Моя дитина, на той час ще не вміючи читати, подзвонила з мого телефону до свого хресного до Києва. Коли він здивовано спитав її, як це вона зробила, доця відповіла - це Матір Божа Марія мені сказала... В кума був шок хвилин 5Цікаві та веселі дитячі вислови…
- o.Mykil
- старець

- Контактна інформація:
Одна знайома зі Львова розповідала, що одного разу на християнській етиці у школі учень поставив таке питання: "Якщо Бог такий Всемогутній і всюдиприсутній, все може, то чому дає ще людині ангела-хоронителя?..". Ледве викрутилася потім...
)
)
Востаннє редагувалось 13 листопада 2009, 10:04 користувачем o.Mykil, всього редагувалось 1 раз.
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
Хоче всіх Господь зустріти
На шляху правдивім!
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!
mykil писав:Одна знайома зі Львова розповідала, що одного разу на християнській етиці у школі учень поставив таке питання: "Якщо Бог такий Всемогутній і всюдиприсутній, все може, то чому дає ще людині ангела-хоронителя?..". Ледве викрутилася потім...)
цікаво як?
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).
- Олюнька
- старець

- Контактна інформація:
Re: Цікаві та веселі дитячі вислови…
Забулася тема.
Йдем з сестричкою вулицею і тут вона з невимовним трагізмом в голосі видає:
-Ех, Оля, Оля, які погані люди бувають!
-Як можна? їсти морозиво на паличці, а папір кинути під ноги?

Йдем з сестричкою вулицею і тут вона з невимовним трагізмом в голосі видає:
-Ех, Оля, Оля, які погані люди бувають!
-Як можна? їсти морозиво на паличці, а папір кинути під ноги?

Моє шанування! Ваша с. Катерина, МНІ
Якось дивилася по телебаченні, як дітей в садочку запитали, для чого ,на їхню думку, існують діти.
Серед відповідей, котрі запам"яталися мені найбільше, були 2:
- Щоб зникнув смуток;
- Щоб прибирати
Серед відповідей, котрі запам"яталися мені найбільше, були 2:
- Щоб зникнув смуток;
- Щоб прибирати

Відповідей на всі питання у вас ніколи не буде. Це – нормально. Не мучте себе. Але ніколи не обманюйте хворих, даючи їм фальшиві надії. Джиліан Берн.
Коли моїй донечці було рочків 5, то вона підійшла до мене на кухню і говорить:
- Я щось така злосна! Я з Оксанкою з садочка посварилася. Мама, ну я така злосна!
А я на той час торт пекла, духовка погана була, то я защораз мала подивлятися за коржами. Ну і немала часу, щоб піти в кімнату і поговорити (так як вона завжди хоче робити, коли щось стається). Я їй сказала, що поговоримо трохи пізніше. Через 3 хв. вона знов приходить і каже:
- Ну я така вже злосна, що плакати хочу.
А я їй і ляпнула:
-Візьми коробочку з під сірників , подуй і викінь- легше стане.
Дитина взяла коробочку, пішла до своєї кімнати і подула, а потім викинула в сміття. Потім говорить:
-Мама, я піду, напевно сміття викину, щоб нерви не втікли з коробочки і по хаті, щоб не порозліталися, бо я вже не злосна. Всі нерви в коробочку влізли.
Через пару днів мій чоловік щось трохи розізлився на роботі і емоційно розповідав мені про проблеми. Дитина слухала, слухала, а потім каже чоловікові:
- Татку,татку , ти злий? Я знаю такий гарний спосіб від нервів - коробочка називається.
- Я щось така злосна! Я з Оксанкою з садочка посварилася. Мама, ну я така злосна!
А я на той час торт пекла, духовка погана була, то я защораз мала подивлятися за коржами. Ну і немала часу, щоб піти в кімнату і поговорити (так як вона завжди хоче робити, коли щось стається). Я їй сказала, що поговоримо трохи пізніше. Через 3 хв. вона знов приходить і каже:
- Ну я така вже злосна, що плакати хочу.
А я їй і ляпнула:
-Візьми коробочку з під сірників , подуй і викінь- легше стане.
Дитина взяла коробочку, пішла до своєї кімнати і подула, а потім викинула в сміття. Потім говорить:
-Мама, я піду, напевно сміття викину, щоб нерви не втікли з коробочки і по хаті, щоб не порозліталися, бо я вже не злосна. Всі нерви в коробочку влізли.
Через пару днів мій чоловік щось трохи розізлився на роботі і емоційно розповідав мені про проблеми. Дитина слухала, слухала, а потім каже чоловікові:
- Татку,татку , ти злий? Я знаю такий гарний спосіб від нервів - коробочка називається.

Розум людини обдумує путь її, але кроки її наставляє Господь.(Прип. Соломона 16:9)
Все буде добре!!!
Все буде добре!!!
Одного разу до мене привели маленького плиміничка Сашка (десь мав 3 рочки). І от коли він собі бавився, я пішла у іншу кімнату помолитися. Незадовго чую маленькі кроки за собою, я огледілась і побачила Сашка з великими круглими зацікавленими оченятками, які наче питали: "А що це відбувається?". Прикликавши його до себе ближче, я почала йому гортати молитовник і пояснювати, що я молюсь до Бозі, показуючи на фото Ісуса. Сашко, так пильно приглядався, приглядався, а потім як радісно вигукнув: "А-а, це той дядько, що до нас вчора приходив ровер ремонтувати...!". Так Сашкові вдалося підняти мені настрій на цілий день. Але тут мені здається і є велика істина, яку несвідомо але відчуває кожна дитина: "Ісус є в кожному з нас". Сашко Його впізнав у тому чоловікові...Так, діти - це щось надзвичайне! 

- Олюнька
- старець

- Контактна інформація:
З недільної проповіді:
- Діти, що треба зробити, щоб стати святим?
- Вмерти.
- Вмерти.

Олюнька писав:З недільної проповіді:
- Вмерти.

я цєї неділі з своєю донечкою Оленкою (5 рочків) був біля храму Всіх Святих Українського народу і там (празник) продавали різні образки тощо. Мала показує на іконку і видає: "Тато: а правда за святих треба молитися" - я виправляю "до святих", тоді вона так дуже по-дорослому впевнено продовжує: "а молитва - гріх" - я виправляю "молитва помагає від гріхів"
- ну та, - каже Оленка, - Леся Ялославіна (вчителька) так і казяла

добре, що я близько знайомий з працівниками садочку, бо дійсно можна б було подумати, що там таке вчать

"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).
Моя дитина(7років) вчила старшого братика(17), що таке кохання і як то чудово бути закоханим. А під кінець каже -коли ти одружишся в тою дівчиною, а зможу частіше бавитись з її сестричкою.
От яка корислива
А ще нарікала, що вона не справжня принцеса, бо живе не в палаці.
Кажу - це не головне, а вона - я все знаю, що ти скажеш: треба бути доброю, розумною, працьовитою, побожною, але щоб бути справжньою принцесою треба жити в палаці
А коли почала мені пояснювати, що таке маніпуляції, я мало не впала...
От яка корислива
Кажу - це не головне, а вона - я все знаю, що ти скажеш: треба бути доброю, розумною, працьовитою, побожною, але щоб бути справжньою принцесою треба жити в палаці
Не бійтеся!
прочанка писав:Моя дитина(7років) вчила старшого братика(17), що таке кохання і як то чудово бути закоханим. А під кінець каже -коли ти одружишся в тою дівчиною, а зможу частіше бавитись з її сестричкою.
От яка корислива![]()
Кажу - це не головне, а вона - я все знаю, що ти скажеш: треба бути доброю, розумною, працьовитою, побожною, але щоб бути справжньою принцесою треба жити в палаці![]()

- o.Mykil
- старець

- Контактна інформація:
Говорять знову діти http://mal.net.ua
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!
o.Mykil писав:Говорять знову діти http://mal.net.ua
моя сім'я відпочивала і молилася в оо.василіан в Підгорецькому монастирі. Один з братів дуже хотів зробити щось приємного моїй Оленочці (5 рочків) і подарував їй м'яку іграшку - маленького пегаса (коник з крилами). Оленка взяла її і радісно так всім показує і каже:
- конячий ангелик

моя маленька похресниця почала щебетати і вже видає "перли".
Питають - хто нечемний? Вона так радісно - Я!
Питання - чому?
- Я маєнька, мені моня...
Питають - хто нечемний? Вона так радісно - Я!
Питання - чому?
- Я маєнька, мені моня...

Не бійтеся!
Моя сестра відпочивала з сім'єю на морі. І їхня донечка (3 роки 10 місяців) постійно чогось хотіла ( батути, качельки, жувачки...). сестра їй і каже:
-"все тобі і тобі, може я також щось хочу!"
а племінниця їй відповідає:
-" маєш сир і ковбасу в холодильнику. Чого тобі ще треба?"
-"все тобі і тобі, може я також щось хочу!"
а племінниця їй відповідає:
-" маєш сир і ковбасу в холодильнику. Чого тобі ще треба?"

