ВИБОРИ

питання з життя Церкви/Суспільства, які не відносяться до тематики інших розділів Форуму

Модератори: Just_me, viter, Artur, ihor

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Re: Вибори 2010

Повідомлення о.Олег » 14 лютого 2010, 13:20

Христос Раждається!
romanm писав:
дуже прошу спробувати бути конструктивними

Тут не можливо конструктивно щось говорити, бо практика показує, що розмови залишаються тільки розмовами. Гірше також, що всі пацифістські демонстрації, як правило, закінчуються великим пшиком(див. цю ж помаранчеву революцію, виняток Грузія, але там інакші люди). В Україні є тільки ОДИН можливий варіант встановлення нормального устрою як соціального так і економічного-щось на кшталт більшовицького перевороту. Тільки таким макаром можливо повернути річку на 180 назад, хоча б спробувати. Інакше це все розмови, а ті, в дорогих костюмах,заробляють на наш гроші і все.
Мої думки такі: хто має можливість виїхати з України, хай виїжджає, хто , типу, патріот то хай бореться але це уділ середньої буржуазії яка не думає як вижити, бо має матеріальну базу. А для простих людей нічого, крім виживання, не світить. Про молодь мови не веду, бо майбутнього, для неї, також не бачу в цій країні. Якщо помиляюся, то покажіть мені де! Ліпше не буде, гірше - ТАК!

"Тож віра від слухання, а слухання через Слово Христове" (Рим. 10:17)
Думається, що навіть, якщо це лише розмова, важливо провадити її у руслі Христовому.
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

romanm
старець
старець

Повідомлення romanm » 14 лютого 2010, 13:22

Думається, що навіть, якщо це лише розмова, важливо провадити її у руслі Христовому.

Тобто політика тут не йде? :oops: пардон, не правильно зрозумів.

На рахунок Хреста:

1. Розмовою про прийняття хреста, ми заспокоюємо і пояснюємо своє небажання робити щось і згоджуємося на роль жертв,що зараз успішно і робиться, навіть зі сторони духовенства. Ось чому я привів приклад про Америку, націю яка складалася з бандюків, але працею вони змінили все. Вони не нили про Хрест який висить над Америкою бути бідною і Африканською. Бог нам дав усе, що мають і інші, а те, що ми тим не користуємося ні Бог ні хрест тут ні до чого.

2. На думку приходять слова Шарля де ФІуко: "Христос немає рук, ми його руки, Він немає ніг, ми його ноги". Отож не потрібно говорити про такого роду хрест для нації, для окремих людей - так,але не для держав, тільки якщо це не нація інвалідів або розумово хворих.

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 14 лютого 2010, 13:35

romanm писав: Американці(наприклад) - нація яка сформувалася з людей не з вищою освітою, тобто там залишилися тільки ті, хто , для того щоби вижити, вживався до крайніх методів. Тобто, перед тим як когось пристрелити, добре треба було подумати, бо іншого також був револьвер і це все еволювало в систему взаємоповаги між владою, яка має дубинку, та людиною, яка може себе захистити так, що і нікому не снилося. В нас же що? Львівська анталігенція яка боязливо підказує нинішньому президенту автора вислову "Красота спасет мир"? Чи церква, яка сьогодні, в порівнянні з часами за Австрії, є такою ж як і усі люди? Не смішіть мене( то Отче, не Вам, а взагалі:)).

становлення держав-урядів, співжиття націй у світі - ще та тема :) Смію Вас завірити: нічого інакшого в нас не відбувається. Більше того: все, що у нас відбувається - має свій і позитивний сенс. Я грішний - проти війни. Та і (про всяк випадок нагадаю) Форум проти - див. правила, щось про заклики проти чинного законодавства
romanm писав:Тобто політика тут не йде? пардон, не правильно зрозумів.

Мт.22,21
Та чому ж? Йде. От лише можна по-різному... У нас, нажаль, прослідковується певна тенденція бачити лише негатив. От цікаво - Ви ж у Росії: бачите якісь позитиви?
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 14 лютого 2010, 13:42

romanm писав: 1. Розмовою про прийняття хреста, ми заспокоюємо і пояснюємо своє небажання робити щось і згоджуємося на роль жертв,що зараз успішно і робиться, навіть зі сторони духовенства. Ось чому я привів приклад про Америку, націю яка складалася з бандюків, але працею вони змінили все. Вони не нили про Хрест який висить над Америкою бути бідною і Африканською. Бог нам дав усе, що мають і інші, а те, що ми тим не користуємося ні Бог ні хрест тут ні до чого.

тобто - Ви закликали до праці, а я грішний це не вичитав? Можна якось переформулювати, бо, мабуть, за лісом не побачив дерев
romanm писав:2. На думку приходять слова Шарля де ФІуко: "Христос немає рук, ми його руки, Він немає ніг, ми його ноги". Отож не потрібно говорити про такого роду хрест для нації, для окремих людей - так, але не для держав, тільки якщо це не нація інвалідів або розумово хворих.

погоджусь з Шарлем Фуко: ми "руки/ноги" Христові (саме Христові, а не самі по собі) і як Ви бачите дію Христа через нас у цій ситуації, пане Романе?? Покажіть, будь-ласка, Христову дію. Я грішний дійсно щось не побачив у Вами написаному? Зацитуйте, якщо можна.

romanm
старець
старець

Повідомлення romanm » 14 лютого 2010, 14:02

.
У нас, нажаль, прослідковується певна тенденція бачити лише негатив. От цікаво - Ви ж у Росії: бачите якісь позитиви?

Отче, зверніть увагу, негатив видно не завжди. Була велика надія у 2004р. Тут навіть в Росії, багато говорили, що от, накінець -то щось нормальне вимальовує
ться.Що було дальше, Вам відомо ще ліпше ніж мені. Позитиви з Росії? Важко сказати, заробітчан море, дуууже багато з України, і ніхто назад не прагне, зараз принаймі. Але , також і багато говорить, що якбибула можливість нормально жити в Україні, то ніхто, звичайно , сюди би не їхав.

тобто - Ви закликали до праці, а я грішний це не вичитав? Можна якось переформулювати, бо, мабуть, за лісом не побачив дерев

Ні, до праці я не закликаю. Пропоную , так як життяє одне і ми не народжуємося щоби бути бомжами чи ще кимось, а щасливими(дух і тіло), шукати те, що може зробити наше життя кращим. На разі в Україні я такої можливості не бачу. Не одне покоління згнило і загинуло, взяти хоча б Крути, де студентиків кинули в бій з регулярною армією, в той час як керманичі України не знали що і куда направлятися.

погоджусь з Шарлем Фуко: ми "руки/ноги" Христові (саме Христові, а не самі по собі) і як Ви бачите дію Христа через нас у цій ситуації, пане Романе?? Покажіть, будь-ласка, Христову дію. Я грішний дійсно щось не побачив у Вами написаному? Зацитуйте, якщо можна.

Христову дію бачу в тому, що дав нам можливість зробити з нашої нації щось нормальне. Землі і т.д., але те, що нічого не виходить -не є хрест, а наше небажання і зрадництво, яке цілому світові відоме,щодо розвитку нашої нації та землі. Кожен отримує не одинаково, хтось більше хтось менше, але нація не отримує менше перед іншими, імхо. Зрештою, не єдогма, що українці залишаться до кінця того світу, це все таке, в очах Бога, не думаю,що надто важливе, чи ми будемо говорити по українськи чи по китайське.
Востаннє редагувалось 14 лютого 2010, 14:10 користувачем romanm, всього редагувалось 1 раз.

nikolach
дописувач
дописувач

Повідомлення nikolach » 14 лютого 2010, 14:09

romanm писав: В Україні є тільки ОДИН можливий варіант встановлення нормального устрою як соціального так і економічного-щось на кшталт більшовицького перевороту. Тільки таким макаром можливо повернути річку на 180 назад, хоча б спробувати.

Правильно: сначала военный переворот, потом гражданская война и море пролитой украинской крови (Вам мало, что мы и так стремительно вырождаемся?); затем привлечение к войне России (по просьбам жителей Востока) и Запада с Америкой (по просьбам жителей Запада)... И во что это может вылиться, Вы себе хоть немножко представляете?

А если бы и победил такой переворот, Вы можете сказать, что кто-то в Украине знает, как строить наше будущее так, чтоб все были довольны?
Православный УПЦ МП

romanm
старець
старець

Повідомлення romanm » 14 лютого 2010, 14:20

nikolach писав:
romanm писав: В Україні є тільки ОДИН можливий варіант встановлення нормального устрою як соціального так і економічного-щось на кшталт більшовицького перевороту. Тільки таким макаром можливо повернути річку на 180 назад, хоча б спробувати.

Правильно: сначала военный переворот, потом гражданская война и море пролитой украинской крови (Вам мало, что мы и так стремительно вырождаемся?); затем привлечение к войне России (по просьбам жителей Востока) и Запада с Америкой (по просьбам жителей Запада)... И во что это может вылиться, Вы себе хоть немножко представляете?

А если бы и победил такой переворот, Вы можете сказать, что кто-то в Украине знает, как строить наше будущее так, чтоб все были довольны?

Я НЕ ЗАКЛИКАЮ і НЕ пропагую НАСИЛЬНИЦЬКИЙ переворот на території України, ЦЕ лиш МОЇ ДУМКИ :) Переворот чи не переворот, тут термін не вдалий. Я би сказав, що конче необхідне повне переформатування тих, хто не може виконувати того,що на нього покладено долею, чи Богом. А якщо не вмієш і не хочеш відірватися від корита, то треба взяти з приміненням м язових волокон. Гроші це супер, вони їх мають, але влада, це похлєще героїну, відь почуття влади ні в яких клініках не лікують. Отож, ми є бидло, а вони керманичі.
Зрештою, чехи також були в подібній ситуації, на чешській тільки по селах розмовляли а так всі по німецьки, а тепер там як?Ми тупіші від них? Про євреїв мовчу, це требабути геніями, щоби на піску побудувати таку державу, яка дасть прикурити любому. Чим ми гірші? Нічим. Але, уви, як тут кажуть.

Дальше, якщо Україна подібна , чи проходять такі процеси які проходили в СРСР, то так чи інакше вона розпадеться, бо інакше , це труп на штучному диханні. Але цього не станеться поки є можливість витягувати бабло з України. Як тільки ЗАВТРА їм це все остогидне, вони своїми літаками вилетять в Європу, а бидло буде між собою воювати. Але я цього робити не збираюся, тай впевнений, що більшість постарається змитися звідти.

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 14 лютого 2010, 14:31

romanm писав:
У нас, нажаль, прослідковується певна тенденція бачити лише негатив. От цікаво - Ви ж у Росії: бачите якісь позитиви?
Отче, зверніть увагу, негатив видно не завжди. Була велика надія у 2004р. Тут навіть в Росії, багато говорили, що от, накінець -то щось нормальне вимальовується. Що було дальше, Вам відомо ще ліпше ніж мені.

В часі тих подій я грішний проповідував довіреній мені пастві: "не зачаровуйтесь і да нерозочаровані будете". І це перед збором коштів для Майдану, в часі "великої надії". Це з тим, що зібрати кошти треба, їхати на Майдан треба, стояти-мерзнути треба. Не заради політиків, які нам роблять концерти, а заради майбуття України: спаплюжать політики ідею, повмираємо з часом.., а Майдан - історія становлення української нації. Як свого часу інші події нашої історії. Що було мені відомо і саме на основі знання історії вважаю, що величний 2004-й має сенс.
romanm писав:Позитиви з Росії? Важко сказати, заробітчан море, дуууже багато з України, і ніхто назад не прагне, зараз принаймі. Але , також і багато говорить, що якбибула можливість нормально жити в Україні, то ніхто, звичайно , сюди би не їхав.

це зрозуміло. Питаюся про перспективи тіснішого офіційного (фактичне і без сьогоднішніх змін мало місце) співжиття з РФ.

romanm писав: Ні, до праці я не закликаю. Пропоную , так як життяє одне і ми не народжуємося щоби бути бомжами чи ще кимось, а щасливими(дух і тіло), шукати те, що може зробити наше життя кращим. На разі в Україні я такої можливості не бачу. Не одне покоління згнило і загинуло, взяти хоча б Крути, де студентиків кинули в бій з регулярною армією, в той час як керманичі України не знали що і куда направлятися.

все це так, от лише нинішні керманичі визначились у своїй праці. Критикувати не є важко, проте питання стоїть у тому, як працювати пропонуєте Ви. Чи критика задля критики? Напевно ні. От і питаю.

romanm писав:Христову дію бачу в тому, що дав нам можливість зробити з нашої нації щось нормальне. Землі і т.д., але те, що нічого не виходить -не є хрест, а наше небажання і зрадництво, яке цілому світові відоме,щодо розвитку нашої нації та землі. Кожен отримує не одинаково, хтось більше хтось менше, але нація не отримує менше перед іншими, імхо. Зрештою, не є догма, що українці залишаться до кінця того світу, це все таке, в очах Бога, не думаю,що надто важливе, чи ми будемо говорити по українськи чи по китайське.

Визначмо поняття норми (Ваше "щось нормальне") і подивімося, чи дійсно цьому став на перешкоді аж Янукович. :)

romanm
старець
старець

Повідомлення romanm » 14 лютого 2010, 14:49

а Майдан - історія становлення української нації. Як свого часу інші події нашої історії. Що було мені відомо і саме на основі знання історії вважаю, що величний 2004-й має сенс.

Отче, в такій ситуації Майдан сенсу не має, це так якби виводили з хати грибок, щоби він її не зруйнував, а потім, робили все длятого, щоби він мав змогу спокійно розвиватися. Він розвинувся і тепер візьме реванш. Так, що все і всі, хто там стояв, стояли намарно. Це підтвердять ті, які були "протестантами", проти фальсифікацій різного роду, прості люди,яких доля поставила перед сильнішими за них. Запитайте їх, чи повторили би вони тепер щось подібне? Опираючись на статтю в "Високому Замку", впевнений - НІ.

це зрозуміло. Питаюся про перспективи тіснішого офіційного (фактичне і без сьогоднішніх змін мало місце) співжиття з РФ.

тісніше і офіційніше? Звичайно. Сам президент заявив про мову і про газовий консорціум, і т.д., поки , що комменти стримані, побачимо що буде не практиці.

все це так, от лише нинішні керманичі визначились у своїй праці. Критикувати не є важко, проте питання стоїть у тому, як працювати пропонуєте Ви. Чи критика задля критики? Напевно ні. От і питаю.

Ні, не критика задля критики, просто стараюся вчитися на помилках інших. Див. перший абзац. Вартує підставляти свою голову? Ні.

Визначмо поняття норми (Ваше "щось нормальне") і подивімося, чи дійсно цьому став на перешкоді аж Янукович. :)

Ні, Янукович не став, ні Ющенко ні помаранчеві. Норма, це те, що шукають наші люди по світі: Італія , Іспанія і т.д. , бо при владі всі одні і ті ж тільки кольори міняються. А як бибуло "нормально" тут, то ніхто би не їхав на поневіряння а їхали би до нас. От і все.

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 14 лютого 2010, 15:21

romanm писав:
а Майдан - історія становлення української нації. Як свого часу інші події нашої історії. Що було мені відомо і саме на основі знання історії вважаю, що величний 2004-й має сенс.

Отче, в такій ситуації Майдан сенсу не має, це так якби виводили з хати грибок, щоби він її не зруйнував, а потім, робили все длятого, щоби він мав змогу спокійно розвиватися. Він розвинувся і тепер візьме реванш. Так, що все і всі, хто там стояв, стояли намарно. Це підтвердять ті, які були "протестантами", проти фальсифікацій різного роду, прості люди,яких доля поставила перед сильнішими за них. Запитайте їх, чи повторили би вони тепер щось подібне? Опираючись на статтю в "Високому Замку", впевнений - НІ.

не буду далеко в історію: республіка Грушевського мала сенс? Гетьманат? Січові Стрільці? УПА??? Всі ж програли врешті... Розумію, що хочемо вже і зараз, але Майдан - велична подія, яка ще своє довершить.
Як же все-таки "нормально" для України? Не описово, не те, чого Ви/я спостерігаємо у наявності і не хочемо, а ..: як мало б бути і як цього на Вашу думку досягти. Тільки без закликів до перевороту, якщо можна :Rose:
буду завтра, мабуть

romanm
старець
старець

Повідомлення romanm » 14 лютого 2010, 20:21

Як же все-таки "нормально" для України? Не описово, не те, чого Ви/я спостерігаємо у наявності і не хочемо, а ..: як мало б бути і як цього на Вашу думку досягти. Тільки без закликів до перевороту, якщо можна :Rose:
буду завтра, мабуть

розумні речі дядько говорить. В більшості згоден з ним. http://pravda.com.ua/columns/2010/02/12/4758985/

viter
Модератор
Модератор
Контактна інформація:

Повідомлення viter » 15 лютого 2010, 09:21

о.Олег писав:Подумаймо над питанням російської мови в Україні. Фактично, українська, окрім західних теренів, тримається майже завдяки закону про державну мову України. Двомовність означатиме... що? Які виходи Ви бачите в цих умовах?

Двомовність означатиме безповоротне зникнення української мови на сході та півдні а в перспективі (дуже можливо) поділ України на дві держави. Зараз там хоч якийсь стимул вивчати українську мову і при правильній державницькій політиці в майбутньому можна було б відродити на сході українську мову. При двомовності все буде втрачено.
Господи Ісусе Христе Сину Божий, помилуй мене грішного.

nikolach
дописувач
дописувач

Повідомлення nikolach » 15 лютого 2010, 13:57

о.Олег писав: Всі ж програли врешті... Розумію, що хочемо вже і зараз, але Майдан - велична подія, яка ще своє довершить.

Позвольте с Вами, отец Олег, не согласиться. Майдан тоже проигран. Потому что он основан на идее национализма. Идея национализма деструктивна для любого государства, любой нации. Майдан разделил Украину и расколол украинскую нацию, а не объединил. Любой национализм разжигает рознь между народами, но никогда не созидает, никогда не объединяет! Попробуйте сейчас провозгласить националистическую идею в любой европейской стране – тут же вспыхнут бунты, начнутся восстания, войны. Милошевич попробовал – результаты мы знаем. Гамсахурдия тоже попробовал – результаты тоже известны.

Идея национализма основана на первобытно-животном инстинкте самосохранения. В древние времена племена выживали именно благодаря сохранению своего этнического единства. В ряде отсталых народов (Африка, Латинская Америка) эта первобытно-племенная идея до сих пор очень актуальна. По этой причине там непрерывно ведутся этнические войны между племенами, возникает то один, то другой диктаторский режим, население нищенствует и голодает, а сами страны находятся в полной зависимости у сильных государств…

Печальный пример всех этих стран является ярким доказательством тому, что национализм – это путь в раскол, хаос, войну, нищету, разруху, голод, закабаление другими странами. Идеологи Майдана бессовестно использовали эту древнюю идею, чтоб привлечь на свою сторону західняків (для которых нац. идея всегда была актуальной), чтоб с их помощью захватить власть. Но они до сих пор так и не могут понять, что это именно они спровоцировали возникновение на Востоке Украины идей шовинизма и сепаратизма; обвиняют в этом Россию.

Почему национальная идея актуальна для Запада Украины – это второй вопрос; там она до времени была необходима, т.к. помогла народу сохранить своё национальное самосознание (если захотите, сможем позже этот вопрос обсудить). Но в цивилизованном мире эта идея – нонсенс, потому что она способна разрушить цивилизацию :evil: , свести на «нет» достижения человечества, вернуть целые народы во времена Средневековья :crazy: .
Православный УПЦ МП

nikolach
дописувач
дописувач

Повідомлення nikolach » 15 лютого 2010, 14:05

о.Олег писав:
не буду далеко в історію: республіка Грушевського мала сенс? Гетьманат? Січові Стрільці? УПА??? Всі ж програли врешті...

Вы забыли упомянуть в нашей истории ее самый славный период – существование единого, могучего государства Киевская Русь князей Владимира и Ярослава. Князь Владимир совершил подвиг тем, что объединил (а не разделил) между собой различные этнические племена славян в одну нацию, в единое, сильное государство! Он не провозглашал идею преобладания одного племени над другими племенами, а провозгласил идею Христианской терпимости и Христианской любви друг к другу; чем объединил всех во Христе! Самое интересное, что все племена еще долго продолжали говорить, каждый на своем языке, и лишь со временем язык стал общим. Точно таким же образом были созданы и другие европейские государства.

Христианство – божественно, возвышенно и созидательно; оно не разделяет людей по национальному признаку, а объединяет всех в терпимости и любви, созидает нации и государства.

Национализм – низменен и разрушителен, разделяет людей по племенам и этносам, разрушает нации и государства.

У нас сейчас есть два пути:

- либо по примеру кн.Владимира объединиться во Христе и создать единое могучее государство Украина,
- либо пойти по пути национализма, затеять гражданскую войну, сделаться новой Югославией или новой Банановой республикой в Европе.

Очень печальным будет исход, если националистические агрессивные идеи все же восторжествуют. Потому что тогда – война, голод, холод, разруха, присутствие иностранных войск, разделение страны (причем, даже не на отдельные государства, а - на зоны влияния). Тогда Восток опять станет зоной присутствия и влияния России, а Запад – зоной присутствия, влияния, сырьевым придатком Америки и Европы… Но вначале мы поистребляем друг друга, чем освободим жизненное пространство для турок, таджиков, афганцев, китайцев, и пр. Тогда уж точно про українську мову можно будет забыть…

Опасность развития такого сценария сейчас очень велика. Роман здесь уже озвучил идею, и таких, как он, немало. Всё может усугубиться глупостью Януковича и хитростью Тимошенко, которая опять будет играть на самом болезненном – на национальных чувствах украинцев, раздувая тем самым пожар национальной вражды.

Если мы, христиане Украины, так и не сумеем объединить свои усилия, чтоб совместно противостоять этому, чтоб вернуть в Украину христианские ценности, Украина погибнет…
Православный УПЦ МП

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 15 лютого 2010, 15:48

nikolach писав:
о.Олег писав:
не буду далеко в історію: республіка Грушевського мала сенс? Гетьманат? Січові Стрільці? УПА??? Всі ж програли врешті...

Вы забыли упомянуть в нашей истории ее самый славный период – существование единого, могучего государства Киевская Русь князей Владимира и Ярослава. …

я грішний не забув, а давав приклади подій з життя України, які з успіхом хіба що провалились :( , але стали важливим історичним досягненням для України.

enginer
дописувач
дописувач

Повідомлення enginer » 15 лютого 2010, 16:31

romanm писав:Не хвилюйтеся, історія йде по спіралі. Так, що нічого іншого від приходу"помаранчевих" і не чекалося. Не перший раз таке стається. Юля лоханулася з підтримкою Ющенка, їй треба було самій йти в президенти.
.

Ви тут трішки перепутали - це не Юля лоханулася, це найкраз Ющенко помилився, що скористався підтримкую Юльки, а вона просто відробила вкладені гроші :P

enginer
дописувач
дописувач

Повідомлення enginer » 15 лютого 2010, 16:43

Мaлuй писав:Привіт, ті, що проти обох. Ви наші розумні, кмітливі, вимогливі... Ось вже і наслідки вашої принциповості. Забужко, вставайте!

Ще навіть ЦВК не проголосив Януковича президентом, українську газо-транспортну систему заходилися здавати в російське управління через реанімацію консорціуму.

Він ще навіть не став главою держави, а трубу пиляють вже так, що аж опилки летять.

Борис Колесников вже оприлюднив план повного звілнення України від української мови.

А тепер ось із нічних стрічок випірнула згода Януковича увічнити перебування ЧФ в Криму.

Відповідаючи на запитання щодо майбутнього російської військово-морської бази в Севастополі, В.Янукович зазначив, що це питання "розглядатиметься в пакеті з іншими питаннями безпеки".

"Я думаю, що ініціатива президента Росії Дмитра Медведєва (з питань безпеки), вона прийнятна для України", – додав він. За словами В.Януковича, це питання вирішуватиметься не на шкоду Росії, воно вирішуватиметься в національних інтересах України. "Я не виключаю, що Чорноморський флот залишиться після 2017 р.", – сказав В.Янукович

http://blogs.pravda.com.ua/authors/medv ... 6058e36f3/

І чого так боятись!? Нема нічого поганого, щоб не вишло на добре... чим швидше з нього "випруть" усі його ініціативи, тим швидше в нас появиться "конструктивна опозиція" =@

vitalko
старець
старець

Повідомлення vitalko » 15 лютого 2010, 16:47

Позвольте с Вами, отец Олег, не согласиться. Майдан тоже проигран. Потому что он основан на идее национализма. Идея национализма деструктивна для любого государства, любой нации. Майдан разделил Украину и расколол украинскую нацию, а не объединил. Любой национализм разжигает рознь между народами, но никогда не созидает, никогда не объединяет! Попробуйте сейчас провозгласить националистическую идею в любой европейской стране – тут же вспыхнут бунты, начнутся восстания, войны. Милошевич попробовал – результаты мы знаем. Гамсахурдия тоже попробовал – результаты тоже известны.

Згадується гасло майдану, яке найбільше запало в душу: Схід і захід - разом!. До чого тут націоналізм? (Хоч і націоналізм в моєму розумінні не є поганим сам по собі, бо не поганим є любити свою націю, і ставитися з повагою до інших. Те поняття, яке ви вкладаєте в націоналізм, є насправді шовінізмом, нацизмом. Саме так слід називати вивищення своєї нації над іншимим, чи навіть ненависть до інших.)
Але І не на націоналізмі базувався майдан, а на прагенні людей бути трактованими не в якості бидла, а окремих особистостей з серцем і душею, з розумом і волею, з можливістю вибору, врешті решт. Навряд чи політики стали нас трактувати в якості особистостей, для них ми все ще тупоголовий електорат, якого, як вони самі думають, можна задурити обіцянками(і як бачимо з результатів виборів - можна). Але перемога Януковича стала парадоксальним доказом того, що майдан частково відбувся, бо людям дали вибір, і вони його вільно здійснили. А те що не було з кого обирати, це вже зовсім інше питання, та маю надію і вірю, що прийде той час, коли все буде по іншому....
"Для чого шукаєш ти для себе почесті в інших? Поважай сам себе, і ніхто не принесе тобі безчестя."
св. Йоан Золотоустий

enginer
дописувач
дописувач

Повідомлення enginer » 15 лютого 2010, 16:50

romanm писав:
wpab писав:Йолки палки :) , а народ хіба не веде праведне життя? Скільки ше треба йому прогнити, щоби щось стало нормально? Отче, це все даруйте, повна нісенітниця. Нема вибраних народів нажертву, та народів на добре матеріальне життя. Do ut Des, тут не канає. Хоча я розумію, є потреба пояснити такий стан речей, от і приплітаємо сюди Бога, а він, нащо дав нам розум, голову? Щоби думати дурниці і їсти?
.

Не веде народ праведне життя... і навіть близько не є до того, і навіть мораль людська змінилась - подивіться про що говорять між собою люди і прозрієте :oops: Тому ніц дивного - по заслузі.... :Bravo:

enginer
дописувач
дописувач

Повідомлення enginer » 15 лютого 2010, 16:53

nikolach писав:

---- по совковому принципу - "сам не гам, та нікому не дам"... або другий не менш відомий - "Шоб не было багатых.... :) "

romanm
старець
старець

Повідомлення romanm » 15 лютого 2010, 17:09

Не веде народ праведне життя... і навіть близько не є до того, і навіть мораль людська змінилась - подивіться про що говорять між собою люди і прозрієте :oops: Тому ніц дивного - по заслузі.... :Bravo:

~~Тут можна багато говорити, на цю тему. Але до спільного підсумку все рівно не дійти. Бо інакше виходить так: якщо матеріальний достаток - від диявола( бо також не праведні), якщо бідні аж сині - від Бога, бо тіпа, жертви за інших(аля Колодіївка ) або від того ж чорта, бо грішники. Замкнуте коло. А якщо приплюсювати сюди слова одного єпископа;"Катюзі по заслузі", що, мовляв, той же голодомор - кара за гріхи. То тут я розводжу руками і бачу три виходи;

1. плюнути на релігію, бо навіть по людським міркам так не канає, а наша логіка і розум від кого як не від Бога. Отож говорити, що ми не знаємо доріг Бога, це є правдою лиш до якоїсь міри

2. через боязнь( бо хто знає, що там після смерті) змиритися.

3. сказати просто, що ми не розуміємо усього, але в таких речаз Бог з нами.

Людина від самого гріхопадіння є і буде такою, нічого не пророкує її переміну на цій землі, по крайній мірі. Тоді щож, жити в лайні?

Ви тут трішки перепутали - це не Юля лоханулася, це найкраз Ющенко помилився, що скористався підтримкую Юльки, а вона просто відробила вкладені гроші

Ну так, напевно мало заплатили коли вона відмовилася підписувати універсали єдності які коштували менше ніж ручки якими їх підписали. Короче, Ющенко як завжди, не той.

Річ не про війну чи ще щось, допоки люди зможуть змататися, війни не буде. Буде війна, якщо їх зажмуть, а так, хто зможе виїхати, виїде, хтось змириться, хтось зіп ється, інші помруть. І всьо буде чотко.

авряд чи політики стали нас трактувати в якості особистостей, для них ми все ще тупоголовий електорат, якого, як вони самі думають, можна задурити обіцянками(і як бачимо з результатів виборів - можна). Але перемога Януковича стала парадоксальним доказом того, що майдан частково відбувся, бо людям дали вибір, і вони його вільно здійснили.

перемога Януковича, стала парадоксальним доказом того, що це все великий пшик, Майдан. Нагадаю Вам річниці святкування Майдану, особливо останню, коли на Майдані стояла тільки бабка Параска. Одна мафія боролася за владу з другою, потім вони домовилися(універсали) потім інше угрупевання взяло владу. А бидло залишилося бидлом, бо якби так не було, то за 5 років помаранчевих, можна було хоть трішки щось зробити для людей. А що зробили? Бавилися в демократів.
Подивіться на цю ж Білорусь, і зрівняйте всього лиш їх дороги та наші. Їх життя , та наше, от тоді і можна говорити про всяку патріотичну байду. Але допоки люди будуть виїжджати в пошуках кращої долі, владі необхідно зосередитися на вирішенні ТАКОГО роду питань, а не про відновлення Помісної Церкви(наприклад), яка тим самим православним ієрархам так потрібна, як мені короста.http://www.dt.ua/3000/3690/68474/
Востаннє редагувалось 15 лютого 2010, 17:20 користувачем romanm, всього редагувалось 1 раз.

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 15 лютого 2010, 17:19

romanm писав: ... плюнути на релігію ...

думаю, що є потреба правильно осмислювати християнську релігію, яка не говорить про те, що все, що б не відбулося, добре, а говорить про те, що все, що б не відбулося, треба переживати з Богом.

romanm
старець
старець

Повідомлення romanm » 15 лютого 2010, 17:24

о.Олег писав:
romanm писав: ... плюнути на релігію ...

думаю, що є потреба правильно осмислювати християнську релігію, яка не говорить про те, що все, що б не відбулося, добре, а говорить про те, що все, що б не відбулося, треба переживати з Богом.

От і я про те ж. В поясненнях таких речей мається бути надзвичайно обережним.

Ось ще щодо релігійного вектору кесаря, деякі роздуми журналістів http://www.dt.ua/3000/3690/68485/

enginer
дописувач
дописувач

Повідомлення enginer » 15 лютого 2010, 18:07

romanm писав:
Людина від самого гріхопадіння є і буде такою, нічого не пророкує її переміну на цій землі, по крайній мірі. Тоді щож, жити в лайні?

Це неправда! Людина хоч і грішна від народження - та далі сама владна вибирати свою долю. Але я говорю про те що - Якщо низи завжди впевнені, що верхи крадуть і нічого для людей не роблять , то вони і будуть завжди Красти та Ледарювати - бо впевнені, що про них у будь-якому випадку будуть так думати...!!!

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 15 лютого 2010, 20:07

Як висновок: Анатолій Вітів: Янукович переміг "завдяки" Ющенку і Тимошенко http://www.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/013752

Можна тепер подякувати роздвоєним душам... %)
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
Хоче всіх Господь зустріти
На шляху правдивім!

vitalko
старець
старець

Повідомлення vitalko » 15 лютого 2010, 23:32

На цих виборах Україна вкотре обирала "менше зло". Подібні ситуації вже були неодноразово в історії України – Кравчук і Кучма, Кучма і Симоненко, Янукович і Ющенко. Якщо така тенденція триватиме й надалі, то ми можемо опинитися перед вибором Януковича і когось ще страшнішого. І в такому випадку "меншим злом" може стати Янукович. Аби цього уникнути, потрібно обирати добро, а не більше чи менше зло".

Так ото ж!
"Для чого шукаєш ти для себе почесті в інших? Поважай сам себе, і ніхто не принесе тобі безчестя."
св. Йоан Золотоустий

Мaлuй
активний учасник
активний учасник

Повідомлення Мaлuй » 16 лютого 2010, 00:12

vitalko писав:
На цих виборах Україна вкотре обирала "менше зло". Подібні ситуації вже були неодноразово в історії України – Кравчук і Кучма, Кучма і Симоненко, Янукович і Ющенко. Якщо така тенденція триватиме й надалі, то ми можемо опинитися перед вибором Януковича і когось ще страшнішого. І в такому випадку "меншим злом" може стати Янукович. Аби цього уникнути, потрібно обирати добро, а не більше чи менше зло".

Так ото ж!

і яке це має відношення до реальності?

vitalko
старець
старець

Повідомлення vitalko » 16 лютого 2010, 11:11

і яке це має відношення до реальності?

Пряме. Нас постійно ставлять перед вибором меншого зла. І пора вже задуматись над тим, до чого це вже привело і може привести. Як вже тут неодноразово говорилось, обирати треба добро.
св. Йоан Золотоустий

nikolach
дописувач
дописувач

Повідомлення nikolach » 16 лютого 2010, 15:04

vitalko писав:
Згадується гасло майдану, яке найбільше запало в душу: Схід і захід - разом!. До чого тут націоналізм? ....

На самом деле практическая политика правительства Ющенко полностью противоречила этому лозунгу. Потому что против Востока стало применяться насилие. Я уже говорил, что нельзя насадить силой украинский язык в том районе, где столетиями говорили на русском языке... Да и сам Майдан прозвучал для Востока, как вызов, как объявление войны. Потому что вы объединились против нас, против наших ценностей, против всего того, что близко нам. Решили всю нашу жизнь поломать силой. В этом и есть национализм!!! Думаете случайно в те дни был срочно созван съезд в Северодонецке, где возникли первые разговоры о сепаратизме?

Хоч і націоналізм в моєму розумінні не є поганим сам по собі, бо не поганим є любити свою націю, і ставитися з повагою до інших. Те поняття, яке ви вкладаєте в націоналізм, є насправді шовінізмом, нацизмом. Саме так слід називати вивищення своєї нації над іншимим, чи навіть ненависть до інших.

Вы говорите правильные слова, и было бы прекрасно, если б на деле всё так и было. Но именно уважения к ценностям населения русскоязычного Востока я не вижу ни в политике Ющенка, ни во всех ваших тут высказываниях. Вы все хотите насилия против нас!!! Вы хотите немедленной украинизации Восточной Украины и немедленной ее европеизации! А это невозможно!!! Во-первых, потому что любое насилие всегда вызывает сопротивление, во-вторых, европейский курс сегодня не близок Востоку... Отсюда - конфликт и противостояние... Поэтому, то, что Вы называете национализмом, на самом деле является украинским шовинизмом :evil: .

Але І не на націоналізмі базувався майдан, а на прагенні людей бути трактованими не в якості бидла, а окремих особистостей з серцем і душею, з розумом і волею, з можливістю вибору, врешті решт.

Согласен, что это было тогда вашим самым искренним желанием; и мне лично оно очень близко и понятно... К сожалению, не в обиду будет сказано, тогда вас всех просто использовали. Именно не как личностей, а как толпу, которой легко управлять. Вас, как дикарей, заставляли бить в бочки, кричать лозунги. Ваша огромная масса людей помаранчевого цвета так запугала тогда членов Верховного Суда, что у Януковича была несправедливо "юридически" отнята победа. Я не поддерживал Януковича, но было видно, что над ним с вашей помощью, было совершено заранее спланированное насилие...

Так что, как раз личностями вы тогда не были, а были помаранчевой толпой (еще раз прошу не обижаться на меня за эти слова)... Вас тогда собрали всех вместе именно потому, что отдельной личностью управлять трудно, а толпой - легко. Толпа подчиняется уже не тем законам, что отдельная личность; она превращается в стихийную массу, которой правят хаос и инстинкты. Те психологи и политтехнологи, которые все это затевали, очень хорошо умеют управлять стихией масс... Слава Богу, что сегодня многие из вас это поняли...

Стать личностями мы можем только во Христе. Потому что, если человек имеет твердые христианские ценности (терпимость к окружающим, прощение, понимание, любовь O:-) ), то над нам никакие политтехнологи не властны. И только тогда можно будет говорить о единстве Востока и Запада...
Православный УПЦ МП

romanm
старець
старець

Повідомлення romanm » 16 лютого 2010, 15:46

Согласен, что это было тогда вашим самым искренним желанием; и мне лично оно очень близко и понятно... К сожалению, не в обиду будет сказано, тогда вас всех просто использовали. Именно не как личностей, а как толпу, которой легко управлять. Вас, как дикарей, заставляли бить в бочки, кричать лозунги.

Так что, как раз личностями вы тогда не были, а были помаранчевой толпой (еще раз прошу не обижаться на меня за эти слова)... Вас тогда собрали всех вместе именно потому, что отдельной личностью управлять трудно, а толпой - легко. Толпа подчиняется уже не тем законам, что отдельная личность; она превращается в стихийную массу, которой правят хаос и инстинкты. Те психологи и политтехнологи, которые все это затевали, очень хорошо умеют управлять стихией масс... Слава Богу, что сегодня многие из вас это поняли...

100% Вони гордяться майданом, було би смішно,якби не було так трагічно. Хай краще би гордилися тим, що накінець, щось зробили для людей, а не тільки для своєї кишені.

Повернутись до “Церква і Суспільство”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 6 гостей