Іслам

Модератори: Just_me, Artur, ihor

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Re: Походження мусульманства та його ціль...

Повідомлення o.Mykil » 12 квітня 2010, 09:10

о.Олег писав:Відповідно: мені грішному Форум (на основі 2Ватиканського Собору) довів, що Бог мусульман - той самий Бог, що Бог християн.

Але не всі так вважають у нашій Церкві (як і до II Ватикансього) і в не нашій теж, навіть із духовенства http://www.youtube.com/watch?v=nFka_9ev9gU

Коли починаєш порівнювати нашого християнського Бога у св. Писанні та Бога, про якого мова в Корані, то бачиш істотну різницю. За св. Писанням, Бог - Любов, у мусульман же - Бог джерело добра та зла (гріха) одночасно... Їхній Бог, як читаємо в сурах, дурить інших, хитрує, найкращий із хитрунів... Може знущатися над своїми творіннями, позорити, принижувати їх і т. д. Не один тут бачить якості саме... сатани. Думаю, отче, знаєте, хто батько брехні, згідно з Біблією... Можете для підтвердження прочитати критично Коран, де також є заклики нібито Аллаха... вбивати нас, християн, тощо.

Дуже в же в них неправильне уявлення про Господа сил, де затирається межа між Творцем і сатаною, де все немовби зливається в одно ціле... Якась єресь виходить про Всемогутнього.

Люблю це повторювати, цитату одного філософа: краще взагалі не мати поняття про Бога, ніж мати про Нього поняття, Його недостойне....
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
Хоче всіх Господь зустріти
На шляху правдивім!

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 12 квітня 2010, 14:22

та я знаю, отче, от лише на даному етапі маємо думку Церкви, передану Вселенським Собором і думки приватних достойників.
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 12 квітня 2010, 16:01

о.Олег писав:та я знаю, отче, от лише на даному етапі маємо думку Церкви, передану Вселенським Собором і думки приватних достойників.

А ще маємо безпосереднє Боже Слово (св. Письмо), що має бути також основою для відрізнення білого від темного! Ніколи не замислювалися, чому до II Ватиканського Собору думали дещо інакше в нашій Церкві про Бога мусульман? :)
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

Злий Іван
старець
старець

Повідомлення Злий Іван » 13 квітня 2010, 10:42

o.Mykil писав:
о.Олег писав:та я знаю, отче, от лише на даному етапі маємо думку Церкви, передану Вселенським Собором і думки приватних достойників.

А ще маємо безпосереднє Боже Слово (св. Письмо), що має бути також основою для відрізнення білого від темного! Ніколи не замислювалися, чому до II Ватиканського Собору думали дещо інакше в нашій Церкві про Бога мусульман? :)

:no:
Розкажіть, будьте ласкаві.
Називайте речі своїми іменами ̶ люди краще вас розумітимуть.

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 13 квітня 2010, 13:35

Злий Іван писав:

:no:
Розкажіть, будьте ласкаві.

Я вже сказав те, що хотів і було потрібно!
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

Злий Іван
старець
старець

Повідомлення Злий Іван » 13 квітня 2010, 14:19

То виходить, що до ІІ Ватиканського Собору мусульманство вважали злом (проявом діл сатани). А тепер:
о.Олег написав:Відповідно: мені грішному Форум (на основі 2Ватиканського Собору) довів, що Бог мусульман - той самий Бог, що Бог християн.

а, значить, як би там не було (тероризм, вбивства, ....) ми, християни, повинні шукати способів діалогу, примирення, "пошуку спільного знаменника" :friends:

romanm
старець
старець

Повідомлення romanm » 13 квітня 2010, 15:03

Злий Іван писав:То виходить, що до ІІ Ватиканського Собору мусульманство вважали злом (проявом діл сатани). А тепер:
о.Олег написав:Відповідно: мені грішному Форум (на основі 2Ватиканського Собору) довів, що Бог мусульман - той самий Бог, що Бог християн.

а, значить, як би там не було (тероризм, вбивства, ....) ми, християни, повинні шукати способів діалогу, примирення, "пошуку спільного знаменника" :friends:

З сатанистами теж. Бож Люцифер, бувший ангел. Чим не спільний знаменник?

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 13 квітня 2010, 15:10

Злий Іван писав:То виходить, що до ІІ Ватиканського Собору мусульманство вважали злом (проявом діл сатани). А тепер:

бачите - цитований Собор є Собором Пасторальним. Тобто як до 2Ватикану вірили, так і віруємо, що всі, хто будуть спасенні - будуть спасенні Спасителем (Ісусом Христом) і жодного "спільного знаменника" окрим Христа "шукати" не можемо. А таким чітким визнанням, що мусульмани моляться тому ж Богові, що і ми, йдеться про пошук нових шляхів євангелізації мусульман (саме пасторальну діяльність Церкви), а не про те, що вони правильно вірують...
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

Злий Іван
старець
старець

Повідомлення Злий Іван » 13 квітня 2010, 15:18

Христос у мусульман великий пророк, то можлива Він і є Тим, хто повинен примирити/об*єданати нас.
Можливо, окрім спасіння, тре знайти інші спільні цілі?
А також шукати спільні способи їх досягнення?

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 13 квітня 2010, 15:40

Злий Іван писав:Христос у мусульман великий пророк, то можлива Він і є Тим, хто повинен примирити/об*єданати нас.

Так, тільки "великий пророк", попри те, що є Господь Бог... Що цікаво, Мухамед вважається більшим за Нього... Дивився раз одне відео, де їхній шейх розказував натхненно, що Іса (Ісус) повинен прийти знову на землю та об'єднати всіх у мусульманство... І це поза християнством. Особисто мені не потрібно такого "добра". %)
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 13 квітня 2010, 15:44

о.Олег писав:А таким чітким визнанням, що мусульмани моляться тому ж Богові,

Але, на жаль, мусульмани мають "свого" Бога, не тільки "милосердного", а ще й дуже жорстокого, який любується у численних вбивствах "невірних", немусульман. Такого собі ідола.
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

Злий Іван
старець
старець

Повідомлення Злий Іван » 13 квітня 2010, 15:47

o.Mykil писав:
Злий Іван писав:Христос у мусульман великий пророк, то можлива Він і є Тим, хто повинен примирити/об*єданати нас.

Так, тільки "великий пророк", попри те, що є Господь Бог... Що цікаво, Мухамед вважається більшим за Нього... Дивився раз одне відео, де їхній шейх розказував натхненно, що Іса (Ісус) повинен прийти знову на землю та об'єднати всіх у мусульманство... І це поза християнством. Особисто мені не потрібно такого "добра". %)

Ага. І мене якось зовсім не тішить.

Але Христос знову на землю прийде не об*єднувати :pardon:

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 13 квітня 2010, 16:43

Злий Іван писав:Можливо, окрім спасіння, тре знайти інші спільні цілі?

та знайти можна... і існує їх купа, навіть - добрих, але Бог Зійшов до нас саме для того, щоб нас Спасти і цю правду нічим не заміниш/доповниш... Не думаю, що є щось сильніше для об`єднання, ніж те, що роз`єднує. А роз`єднує помилкове вірування мусульман, навіть, якщо вірять в того ж Бога, що і ми: юдеям (за віросповідуванням) нічим не заборониш вірити з нами в Бога, але Його ж лихословити (Ісуса Христа, про що десь на Форумі вже писав). Не надто великою тому виглядає для мене грішного проблема визнання мусульманами Бога началом і добра, і зла у світі... Хоча... з цим можна далеко зайти... І заходять, нажаль...

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 13 квітня 2010, 17:00

о.Олег писав: Не надто великою тому виглядає для мене грішного проблема визнання мусульманами Бога началом і добра, і зла у світі...

Але мусульманський Бог в їх розумінні теж чинить і зло (принаймні у християнстві такі дії іменуються злом)... Вони теж, отже, категорично не сприймають Пресвятої Трійці, вважаючи це відступленням від автентичного монотеїзму... Аллах нібито казав, що поза ним уже нема нікого і Мухамед, здається, останній із пророків... :crazy:
Востаннє редагувалось 13 квітня 2010, 17:32 користувачем o.Mykil, всього редагувалось 1 раз.
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 13 квітня 2010, 17:28

o.Mykil писав:
о.Олег писав: Не надто великою тому виглядає для мене грішного проблема визнання мусульманами Бога началом і добра, і зла у світі...

Але мусульманський Бог в їх розумінні теж чинить і зло (принаймні у християнсві такі дії іменуються злом)... Вони теж, отже, категорично не сприймають Пресвятої Трійці, вважаючи це відступленням від автентичного монотоїзму... Аллах нібито казав, що поза ним уже нема нікого і Мухамед, здається, останній із пророків... :crazy:

це жахливо, але страшніше зробили з Богом юдеї, що не забороняє нам визнавати - вірять у Бога...

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 15 квітня 2010, 06:31

Олюнька писав:Правильно, мусить бути в кожному дописі повага до опонента, а не гучні гасла.

Мусульман як таких ще тут поки що нема, між іншим...
Якщо для вас наведення фактів щодо мусульманства у порівнянні з християнством з посиланням на відповідні джерела тільки "гучні гасла", ну то ви мені вибачте... Це несерйозно! %)
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 15 квітня 2010, 06:38

Kaktus писав: Тому вони цінують моральне життя й найбільше поклоняються Богові в молитві, милостині й пості.

Муфтий Талгат Таджуддин (2 часть из 3) http://www.youtube.com/watch?v=WCJRneDxmHM

Ще читав як ,наприклад, декотрі сучасні мусульмани оформлюють собі на кілька годин "шлюб", щоб "не згрішити" з повією та й бачив реальне відео про педофілію в мусульманстві. Проблеми морально-духовного характеру (вбивства безвинних не виняток) є,отже, і в них також!

До речі, ще про важкі моральні проблеми у мусульмастві, може не знали http://www.hraicjk.org/russian/pedophilia.html
Востаннє редагувалось 17 квітня 2010, 07:53 користувачем o.Mykil, всього редагувалось 3 разів.
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

Злий Іван
старець
старець

Повідомлення Злий Іван » 15 квітня 2010, 07:37

romanm писав:

З сатанистами теж. Бож Люцифер, бувший ангел. Чим не спільний знаменник?

Ангел -- не Бог! :x

Олюнька
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення Олюнька » 15 квітня 2010, 11:01

o.Mykil писав:
Олюнька писав:Правильно, мусить бути в кожному дописі повага до опонента, а не гучні гасла.

Мусульман як таких ще тут поки що нема, між іншим...
Якщо для вас наведення фактів щодо мусульманства у порівнянні з християнством з посиланням на відповідні джерела тільки "гучні гасла", ну то ви мені вибачте... Це несерйозно! %)

З таким підходом і не буде :pardon: Є різниця між тим, коли ми пишемо про Аллаха і Мухамеда чи обговорюємо Коран і між тим, що пишемо всі мусульмани дикі, екстремісти і терористи.
Моє шанування! Ваша с. Катерина, МНІ

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 15 квітня 2010, 13:52

Олюнька писав: Є різниця між тим, коли ми пишемо про Аллаха і Мухамеда чи обговорюємо Коран і між тим, що пишемо всі мусульмани дикі, екстремісти і терористи.

А хто таке стверджував, що "всі мусульмани дикі"? Особисто писав уже, що між ними є теж немало добра і зазначав, що екстремізм більш характерний для мусульманських сект... Не варто вже так узагальнювати. Дивно.
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

Олюнька
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення Олюнька » 15 квітня 2010, 14:26

o.Mykil писав:
Олюнька писав: Є різниця між тим, коли ми пишемо про Аллаха і Мухамеда чи обговорюємо Коран і між тим, що пишемо всі мусульмани дикі, екстремісти і терористи.

А хто таке стверджував, що "всі мусульмани дикі"? Особисто писав уже, що між ними є теж немало добра і зазначав, що екстремізм більш характерний для мусульманських сект... Не варто вже так узагальнювати. Дивно.

