33О змії, о роде гадючий, як ви втечете від засуду до геєнни?
Як би ми не хотіли, любі друзі

Виправдати не вийде, і збагрити на когось також.(це більш в сенсі розколів Церкви, хоч і не тільки.)
Весь час так вважав.
Модератори: Just_me, viter, Artur, ihor
andrey s. писав:32Доповніть і ви міру провини ваших батьків!
33О змії, о роде гадючий, як ви втечете від засуду до геєнни?
Як би ми не хотіли, любі друзі, але ми мусим нести прогріхи чи батьків наших, чи повадирів наших.
Виправдати не вийде, і збагрити на когось також.(це більш в сенсі розколів Церкви, хоч і не тільки.)
Весь час так вважав.
kvantum писав:...а я неважаю це правельним, щоб нести за своїх батьків відповідальнсть...
kvantum писав:а я неважаю це правельним, щоб нести за своїх батьків відповідальнсть...
kvantum писав:Для andrey s. які саме факти щодо козацтва вас так збентежели за які вам так соромно, конкретніше...
і власне ви у Церкви вчіться як ставитися і тлумачити свої м"яко кажучі ганебні вчинки...
о.Олег писав:kvantum писав:Для andrey s. які саме факти щодо козацтва вас так збентежели за які вам так соромно, конкретніше...
і власне ви у Церкви вчіться як ставитися і тлумачити свої м"яко кажучі ганебні вчинки...
Церква вивчає і вибачається перед всім світом, якщо є за що вибачитись
а Вас не бентежать жодні факти з історії козацтва?
З повагою, о.Олег
kvantum писав:...я власне хотів почути від andrey s., які саме факти козацтва його так соромлять...
о.Олег писав:kvantum писав:...я власне хотів почути від andrey s., які саме факти козацтва його так соромлять...
наразі Андрій відсутній![]()
але присутній Ви
З повагою, о.Олег
kvantum писав:я власне хотів почути від andrey s., які саме факти козацтва його так соромлять...
kvantum писав:о.Олег писав:kvantum писав:...я власне хотів почути від andrey s., які саме факти козацтва його так соромлять...
наразі Андрій відсутній![]()
але присутній Ви
З повагою, о.Олег
гаразд, я дам вам відповідь, на данину хвилину, мені жодні випадки неспадають на думку про те, що саме може ганьбити козацтво, хоча думаю що такі моменти звісно траплялися, але якщо ви не грішний киньте в них (козаків) камінь...
о.Олег писав:дав кожному змогу перечитати, про що йдеться
З повагою, о.Олег
Апелювання до св. Писання про заборону вживання "отець" - висмоктане з пальця.12Хто бо підноситься, буде понижений, хто ж понижується, той піднесеться.
luksander писав:о.Олег писав:дав кожному змогу перечитати, про що йдеться
З повагою, о.Олег
Перечитав.
Всі люди рівні перед Богом, і коли хто з людей відчуває себе «рівнішим» за інших, той ставить тим себе на місце Бога, Його втрачаючи для себе?
Вірші 8-10 і 16-22 говорять саме про Триєдиного Бога, тому апелювати до цієї Глави, як до аргумента в забороні вживання назви «отець» не може бути виправданим?
Злий Іван писав:luksander писав:Всі люди рівні перед Богом,
А що ви розумієте під терміном: "рівні перед Богом?"
romanm писав:Апелювання до св. Писання про заборону вживання "отець" - висмоктане з пальця.12Хто бо підноситься, буде понижений, хто ж понижується, той піднесеться.
Злий Іван писав:Та ні. Я серйозно.
Злий Іван писав: Як люди є рівні перед Богом?
Чому ви так вважаєте??
Рим.5,12 Тому то, як через одного чоловіка ввійшов до світу гріх, а гріхом смерть, так прийшла й смерть у всіх людей через те, що всі згрішили.
Рим.5,18 Ось тому, як через переступ одного на всіх людей прийшов осуд, так і через праведність Одного прийшло виправдання для життя на всіх людей.
luksander писав:Злий Іван писав: Як люди є рівні перед Богом?
Чому ви так вважаєте??
і, якщо Ви серйозно, то або самі розмірковуйте, або когось розумного запитайте...
luksander писав:Злий Іван писав:Та ні. Я серйозно.
це Ви так дипломатично про недолугість моїх розважань?
![]()
andrey s. писав:А перед Богом ми справді всі рівні, всі осягнем вічність через смерть.
о.Олег писав:можливо, краще: рівні в значенні відношення людини (творіння) до Бога (Творець) і, в т.ч. - перед тим фактом, що всі вмремо; але різні в значенні відповідальності (як там в Притчі про міни/таланти: "кому дано багато,від того буде багато вимагатись"), що її несемо (за себе - відповідно до того, що спроможні осягнути, за інших - наприклад, навчити іншого знати Бога тощо) і, в т.ч. - перед тим фактом, що "не всі вмремо, але всі змінимося" (1Кор.15)![]()
З повагою, о.Олег
Злий Іван писав:Але, все ж, ми говорили про рівність людей перед Богом...
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей