питання - відповідно до функціонування Форуму пошукайте і продовжуйте у темах, де подібне вже піднімається. Якщо ж потрібної теми не існує - ініціюйте свою. З повагою, о.Олег Жаровський
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 21 липня 2010, 21:16

Дощ писав:Дійсно є переслідування католиків, кожен бачить що робиться у його конфесії.

Слава Ісусу Христу! На жаль, якось виглядає не до кінця зрозуміло: скажіть нам у контексті цієї теми, з якої ви релігійної організації, невже з Церкви, яку заснував сам Господь Христос, яка бере початок ще з часів апостолів? Це перше. Друге- скільки у вас є мучеників за вашу віру, святих і т.д.? Просто, щоб було справедливіше. Дякую!
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
Хоче всіх Господь зустріти
На шляху правдивім!

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 21 липня 2010, 21:19

Дощ писав:То де Ви тут побачили переслідування, дам вам Біблійний зразок переслідування Євр.11:36 а інші дізнали наруги та рани, а також кайдани й в'язниці. 37 Камінням побиті бували, допитувані, перепилювані, умирали, зарубані мечем, тинялися в овечих та козячих шкурах, збідовані, засумовані, витерпілі.

Візьміть почитайте життя святих, зокрема католицьких, і побачите, скільки з них було піддано тортурам,як над ними знущалися і т. д. Прикладів дуже-дуже багато. Та й же живі ісповідники віри,які раніше каралися комуністичним режимом. Можуть безпосередньо теж розповісти, як є потреба.
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 21 липня 2010, 22:02

o.Mykil писав:
Дощ писав:Дійсно є переслідування католиків, кожен бачить що робиться у його конфесії.

Слава Ісусу Христу! На жаль, якось виглядає не до кінця зрозуміло: скажіть нам у контексті цієї теми, з якої ви релігійної організації, невже з Церкви, яку заснував сам Господь Христос, яка бере початок ще з часів апостолів? Це перше. Друге- скільки у вас є мучеників за вашу віру, святих і т.д.? Просто, щоб було справедливіше. Дякую!

знайомство напевно є доречним для кожної теми, але стосовно другого - окрема тема. Якщо такі є - цікаво було б запізнатися і з цим. Лише, щоб не надто відходити від топіку. З повагою, о.Олег Жаровський

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 22 липня 2010, 02:36

Як відомо, теж наявні тепер скриті вороги в Католицькій Церкві, які вирішили нищити її зі середини, всіх виклинаючи, зокрема її офіційну ієрархію... Я про це viewtopic.php?t=1008
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

romanm
старець
старець

Повідомлення romanm » 22 липня 2010, 08:04

Дозволю собі зробити одну ВАЖЛИВУ ремарку: Шановне паньство, в еру інтернету,де можна побачити усіх і вся, а також, при знанні якоїсь мови, перед тим як писати , можливо все - таки вартує проштудіювати, хоча би поверхнево, аргумент?

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 22 липня 2010, 08:06

romanm писав: можливо все - таки вартує проштудіювати, хоча би поверхнево, аргумент?

Тобто? Що конкретно?
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 22 липня 2010, 08:26

o.Mykil писав:... життя святих, зокрема католицьких...

отче/інші: можете взятися перечислити сюди імена знаних Вам замучених після Медіолянського Едикту? Коротко (ім`я, як і від кого загинув). Буду пробувати також надсилати сюди таку інформацію. Поступово вималюється картина. Якщо потрібно (якщо набереться достатньо матеріалу) - опишемо і епоху, в якій подвизалися ті чи інші мученики за віру. Пробуємо?

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 22 липня 2010, 08:35

romanm писав:Дозволю собі зробити одну ВАЖЛИВУ ремарку: Шановне паньство, в еру інтернету,де можна побачити усіх і вся, а також, при знанні якоїсь мови, перед тим як писати , можливо все - таки вартує проштудіювати, хоча би поверхнево, аргумент?

це варта і важливо, от лише не бачу змоги вимагати це від інших - хіба від себе грішного. А до інших просто стараюся терпеливо відноситися. Хоча повністю погоджуся: писати потрібно відповідально і дійсно - маємо можливість своє мислення звільнити від стеріотипів керуючись інформацією, яку перевірили на істинність; маємо можливість мислити на основі фактів, а не казок. З повагою, о.Олег Жаровський

romanm
старець
старець

Повідомлення romanm » 22 липня 2010, 10:10

о.Олег писав:це варта і важливо, от лише не бачу змоги вимагати це від інших

Ні, та я не вимагаю, я просто говорю, що було би добре, якби....

[quote= o.Mykil]

отче/інші: можете взятися перечислити сюди імена знаних Вам замучених після Медіолянського Едикту?

Отче, дозвольте свою думку, не знаю чи вартує, ці речі можна спокійно знайти, якщо хто хоче, а вивішувати сюди "простині" тексту.... хто йогобуде читати?

Щодо Медіолянського едикту:
Маймо на увазі, що цей едикт, не значить вступ в союз з "Богом сильнішим" ,або підстосування під потреби імперіїХристиянської релігії. Адже свобода дарована усім і язичництво перестає бути офіційною релігією імперії.
Дольше, Церква(Християнство) якраз і починало свою найтяжчу боротьбу проти держав, щоби не стати інструментом ріжного роду імператорів. Але звичайно, 313 рік для християн надзвичайно радісний.

Тобто: говорити, що після цього, держава і Церква йшли руку в руку і винищували не угодних їм.... я би так цього категорично не заявляв.

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 22 липня 2010, 13:26

romanm писав:Отче, дозвольте свою думку, не знаю чи вартує, ці речі можна спокійно знайти, якщо хто хоче, а вивішувати сюди "простині" тексту.... хто йогобуде читати?..

виходжу зтого, що бачу. А бачу постійно повторювані абсурдні штампи і це для мене грішного означає, що багато людей просто не хочуть взяти на себе труд шукати і сміливість думати. Проте - і до таких обманутих крикунами людей бачу обов'язок проповідувати, тому не бачу іншого виходу як неголослівність, оперування фактами.
Гарно сьогодні у читанні Апостола на Літургії говорить святий Павло про потребу застосування розуму у Церкві. Застосовуймо. Я також проти вивішування "простинь текстів", тому і прошу подавати особу і коротке резюме житія. Якщо можна - після цього подаваймо посилання на літературу/автора, звідки почерпнули.

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 23 липня 2010, 05:56

о.Олег писав:
o.Mykil писав:... життя святих, зокрема католицьких...

отче/інші: можете взятися перечислити сюди імена знаних Вам замучених після Медіолянського Едикту? Коротко (ім`я, як і від кого загинув). Буду пробувати також надсилати сюди таку інформацію. Поступово вималюється картина. Якщо потрібно (якщо набереться достатньо матеріалу) - опишемо і епоху, в якій подвизалися ті чи інші мученики за віру. Пробуємо?

Ідея дійсно добра сама в собі і потрібна в Церкві теж, проте, на жаль, на це треба немало часу. Можу взяти "Життя святих" у 4-ьох томах о. Андрія Труха, ЧСВВ чи інші джерела,вибрати коротку важливу інформацію, але хіба потім, бо тепер багато науки...

У принципі декотрі речі стосовно теми і вже в нас частково на форумі. Наприклад, про священномученка Йосафата viewtopic.php?f=9&t=703

Чи тут http://www.ugkk.de/52.html

http://www.yosaphat.org/ukrholy
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

прочанка
старець
старець

Повідомлення прочанка » 23 липня 2010, 21:24

http://www.truechristianity.info/ua/boo ... .php#_ftn1

Синод єпископів УГКЦ постановив доповнити церковний ка­лендар нашої Церкви "святом в честь пам'яти християнського подвигу Пратулинських мучеників". Поминати Пратулинських му­чеників вирішено 10 січня (за григоріянським стилем — 23 січня)

Пратулинські мученики
Нашу Українську Греко-Католицьку Церкву часто називають "Церквою мучеників". Разом з тим, якщо поглянути на наш літур­гійний календар, то серед канонізованих Церквою синів і дочок побачимо в ньому лише кілька постатей — насамперед святого священномученика Йосафата, мученика за справу святої Єдности, потім цілу когорту блаженних мучеників і преподобних, які остан­нім часом випромінюють світло своєї святости на наші землі.

...полягли холодного зимового ранку 1874 року в мало кому відомому українському селі на Підляшші тринадцять Христових героїв — поважні старці Дани­ло Кармаш (Кармашук), Пилип Герилюк (Кирилюк, Курилюк), Костянтин Бойко (Бойчук), Ігнатій Франчук, Костянтин Лукашук, статечні господарі Вартоломій Осип'юк та Максим Гаврилюк, спов­нені життєвих сил Вікентій Левонюк та Іван (Андреюк) і зовсім юні Микита Грицюк, Лука Бойко, Онуфрій Василюк (Томашук) і Михайло Ваврищук. І хоча такими, здається, далекими і чужими є для нас, християн III тисячоліття, ці зовсім незнані нам люди, що стали жертвою спрямованого проти Української Греко-Католицької Церкви свавілля російського "православного" самодержця, їх рішу­чість та стійкість у вірі в останню смертну хвилину не може сьогодні не зачіпати якихось найпотаємніших струн і нашого хрис­тиянського серця, тож з усім людом молитовно взиваємо до них: "... благаємо вас... заступайтесь і моліться за нас, і випросіть нам непохитність у святій католицькій вірі та ревність у спасінні душ наших, а також душ нашої родини, знайомих, нашого народу та усіх безсмертних душ. Вчиніть, щоби в усьому нашому народі настала єдність у святій вірі; щоби усі стали дітьми одної Христової Церкви; щоби ми все глибше і краще пізнавали правди святої католицької віри;
Не бійтеся!

прочанка
старець
старець

Повідомлення прочанка » 23 липня 2010, 21:47

Згадаймо наше, ще таке недалеке 20-е століття, омите кров"ю християн-католиків, які переживали утиски тоталітарних систем: комуністичної, фашистсько-нациської. Нещодавно знову переглядала фільм "Кароль, людина яка стала Папою"... Фашисти не щадили священиків-католиків, які підтримували людей у важкі роки війни(хоч серед них теж були порядні люди і віруючі католики, які піддалися "брехливій національній ідеї". Наведу кілька цитат від Адріано РОККУЧЧІ
ХХ СТОЛІТТЯ ТА ХРИСТИЯНСЬКІ ЦЕРКВИ: СПАДОК МУЧЕНИКІВ. ДЕЯКІ РОЗДУМИ
http://duh-i-litera.kiev.ua/joomla/inde ... 02&lang=ua

"Отець Данило Даджані, албанський єзуїт, був засуджений режимом на смерть після тюремного ув’язнення та катувань, про які розповідає свідок: “Це було у січні 1946 року, в ніч, присвячену тортурам... Із зв’язаними руками та ногами я мусив стояти у підвалі, до якого мене кинули... Під сходами був туалет, без дверей, жахливо брудний та нестерпно смердючий. І там я помітив темну тінь, що ворушилася... Я попросив у охоронця дозволу піти до туалету. Після численних прохань він дозволив і розв’язав мені ноги. Коли я увійшов у той закапелок, де не тільки людські істоти, але навіть і тварини не змогли б перебувати понад кілька секунд, тінь, що привертала мою увагу підповзла ближче. Я не зміг пізнати хто це, тому що було темно і обличчя незнайомця було спотворене тортурами. Із сутани я зрозумів, що це католицький священик. "

"Вірменський католицький єпископ Д’ябакіра Андреа Челебян, був викрадений разом із групою віруючих і вивезений з міста на берег ріки Тігр. Там єпископа закопали по груди, залишивши вільною лише праву руку. Жандарми почали забивати його камінням і потім примушували віруючих проходити перед своїм конаючим учителем, аби отримати благословіння та поцілувати його перстень. Зрештою, єпископ Челебян був похований під камінням, яким його закидали"

Архієпископ Тулузи монс. Сальєж, один із французьких єпископів, які найтвердіше опиралися нацизму та колабораціоністському режиму Віші, у листопаді 1941 року заявив: “Світ без Бога, без любові – страшний. Ви можете пересвідчитися в цьому. Світ без Бога, без любові відсилає до ідеї пекла, який і є остаточно світом без Бога і без любові”10. 1948 року єпископ Паризький, кардинал Сюард, повторював за ним у своєму прекрасному посланні “Le Sens de Dieu” (“Відчуття Бога”): “Цивілізацію нашу можна було б точніше визначити за її характером, що відрізняє її від усіх попередніх цивілізацій: суспільство без Бога... Бог відсутній, вигнаний, викинутий із самого серця життя. Суспільство закрилося, усунувши Його, і вмирає від порожнечі, від неіснування Бога”

Отець Альдо Меі, настоятель парафії в єпархії Лукка в Італії, був заарештований німцями під час Другої світової війни у своєму храмі відразу після богослужіння і привезений до Лукки. Там його катували, але, навіть закривавлений, він не припиняв молитися та усміхатися.

Спільні переслідування, в’язниця або ув’язнення до концтаборів зближало багатьох християн. Кинута до Соловецького табора Ольга Яфа, православна, писала в рукописних спогадах: “Об’єднавшись в одному зусиллі, йшли поряд – ще молодий, очевидно дуже короткозорий католицький єпископ, поголений, у круглих окулярах, – та сухенький, знесилений дідусь із білою бородою – православний єпископ – старий днями, але сильний духом, що з неослабним старанням напирав на віз... Тим із нас, кому поталанить колись повернутися звідси у світ, випаде на долю свідчити людям про те, що бачимо ми зараз... А бачимо ми відродження чистої та стрункої віри перших християн, бачимо – возз’єднання церков – у особі православних та католицьких єпископів, які одностайно беруть участь у подвигах – возз’єднання в любові та смиренні..."
Не бійтеся!

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 26 липня 2010, 01:34

Інтернет-сторінка в оборону Папи http://www.christusimperat.org/uk/node/30501
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

ShMariam
Модератор
Модератор

Повідомлення ShMariam » 26 липня 2010, 16:18

Святі і блаженні Василіянського чину - св. священномученик Йосафат Іван Кунцевич (†1623); блаженні священномученики Йосафат Коциловський (†1947), єпископ Перемишльський, та Павло Ґойдич (†1960), єпископ Пряшівський; блаженні Дрогобицькі преподобномученики: Северіян Бараник (†1941), Яким Сеньківський (†1941) та Віталій Байрак (†1946).
http://www.osbm.in.ua/ukr/sviati/
Важливо!Може врятувати життя: http://forum.ugcc.org.ua/viewtopic.php?f=3&t=97&p=56358#p56281

ShMariam
Модератор
Модератор

Повідомлення ShMariam » 27 липня 2010, 17:12

В Пакистані переслідують "богохульників": http://www.credo-ua.org/2010/07/31531/#respond
У Китаї вбито священика та монахиню "катакомбної Церкви" http://www.credo-ua.org/2010/07/30495/
Ірак: християни - мішень для відстрілу http://www.credo-ua.org/2010/06/27533/
Інші подібні статті на http://www.credo-ua.org
Важливо!Може врятувати життя: http://forum.ugcc.org.ua/viewtopic.php?f=3&t=97&p=56358#p56281

прочанка
старець
старець

Теракти в Люрді?

Повідомлення прочанка » 15 серпня 2010, 19:05

Французька поліція у зв'язку із загрозою теракту провела евакуацію в Лурді, одному з головних центрів католицького паломництва.
http://tsn.ua/svit/u-franciyi-cherez-za ... nikiv.html
Поліцейські отримали повідомлення про чотирьох закладені бомби, які повинні були спрацювати близько 15:00 за місцевим часом (16:00 за київським). Після закінчення цього терміну вибухів не сталося. Сапери з собаками обстежували святі місця, після чого їх знову відкрили для відвідування.

У Лурді зібралися приблизно 30 тисяч паломників, які відзначають свято Успіння Діви Марії.

Вважається, що в 1858 році в Лурд 14-річній місцевій мешканці Бернадетт Субіру з'явилася Діва Марія. На місці явлення згодом побудували храм Нотр-Дам де Лурд. Неподалік розташовані купелі зі святою водою, яка, на думку католиків, допомагає зцілитися від різних захворювань.

Лурд є одним з найбільш відвідуваних місць паломництва в Європі. Щороку сюди приїжджають до п'яти мільйонів людей.

Нагадаємо, 12 серпня теракт стався в столиці Руанди. Десятки людей отримали поранення в результаті вибуху, здійсненого через кілька годин після оголошення виборчкомом країни про переобрання президента Поля Кагаме на другий семирічний термін. Поранення отримали більше 20 людей.
Не бійтеся!

andrivovk
старець
старець

Re: теракти в Люрді?

Повідомлення andrivovk » 16 серпня 2010, 18:51

прочанка писав:Нагадаємо, 12 серпня теракт стався в столиці Руанди...

А причім тут Руанда до Люрду? :pardon:
Хороші релігійні книги по теології, біблеїстиці http://esxatos.com/books

прочанка
старець
старець

Re: теракти в Люрді?

Повідомлення прочанка » 16 серпня 2010, 19:43

andrivovk писав:
прочанка писав:Нагадаємо, 12 серпня теракт стався в столиці Руанди...

А причім тут Руанда до Люрду? :pardon:

Мабуть, до того, що маючи вже плачевний результат теракту в Руанді, в Люрді не ризикнули піддавати тисячі паломників ризику. Але кому прийшла така пекельна думка в святому місці робити такі провокації...
Не бійтеся!

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 04 листопада 2010, 02:38

Дотична до до цієї viewtopic.php?f=19&t=1851

Та кількість жертв більша http://www.ukrinform.ua/rus/order/?id=989627

Про недавній бузувірський теракт ісламських екстремістів в католицькому храмі (Ірак) http://risu.org.ua/ua/index/all_news/world_news/3869

Сумне відео з похорону жертв, зокрема вбивства католицького священика http://www.youtube.com/watch?v=7OtTGXQhJUU

Свідчення про злочин у церкві http://www.inopressa.ru/article/02Nov20 ... iraq1.html

Отже, є явні сучасні переслідування християн-католиків!!
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

Світлана
новик
новик

Християн переслідують і в Україні

Повідомлення Світлана » 15 листопада 2010, 08:47

До подій у Чорткові: від агресивних молодиків-семінаристів несло перегаром ми не даємо посилання на сайти, що пропагують відхід від Христової Церкви
У Чорткові Тернопільської області стався конфлікт між двома гілками християн - греко-католиків чинної УГКЦ (Української Греко-Католицької Церкви) та незареєстрованої УПГКЦ (Української Правовірної Греко-Католицької Церкви). Суть його полягає в претензіях на один і той самий храм.
Невеличку церкву у Чорткові збудував священик Роман Шелепко, котрий помер 4 листопада цього року. Активно допомагали йому єпископи, священики та вірні УПГКЦ, з якими отець укупі боровся за чистоту Христової віри. То ж, логічно, що після смерті отця Романа церквою мав би опікуватися близький за духом настоятель - саме такого душпастиря бажали для своєї парафії прихожани храму Преображення Господнього. Громадою вирішили прикликати на парафію єпископа УПГКЦ Маркіяна Гітюка, а будинок, у котрому жив Отець Роман Шелепко - передати сестрам контемплятивного монастиря, частина яких має молитовний дім у сусідньому з Чортковим селищі Пробіжна.
Прочувши, що парафіяни церкви Преображення Господнього хочуть мати у себе на парафії правовірних священиків, керівництво Бучацької єпархії накрутило місцевих жителів на вороже ставлення до них та до сестер контемплятивного монастиря і, відповідно, розірвання угоди, яку вже встигли укласти. Для захоплення “своїх” володінь місцеві отці прикликали на допомогу молодиків-семінаристів, котрі, як стверджують очевидці, виділялися неадекватною поведінкою, від них несло перегаром. Про події 14 листопада свідчить очевидець, Тернополянка Ірина, 23 роки:
“Десь о 10.30 до церкви під'їхав білий автобус з якого вийшло приблизно 40 семінаристів. Також прибували хлопці, які до священства, очевидно, ніякого відношення не мають, проте були налаштовані так само агресивно, як і семінаристи. Вони, утворивши стіну до під'їзду храму, спершу голосно перекрикували тих, хто молився, згодом деякі з них, взявши в руки мегафон, викрикували на їх адресу сповнені ненависті образливі слова. Дуже було чутно від так званих семінаристів запах алкоголю, який, збуджував їх на образливі, сповнені нетерпимості викрики. Вся поведінка цих накручених молодих людей виказувала спроби спровокувати нас до агресії, проте цього не трапилося. Об 11.30 мала відправлятися Літургія владикою Маркіяном та правовірними священиками, тому “семінаристи” за будь-яку ціну цього не хотіли допустити. Далі було наступне: молоді та старші члени громади Чорткова застосували фізичну силу, щоб виштовхати нас і монахинь за межу дійства. Їхні старання призвели до утворення такої штовханини, що неможливо було щось контролювати - мимоволі я опинилася в її епіцентрі. Я впала на землю і напевне вже би не змогла давати це свідчення, якби не Божа рука і мій Ангел-Охоронець, котрі витягнули мене з цього побоїща. Вражає поведінка тих, хто спровокував це насилля. А спровокували його жителі Чорткова та семінаристи - це я стверджую, як та, яка була в центрі подій і є їх свідком.
І я хочу запитати в тих людей: чи такою має бути поведінка християнина? Чи це є терпеливість і любов Ісуса, до ближнього? Чи таким є ваше наслідування Христа, шановні причетні до цієї провокації особи, ба навіть майбутні духовні особи?!
Я наголошую, що жоден з тих, хто підтримує УПГКЦ не провокував і краплі їхньої одержимої ненависті.
Було цілком очевидно, що привезені семінаристи та жителі Чорткова, які підтримують єпископів-єретиків і священиків-апостатів MOD: так писати про священиків та єпископів, що є в повній єдності зі Святим Престолом не можна. Дуже шкода, але за ширення наклепів на Христову Церкву надсилаю Вам заборону дописувати на Форум. о.Олег Жаровський, модератор , були кваліфіковано і професійно напередодні «оброблені». Боляче згадувати, які образи лунали на нашу адресу, адресу правовірних єпископів, священиків та монахинь. І це часто з уст самих семінаристів. Мені очі відкрилися на те, яку формацію священиків готують семінарії УГКЦ”.

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 15 листопада 2010, 09:01

Цікаво, що п. Речник (Василь Кирилич) і п. Світлана появляються тут в один час. Попрошу адміна чи модератора перевірити IP. Це що знову ще одна провокація з метою кинути тінь на матірню УГКЦ. Яка пиятика серед семінаристів? Не боїтеся, що то може бути чергова фальш???
Востаннє редагувалось 11 грудня 2010, 07:21 користувачем o.Mykil, всього редагувалось 1 раз.
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 15 листопада 2010, 09:21

П. Світлано, ну вже може вистачить тут провокацій та лиття бруду, га? Ви теж із Дрогобича? Не не вірять вам часто люди, бо справи любите фабрикувати, що не по-християнськи. Які "переслідування на Україні" щодо вас? Може у захоленні храмів у греко-католицьких єпархіях України чи в тому, що не хочуть вас реєструвати на державному рівні під чужою назвою?

Дійсно, Св. Дух вкотре просвітив, так і відчував, що то знову неправдиві свідчення, зайшовши на офіційний сайт Бучацької Єпархії http://www.buchacheparchy.org.ua/compon ... tykiv.html

"Пильнуйте, щоб ніхто не залишився без Божої благодаті" http://www.buchacheparchy.org.ua/compon ... odati.html
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

Речник
початківець
початківець

Повідомлення Речник » 15 листопада 2010, 13:27

Дійсно, Св. Дух вкотре просвітив, так і відчував, що то знову неправдиві свідчення, зайшовши на офіційний сайт Бучацької Єпархії

Знайшли правдиве джерело - Бучацьку єпархію. Викладено у совдепівському стилі й недостовірно. Погляньте на то відео, що там виклали. Подивіться різницю: вгодований єпископ і виснажені постом монахи.
Як ви гадаєте, дописувачі: нащо було приходити Христові на землю, як і тоді була "правильна" церква? Тоді священики розіп'яли Христа та знищили Святих Апостолів - точнісінько так, як ви тепер розпинаєте й нищите паростки відроджуваної Правдивої Церкви. Як і тоді, старосвященики не хочуть ніяких змін, вважаючи, що правдивою церквою є вони.

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 15 листопада 2010, 13:42

Речник писав:
Дійсно, Св. Дух вкотре просвітив, так і відчував, що то знову неправдиві свідчення, зайшовши на офіційний сайт Бучацької Єпархії

Знайшли правдиве джерело - Бучацьку єпархію. Викладено у совдепівському стилі й недостовірно. Погляньте на то відео, що там виклали. Подивіться різницю: вгодований єпископ і виснажені постом монахи.
Як ви гадаєте, дописувачі: нащо було приходити Христові на землю, як і тоді була "правильна" церква? Тоді священики розіп'яли Христа та знищили Святих Апостолів - точнісінько так, як ви тепер розпинаєте й нищите паростки відроджуваної Правдивої Церкви. Як і тоді, старосвященики не хочуть ніяких змін, вважаючи, що правдивою церквою є вони.

різниця є - Христос прийшов і є. Є і Його Церква, яку врата аду не подолали і не подолають. А якщо відрізняти істину від неістини за виглядом промовця, то більш правдивого, аніж я грішний, годі пошукати. Вам бан за образу єпископа Христової Церкви
дійсно дуже шкода за Вашу поведінку
о.Олег Жаровський, модератор

Katolyk
новик
новик

Повідомлення Katolyk » 16 листопада 2010, 01:26

Появився, до речі, відеоматеріал з місця подій у Чорткові. MOD: відео можна зняти так, як цього забажає його автор. У нас на Форумі заборонені посилання на сайти, що пропагують відхід від Христової Церкви. Вам попередження Я би попросив модератора не забирати лінк, нехай відвідувачі переглянуть. Дякую.

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 16 листопада 2010, 03:23

Katolyk писав:Я би попросив модератора не забирати лінк, нехай відвідувачі переглянуть. Дякую.

Але хіба не рейдерство з боку "правовірних", що навіть не є зареєстровані? Є ще інше відео http://www.youtube.com/watch?v=HH8qa6zWYEk як і засвідчення з офіційних джерел, що покійний о. Роман Шелепко був у єдності з чинною владою УГКЦ (в рамках теж храму в м. Чорткові) http://buchacheparchy.org.ua/component/ ... lepko.html

На РІСУ є важлива інформація http://risu.org.ua/ua/index/all_news/co ... als/38964/

А взагалі коли ви настане кінець тим провокаціям на беззаконню??? І ще- ця тема є саме про переслідування Католицької Церкви, а не всяких "приватних"! :shock:
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

Повернутись до “Католицька Церква”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей