Думка Церкви про існування інопланетян
Модератори: Just_me, viter, Artur, ihor
-
- дописувач
- Контактна інформація:
Re: Думка Церкви про існування інопланетян
До речі позавро читав Іринея Ліонського, його твір "Докази апостольскої проповіді" -він там говорить, що людину Господь поставив володарем у Вселенній з тим шо бачимо на д собою включно. ТО значить євангелізувати можна і "гіпотетичних марсіан":)
Зав'язалася тут (у іншій темі
) розмова про життя в інших світах --іншопланетянах.
Поділилися на двоє: одні кажуть так, інші -- ні!
Ітак, питання: чи суперечить життя на інших планетах Святому Письму?
Зразу долию масла у вогонь. Церква не відкидає еволюції, про це ми вже говорили в темі "Еволюція та креаціонізм" http://forum.ugcc.org.ua/viewtopic.php?f=3&t=1554
Про 6 днів творення світу там також не пропустили. (сам доклався
).
Щиро запрошую до дискусії

Поділилися на двоє: одні кажуть так, інші -- ні!
Ітак, питання: чи суперечить життя на інших планетах Святому Письму?
Зразу долию масла у вогонь. Церква не відкидає еволюції, про це ми вже говорили в темі "Еволюція та креаціонізм" http://forum.ugcc.org.ua/viewtopic.php?f=3&t=1554
Про 6 днів творення світу там також не пропустили. (сам доклався

Щиро запрошую до дискусії

Називайте речі своїми іменами ̶ люди краще вас розумітимуть.
Я теж "перенеслася" із попекредньої теми...
У наші дні, як ніколи, багато повідомлень про «зустрічі з НЛО». Часом ця епідемія виплескується на перші сторінки газет – як повідомлення про трагічні події, такі, як масові самогубства членів секти «Небесні ворота» (розповідь у подробицях і це можна прочитати в книзі Гері Бейтса). Однак у цілому засоби масової інформації – як і чимало християн – випустили цю тему з-під контролю. «Ідея «інопланетяни серед нас» все міцніше вкорінюється в головах, – пише Бейтс. – Запитайте будь-яку
компанію школярів – і кілька з них обов’язково скажуть, що існування інопланетян – «доведений факт» і що, можливо, саме прибульці з Космосу і створили людство. Такий стан справ не може не шокувати. Згідно з даними опитувань, понад 80 відсотків жителів західних країн впевнені, що інопланетяни десь поряд. Знайти їх – одна з офіційних цілей проекту НАСА «Витоки», який фінансується за рахунок американських платників податків. Позиція участників проекту – займаються пошуком сенсу і походження життя».
http://world-geographic.com/lang/ukr/20 ... -v-spalni

У наші дні, як ніколи, багато повідомлень про «зустрічі з НЛО». Часом ця епідемія виплескується на перші сторінки газет – як повідомлення про трагічні події, такі, як масові самогубства членів секти «Небесні ворота» (розповідь у подробицях і це можна прочитати в книзі Гері Бейтса). Однак у цілому засоби масової інформації – як і чимало християн – випустили цю тему з-під контролю. «Ідея «інопланетяни серед нас» все міцніше вкорінюється в головах, – пише Бейтс. – Запитайте будь-яку
компанію школярів – і кілька з них обов’язково скажуть, що існування інопланетян – «доведений факт» і що, можливо, саме прибульці з Космосу і створили людство. Такий стан справ не може не шокувати. Згідно з даними опитувань, понад 80 відсотків жителів західних країн впевнені, що інопланетяни десь поряд. Знайти їх – одна з офіційних цілей проекту НАСА «Витоки», який фінансується за рахунок американських платників податків. Позиція участників проекту – займаються пошуком сенсу і походження життя».
http://world-geographic.com/lang/ukr/20 ... -v-spalni
Не бійтеся!
Я не пробую роздумувати про якісь небезпеки, заговори тощо.
Я піднімаю питання про їх існування (чи неіснування
).
Серед нас вони чи ні, яке це має значення?
Які підстави ми маємо вважати, що вони не існують???
Я піднімаю питання про їх існування (чи неіснування

- o.Mykil
- старець
- Контактна інформація:
Злий Іван писав:Я не пробую роздумувати про якісь небезпеки, заговори тощо.
Я піднімаю питання про їх існування (чи неіснування).
Поверніться тоді на початок теми ще раз, де вже немало висвітлено, що це злі духи viewtopic.php?f=3&t=1120
Звичайно, ці "інопланетяни" серед нас теж під різним вишуканим виглядом, спокушають часто на зло, бо дідько не спить!!!
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
Хоче всіх Господь зустріти
На шляху правдивім!
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!
- viter
- Модератор
- Контактна інформація:
Бог Творець усього видимого і невидимого. Якщо ми знаємо про ангелів, то чому Бог не обявив нам про інопланетян, якщо Він їх створив?
Господи Ісусе Христе Сину Божий, помилуй мене грішного.
- o.Mykil
- старець
- Контактна інформація:
viter писав:Бог Творець усього видимого і невидимого. Якщо ми знаємо про ангелів, то чому Бог не обявив нам про інопланетян, якщо Він їх створив?
Творець не має перед своїми вірними якихось таємниць. Все, що треба, вже було нам відкрито. Ми неповторні в цьому світі, де Спас на відкупив. Інші світи (піднебесна) не раз наповнені різними ангелами, духами тощо. Робімо, отже, висновки.
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!
viter писав:Бог Творець усього видимого і невидимого. Якщо ми знаємо про ангелів, то чому Бог не обявив нам про інопланетян, якщо Він їх створив?
В Біблії нічого не сказано, приміром, про пінгвінів, що населяють Антарктиду.
Нічого не сказано про Марс, Юпітер їхні супутники (все це інші світи).
Нічого не сказано про планети біля інших зірок (відкрито понад 300).
Про все це нічого не сказано (не об'явлено), але це є!
Біблія -- це не енциклопедія про будову Всесвіту.
Біблія -- це дороговказ до спасіння!
Що дає нам підстави вважати, що їх нема?
О. Микіл.
Вам, безперечно, відомо, що в перекладі значить ім'я Люцифер?
Він приймає й інші личини. І за Бога себе видає. І всяке різне.
Те, до чого Ви мене переслали, це не доказ, в крайньому разі, для мене.
Бо навіть, коли одна відповідь зі ста є позитивна, то 99 цього не відмінять.
Коли в стакані є крапля води, то навіть, якщо його наповнити до країв, скажімо сметаною
, то в ньому все одно буде крапля води.
Вам, безперечно, відомо, що в перекладі значить ім'я Люцифер?
Він приймає й інші личини. І за Бога себе видає. І всяке різне.
Те, до чого Ви мене переслали, це не доказ, в крайньому разі, для мене.
Бо навіть, коли одна відповідь зі ста є позитивна, то 99 цього не відмінять.
Коли в стакані є крапля води, то навіть, якщо його наповнити до країв, скажімо сметаною

- o.Mykil
- старець
- Контактна інформація:
Злий Іван писав:
Вже як протестанти все зводимо до св. Писання, хоч є ще Передання Церкви і не тільки. Біблія-не науковий підручник, а духовний посібник з історії спасіння. Хм, хто сказав, що в ній нема мови про "інопланетян"? Є! Тільки по-іншому вони там названі... Більше тут http://sacrets.at.ua/news/2008-7-23-50-0-
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!
o.Mykil писав:Злий Іван писав:
Вже як протестанти все зводимо до св. Писання, хоч є ще Передання Церкви і не тільки. Біблія-не науковий підручник, а духовний посібник з історії спасіння. Хм, хто сказав, що в ній нема мови про "інопланетян"? Є! Тільки по-іншому вони там названі... Більше тут http://sacrets.at.ua/news/2008-7-23-50-0-
Колись Церква твердо вважала, що Земля не кругла, потім, що вона не крутиться.
Мені продовжувати?
- o.Mykil
- старець
- Контактна інформація:
Злий Іван писав:Мені продовжувати?
Нема потреби, бо це не в тему... От докажіть, що це не злі духи, коли я знаю на основі різних фактів, що це все диявольські витівки на згубу та збаламучення людських душ!
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!
- o.Mykil
- старець
- Контактна інформація:
Дьявол на шоссе http://www.ufomedia.ru/nlo/dyavol-na-shosse
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!
- viter
- Модератор
- Контактна інформація:
Якби у всесвіті існували ще десь розумні істоти (інопланетяни), то вони були б згадані у Історії Спасіння так само як ангели. Чи Ви (Злий Іван) думаєте, що ангели "прикріплені" тільки до планети Земля, тому і згадуються в Біблії?
o.Mykil писав:Дьявол на шоссе http://www.ufomedia.ru/nlo/dyavol-na-shosse
Прочитав.
Те, що це був диявол, думка однієї глибоко релігійної людини.
Ця стаття абсолютно нічого не доводить. Зовсім.

viter писав:Якби у всесвіті існували ще десь розумні істоти (інопланетяни), то вони були б згадані у Історії Спасіння так само як ангели. Чи Ви (Злий Іван) думаєте, що ангели "прикріплені" тільки до планети Земля, тому і згадуються в Біблії?
Чому були б згадані. Обгрунтуйте.
o.Mykil писав:
Нема потреби, бо це не в тему... От докажіть, що це не злі духи, коли я знаю на основі різних фактів, що це все диявольські витівки на згубу та збаламучення людських душ!
Я також згідна з о.Мікілом. Інопланетяни - це біси, які так хочуть збаламутити людей, щоб вони перестали або й не почали думати про Бога... Всякі неймовірні історії, які розповідаються в ЗМІ буває настільки захоплюють людей, що вони самі вже хочуть такої зустрічі, не розуміючи що це на згубу, бо нічого доброго з цих зустрічей не буде.
Розум людини обдумує путь її, але кроки її наставляє Господь.(Прип. Соломона 16:9)
Все буде добре!!!
Все буде добре!!!
- viter
- Модератор
- Контактна інформація:
Злий Іван писав:viter писав:Якби у всесвіті існували ще десь розумні істоти (інопланетяни), то вони були б згадані у Історії Спасіння так само як ангели. Чи Ви (Злий Іван) думаєте, що ангели "прикріплені" тільки до планети Земля, тому і згадуються в Біблії?
Тому, що існування розумних істот у всесвіті є дуже важливою інформацією, особливо якщо ті істоти втручаються у наш світ. Ісус Христос прийнявши людське тіло підняв гідність людини понад інші створіння і вчинив нас дітьми Божими. Чи приховав би наш Отець від нас існування інопланетян? Адже про ангелів Він нам розказав.
- o.Mykil
- старець
- Контактна інформація:
Злий Іван писав:.
Хіба, що для атеїста...

Як відомо, існують нині різні контактери з "НЛО" (дияволом), які отримують різні окультні здібності, починають через ті контакти практикувати магію. Навіть не дивуюся, що феномен "НЛО" фігурує в інтернеті на численних окультних сайтах, бо його природа знана для тих, що ходять у світлі Св. Духа, а не перебуваєть у темряві незнання!
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!
o.Mykil писав:Злий Іван писав:.
Хіба, що для атеїста...![]()
Як відомо, існують нині різні контактери з "НЛО" (дияволом), які отримують різні окультні здібності, починають через ті контакти практикувати магію. Навіть не дивуюся, що феномен "НЛО" фігурує в інтернеті на численних окультних сайтах, бо його природа знана для тих, що ходять у світлі Св. Духа, а не перебуваєть у темряві незнання!
Я не атеїст.

Але в тій статті розписана упереджена думка людини.
А,окрім контактерів існує купа ворожок, цілителів (які, до речі використовують молитви, ікони, хрести у своїх шарлатанствах, і горе тому, хто після того, як його обдурять, скажуть, що Бога нема), сект і просто шарлатанів і шахраїв.
Де докази, що це все правда? Нема.
viter писав:Злий Іван писав:viter писав:Якби у всесвіті існували ще десь розумні істоти (інопланетяни), то вони були б згадані у Історії Спасіння так само як ангели. Чи Ви (Злий Іван) думаєте, що ангели "прикріплені" тільки до планети Земля, тому і згадуються в Біблії?
Тому, що існування розумних істот у всесвіті є дуже важливою інформацією, особливо якщо ті істоти втручаються у наш світ. Ісус Христос прийнявши людське тіло підняв гідність людини понад інші створіння і вчинив нас дітьми Божими. Чи приховав би наш Отець від нас існування інопланетян? Адже про ангелів Він нам розказав.
Може нам для нашого спасіння не обов'язково знати, чи ми одні у Всесвіті?
- viter
- Модератор
- Контактна інформація:
Злий Іван писав:Може нам для нашого спасіння не обов'язково знати, чи ми одні у Всесвіті?
Може і не обов'язково. Але визнайте, що дивна якась ситуація - вони втручаються в наш світ, а нам не обов'язково про них знати. Щось тут не "клеїться".
А для цього нам дана свобода волі і розум.
- viter
- Модератор
- Контактна інформація:
Мої свобода волі і розум кажуть, що інопланетян нема, а ваші, видається, кажуть, що є. І що?
viter писав:Мої свобода волі і розум кажуть, що інопланетян нема, а ваші, видається, кажуть, що є. І що?

http://www.youtube.com/watch?v=c3Uo754QuyE

"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).
viter писав:Мої свобода волі і розум кажуть, що інопланетян нема, а ваші, видається, кажуть, що є. І що?
Розумієте, те, що вам/мені видається, що їх нема/є нічого не змінить.
Якщо вони є -- то є, щоб вам/мені не хотілося.
Якщоїх нема -- то нема, щоб вам/мені не хотілося.
Я ставив питання інакше, чи суперечить їх існування Святому Письму, переданням тощо.
Поставив питання на яке поки ніхто, тут на форумі, не дав відповіді!

Знаєте мені пригадалась одна подія, яка відбувалася ще до потопу (Буття 6 :1-6). Коли ангели сходили з неба і блудили з людськими дочками. Коли народжувалися велетні і силачі, які вели себе дуже грішно. Можливо ці ангели, які потім пристали до свити нечистого і є тими інопланетянами, які до тепер зводять людей... Я дивилась недавно передачу, де розповідалося що знайшли рештки якихось людей - атлантів, які були великого зросту. Ведучий розповідав, що це напевно інопланетна розвинена раса, яка чомусь вимерла. Але ж про це говориться в Біблії, що це за раса...
"Інопланетяни" - це злі духи, які можуть мати будь-яку подобу і краще для нас не мати з ними нічого спільного. Краще взагалі не зациклюватись на цьому, бо в демонічному світі є багато всякого не зрозумілого і загадкового, яке на превеликий жаль так приваблює людей.... Є ж стільки прекрасного про що можна думати і говорити...
"Інопланетяни" - це злі духи, які можуть мати будь-яку подобу і краще для нас не мати з ними нічого спільного. Краще взагалі не зациклюватись на цьому, бо в демонічному світі є багато всякого не зрозумілого і загадкового, яке на превеликий жаль так приваблює людей.... Є ж стільки прекрасного про що можна думати і говорити...

Розум людини обдумує путь її, але кроки її наставляє Господь.(Прип. Соломона 16:9)
Все буде добре!!!
Все буде добре!!!
О, Olya, я знаю цю історію, і навіть не думав її сюди приводити як якийсь аргумент, бо це буде дуже сильно притягнуто за вуха. Не люблю такого робити. Але, раз ви вже зачепили, ангели -- духовні створіння. Чи можуть вони мати тіло за своїм бажанням?
А тих велетів, славних від віку (до речі, що це значить: славні від віку?), називають, здається, ніфелімами.
А тих велетів, славних від віку (до речі, що це значить: славні від віку?), називають, здається, ніфелімами.
- samael
- Адміністратор
- Контактна інформація:
Була вже подібна дискусія: viewtopic.php?f=8&t=1353&p=16359#p16359
γνῶθι σεαυτόν
www.it-sfera.com.ua
www.it-sfera.com.ua
Re: Есть ли жизнь на марсе или нет?!
Bohdan_Astro писав:
Коли я читаю в Біблії "земля", то в найширшому розумінні того слова розумію весь матеріальний всесвіт, а під небом - духовний світ. Бо інакше можна договоритися, що духовний світ - це просто життя
на іншій ідельній планеті, чи в якійсь газо-пиловій туманності, адже вони - на небі в такому спрощеному підході
А про те, що "є вівці, що не з цієї отари" у Святому Письмі говориться. Ми зараз це розуміємо так, що йдеться про інші (не єврейський) народи. А проте, мені здається, таке трактування цілком може бути розширене. Звичайно, я не стверджую, я лише припускаю...
Наскільки мені відомо, Церква догматично не є категоричною в цім питанні, то може і ми не будемо
От цікаво було би взнати думку офіційної Церкви -- Ватикану.
Повернутись до “Церква і Суспільство”
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 15 гостей