Ми думаємо, що Бог бачить нас зверху, але Він бачить нас зсередини.
Жильбер Сесброн
Жильбер Сесброн
- o.Mykil
- старець

- Контактна інформація:
Син: Мамо, а навіщо Бог створив каміння? Воно заважає людям ходити…
Мама: Бог створив усе добре.
Син: Ага, то не каміння людям заважає ходити, а люди – камінню лежати.
Мама: Що вихователька питала Тебе на занятті?
Син: Показувала цибулю і часник і питала, що вони роблять.
Мама: І що вони роблять?
Син: Вони мечевними вітамінами вбивають мікроби (мечевні – від слова меч).
Андріянко, 4 роки
Син із мамою розглядають рекламний каталог супермаркета.
Син: Мамо, а скільки коштує вино, пиво?
Мама: Ліпше перегорнемо далі, на щось інше.
Син: Так, правильно, того нам не треба. Ми ж не пияки, ми – українці.
Син: Мамо, добрі люди вмирають і летять на Небо, а де йдуть погані?
Мама хвильку замислилась – як правильно сказати дитині про пекло…
Син: Ага, знаю! Їх міліція забирає!
Маркіянко, 3 роки
http://happyfamily.inf.ua/?p=1641
Мама: Що вихователька питала Тебе на занятті?
Син: Показувала цибулю і часник і питала, що вони роблять.
Мама: І що вони роблять?
Син: Вони мечевними вітамінами вбивають мікроби (мечевні – від слова меч).
Андріянко, 4 роки
Син із мамою розглядають рекламний каталог супермаркета.
Син: Мамо, а скільки коштує вино, пиво?
Мама: Ліпше перегорнемо далі, на щось інше.
Син: Так, правильно, того нам не треба. Ми ж не пияки, ми – українці.
Син: Мамо, добрі люди вмирають і летять на Небо, а де йдуть погані?
Мама хвильку замислилась – як правильно сказати дитині про пекло…
Син: Ага, знаю! Їх міліція забирає!
Маркіянко, 3 роки
http://happyfamily.inf.ua/?p=1641
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!
- andrey s.
- старець

- Контактна інформація:
o.Mykil писав:Син: Мамо, а навіщо Бог створив каміння? Воно заважає людям ходити…

З повагою ПРОСТО андрій!!! УГКЦ
Напочатку літа , дітей з недільної школи нашої парафії, ми возили на екскурсію до крехівського монастиря оо. Василіян. Там діти цікаво провели час, один брат в цікавій формі розповідав дітям історію монастиря, про радянські часи, зокрема про те, як визволителі намагалися кілька раз заливати бетоном цілюще джерело, але вода всерівно просочувалась.Таке -собі сліпе змагання з Богом.....
По приїзді додому, я просив дітей написати відгуки про поїздку. Через кілька днів одна дівчинка мені принесла відгук. Там я натрапив на таке: "
По приїзді додому, я просив дітей написати відгуки про поїздку. Через кілька днів одна дівчинка мені принесла відгук. Там я натрапив на таке: "
"........потім ми набрали з джерела воду, яку залили бетоном....

Гнітять мене гріхи, але вони не здолають Божого милосердя до мене.
у мене з Креховом пригадалася історія, як з сім'єю молився/відпочивав спершу в Уневі, тоді в Крехові: і там і там в будинках є мансардні вікна і мого (здається - трирічного тоді) синочка Онисима вони дуже цікавили. В Крехові питається, показуючи на мансардне (під дахом) вікно: "а хто там живе?". Я кажу: "Ангелики!". "Ні" - каже: "Ти казав що Ангелики живуть в Уневі, а тут - Карлсон: правда?"
ну як було не погодитись
З повагою, о.Олег
ну як було не погодитись

З повагою, о.Олег

- o.Mykil
- старець

- Контактна інформація:
Ціла віртуальна збірка кумедних висловлювань дітей http://mal.net.ua/?page=best
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!
- o.Mykil
- старець

- Контактна інформація:
о.Олег писав: "Ти казав що Ангелики живуть в Уневі, а тут - Карлсон: правда?"
Карлсон на даху дрихне.

Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!
-Донечко, а тато вчора прийшов додому тверезий?
- Не знаю, але просив йому дати дзеркало, щоб подивився, хто прийшов...
- Не знаю, але просив йому дати дзеркало, щоб подивився, хто прийшов...

Колись давно їхали з батьками на море. Були бідні, тож не могли взяти аж 2 дорослі і 3 дитячі путівки - купили 1 дорослу і 2 дитячі, думали - пристосуємося. Відповідно батьки з собою взяли якісь там цукерки і коньяк, щоб мати про всяк випадок віддячитися за сприяння у поселенні. На запитання мого брата (тоді ще 7-річного) навіщо нам це, мама відповіла "Ну, можливо трапляться нам добрі люди в нашій подорожі". Коли ми після майже цілої доби в дорозі прибули на місце, брат запитав "Мамо, а що, у поїзді не було добрих людей?" 

Відповідей на всі питання у вас ніколи не буде. Це – нормально. Не мучте себе. Але ніколи не обманюйте хворих, даючи їм фальшиві надії. Джиліан Берн.
Just_me писав:Колись давно їхали з батьками на море. Були бідні, тож не могли взяти аж 2 дорослі і 3 дитячі путівки - купили 1 дорослу і 2 дитячі, думали - пристосуємося. Відповідно батьки з собою взяли якісь там цукерки і коньяк, щоб мати про всяк випадок віддячитися за сприяння у поселенні. На запитання мого брата (тоді ще 7-річного) навіщо нам це, мама відповіла "Ну, можливо трапляться нам добрі люди в нашій подорожі". Коли ми після майже цілої доби в дорозі прибули на місце, брат запитав "Мамо, а що, у поїзді не було добрих людей?"
гарно

Років 5 тому, ми з моєю донькою Софією, їй тоді було 5 років, гостювали в сестер одного із згромаджень УГКЦ. Я мав там одну роботу, допомагав сестрам, а Софія весь час була або зі мною, або в сестер. З ними їй було звичайно цікавіше...
Одного разу ввечері, після праці я приходжу на вечерю, а сестри мені розказують:
-Молимося ми в каплиці вечірню, а Софійка спала в сусідній кімнаті, тут відкриваються двері, заходить Софійка в чорному сведрі однієї із сестер і в намітці
.
А сестри продовжують молитву...Софійка мовчки сідає поряд, і показує, щоб їй теж дали часослов. Сестри дали їй часослов, вона взяла його(догори ногами)
, а читати ще не вміла, сиділа, сиділа, дивилася, а потім як почне на весь голос:-Отче Наш!! Що єси на небесах!!! і т. д. Звісно, увага сестер вже була на "найменшій сестрі". А потім взагалі підійшла до одної із сестер, і на вухо каже:-Сестро, не сачкуйте, моліться!
От таке вчудила моя дитина, це всім надовго запам`яталося 
А деколи на вулиці, коли бавилася, для ляльок "відправляла" службу Божу

Одного разу ввечері, після праці я приходжу на вечерю, а сестри мені розказують:
-Молимося ми в каплиці вечірню, а Софійка спала в сусідній кімнаті, тут відкриваються двері, заходить Софійка в чорному сведрі однієї із сестер і в намітці
. А сестри продовжують молитву...Софійка мовчки сідає поряд, і показує, щоб їй теж дали часослов. Сестри дали їй часослов, вона взяла його(догори ногами)
, а читати ще не вміла, сиділа, сиділа, дивилася, а потім як почне на весь голос:-Отче Наш!! Що єси на небесах!!! і т. д. Звісно, увага сестер вже була на "найменшій сестрі". А потім взагалі підійшла до одної із сестер, і на вухо каже:-Сестро, не сачкуйте, моліться!
От таке вчудила моя дитина, це всім надовго запам`яталося 
А деколи на вулиці, коли бавилася, для ляльок "відправляла" службу Божу

(з преподобними преподобний будеш)

- Олюнька
- старець

- Контактна інформація:
на веселих канікулах показували дітям сценку про перебування Іллі в Сарепті (1 Цар. 17, 8-24).Дитячий варіант розвитку подій: історія про те, як хлопчик отруївся коржиком і помер

- andrey s.
- старець

- Контактна інформація:
Олюнька писав::) на веселих канікулах показували дітям сценку про перебування Іллі в Сарепті (1 Цар. 17, 8-24).
Дитячий варіант розвитку подій: історія про те, як хлопчик отруївся коржиком і помер
Ого
,фантазії нема меж..
,я би з цікавістю подивився,як таке втиснули в історію Давида.Хлопчик отруївся КОРЖИКОМ,і щей помер
.Напевне повчальна історія.
...
..... 
З повагою ПРОСТО андрій!!! УГКЦ
- Мама-мама! Хочу хом'яка!
- Так за ним доглядати треба, прибирати, годувати, міняти воду, бавитись з ним, вигулювати...
- Виросту - буду хом'яком!

- Так за ним доглядати треба, прибирати, годувати, міняти воду, бавитись з ним, вигулювати...
- Виросту - буду хом'яком!

Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 6 гостей