Масони і Церква

питання з життя Церкви/Суспільства, які не відносяться до тематики інших розділів Форуму

Модератори: Just_me, viter, Artur, ihor

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Re: Масони і Церква

Повідомлення о.Олег » 22 липня 2010, 18:08

vedmid писав:Хочу дещо додати. що стосується самого поняття "декларація". Юридичною мовою, "декларація" - не нормативний документ, який саме декларає, а не встановлює якісь правила. Декларація носить більше пропагандистський характер, а не нормотворчий...

Декларація — документ, офіційна заява, де проголошуються основні принципи зовнішньої та внутрішньої політики держави чи програмні положення партій та організацій.
Це загально.
А в проблематиці дотичній до Христової Церкви Ви ще більше не маєте рації: ми що декларуємо, те і виконуємо. Декларація не є пропагандою, а є саме нормотворчим документом, що встановлює правила.
Цитована Декларація про заборону участі в масонських організаціях має на меті ще раз наголосити: масони не змінилися і як були, так і є ворогами Христа і Його Церкви. Чи цей факт Церкву радує? Ні. Ми просто констатуємо факт. Чи ми їм ворог? Ні. Проте їхня ворожість від нас не залежить: йдемо до них з проповіддю, але вони не каються...
Стосовно ж Вашої мови про стосунок до православних... смію зауважити - жодної аналогії, а лише небезпека запутати поняття, підмінюючи в умах читачів православних на масонів. Дуже прошу: не робіть цього. Навіть, якщо не розумієте, що робите (некоректні аналогії): просто зосередьтеся на темі гілочки.
З повагою, о.Олег Жаровський
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 23 липня 2010, 13:55

vedmid писав:... Офіційними документами канонічного права прямої заборони щодо участі у масонських оргнаізаціях не має, як і не має довершеного переліку масонських оргнаізацій...

те, що в "старому" (1917 року) Канонічному Праві був пункт, який чітко вказував на масонство (приблизно, як запам'яталось Канон 2335: "особи, які вступили в масонські асоціації в силу цього факту відлучені від Церкви"), а в "новому" (1983 року) написано більш загально і конкретно нікого (в тому числі - масонів) не згадано (приблизно, як запам'яталося Канон 1374: "особи, що вступають в ворожі до Церкви організації в силу цього факту відлучені від Церкви") членові Христової Церкви, пане vedmid-ю, не може бути зрозумілим інакше, аніж того ж таки 1983 року чітко і однозначно пояснено кардиналом Йосипом Рацінгером, що був тоді префектом Конгрегації Віровчення (це вже тут подавалося, але ще раз для чіткості нагадаю): новий Канон 1374 повторює старий Канон 2335 і той факт, що масонство не є назване не має значення; негативне відношення Церкви до "вільних каменярів" не змінилися у зв'язку з тим, що масонські принципи є несумісними з Вченням Церкви; католики, що вступають в масонські асоціації находяться в стані важкого гріха і не можуть приймати Святе Причастя; жодна місцева церковна влада не має компетенції відступати від цього судження Священої Конгрегації.
Дуже перепрошую, пане vedmid, але прошу взяти на себе труд вчитися, читаючи католицькі джерела, а не вигадки масонів. Ми вже з Вами говоримо про відносини Церкви до масонських організацій не перший місяць і, смію зауважити, Ви, незважаючи на жодні документи Церкви, повторюєте і повторюєте вигадки масонів. Мені шкода, але MOD: Вам попередження
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

and2010
гість
гість

Повідомлення and2010 » 25 липня 2010, 19:03

о.Олег писав:католики, що вступають в масонські асоціації находяться в стані важкого гріха і не можуть приймати Святе Причастя; жодна місцева церковна влада не має компетенції відступати від цього судження Священої Конгрегації.

І це природньо...проте - як би можна було прокоментувати наведене нижче?
з УГКЦ
http://orden.liberal-ua.org/priest/2006/11/25/135.html
з РКЦ
http://orden.liberal-ua.org/priest/2006/11/25/136.html
http://orden.liberal-ua.org/priest/2006/01/19/36.html
Щось мені підказує що ці нагороди вручають не зовсім стороннім особам і їх приймають адепти?
Мабуть я чогось таки точно не розумію....чи є це зараз діючі священники?

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 26 липня 2010, 08:07

and2010 писав:...Щось мені підказує що ці нагороди вручають не зовсім стороннім особам і їх приймають адепти?...

орден вручають за якісь певні заслуги діяльності тої чи іншої людини (в цьому контексті - дійсно "не стороннім"), але це не є процедурою вступу в масонство.

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 26 липня 2010, 08:13

о.Олег писав:
and2010 писав:...Щось мені підказує що ці нагороди вручають не зовсім стороннім особам і їх приймають адепти?...

орден вручають за якісь певні заслуги діяльності тої чи іншої людини (в цьому контексті - дійсно "не стороннім"), але це не є процедурою вступу в масонство.

Щодо ордену св. Станіслава, то він якийсь не до кінця зрозумілий. Якщо не помиляюся, не всі ложі його й визнають... У ньому нібито є (чи було) якесь православне духовенство в керівниках теж. Або сильно замасковані масони, що прикриваються і християнською символікою, що ледь розрізниш, або аматори на фоні доброчинства. Не бракує там ніби й різних представників від духовенства, які навіть здійснюють обряди посвячень, як читаємо http://orden.liberal-ua.org/orden/persons/info/16

Знову владики, не тільки декотрі священики http://orden.liberal-ua.org/priest

Назагал їм, напевно, потрібна ще більша реклама з декотрими священнослужителями... Може то "бренд" такий. Вони залучають до себе багато впливових людей, політиків, це ж бо гроші будуть литися на соціум, його потреби...
Востаннє редагувалось 26 липня 2010, 08:33 користувачем o.Mykil, всього редагувалось 1 раз.
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
Хоче всіх Господь зустріти
На шляху правдивім!

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 26 липня 2010, 08:25

o.Mykil писав:Щодо ордену св. Станіслава, то він якийсь не до кінця зрозумілий. Якщо не помиляюся, не всі ложі його й визнають... У ньому нібито є (чи було) якесь православне духовенство в керівниках теж. Або сильно замасковані масони, що прикриваються і християнською символікою, що ледь розрізниш, або аматори на фоні доброчинства. Така опінія.

думаю - аматорськи чи фахово... для християн (окрім, мабуть, дослідників перепетій історичного розвитку масонських організацій) можливості визнання чи невизнання ними одне одного не мають великого значення: масонство набирає різних форм, але відношення до нього Христової Церкви викладене чітко.
Це не секрет, що немає єдності і у масонів.

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 26 липня 2010, 08:37

о.Олег писав:чи невизнання ними одне одного не мають великого значення: масонство набирає різних форм, але відношення до нього Христової Церкви викладене чітко.
Це не секрет, що немає єдності і у масонів.

Ой, краще за них молитися та триматися на віддалі, діючи за принципом: хто любить небезпеку, то й у ній і загине.
Це все світські принципи, які не раз нибирають ознак гріховності: вдала, слава, матеріальне багатство, соціальні бездонні користолюбні процеси за принципом, що мета виправдовує засоби, і т.д. Якщо ми практикуючі християни, то чого туди встрявати?..
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 26 липня 2010, 09:11

o.Mykil писав:...

моя проблема - повірив на слово, що Орден Святого Станіслава - масонська організація. Хтось може це довести?
Загальна інформація
http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D1% ... 0%B2%D0%B0

and2010
гість
гість

Повідомлення and2010 » 26 липня 2010, 21:17

о.Олег писав:
o.Mykil писав:...

моя проблема - повірив на слово, що Орден Святого Станіслава - масонська організація. Хтось може це довести?
http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D1% ... 0%B2%D0%B0

Воно то так...проте варто більш погуглити...да і "пріорат" у якості керівного органу...процедури "посвячення" та обрядовість...символіка....підбір "лицарів" з шаблів влади ... Якщо це не масони...то де ж тоді вони? ;)
Гляньте за посиланнями
http://clipnews.info/newstopic.htm?id=11206
http://www.compromat.ru/page_12751.htm
http://kipiani.org/plain.cgi?104
http://obkom.net.ua/old/main.php?id=209
не знаю що то за іерархи УГКЦ мались на увазі...але і Азаров , і Кравчук, і обидва Табачники саме там...на жаль це не дивно...А щодо впевненості - то колись казали щось на кшалт: "Якщо хтось має зріст собаки, крутить хвістом як собака, має зуби та гавкає як собака - то це точно собака" ;) Щось у цьому вислові є ...;)

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 27 липня 2010, 05:52

and2010 писав:... "Якщо хтось має зріст собаки, крутить хвістом як собака, має зуби та гавкає як собака - то це точно собака"...

