ВИБОРИ

питання з життя Церкви/Суспільства, які не відносяться до тематики інших розділів Форуму

Модератори: Just_me, viter, Artur, ihor

Мaлuй
активний учасник
активний учасник

Re: Вибори 2010

Повідомлення Мaлuй » 30 січня 2010, 17:36

ljubomyr_ps писав:Ну не знаю що краще вмити руки чи бути з тими ( тобто голосувати за тих), що замішані в педофілії і вбивствах... Це по християнськи!?

:lol: :lol: :lol: - свічку тримали?
тоді і з Католицької Церкви треба виходити, бо різні випадки були, та і зараз трапляються...

ljubomyr_ps
старець
старець

Повідомлення ljubomyr_ps » 30 січня 2010, 17:51

Мaлuй писав: :lol: :lol: :lol: - свічку тримали?
тоді і з Католицької Церкви треба виходити, бо різні випадки були, та і зараз трапляються...

Свій наглий егоїстичний сарказм тримайте при собі. Ким Ви себе маєте щоб комусь пропонувати виводити з Церкви чині. Помоєму Ви просто піжонитесь і вважаєте тут себе інквізитором. З такими дискусії більше вести не збираюсь.
Життя таке коротке - поспішаймо творити добро!

Мaлuй
активний учасник
активний учасник

Повідомлення Мaлuй » 30 січня 2010, 18:01

ljubomyr_ps писав:Свій наглий егоїстичний сарказм тримайте при собі. Ким Ви себе маєте щоб комусь пропонувати виводити з Церкви чині. Помоєму Ви просто піжонитесь і вважаєте тут себе інквізитором. З такими дискусії більше вести не збираюсь.

насправді я просто продовжив вашу думку, а ось обмовляти когось в вбивствах і педофілії -- це зовсім не по-християнськи. Це вже попахує брудним чорним піаром -- зауважте, що ви перший із усіх дописувачів цієї гілки дозволили собі таку річ, тому не варта пінитись і кидатись на мене. Слідкуйте, перш за все, за своїм методами ведення розмови, а потім вимагайте поваги.

Аристарх
початківець
початківець

Повідомлення Аристарх » 30 січня 2010, 21:04

ієром. Діонисій писав:Шановний Аристарху, своїм не голосуванням виборець також дає від себе ж владу, але тим, за кого проголосує натовп.
Уважно перечитайте "Закон про вибори Президента України" http://www.cvk.gov.ua/metod/kultura/npa/vp_26102009.htm , там написано, що за нас депутати уже все вирішили. Навіть якщо проголосує менше половини електорату -- звичайною більшістю голосів визначиться переможець. Наше з Вами багатоголосе "фе" ні на що не згодиться.
Не голосуючи -- підтримаємо фальсифікаторів, голосуючи "проти всіх" -- голосуємо "за", от тільки за кого -- дізнаємося після оголошення переможця.
Тому не голосування нагадує відоме "вмивання рук" з останніх сторінок Євангелія.
І все-таки, кожен має право не піти на вибори або і голосувати проти обидвох кандидатів.

Як це так "Не голосуючи -- підтримаємо фальсифікаторів, голосуючи "проти всіх" -- голосуємо "за".
Вам не здається що це якесь перекручення виходить: "проти всіх - це за когось".
Я вважаю що:
"проти всіх - це проти всіх"
"за - це за"
"проти - це проти".

Так само можна сказати і про добрі вчинки, які для когось обертаються чи є злом (як побічні екстреналії).
То що тоді, не робити добрра - бо це автоматично комусь не сподобається і когось задіне, чи хтось з того скористає?

На рахунок закону - я його читав, перед тим як прийняти рішення.
Я хотів там знайти, що при критичному рівні голосів кандидати міняються на інших, але не знайшов. Сумно.
Якщо б так було - думаю більшість проголосувала "проти всіх".

Якщо я проголосую ЗА Юлю чи Яника я буду мати це на сумлінні.
Тому що дії Юлі віжчув на власній шкірі, як бюджетник.
Я знаю що таке вана - премєр, і не хочу такого Президента. Про Яника взагалі мовчу.

Тут дехто писав, що ті що голосують "проти всіх" - не розуміють що роблять.
Мені ж здається навпаки - нерозуміють і не усвідомлюють ті люди, хто голосує не по серцю/сумлінню/переконанню, а наперекір комусь.

Про вибір між двома злами:
Образно я б сказав так:
За кого б ви віддали свій голос: за того чорта, що має більші роги, чи за того, хто має більший хвіст?
А хтось скаже: я проголосую за того хто з більшими рогами, щоб не пройшов той, має великий хвіст - бо він мені не подобається.
Це ще раз повторю - образно. Хіба це не така сама ситуація?

Цікаво, щоб зробив Ісус, якщо б перед ним у ті часи постав такий вибір?

Мaлuй
активний учасник
активний учасник

Повідомлення Мaлuй » 30 січня 2010, 21:20

Шановний Аристарху!
а не здається вам, що ваша полеміка настільки ж пафосна, наскільки і реальна ситуація в якій ми знаходимося? ви говорите про припущення, Ісуса ставите в приклад, а визнати реального факту, що голосуючи "проти всіх" голосуєте насправді "за" когось не хочете... сподіваюся, що ваше сумління/переконання/серце дійсно залишатиметься в спокої, коли переможе Яник і продасть Україну москалеві -- дійсно, тоді ви з гордо піднятою головою зможете розповісти своїм дітям-прислужкам москви, що ви тут "ні при чім", адже голосували "проти всіх"

Аристарх
початківець
початківець

Повідомлення Аристарх » 30 січня 2010, 21:28

Мaлuй писав:Шановний Аристарху!
Ісуса ставите в приклад, а визнати реального факту, що голосуючи "проти всіх" голосуєте насправді "за" когось не хочете...

Це не факт - а суб'єктивне судження.
Прочитайте ще раз уважно мої дописи в цій темі.
Може і зрозумієте про що я говорю.
Мир Вам!

Мaлuй
активний учасник
активний учасник

Повідомлення Мaлuй » 30 січня 2010, 22:09

Аристарх писав:Це не факт - а суб'єктивне судження.

нажаль, це не судження, а тонкощі нашого законодавства.

прочанка
старець
старець

Повідомлення прочанка » 01 лютого 2010, 11:08

Нас знову постали перед вибором, з якого нема ЩО вибирати, але ми мусимо проявити свою позицію, бо тоді однозначно прийде до влади бандитня-братани. Донецькі, ті, що свідомі, кричать в голос - Заходу не буде, будь-який бізнес кане в лету. Може, варто й Заходу прислухатись до волань Сходу? Невже не ганебно мати президента, тупого й обмеженого, який навіть не знає, хто поет, хто письменник і в якому місті України він перебуває. Вибори відбудуться! Яке буде життя - залежить від нас. Спілкувалась з киянами, вони вже натерпілись і свою позицію голосять чітко, до народу звертаються патріархи різних конфесій, в тому числі і наш Владика і закликають людей голосувати - не проти всіх. Час наших терпінь ще не закінчився, ще не заслужив наш народ жити спокійно, але та агонія може бути менш болючою. Молімося, щоб Бог дав нам розум.
Не бійтеся!

Gammi
гість
гість

Повідомлення Gammi » 01 лютого 2010, 11:25

Дя протчанки.

"і наш Владика і закликають людей голосувати - не проти всіх".

Без сумніву єпископи заангажовані у передвиборчу кампанію кандидатів. Ваш Владика ???? закликав голосувати не проти всіх, а священики з сусідньої Стрийської єпархії мені вчора розповідали, як їх Владика Тарас Сеньків зібрав у Стрию монахинь служебниць, скликав деканів, зобовязав приїхати священиків і конкретно запросивши депутата Швеця (БЮТ) роздав кожному конверти з грішми і сказав за кого голосувати. В останній тиждень перед виборами агітація закінчилась. Почалась остання боротьба. Тому такі приклади наявно показують який єпископ за кого. Більше інформації з цього приводу можете почерпнути у священиків з Стрийської єпархії.
П. С. Бачите, як поодинокі ієрерхи відкрито підставляють УГКЦ?

прочанка
старець
старець

Повідомлення прочанка » 01 лютого 2010, 11:31

У нас "засланий козачок"з"явився... Свою агресію - в іншому місці, будь-ласка. Плітки теж... Думаю, модератори звернуть увагу на такі "дописи".
Щодо Стрийщини, там пан Янукович набрав більше голосів ніж "Свобода". Думаю, коментарі зайві.
Не бійтеся!

Gammi
гість
гість

Повідомлення Gammi » 01 лютого 2010, 11:43

На форумі спостерігається цікава тенденція. Хто обєктивно висловлює свою думку, того відкразу клеймують "догналівцем", "козачком" або "засланцем". Йдеться про вибори 2010 та те, що їм передує, тобто передвиборчий процес. В цей процес включилися ієрархи УГКЦ, котрі назовні завжди дистанціювалися від відкритих дій на користь когось з кандидатів. Якщо всі говорять голосувати не "проти всіх" значить треба голосувати за когось. А за кого саме голосувати, своїм прикладом показують поокремі єпископи УГКЦ. Приклад Вам навів з сусідньої єпархії. От Вам і все. Пізнайте правду і правда визволить Вас. Не бійтеся обєктивно говорити про існуючу передвиборчу проблемі. Якщо ми промовчимо, почнуть говорити з іншого табору. Тоді дійсно підставлять церкву, а потерплять вірні. Звідки Ви знаєте настрій кандидата після виборів і його позицію щодо тої чи іншої церкви. недай Боже потім відірветься на Церкві за такі речі. подумаймо про те.
Дякую.

прочанка
старець
старець

Повідомлення прочанка » 01 лютого 2010, 11:47

Прошу тоді поіменно - список і суми...
Не бійтеся!

Gammi
гість
гість

Повідомлення Gammi » 01 лютого 2010, 11:52

зателефонуйте єпархіальним священикам

vitalko
старець
старець

Повідомлення vitalko » 01 лютого 2010, 11:55

Gammi писав:На форумі спостерігається цікава тенденція. Хто обєктивно висловлює свою думку, того відкразу клеймують "догналівцем", "козачком" або "засланцем". Йдеться про вибори 2010 та те, що їм передує, тобто передвиборчий процес. В цей процес включилися ієрархи УГКЦ, котрі назовні завжди дистанціювалися від відкритих дій на користь когось з кандидатів. Якщо всі говорять голосувати не "проти всіх" значить треба голосувати за когось. А за кого саме голосувати, своїм прикладом показують поокремі єпископи УГКЦ. Приклад Вам навів з сусідньої єпархії. От Вам і все. Пізнайте правду і правда визволить Вас. Не бійтеся обєктивно говорити про існуючу передвиборчу проблемі. Якщо ми промовчимо, почнуть говорити з іншого табору. Тоді дійсно підставлять церкву, а потерплять вірні. Звідки Ви знаєте настрій кандидата після виборів і його позицію щодо тої чи іншої церкви. недай Боже потім відірветься на Церкві за такі речі. подумаймо про те.
Дякую.

Ну знаєте, ваша "правда" підкріплена тільки вашими словами, і більше нічим. То з якої статі нам вірити вам. Спочатку наїхали на Блаженнішого, перекрутивши інформацію, а тепер знайшли ще одного єпископа. Хто буде наступним, може владика Возьняк? Хоча не думаю, про місцевого єпископа важко щось придумати, бо можна легко перевірити правдивість закидів, а з іншими не так і просто, імхо.
А чому в догналізмі вас звинувачують - бо дієте за такою ж схемою як і вони(вдарим по пастирях - вівці розбіжаться), то ж і реакцію отримуєте відповідну.
"Для чого шукаєш ти для себе почесті в інших? Поважай сам себе, і ніхто не принесе тобі безчестя."
св. Йоан Золотоустий

vitalko
старець
старець

Повідомлення vitalko » 01 лютого 2010, 11:56

зателефонуйте єпархіальним священикам

Е ні, шановний, як вже говорите щось - то до кінця. Маєте інформацію - викладайте з фактами, а ні - то мовчіть.
"Для чого шукаєш ти для себе почесті в інших? Поважай сам себе, і ніхто не принесе тобі безчестя."
св. Йоан Золотоустий

прочанка
старець
старець

Повідомлення прочанка » 01 лютого 2010, 11:59

одна баба сказала...
ваші аргументи, наразі, необгрунтовані плітки. А ми хочемо добре жити? Готові утопити в ложці води :(
Не бійтеся!

Мaлuй
активний учасник
активний учасник

Повідомлення Мaлuй » 01 лютого 2010, 12:30

та банити таких треба....

Мaлuй
активний учасник
активний учасник

Повідомлення Мaлuй » 01 лютого 2010, 13:58

ЗВЕРНЕННЯ
Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій
до українського народу
з нагоди другого туру виборів Президента України

Шановні співвітчизники!

7 лютого відбудеться другий тур виборів Глави нашої держави. Це – важлива суспільна подія, адже від того, хто очолюватиме нашу країну в наступні роки, значною мірою залежатиме майбутнє і суспільства, і кожного громадянина.

Україна – демократична держава, в якій громадяни мають право вільно обирати Президента країни. Це право – велике досягнення, але воно на кожного громадянина накладає і велику відповідальність. Тому ми закликаємо всіх виборців, незважаючи на можливе розчарування або зневіру в політиці та політиках, в день голосування прийти на виборчі дільниці та зробити усвідомлений вибір, віддати свій голос за ту особу, яка, на вашу думку, є гідною бути Президентом України – гарантом державної незалежності, суверенітету, суспільного і духовного розвитку народу.

У своєму виборі ми закликаємо кожного керуватися не одноразовою особистою вигодою, а усвідомленням блага суспільства, моральними критеріями та власними світоглядними переконаннями. Ми в черговий раз застерігаємо всіх – не дайте себе купити, не продавайте свій голос за гроші, подачки чи обіцянки, будьте гідними високого звання Людини й Громадянина.

В світі немає держави без керівництва. Якщо ми будемо байдужі до вибору Президента або проголосуємо проти всіх – ми втратимо свій шанс, а вибір все одно буде зроблений, але вже без нашої участі. Цього не можна допустити, адже реалізація права вибору – це громадянський обов’язок. За підсумками виборів один з двох кандидатів на посаду Президента України очолить нашу державу. Від голосу кожного з вас значною мірою залежить – хто це буде. Тому прийдіть на виборчу дільницю і проголосуйте!

Ми звертаємося до всіх, від кого залежить чесне й справедливе проведення виборів, – до членів виборчих комісій, політиків, суддів та правоохоронців – пам’ятайте про свою відповідальність перед Богом та українським народом. Також ми закликаємо власників засобів масової інформації та журналістів подавати правдиву інформацію про кандидатів і перебіг виборчого процесу.

Ми закликаємо всіх віруючих посилено молитися про чесні й справедливі вибори, про обрання найбільш достойного кандидата на посаду Президента України. Ми сподіваємося, що український народ, кожен з вас, зробить мудрий і достойний вибір.

Нехай Україну і всіх вас благословить Господь!

Звернення підписали члени Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій:

Філарет (Денисенко) – Патріарх Київський і всієї Руси-України, предстоятель Української Православної Церкви – Київський Патріархат;

Володимир (Сабодан) – Митрополит Київський і всієї України, предстоятель Української Православної Церкви;

Мефодій (Кудряков) – Митрополит Київський і всієї України, предстоятель Української Автокефальної Православної Церкви;

Любомир Гузар – Верховний Архієпископ Української Греко-Католицької Церкви;

Маркіян Трофим'як – Єпископ, ординарій Луцької дієцезії, відповідальний за зовнішні зв’язки Римсько-Католицької Церкви в Україні;

В’ячеслав Нестерук – Єпископ, президент Всеукраїнського Союзу об'єднань євангельських християн-баптистів;

Михайло Паночко – Єпископ, голова Всеукраїнського Союзу Церков християн віри євангельської-п'ятидесятників;

Леонід Падун – Старший єпископ Української Християнської Євангельської Церкви;

Василь Райчинець – Старший пресвітер Союзу вільних церков християн євангельської віри України;

Андрій Гамбург – президент Синоду Німецької євангелічно-лютеранської Церкви України;

Григоріс Буніатян – Архієпископ Української єпархії Вірменської Апостольської Церкви;

Шейх Ахмед Тамім – Муфтій України, глава Духовного управління мусульман України;

Еміралі Аблаєв – Муфтій Духовного управління мусульман Криму;

Руслан хазрат Абдікєєв – Муфтій Духовного центру мусульман України;

Григорій Комендант – Президент Українського Біблійного Товариства.

Подано у м. Києві 1 лютого 2010 року

http://vrciro.org.ua/index.php?option=c ... 4&Itemid=1

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 01 лютого 2010, 15:28

Мaлuй писав:ЗВЕРНЕННЯ Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій до українського народу з нагоди другого туру виборів Президента України

за логікою Gammi дзвонити треба до них усіх :)
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

romanm
старець
старець

Повідомлення romanm » 01 лютого 2010, 15:39

З іншого боку я не розумію взагалі в чім проблема?! Навіть якби закликали голосувати за конкретну особу, ієрархи. Чому б ні? Чого я маю стидливо опускати очі до низу, як дівка на першій здибанці і говорити про якийсь власний чи другого вибір? Як католик, я маю право і обов язок почути від ієрархів чіткі і конкретні вказівки щодо голосування мого задля добра не тільки країни в якій мені жити, але також, і задля добра церкви до якої я належу. Нпр. п. Янукович, мені зовсім не йде, не входжу в його якості як людини, всі ми з гріхом. Але чи може католик голосувати за нього, якщо він вважає своїм духовним отцем мон. Зосиму? Тільки при одному читанні "Духовного завещания старца Зосіми" очі на лоба лізуть. Я би сам давав гроші в конвертах, на місці єпископів.

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 01 лютого 2010, 15:52

Христос Раждається!
romanm писав:З іншого боку я не розумію взагалі в чім проблема?! Навіть якби закликали голосувати за конкретну особу, ієрархи. Чому б ні?

думаю річ у тому, що священик/єпископ у людських справах може і помилитися
думаю річ у тому, що проповідування "кандидата" може завадити на шляху до Христа людині (чи тосвященику, чи то мирянину) інших політичних переконань
думаю, якщо про гроші, що купляти голоси в Церкві не є моральнішим, аніж купляти їх будь-де...
Востаннє редагувалось 01 лютого 2010, 15:53 користувачем о.Олег, всього редагувалось 1 раз.
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

Олюнька
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення Олюнька » 01 лютого 2010, 15:53

romanm писав:Я би сам давав гроші в конвертах, на місці єпископів.

Та не роздувайте тої теми. Де тут логіка? Навіть якщо припустити, що котрийсь з владик може агітувати духовенство, то йому нема потреби вручати конверти, його б і так послухали. :no: а так, чистої води наклеп, здалеку видно :bad:
Моє шанування! Ваша с. Катерина, МНІ

romanm
старець
старець

Повідомлення romanm » 01 лютого 2010, 16:05

думаю річ у тому, що священик/єпископ у людських справах може і помилитися
думаю річ у тому, що проповідування "кандидата" може завадити на шляху до Христа людині (чи тосвященику, чи то мирянину) інших політичних переконань
думаю, якщо про гроші, що купляти голоси в Церкві не є моральнішим, аніж купляти їх будь-де...

Я підходжу з такої "сторони", що Церква не тільки говорить про спасіння душі, але також і говорить своє на рахунок соціального життя кожного конкретного мирянина. Згадайте першу соціальну енцикліку "Рерум новарум". Церква може помилятися і в таких речах, бо непомильність знаємо коли і при яких умовах є, але якщо я не буду займатися політикою з боку Церкви, то за мене почнуть займатися інші, і станеться те, що є зараз в Україні як і в Європі. Церква не тільки духовний провідник, бо інакше, виходячи з храму, я мав би жити по іншому. Все зв язано між собою. Говорити, що церква не має мати своїх політичних уподобань, рахую дуже помилковим баченням. Купляти голоси можна по різному, можна давати гроші, а можнв їздити на Афон і говорити про старців, які благословили на послух Президента.

Я не говорю, що морально виправдано купувати голоси. Говорю, що морально потрібно і необхідно займатися тим, що є життя людей. Бо якби Церква не пхалася в політику, то не було би Дон аБоско, який збирав безпритульніх тисячами і давав ім дах і можливість кращого життя. Не було би матері Терези яка збирала вмираючих по вулицях .Багато не було би святих, якби вони думали, що церква має займатися ТІЛЬКИ спасінням душ. Хоча, звичайно, це супрема лекс(головний закон). Згадайте наших довоєнних священиків.Вони не йшли в політику? Здається, що все таки навпаки.

Ще, отче, дозволю Вам нагадати, що в християнському баченні, Церква і Цезар є розділені, але не роз єднані.

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 01 лютого 2010, 16:32

romanm писав:Ще, отче, дозволю Вам нагадати, що в християнському баченні, Церква і Цезар є розділені, але не роз єднані.

все так і на державу Церква має впливати. Тільки, якщо йдеться про купівлю-продаж, погодьтеся, є чому сперичатися. Політична проституція одинаково погана, хто би її не чинив

romanm
старець
старець

Повідомлення romanm » 01 лютого 2010, 17:57

о.Олег писав:
romanm писав:Ще, отче, дозволю Вам нагадати, що в християнському баченні, Церква і Цезар є розділені, але не роз єднані.

все так і на державу Церква має впливати. Тільки, якщо йдеться про купівлю-продаж, погодьтеся, є чому сперичатися. Політична проституція одинаково погана, хто би її не чинив

Та я теж проти такого.

Yuriy D
активний учасник
активний учасник

Повідомлення Yuriy D » 01 лютого 2010, 22:02

Хіт-фраза теледебатів: "...пусте місце не повинно стати президентом країни". Ю. Тимошенко :Yahoo!:
http://gazeta.ua/index.php?id=325398

Vedmedik
гість
гість

Повідомлення Vedmedik » 01 лютого 2010, 23:20

Нехай Бог простить, але духовний провід України верзе дурниці. Ну от чому ми повинні когось обрати? :x Виходить, треба наплювати на християнські цінності і вибрати "менше зло". Але чому? Адже, як ми знаємо для осягнення доброї мети, повинні бути всі засоби добрі. А в нашому випадку жоден кандидат, на мою думку, не є добрим. То чому голосувати за того чи ту, хто не відповідає нашому уявленню про президента? Складається враження, що ієрархів хтось "попросив" або просто притиснув, щоб вони закликали не голосувати ПРОТИ ВСІХ. Так от, для Церкви жоден кандидат не є добрим. Чому? А хоча б тому, що не є практикуючим християнином. Але є ще більше більш серйозних причин. Соромно за духовний провід. :oops: Треба їм було мовчати! :(

Аристарх
початківець
початківець

Повідомлення Аристарх » 01 лютого 2010, 23:42

Yuriy D писав: "...пусте місце не повинно стати президентом країни" :Yahoo!:

І чого так радіти - плакати потрібно!
Тобто Юля просить голосувати проти всіх?

Yuriy D
активний учасник
активний учасник

Повідомлення Yuriy D » 02 лютого 2010, 09:06

Аристарх писав:
Yuriy D писав: "...пусте місце не повинно стати президентом країни" :Yahoo!:

І чого так радіти - плакати потрібно!
Тобто Юля просить голосувати проти всіх?

Ви мабуть теледебатів не дивилися. Ю. Тимошенко якраз закликала проти всіх не голосувати!

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 02 лютого 2010, 09:22

Yuriy D писав:Ви мабуть теледебатів не дивилися. Ю. Тимошенко якраз закликала проти всіх не голосувати!

А що це були хіба справжні теледебати, коли інша сторона свідомо не появилася, тобто п. Янукович, майже мужній кандидат на пост президента України, підвівши багатьох українців, навіть своїх прихильників?.. Теледебати є тоді, коли є розмова-дискусія між кандидатами тощо.
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
Хоче всіх Господь зустріти
На шляху правдивім!

Повернутись до “Церква і Суспільство”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 25 гостей