Все про тварин

говоримо про все на світі

Модератори: Artur, ihor

Злий Іван
старець
старець

Re: Все про тварин

Повідомлення Злий Іван » 27 квітня 2010, 07:25

andrivovk писав:Відгадайте про яку свійську тварину немає згадки у Біблії.

Індик?
Курка?
Кріль?
Називайте речі своїми іменами ̶ люди краще вас розумітимуть.

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 27 квітня 2010, 08:33

Злий Іван писав:

Індик?
Курка?
Кріль?

лама, альпака, морська свинка...? :D
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

Olya
активний учасник
активний учасник

Повідомлення Olya » 27 квітня 2010, 08:45

Про кішку?
Розум людини обдумує путь її, але кроки її наставляє Господь.(Прип. Соломона 16:9)
Все буде добре!!!

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 27 квітня 2010, 08:50

Olya писав:Про кішку?

так. Але нехай автор загадки сам скаже, що мав на увазі.
Правда, я якось зустрічав в Біблії опис тваринки, яка була досить подібною на кота (хоч і не називалася). Не можу пригадати, де саме...
Ще згадалось, що в Осії корова згадана, як в нашій традиції осел (4,16). :)
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 27 квітня 2010, 09:16

ще про котів: часто цитують старця Нектарія (Оптинська Пустинь, мученик, загинув 1928 року), який розповідав, що з`ївши опановану нечистим мишу, кішка спасла Ковчег Ноя від потопу :)

andrivovk
старець
старець

Повідомлення andrivovk » 27 квітня 2010, 12:07

о.Олег писав:

Так кішка.Але джерела не пам'ятаю.
Хороші релігійні книги по теології, біблеїстиці http://esxatos.com/books

andrivovk
старець
старець

Повідомлення andrivovk » 30 квітня 2010, 19:58

Святий Антоній про живі істоти :
166. Проти тих, які осмілюються говорити, що рослини мають душу, написав я цю главу для повчання простих. Рослини мають фізичне життя, але душі не мають. Людина називається розумною істотою, бо має ум і здатна пізнавати. Тварини, земні й повітряні, у котрих є голос, - мають дихання і посідають душу. Все, що збільшується чи зменшується, можна назвати живим (тому що живе і росте), але не можна сказати, що все те має душу. Є чотири різновиди живих істот: перший з них -безсмертні й обдаровані душею - це Ангели; другий різновид має розум, душу й духа (такими є люди); третій має дихання і душу - такими є тварини; четвертий має тільки життя - такими є рослини. Життя в рослинах триває як без душі й віддиху, так і без розуму та безсмертя.

Духовна спадщина святих отців Том 1 Святий Антоній Великий «МІСІОНЕР» ЛЬВІВ-2006

andrivovk
старець
старець

Повідомлення andrivovk » 14 травня 2010, 18:00

Людина може повчитися навіть в тварин і спостерігаючи за ними, може взяти щось корисне.Уривок з книги "Антоніо" о.Владислава Клюза OCD (роповідь про святого Антоніо Марію Кларета) :
ПЕТУХ, ОСЕЛ И СОБАКА
Архиепископ Кларет был человеком очень наблюдательным. Он обладал аналитическим умом. Наблюдая мир природы, он умел извлечь практические выводы для себя и для других. К этому его подтолкнули слова Священного Писания: «Пойди к муравью, ленивец, посмотри на действия его, и будь мудрым».
Дон Антонио учился практической жизни не только у муравья, но и у петуха, осла и собаки. В своих записях он оставил размышления на эту тему:
«Петух»
1 — Петух меня призывает, и я, как Петр, должен вспомнить о своих грехах, чтобы оплакивать их.
2 — Петух поет днем и ночью. Я должен славить Бога во все часы дня и ночи. И, кроме того, должен призывать других делать то же самое.
3 — Петух днем и ночью бодрствует ради своей семьи. Я должен бодрствовать днем и ночью, опекая души, которые Господь Бог мне доверил.
4 — Петух из-за малейшего движения, малейшего испуга поднимает тревогу. Я должен поступать так же: предостерегать души перед малейшей опасностью греха.
5 — Петух защищает свою семью, когда ястреб или другая хищная птица хочет причинить ей вред. Я должен защищать души, которые мне доверил Господь, от ошибок, пороков и грехов.
6 — Петух очень благороден. Едва найдет что-нибудь, что может служить пищей, сам не ест, но зовет кур, чтобы они ели. Я должен воздерживаться от удовольствий и удобств и помогать бедным и нуждающимся.
7 — Петух перед пением хлопает крыльями. Я перед проповедованием тоже должен «хлопать крыльями»: учиться и молиться.
«Осел»
1 — Осел — по природе животное очень смиренное. Его имя — презренно, его жилище — очень скромное, его пища — убога, убога и его упряжь. Я тоже должен стараться, чтобы и у меня жилище, пища и одежда были убогими, чтобы таким образом я смог достичь добродетели смирения, ибо уже в силу испорченной природы я — гордый и высокомерный.
2 — Осел — животное очень терпеливое. Он носит на себе людей и тяжести и безропотно сносит удары. Я тоже должен быть очень терпеливым, неся груз моих обязанностей и страданий, будучи кротким и уступчивым в страданиях, трудах, гонениях и клевете.
3 — Пресвятая Дева Мария воспользовалась ослом, когда отправилась в Вифлеем, чтобы родить Своего Сына Иисуса, и когда вынуждена была бежать в Египет, чтобы спасти Его от Ирода. Я тоже жертвую себя Пресвятой Марии, чтобы с радостью распространять богослужения в Ее честь и читать проповеди о Ней. И, кроме того, буду днем и ночью размышлять об этих святых и достойных поклонения тайнах.
4 — Иисус воспользовался ослом, когда хотел триумфально въехать в Иерусалим. Я тоже жертвую себя Иисусу, чтобы Он мог, воспользовавшись мною — если захочет— триумфально войти в обращенную душу. Я хорошо понимаю, что почести и похвалы, которые воздают мне, — не для меня, являющегося ослом, но для Иисуса, достоинство Которого я, хотя и недостойно, ношу.
«Собака»
1 — Собака — столь верный и столь постоянный спутник для своего хозяина, что ни нужда, ни бедность, ни страдания, ничто иное не способны отлучить ее от господина. То же самое должен делать и я. Быть столь верным, столь постоянным в службе любви Божией, чтобы мог вместе с Апостолом сказать, что ни смерть, ни жизнь, ни что-либо иное не сможет отлучить меня от любви Иисуса Христа.
2 — Собака более терпелива, чем сын, более послушна, чем слуга, и более покорна, чем ребенок. Она не только с охотой делает то, что хозяин приказывает ей, но, что более важно, смотрит в глаза хозяину, чтобы узнать его желания и волю, чтобы сделать что-нибудь, не ожидая, пока ей прикажут, и делает это быстро и радостно; она разделяет чувства хозяина и является другом его друзей и врагом его врагов.
Я должен быть столь же преданным моему Господу. Я охотно сделаю то, что Он мне прикажет, буду познавать Его волю, буду исполнять ее, не ожидая, пока Он мне прикажет. Исполню быстро и радостно то, что Он мне поручит через Своих представителей, которые являются моими наставниками. Буду другом друзей Бога и буду относиться к врагам Божиим так, как Он их судит, нападая на их пороки, чтобы они отреклись от них.
3 — Собака бодрствует днем, а ночью становится бдительнее, стережет хозяина и все принадлежащие хозяину вещи. Она лает и нападает, когда чувствует, что кто-то может навредить хозяину и его делам. Я должен стараться постоянно бодрствовать и выступать против пороков, недостатков, грехов и против врагов души.
4 — Для собаки самая большая радость — это быть рядом с хозяином. Я буду стараться всегда пребывать с Богом, моим Другом, и так никогда не согрешу и буду совершенным, ибо сказано: «Ходи предо Мною и будь непорочен» (Быт 17, 1).

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 30 травня 2010, 22:53

В США будут служить мессы для собак http://religions.unian.net/ukr/detail/4383

%)

Запитання священику УГКЦ: Ставлення до тварин http://www.truechristianity.info/ua/ask ... nimals.php
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
Хоче всіх Господь зустріти
На шляху правдивім!

andrivovk
старець
старець

Повідомлення andrivovk » 14 червня 2010, 09:41

Правдиві історії про собачу вірність : http://stahanov-church.livejournal.com/54901.html

Про песиків ще тут : http://russia-alaska.com/life/Balto.htm

andrivovk
старець
старець

Повідомлення andrivovk » 19 серпня 2010, 23:08

виповнюється 50 років від польоту Білки і Стрілки в космос
білка і стрілка1960.jpg
білка і стрілка1960.jpg (12.72 Кіб) Переглянуто 35728 разів

Стрілка з потомством :
2стрілка з потомством.jpg
2стрілка з потомством.jpg (11.74 Кіб) Переглянуто 35728 разів

neoxgeforce
дописувач
дописувач
Контактна інформація:

Повідомлення neoxgeforce » 20 серпня 2010, 09:50

Які думки на рахунок іспанського бика?
http://www.youtube.com/watch?v=4W2T5swEH3s

Olya
активний учасник
активний учасник

Повідомлення Olya » 20 серпня 2010, 15:18

Бідна тварина . Хотіла втекти і не вийшло...
Взагалі дивуюся, - що за задоволення людям дивитися. як превселюдно вбивають тварин. :(
Розум людини обдумує путь її, але кроки її наставляє Господь.(Прип. Соломона 16:9)
Все буде добре!!!

прочанка
старець
старець

Повідомлення прочанка » 20 серпня 2010, 16:16

вбивство тварин на арені, нічим не краще ніж бої гладіаторів і вбивство людей. Одна справа - красиве видовище, а зовсім інше - криваві бої.
Краще вже хай як в "Тереадорах з Васюківки" :)
Не бійтеся!

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 22 серпня 2010, 22:24

Стрілка з потомством... допольоту, як ягрішний розумію? Вона ж не повернулась?

andrivovk
старець
старець

Повідомлення andrivovk » 24 серпня 2010, 22:12

о.Олег писав:Стрілка з потомством... до польоту, як я грішний розумію? Вона ж не повернулась?

Зразу видно, що у цій темі ви не компетентний.Повернулась і Стрілка і Білка.А один з потомства дістався навіть, здається, дружині американського президента. :D

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 26 серпня 2010, 10:26

andrivovk писав:
о.Олег писав:Стрілка з потомством... до польоту, як я грішний розумію? Вона ж не повернулась?

Зразу видно, що у цій темі ви не компетентний.Повернулась і Стрілка і Білка.А один з потомства дістався навіть, здається, дружині американського президента. :D

та ще зі школи знаю, з "молоком матері", так би мовити... Але потім, після розвалу союзу, була інформація про те, що Білка і Стрілка після космосу - це не Білка і Стрілка до... Якщо чесно - дай Бог, щоб Ви були праві: шкода мені тваринок... Вразило мене і участь собачки, що знімалася в "Білий Бім чорне вухо", і лева з "Італійці в Росії"...
Це, здається, присвятили Лайці, але, боюся... http://www.youtube.com/watch?v=_Yuus2GF ... =1&index=6 не лише...

romanm
старець
старець

Повідомлення romanm » 26 серпня 2010, 10:30

andrivovk писав:

Повернулися. Навіть мультфільм є про Стрілку і Білку, де песеня попало в Білий дім і розповідає історію :) . Прості дворові пси. Спеціально підбирали по кольору, щоби було добре видно на чорно - білих екранах з космосу, і вага не повинна була перевищувати скільки- то там кг.

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 26 серпня 2010, 11:56

romanm писав:Повернулися. Навіть мультфільм є про Стрілку і Білку, де песеня попало в Білий дім і розповідає історію :) ...

:) ну... раз є мультфільм - то точно повернулися :D
:( але в кожному разі - наука потребує жертв і я не здивуюся, якщо в мультику ролі Білки і Стрілки виконали Мухтар і Шарік

andrivovk
старець
старець

Повідомлення andrivovk » 26 серпня 2010, 20:28

Раджу всім подивитися французький фільм "Ведмідь" 1981року.Дуже файний.До речі там вкінці сказано, що ні одна тварина не постраждала.Так, що за це не переживайте.

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 26 серпня 2010, 20:57

andrivovk писав:Раджу всім подивитися французький фільм "Ведмідь" 1981року.Дуже файний.До речі там вкінці сказано, що ні одна тварина не постраждала.Так, що за це не переживайте.

так - дякую Вам за цей фільм. Дивився. Хоч і не знаю, як там жодна тваринка зуміла не постраждати. Все дуже реалістично зроблено

andrivovk
старець
старець

Повідомлення andrivovk » 23 вересня 2010, 21:46

Закачав документальний фільм "Земляне"(рос.мовою) реж.Шон Монсон.2007р.Ось анотація до фільму
Документальный фильм, посвященный тематике жестокого обращения человека к животным. Фильм поделен на несколько частей, каждая из которых затрагивает проблемы в той или иной области, что в целом указывает на эгоизм и бессердечность человеческого рода, а также на пагубность животноводства и рыболовства в глобальных масштабах.
Фільм страшний (хто не може таке дивитися - то не дивіться).Але після нього можна стати вегетаріанцем (Може хтось після фільму не зможе дивитися на м'ясо).Шкода бідних тварин. :cry: Наприклад, там показано шкуродерів (ще з живої тварини знімають шкіру, і вона після цього ще дивиться), показано, як вбивають на бойнях, як на кориді "люди" добивають нещасного бика, медичні і військові експерименти на тваринах і багато іншого.

Ось один з відгуків глядачів
Чудовищно! Это один из самых тяжелых и страшных фильмов, виденных за всю мою жизнь. Даже чувство отвращения отошло на второй план, потеряв свою силу. Потому что каждая минута увиденного вызывала острую душевную боль. Два часа непрерывной жестокости и страданий. Эти затравленные в постоянных муках мордочки, их полные боли (и даже слез!) глаза… Зрелище поистине дикое, по — началу даже не укладывающееся в голове. Не смогла осилить за один раз. Смотрела на два захода (слишком сильное напряжение, слишком трудно переварить). Во время просмотра хотелось заткнуть уши, закрыть глаза и забиться куда-нибудь, подальше от монитора. Но заставила себя досмотреть. Потому что являюсь винтиком в этой жуткой машине потребления — составляющей спроса на зверство.

Про фільм тут : http://www.kinopoisk.ru/level/1/film/77413/

Olya
активний учасник
активний учасник

Повідомлення Olya » 24 вересня 2010, 08:41

Так , хоч людина і створена на образ і подобу Божу, але часто перетворює себе на нелюда, який гірший за тварин. У тваринному світі вбивають, коли хочуть їсти, заради захисту. А люди - мало того що їдять все, що росте і все, що рухається, так ще й вбивають так масово і жорстоко. Якось змінюватися потрібно людству, бо це вже переходить всякі розумні межі, щоб здирати з тваринки шкіру живцем чи живцем варити - це просто жах... :(
Все буде добре!!!

andrivovk
старець
старець

Повідомлення andrivovk » 24 вересня 2010, 21:51

Olya писав: У тваринному світі вбивають, коли хочуть їсти, заради захисту.

Читав якусь енциклопедію про тварин, то там писало, що коли хижак (лев здається) ситий, то біля нього може бути навіть ягня і нічого йому не буде.І дійсно.Маю док. фільм про тварин, то там левиця бавиться з малою антилопою (в дикій природі)!!!А люди?

P.S.Фільм "Земляни" можна скачати тут торентами http://tfile.ru/forum/viewtopic.php?t=209334

ShMariam
Модератор
Модератор

Повідомлення ShMariam » 25 вересня 2010, 12:37

andrivovk писав:
Olya писав: У тваринному світі вбивають, коли хочуть їсти, заради захисту.

Читав якусь енциклопедію про тварин, то там писало, що коли хижак (лев здається) ситий, то біля нього може бути навіть ягня і нічого йому не буде.

Одна моя родичка бачила в лісі вовка... Пройшов мимо (!!!)
Важливо!Може врятувати життя: http://forum.ugcc.org.ua/viewtopic.php?f=3&t=97&p=56358#p56281

Yur
старець
старець

Повідомлення Yur » 26 вересня 2010, 04:09

andrivovk писав:Читав якусь енциклопедію про тварин, то там писало, що коли хижак (лев здається) ситий, то біля нього може бути навіть ягня і нічого йому не буде.І дійсно.Маю док. фільм про тварин, то там левиця бавиться з малою антилопою (в дикій природі)!!!А люди?

А люди дбають про запас.
Та й не вийде так, що би не убивати тварин. Якщо й не для їжі, чи одягу (взуття), виникне проблема спільного перебування. У будь-якому випадку доведеться якось "регулювати" кількість тварин.
По-справжньому любити тварин -- не нав'язувати їм себе. Чи можливе таке ..
Кажу ж вам, що за кожне слово пусте, яке скажуть люди, дадуть вони відповідь судного дня! (Матвія 12:36)

andrivovk
старець
старець

Повідомлення andrivovk » 03 жовтня 2010, 17:24

Святі покровителі тварин http://kurufin.narod.ru/html/Saints/saints-animals.html

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 08 грудня 2010, 07:23

andrivovk писав:
о.Олег писав:

Так кішка.Але джерела не пам'ятаю.

Книга пророка Ісаї 34,14: "...дикі коти та гієни будуть зустрічатися..."
Лист Єремії 1,21: "...та й котів там теж не бракує..."
давєряй но правєряй :)
З повагою, о.Олег

andrivovk
старець
старець

Повідомлення andrivovk » 08 грудня 2010, 22:08

о.Олег писав:Книга пророка Ісаї 34,14: "...дикі коти та гієни будуть зустрічатися..."
Лист Єремії 1,21: "...та й котів там теж не бракує..."
давєряй но правєряй :)
З повагою, о.Олег

Ви шо спеціально цілу Біблію заради котів прочитали???Але в першому випадку коти дикі, а питання про свійських тварин.Хоча...я зараховую.

luksander
старець
старець

Повідомлення luksander » 08 грудня 2010, 22:58

А котів свійських і не буває :no: : просто вони живуть поряд з людьми :)

Повернутись до “Балачка”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 5 гостей