ljubomyr_ps писав:Ну не знаю що краще вмити руки чи бути з тими ( тобто голосувати за тих), що замішані в педофілії і вбивствах... Це по християнськи!?

тоді і з Католицької Церкви треба виходити, бо різні випадки були, та і зараз трапляються...
Модератори: Just_me, viter, Artur, ihor
ljubomyr_ps писав:Ну не знаю що краще вмити руки чи бути з тими ( тобто голосувати за тих), що замішані в педофілії і вбивствах... Це по християнськи!?
Мaлuй писав:![]()
![]()
- свічку тримали?
тоді і з Католицької Церкви треба виходити, бо різні випадки були, та і зараз трапляються...
ljubomyr_ps писав:Свій наглий егоїстичний сарказм тримайте при собі. Ким Ви себе маєте щоб комусь пропонувати виводити з Церкви чині. Помоєму Ви просто піжонитесь і вважаєте тут себе інквізитором. З такими дискусії більше вести не збираюсь.
ієром. Діонисій писав:Шановний Аристарху, своїм не голосуванням виборець також дає від себе ж владу, але тим, за кого проголосує натовп.
Уважно перечитайте "Закон про вибори Президента України" http://www.cvk.gov.ua/metod/kultura/npa/vp_26102009.htm , там написано, що за нас депутати уже все вирішили. Навіть якщо проголосує менше половини електорату -- звичайною більшістю голосів визначиться переможець. Наше з Вами багатоголосе "фе" ні на що не згодиться.
Не голосуючи -- підтримаємо фальсифікаторів, голосуючи "проти всіх" -- голосуємо "за", от тільки за кого -- дізнаємося після оголошення переможця.
Тому не голосування нагадує відоме "вмивання рук" з останніх сторінок Євангелія.
І все-таки, кожен має право не піти на вибори або і голосувати проти обидвох кандидатів.
Мaлuй писав:Шановний Аристарху!
Ісуса ставите в приклад, а визнати реального факту, що голосуючи "проти всіх" голосуєте насправді "за" когось не хочете...
Аристарх писав:Це не факт - а суб'єктивне судження.
Gammi писав:На форумі спостерігається цікава тенденція. Хто обєктивно висловлює свою думку, того відкразу клеймують "догналівцем", "козачком" або "засланцем". Йдеться про вибори 2010 та те, що їм передує, тобто передвиборчий процес. В цей процес включилися ієрархи УГКЦ, котрі назовні завжди дистанціювалися від відкритих дій на користь когось з кандидатів. Якщо всі говорять голосувати не "проти всіх" значить треба голосувати за когось. А за кого саме голосувати, своїм прикладом показують поокремі єпископи УГКЦ. Приклад Вам навів з сусідньої єпархії. От Вам і все. Пізнайте правду і правда визволить Вас. Не бійтеся обєктивно говорити про існуючу передвиборчу проблемі. Якщо ми промовчимо, почнуть говорити з іншого табору. Тоді дійсно підставлять церкву, а потерплять вірні. Звідки Ви знаєте настрій кандидата після виборів і його позицію щодо тої чи іншої церкви. недай Боже потім відірветься на Церкві за такі речі. подумаймо про те.
Дякую.
зателефонуйте єпархіальним священикам
Мaлuй писав:ЗВЕРНЕННЯ Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій до українського народу з нагоди другого туру виборів Президента України
romanm писав:З іншого боку я не розумію взагалі в чім проблема?! Навіть якби закликали голосувати за конкретну особу, ієрархи. Чому б ні?
romanm писав:Я би сам давав гроші в конвертах, на місці єпископів.
думаю річ у тому, що священик/єпископ у людських справах може і помилитися
думаю річ у тому, що проповідування "кандидата" може завадити на шляху до Христа людині (чи тосвященику, чи то мирянину) інших політичних переконань
думаю, якщо про гроші, що купляти голоси в Церкві не є моральнішим, аніж купляти їх будь-де...
romanm писав:Ще, отче, дозволю Вам нагадати, що в християнському баченні, Церква і Цезар є розділені, але не роз єднані.
о.Олег писав:romanm писав:Ще, отче, дозволю Вам нагадати, що в християнському баченні, Церква і Цезар є розділені, але не роз єднані.
все так і на державу Церква має впливати. Тільки, якщо йдеться про купівлю-продаж, погодьтеся, є чому сперичатися. Політична проституція одинаково погана, хто би її не чинив
Yuriy D писав: "...пусте місце не повинно стати президентом країни"![]()
Аристарх писав:Yuriy D писав: "...пусте місце не повинно стати президентом країни"![]()
І чого так радіти - плакати потрібно!
Тобто Юля просить голосувати проти всіх?
Yuriy D писав:Ви мабуть теледебатів не дивилися. Ю. Тимошенко якраз закликала проти всіх не голосувати!
Повернутись до “Церква і Суспільство”
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 25 гостей