Хто що читає?

Модератори: Artur, ihor

ola
постійний дописувач
постійний дописувач
Контактна інформація:

Повідомлення ola » 16 січня 2009, 13:27

Прочитала книжку Бернара Перуса "Життя Марти Робен". - Львів: Свічадо, 2007. - 336 с.

Ось анотація:

"Упродовж близько сорока років вона прийняла у своїй кімнаті понад 100 000 осіб, яким допомогла своїми молитвами й порадами. З юних років страждаючи на важку хворобу, що прикувала її до ліжка на все життя, Марта Робен стала прикладом великої віри, милосердя, жертовності, терпіння й смирення. Вона свідчила про Божу любов перед серцями водночас далекими та спраглими.

Бернар Перус, священик, доктор філологічиних наук, є постулятором у справі беатифікації Марти Робен, тобто її адвокатом у процедурі, яка відбувається у Римі. Ця книга є своєрідним довідником – в її основу покладено численні свідчення, уривки з листів і щоденників Марти Робен"

Мені подарували її півроку тому на день народження під час двотижневих реколекцій у тиші. Ніяк не могла взятися :oops: Під час різдвяних свят дочитала... Книжка - ПРЕЧУДОВА!!! Залишилося багато тем для думання і прагнення до святості в світі :)
Вернися до дому свого, і розкажи, які речі великі вчинив тобі Бог! (Луки 8, 39)

Xrystia
дописувач
дописувач

Повідомлення Xrystia » 19 січня 2009, 20:08

Na 4ywuni probuvae na praci sxidnix Otciv, Vasuliu Velukuu, Teodor Stydut, Teofan Zatvornuk....
"Jakwo y vas v dywi mur,vu vsjudu vdoma!I vsjudu vil'nuu!Bo tou,xto ne mae mury,dywe zalewnuu,adwe palae bawannjam robutu zlo.Krawe vuprominjuvatu dobro."L.Hyzar

Олюнька
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення Олюнька » 19 січня 2009, 20:38

Xrystia писав:Na 4ywuni probuvae na praci sxidnix Otciv, Vasuliu Velukuu, Teodor Stydut, Teofan Zatvornuk....

і не тільки на чужині :D

Мені дуже сподобалась книга Івана Ліствичника "Ліствиця духовна", отаку: http://missioner.com.ua/index.php?level_path=0-6-27-259&description=1. Там буквально кожне слово можна підкреслити.
Моє шанування! Ваша с. Катерина, МНІ

Xrystia
дописувач
дописувач

Повідомлення Xrystia » 20 січня 2009, 19:01

A tak ce pravda.Vzagali ta serija dywe cikava, ale naubil'we meni spodobalus' 4 ta 5 tomu.Vzagali, jak na mene, to cju seriju tvoriv sjatux otciv treba 4utatu vid perwoi do ostannoi, bo jakwo po4unatu z seredunu, to troxu vawko.
"Jakwo y vas v dywi mur,vu vsjudu vdoma!I vsjudu vil'nuu!Bo tou,xto ne mae mury,dywe zalewnuu,adwe palae bawannjam robutu zlo.Krawe vuprominjuvatu dobro."L.Hyzar

Ira
активний учасник
активний учасник
Контактна інформація:

Повідомлення Ira » 20 січня 2009, 20:33

зараз читаю Пастирські Послання митрополита Андрея Шептицького (І том)... це справді є "золоті" слова, Святі науки... я вражена, і вважаю, що їх варто прочитати всім обов’язково!

Xrystia
дописувач
дописувач

Повідомлення Xrystia » 29 січня 2009, 23:23

jak na mene e dywe cikava knuga italiucja Amedeo Chenchini "Po4yttja suna".Knuga nasampered dlja tux, xto proxodut' formaciunuu wljax posvja4enogo wuttja.Ale jak na mene kowen xrustujanun proxodut' formaciju i to ne jak ne odun period, a taky jaka truvae cile wuttja.
"formyvannja po4yttja Boga - Suna vidnosno Boga - Otcja za dopomogoju Boga - Dyxa"

на шляху навернення
гість
гість

Повідомлення на шляху навернення » 04 лютого 2009, 17:46

Зараз читаю вже 5 том книжки Марії Вальторти "Богочоловік", не можу без неї і дня, водночас багато прочитати не можу - треба подумати над прочитаним

Історик
дописувач
дописувач

Повідомлення Історик » 07 лютого 2009, 14:04

Я останім часом зачитуюсь Бєрдяевим. З його творчістю я знайомий досить давно, але зараз він сприймається найбільш повноцінно.
Ось що я прочитав останім часом:
"Дух и реальность", "Истина и откровение", Царство Божие и царство кесаря", "Мутные лики", "Миросозерцание Достоевского".
Що стосується "Мирозерцания Достоевского", то ця робота особлива для мене. Ось що пише автор у вступі: "Дocтoeвcкий имeл oпpeдeляющee знaчeниe в мoeй дyxoвнoй жизни, ещe мaльчикoм пoлyчил я пpививкy oт Дocтoeвcкoгo. Oн пoтpяc мoю душy бoлee, чeм ктo-либo из пиcaтeлeй и мыcлитeлeй. Я вceгдa дeлил людeй нa людeй Дocтoeвcкoгo и людeй, чyждыx eгo дyxy. Oчeнь paнняя напpaвлeннocть мoeгo coзнaния нa филocoфcкиe вoпpocы былa cвязaнa «пpoклятыми вoпpocaми» Дocтoeвcкoгo. Kaждый paз, кoгдa я пеpeчитывaл Дocтoeвcкoгo, oн oткpывaлcя мнe вce c нoвыx и нoвыx стopoн. B юнocти c пpoнизывaющeй ocтpoтoй зaпaлa в мoю дyшy тeмa «Лeгeнды o Beликoм Инквизитope». Moe пepвoe oбpaщeниe кo Xpиcтy былo oбpaщeниeм к oбpaзy Xpиcтa в Лeгeндe. Идeя cвoбoды вceгдa былa ocнoвнoй для мoeгo peлигиoзнoгo миpooщyщeния и миpocoзepцания, и в этoй пepвичнoй интyиции cвoбoды я вcтpeтилcя c Дocтoевcким, кaк cвoeй дyxoвнoй poдинoй." Практично те саме я можу сказати про себе та про моє знайомство з цим письменником, а згодом і з християнством.
Раджу всім познайомитись :)

ljubomyr_ps
старець
старець

Повідомлення ljubomyr_ps » 08 лютого 2009, 11:14

на шляху навернення писав:Зараз читаю вже 5 том книжки Марії Вальторти "Богочоловік", не можу без неї і дня, водночас багато прочитати не можу - треба подумати над прочитаним

Я також зараз дочитую 5 том цієї ж чудової книги. Вся Євангелія в ній розкривається як на долоні. В ній немов пєш і насолоджуєшся святим життям ІСУСА - БОГОЧОЛОВІКА.
Життя таке коротке - поспішаймо творити добро!

ljubomyr_ps
старець
старець

Повідомлення ljubomyr_ps » 08 лютого 2009, 11:16

Історик писав:Я останім часом зачитуюсь Бєрдяевим. З його творчістю я знайомий досить давно, але зараз він сприймається найбільш повноцінно.
Ось що я прочитав останім часом:
"Дух и реальность", "Истина и откровение", Царство Божие и царство кесаря", "Мутные лики", "Миросозерцание Достоевского".
Що стосується "Мирозерцания Достоевского", то ця робота особлива для мене. Ось що пише автор у вступі: "Дocтoeвcкий имeл oпpeдeляющee знaчeниe в мoeй дyxoвнoй жизни, ещe мaльчикoм пoлyчил я пpививкy oт Дocтoeвcкoгo. Oн пoтpяc мoю душy бoлee, чeм ктo-либo из пиcaтeлeй и мыcлитeлeй. Я вceгдa дeлил людeй нa людeй Дocтoeвcкoгo и людeй, чyждыx eгo дyxy. Oчeнь paнняя напpaвлeннocть мoeгo coзнaния нa филocoфcкиe вoпpocы былa cвязaнa «пpoклятыми вoпpocaми» Дocтoeвcкoгo. Kaждый paз, кoгдa я пеpeчитывaл Дocтoeвcкoгo, oн oткpывaлcя мнe вce c нoвыx и нoвыx стopoн. B юнocти c пpoнизывaющeй ocтpoтoй зaпaлa в мoю дyшy тeмa «Лeгeнды o Beликoм Инквизитope». Moe пepвoe oбpaщeниe кo Xpиcтy былo oбpaщeниeм к oбpaзy Xpиcтa в Лeгeндe. Идeя cвoбoды вceгдa былa ocнoвнoй для мoeгo peлигиoзнoгo миpooщyщeния и миpocoзepцания, и в этoй пepвичнoй интyиции cвoбoды я вcтpeтилcя c Дocтoевcким, кaк cвoeй дyxoвнoй poдинoй." Практично те саме я можу сказати про себе та про моє знайомство з цим письменником, а згодом і з християнством.
Раджу всім познайомитись :)

Можливо не варто ділити людей на "нa людeй Дocтoeвcкoгo и людeй, чyждыx eгo дyxy" можна й помилитись, тай люди поняття не стале а змінне. Особисто проти Достоєвського ніц не маю
Життя таке коротке - поспішаймо творити добро!

Namеless_One_
гість
гість

Повідомлення Namеless_One_ » 15 лютого 2009, 02:56

Читаю зараз Істархова. "Удар русских богов". Цікава книженція. Далеко не все в ній мені подобається але книжечка заставляє задуматись.
Кника правда розрахована не на християн. Для них вона буде...хм..образливою чи що. Вони і кількох сторінок не прочитають)

Мaлuй
активний учасник
активний учасник

Повідомлення Мaлuй » 15 лютого 2009, 11:56

Namеless_One писав: книжечка заставляє задуматись.

:lol:

курименшеконоплі!!!!

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 15 лютого 2009, 17:37

Namеless_One писав:Читаю зараз Істархова. "Удар русских богов". Цікава книженція. Далеко не все в ній мені подобається але книжечка заставляє задуматись.
Кника правда розрахована не на християн. Для них вона буде...хм..образливою чи що. Вони і кількох сторінок не прочитають)

Видно тепер звідки в тебе така антихристиянська свідомість, сформована під впливом різних байок Істархова, усіляких упереджень та бздурів...
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
Хоче всіх Господь зустріти
На шляху правдивім!

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Re:

Повідомлення о.Олег » 26 серпня 2010, 18:23

цікава книжечка з видавництва Свічадо "Таємний Сад" (може тут http://www.svichado.com/multimedia.html хтось зуміє скачувати?) Френсіс Годґсон Бернет. Не пожалкуєте :)
читаю зараз Томіслава Іванчіча "Агіотерапія" і ще дещо (моя вада - не можу читати одночасно лише дві книги, а одну, як мені здається, ніколи і не пробував :( )
З повагою, ОООО
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

vitalko
старець
старець

Re: Хто що читає?

Повідомлення vitalko » 27 серпня 2010, 11:15

читаю зараз Томіслава Іванчіча "Агіотерапія" і ще дещо

Слухав його реколекції для монахинь по агіотерапії - :good: Треба книжку ще прочитати обов"язково, бо чую, що це якраз для мене....
"Для чого шукаєш ти для себе почесті в інших? Поважай сам себе, і ніхто не принесе тобі безчестя."
св. Йоан Золотоустий

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 27 серпня 2010, 12:14

vitalko писав:
читаю зараз Томіслава Іванчіча "Агіотерапія" і ще дещо

Слухав його реколекції для монахинь по агіотерапії - :good: Треба книжку ще прочитати обов"язково, бо чую, що це якраз для мене....

так - дуже цікавий чоловік. Маю деякі проблеми у сприйнятті того, що біля "агіо" може стояти "терапія" (лікування святістю - в контексті того, як покищо вчитуюся: святість для того, щоб лікувати/сь, а не просто задля Бога... хоча - ще помолитися потрібно над цим), але про це згодом. Можливо - за декілька років :D
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

прочанка
старець
старець

Повідомлення прочанка » 27 серпня 2010, 19:40

А я зараз знову звернулась до Дяченків. Такі тонко-психологічні твори пишуть...
Не бійтеся!

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 27 серпня 2010, 20:06

прочанка писав:А я зараз знову звернулась до Дяченків. Такі тонко-психологічні твори пишуть...

:)

Злий Іван
старець
старець

Повідомлення Злий Іван » 30 серпня 2010, 08:58

Цікава тема, про читання, а опитування про музику.
Але результати опитування радують.

Я от також дуже полюбляю фантастику. Навіть подумую, чи самому не взятися за перо.
А от Дяченки не лізуть мені.
Називайте речі своїми іменами ̶ люди краще вас розумітимуть.

прочанка
старець
старець

Повідомлення прочанка » 30 серпня 2010, 09:24

це залежно з чого починати... А взагалі,"Мідний король" - для підлітків, а для жінок"Ритуал" чи "МАгам можна все"( я б перефразувала -чоловікам можна все :D )
Не бійтеся!

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 30 серпня 2010, 10:37

Злий Іван писав:Цікава тема, про читання, а опитування про музику.
Але результати опитування радують.

Я от також дуже полюбляю фантастику. Навіть подумую, чи самому не взятися за перо.
А от Дяченки не лізуть мені.

ха! - а я навіть не звернув увагу, що є опитування :)
а чому радують? Тобто: що б не порадувало?

Злий Іван
старець
старець

Повідомлення Злий Іван » 30 серпня 2010, 10:47

Рок і класика. Це мені як бальзам на душу.

прочанка
старець
старець

Повідомлення прочанка » 30 серпня 2010, 10:50

мені, до прикладу, радісно, що більшість опитуваних таке надає перевагу класиці...
Не бійтеся!

Just_me
Модератор
Модератор

Повідомлення Just_me » 30 серпня 2010, 11:05

А мені сумно, що майже ніхто не вибрав джаз. Це ж якраз музика для душі. Я проголосувала за класику, але довго вибирала, бо джаз люблю не менше :)
Відповідей на всі питання у вас ніколи не буде. Це – нормально. Не мучте себе. Але ніколи не обманюйте хворих, даючи їм фальшиві надії. Джиліан Берн.

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 30 серпня 2010, 11:08

Злий Іван писав:Рок і класика. Це мені як бальзам на душу.

взяв на себе сміливість проголосувати за джаз :D

Злий Іван
старець
старець

Повідомлення Злий Іван » 30 серпня 2010, 11:13

Душі бувають різні, тому й стільки жанрів музики, літератури тощо.
Я також розривався між роком та класикою.
А чому, щоби проголосувати за джаз потрібна сміливість? :pardon:

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 30 серпня 2010, 11:20

Злий Іван писав:...А чому, щоби проголосувати за джаз потрібна сміливість? :pardon:

це в контексті допису Just_me
а взагалі - шкода, що не передбачено голосуванням традиційногоірмолойного співу - джез з класикою і роком тоді для мене навіть не згадаються в якості можливості проголосувати, бо Ірмологіон: це і одне, і друге і третє і все що душа вкласти в молитву Богові :)

Злий Іван
старець
старець

Повідомлення Злий Іван » 30 серпня 2010, 11:21

Де таке можна послухати? Ніколи не встрічалося.

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 30 серпня 2010, 12:08

Злий Іван писав:Де таке можна послухати? Ніколи не встрічалося.

таке можна помолитися. Наприклад - зі студитами чи в Семінарії. Наприклад, якщо чули записаний сихівською парафією Різдва Богородиці "Канон Андрея Критського", то там о.Руслан Грех співає ірмологіонні автентичні ірмоси (або існують видані Семінарією Вечірня, Літургія Напередосвячених Дарів чи, студитами, Вечірня і Утрення, Об`ятія Отча тощо). В кожному разі - словами це не передаси, та і не знаю, чи можливо просто слухати а не співати-молитися...
Ми в Семінарії співали в чотири голоси (хоч подається лише мелодія, один голос) і це звучало і як джаз з роком-класикою :) ... але... дійшли (принаймі - я грішний) до того, що вся краса в співанні одним голосом... Хоча - спірне питання :)

Злий Іван
старець
старець

Повідомлення Злий Іван » 30 серпня 2010, 12:28

А пускають до Семінарії?

Повернутись до “Наша бібліотека”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей