Пропозиції щодо форуму

щодо вигляду, функціональності, наповнення, зручності офіційної сторінки та форуму УГКЦ.

Модератори: Artur, ihor

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Re: опитування на сайті УГКЦ

Повідомлення о.Олег » 13 квітня 2010, 08:26

o.Mykil писав: Радив би різні теми з "Балачки", що стосуються більше богослов'я, св. Писання, духовності і т. д. попереносити у відповідні розділи раз така справа. Дякую. :)

так і планувалося. Інакше вся ця майбутня зміна с-ми має мало сенсу...
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

urban
новик
новик

Re: Пропозиції щодо форуму

Повідомлення urban » 15 квітня 2010, 13:45

Пропоную зробити розділ ІСТОРІЯ ЦЕРКВИ.
Розділ УСТАВ БОГОСЛУЖЕННЯ помістити у розділ ЛІТУРГІЯ ЦЕРКВИ.

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 15 квітня 2010, 15:55

urban писав:Пропоную зробити розділ ІСТОРІЯ ЦЕРКВИ.
Розділ УСТАВ БОГОСЛУЖЕННЯ помістити у розділ ЛІТУРГІЯ ЦЕРКВИ.

ми якраз обговорюємо майбутні зміни у систематизації Форуму і дуже цікавим було б почути Вашу думку viewtopic.php?f=5&t=1778
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

romanm
старець
старець

Повідомлення romanm » 20 квітня 2010, 10:25

А як Ви дивитися на те, щоби відкрити розділ "Питання священику" і кожне питання віділити в окрему тему. Бо якщо йдуть різні питання , то бачу більш логічним кожне питання = окрема тема, а не все вкупі.

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 20 квітня 2010, 16:07

romanm писав:А як Ви дивитися на те, щоби відкрити розділ "Питання священику" і кожне питання віділити в окрему тему. Бо якщо йдуть різні питання , то бачу більш логічним кожне питання = окрема тема, а не все вкупі.

мабуть - залежно від питання та відповіді. Можливо - адміністратор підкаже найкращий формат для таких запитань-відповідей на нашому Форумі. Тут, думаю, важливо почати.

romanm
старець
старець

Повідомлення romanm » 20 квітня 2010, 16:34

мабуть - залежно від питання та відповіді. Можливо - адміністратор підкаже найкращий формат для таких запитань-відповідей на нашому Форумі. Тут, думаю, важливо почати.

Питання виносити в заголовок теми, щоби не повторюватися. Людина відразу бачить, чи є питання яке її цікавить. А то перелопатити тисячі байт інфи..... не знаю. Імхо, звичайно

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Re: Обговорімо можливі зміни у систематизації Форуму

Повідомлення о.Олег » 22 квітня 2010, 09:11

Христос Воскрес!
було не так багато зауважень. Думаю, що не через брак часу чи байдужість, а через те, що, доки не спробуємо, не виринуть можливі проблеми. Тому пропоную почати з того, що подавалось і доповнювалось/виправлялось (у різних темах). Спробую у наступному дописі подати нову структуру.
З повагою
о.О.Жаровський

Олюнька
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення Олюнька » 22 квітня 2010, 11:02

о.Олег писав:Христос Воскрес!
було не так багато зауважень. Думаю, що не через брак часу чи байдужість, а через те, що, доки не спробуємо, не виринуть можливі проблеми. Тому пропоную почати з того, що подавалось і доповнювалось/виправлялось (у різних темах). Спробую у наступному дописі подати нову структуру.
З повагою
о.О.Жаровський

Цілком згідна з вами. Наразі можна говорити, відштовхуючись від тих проблем, які виникають зараз.
Наприклад, про подання різних посилань на підозрілі джерела. Є така практика на деяких форумах, що BBCode використовується лише з дозволу адміна. Тобто, новий користувач має звернутись в приватному режимі до адміна з відповідним проханням. Тим більше, що нова версія передбачає розділ Афіша і напевно виникне небезпека, що на форумі схочуть піаритись не лише організації УГКЦ.
Моє шанування! Ваша с. Катерина, МНІ

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 22 квітня 2010, 12:16

ПРОПОЗИЦІЯ
Загальна назва початкового розділу (розділ виділяю синім) Українська Греко-Католицька Церква
тоді підтеми (подібно і у інших розділах, виділяю зеленим)

Афіша оголошень
запрошення (або пересторога) прийняти участь у церковних чи толерованих Церквою світських міроприємствах. Інформація додається виключно за згодою адміністрації Форуму (маю надію, що для запобігання рекламі різного неподобства технічно можливо зарезервувати право дописувати в цей розділ за модераторами)

Католицька Церква
в Україні і у світі

Церква і Суспільство
питання з життя Церкви/Суспільства, які не відносяться до тематики інших розділів Форуму

Святе Письмо
переклади, пояснення, роздуми

Літургіка
літургічні тексти, переклади, устав Богослужень

Богослов`я
обговорення богословських думок, питань богословської освіти

Життя християнина
Прощі, відпусти, милостиня, піст, сімейне життя, питання етики та моралі... Усе, що стосується повсякденного життя кожного християнина

Міжконфесійні питання

Українські традиційні Церкви
УПЦ КП, УПЦ МП, УАПЦ

Інші Церкви та Спільноти

Міжрелігійні питання

Спільноти, що пов'язують себе з Християнством
"єговісти", "мормони"...

Інші релігії

Тематичний розділ

Гуманітарні дисципліни
історія, філософія, мови, економіка...

Мистецтво
театр, книги, музика, опера...

Знайомства
пропозиція дружити, познайомитись ближче в приватній переписці

Привітання і поздоровлення
з днем народження, Ангела, загальні привітання

Благодійність

Благодійна діяльність Церкви в Україні і світі
Фонди та організації, суспільні проблеми та шляхи їх вирішення

Прошу допомогти/Хочу допомогти

Подарую/Прийму дар

Різне
розділ, в який (і лише в нього) автоматично попадають всі нові зареєстровані на Форумі дописувачі (не знаю, чи технічно можливо поставити "сито": лише після, наприклад, десятого допису - допуск дописувати до інших розділів). Можуть взяти участь у "Балачці", в "Форумі для новиків" і "Запитання-відповіді"

Балачка
говоримо про все на світі

Форум для новиків
кожен, хто щойно зареєструвався на Форумі саме тут має змогу піднімати питання, якими цікавиться.

Запитання-відповіді
на будь-яку тему. Відповідати може кожен дописувач Форуму, за винятком тих, кому модератори заборонили це робити.

Історія Форуму

Модераторіали
загальні звернення та прохання адміністрації Форуму; зауваження та винесення санкцій

Архів
важливі теми, обговорення історія обговорення яких на Форумі варта уваги. Дискусії заборонені

Зауваги та пропозиції
щодо вигляду, функціональності, наповнення, зручності офіційної сторінки та форуму УГКЦ.

Смітник
звалище офтопу

Олюнька
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення Олюнька » 22 квітня 2010, 13:00

о.Олег писав:Афіша оголошень
запрошення (або пересторога) прийняти участь у церковних чи толерованих Церквою світських міроприємствах. Інформація додається виключно за згодою адміністрації Форуму (маю надію, що для запобігання рекламі різного неподобства технічно можливо зарезервувати право дописувати в цей розділ за модераторами)

Напевно краще, щоб дописували всі, але щоб дописи з'являлись після підтвердження адміністрації.

Ще на рахунок розділу "Новини і прес-релізи". Це класно, що вони перекочовують зразу і тематичні розділи, але боюсь щоб вони там не загубились. Може доцільно буде зробити зверху над форумом такий собі Анонс тем (наприклад, такий як на цьому форумі), але анонсувати не всі підряд теми, а лише "Новини і прес-релізи"?

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 22 квітня 2010, 13:10

Олюнька писав:
о.Олег писав:Афіша оголошень

Напевно краще, щоб дописували всі, але щоб дописи з'являлись після підтвердження адміністрації.

Ще на рахунок розділу "Новини і прес-релізи". Це класно, що вони перекочовують зразу і тематичні розділи, але боюсь щоб вони там не загубились. Може доцільно буде зробити зверху над форумом такий собі Анонс тем (наприклад, такий як на цьому форумі), але анонсувати не всі підряд теми, а лише "Новини і прес-релізи"?

Якщо немає технічної можливості анонсувати (наприклад, останні 10 тем тощо, щоб з'являлись у горі будь-якого підрозділу, як сьогодні "Офіційні Прав.Форуму") можна це помістити в Афішах (Анонс). Як думаєте?

Олюнька
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення Олюнька » 22 квітня 2010, 13:33

Було б непогано. :Rose:

Олюнька
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення Олюнька » 22 квітня 2010, 14:17

Ще прошу врахувати отаке моє прохання щодо днів народжень:
Олюнька писав:В мене ще є побажання на рахунок цього модуля. Було б зручно, якби повідомлення про День народження з'являлись за кілька днів до самої події, або щоб був загальний календар з усіма датами. :oops:

Бо так виглядає, що ми не всіх вітаємо, а тільки тоді, коли в очі впаде оте дрібненьке нагадування. :oops:

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 22 квітня 2010, 14:58

Олюнька писав:Ще прошу врахувати отаке моє прохання щодо днів народжень:
Олюнька писав:В мене ще є побажання на рахунок цього модуля. Було б зручно, якби повідомлення про День народження з'являлись за кілька днів до самої події, або щоб був загальний календар з усіма датами. :oops:

Бо так виглядає, що ми не всіх вітаємо, а тільки тоді, коли в очі впаде оте дрібненьке нагадування. :oops:

можливо - також до "Афіша оголошень"

Олюнька
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення Олюнька » 22 квітня 2010, 15:19

о.Олег писав:можливо - також до "Афіша оголошень"

Можна ще простіше. Отут в Переліку учасників форуму додати відповідну колонку з можливістю сортування, а нагадування залишити таким як є, або зробити не щоденне, а потижневе сповіщення.

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 23 квітня 2010, 16:45

Вважаю, що рубрику "Богослов'я" має модерувати людина (люди) з богословською освітою, то не раз бачиться абсурд і толерування теологічних викривлень, не знання чіткої католицької доктрини і т. д. :)
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
Хоче всіх Господь зустріти
На шляху правдивім!

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 23 квітня 2010, 20:40

o.Mykil писав:Вважаю, що рубрику "Богослов'я" має модерувати людина (люди) з богословською освітою, то не раз бачиться абсурд і толерування теологічних викривлень, не знання чіткої католицької доктрини і т. д. :)

отче - візьметеся?

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 24 квітня 2010, 14:54

Христос Воскрес! Вважаю, що слід юзера-порушника після 2-3 офіційних попереджень нарешті вже банити, щоб не порушувати гармонії спілкування на форумі, а не бавитися тривало в "котика-мишки" та чекати на ще більші "чудеса", зокрема антикатолицькі, наприклад, тут viewtopic.php?f=9&t=1178&start=180

Дякую за увагу! :)
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 27 квітня 2010, 10:35

o.Mykil писав:Христос Воскрес! Вважаю, що слід юзера-порушника після 2-3 офіційних попереджень нарешті вже банити, щоб не порушувати гармонії спілкування на форумі, а не бавитися тривало в "котика-мишки" та чекати на ще більші "чудеса", зокрема антикатолицькі, наприклад, тут viewtopic.php?f=9&t=1178&start=180

Дякую за увагу! :)

насправді - це основне і єдине питання, яке можемо розглядати з протестантами. Кожне цитування Біблії у тій чи іншій (полеміках з протестантами) темах з нашого боку розцінюю як, нажаль, гласне або негласне "так" їхньому відходу від Христової Церкви. Тобто, думаю, на кожен закид протестантизму у кожній темі існує єдине запитання: "чому цитуєш Біблію?". Всі інші теми розмови з протестантами будуючого сенсу не мають - їхня логіка (а відтак - тих, що намагаються з ними дискутувати) відштовхується від руїни, яка в умах/фантазіях багатьох перетворила Церкву Христову з Церкви Духа Святого в "релігію Книги"...
думаю, тут жодних "котики-мишки": треба навчитися всім нам говорити від керованої Христом і надхненої Духом Церкви, а не лише від Книги. Гарна нагода вчитися. Допоки інша сторона намагається не порушувати правил Форуму - намагаймося дискутувати, пояснювати. Це можливо не допоможе "їм", але напевне потрібно "нам".
З повагою
священик Олег Жаровський

luksander
старець
старець

Повідомлення luksander » 28 квітня 2010, 21:10

Христос воскрес!
І нам. :)

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 08 травня 2010, 06:55

о.Олег писав:думаю, тут жодних "котики-мишки"

:D
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

ієром. Діонисій
постійний дописувач
постійний дописувач

Повідомлення ієром. Діонисій » 12 травня 2010, 10:22

Yuriy D писав:В мене така пропозиція до учасників форуму - поміняти аватарки в у профілях на фотографії.

o.Mykil писав:Якщо вже хтось має певну символічну аватарку (християнську, просто добру), котра користувача характеризує, то вже, певним чином, бачиш якось перед собою живу людину... Буває, не раз трохи складно у спілкуванні на форумі, бо нік-логін може не дуже виділятися серед численних повідомлень форумчан.

Yuriy Dzyoba писав:...мені цікаво, яка думка інших користувачів відносно даного питання...

Олюнька писав:Я так не хочу. Мені подобається час від часу змінювати аватарки, думаю що це має бути особистий вибір користувача...

Думаю, що треба залишити кожному право самому вирішувати. :Rose:

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 12 травня 2010, 15:20

Дай Боже! Раджу модераторам працювати ефетивніше. Видаляти флуд (писанину не по темі часто), бо чомусь це нині, як на мене, занедбалося... Мають на це право і завдання. Це ж для добра всіх. "Сміття" тут теж не бракує... %)
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 12 травня 2010, 15:28

o.Mykil писав:...Мають на це право і завдання...

це для мене грішного є актуальним: можна про це на основі документів Форуму?

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 12 травня 2010, 23:07

о.Олег писав:

На основі правил форуму та мовою про повноваження модераторів на ньому. Раджу повторити чи ознайомитися. Щасти! :crazy:
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 13 травня 2010, 06:05

o.Mykil писав:
о.Олег писав:

На основі правил форуму та мовою про повноваження модераторів на ньому. Раджу повторити чи ознайомитися. Щасти! :crazy:

просив конкретне посилання про права і завдання модератора, якщо можна.

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 13 травня 2010, 07:00

о.Олег писав:просив конкретне посилання про права і завдання модератора, якщо можна.

Ви просили про якісь "документи форуму". %)

Хто такі Модератори?

Модератори - це користувачі (або групи користувачів), чия робота полягає у щоденному стеженні за роботою форуму. Вони мають можливості редагування та видалення повідомлень, закриття, відкриття, переміщення, видалення та об'єднання тем в форумі, який вони модерують. Основне завдання модераторів - не допускати відхилень від тем (офтопіків) та розміщень образливих та неприємних матеріалів.

faq.php#f4r1

На жаль, флуду скрізь хоч греблю гати. І не видаляється... =@
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

Злий Іван
старець
старець

Повідомлення Злий Іван » 13 травня 2010, 07:56

Пропоную у профіль обов'язково вносити стать (або звертання), щоби знати як звертатися. Я, от, проколовся недавно :sorry:
Називайте речі своїми іменами ̶ люди краще вас розумітимуть.

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 13 травня 2010, 15:12

Злий Іван писав:Пропоную у профіль обов'язково вносити стать (або звертання), щоби знати як звертатися. Я, от, проколовся недавно :sorry:

Давно пора, практична річ. А то не розберешся не раз по вельми "кучерявому" псевду... %) :D
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 13 травня 2010, 19:10

o.Mykil писав:Хто такі Модератори? Модератори - це користувачі (або групи користувачів), чия робота полягає у щоденному стеженні за роботою форуму. Вони мають можливості редагування та видалення повідомлень, закриття, відкриття, переміщення, видалення та об'єднання тем в форумі, який вони модерують. Основне завдання модераторів - не допускати відхилень від тем (офтопіків) та розміщень образливих та неприємних матеріалів.http://forum.ugcc.org.ua/faq.php#f4r1
На жаль, флуду скрізь хоч греблю гати. І не видаляється... =@

а - так це я читав. Думав є ще щось. Зауважив, що на Форумі з'являються час від часу нові Ніки, що ніби навмисне допускаються "відхилень від тем (офтопіків) та розміщень образливих та неприємних матеріалів" і видаляння їх дописів-криків має певний будуючий для Форуму сенс. Інша річ - постійніші дописувачі, для яких отим "видалянням" ніби дається "зелене світло" на подальше ображання, високомірне ставленя до опонентів - адже "однаково модератор витре". Дуже надіюся, що невидаляння саме таких випадків буде мати будуючий сенс для внутрішнього життя і християнської постави щодо ближніх як для таких постійніших дописувачів Форуму, так і для Форуму вцілому. Це важчий, але нмд кращий/певніший шлях до "недопущення відхилень від тем та розміщення неприємних матеріалів". Надіюся - пояснив свої дії модератора. Сподіваюся на розуміння складної ситуації форумних дискусій. З повагою, о.Олег Жаровський.

Повернутись до “Зауваги та пропозиції”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 4 гостей