"В поті лиця свого їстимеш хліб свій"

звалище оффтопу

Модератори: Artur, ihor

Віктор Онищак
новик
новик
Повідомлень: 27
З нами з: 15 січня 2013, 13:10

"В поті лиця свого їстимеш хліб свій"

Повідомлення Віктор Онищак » 19 січня 2013, 21:48

„В поті свого лиця їстимеш хліб...”
Відомо, що Бог створив людей за Своїм образом і подобою, як Своїх спадкоємців, синів і дочок, як Божих помічників у Його творінні, як царське священство. Отож, створив Бог людину, поселив у Раю і навчав, як батько. Навчання вимагає людської праці і, навіть, люди вважають навчання дуже важкою працею.
Сатана пошкодував людей, сказав їм, що вони і самі як боги і на досконалій землі самі будуть прекрасно жити без Бога і Його науки. Люди спокусилися і оте бажання самостійно визначати, що і як необхідно зробити щоби покращити своє становище, щоби забезпечити себе на майбутнє всім необхідним, забезпечити свою старість, що є перворідним гріхом, назавжди ввійшло у плоть і кров людини.
Бог змінив землю, вона перестала бути Раєм, і наклав першу кару на людину: „в поті свого чола їстимеш хліб, аж поки вернешся в землю, бо з неї ти взятий.” І смерть запанувала над людиною, і до Раю людина потрапить знову лише через випробування.
Божа кара не вічна, не зі злості без наміру, а для навчання. Бо написано, що коли люди зрозуміють свою провину, приймуть кару і свідомо понесуть її, то Бог змилується, згадає Свого заповіта з людьми, зніме кару і буде знову навчати.
Та коли люди і надалі будуть відкидати Бога, відмовляться від його законів, настанов і надалі будуть робити за своїм вподобанням, що гнівить Бога, то Він семикратно збільшить кару. А якщо і це не навчить людей, тоді знову семикратно Бог збільшить кару і так аж до тієї пори, коли люди зрозуміють і впокоряться, або будуть знищенні. Тому будуть війни, голодомори, пошесті хвороб, стихійні лиха страшні і нечувані, різні шкідники, бо все це спричинять самі люди, які позбавлені знання, через те, що відкинули Бога з Його наукою, які не несуть Божу кару „в поті свого чола їстимеш хліб», як постановив Господь, а обкрадають, ошукують, обдурюють, утискають інших для власного збагачення.
Написано, що в останні дні диявол буде робити великі ознаки і чуда так, що, навіть, вогонь буде зводити із неба. А, значить, не потрібно дивуватися сучасним тимчасовим досягненням науки, техніки, економіки, бо все це передбачено було наперед.
Коли людина перестає працювати в поті свого лиця, починає комбінувати, махлювати, ошукувати інших, розважатися, пити та гуляти, вона противиться Божій карі, Божій настанові, що є гріхом. Відомо, що цар Давид згрішив із Вірсавією тоді, коли облінився. Соломон у своїх приповістях записав, що від ліні у домі тече дах, від ліні нужда і голод стукають у двері. Зрештою, від ліні хочеться виграти мільйон, від ліні хочеться влади, чинів, слави. Тому і прислів’я записано, що не терпить земля дурня, коли він хліба наїсться, адже дурнями залишаються через лінь до навчання.
Але не хлібом єдиним живе людина, а ще й усяким словом Божим. Та спочатку народжується тілесне, а вже потім – духовне, а тому, спочатку дбають про тілесне, а вже пізніше про духовне. Хліб тілесний і хліб духовний мають певне співвідношення:
- шість днів працюй, а сьомий для Бога і відпочинку,
- десятину від заробленого віддаси на пошанування Бога свого, тобто, на виконання Його заповідей, допомоги бідним, нужденним, хворим, ув’язненим,
- поділишся із учителем своїм, у якого навчаєшся науки Божої, усім добром своїм.
В кінцевому результаті людині потрібний лише хліб духовний, бо приходить час і кожний полишає своє тіло, яке вже йому ніколи не знадобиться, а стати перед Богом зможе лише той, хто придбав хліб духовний. Бо, хто вміє і знає, йому Господь це зараховує як „має”. А хто має, тому додасться, хто ж не має, у того забереться і те, що має.
Духовний хліб все визначає, а тілесний – лише на означення, щоб через нього прийняти духовний хліб. Так, пророк Єлисей накормив досита у час голоду сто чоловік народу тим, що один чоловік приніс йому у своїй торбі, як хліб первоплоду, бо так сказав Господь: „Їжте і позоставте”. Ісус Христос нагодував одного разу п’ять тисяч чоловік народу, не рахуючи жінок і дітей, п’ятьма хлібами і двома рибами, а того, що залишилось, зібрали дванадцять кошів. Господь нагодував чотири тисячі чоловік народу сімома хлібами кількома рибками, а того, що залишилось, зібрали сім кошів.
Тому, хто прикладає зусилля і просить у Господа духовний хліб, тому Бог дає, а окрім цього, Бог сприяє тій людині і у здобуванні тілесного хліба. Бо людині, що перед лицем Його добра, дає Він премудрість, і Богопізнання, і радість, а грішникові Він роботу дає, щоб збирати й громадити багатство, яке пізніше передадуть тому, хто добрий у Бога.
Даремно людина старається самостійно вирішувати свої проблеми, добувати хліб тілесний, не звертаючись до Творця і свого Господаря, коли земля і все, що на ній – Боже. „Даремно вам рано вставати, допізна сидіти, їсти хліб згорьований, Він і в спанні подасть другові Своєму!” – записав Давид у псалмі.
Євангелист Лука записав повчання Ісуса Христа: „І не шукайте, що будете їсти, чи що будете пити, і не клопочіться. Бо всього цього й люди світу оцього шукають. Отець же ваш знає, що того вам потрібно. Шукайте отож Його Царства, а це вам додасться!”
Євангелист Іван записав таке: „Пильнуйте не про поживу, що гине, але про поживу, що залишається на вічне життя, яку дасть вам Син Людський, бо відзначив Його Бог Отець.” Через пророка Ісаю Господь промовляє, що за хліб духовний не треба платити, бо його отримують задармо всі, хто його просить і хто слухає слова Божого.
Багато про хліб духовний написав Соломон, мудрістю, даною від Бога: „Яка користь людині в усім її труді, який вона робить під сонцем?.. Та коли я звернувся до всіх своїх чинів, що їх робили мої руки, і до труду, що я потрудився був, роблячи – й ось усе це марнота, та ловлення вітру, і немає під сонцем нічого корисного... Бо буває людина, що трудиться з мудрістю, зі знанням та із хистом, та все полишає на долю людині, яка не трудилася в тому. Марнота й оце і зло велике!
Нема ліпшого земній людині над те, щоб їсти та пити, і щоб душа її бачила добре із труду свого. Та й оце все, я бачив, воно з руки Бога! Пильнуй за ногою своєю, як до Божого дому йдеш, бо прийти, щоб послухати, це краще за жертву безглуздих, бо не знають нічого вони, окрім чинення зла!.. Багатство – то лихо болюче.”
У псалмах записано: „Добре мені, що я змучений був, щоб навчитися Твоїх постанов!” „Бо всі, хто водиться Духом Святим, вони сини Божі,” ствердив апостол Павло.
Іншим разом Господь навчав Своїх учнів, що, хто шукає хліба духовного, тобто, слухає і виконує слово Боже, той любить Господа. А хто любить Господа, того полюбить Господь і Отець і вони прийдуть до нього і закладуть у нього Свою оселю, щоб той мав життя вічне і всі дари Божі.
Написано, що по тому, як людина святить суботу, Господь судить, чи визнає людина його за свого Творця, свого Бога, чи ні. А по тому , як людина „в поті свого чола” добуває свій хліб тілесний і духовний, Господь судить, чи надається людина до Божого Царства, чи ні.
Таким чином, перша Божа кара на людину «В поті свого чола їстимеш хліб свій», що накладена для навчання, більшістю сучасних людей не усвідомлена і як наші пращури її порушували та гнівили Бога, так і ми продовжуємо робити, щоби не дати Господу поводу змилосердитися над нами і відмінити цю кару, а, згодом, і інші кари.

Аватар користувача
ShMariam
Модератор
Модератор
Повідомлень: 4653
З нами з: 06 грудня 2008, 14:08
Звідки: Львів

Re: "В поті лиця свого їстимеш хліб свій"

Повідомлення ShMariam » 19 січня 2013, 23:13

Написано, що в останні дні диявол буде робити великі ознаки і чуда так, що, навіть, вогонь буде зводити із неба. А, значить, не потрібно дивуватися сучасним тимчасовим досягненням науки, техніки, економіки, бо все це передбачено було наперед.
Коли людина перестає працювати в поті свого лиця, починає комбінувати, махлювати...
І де в Біблії написано, що людина має закопати свій розум, щоб, бува, не розвинулася наука, техніка, бо це буде витівкою диявола? :o :shock: Може Ви далекі до науки і не знаєте, що це важка праця, дуже важка. А щодо вогню з неба від диявола, то він запросто може робити надприродні речі - а йому це потрібно, щоб привабити людей.
Важливо!Може врятувати життя: http://forum.ugcc.org.ua/viewtopic.php?f=3&t=97&p=56358#p56281

Аватар користувача
Злий Іван
старець
старець
Повідомлень: 579
З нами з: 18 лютого 2010, 14:39
Звідки: Львів

Re: "В поті лиця свого їстимеш хліб свій"

Повідомлення Злий Іван » 20 січня 2013, 15:35

Ви вважаєте, що розумова праця легка?
Повірте мені, інколи вона виснажує більше за фізичну.
Називайте речі своїми іменами ̶ люди краще вас розумітимуть.


Повернутись до “Смітник”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 5 гостей