ВИБОРИ

питання з життя Церкви/Суспільства, які не відносяться до тематики інших розділів Форуму

Модератори: Just_me, viter, Artur, ihor

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Re: Вибори 2010

Повідомлення o.Mykil » 18 січня 2010, 17:23

о.Олег писав: "скажи хто твій президент і я скажу хто ти" :)

Е ні, отче, це про друга йшла мова... Але може бути теж. Президент - обличчя нації. Чи буде тепер світле, з чим не буде нам встидно перед цілим світом? Сумніваюся. Донецька мафія рулить!!!

Не тішить президентство людини з бурхливим кримінальним минулим і проросійськими настроями...
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
Хоче всіх Господь зустріти
На шляху правдивім!

nikolach
дописувач
дописувач

Повідомлення nikolach » 18 січня 2010, 20:03

o.Mykil писав:Не тішить президентство людини з бурхливим кримінальним минулим і проросійськими настроями...

Однаково ж не тішить президентство людини з психічною неадекватністю. :no: Сподіваюсь, що тоді в світі про нас не скажуть, що ми всі з психічними розладами :crazy: :crazy: :crazy: ...
Православный УПЦ МП

romanm
старець
старець

Повідомлення romanm » 18 січня 2010, 20:30

nikolach писав:
o.Mykil писав:Не тішить президентство людини з бурхливим кримінальним минулим і проросійськими настроями...

Однаково ж не тішить президентство людини з психічною неадекватністю. :no: Сподіваюсь, що тоді в світі про нас не скажуть, що ми всі з психічними розладами :crazy: :crazy: :crazy: ...

Ну тут нема про що і дуже говорити. Для когось проросійські настрої, для когось проєвропейські, це всього лиш уподобання. Про "спецоперацію", звичайно, ц все не так. Просто надоїло постійно лицем в лайно, то з помаранчевими, то з іншими,, хоча, надіюсь може цей раз той що потрібно? І, в кінці кінців, може все таки все рівно чи Янукович, чи Тимошенко?

Nikolach, трохи не згоден про теорію
чтоб сохранялось божественное триединство Святой Руси (ибо таков замысел Творца, и мы не можем ему перечить);
вона більш ніж сумнівна з точки зору християнства.

Yuriy D
активний учасник
активний учасник

Повідомлення Yuriy D » 18 січня 2010, 22:19

Особисто мені, для прикладу, не подобається ні Тимошенко, ні Янукович, ні навіть не Ющенко :no:
Але персона Віктора Федоровича - це щось %) У нього є шанс стати першим в історії Європи президентом з кримінальним минулим (до нього таких висот вдалося досягти лише лідеру якоїсь африканської країни) 8)
Тому знову доведеться обирати "менше зло". :oops: Ну що тут сказати, історія повторюється - в 2004 році "меншим злом" був Ющенко - і тоді не ідеальний кандидат (згадайте як люди виходили на Майдан не за Ющенка а проти фальсифікацій), в 1999 р. вибирали між Кучмою і Симоненком - не дуже хотіли, щоб залишився Кучма - але комуністів не хотіли ще більше, в 1994 р. вибір між Кучмою і Кравчуком - принцип аналогічний :)
Ну не хочуть чомусь українці змінюватись і не повторювати помилок - отак і живемо :wink:

viter
Модератор
Модератор
Контактна інформація:

Повідомлення viter » 19 січня 2010, 08:46

nikolach писав:Во-первых, чтоб сохранялось божественное триединство Святой Руси (ибо таков замысел Творца, и мы не можем ему перечить);

Звідки Ви знаєте замисли Творця?
Господи Ісусе Христе Сину Божий, помилуй мене грішного.

Мaлuй
активний учасник
активний учасник

Повідомлення Мaлuй » 19 січня 2010, 09:35

nikolach писав:Во-первых, чтоб сохранялось божественное триединство Святой Руси (ибо таков замысел Творца, и мы не можем ему перечить);

оце-так брєд... %)
Сподіваюсь, що тоді в світі про нас не скажуть, що ми всі з психічними розладами

головне, щоб не судили за Вашими дописами, бо тоді точно скажуть...

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 19 січня 2010, 09:49

viter писав:

Я спочатку так не дуже приглянувся, та це якась нова єресь - цей вислів... Ще такого не чув... Навіть коли в семінарії нам неодноразово пояснювали доктрину про Пресвяту Тройцю.:))) Мабуть, це сказано в контексті ось цього viewtopic.php?f=8&t=1612
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

прочанка
старець
старець

Повідомлення прочанка » 19 січня 2010, 12:54

Зовсім не смішно з того, що робиться зараз в нашій країні. Звичайно, пані Тимошенко не кращий варіант, але на жаль, нам нема знов з кого вибирати. Все таки ця жінка - має авторитет у світі й з Росією вміє договоритись. Вона розумна й хитра, ще й красива, що теж важливо в світі чоловіків-політиків. Авантюрна, вміє вийти сухою з води, але людина має певний культурний рівень, вміє себе поводити. А тут - явний бандюк, який і двох слів до купи не зв"яже. І ЦЕ має бути лицем нашої держави?! Чи наш нарід геть отупів чи просто заляканий :shock: Чи заслужили?! Може комусь і краще жити в бандюганській країні,жити "по панятиях", а не по закону. ЯКщо в нас будуть такі "проффесори", ми погано закінчимо.
Колись ізраїльський нарід багато терпів зневаги й мотання чужими землями, але то була кара за відвернення від Бога. Варто задуматись.
Не бійтеся!

Tornado
постійний дописувач
постійний дописувач

Повідомлення Tornado » 19 січня 2010, 13:34

І знову приходиться вибирати менше зло. Тільки хтозна де є менше зло?! Особисто я не бажаю підтримувати когось з цих двох. Готовий "проти всіх". Скажете що це дасть? Відповідаю: це мій офіційний протест проти цих людей як лідерів християнської держави. Хоча президент з них хтось всеодно буде. Ну якщо Юлю ще можливо уявити собі керівником держави, як не як її вже весь світ знає і т.д., а от Януковича - ще було б щось. Не знаю, просто не знаю що нас чекатиме наступні 5 років.
Якби не натворила з тими газовими угодами Юля, то ще б її підтримував, а то ціна була 80$/тис.куб.м, а після її "супер-угод" - ціна на газ становитиме 295-337 дол. за 1 тис. куб. м.$. І головне, що вона багато раз заявляла, що це вигідно для України (!).
А кредити від МВФ хто буде повертати??? А ще зробила паніку щодо грипу "свинячого", і подейкували журналісти, що вона має відношення до фармацевтичних підприємств. А ще її коріння каже, що такі люди справжнього добра не бажають українцям. Тільки шкода, що людей з таким національним корінням 1/3 у Верховній Раді, і всі магнати.
Нелегка ситуація в нас.
Але все відбувається з Божого допусту. Так що це все має йти нам на користь, головне брати з цього урок. Але якщо дивитись на попередні вибори, то урок ми не брали. А тепер маємо те, на що заслужили.
А все починається з духовного занепаду, з моралі. Нема моралі - нема порядку.
Вважаю, що найперше за мораль відповідальні єпископи та священики, ну і кожен з нас, мирян.
Помилуй мене, Боже, помилуй мене, бо на Тебе надіється душа моя. (Пс. 56, 1)

nikolach
дописувач
дописувач

Повідомлення nikolach » 19 січня 2010, 15:36

прочанка писав:Звичайно, пані Тимошенко не кращий варіант, але на жаль, нам нема знов з кого вибирати.

Тимошенко или Янукович… уже не имеет значения. В любом случае Украину теперь ждут большие испытания.

viter писав:
nikolach писав:чтоб сохранялось божественное триединство Святой Руси (ибо таков замысел Творца, и мы не можем ему перечить);

romanm написав:– Трохи не згоден з теорією...вона більш ніж сумнівна з точки зору християнства.

Малий написав:- оце-так брєд...

o.Myki написав: - та це якась нова єресь?

Понимаю несогласие здесь присутствующих, ведь для всех эта мысль нова, и в семинариях, тем более, католических, этому не учат. Но, если пожелаете, можем проследить этот замысел по нашей собственной истории.

Крещением князь Владимир объединил разрозненные славянские племена в единое могучее государство Русь. При Ярославе Русь так окрепла, что ее уважали и боялись Европа и Византия. Но Русь была еще слишком мала и слаба по мировым масштабам. А миру еще предстоял приход антихриста, и кто-то должен был противостоять ему.

И Бог разделил народ Руси на три народа (чтоб они окрепли, разрослись, и в будущем вместе снова составили единую, еще более могучую, уже триединую, Русь). Одни ушли далеко на Северо-Восток, другие затаились в белорусских болотах, третьи рассеялись по лесам и степям Юго-Западной Руси, а большая часть сосредоточилась, в районе Карпат.

На Северо-Востоке разрослась могучая Московия (затем-Россия), но население с самого начала именовало себя не «русичами» по-старому и не «московитами» по-новому, а «русскими». «Русский» в те времена означало «русский человек», т.е. выходец из Руси, принадлежащий Руси.
Востаннє редагувалось 19 січня 2010, 15:56 користувачем nikolach, всього редагувалось 1 раз.
Православный УПЦ МП

nikolach
дописувач
дописувач

Повідомлення nikolach » 19 січня 2010, 15:42

Продолжение.
Россия крепла и разрасталась, а Украину Бог берег для других целей. Как евреев Он водил 40 лет по пустыне, так и украинцам многие сотни лет не давал своего государства, и жили они до поры под владычеством разных государств. Сколько украинцы не воевали за свою независимость и единство, а успеха не имели. Потому что так было Богу угодно. А потом Бог взял, и Сам объединил Запад и Восток; а еще через несколько десятков лет вдруг взял и подарил украинцам независимость и собственную государственность. И белорусам тоже. Разве это не чудо Божье? Разве можно спорить с тем, что в этом есть непостижимый для нас пока замысел Творца?

Украинцы, россияне, белорусы разделились на три государства, и сразу вспомнились все старые обиды, и возникла взаимная враждебность… В то же время, каждое из государств испытывает сильнейший духовный упадок и массовое вырождение населения. Все ищут (каждый свою) национальную идею, и не находят ее, продолжая враждовать друг против друга и… вырождаться.

Многие понимают, что национальная идея может состоять только в ДУХОВНОМ возрождении и быть единой для всех. Понимают, что врозь и без возрождения духовности мы все выродимся, растворимся в пришлых восточных и мусульманских народах, как это повсеместно происходит сегодня в Европе (такую судьбу хотят себе сторонники европейского направления?). Но никто пока не знает, как воплотить эту идею в жизнь :( .
Православный УПЦ МП

nikolach
дописувач
дописувач

Повідомлення nikolach » 19 січня 2010, 15:49

Продолжение.
Но у нас есть свой замечательный исторический опыт – Киевская Русь, которую объединил во Христе, и тем самым сделал могучей князь Владимир.

Сегодня мы можем возродиться только повторив путь князя Владимира. Россия, по ряду причин этого сделать не может, а Украина может. И может повести за собой Россию и Беларусь.

У Украины есть свой духовный резерв – народ Западной Украины, сохранивший, в большинстве своем, веру во Христа и традиции христианских праздников. Бог специально сохранил этот народ от большевиков в самое тяжелое время гонений на Церковь и Христианство (20-30е годы). Поэтому, в отличие от Восточной Украины, там вера в народе сохранилась почти нетронутой. И сегодня Запад может в этом плане послужить примером Востоку. Разве в этом также не виден замысел Творца о духовном возрождении Украины?

Но одни мы в тяжелые предстоящие антихристовы времена не выстоим, а в триединстве нам и антихрист не страшен. Европа же никогда не была заинтересована в нашей силе, но всегда нас использовала в своих целях 8) . Вот и сейчас мы видим от нее одни игры; и еще неизвестно, как будем ей долги отдавать.

А путины, януковичи, тимошенки уйдут, как ушли Сталин и другие, а могучая триединая Русь останется :) :) :) . Духовное возрождение всей Руси, объединение Украины – всё это предсказано. Будем надеяться, что оно начнется не позднее 2012 года.

Я уже писал, греко-католики православным очень близки (я много раз общался с римо-католиками на их форумах – они не такие).

Так что, по всей видимости, украинскому Западу еще предстоит сыграть свою роль в духовном возрождении Украины; нас всех ждет общее будущее и общее духовное возрождение. И это здорово! :good:
Православный УПЦ МП

прочанка
старець
старець

Повідомлення прочанка » 19 січня 2010, 15:56

Мабуть, щось я не зрозуміла :shock: Це заклик стати під знамена російського патріархату?!З інших джерел на Україну чекає нове відродження і залишилось чекати зовсім мало. Якщо зараз і доведеться ще терпіти, то це наш хрест, ми "легкої" долі не шукаємо
Не бійтеся!

nikolach
дописувач
дописувач

Повідомлення nikolach » 19 січня 2010, 16:14

прочанка писав:Мабуть, щось я не зрозуміла :shock: Це заклик стати під знамена російського патріархату?

Навіщо :)? Ніхто не закликає; я просто пояснюю свою думку, бо мене не зрозуміли.

ІЗ інших джерел на Україну чекає нове відродження і залишилось чекати зовсім мало. Якщо зараз і доведеться ще терпіти, то це наш хрест, ми "легкої" долі не шукаємо

Так і я про те саме :) .

Но разве Украина сможет возродиться, если останется разрозненной и враждующей внутри себя? Потому я и говорю: давайте дружить и сотрудничать :beer: ! Ведь возрождение само по себе не возникнет, а только создастся нашими общими усилиями :friends: . Для этого вовсе не обязательно переходить в одну веру.
Православный УПЦ МП

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 19 січня 2010, 17:10

nikolach писав:
Понимаю несогласие здесь присутствующих, ведь для всех эта мысль нова, и в семинариях, тем более, католических, этому не учат.

Та якось знаєте, нема потреби великої те вчити, займатися своєрідною історичною софістикою, різними домислами та суб'єктивізмом, що є ворогои правди та також до історії влізає...

Це швидше не Бог розділив Русь на "три народи", а людські амбіції, жадання влади, загарбницькі настрої, владна верхівка тощо, якщо то дійсн так. Імхо. Але це не стосується цілком нашое теми про вибори в Україні.
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

luksander
старець
старець

Повідомлення luksander » 19 січня 2010, 18:28

Шановні панове греко-католики! Пан nikolach, як для православного УПЦ МП – сама толерантність! :Rose: Давайте відповідати йому тим же. А от духовне відродження як національна ідея – чудова думка. :good: Тим більше що в одну віру нам дійсно не треба переходити – хіба ми не християнської віри? Так що нам і об’єднуватись то не було б великою проблемою (маю на увазі церкви), якби весь час все не впиралось в пошук «найправильнішого» зверхника.
Може, все-таки, змиритися з тим, що Головою Церкви (тіла) є Ісус Христос, а громади вірних, об’єднаних за територіальними, національними чи інш. – є членами Церкви? :oops:
Може - не зовсім по темі, але тут вже начебто такий настрій, що вибори (від - вибір) вже закінчились. :D А, можливо, їх (його) і не було. :(

Tornado
постійний дописувач
постійний дописувач

Повідомлення Tornado » 19 січня 2010, 21:38

Теж думаю, що пора вже нарешті спільно щось робити. Як на мене, то прості люди, ну не всі, але більшість, хотіли б робити кроки для міцної дружби між католиками та православними. Але чи цього хочуть єпископи?
Є багато хороших прикладів, коли католицькі та православні священики ходять одні до одних на храмові свята, та ще й з громадами, і це чудово. В Івано-Франківську ні разу не чув, щоб владики сходились за спільним столом для обговорення важливих спільних проблем, щоб там була мова ще про об"єднання. Може я й помиляюсь. Але хотілося б щоб справді були всі разом. Не думаю, що Господь на небі радіє тим, що ми звинувачуємо одні одних, хто з нас перший. Але Ісус виразно сказав, що якщо хтось хоче бути першим, хай буде всім слугою... Бракує, бракує нам зараз святих єпископів, таких, які б показували нам приклад боговгодного життя ділом, а не словом!
Я радий, що є православні МП, які хоча б хочуть говорити з католиками, і не звинувачують в нічому. Цього треба з обидвох сторін.
Надіймося на Господа і Він нам поможе!
Помилуй мене, Боже, помилуй мене, бо на Тебе надіється душа моя. (Пс. 56, 1)

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 20 січня 2010, 02:09

І тому даваймо в цій вітці займатися саме розгядом виборів-2010, бо це наша основна тема!
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

прочанка
старець
старець

Повідомлення прочанка » 20 січня 2010, 09:25

Гарний приклад єдності показали вчора владики різних конфесій у Львові на Водохрещі. Були присутні і католики , і вірмени, і УГКЦ, а Службу правив владика афтокефальний. Люди були просто щасливими! Нашому народу треба єдності і сильного лідера.
Не бійтеся!

romanm
старець
старець

Повідомлення romanm » 20 січня 2010, 10:47

Нашому народу треба єдності і сильного лідера.

Німця з гарапою :twisted:

TarasK
новик
новик

Повідомлення TarasK » 20 січня 2010, 11:03

romanm писав:
Нашому народу треба єдності і сильного лідера.

Німця з гарапою :twisted:

А можливо потрібно трохи більше нам всім молитися і привернутися до Бога? Тільки но народ відходить від Бога, відразу має тяжку життя, а з Богом має благословення.
Згадайте Ізраїльтян.

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 20 січня 2010, 12:27

Христос Раждається!
luksander писав:Шановні панове греко-католики! Пан nikolach, як для православного УПЦ МП – сама толерантність! :Rose: Давайте відповідати йому тим же. А от духовне відродження як національна ідея – чудова думка. :good: Тим більше що в одну віру нам дійсно не треба переходити – хіба ми не християнської віри? Так що нам і об’єднуватись то не було б великою проблемою (маю на увазі церкви), якби весь час все не впиралось в пошук «найправильнішого» зверхника. Може, все-таки, змиритися з тим, що Головою Церкви (тіла) є Ісус Христос, а громади вірних, об’єднаних за територіальними, національними чи інш. – є членами Церкви? :oops:

бачите - всі (православні і католики) віруємо, що головою Церкви є Христос але Ви не праві: не шукаємо ми "найправильнішого зверхника" (тобто, щоб бути точним у термінології і не путати з Ісусом Христом: видимого голову Церкви), бо він даний нам Христом ("Ти є Петро..."). Пан nikolach толерантний лише у тому значенні, що не клеймить католиків грубощами, як це часто спостерігаємо у інших його співбратів, але те, що пропонується - еклезіологія (хвора еклезіологія) православних Церков; а якщо я грішний Вас правильно розумію і Ви пропонуєте не брати до уваги священство ("зверхники") - протестанську еклезіологію.
Національна ідея, що пропонується в контексті братства білоруського, російського і українського народів можливо і є чистою в теорії (та практиці життя п.nikolach), однак практика (історія названих народів - можемо поговорити в окремій гілочці) доказує, що за голошенням "святого триєдиного народу" криється "удав", що розповідав одним "кроликам" байки про обов`язкову потребу єдності земель "Золотої Орди" і, коли їх поковтав, іншим "кроликам" казки про любов і братерство вихідців з Київської Русі...
мені дуже шкода
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 20 січня 2010, 14:22

Прохання триматися ТЕМИ і не флудити!!!!
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

nikolach
дописувач
дописувач

Повідомлення nikolach » 20 січня 2010, 16:00

Всех с праздником Крещения Господня!

Я рад, что услышал здесь столько мнений, но также полностью согласен с тем, что мы ушли в сторону от темы выборов (и за это первый прошу у модераторов прощения). Поэтому решил (чуть позже) создать в данном разделе новую тему, где мы (если у панов будет желание) сможем продолжить нашу дискуссию :) . Там же я отвечу на ваши сообщения. До встречи! :)
Православный УПЦ МП

luksander
старець
старець

Повідомлення luksander » 21 січня 2010, 20:03

Христос рождається!
Я мав на увазі духовне відродження українців в якості національної ідеї для об’єднання українців і розбудови держави. :) Чи це не підходить для претендентів – держава відокремлена від церкви? :oops:
З повагою

nikolach
дописувач
дописувач

Повідомлення nikolach » 21 січня 2010, 20:41

Для продолжения дискуссии о духовном возрождении :)всех приглашаю в тему: "Національна ідея: духовне відродження України": viewtopic.php?f=3&t=1641
Православный УПЦ МП

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 22 січня 2010, 15:29

luksander писав:Христос рождається!
Я мав на увазі духовне відродження українців в якості національної ідеї для об’єднання українців і розбудови держави. :) Чи це не підходить для претендентів – держава відокремлена від церкви? :oops:
З повагою

поясніть, якщо можна, бо не вловив нюансу різниці
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

luksander
старець
старець

Повідомлення luksander » 23 січня 2010, 10:04

Христос рождається!
:) Духовне відродження як національна ідея в контексті братства українців з українцями :roll:

luksander
старець
старець

Повідомлення luksander » 23 січня 2010, 22:03

Пан Ющенко після виборів виглядає дуже задоволеним побудовою демократії (думаю – чимось іншим насправді)
ДЕМОКРАТИЯ (от греч. demos — народ), форма государственно-политического устройства общества, основанная на признании народа в качестве источника власти.
Основные принципы демократии — власть большинства, равноправие граждан, защищенность их прав и свобод, верховенство закона, разделение властей, выборность главы государства, представительных органов.

Здається, перед виборами рівень довіри населення як до Януковича, так і до Тимошенко був значно менший 50%. Питання: більшість «кого» вибере президента в другому турі? І що це за «демократія»? %)

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 25 січня 2010, 09:20

Христос рождається!
luksander писав: :) Духовне відродження як національна ідея в контексті братства українців з українцями :roll:

ніби нічого нового і корисна штука... А як пропонуєте побороти чублення між братами?

Повернутись до “Церква і Суспільство”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 6 гостей