+Знущання з УКРАЇНИ сьогодні+

говоримо про все на світі

Модератори: Artur, ihor

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Re: +Знущання з УКРАЇНИ сьогодні+

Повідомлення о.Олег » 16 липня 2010, 09:31

Sotnik писав:Те, що...

відповідно до теми цього розділу - повністю погоджуюсь. А в конкретному випадку побиття священиком людини - не скажу нічого нового, звичайно, але все описане (і з чим погоджуюся) ще раз підкреслює той факт, що наші люди дуже поділені, охочі до чвар та ранимі і зболені, але це в жодному разі не відміняє того факту, що, хоч і болить бідного священика, що Патріарх своїм годинником згіршує багатьох людей і в певній мірі заважає проповідувати та збирати кошти на Храм (може ще щось болить цього священика, але), відреагував він дуже зле і має за це відповісти. Розумію, що Законодавець і Суддя всіх Скаже Своє Слово і запрошую всіх не лише обурюватися, а помолитися за спасення душі раба божого-священика, що вчинив гріх, але тут хотів би наголосити, що і суд людський має відреагувати не лише на рівні розмов, а на рівні Закону України. Трапитись таке може будь з ким (люди грішні) і, якщо йтиметься про священика УГКЦ - буду вимагати втручання компетентних органів Держави
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

Sotnik
постійний дописувач
постійний дописувач
Контактна інформація:

Повідомлення Sotnik » 17 липня 2010, 06:16

Амінь. :Rose:
Ось і Блаженніший Любомир каже, що політичний суверенітет напряму залежить від того, наскільки ми прагнемо виконувати Господні заповіді:"..Це справді Божий дар для нашого народу, яким Господь благословляв нас у міру того, як ми старалися виконувати Його святу волю. ..." (http://www.ugcc.org.ua/1312.0.html?&L=0). Головне, щоб і в цьому прикладі суспільство могло побачити не якесь безглузде покарання, а саме Божу руку і мудрість.
"...досконало надійтеся на ту ласку, що вам приноситься об’явленням Ісуса Христа." (1 Пет 1:13)

romanm
старець
старець

Повідомлення romanm » 23 липня 2010, 10:42

http://unian.net/ukr/news/news-387844.html

Має рацію Андрухович?Ділити все то діло потрібно, яке зараз є і буде лад та спокій?

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 23 липня 2010, 11:52

romanm писав:http://unian.net/ukr/news/news-387844.html

Має рацію Андрухович?Ділити все то діло потрібно, яке зараз є і буде лад та спокій?

хто ж дасть? Та і не зовсім це так категорично у Андруховича. А от покійний полковник Василь Іванишин (Тризуб Степана Бандери) точно був за те, щоб Крим відділити від України.
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

viter
Модератор
Модератор
Контактна інформація:

Повідомлення viter » 23 липня 2010, 12:08

Я також гадаю, що краще ніж має загинути Україна, то краще відділитися від тих регіонів для яких Україна байдужа.
Господи Ісусе Христе Сину Божий, помилуй мене грішного.

romanm
старець
старець

Повідомлення romanm » 23 липня 2010, 12:24

quote= о. Олег
хто ж дасть?

Та поки можна буде щось з того усього мати, то звичайно не дадуть. А як тільки, то все закінчиться, думаю, проблем не буде.З усією повагою,але на Сході проживає зовсім інший етнос. Може і справді вистачить щоби племена "українські" один одного ганьбили поки, що тільки язиками?
Я, наприклад, не проти розділення, не бачу необхідності в ефімерному єдинстві. Чи то я вже підриваю підвалини України? :)

viter
Модератор
Модератор
Контактна інформація:

Повідомлення viter » 23 липня 2010, 12:41

romanm писав:Я, наприклад, не проти розділення, не бачу необхідності в ефімерному єдинстві. Чи то я вже підриваю підвалини України? :)

Нема вже що підривати :(

Sotnik
постійний дописувач
постійний дописувач
Контактна інформація:

