о.Олег писав:. А як пропонуєте побороти чублення між братами?
А сестри як тоді?:))
Модератори: Just_me, viter, Artur, ihor
о.Олег писав:. А як пропонуєте побороти чублення між братами?
luksander писав:Жартуєте, панове?Адже це саме Ваше (пане Миколай, пане Олег і інші панове священики) покликання-призначення? Чи Ви хочете щоби я повірив у те, що Ви не знаєте як виконувати свою роботу?
Для мене це питання риторичне.
Гадаю, те, що ми тут говоримо, однаково важливе для всіх – тих, хто більше схиляється до пані Тимошенко чи до пана Януковича.
Усе, що ми хотіли сказати, сказали нейтрально, але якщо хтось візьметься інтерпретувати це собі на користь, ну то що ми зробимо?
Мaлuй писав:п.с. а голосувати "проти всіх" - це не є жодною громадською позицією, це є втеча від відповідальності.
Олюнька писав:А чому я маю брати на себе відповідальність за людину, дії якої не схвалюю. Я буду голосувати проти всіх. Далі свою думку розпишу в темі про вибори.
Gammi писав:Останнє інтерв'ю Глави УГКЦ для УНІАН творить підстави припускати, що УГКЦ несвідомо (а може підсвідомо) підтримує Ю. Тимошенко. Дуже добре подано Звернення стосовно другого туру виборів. Важливий акцент на молитву, що насправді служно. Тільки от Глава УГКЦ видав недобрий експромт, стверджуючи у вказаному інтер'ю що "Нам як людям церковним видається, що ... голосувати «проти всіх» – це не є вибір, це свого роду втеча. Тому такої речі ми не схвалюємо. Люди повинні сповнити свій обов’язок" (http://religions.unian.net/ukr/detail/3599).
Серед політологів побутує думка, що заклик В. Ющенко голосувати проти всіх, або ж не приходити на вибори спрямований насамперед до жителів Західної України. І це висловлюється проти однієї кандидатки на користь іншого кандидата.
Відтак, така думка Блаженнішого, дуже шанованої особи в країні, несвідомо втягує Церкву займати позицію на користь однієї кандидатки. Думаю, що це не найкраще насамперед для самої Церкви. Адже голосувати проти всіх - це також громадянський вибір, прописаний у виборчому бюлетені.
Олюнька писав:Можна вважати, що це слабкодухість голосувати проти всіх
Мaлuй писав:це і є слабодухість, вмивання рук, так би мовити. Щоб коли прийде до влади Янукович самій собі сказати - я за нього не голосувала.
Мaлuй писав:Олюнька писав:Можна вважати, що це слабкодухість голосувати проти всіх
це і є слабодухість, вмивання рук, так би мовити. Щоб коли прийде до влади Янукович самій собі сказати -- я за нього не голосувала. Це чисто укр.позиція -- "моя хата скраю... я голосувала "проти всіх", це інші винні в тому, що таке трапилось..." -- отож як бачимо все набагато простіше і не потрібно прикриватися надуманими "вищими" ідеалами.
от я й кажу, коли начхати на все українське, тоді, звичайно, це вихід...
Олюнька писав:Поясніть що ви маєте на увазі під фразою "все українське".
зможу з гідністю сказати - я голосував проти всіх і був правий.
luksander писав:Можна мріяти – ось всі проголосують «проти всіх» і будуть нові вибори, нові (кращі) кандидати?
vitalko писав:Слабодухість - це самому не мати життєвої позиції
Gammi писав:Бачу, що в модераторів форуму найкращий спосіб уникнути обговорення, знести тему в балачку, або закрити її.
хлопче ти де живеш? у цьому світі моя життєва позиція нікого окрім мене не цікавить, а от ставити на коліна націю, керуючись своєю особистою позицією, хиткою і невизначеною ("проти всіх" - це саме невизначений вибір) -- ось це вже трагедія.
а вибрати між тим, щоб знову повернутися до москаля - голосувати за Яника або "проти всіх", або ж виступити проти цього поверненні -- хіба це життєва позиція? можливо для вас, а для мене це просто ще один свідомий вибір, зовсім незначний з перспективи моєї глобальної життєвої позщиції
vitalko писав:І що шило, що мило - різниці великої не бачу.
Бачу, що в модераторів форуму найкращий спосіб уникнути обговорення, знести тему в балачку, або закрити її.
з цього і треба було починати. справді, спочатку треба мати хоч якісь поняття про політичні реалії, а якщо цього немає, тоді, звичайно... простіше вмитись...
vitalko писав:Якби я цих реалій не знав, то проголосував би за ЮТ, а вони ж самі мене переконали цього не робити.
Олюнька писав:А ще... навіяно сьогоднішнім днем... вважаєте, що голос "проти всіх" є змарнованим...
Повернутись до “Церква і Суспільство”
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 20 гостей