Павло Овчаренко писав:-- Не раджу послуговуватись подібною макулатурою при оцінці особи о.Андрія...Убить Кураева в себе
бачите - зацитував цього автора (московське РПЦ - все, як у Вашому підписі

З повагою, о.Олег
Модератори: Just_me, viter, Artur, ihor
Павло Овчаренко писав:-- Не раджу послуговуватись подібною макулатурою при оцінці особи о.Андрія...Убить Кураева в себе
Павло Овчаренко писав:-- Хто б сумнівався! Я теж за те, щоб всі прийшли до Церкви Христа(мається на увазі істинна Єдина,Свята, Соборна/Вселенська/Кафолічна і Апостольська Церква, а не сектантське угрупуваня, що присвоїло собі назву "Ц.Х."), -- тільки ми по-різному розуміємо, що є нею і хто до неї належить...Екуменізм в баченні католиків, це щоби усі прийшли до церкви Христа, а не воз єднання, як рівних, ріжного роду деномінацій.
Павло Овчаренко писав:...а не сектантське угрупуваня, що присвоїло собі назву "Ц.Х."), -- тільки ми по-різному розуміємо, що є нею і хто до неї належить...
romanm писав:Істинні православні. Не знаю, чи в час смерті, навіть якщо би був єдиний на землі православний піп, я би звернувся до нього.Таїнства то вони звершують, але відколовшись від істинного вчення.
romanm писав:... Приклад: Шлюб. Так,що не можу ну ніяк зрозуміти ці дозволи користати у православних якщо немає К.Ц., з таким успіхом я можу користати і у протестантів. Зерна правди там також є.
о.Олег писав:ex opera operatum
viter писав:о.Олег писав:ex opera operatum
Можна детальніше про це вчення? Що це означає?
o.Mykil писав:viter писав:о.Олег писав:ex opera operatum
Можна детальніше про це вчення? Що це означає?
Таїнство діє само через себе!
romanm писав:Хоча мені здається, тут не зовсім екс опере. І катехизм відноситься тільки до К.Ц. а не до різного роду схизматичних деномінацій.
Потрібно консультувати Кодекс Канонів. В латинському кодексі 844 параграф 2 говориться, що це можна робити, але з великою обережністю,коли взагалі немає ніякої можливості приступити до Таїнств.
Потім , для того, щоби Таїнства були дійсними, потрібна апостольське преємство та єдність з Апостольським Престолом, коли немає другого, то Таїнства дійсні,але вірним католикам не є дозволено приступати до них.
Також, зверніть увагу, що річ йде не тільки про РПЦ, а про різні православні деномінації, які мають тяглість рукоположення. Отож, на крайній випадок можна звернутися до любого православного попа, з любої православної деномінації.
romanm писав:Отож, на крайній випадок можна звернутися до любого православного попа, з любої православної деномінації.
Yur писав:Коли й таких немає, можна до простого віруючого християнина звернутися, котрому довіряєш, й до протестанта у тому числі, якщо відчуваєш таку потребу.
Висповідатися можна. В даному випадку не стільки важливою є сама усталена технологія уділення Святих Таїнств (хоч вона теж є важливою), як вутрішня потреба Божої Благодаті.ShMariam писав:Yur писав:Коли й таких немає, можна до простого віруючого християнина звернутися, котрому довіряєш, й до протестанта у тому числі, якщо відчуваєш таку потребу.
Справді? Ні, просто цікаво. (Йшлося ж про Таїнства, чи не так?) Знаю, що мирянин може уділити в крайньому випадку Тайну Хрищення. А щодо всього іншого? Ще існує якась Тайна, яку може уділити мирянин?
Yur писав:Висповідатися можна.
viter писав:Yur писав:Висповідатися можна.
Хіба що виговоритися. Але це не буде Тайною Сповіді.
Yur писав:От скажімо, вирішила віруюча пара пошлюбити одне одного, а священиків ну нема й не намічається. Й що тоді, облишити все. Адже так і так будуть разом жити, але аби задекларувати у шлюбі свою вірність перед Богом, такі можуть просити когось з віруючих посприяти у цьому.
Злий Іван писав:Yur писав:От скажімо, вирішила віруюча пара пошлюбити одне одного, а священиків ну нема й не намічається. Й що тоді, облишити все. Адже так і так будуть разом жити, але аби задекларувати у шлюбі свою вірність перед Богом, такі можуть просити когось з віруючих посприяти у цьому.
для цього сільради достатньо
Злий Іван писав:Це вкрай виняткові ситуації.
А навіть коли священник є за 100 км, то можна для шлюбування перевезтися, благо зараз не волами їздимо...
Дочекавшись ДДТ, від них у тексті пісні почув"Я убью судьбу, за то, что она обидела меня", нічого спільного в їх рок-музиці із християнством не відчув, не побачив...
vitalko писав:Дочекавшись ДДТ, від них у тексті пісні почув"Я убью судьбу, за то, что она обидела меня", нічого спільного в їх рок-музиці із християнством не відчув, не побачив...
И если вокруг одно лихо
И если кругом слишком тонко
Люби всех нас, Господи, тихо
Люби нас всех, Господи, громко
ДДТ. Осенняя
А я бачу, і чуюІ подобаються мені тексти ДДТ, дуже поетичні. Хоча про них в іншій темі треба писати...
прочанка писав:Але в даному випадку, йдеться про Кураєва і його діяльність. От що цікаво, його виступи і "оригінальність" поглядів - протирічить християнським. Але РПЦ йому анафему не оголосала, значить... він їм потрібний...
Предвічний Боже, зішли на нас із висоти небесної Твою святу мудрість, просвіти нею наші уми. Нехай Божа мудрість поведе нас дорогами правди, нехай стереже нас від неправд та обману. Амінь.
andrey s. писав:Я вже то писав.
У мене асоціація; А.Кураєв= Жеріновский(як там його звати, забув., а може і не знав
.Памяті шкода, материнка старенька
)
![]()
Georgij писав:andrey s. писав:Я вже то писав.
У мене асоціація; А.Кураєв= Жеріновский(як там його звати, забув., а може і не знав
.Памяті шкода, материнка старенька
)
![]()
Дивно, але ім`я як і внормальної людини-Володимир...
Повернутись до “Церква і Суспільство”
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 17 гостей