Мова форуму УГКЦ

щодо вигляду, функціональності, наповнення, зручності офіційної сторінки та форуму УГКЦ.

Модератори: Artur, ihor

Simeon
новик
новик

Повідомлення Simeon » 13 червня 2009, 16:59

Слушне зауваження!
Я не зустрічав, щоб на російськомовних форумах хтось дописував українською мовою. Для них це було би "большим неуважением", а ми спокійно на це реагуємо, а ще гіршим є те, що самі переходимо на російську мову.

Simeon
новик
новик

Повідомлення Simeon » 13 червня 2009, 18:32

Хоча буде також крайністю забороняти або видаляти повідомлення, тільки через те, що вони російською. Бо для декого, можливо, дійсно це єдина зрозуміла мова, а через те ці люди втрачатимуть нагоду отримати відповіді на важливі для них запитання і ближче пізнати Церкву.

romanm
старець
старець

Повідомлення romanm » 13 червня 2009, 18:36

Simeon писав:Слушне зауваження!
Я не зустрічав, щоб на російськомовних форумах хтось дописував українською мовою. Для них це було би "большим неуважением", а ми спокійно на це реагуємо, а ще гіршим є те, що самі переходимо на російську мову.

Тоді хай офіційно введуть правило,що мова форуму тільки українська.

Хоча моя думка така. Багато людей ходить сюда і читає. Навіть з Росії. Я, особисто не бачу проблеми, якщо хтось пише на російській, хіба якщо, повторюсь, введеться тільки одна мова форуму, тоді так.

Але це є плюс, тому що багато російськомовних теж читає і може дописувати.

Я би не ставив такий наголос на мові, хтось може бути українцем і говорити на російській, а хтось може бути щирим українцем, але насправді останньою людиною.

viter
Модератор
Модератор
Контактна інформація:

Повідомлення viter » 13 червня 2009, 19:11

romanm писав:Хоча моя думка така. Багато людей ходить сюда і читає. Навіть з Росії.

Не віриться мені, що ті, хто ходить сюди не розуміють української мови. Я не знаю добре польської мови, тому мені і в голову не прийде відвідувати польський форум а тим більше реєструватися в ньому.
Господи Ісусе Христе Сину Божий, помилуй мене грішного.

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Re: МОВА ФОРУМУ УГКЦ

Повідомлення o.Mykil » 13 червня 2009, 19:41

сергій писав:На форумі почастішали випадки коли люди ставлять свої дописи іноземною мовою.

Заувага слушна, але ситуація особливо в Україні з державною мовою досить специфічна, як знаємо. Не скрізь почуєш рідну...

Зауважив, що часто потрібні джерела до теми є, для прикладу, саме по- російськи чи якоюсь іншою іноземкою, тому що у плані української мало що робиться...

Що там російська! Не раз уже видаляв повідомлення (свіжі теми!!!) англомовного характеру, інколи кілька разів у день, що подавались на форум з комерційною метою у вигляді СПАМУ!!!!
Востаннє редагувалось 15 червня 2009, 19:37 користувачем o.Mykil, всього редагувалось 2 разів.
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
Хоче всіх Господь зустріти
На шляху правдивім!

kris15
дописувач
дописувач

Повідомлення kris15 » 14 червня 2009, 10:28

То дійсно добре зауваження щодо мови. Ще на рахунок російської, то ще пів біди - вже так історично склалося, що з нею ми надто пов'язані ( я і сама нажаль не можу похвалитись "чистотою" мови, бо таки мусить то слівце не українське "вирватись" при розмові.
Але на рахунок англійської чи інших мов ( а особливо створення теми на іноземній!!!) то вже занадто, бо я також могла б дописувати іспанською, наприклад, та цікаво хто б пудтримував зі мною діалог???? Хіба що невелика кількість людей!!!!
Вважаю, що то неповага до інших, навіть тому, що не всі люди мають схильність до вивчення іноземної, так само як і не всі можуть бути фізиками і математиками :(
Єдине, що має значення – це глибина і сила твоєї любові.
(М.Куаст)

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 14 червня 2009, 18:04

Про це вже, певним чином, вели мову http://forum.ugcc.org.ua/viewtopic.php?t=106
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

сергій
старець
старець

Повідомлення сергій » 15 червня 2009, 17:01

В принципі не згоден з позицією, що англійською, іспанською, польською не можна, а російською можна. Не потрібно себе обманювати. Багато молоді покоління після 1985 року народження російської не розуміють. Якщо адміністрація зацікавлена у присутності на форумі тих хто не володіє українською, чи не варта би було для них відкрити російськомовну, англомовну, іспаномовну чи італомовну версію. Якщо ми з "розумінням" відносимося до тих хто не володіє українською, то для чого переваги надавати носіям імперських замашок?
Може ми би мали перестати бути політкорекнішими від містера Обами?
Sic transit gloria mundi

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 15 червня 2009, 19:16

сергій писав:В принципі не згоден з позицією, що англійською, іспанською, польською не можна, а російською можна.

Поки що ніде нема теми та дописів до неї на форумі повністю якоюсь іноземною мовою. Та й повідомлення англійською виглядали лишень на спам, були ні в кут, ні в двері, до їх поширення могли спричинитися спам-боти. Тож такому особливо тут не місце. Як і російськомовному спаму не в тему.:)
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

romanm
старець
старець

Повідомлення romanm » 15 червня 2009, 19:28

Так тут навпаки, єдине місце де можна щось взяти про УгКЦ, я не бачу резону забороняти російську. Чому? Див. вище.
Давайте не будем підтримувати думку, що УгкЦ типічно галичанська і всім решта до неї зась! Хай говорить по російськи, китайскому, чи ше якось. Головне яка це людина.
Он, маємо братів україномовних, "похлєще" чим сатаністи. Давайте не будемо звертати увагу на мову допису, а на те, чого хоче дізнатися людина. Може завдяки нам і чогось пізнає більше про нашу Церкву. Імхо.

viter
Модератор
Модератор
Контактна інформація:

Повідомлення viter » 15 червня 2009, 19:49

Використання російської мови - це обмеження права українців здобувати інформацію рідною мовою. Тим більше, що, справді, не всі знають російську. Невже росіяни вважають, що кожен українець зобов'язаний знати їхню мову?
Допис на українському форумі не українською мовою - вияв грубої неповаги до українців. Кожен такий допис розцінюватиму, як особисту образу. Хто з іноземців має совість, зрозуміє мене.
Востаннє редагувалось 15 червня 2009, 22:18 користувачем viter, всього редагувалось 1 раз.

сергій
старець
старець

Повідомлення сергій » 15 червня 2009, 19:49

Згоден з тим, що окрім російської інших іноземних мов не має. Але в тому і суть. Коли СРСР розпався багато москалів виїхало до Америки, а за рік часу більшість попросилася назад в Расєю. Причина: "Нас здєсь нє уважают. Еті амєріканци нє хотят ґаварить па-русски". Може і нам варто принаймні в цьому взяти приклад з американців. Хіба така толєранція, коли хтось нагло лізе на іншомовний сайт і пише там своєю мовою, а тут же ж йому його мовою починають відповідати, не є виразом хахляцкого малорусизму? Ми би мали самі себе поважати, тоді й сусіди нас поважатимуть.
Я не кажу видаляти ці дописи. Але варто би було чемно таким людям пояснити, що форум україномовний. Як не допоможе - банити.
Хіба спілкування російською на україномовному сайті не є виразом неповаги до учасників форуму? Може трошки переберу міру, тому наперед прошу вибачення. Але таку поведінку російськомовної "еліти" можна сприйняти хіба що на рівні лайки і то не конче пристойної.
А стосовно наших рідних українських "брикачів", як каже українська приказка своє лайно не так сильно смердить, як сусідське.
Sic transit gloria mundi

wpab
дописувач
дописувач

Повідомлення wpab » 15 червня 2009, 21:38

Поведінка більшості росіян у мовному питанні справді має ознаки шовінізму та українофобії. Недавно мав розмову із однією росіянкою, яка вийшла заміж за українця і вже більше 30-ти років проживає в нашому районі, де за статистикою 98% україномовних українців. І при тому принципово спілкується виключно на російській, хоча українську чудово розуміє. Як таке можливо?! Це ж як потрібно не любити наших місцевих людей, щоб не говорити їх мовою?
Поруч у сусідньому районі є угорські села у яких якщо російська дівчина вийшовши заміж переїде до чоловіка в його угорську сім'ю, то вже через пару місяців так "швельбає" угорською як мадярка, бо інакше її ніхто не буде розуміти.
От і виходить, що наше толерантне ставлення шкодить не тільки нам, а й тим хто ним зловживає. Для чого вчити і вправлятися в українській, якщо всі і так почувши твою російську зразу ж і самі на неї переходять!

Мaлuй
активний учасник
активний учасник

Повідомлення Мaлuй » 15 червня 2009, 22:38

Чесно кажучи не пам"ятаю, щоб хтось з російськомовних дописувачів, яких я зустрічав на форумі, справді-хотів-би-щось-дізнатися. Всі, які тут були, без виключення виявлялися провокаторами, які зловтішаються з "бідолах малоросів" особливо, коли ті самі себе не поважають і відразу переходять на російську.

Хочеш спілкуватися на цьому форумі -- пиши українською, по моєму це необхідно ввести до правил!

romanm
старець
старець

Повідомлення romanm » 16 червня 2009, 09:40

Мaлuй писав:Чесно кажучи не пам"ятаю, щоб хтось з російськомовних дописувачів, яких я зустрічав на форумі, справді-хотів-би-щось-дізнатися. Всі, які тут були, без виключення виявлялися провокаторами, які зловтішаються з "бідолах малоросів" особливо, коли ті самі себе не поважають і відразу переходять на російську.

Хочеш спілкуватися на цьому форумі -- пиши українською, по моєму це необхідно ввести до правил!

Ну дивіться самі. Хоча я би так не говорив, що всі російськомовні - провокатори. Он, і україномовні козаки були не на задніх ролях.

1.Я не думаю, що відповідаючи людині по російськи, показуєш свою меншовартість, навпаки, інтелект, що ти говориш не тільки на своїй, але і на других мовах.

2. Людина також може звернутися до мене на російській, зовсім не для ого щоби принизити мене, а тому, що дійсно не говорить на цій мові.

3. це не їх вина, а вина такої держави, де на укр. мові говорять тільки 3 області.

4. Якщо, шановні форумчани, чи хто там, вирішать, що мова форуму тільки українська, без проблем. Але повторюся, де ви пропонуєте йти людям, які хочуть щось дізнатися про нашу церкву? Чи вона так і залишиться галичанським явищем, як про нас говорять РПЦшники?!

Давайте не будемо нікого боятися, а навпаки, приймати людей які цікавляться нами, навіть якщо нам здається, що вони провокатори. Якщо ставлять питання різного роду, то це ще не значить що вони провокують, ну а якщо показують свою суть, то є таке діло як бан, от і все.

Але це всього лиш мої скромні думки.

сергій
старець
старець

Повідомлення сергій » 16 червня 2009, 13:29

romanm-е, знаю, що можу виглядати як папуга, але все ж таки дозволю собі запитати: а де Ви бачили на англомовному форумі москєвські питання і відповіді на них? І чому негри можуть вивчити українську, а москалі нє?
Спілкуюся з багатьма католиками з різних областей України І всі вони стараються говорити українською. Та й в самій столиці, принаймні так розказують оо Васильяни, багато православних приходять до наших церков тільки через те, що там відправа і проповідь українською.
УГКЦ вже давно перестала бути виключно галицьким феноменом. А затятим шовіністам, які принципово не хочуть спілкуватися українською, Ви все одно нічого не поясните, адже в них один лозунг: "Православие, народность, самодержавие".
Sic transit gloria mundi

Olya
активний учасник
активний учасник

Повідомлення Olya » 16 червня 2009, 14:15

Я не знаю, може я помиляюся, але я ненастроєна проти людей, які розмовляють рос. мовою. Нам потрібно навчитися трохи терплячості і якщо людина щось спитає на рос. мові, то чому б не відповісти чи щось порадити. На цей сайт можуть зайти люди з Росії чи інших країн СНД, які не знають української мови. Звичайно, що живучи в Україні потрібно знати українську мову, але на жаль багато людей розмовляє російською. І ми не можемо тільки через мовні причини з ними не спілкувати. Та це звичайно моя думка, яка може когось і не влаштовувати.
Розум людини обдумує путь її, але кроки її наставляє Господь.(Прип. Соломона 16:9)
Все буде добре!!!

сергій
старець
старець

Повідомлення сергій » 16 червня 2009, 17:26

Olya писав:Я не знаю, може я помиляюся, але я ненастроєна проти людей, які розмовляють рос. мовою. Нам потрібно навчитися трохи терплячості і якщо людина щось спитає на рос. мові, то чому б не відповісти чи щось порадити. На цей сайт можуть зайти люди з Росії чи інших країн СНД, які не знають української мови. Звичайно, що живучи в Україні потрібно знати українську мову, але на жаль багато людей розмовляє російською. І ми не можемо тільки через мовні причини з ними не спілкувати. Та це звичайно моя думка, яка може когось і не влаштовувати.

А чи отримаєте відповідь коли на англомовному форумі задасьте запитання москєвською говіркою?
Не знаєш мови форуму - не лізь. І лише наша дурна українська політкоректність дозволяє відповідну некоректну поведінку: вимогу до всіх учаників форуму знати російську.
Sic transit gloria mundi

romanm
старець
старець

Повідомлення romanm » 16 червня 2009, 17:34

А чи отримаєте відповідь коли на англомовному форумі задасьте запитання москєвською говіркою?
Не знаєш мови форуму - не лізь.

Повторюся, багато людей приходять сюди не тільки зі Сходу України. Також багато звідки, інших країн. Тому, що це єдиний форум УгкЦ. Якщо ви вважаєте, що правильно зробити акцент на українскість а не на котолицкість, ок, для мене абсолютно нема проблем.

Тут не політкорректність, а показ того що я розумніший, бо знаю твою мову.

сергій
старець
старець

Повідомлення сергій » 17 червня 2009, 13:49

romanm писав:
Повторюся, багато людей приходять сюди не тільки зі Сходу України. Також багато звідки, інших країн. Тому, що це єдиний форум УгкЦ. Якщо ви вважаєте, що правильно зробити акцент на українскість а не на котолицкість, ок, для мене абсолютно нема проблем.

Тут не політкорректність, а показ того що я розумніший, бо знаю твою мову.

Шевченко дуже часто говорив з москаликами французькою, і писав "Знаю московську, але нею не хочу балакати". Я нічого проти не маю щоб відкрилася російськомовна гілка. Нехай. І я би на ній дописував, чи англомовна, але потурати московському хамству, то вже вибачайте...
Прикро що ми українці так самі себе зневажаємо і стелимося килимочком під ноги кожному чужинцю.
Sic transit gloria mundi

romanm
старець
старець

Повідомлення romanm » 17 червня 2009, 15:27

англомовна, але потурати московському хамству, то вже вибачайте...
Прикро що ми українці так самі себе зневажаємо і стелимося килимочком під ноги кожному чужинцю

Хамство в чому? В тому що ми не можемо нормально відповісти на аргументи які нам тут дають? Полистайте теми, там є деякі питання по істроії, на які ніхто нормально не зміг відповісти. Зато на українській відповідали, всякі глупості.

Мені здавалося, шо в правилах форуму не визначено, що мова є 1 українська, от і говорилося на рос. мові. не бачу ніяких проблем. Не можу зрозуміти одного, чого, коли я з кимось говорю на його мові, автоматом не поважаю свою? Мені здається, що ми себе не поважаємо, коли думаємо, що хтось нам за щось там зробив.

Треба подивитися на себе в дзеркало, а не кивати то на москалів, то на поляків. Хто нам заважав бути такими як вони(поляки чи москалі), шоби нас поважали і боялися?
Самі себе , з самих початків глумили. То шо хотіти від інших? Ось шо зараз робиться в Україні. Зробили оранжеву комедію, і дальше знущаються над людьми. Може вистачить співати про рушники вишивані а щось реально робити? Он, Швейцарія, там нема 1єї мови, а за пояс заткне любого.

Держава і народ, які постійно перебувать в ролі жертв, немають право на існування( Макявеллі).

Але якщо цей форум є тільки україномовний, то без проблем. Хай вивішать офіційне правило і все.

Хоча я думаю, що більше користі буде якщо спокійно відповісти людині, по його аргументу, навіть на другій мові, чим говорити дурниці, на своїй.

Мaлuй
активний учасник
активний учасник

Повідомлення Мaлuй » 17 червня 2009, 16:01

romanm писав:Хоча я думаю, що більше користі буде якщо спокійно відповісти людині, по його аргументу, навіть на другій мові, чим говорити дурниці, на своїй.

а чому б не відповісти на своїй? :shock:
як відомо російську мову вже давно не вивчають в школах, як за союзу. Людина пише на україномовному форумі, тож повинна розраховувати на певні "нерозуміння". Якщо ж справді не розуміє української, то є ціла купа автоперекладачів, онлайн і не тільки.

А звідки візьметься повага інших до держави і до мови, якщо ми самі себе не поважаємо? Чому українець, який не розуміє російську має зустрічатись з додатковими труднощами на своїх же теренах? хіба не повинно бути навпаки?

сергій
старець
старець

Повідомлення сергій » 17 червня 2009, 18:39

Не розумію постановки питання. Здається що трошки не про те говорите шановний, romanm-е. Я не розумію китайської і тому не лізу на китайськомовний форум зі своєю українською, чи навіть з англійською. Хамство москалів полягає в тому, що вони сунуться на україномовний форум зі своєю мовою, вимагаючи всією своєю поведінкою щоб хахли їх не тільки толєрували, але і відповідали на їхній мові. Не думаю що тут йдеться про якусь там жертву. Йдеться просто про норму людського спілкування. Якщо я хочу вступити з кимось в дискусію, то роблю це на мові спілкування того хто є "господарем" форуму. На англомовному, англійською, на україномовному - українською, на польськомовному - польською, на російськомовному - російською. І мені в голову не приходить лізти скажімо на болгаромовний форум, бо я не розумію болгарської. Така є поведінка цивілізованих людей. Може вже прийшов таки час і москалів культури вчити? Може досить терпіти їхні імперські вибрики? Може прийшов вже час самих себе і свою мову поважати?
Sic transit gloria mundi

romanm
старець
старець

Повідомлення romanm » 17 червня 2009, 19:10

добре, нема проблем.

сергій
старець
старець

Повідомлення сергій » 17 червня 2009, 19:20

romanm писав:добре, нема проблем.
:)
Sic transit gloria mundi

samael
Адміністратор
Адміністратор
Контактна інформація:

Re: Форум на русском (российском)

Повідомлення samael » 26 лютого 2010, 09:28

Реалізовано вибір російського інтерфейсу форуму: viewtopic.php?f=8&t=1684&p=18156#p18156
γνῶθι σεαυτόν
www.it-sfera.com.ua

nikolach
дописувач
дописувач

Повідомлення nikolach » 26 лютого 2010, 14:52

Андрей Днепров писав:Верховная Архиепископия самый легитимный преемник древней единой для Всей Руси Киевской митрополии.

Вот это новость!!! :shock: Объясните, пожалуйста! Киевская митрополия была всегда как-никак православной, и князь Владимир крестил Русь в православие. Греко-католичество возникло под влиянием Польши лишь через 500 лет, и охватило лишь меньшую часть украинского населения. Как же оно может стать "лигитимным приемником древней единой для Всей Руси Киевской митрополии"?
Православный УПЦ МП

viter
Модератор
Модератор
Контактна інформація:

Повідомлення viter » 26 лютого 2010, 15:06

Ви щось про Унію чули? А про те, що Церква до 1054р не була розділена і була Єдиною Католицькою?

nikolach
дописувач
дописувач

Повідомлення nikolach » 27 лютого 2010, 16:29

viter писав:Ви щось про Унію чули? А про те, що Церква до 1054р не була розділена і була Єдиною Католицькою?

Правильно, Церковь была единой, но только не католической!

Уния состоялась на 500 лет позже.

Если же говорить о крещении Руси, то Русь была крещена в Православие, и никогда не была католической!!! Поэтому католическая Церковь правопреемницей ее никак быть не может!

Когда князю Роману Галицкому, праправнуку князя Владимира Великого, папа Римский предложил принять католичество в обмен на коронацию, князь гордо отверг это предложение. Так что даже галичане всегда до самой Унии 1596 года были православными, и свято берегли свою веру.

Но вашу позицию я понял, спасибо за разъяснение :) . Мне этого достаточно, и спорить я не берусь :pardon: .
Православный УПЦ МП

viter
Модератор
Модератор
Контактна інформація:

Повідомлення viter » 27 лютого 2010, 16:50

Пане nikolach, не плутайте обряд з віровизнанням.

Повернутись до “Зауваги та пропозиції”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 4 гостей