neoxgeforce писав:А можна цей талант заслужити?
Любов - це дар. А дар не можна заслужити. Дар можна хіба що просити. Заслужити можна спреведливу винагороду. Думаю, що для людини важко заслужити любов.
neoxgeforce писав:А можна цей талант заслужити?

Yur писав:Земна і Божа любов. Як її поєднати ..

Олюнька писав:Yur писав:Земна і Божа любов. Як її поєднати ..
А земна любов існує?

Yur писав:Очевидно так, коли є неземна ..
Олюнька писав:Yur писав:Очевидно так, коли є неземна ..
не завжди доведення від протилежного спрацьовує![]()
Любов то Божий дар, інакше це не любов, нмсд.
Олюнька писав:Yur писав:Очевидно так, коли є неземна ..
не завжди доведення від протилежного спрацьовує![]()
Любов то Божий дар, інакше це не любов, нмсд.
Yur писав:...Перелюбники...
о.Олег писав:Yur писав:...Перелюбники...
а - то це Ви блуд "земною любов'ю" називаєте? Ні - це нелюбов, та і не земне - бісівське породження
В кожному разі - дуже прошу передивитися тему розмови: ми не про це говорили
[о.Олег] viewtopic.php?f=9&t=1559&start=150#p26744
Yur писав:о.Олег писав:Yur писав:...Перелюбники...
а - то це Ви блуд "земною любов'ю" називаєте? Ні - це нелюбов, та і не земне - бісівське породженняВ кожному разі - дуже прошу передивитися тему розмови: ми не про це говорили
[о.Олег] viewtopic.php?f=9&t=1559&start=150#p26744

Just_me писав:Особисто я не надавала б поняттю "земна любов" одразу якогось негативного грішного відтінку.
Земна любов - це та, якою нас люблять батьки, сестри, брати, бабусі і дідусі. Згодна, вона те така висока як любов, про яку ви говорите. І проявляємо її ми часто у фізичному контакті - суджу по собі, бо таких теплих відчуттів як тоді, коли обнімаю когось зі своїх рідних, навряд чи маю, наприклад, говорячи з ними по телефону. Так, вона не має ознаки трансцендентності, але погодьтеся, не всім дано любити чи бути любимим трансцендентною любов"ю. Біда в тому, що 99 відсотків людей страждають від відсутності звичайної людської, земної любові в її хорошому розумінні. Я віддаю звіт собі, що треба шукати не земної любові, але людська пирирода така, що саме вона дарує приємні миті, а тої трансцендентної любові велика частина людей в житті ніколи не знаходить. Як на мене, якби було більше звичайного людського тепла, то і менше страждали б від депресій та психічних розладів, менше було б тих, котрі безцільно проживають життя в якихось пошуках чи очікуванні дива. Не можна шукати трансцендентної любові, якщо спочатку не знайти земну
о.Олег писав:але ж ні - я уважно читав: Ви на допис Олі написали філософське "любов земна і небесна як їх поєднати" а тоді підкріпили розрізнення цитатою про перелюбників.
Just_me писав:Особисто я не надавала б поняттю "земна любов" одразу якогось негативного грішного відтінку.
Земна любов - це та, якою нас люблять батьки, сестри, брати, бабусі і дідусі. Згодна, вона те така висока як любов, про яку ви говорите. І проявляємо її ми часто у фізичному контакті - суджу по собі, бо таких теплих відчуттів як тоді, коли обнімаю когось зі своїх рідних, навряд чи маю, наприклад, говорячи з ними по телефону. Так, вона не має ознаки трансцендентності, але погодьтеся, не всім дано любити чи бути любимим трансцендентною любов"ю. Біда в тому, що 99 відсотків людей страждають від відсутності звичайної людської, земної любові в її хорошому розумінні. Я віддаю звіт собі, що треба шукати не земної любові, але людська пирирода така, що саме вона дарує приємні миті, а тої трансцендентної любові велика частина людей в житті ніколи не знаходить. Як на мене, якби було більше звичайного людського тепла, то і менше страждали б від депресій та психічних розладів, менше було б тих, котрі безцільно проживають життя в якихось пошуках чи очікуванні дива.
Just_me писав: Не можна шукати трансцендентної любові, якщо спочатку не знайти земну
Yur писав:Як можна шукати земне, маючи на меті небесне (трансцедентне)?
Just_me писав: Бо земна любов дає, нмд, можливість розвиватися далі. Це як перший крок до пошуку Божої любові.
Бо мені, з усією повагою, Ваша фраза прозвучала "Як можна просто робити розминку, коли ви хочете стати солістом театру опери та балету?"
Не можна шукати трансцендентної любові, якщо спочатку не знайти земну
Just_me писав:Людина, котру ніхто не любить, не має натхнення ані сил думати про високе.
Yur писав:А коли справді нікому любити на цій землі. Скільки сиріт, покинутих, калік ..
А ви кажете.
Just_me писав:Yur писав:А коли справді нікому любити на цій землі. Скільки сиріт, покинутих, калік ..
То любіть їх. Так малій кількості людей приходить в голову думка усиновити дитину. Дуже рідко з дитини, котра виросла в дитячому будинку, виходить добрий батько чи мати, добрий християнин. Бо їм самим спочатку бракує любові.
Just_me писав:Досі ніяк не зрозумію, як ви хочете запалити багаття без іскри? Як, на вашу думку, людина без земної любові може осягнути небесну? Як можете, опишіть той механізм і приведіть приклад, бо я щиро не знаю.
А ви спробуйте відчути те, що відчувала матір Тереза. Чим горить її багаття любови.
Зрештою, ви уже казали про розрізнення між людським і трансцедентним. І вроді би поруч одне з одним, але так нездолано далекі ..
vitalko писав:Тому й таке розрізнення для мене виглядає дивно.
Ось призначений Цей багатьом на падіння й уставання в Ізраїлі, і на знак сперечання (Луки 2:34)
Не думайте, що Я прийшов, щоб мир на землю принести, Я не мир принести прийшов, а меча.
Я ж прийшов порізнити чоловіка з батьком його, дочку з її матір'ю, і невістку з свекрухою її.
І: вороги чоловікові домашні його!
Хто більш, як Мене, любить батька чи матір, той Мене недостойний. І хто більш, як Мене, любить сина чи дочку, той Мене недостойний.
І хто не візьме свого хреста, і не піде за Мною слідом, той Мене недостойний. (Матвія 10:34-38)
Промовив тоді Ісус учням Своїм: Коли хоче хто йти вслід за Мною, хай зречеться самого себе, і хай візьме свого хреста, та й іде вслід за Мною. (Матвія 16:24)
Чи ви думаєте, що прийшов Я мир дати на землю? Ні, кажу вам, але поділ! (Луки12:51)
Коли хто приходить до Мене, і не зненавидить свого батька та матері, і дружини й дітей, і братів і сестер, а до того й своєї душі, той не може буть учнем Моїм! (Луки14:26)
Just_me писав:Людина, котру ніхто не любить, не має натхнення ані сил думати про високе.

Olya писав:Just_me писав:Людина, котру ніхто не любить, не має натхнення ані сил думати про високе.
На мою думку тут трохи таке замкнене коло. Якщо людина має любов в серці і любить, то і її є кому любити. Якщо людина нікого не любить, то і її недолюблюють і звичайно, що вона не буде думати про високе, бо любові то немає.

Olya писав:Так. Це як казала св. Тереза :"Любити, а не бути любимими!"
...Дай мені, Господи:
Втішати – а не чекати утішення
Розуміти – а не чекати розуміння
Любити – а не чекати любові.
Бо даючи - отримуємо,
прощаючи - отримуємо прощення;
а помираючи - воскресаємо до вічного життя.
Амінь
vitalko писав:Ось призначений Цей багатьом на падіння й уставання в Ізраїлі, і на знак сперечання (Луки 2:34)
ну то тепер, будь ласка, поясніть, що ви цим хочете донести.....
Звичайно, не всім таке до снаги і ніхто осуджувати за це не стане. Але треба уміти розрізняти й не прирівнювати земне до Божого. Бо це вже від лукавого

vitalko писав:Звичайно, не всім таке до снаги і ніхто осуджувати за це не стане. Але треба уміти розрізняти й не прирівнювати земне до Божого. Бо це вже від лукавого
Тоді задам питання по іншому: що конкретно для вас є виявом земної любові а що - трансцедентної? Але дайте, будь-ласка, власну чітку відповідь(не цитату з Св. Письма), бо я не можу зрозуміти, що саме ви маєте на увазі.
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 5 гостей