Повідомлення Sotnik » 23 липня 2010, 16:02

На Сході і Заході України існують взаємні непорозуміння, які, здається, ніхто з політичних партій і не намагається подолати. Той стереотип, який склався на Заході, можна побачити, наприклад, у вищезгаданій Романом статті. А той стереотип, який склався на Сході, не важко побачити у словах Патріарха РПЦ, наприклад: "...Национализм как явление существует в любой стране — всегда есть люди, которые считают, что благо своего собственного народа нужно строить, ни перед чем не останавливаясь, и если созидание блага влечет за собой страдания других, это не играет никакой роли. Вот почему национальная идентичность, создаваемая при помощи национализма, никогда не бывает прочной: если вы строите благополучие на неблагополучии другого, если вы работаете не «за», а «против», если вы дружите с другими только для того, чтобы дружить «против врага», вы умножаете зло, вы развиваете негативную энергетику, которая в первую очередь будет губить сам народ, превращая его в монстра, опасного для других."(http://pravoslavye.org.ua/index.php?r_t ... o&id=33253)
Тобто на Сході домінуючою є думка, що націоналізм, який пропонується Західною Україною, грунтується саме на ненависті, а не на любові.
"...досконало надійтеся на ту ласку, що вам приноситься об’явленням Ісуса Христа." (1 Пет 1:13)

Sotnik
постійний дописувач
постійний дописувач
Контактна інформація:

Повідомлення Sotnik » 23 липня 2010, 17:09

[quote="viter"]Я також гадаю, що краще ніж має загинути Україна, то краще відділитися від тих регіонів для яких Україна байдужа.[/quote]

Навіщо думати про те, що, по-перше, зробити зараз нереально, а, по-друге, не є політично грамотним?
Краще зосередтись на місцевих виборах. Якщо, припустимо, в Галичині вдасться збудувати суспільство без корупції, з високим рівнем пошани до людей з боку місцевих органів влади, з високим рівнем саме суспільно-політичних відносин і т.ін., то вона стане взірцем, джерелом натхнення для решти України. І це, крім іншого, політично доцільно для виборів Президента та ВР.

viter
Модератор
Модератор
Контактна інформація:

Повідомлення viter » 23 липня 2010, 17:20

Sotnik писав:Краще зосередтись на місцевих виборах. Якщо, припустимо, в Галичині вдасться збудувати суспільство без корупції, з високим рівнем пошани до людей з боку місцевих органів влади, з високим рівнем саме суспільно-політичних відносин і т.ін., то вона стане взірцем, джерелом натхнення для решти України. І це, крім іншого, політично доцільно для виборів Президента та ВР.

Хотів би я щоб так було, але мені це видається нереальним при сьогоднішній центральній владі.

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 23 липня 2010, 18:53

Sotnik писав:... Якщо, припустимо, в Галичині вдасться збудувати суспільство без корупції...

а тим часом нмд саме Галичина твердоі незламно корумпована частина України... :( Помиляюся?

romanm
старець
старець

Повідомлення romanm » 23 липня 2010, 20:20

а тим часом нмд саме Галичина твердоі незламно корумпована частина України... :( Помиляюся?

Галичина взагалі окрема " пісня". Як на мене, то МІФ, про те, що зараз звідси можливий якеийсь рух до повернення якоїсь більш - менш українскості вже починає пропадати, чи пропав. Щодо корупції, то також, нічого, веселого думаю, немає.

Але питання, чи розділ України, або давайте назвемо це,федералізацією змінить ситуацію на краще? Може реально не "мучити скотину" а залишити тим хто хоче бути з Росією, Росію, тим хто хоче до інших союзів, до інших. Тут мова не йде тільки про Схід, але, думаю, проблема ні чим не менша також з боку румунів і т.д.

Яке майбутнє того всього під назвою Україна? Я, якщо чесно, нічого доброго не бачу. І не тому, що при владі помаранчеві чи біло - голубі. Як показує і показала практика, ні одні ні інші нічого конкретного не можуть зробити, чи не хочуть. На народ, особливо в Галичині, я би не надіявся. Немає ні єдності, ні чогось такого, що можна було би назвати якимось прикладом для інших частин України. Навпаки.

Sotnik
постійний дописувач
постійний дописувач
Контактна інформація:

Повідомлення Sotnik » 23 липня 2010, 20:28

[quote="romanm"][quote]
...
Але питання, чи розділ України, або давайте назвемо це,федералізацією змінить ситуацію на краще? Може реально не "мучити скотину" а залишити тим хто хоче бути з Росією, Росію, тим хто хоче до інших союзів, до інших. Тут мова не йде тільки про Схід, але, думаю, проблема ні чим не менша також з боку румунів і т.д. ...
[/quote]

Роман, я намагаюсь, в данному випадку, говорити про реальні речі, а не про те, що від нас не залежить.

romanm
старець
старець

Повідомлення romanm » 23 липня 2010, 20:31

Роман, я намагаюсь, в данному випадку, говорити про реальні речі, а не про те, що від нас не залежить

Ні, ні, я розумію, просто думки вголос.

Sotnik
постійний дописувач
постійний дописувач
Контактна інформація:

Повідомлення Sotnik » 23 липня 2010, 20:34

[quote="viter"]
Хотів би я щоб так було, але мені це видається нереальним при сьогоднішній центральній владі.[/quote]

А докласти максимум власних зусиль до цього реально? В першу чергу, духовних зусиль, і крім того політичних/суспільних. У будь-якому випадку Вам же не буде за це соромно і Ви нічого не втрачаєте. А, якщо вдасться досягнути Божої ласки, то отримуєте дуже багато.
І я вірю, що це можливо зробити. :Rose:
Це реально.

Sotnik
постійний дописувач
постійний дописувач
Контактна інформація:

Повідомлення Sotnik » 23 липня 2010, 20:45

[quote="о.Олег"]
а тим часом нмд саме Галичина твердоі незламно корумпована частина України... :( Помиляюся?[/quote]

Даремно іронізуєте, отче.
Наприкінці 90-х років, коли кримінальною столицею України був Дніпропетровськ, Господь Бог зглянувся на наші молитви і звільнив людей від залежності криміналу. Я не кажу про справу Лазаренко, а про відвертий жахливий кримінал, який Ви бачили, скоріш за все, лише у фільмах. Просто взяв і звільнив. Це було диво. Проте ці люди виявили шалену невдячність, в першу чергу Богу, і відповідно повели себе. І де вони зараз? Маю на увазі і Кучму з Деркачем, і Тимошенко зі своєю командою, і ін.
Чому Галичина? Бо там люди найбільш віруючи і активні...

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 24 липня 2010, 06:40

Sotnik писав:..Даремно іронізуєте, отче...

не іронізував, що Ви. Просто неодноразово стикаюся з тим, що у нас вимагають хабара. Від друзів, що мешкають в інших регіонах країни постійно чую, що Львів - чиненайбільш корумповане місто України... :(

Sotnik
постійний дописувач
постійний дописувач
Контактна інформація:

Повідомлення Sotnik » 24 липня 2010, 18:27

[quote="о.Олег"]
не іронізував, що Ви. ...
[/quote]

Вибачте, отче. Просто я не вважаю, що Львів більш корумпований, ніж інші міста. Тому вирішив, що Ви іронізуєте :Rose:

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 24 липня 2010, 19:30

Sotnik писав:Вибачте, отче. Просто я не вважаю, що Львів більш корумпований, ніж інші міста. Тому вирішив, що Ви іронізуєте :Rose:

сперечатися не буду - надіюся, що Ви маєте рацію. Але те, що преславута західна релігійність не надто має позитивного впливу на корумпованість галицького суспільства - факт, серед якого живу...

romanm
старець
старець

Повідомлення romanm » 26 липня 2010, 21:34

Галичина, тепер, тим більше, не є і не буде ніяким рушійом ніяких процесів. І даремно наші депутати іт.д. роблять хорошу іну при поганій грі, як от http://wz.lviv.ua/pages.php?atid=84784
Я. особисто, думаю що Андрухович,все - таки, має рацію. Так буде і добре як для одних (Схід) так і для інших(Захід). І можна буде любитися на дистанції.

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 27 липня 2010, 06:00

romanm писав:Галичина, тепер, тим більше, не є і не буде ніяким рушійом ніяких процесів. І даремно наші депутати іт.д. роблять хорошу іну при поганій грі, як от http://wz.lviv.ua/pages.php?atid=84784
Я. особисто, думаю що Андрухович,все - таки, має рацію. Так буде і добре як для одних (Схід) так і для інших(Захід). І можна буде любитися на дистанції.

а Ви не думаєте, що поділена Україна буде проковтнута з одного боку Росією, з іншого ЄС? Щезне.

viter
Модератор
Модератор
Контактна інформація:

Повідомлення viter » 27 липня 2010, 08:38

Те, що буде проковтнуте Росією точно щезне, але в Криму і Донбасі Україна все одно вже щезла (серце кров'ю обливається коли думаю про це). Решта ж України ніким не буде поглинута (хіба що насильно). Що ж до ЄС, то хіба ті країни які приєдналися до нього щезли?
Це все роздуми, а як буде - одному тільки Богові відомо.

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 27 липня 2010, 12:43

viter писав:Те, що буде проковтнуте Росією точно щезне, але в Криму і Донбасі Україна все одно вже щезла (серце кров'ю обливається коли думаю про це). Решта ж України ніким не буде поглинута (хіба що насильно). Що ж до ЄС, то хіба ті країни які приєдналися до нього щезли?
Це все роздуми, а як буде - одному тільки Богові відомо.

боюся - щезають. Особливо, якщо брати християнський аспект... А Крим та Донбас - українські росіяни. НМД як тільки Україна дасть слабинку тереторіальній цілісності - почнеться незворотній процес розділу держави і не думаю, що якась частинка збереже свою суверенність...

romanm
старець
старець

Повідомлення romanm » 27 липня 2010, 21:01

боюся - щезають. Особливо, якщо брати християнський аспект... А Крим та Донбас - українські росіяни. НМД як тільки Україна дасть слабинку тереторіальній цілісності - почнеться незворотній процес розділу держави і не думаю, що якась частинка збереже свою суверенність...

Отож то і воно, отче, " украіїнські росіяни", до чого їм Україна, яка, ще й до того не може запропонувати чогось такого, щоби тут ХОТІЛОСЯ залишитися, і бути такими як тут? Чогось у Європі чи Америці такого немає.
Ахіба територіальна цілістність побудована на тому, що тримають пока то все вкупі бо вигідно, є ліпшою ніж дати свободу усім частинам без крові? Суверенність, пробачте, не є догма.

ljubomyr_ps
старець
старець

Повідомлення ljubomyr_ps » 27 липня 2010, 21:03

Як в молитві-пісні співається: "Боже великий, єдиний нам УКРАЇНУ храни"... - не Галичину, Донбас чи Крим а саме УКРАЇНУ - єдину соборну і неподільну!
А які слова ми знаходимо у вірші нашого УГК священника, куплети з якого стали гімном України: ..."від Сяну до Дону... ще ми браття запануєм"....
Не можна бути короткозорим дивлячись на продажну, практично не українську теперішню владу, духовний занепад народу. Ми наче ті нерозумні мурахи які живуть в земній суєті і не знаємо Божого Провидіння, але Бог посилає кожному народу, якого любить своїх Мойсеїв, яким був і Шевченко, який і тепер промовляє до сучасників: "Обніміться брати мої молю вас благаю"...
Що ж ми тепер будем роздирати Україну своїми ж руками чи молитись-боротись за єдність, за духовне відродження та й зрештою і найперше за Божу Ласку для усього українського народу.
Життя таке коротке - поспішаймо творити добро!

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 28 липня 2010, 06:00

так є різні проблеми і в європах з америками просто нас болить саме наше і, як там в приказці: "у сусіда хата біла і жінка миліша"... Але не про те :) : наш бардак в Україні є такий жахливий не лише через наших властьімущих, а й тому, що тим самим америкам/європам (а не лише Росії) ми потрібні лише в якості придатку до їхніх економік/політик тощо ("розмінна монета") і точно - не як сильна суверенна держава.
А "догма"... може це моя проблема сприйняття, але коли Ви говорите про догму - це Ви вважаєте, що я грішний насаджую Вам свою думку і вписую свої погляди в обов'язковість віри греко-католика? Просто мене, Романе, дуже "б'є" це слово, коли уживається не в значені окреслення віри...

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 28 липня 2010, 06:03

ljubomyr_ps писав: ..."від Сяну до Дону..."

"одна єдна від Тиси по Кавказ" :D

romanm
старець
старець

Повідомлення romanm » 28 липня 2010, 07:14

о.Олег писав:так є різні проблеми і в європах з америками просто нас болить саме наше і, як там в приказці: "у сусіда хата біла і жінка миліша"...

Просто , мені здається, що незважаючина проблеми, які звичайно є і там, але у більшості ті, хто живе на цих територіях , стають такими як і корінні жителі в 2 чи 3іх поколіннях. Вивчають мову , культуру і немає різниці чи ти нігер, чи латинос, чи білий. Усі, стараються бути одинаковими. У нас такеж саме?

Але не про те :) : наш бардак в Україні є такий жахливий не лише через наших властьімущих, а й тому, що тим самим америкам/європам (а не лише Росії) ми потрібні лише в якості придатку до їхніх економік/політик тощо ("розмінна монета") і точно - не як сильна суверенна держава.

Може й так,навіть не може. Правління помаранчевих це чітко показало, побачимо що покажуть бєло - галубіє, хоче, впевнений, що різниця буде невеликою. Зміниться лише крен на схід. А відноситися до нас як вЄвропі так і на Сході будуть як і відносяться. А то, що Андрухович говорить, напр., про читання - освіту, 100% підтримую. Сподівватися на то, що хтось прийде і щось зробить для України - марно. Сподіватися, що нарід щось зрозуміє і докорінно замінить ситуацію - смішно.

А "догма"... може це моя проблема сприйняття, але коли Ви говорите про догму - це Ви вважаєте, що я грішний насаджую Вам свою думку і вписую свої погляди в обов'язковість віри греко-католика? Просто мене, Романе, дуже "б'є" це слово, коли уживається не в значені окреслення віри...
[/quote]

Ні, "догма" = "аксіома",можливо невдало примінив термін.
Хочу просто зрозуміти, що дальше? Яке майбутнє для України. Бо то не лише Львів, Тернопіль і Франківськ, та й то, один Почаїв чого вартує.

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 28 липня 2010, 08:43

romanm писав:Просто , мені здається, що незважаючина проблеми, які звичайно є і там, але у більшості ті, хто живе на цих територіях , стають такими як і корінні жителі в 2 чи 3іх поколіннях. Вивчають мову , культуру і немає різниці чи ти нігер, чи латинос, чи білий. Усі, стараються бути одинаковими. У нас такеж саме?

вони всі дуже різні. Воюють між собою на рівні міжнаціональному, міжрасовому... Просто є сильна держава, яка подає імператив: "ми нація", а щоб точно слухалися - казки (в енну кількість раз перебільшені реалії) про загрози то з боку комуністів, то з боку терористів, то ще якось... У нас не "таке саме" лише тому, що немає сильної держави. І не буде, якщо не втримаємося, давши собі слабинку і запустивши механіку роз`єднання донбасів/кримів/тощо. Думаю, варта просто зрозуміти, що всі, хто мешкає на території України - українці. Відітнеться частина території - віднімутьсяі від України українці. Так: татари, росіяни, німці, поляки... але - українці. Аналогія з США досить доречна - велика кількість американців англійської не знає (особливо - південь), та і англійська у них дуже різниться між собою, кожен має своє національне походження... але - американець...

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 28 липня 2010, 09:29

В России впервые отметят День крещения Руси http://top.rbc.ru/society/28/07/2010/442001.shtml

Повний абсурд проти історичної правди з політичним сучасним підтекстом! ІМХО. %)
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
Хоче всіх Господь зустріти
На шляху правдивім!

Повернутись до “Балачка”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 5 гостей