А що я мала особисто до вас претензії? :shock: Висловила свою думку на дану тему от і все. Давайте не зводити її до офтопу . :friends:
Моє шанування! Ваша с. Катерина, МНІ

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 15 квітня 2010, 15:43

Олюнька писав:
А що я мала особисто до вас претензії? :shock: Висловила свою думку на дану тему от і все. Давайте не зводити її до офтопу . :friends:

А може вже час нам написати щось більше до цієї теми (див. назву), а не оцінювати тільки критичні дописи декого з форумчан? І взагалі раджу вивчати при нагоді мусульманство, порівнювати його теологію з нашою тощо, щоб бути компетентним у своїх судженнях... З Богом!:)
Востаннє редагувалось 15 квітня 2010, 15:49 користувачем o.Mykil, всього редагувалось 1 раз.
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 15 квітня 2010, 15:47

Олюнька писав:
Та й багато в чому мусульман провокують в сучасному світі- наприклад, коли дівчаткам в школах Європи забороняють паранджу носити. :

Де саме, уточніть? Тільки недавно, між іншим, взнав, що у мусульманок існує альтернатива щодо паранджі, коли сам побачив на свої очі та спитався в однієї, бо вчаться зі мної дві мусульманки на курсі. Що цікаво, одна носить весь час паранджу (щодня іншу), а інша ніколи... %)
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 15 квітня 2010, 16:01

o.Mykil писав:
Олюнька писав:Та й багато в чому мусульман провокують в сучасному світі- наприклад, коли дівчаткам в школах Європи забороняють паранджу носити. :

Де саме, уточніть?

в Європейських країнах, наприклад.
Хоча тут вже проблемою є те, що мусульмани перестали відчувати себе у цих країнах приходьками. Це вже їхні країни, на наведення власних порядків у яких вони мають право...
право сильного.

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 16 квітня 2010, 13:48

о.Олег писав:в Європейських країнах, наприклад.

Дякую, але це звучить теж загально у стилі Олюньки... :D
Мене цікавить конкретна ситуація (країна, місто, час, приклади, факти), інакше - це все може бути як популізм чи стереотип... Сумніваюся, що аже так "забороняють". От християни є поки що найбільш переслідуваними, на жаль.
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 16 квітня 2010, 15:11

o.Mykil писав:
о.Олег писав:в Європейських країнах, наприклад.

Дякую, але це звучить теж загально у стилі Олюньки... :D
Мене цікавить конкретна ситуація (країна, місто, час, приклади, факти), інакше - це все може бути як популізм чи стереотип... Сумніваюся, що аже так "забороняють". От християни є поки що найбільш переслідуваними, на жаль.

безсумнівно - християн переслідують, але з того, що питаєте - свіжий приклад http://www.izvestia.ru/news/news236918
    БРЮССЕЛЬ, 31 марта. /Корр.ИТАР-ТАСС Денис Дубровин/. Бельгийские парламентарии сегодня единогласно проголосовали за полный запрет на ношение в общественных местах на территории королевства мусульманской вуали, полностью закрывающей лицо женщины. Проект закона получил сегодня единогласное одобрение всеми фракциями в парламенте в рамках заседания Комитета по внутренним делам.
    Теперь закон будет вынесен на пленарное заседание бельгийского парламента 22 апреля. Наблюдатели в Брюсселе практически не сомневаются, что закон будет принят, таким образом Бельгия станет первым европейским государством, которое полностью запретит ношение вуали в общественных местах, в том числе на улице, в учебных заведениях, спортзалах и т.п.
    Согласно проекту закона запрещается ношение одежды, включая плотные вуали, которые полностью или частично скрывают лицо, "не позволяя идентифицировать человека".

і зворотній Англійський приклад: депутата Парламенту затримала поліція, бо на парламентському засіданні дозволив собі негативно висловитись стосовно паранджі і закликав її заборонити. В його словах побачили розпалювання ненависті, але, в результаті, все закінчилось для нього добре
http://www.telegraph.co.uk/news/newstop ... ament.html

Але говорив я не про це - наголошував на тому, що мусульмани володіють правом сильного. А їм підіграють:
МВС Великобританії радить своїм працівникам в часі Рамадану не обідати, якщо близько них колеги-мусульмани. А мер Лондона закликав немусульман постити з мусульманами ("щоб краще розуміти наших сусідів")
http://www.christian.org.uk/news/home-o ... g-muslims/

Різдвяну п`єсу відмінили, бо у мусульман в той сам час Аід-аль-Фітр.
http://www.dailymail.co.uk/news/article ... l-Eid.html

Службові собаки тепер будуть вести обшук у мусульман виключно в спеціальному взутті, бо собака для мусульман - нечиста тварина
http://www.timesonline.co.uk/tol/news/u ... 276489.ece

Шотландська поліція приносить вибачення мусульманам за рекламу з зображенням песеняти http://www.telegraph.co.uk/news/2229719 ... aints.html

.... такого багато. Ось про це говорив

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 16 квітня 2010, 17:41

Черговий прояв християнофобії в Сомалі

Ісламістські власті в Сомалі заборонили використовування шкільних дзвінків, бо вони нагадують звук християнських дзвонів.

Працівникам шкіл, які би наважилися використовувати дзвінки погрожується шаріатським судом. Як вчителі мають визначати кінець та початок занять власті не пояснюють.

Окрім цього у школах Сомалі введено як обов'язкову дисципліну пояснення важливості джихаду, його необхідність, його стратегія і тактика.

http://www.christusimperat.org/uk/node/26784
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

luksander
старець
старець

Повідомлення luksander » 16 квітня 2010, 19:42

Свято перемоги у війні: це по-християнськи?

Бог дає одній людині життя; потім друга людина це життя в першої забирає: чим можна виправдати вбивство перед Богом? З якої причини Бог може благословити вбивство?
Ці питання виникають мимоволі при згадці про чергове «святкування перемоги у війні»
Невже ці паради, пісні і танці на кістках людей, що загинули (нехай навіть і ворогів), це по-християнськи?
І ще: треба узаконити в українській мові слово «празник» як аналог російського «праздника», тому що далеко не кожен «праздник» від «праздный» можна безболісно замінити/перекласти як «свято» від «святий».
З Катехизису Католицької Церкви:
«Запрет убивать не отменяет права обезвредить неправедного агрессора. Законная защита - долг того, на ком лежит ответственность за чужие жизни и общее благо.» а превентивний удар з використанням зброї масового знищення - це "законная защита"?
Можливо, між Богом християн і Богом мусульман і є різниця: а чи така вже велика різниця між самими християнами і мусульманами?

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 17 квітня 2010, 07:45

Факти нарушення прав людини в ісламських державах http://www.hraicjk.org/russian/index.html

З ісламу до християнства http://forum.katolik.ru/index.php?showtopic=949

ХРИСТОС ВОСКРЕС!
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

romanm
старець
старець

Повідомлення romanm » 20 квітня 2010, 07:54

Є різниця між тим, коли ми пишемо про Аллаха і Мухамеда чи обговорюємо Коран і між тим, що пишемо всі мусульмани дикі, екстремісти і терористи

Я, особисто ніякої різниці не бачу. Бо а-пріорі не признаю коран якоюсь святою книгою. Отож різниці між "правильними" і "неправильними" мусульманами не бачу в принципі. Тільки агресію і все. Якщо він справжній мусульман, а не такий як більшість нас християни, то ніякої толерації до інших віроісповідань він не має мати і не має. Яка різниця в корені, чи я вибухаю серед невірних, чи змушую жінок чи там кого ходити в паранджі? Та й зрештою, я не розумію, чому за хрестик на шиї в Арабії, тебе оштрафують, а тут, в Європі, подавай їм права? Це все рівно, що в бійці, я можу бити ногами і руками а противнику дозволено тільки користуватися однією рукою.

Не вірю в толерантних мусульман. Немає таких. Є ті, які називаються мусульманами, але при якомусь зворушенні вони стануть в одні ряди зі своїми єдиновірцями.

Повернутись до “Інші релігії”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей