Хто що читає?

Модератори: Artur, ihor

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Re: Хто що читає?

Повідомлення о.Олег » 30 серпня 2010, 17:12

Злий Іван писав:А пускають до Семінарії?

та чому б ні?
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

Олюнька
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення Олюнька » 30 серпня 2010, 20:51

о.Олег писав:

та чому б ні?

А випускають? :D

Пропоную конкретизувати тему, книги чи музика?
Про музику говорилось також тут: Металл
Моє шанування! Ваша с. Катерина, МНІ

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 30 серпня 2010, 22:08

Олюнька писав:
о.Олег писав:

та чому б ні?

А випускають? :D

Пропоную конкретизувати тему, книги чи музика?
Про музику говорилось також тут: Металл

випускають раз на місяць впродовж семи років плюс літні, зимові та великопразничні вакації - все не так вже і зле :)
а щоб конкретизуватись тут на літературі - чи не могли б Ви (я не умію :pardon: ) перенести в Метал голосування по музиці. Адже це і єта бомба, яка постійно буде нас заставляти вибухати музикою :)
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

Олюнька
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення Олюнька » 31 серпня 2010, 10:19

Голосування закрите, тему Металл переіменувала на Музику
Моє шанування! Ваша с. Катерина, МНІ

andrivovk
старець
старець

Повідомлення andrivovk » 11 березня 2011, 23:14

Ну про Біблію я навіть не говорю, бо стараюся щодня читати її.Я люблю декілька книжок одночасно читати (тільки не розумійте буквально слово "одночасно").В даний момент читаю Етьєн Жільсон "Філософ і теологія", "Квіточки св.Франциска" і Св.Іван Касіян (із серії "Духовна спадщина святих отців - Том 5") а також Розважання на Великий Піст отця Клементія Сарницького, ЧСВВ.А ще давніше прочитав : Гілберт Честертон "Вічна людина", Паскаль "Думки про релігію", Жак Марітен, о.Анрі Мартен, "Задумайся над этим" (цікава про останні речі та вічні правди), "Отцы пустынники смеются", о.Йосиф Схрейверс "Моя небесна ненька", "Доказательства существования Бога", свв.Макарій, Іван Ліствичник,Антоній,Єваргій, "Невидима боротьба", "Дон Луіджі Оріоне", "св.Антоніо Кларет", "Тереза Нойман", "Вражена блискавкою", о.Михайло Щудло "Літургія", св.Альфонс Лігуорі "Настанови для праведного життя", "Шляхами наших прочан"(про чудотворні ікони Божої Матері), "св.Йосафат Кунцевич", "Хлопчик, з яким бавився Бог"(дуже рекомендую), "Духовні вправи" св.Ігнатія Лойоли, "св.Бенедикт, чоловік Божий", Марія Віновська "Падре Піо", о.Михайло Сопуляк "Посланці з таємного світу"(дуже раджу, про українського стигматика Степана Навроцького).

P.S.Якщо комусь якісь з них сподобалися, то більшість є в інтернеті. :Rose:
Хороші релігійні книги по теології, біблеїстиці http://esxatos.com/books

andrey s.
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення andrey s. » 12 березня 2011, 00:12

Незнаю,,натрапив тут на форумі на Клайв Стейплз Льюиз "Просто Християнство",,стало цікаво,,іще одного автора знайшов(посилання тут на форумі)..
Але маю проблему,,шукав в бібліотеках деяких,,нема..
А з компа читати довго, мені незручно ,зір напягається і це відволікає...
Вже думаю чи можливо роздрукувати,,і "перетравлювати" в такому виді...
Правда незнаю чи такі книги копіюються,,спробою..
Якщо в когось є досвід в цьому,,буду радий..
Дякую..
Є якась бібліотека в неті,,де можна вибрати??
З повагою ПРОСТО андрій!!! УГКЦ

andrivovk
старець
старець

Re: Re:

Повідомлення andrivovk » 14 серпня 2011, 13:53

о.Олег писав:цікава книжечка з видавництва Свічадо "Таємний Сад" (може тут http://www.svichado.com/multimedia.html хтось зуміє скачувати?) Френсіс Годґсон Бернет. Не пожалкуєте :)

Прочитав.Ніби не жалкую. :) Але там не можна скачати.Мусів скачати рос.мовою.І фільм дивився.

Nazariusz
дописувач
дописувач

Повідомлення Nazariusz » 16 серпня 2011, 16:02

Зараз читаю вибране з творів св. Йоана Касіяна з серії "Духовна спадщина Святих Отців" (вид. Місіонер), ну а з іншої літератури потрохи читаю історію зарубіжного мистецтва та збираюсь читати катехизм "Христос - наша Пасха":)
"...Хто не зі Мною, той проти Мене, і хто не збирає зі Мною, той розкидає"(Мт. 12:3)

Georgij
старець
старець

Повідомлення Georgij » 19 серпня 2011, 12:57

Прочитав вже мабуть вшосте "Ісус відвідує тебе" Регіс та Майза Кастро, Видавництва Апостол. Є над чим порозважати, рекомендую.
Гнітять мене гріхи, але вони не здолають Божого милосердя до мене.

andrivovk
старець
старець

Повідомлення andrivovk » 19 серпня 2011, 22:47

Georgij писав:Прочитав вже мабуть вшосте "Ісус відвідує тебе" Регіс та Майза Кастро, Видавництва Апостол. Є над чим порозважати, рекомендую.

А про що ці книжки?Я бачив такі продаються.Це якісь роздуми, історії чи щось інше? :pardon:

Georgij
старець
старець

Повідомлення Georgij » 31 серпня 2011, 18:55

andrivovk писав:А про що ці книжки?Я бачив такі продаються.Це якісь роздуми, історії чи щось інше? :pardon:

Уявіть, що у двері середньостатистичної сімї посткав Ісус... І побачив, як вони, як більшість ніби-то християн живе....
Правда Ісус прийшов спасти... а от чи відкрита людина на спасіння? Насіння спасіння, нажаль, часто падає в тернину.... край дороги.... на камінь.... Бачу ви багато чиаєте, цікава була б ваша думка, або просто відгук :)

andrivovk
старець
старець

Повідомлення andrivovk » 31 серпня 2011, 20:04

Georgij писав:...цікава була б ваша думка, або просто відгук :)

Якщо не помиляюсь (не впевнений), то здається ця книжка має дозвіл єпископа з Івано-Франківська.То ніби добра, раз так. :)

andrivovk
старець
старець

Re: Книги

Повідомлення andrivovk » 23 травня 2012, 18:15

"Проблеми католиків у тому, що вони мало читають." Св.Пій Х

andrey s.
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення andrey s. » 23 травня 2012, 18:46

andrivovk писав:"Проблеми католиків у тому, що вони мало читають." Св.Пій Х

ага :) , або надто багато всякого різного.
Справді мало читаєм, особливо Святе Письмо.

Georgij
старець
старець

Повідомлення Georgij » 23 травня 2012, 23:57

andrey s. писав:
andrivovk писав:"Проблеми католиків у тому, що вони мало читають." Св.Пій Х

ага :) , або надто багато всякого різного.
Справді мало читаєм, особливо Святе Письмо.

Стикався з тим, що спілкуючись з багатьма вірними і цитуючи Святе Письмо мене виправляли, мотивуючи тим, що з візіонерської літератури вони "знають" як то було докладніше... :pardon: Мене то вражає, що може бути Вищим від читання Святого Письма. Але то правда, більшість католиків всетаки мало читають СП. Протестанти нас в цьому перевищують...напевне :oops:
Крім Святого письма я даааавно вже нічого не читав, хіба ще так, троха в неті, але то не то :(

viter
Модератор
Модератор
Контактна інформація:

Повідомлення viter » 24 травня 2012, 08:26

Georgij писав: Протестанти нас в цьому перевищують...напевне :oops:

І що з того, що більше читають Святе Письмо? Читали і читають, але як були далеко від Христової Церкви, так і далі є. Кількість не означає якість.
Господи Ісусе Христе Сину Божий, помилуй мене грішного.

vitalko
старець
старець

Повідомлення vitalko » 24 травня 2012, 09:03

Georgij писав:Стикався з тим, що спілкуючись з багатьма вірними і цитуючи Святе Письмо мене виправляли, мотивуючи тим, що з візіонерської літератури вони "знають" як то було докладніше... :pardon:

Чи не черговий це підступ :evil:, який прагне завжди щось поставити вище Бога? Чогось мені здається що так. Знаю для себе одне, що навіть якщо б комусь з"явився сам Христос і говорив щось іншого ніж Церква - слухати не буду! А на загал, такі речі треба дуже детально перевіряти, і то не самому а з відповідним проводом, бо зло маскується під кого хочеш. Занадто багато ми прагнемо таких от чудес, не помічаючи очевидних речей. Бо коли маєш віру, що приймаєш самого Ісуса Христа в Євхаристії, то чи треба ще чогось(кажу це насамперед собі, маловіру)? Віри бракує нам..... :(
"Для чого шукаєш ти для себе почесті в інших? Поважай сам себе, і ніхто не принесе тобі безчестя."
св. Йоан Золотоустий

andrey s.
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення andrey s. » 24 травня 2012, 09:06

viter писав:
Georgij писав: Протестанти нас в цьому перевищують...напевне :oops:

І що з того, що більше читають Святе Письмо? Читали і читають, але як були далеко від Христової Церкви, так і далі є. Кількість не означає якість.

:) , у нас Католиків такий норов, що ого-го.(це доречі не ревність)
Та мова за нас, як ми близько до Бога????(і повірте, ми блищими когось віддаливши не станем, і доречі таким чином когось не вбережем від схизми, від віддалення від Церкви Його)
Чи по факту шо ми Католики, працювати, читати Святе Письмо чи молитись вже не треба???
Так, ми Католики могли би більше читати Святе Письмо, ато умних Католиків розвелось багато....
В кінці кінців це справа особистого спасіння, бо багато "умних" будуть зброєю лукавого.(самі того не відаючи)
А вся правда про все Там Є, у Святому Письмі.(якщо говорити за читання, а не в якомусь сенсі фанатичне поклоніння )
Бог є всюди, але Церква дає можливість бачити Його.

viter
Модератор
Модератор
Контактна інформація:

Повідомлення viter » 24 травня 2012, 12:56

andrey s. писав:ми блищими когось віддаливши не станем,

Ніхто їх не віддаляє - самі себе віддаляють.
andrey s. писав:і доречі таким чином когось не вбережем від схизми, від віддалення від Церкви Його

А яким чином вбережем? Фальшивою поблажливістю (чи може щирою)? Закриванням очей на заперечення правди? А ну, скільки на на нашому форумі протестантів, що хотіли навернутися до Католицької Церкви і через мої дописи не зробили цього? Обізвіться протестанти, бо мені справді важливо знати це.
andrey s. писав:Чи по факту шо ми Католики, працювати, читати Святе Письмо чи молитись вже не треба???

В моєму дописі і натяку на це нема.
andrey s. писав:Так, ми Католики могли би більше читати Святе Письмо,

Я би радше сказав "Так, я Католик міг би більше читати Святе Письмо", бо я не знаю і близько скільки його читають інші католики (католиків дуже багато).
Господи Ісусе Христе Сину Божий, помилуй мене грішного.

andrey s.
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення andrey s. » 24 травня 2012, 15:29

viter писав:.................

З Вашого дозволу я без цитуваннь.
Що стосується Протестантів, тут без коментарів, бо мова не про них.(зараз не про Протистантів...давайте поговорим за Католиків, зокрема Греко-Католиків)
Мова за нас, Католиків...
І доречі, я мав на увазі себе і баагатьох своїх знайомих, які в принципі могли би більше самі читати Святе Письмо, а не чиїсь думки які його пояснюють, тим більше якщо той "Умовний хтось" не є Святим.
Я давно помітив такий собі "комплекс Католицький" коли мова заходить за Святе Письмо.
Людоньки, та самі спитайте себе, а чому така реакція внутрішня????
Це ж Святе Письмо, при чім тут протестанти??
Чи когось колить що я можу сказати, що ТАК, конкретно у цьому я можу повчитись у когось, звичайно будучи собою.
Чому так все складно?(тим паче що це Християни)
Я тут не говорю за якусь уявну спільність, ні.(хоч насправді вона не уявна, просто ми сліпі поки що...напевне так хоче Бог, і це Амінь)
Є питання які ми собі повинні задавати, але я не збираюсь у цьому комусь допомагати. :pardon:
Є я, який міг би більше приділяти часу читанню Богонатхненного Святого Письма.( Є мої друзі і знайомі, разом з якими я спробую зрозуміти, а чому це так???)
І є моя гордість, яка дуууже часто є на заваді до пізнаннь Божої Правди, яка доречі Є Усюди..
Та і ще багато чого є :) , але це оффтоп.

Чи такої проблеми у Католиків нема???(можливо я помиляюсь, радо, справді буду радий помилитись)
Дякую!! :Rose: (в моєму дописі нема агресії, і у попередньому також :oops: )

Georgij
старець
старець

Повідомлення Georgij » 24 травня 2012, 15:44

vitalko писав:
Чи не черговий це підступ :evil:, який прагне завжди щось поставити вище Бога? Чогось мені здається що так. Знаю для себе одне, що навіть якщо б комусь з"явився сам Христос і говорив щось іншого ніж Церква - слухати не буду! А на загал, такі речі треба дуже детально перевіряти, і то не самому а з відповідним проводом, бо зло маскується під кого хочеш. Занадто багато ми прагнемо таких от чудес, не помічаючи очевидних речей. Бо коли маєш віру, що приймаєш самого Ісуса Христа в Євхаристії, то чи треба ще чогось(кажу це насамперед собі, маловіру)? Віри бракує нам..... :(

Але скільки жіночок сповідаються, причащаються, моляться девятниці, вервиці різні, читають Велику Обітницю і т.д. і елементарно після цих практик вже не стає часу на читання СП, чи бажання?(мовляв нічого там не розумію...). А потім коли спілкуються з протестантами на важливі теми, замість розумних відповідей, чи пак наведення цитат зі СП, на захист своєї віри, крім агресії і недолугості нічим не відповідають. Яка користь з такого "католицизму"?, де спасіння? Де черпати справжню віру як не в СП???
Ми на парафії ініціювали створення біблійного гуртка. Спочатку ходило 30 людей(мало звичайно), гурток триває більше як пів року, але тепер приходить 10-12людей , а деколи менше...:sorry: ... А ті жіночки, що спочатку приходили, а тепер ні, як читали візіонерство і т.д., так і продовжують, а СП - ні!

andrey s.
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення andrey s. » 24 травня 2012, 21:33

Georgij писав: А потім коли спілкуються з протестантами на важливі теми, замість розумних відповідей, чи пак наведення цитат зі СП, на захист своєї віри, крім агресії і недолугості нічим не відповідають. Яка користь з такого "католицизму"?, де спасіння? Де черпати справжню віру як не в СП???

п.Георгію, суто з поваги до Вас висловлюсь і ніяким чином не перечу Вам, скоріш доповню. ( розумію що Ви це напевне розумієте, впевненний у цьому. Але просто хочу на цьому закцентувати)
Напевне я розумію про що Ви казали, і у цьому маєм схожі бачення.
Але, але те про що Ви написали(в цитаті) не має бути мотивацією...ні, це все можливе як додаток, тобто людина може цим користати, але всетаки мотив до читання Святого Письма має бути інший.(з моєї точки зору, яка в принципі і не моя, так десь підслухав чи підчитав, і повністю погоджуюсь з цим)
І саме ради спасіння цього всього може і не бути.
Часто, підкреслю, часто(звичайно не завжди, це як Бог скерує), захист віри заключається в смиренному мовчанні.(хто там що би не говорив, цитуючи Святе Письмо, це не значить що відповідати треба так само, тобто тим самим)
Всетаки Страх Божий дууже корисна штука..(мені страшно так чинити, часто. Але так само і страшно так не вчинити, коли Він вкаже на потребу цього. І щоб не було страшно це сплутати, потрібно витривати самому у Святості, призиваючи Його в поміч звичайно)
Такі речі наперед захоронюються в середині, тільки вже потім, коли потрібно, це виявляється на Його Славу, звичайно.
Тай важлива не кількість, а регулярність.(в читанні)
І саме ради Спасіння Душі Своєї.(якщо хто читає щоб інших спасати..то не знаю.. Нехай Господь укріпить їх.(тішу себе тим, що вони вибрані, про решта це не моя справа) Я тільки ради свого, тобто це звернення до мене особисто, першого серед грішників.)
Десь так, я це все підозрюю :oops:
Дякую.

vitalko
старець
старець

Повідомлення vitalko » 25 травня 2012, 10:40

Georgij писав:А ті жіночки, що спочатку приходили, а тепер ні, як читали візіонерство і т.д., так і продовжують, а СП - ні!

Ото ж бо і воно.... :( І з духовної практики(як і з будь якого Божого дару) можна зробити собі божка і йому вклонятися. Тим більше з візіонерством(тому я і згадав про :evil:) бо видно по плодах чиїх це рук справа..... :(
"Для чого шукаєш ти для себе почесті в інших? Поважай сам себе, і ніхто не принесе тобі безчестя."
св. Йоан Золотоустий

Georgij
старець
старець

Повідомлення Georgij » 25 травня 2012, 15:03

:(

andrivovk
старець
старець

Повідомлення andrivovk » 11 липня 2012, 20:32

Прочитав коротеньку, але цікаву книгу Тита Колліандера (православного фіна) "Вузький шлях". Про внутрішнє життя, а зокрема і про умову молитву. Прочитайте собі. Можна за один-два дні тих кілька сторінок прочитати.

andrey s.
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення andrey s. » 11 липня 2012, 20:39

andrivovk писав:..............а зокрема і про умову молитву.

Цо то таке??? Тобто це так називається , чи просто описка?

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 11 липня 2012, 21:03

andrey s. писав:

шукайте "умная молитва"
З повагою, о.Олег

наприклад http://www.isfarinka.ru/print.php?news.699

andrey s.
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення andrey s. » 11 липня 2012, 21:35

о.Олег писав:
andrey s. писав:

шукайте "умная молитва"
З повагою, о.Олег

наприклад http://www.isfarinka.ru/print.php?news.699

АААААААА, аж тепер допер..жираф :D (знаки оклику треба ставити, ато умови всякі мерещаться)))))))
:oops:
І так, підозрюю, що молитва ще Та...і тут щоб зрозуміти напевне потрібно молитись. А може і ні. Незнаю, тобто роуму тут нічого робити. :pardon:

andrivovk
старець
старець

Повідомлення andrivovk » 11 липня 2012, 21:44

В нас тут була ще десь тема "Ісусова молитва".Це приблизно те саме.

andrey s.
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення andrey s. » 11 липня 2012, 22:08

andrivovk писав:....Це приблизно те саме.

А я подумав..без "приблизно", тобто думав те саме.
Ви читали, п.Андрію, то яка на Ваш погляд різниця між тою що в темі "Ісусова Молитва" і поданим тут. Там в кінці тільки "мене грішного", а тут "мя" (типа мене, а грішність то і так ясно, що в принципі і може послужити всяким "розумуванням", принциповим різницям....але то комусь, і тільки може. Мені те саме.)
Ну то як. :Search: , з погляду того хто читав?
Дякую.

Повернутись до “Наша бібліотека”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей