P.S. Отче, будьте ласкаві, скоректуйте авторство цитат в своєму попередньому дописі, бо там трішки наплутано

Модератори: Just_me, viter, Artur, ihor
sirius писав:Проінформуйте, будь-ласка, де в біблії можна прочитати про кроманьйонців і неандертальців і як дані види можна пов"язати з творінням людини?!
Тоді Господь Бог утворив чоловіка з земного пороху та вдихнув йому в ніздрі віддих життя, і чоловік став живою істотою.
ShMariam писав:Тоді Господь Бог утворив чоловіка з земного пороху та вдихнув йому в ніздрі віддих життя, і чоловік став живою істотою.
Буття 2,7
Слово "порох" має також значення "матерія". Отже людина створена з чогось матеріального. З чого саме - вирішувати вченим.
sirius писав:Тоді вартує, переписати історію і не забивати баки ні учням ні студентам, про неандертальців............
ShMariam писав:sirius писав:Тоді вартує, переписати історію і не забивати баки ні учням ні студентам, про неандертальців............
Не розумію, а як воно одне одному суперечить? Це ж власне і є спроба науки пояснити те, чого Біблія не пояснює. А наскільки близькою до істини є ця теорія - вже інше питання.
sirius писав:Авжеж, і де ж та істина?!
ShMariam писав:sirius писав:Авжеж, і де ж та істина?!
Знаємо, що в певний момент, коли тіло людини було таким є зараз, Бог дав людині душу. А що було до того... хіба це важливо для спасіння?
andrey s. писав:але коли читав вперше,то підмітив..Адам-створенний з землі,з землі вийшли тварини до створення Адама,а до тварин були риби в птахи,,а перед ними вода,,Нічого не нагадує,,сучасне наукове тракт. пох. життя..
vitalko писав:Виникли в мене деякі питання стосовно даної теми:
Чому смерть була присутня ще до гріхопадіння Адама, адже смерть увійшла у світ саме через це?
А, як відомо, ті ж динозаври задовго до появи людини вмирали і пожирали одне одного. Бо я відповіді не знаходжу.
ShMariam писав:Я думаю, що мається на увазі тільки смерть людини.
vitalko писав:Виникли в мене деякі питання стосовно даної теми:
Чому смерть була присутня ще до гріхопадіння Адама, адже смерть увійшла у світ саме через це?
А, як відомо, ті ж динозаври задовго до появи людини вмирали і пожирали одне одного. Бо я відповіді не знаходжу.
о.Олег писав: Якось навіть пробував в переписці з нашим дописувачем Yur (але не на цьому форумі) описати якийсь з можливих розвитків подій, за що був кимось звинувачений в безумстві..............
ShMariam писав:Ви прочитали всі 4 сторінки? тут в двох словах не поясниш...
kvantum писав:ShMariam писав:Ви прочитали всі 4 сторінки? тут в двох словах не поясниш...
а ви лише для мене скажіть так яи ні, це правда чи не правда....
andrivovk писав:Проти теорії Дарвіна і на захист креаціонізму пише багато ісламський філософ Харун Ях'я http://www.koob.ru/yahya_harun/
ShMariam писав:kvantum писав:ShMariam писав:Ви прочитали всі 4 сторінки? тут в двох словах не поясниш...
а ви лише для мене скажіть так яи ні, це правда чи не правда....
Правда те, що Бог створив світ. І що перші книги Буття писалися для людей стародавнього часу, які культурою, менталітетом... дуже відрізнялися від людей ХХІ ст.
Як Бог створив світ - спірне питання. Тут наводилися аргументи за і проти еволюції.
Є серйозні аргументи проти теорії Дарвіна, в оцій книжці, наприклад:andrivovk писав:Проти теорії Дарвіна і на захист креаціонізму пише багато ісламський філософ Харун Ях'я http://www.koob.ru/yahya_harun/
Але, погодьтеся, створити не просто окремі види, а систему (природа), яка створює щось нове - набагато складніше і досконаліше.
kvantum писав:перші книги писалися для людей - "стародавнього часу, які культурою, менталітетом" ви розумієєте що пишите, Бог промовляючи через пророків вважав на мінталітет, то може Біблії сформуйте дял митців, для бандтів, бля лакеїі і інщих верст населення, мінталілети ж різні.........
а на моє питання всетаки дайте відповідь, якщо можете......
ShMariam писав:kvantum писав:перші книги писалися для людей - "стародавнього часу, які культурою, менталітетом" ви розумієєте що пишите, Бог промовляючи через пророків вважав на мінталітет, то може Біблії сформуйте дял митців, для бандтів, бля лакеїі і інщих верст населення, мінталілети ж різні.........
а на моє питання всетаки дайте відповідь, якщо можете......
Я дала відповідь. Але якщо б прочитали цю тему, то побачили б наукові аргументи, що світ існує справді недовго, не так, як пише офіційна наука (є така теорія). А ще є теорія (теж наукова), за якою час має властивість "скорочуватися" - що колись дні були набагато довші ніж зараз. Зрештою, дослідники Біблії кажуть, що перші сторінки Буття треба сприймати символічно, а не буквально (не 6 днів, а 6 періодів, які могли тривати мільйони років).
kvantum писав:то може історі. будемо пререписувати?! дамо певні аргументи археологам і історикоам?!
я власне писав не про стоворенняч світу а про те скільки років пройшло від дня народженню Адам першої людини...
якщо перші сторінки треба сприймати символічно то до якої саме сторінки?! поставте крапку не будьте популістом з придчами...
ShMariam писав:kvantum писав:то може історі. будемо пререписувати?! дамо певні аргументи археологам і історикоам?!
я власне писав не про стоворенняч світу а про те скільки років пройшло від дня народженню Адам першої людини...
якщо перші сторінки треба сприймати символічно то до якої саме сторінки?! поставте крапку не будьте популістом з придчами...
До останньої (я серйозно!Враховуючи, що Біблія закінчується дуже символічною книгою Одкровення. Але особливо - сам опис сотворення.
Чітка відповідь: я не знаю і мене це не цікавить. Бо Біблія не дає чітких відомостей з природознавства, історії, археології і т. п., лише з богослов'я.
Досліджуйте.![]()
P.S. По цьому питанню теж писалося в цій темі - перечитуйте.
kvantum писав:а на моє питання всетаки дайте відповідь, якщо можете...
Повернутись до “Церква і Суспільство”
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 23 гостей