Бачите: з масонами нмсд якраз все навпаки, аніж з описаною собакою - це вони запозичили собі символіку і обряди (брали все, що подобалося і від християн, і від рицарів :) і... звідусіль), але вписали в них свою збочену суть... Тут, знаєте, як от чорта зображають дещо схожим на собако-свиню, але то ні одне ні інше і, що вже точно можна сказати: зазвичай собака - це лише собака, свиня - це лише свиня...

Archer
початківець
початківець

Повідомлення Archer » 28 липня 2010, 08:13

MOD: обговорення модераторіалів на Форумі дозволене лише приватно (ПП). Про Святу Інквізицію прошу дискутувати у темі про Інквізицію, наприклад viewtopic.php?f=8&t=1671&hilit=%D1%96%D0%BD%D0%BA%D0%B2%D1%96%D0%B7%D0%B8%D1%86%D1%96%D1%8F . Вам попередження.
Повертаючись старої теми:
http://www.orderofmalta.org/news/en/546 ... nedict-xvi
На цій сторінці зображено зустріч папи Бенедикта XVI з Мальтійським орденом. Я думаю, що для більшості людей, які хоча б трохи цікавились цією темою, не буде відкриттям, що це - чисто масонська організація (така ж сама як і Орден святого Станіслава). Чесно кажучи, мені неприємно дивитися на отаке-от, що відбувається.
Слів немає...

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 28 липня 2010, 08:59

Archer писав:Повертаючись старої теми:
http://www.orderofmalta.org/news/en/546 ... nedict-xvi
На цій сторінці зображено зустріч папи Бенедикта XVI з Мальтійським орденом. Я думаю, що для більшості людей, які хоча б трохи цікавились цією темою, не буде відкриттям, що це - чисто масонська організація (така ж сама як і Орден святого Станіслава). Чесно кажучи, мені неприємно дивитися на отаке-от, що відбувається. Слів немає...

а можете довести (окремо), що
1.Мальтійський Орден є масонською організацією;
що
2.Орден Святого Станіслава є масонською організацією.

Archer
початківець
початківець

Повідомлення Archer » 28 липня 2010, 17:47

Звичайно ні... Але Ви не можете довести також протилежного... Якби ми старалися довести ті речі, які є давно доведені до нас, то ми б і надалі жили в кам'яному віці.
Погано, що Ви повинні відбиватися за тих, хто винен в тому, що відбувається. Я не ставлю собі за мету компрометувати Церкву, а тільки аналізую те, що відбувається.
От і все :)

Archer
початківець
початківець

Повідомлення Archer » 28 липня 2010, 17:55

Між іншим, зверніть, будь-ласка, увагу на фото з офіційного сайту Ордену святого Станіслава.
http://orden.liberal-ua.org/news/decora ... 2/387.html
Позаду членів ордену можна побачити прапор з симолом МАЛЬТІЙСЬКОГО ОРДЕНУ - специфічним хрестом на білому фоні.
Ось вам і зв'язок ))))

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 28 липня 2010, 18:54

Archer писав:... аналізую те, що відбувається...

біда в тому, що не аналізуєте. А з таким рівнем розмови :) ...
смію Вас завірити, що Ви масон. Довести цього не можу, позаяк і Ви не можете довести протилежного. Відразу погоджуся, що і я і всі у такому випадку масони. На кого пальцем не ткни. :D
:( Ви або візьметеся довести те, що прошу, або безпідставно звинувачуєте ці ордени в приналежності до масонерії. Біда в тому, що в наших краях чомусь кожна організація, що несе в своїй самоназві термін "орден" клеймиться як масонська. Поки не мав часу з цим розбиратися, але вже зараз не бачу зв'язку Ордену Святого Станіслава, що відколовся від польського уряду у вигнанні, з масонерією. Факти в Форум, прошу пана. "Це всі давно знають" - не аргумент. Бо говорить лише про те, що Ви несерйозний дискутант, а до теми нічого ні не додає, ні не віднімає. Пробуйте.

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 28 липня 2010, 18:57

Archer писав:Між іншим, зверніть, будь-ласка, увагу на фото з офіційного сайту Ордену святого Станіслава.
http://orden.liberal-ua.org/news/decora ... 2/387.html
Позаду членів ордену можна побачити прапор з симолом МАЛЬТІЙСЬКОГО ОРДЕНУ - специфічним хрестом на білому фоні.
Ось вам і зв'язок ))))

:D
а Мальтійська Служба (ідентичний хрест) - масони?
А доведіть но, що Мальтійський Орден є масонською організацією. Дуже Вас прошу. Спробуйте :(

Archer
початківець
початківець

Повідомлення Archer » 29 липня 2010, 12:21

Ви перейшли від тактики "місіонерської діяльності католицького духовенства серед масонів" до тактики "а доведіть, що вони масони!".
Насправді за такі вчинки повинні нести відповідальність ті, хто був безпосереднім учасником таких ганебних зустрічей, а не хтось інший, незалежно від того, який в них духовний сан... Мені сподобалося доречне запитання користувача and2010: "Мабуть я чогось таки точно не розумію....чи є це зараз діючі священники?". Думаю, що з такими священослужителями треба поступати в такому дусі!

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 29 липня 2010, 12:28

Archer писав:Ви перейшли від тактики "місіонерської діяльності католицького духовенства серед масонів" до тактики "а доведіть, що вони масони!"...

жодних "тактик": спершу прийняв на віру те, що вони масони а тепер маю сумнів, який прошу розвіяти саме по цих двох організаціях. В іншому (місійна діяльність серед масонів) - жодних змін: місія серед ворогів Христа ведеться Католицькою Церквою від Христа і по сьогодні.

romanm
старець
старець

Повідомлення romanm » 29 липня 2010, 12:36

Хіба не повинен доводити той, хто щось стверджує, а не "переводити" пардон, стрілки, в стилі:" козли, самі козли".

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 29 липня 2010, 12:45

romanm писав:Хіба не повинен доводити той, хто щось стверджує, а не "переводити" пардон, стрілки, в стилі:" козли, самі козли".

так мав би, але судячи з
Archer писав:Єдина церква була в часи апостолів і напевно буже аж на тому світі. Я ніяк не можу зрозуміти, як можна досягнути компромісу в справі істини. Для прикладу, католики кажуть, що Дух Святий сходить від Бога-Отця, а православні - від Бога-Отця і від Бога-Сина. Католики вірять існування пекла, а протестанти кажуть - що це вигадка. От коли наступить той СТРАШНИЙ день, коли всі релігії об'єднаються, то чия думка буде розглядатися як істинна? А істина то одна... Зрозумійте, що ніколи об'єднана церква вже не буде церквою. Таке об'єднання можливе тільки при антихристі.

автор мало що знає ...
Але знання - не головне.
Якщо, звичайно, не просять щось довести :)
почекаємо.

romanm
старець
старець

Повідомлення romanm » 29 липня 2010, 12:59

Archer писав:Єдина церква була в часи апостолів і напевно буже аж на тому світі. Я ніяк не можу зрозуміти, як можна досягнути компромісу в справі істини. Для прикладу, католики кажуть, що Дух Святий сходить від Бога-Отця, а православні - від Бога-Отця і від Бога-Сина. Католики вірять існування пекла, а протестанти кажуть - що це вигадка. От коли наступить той СТРАШНИЙ день, коли всі релігії об'єднаються, то чия думка буде розглядатися як істинна? А істина то одна... Зрозумійте, що ніколи об'єднана церква вже не буде церквою. Таке об'єднання можливе тільки при антихристі.

автор мало що знає ...
Але знання - не головне.

Ну тут серйозні речі. :)

ShMariam
Модератор
Модератор

Повідомлення ShMariam » 29 липня 2010, 13:26

Вам сюди
Важливо!Може врятувати життя: http://forum.ugcc.org.ua/viewtopic.php?f=3&t=97&p=56358#p56281

Archer
початківець
початківець

Повідомлення Archer » 29 липня 2010, 13:39

Шановна ShMariam, коли я матиму трошки вільного часу, то я напишу про Біблійні ознаки Католицької Церкви з книги Откровення... Особисто мене вони жахають...

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 29 липня 2010, 13:44

Archer писав:Шановна ShMariam, коли я матиму трошки вільного часу, то я напишу про Біблійні ознаки Католицької Церкви з книги Откровення... Особисто мене вони жахають...

а там вже навіть і цитувалися, якщо не зраджує мене грішного пам'ять. Тут же прошу (всіх) сконцентруватися на темі і, якщо можна, спробуйте (пане Archer) пояснити, чому вважаєте названі ордени масонськими організаціями (самі вони це заперечують). Можливо - спробуймо поступово і почнімо від Ордену Святого Станіслава

romanm
старець
старець

Повідомлення romanm » 29 липня 2010, 13:51

Archer писав:Єдина церква була в часи апостолів і.

автор мало що знає ...

На жаль, отче, Ви праві.

Шановний п. Арчер, дозвольте Вас попросити прояснити деякі Ваші твердження, бо я не зовсім зрозумів:

Я ніяк не можу зрозуміти, як можна досягнути компромісу в справі істини. Для прикладу, католики кажуть, що Дух Святий сходить від Бога-Отця, а православні - від Бога-Отця і від Бога-Сина

Скажіть, а де К.Ц. говорить про компроміс в справі істини? Приклад не тоє, Ви трішки помилилися. Все навпаки.

От коли наступить той СТРАШНИЙ день, коли всі релігії об'єднаються, то чия думка буде розглядатися як істинна? А істина то одна

А шо на цю тему глаголить К.Ц.? Що істин багато?

Зрозумійте, що ніколи об'єднана церква вже не буде церквою

Так як Ви про це говорите, то дійсно антихрист. А К.Ц. також так говорить? Де? Вкажіть будь-ласка.

Отож, дозвольте сказати одну річ, бачачи Ваші "пізнання" в науці К.Ц. з "радістю" очікую Ваші
Шановна ShMariam, коли я матиму трошки вільного часу, то я напишу про Біблійні ознаки Католицької Церкви з книги Откровення... Особисто мене вони жахають...

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 29 липня 2010, 13:58

romanm писав:Шановний п. Арчер, дозвольте Вас попросити прояснити деякі Ваші твердження, бо я не зовсім зрозумів...

дещо пояснював це автору, от лише...

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 29 липня 2010, 14:09

and2010 писав: Якщо це не масони...то...

просто лицарські ордени

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 29 липня 2010, 17:25

За кордоном ще відомі так звані "Knights Of Columbus" - "Лицарі Колумба". Активно діють у Канаді, зокрема в житті Католицької Церкви, допомагають духовенству і т.п. http://www.kofc.org/eb/en//index.html
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

Archer
початківець
початківець

Повідомлення Archer » 31 липня 2010, 17:17

Пост видалено користувачем Archer. Думаю, якщо пост, який тут був раніше відображає справжню суть речей, то в мене є час його написати знову коли події, описані тут будуть збуватися.
Востаннє редагувалось 31 липня 2010, 19:04 користувачем Archer, всього редагувалось 1 раз.

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 31 липня 2010, 18:25

Archer писав:
з числа семи, і піде на погибель". Сім царів, це сім пап - царів держави Ватикан, яка була утворена 7 червня 1929 після Латеранської угоди. Чинний папа є

сьомий по ліку.
Таким чином: СІМ РОГІВ - це СІМ ПАГОРБІВ РИМУ і СІМ ПАП, СЬОМИМ З ЯКИХ Є ЧИННИЙ ПАПА БЕНЕДИКТ XVI.

Вибачте, ви що сектант, що трактуєте св. Писання на свій лад??? На це вже ще раніше дали відповідь серйозні біблійні екзегети. Нема чого фантазувати єретично та мішати каламбурно праведне з грішним, висловлюючись на офіційному форумі УГКЦ проти Церкви та віри, що не дозволено правилами!

Ми про вже вели мову на подібну тему
viewtopic.php?f=9&t=1329
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

Повернутись до “Церква і Суспільство”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 6 гостей