ВИБОРИ

питання з життя Церкви/Суспільства, які не відносяться до тематики інших розділів Форуму

Модератори: Just_me, viter, Artur, ihor

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Re: Вибори 2010

Повідомлення o.Mykil » 25 січня 2010, 09:27

о.Олег писав:. А як пропонуєте побороти чублення між братами?

А сестри як тоді?:))
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
Хоче всіх Господь зустріти
На шляху правдивім!

luksander
старець
старець

Повідомлення luksander » 25 січня 2010, 20:18

Жартуєте, панове? :Bravo: Адже це саме Ваше (пане Миколай, пане Олег і інші панове священики) покликання-призначення? Чи Ви хочете щоби я повірив у те, що Ви не знаєте як виконувати свою роботу? :)
Для мене це питання риторичне. :Yahoo!:

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 26 січня 2010, 12:20

Христос Раждається!
luksander писав:Жартуєте, панове? :Bravo: Адже це саме Ваше (пане Миколай, пане Олег і інші панове священики) покликання-призначення? Чи Ви хочете щоби я повірив у те, що Ви не знаєте як виконувати свою роботу? :) Для мене це питання риторичне. :Yahoo!:

хоч і проблематичне бачення покликання-призначення священика у такому контексті, проте...
бачите, ще недавно на наших теренах саме священики були будителями народу, тими, хто надихав воїнів йти у бій... Так - можна говорити, що освітчені українці ще недавно були або священиками, або їх дітьми: звідси і феномен поєднання українства з УГКЦ. Однак смію зауважити, що сьогодні священики не є єдиними, хто мав би плекати та ростити Дар самостійної України, звідси і питання до Вас.
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

Gammi
гість
гість

Чи УГКЦ підтримує Тимошенко?..

Повідомлення Gammi » 29 січня 2010, 11:44

Останнє інтерв'ю Глави УГКЦ для УНІАН творить підстави припускати, що УГКЦ несвідомо (а може підсвідомо) підтримує Ю. Тимошенко. Дуже добре подано Звернення стосовно другого туру виборів. Важливий акцент на молитву, що насправді слушно. Тільки от Глава УГКЦ видав недобрий експромт, стверджуючи у вказаному інтер'ю що "Нам як людям церковним видається, що ... голосувати «проти всіх» – це не є вибір, це свого роду втеча. Тому такої речі ми не схвалюємо. Люди повинні сповнити свій обов’язок" (http://religions.unian.net/ukr/detail/3599).

Серед політологів побутує думка, що заклик В. Ющенко голосувати проти всіх, або ж не приходити на вибори спрямований насамперед до жителів Західної України. І це висловлюється проти однієї кандидатки на користь іншого кандидата.

Відтак, така думка Блаженнішого, дуже шанованої особи в країні, несвідомо втягує Церкву займати позицію на користь однієї кандидатки. Думаю, що це не найкраще насамперед для самої Церкви. Адже голосувати проти всіх - це також громадянський вибір, прописаний у виборчому бюлетені.

Мaлuй
активний учасник
активний учасник

Re: Чому УГКЦ підтримує Тимошенко

Повідомлення Мaлuй » 29 січня 2010, 12:00

Знаєте, шановн-ий/а, ваші домисли мало що вартують. Ви ж самі цитуєте Блаженнішого -- де там заклик за Тимошенко?
п.с. а голосувати "проти всіх" -- це не є жодною громадською позицією, це є втеча від відповідальності.

Олюнька
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення Олюнька » 29 січня 2010, 12:36

Gammi, ви дійсно берете на себе забагато.
От цитата з поданого вами інтерв'ю:
Гадаю, те, що ми тут говоримо, однаково важливе для всіх – тих, хто більше схиляється до пані Тимошенко чи до пана Януковича.
Усе, що ми хотіли сказати, сказали нейтрально, але якщо хтось візьметься інтерпретувати це собі на користь, ну то що ми зробимо?

Мaлuй писав:п.с. а голосувати "проти всіх" - це не є жодною громадською позицією, це є втеча від відповідальності.

А чому я маю брати на себе відповідальність за людину, дії якої не схвалюю. Я буду голосувати проти всіх. Далі свою думку розпишу в темі про вибори. :wink:
Моє шанування! Ваша с. Катерина, МНІ

Мaлuй
активний учасник
активний учасник

Повідомлення Мaлuй » 29 січня 2010, 12:40

Олюнька писав:А чому я маю брати на себе відповідальність за людину, дії якої не схвалюю. Я буду голосувати проти всіх. Далі свою думку розпишу в темі про вибори. :wink:

чому? усвідомте собі одне, що в нинішній ситуації "проти всіх"=Янукович. Вважайте, Олюнька, щоб потім ліктики собі не кусали за пасивну підтримку Яника.
п.с. хіба що вам вже дійсно глибоко начхати на долю українців -- оце і є втеча від відповідальності.

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 29 січня 2010, 12:48

Христос Раждається!
Gammi писав:Останнє інтерв'ю Глави УГКЦ для УНІАН творить підстави припускати, що УГКЦ несвідомо (а може підсвідомо) підтримує Ю. Тимошенко. Дуже добре подано Звернення стосовно другого туру виборів. Важливий акцент на молитву, що насправді служно. Тільки от Глава УГКЦ видав недобрий експромт, стверджуючи у вказаному інтер'ю що "Нам як людям церковним видається, що ... голосувати «проти всіх» – це не є вибір, це свого роду втеча. Тому такої речі ми не схвалюємо. Люди повинні сповнити свій обов’язок" (http://religions.unian.net/ukr/detail/3599).
Серед політологів побутує думка, що заклик В. Ющенко голосувати проти всіх, або ж не приходити на вибори спрямований насамперед до жителів Західної України. І це висловлюється проти однієї кандидатки на користь іншого кандидата.
Відтак, така думка Блаженнішого, дуже шанованої особи в країні, несвідомо втягує Церкву займати позицію на користь однієї кандидатки. Думаю, що це не найкраще насамперед для самої Церкви. Адже голосувати проти всіх - це також громадянський вибір, прописаний у виборчому бюлетені.

цікаво, що знаю людей, які, щоб не голосувати "проти всіх" голосуватимуть за Януковича... Тут дійсно, як сказав +Любомир, кожен проінтерпритує по своєму і нема на це ради...
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

Олюнька
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення Олюнька » 29 січня 2010, 13:01

Отже, Вибори 2010.
Ось тут (http://forum.ugcc.org.ua/viewtopic.php?f=3&t=1652) виникло обговорення позиції "проти всіх".
Зараз і по Львову розклеюються рекламки з текстом: "Проти всіх - за Януковича".

Можна вважати, що це слабкодухість голосувати проти всіх, але насправді все навпаки, бо тільки сильна людина вміє втримати власну позицію і не піддатись на дешеву пропаганду. Подивіться, історія повторюється кожного разу, практично кожних виборів (крім минулих президентських). Саме тому і відбувся розкол "помаранчевих", бо вони собі думають: "головне, що я проти Партії регіонів і всі підуть за мною".

В нашому селі на виборах сільського голови була єдина кандидатура діючого голови, відсотків 20 проголосували "проти". Тепер голова каже: "добре, що є цих 300 голосів проти мене, значить є над чим працювати" :wink:
Мені сподобалась стаття в Українській правді: http://www.pravda.com.ua/columns/4b583ade9d493/ - сувора реальність.

Мaлuй
активний учасник
активний учасник

Повідомлення Мaлuй » 29 січня 2010, 13:41

Олюнька писав:Можна вважати, що це слабкодухість голосувати проти всіх

це і є слабодухість, вмивання рук, так би мовити. Щоб коли прийде до влади Янукович самій собі сказати -- я за нього не голосувала. Це чисто укр.позиція -- "моя хата скраю... я голосувала "проти всіх", це інші винні в тому, що таке трапилось..." -- отож як бачимо все набагато простіше і не потрібно прикриватися надуманими "вищими" ідеалами.

Олюнька
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення Олюнька » 29 січня 2010, 13:50

Мaлuй писав:це і є слабодухість, вмивання рук, так би мовити. Щоб коли прийде до влади Янукович самій собі сказати - я за нього не голосувала.

Це тільки один варіант розвитку подій, не виключено що реальний. Але може бути, наприклад: прийде до влади Янукович, бо Тимошенко не вистарчить 1-го відсотка, бо я за неї не голосувала.
А що з того, що весь Захід голосував за Кучму проти Симоненка, а потім всі дружно обпльовували його?

Мaлuй
активний учасник
активний учасник

Повідомлення Мaлuй » 29 січня 2010, 13:54

от я й кажу, коли начхати на все українське, тоді, звичайно, це вихід...

Олюнька
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення Олюнька » 29 січня 2010, 14:05

Поясніть що ви маєте на увазі під фразою "все українське". :wink:

vitalko
старець
старець

Повідомлення vitalko » 29 січня 2010, 14:05

Мaлuй писав:
Олюнька писав:Можна вважати, що це слабкодухість голосувати проти всіх

це і є слабодухість, вмивання рук, так би мовити. Щоб коли прийде до влади Янукович самій собі сказати -- я за нього не голосувала. Це чисто укр.позиція -- "моя хата скраю... я голосувала "проти всіх", це інші винні в тому, що таке трапилось..." -- отож як бачимо все набагато простіше і не потрібно прикриватися надуманими "вищими" ідеалами.

Слабодухість - це самому не мати життєвої позиції, і підтримувати кого небудь тільки для того, щоб "більше"(ще не ясно хто більше а хто менше) зло не пришло до влади. От на цій слабодухості наші політики вже 18 років і виїжджають. А якщо я не підтримую тих усіх популістських заяв, не довіряю жодному з кандидатів, що вийшли в другий тур, то, скажіть мені, чому я маю когось підтримувати? Щоб збагатити той чи інший бізнес? Голосуючи проти всіх, я заявляю свою громадську позицію: я жодного з вас на посаді президента бачити не хочу. Тому і маю потім право сказати я за вас не голосував, причому у випадку вдалого перебування на посаді президента тої чи іншої особи, моя позиція буде та сама. Тільки тоді я визнаю свою неправоту. Коли ж нічого доброго з того президентства не вийде(а я чогось саме так думаю), то зможу з гідністю сказати - я голосував проти всіх і був правий.
"Для чого шукаєш ти для себе почесті в інших? Поважай сам себе, і ніхто не принесе тобі безчестя."
св. Йоан Золотоустий

vitalko
старець
старець

Повідомлення vitalko » 29 січня 2010, 14:12

от я й кажу, коли начхати на все українське, тоді, звичайно, це вихід...

Якщо ви ще до цьго часу не помітили, що "леді Ю" начхати на Україну, українців і українське(останній газовий контракт це явно довів), то ще маєте трохи часу. Про Януковича тут мова не йде, бо і так все з ним ясно.
"Для чого шукаєш ти для себе почесті в інших? Поважай сам себе, і ніхто не принесе тобі безчестя."
св. Йоан Золотоустий

luksander
старець
старець

Повідомлення luksander » 29 січня 2010, 14:27

Можна мріяти – ось всі проголосують «проти всіх» і будуть нові вибори, нові (кращі) кандидати?

Зрозуміло, що після виборів відбудеться зміна влади в країні: якби вибрали Тимошенко – до влади прийшла б Тимошенко; а Янукович? Невже тут хтось вірить у те, що саме він буде щось вирішувати у керівництві країною? Хіба морди битиме губернаторам та міністрам, якщо туди якийсь лівий попаде.

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 29 січня 2010, 14:30

Тему перенесено в "Балачку"!
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
Хоче всіх Господь зустріти
На шляху правдивім!

Мaлuй
активний учасник
активний учасник

Повідомлення Мaлuй » 29 січня 2010, 14:33

Олюнька писав:Поясніть що ви маєте на увазі під фразою "все українське". :wink:

та навіть укр.мова, як єдина державна.

зможу з гідністю сказати - я голосував проти всіх і був правий.

ось це і є головною причиною вибору позиції "проти всіх", а все решта написане -- пусті балачки, які нічого спільного не мають з реальною загрозою в якій опиниться наша незалежність від москалів. так шо голосуйте "проти всіх", вмивайте руки, щоб самих себе обілити, а весь захід поставити на коліна перед москалями -- щасливо! чесно кажучи важко повірити, що доросла розумна людина не може уяснити собі всіх наслідків такої позиції. Навчіться думати трохи ширше. Зовсім інша справа, якби вибір "проти всіх" мав якісь юридичні наслідки, але такого немає -- ви свої голоси просто віддаєте Янику і не хочете цього визнати.

Мaлuй
активний учасник
активний учасник

Повідомлення Мaлuй » 29 січня 2010, 14:36

luksander писав:Можна мріяти – ось всі проголосують «проти всіх» і будуть нові вибори, нові (кращі) кандидати?

цей пункт відмінили. головне, щоб була явка виборців понад 50%, а все решта не важливо. Виграє той, за кого буде більшість, навіть якщо вона складатиметься лише з 10% голосів.

Мaлuй
активний учасник
активний учасник

Повідомлення Мaлuй » 29 січня 2010, 14:40

vitalko писав:Слабодухість - це самому не мати життєвої позиції

:ROFL: :ROFL: :ROFL: хлопче ти де живеш? у цьому світі моя життєва позиція нікого окрім мене не цікавить, а от ставити на коліна націю, керуючись своєю особистою позицією, хиткою і невизначеною ("проти всіх" - це саме невизначений вибір) -- ось це вже трагедія.
а вибрати між тим, щоб знову повернутися до москаля - голосувати за Яника або "проти всіх", або ж виступити проти цього поверненні -- хіба це життєва позиція? можливо для вас, а для мене це просто ще один свідомий вибір, зовсім незначний з перспективи моєї глобальної життєвої позщиції
Востаннє редагувалось 29 січня 2010, 14:44 користувачем Мaлuй, всього редагувалось 1 раз.

viter
Модератор
Модератор
Контактна інформація:

Повідомлення viter » 29 січня 2010, 14:42

Не можна зараз голосувати проти всіх. Не можна бандитам давати зайвий шанс здобути крісло президента. Не робіть дурниць.
Господи Ісусе Христе Сину Божий, помилуй мене грішного.

viter
Модератор
Модератор
Контактна інформація:

Повідомлення viter » 29 січня 2010, 15:07

Gammi писав:Бачу, що в модераторів форуму найкращий спосіб уникнути обговорення, знести тему в балачку, або закрити її.

Не думаю, що перенесення теми в балачку якось дозволяє уникнути її обговорення. Це справа модератора вирішувати в котрому розділі буде та, чи інша тема. На то він і модератор.
Господи Ісусе Христе Сину Божий, помилуй мене грішного.

vitalko
старець
старець

Повідомлення vitalko » 29 січня 2010, 15:08

хлопче ти де живеш? у цьому світі моя життєва позиція нікого окрім мене не цікавить, а от ставити на коліна націю, керуючись своєю особистою позицією, хиткою і невизначеною ("проти всіх" - це саме невизначений вибір) -- ось це вже трагедія.
а вибрати між тим, щоб знову повернутися до москаля - голосувати за Яника або "проти всіх", або ж виступити проти цього поверненні -- хіба це життєва позиція? можливо для вас, а для мене це просто ще один свідомий вибір, зовсім незначний з перспективи моєї глобальної життєвої позщиції

Шановний, я з вами на брудершафт не пив. Як не вмієте спілкуватися без переходу на особистості, то читайте правила форуму.

Голосую проти всіх бо вважаю що ЮТ, нічим не краща. І що шило, що мило - різниці великої не бачу. Єдиний плюс - вона не сиділа, ось і уся різниця.
св. Йоан Золотоустий

Мaлuй
активний учасник
активний учасник

Повідомлення Мaлuй » 29 січня 2010, 15:13

vitalko писав:І що шило, що мило - різниці великої не бачу.

з цього і треба було починати. справді, спочатку треба мати хоч якісь поняття про політичні реалії, а якщо цього немає, тоді, звичайно... простіше вмитись...

Мaлuй
активний учасник
активний учасник

Повідомлення Мaлuй » 29 січня 2010, 15:15

Чому УГКЦ підтримує Тимошенко? - вважаєте за краще підтримувати "донецьких братків"?

vitalko
старець
старець

Повідомлення vitalko » 29 січня 2010, 15:15

Бачу, що в модераторів форуму найкращий спосіб уникнути обговорення, знести тему в балачку, або закрити її.

З ваших слів складається враження, що Балачка - такий собі смітник, де ніхто нічого не пише і не читає, або пишуть всякі маргінальні речі, які нікому не потрібні. Але моя особиста думка - ви провокатор, який тільки і шукає за що би зачепитися, чи полити когось брудом. І взагалі, чогось мені здається, що ви з догналівців, які тільки того і роблять, що Блаженнішого брудом обливають. Якщо це не так - буду радий помилитися, та все ж перекручування його слів на це вказує....
св. Йоан Золотоустий

vitalko
старець
старець

Повідомлення vitalko » 29 січня 2010, 15:17

з цього і треба було починати. справді, спочатку треба мати хоч якісь поняття про політичні реалії, а якщо цього немає, тоді, звичайно... простіше вмитись...

Якби я цих реалій не знав, то проголосував би за ЮТ, а вони ж самі мене переконали цього не робити.
св. Йоан Золотоустий

Мaлuй
активний учасник
активний учасник

Повідомлення Мaлuй » 29 січня 2010, 15:20

vitalko писав:Якби я цих реалій не знав, то проголосував би за ЮТ, а вони ж самі мене переконали цього не робити.

ну згадані Вами тарифи на газ -- це далеко не повна картина... якщо ж ще взяти до уваги, що швидше за все, після обрання Януковича вся газо-транспортна система України буде передана Росії, що він вже один раз намагався прокрутити, то мені Ваш вибір тим більше видається дивним.

Олюнька
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення Олюнька » 29 січня 2010, 15:23

А ще... навіяно сьогоднішнім днем... вважаєте, що голос "проти всіх" є змарнованим... деякі вважають також, що були змарновані під Крутами молоді життя... інколи голос меншості є подібним до голосу грому...

Думають наші політики, що народ є тупим і вистачає одягнути вишиванку, щоб отримати його прихильність. І так воно є... :(

Почитайте вірш Франка "Сідоглавому", дуже мудра річ: http://www.franko.lviv.ua/ifranko/franko/zb3/v3.html

Мaлuй
активний учасник
активний учасник

Повідомлення Мaлuй » 29 січня 2010, 15:35

Олюнька писав:А ще... навіяно сьогоднішнім днем... вважаєте, що голос "проти всіх" є змарнованим...

було б краще, якби було так... насправді ж голос "проти всіх" далеко не змарнований, але шкода, що ви цього не можете зрозуміти. а от до чого тут вишиванки зовсім не зрозуміло... можливо це Ваша особиста думка, що тупість нашого народу визначається саме цим. моя ж думка, що тупість проявиться саме в голосуванні "проти всіх", про що також говорить і глава нашої Церкви.

Повернутись до “Церква і Суспільство”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 20 гостей