Між іншим, учора завантажив із Нету одне пізнавальне відео (по-моєму, має воно відношення до старообрядців, не дивився ще серйозно). Мова була про зачаття поза законом. Код чоловіка (закон Ріта), про телегонію
http://rutube.ru/tracks/1730829.html?v= ... f8a062a585Знаємо з Біблії, що коли чоловік пристає до жінки (навпаки), то стає опісля з нею одним тілом. Отже, коли це є до шлюбу, ці недозволені статеві контакти) та й поза ним, то вже бачиться певна біда...
Страхом ще ніхто нічого не добився. Я думаю, що страхітливі розповіді про телегонію, ну ніяк не допоможуть підтримати до шлюбу чи після, чистоту.
Щодо православних, телегонії і дозволених контактів.... тутв мене теж виникає багато питань.
Не секрет вчення ПЦ про шлюб, розвід дається якщо друга половина, наприклад, захворіла сифілісом, снідом і т.д. Питання, якщо є дозвіл ПЦ на розвід то тут телегонія не канає? Чи як? Секс дозволений? Біди не буде?
Тим паче жінка тут як, як інкубатор виходить, та й код, хіба є тільки код чоловіка, а жінки?
Щодо старообрядців, тут взагалі інша пєсня. Якщо під час посту зачата дитина, то буде хворіти ціле життя, статевий акт тільки для того щоби завагітніти, 30, 40 дітей, не біда, про них думає Бог(звичано думає, але є деякі тонкощі, принаймі я так бачу).
Але якби про все думав тільки Бог, то й батьків і не треба було би.
Тут на думку приходять слова Шарля де Фуко: "Христос не має рук, ми його руки, в Христа немі ніг, ми його ноги". Отже, не бачи резону валити на Бога те, що можна і мусимо робити самі.
Береженого Бог береже
Може й так. Уявім ситуейшон, коли молода особа, вагітна, вдовіє, має дитину, виходить вдруге заміж(перший чоловік був дебіл, наприклад) тоді що, не родити других дітей, бо перший чоловік був не то? Не думаю, що ми настільки наївні, щоби вірити, що шлюб магічно зніме всі проблеми ( якщо вірити в телегонію)
Закон Ріта
Та сама телегонія, тільки з язичництва. Ось чого вартеє перл, що під час статевого акту, чоловік віддає жінці енергію 1 року свого життя
Брєд то всьо.
От такі пироги.