З ким скоріше єдність - з православними чи протестантами

обговорення богословських думок, питань богословської освіти

Модератори: Just_me, Artur, ihor

З ким Католицька Церква скоріше осягне єдність?

З православними
23
72%
З протестантами
9
28%

Всього голосів: 32

svjat
початківець
початківець
Контактна інформація:

Re: Re:

Повідомлення svjat » 16 лютого 2010, 15:36

о.Олег писав:так я грішний прочитав ще тоді і, окрім того, що Православіє приймає Папу в спілкування, далі не бачу "взаємодоповнення", а бачу повну відміну папства (Католицької Еклезіології) з вигодами для функціонування Православія.

о.Олег, де ж ви побачили повну відміну папства?
В чому Ви вбачаєте доповнення до Еклезіології ПЦ після такого прогнозованого об`єднання?

В тому ж самому що і автор статті. "Говоря конкретнее, при полном общении, многочисленные юрисдикционные споры между православными патриархами могли бы в принципе решаться через восстановление древнего обычая передачи таких вопросов на рассмотрение Рима."

romanm
старець
старець

Повідомлення romanm » 16 лютого 2010, 15:53

Православіє ніколи не прийме Папства. Бо всі ті вислови : перший серед рівних, рівний серед перших(щодо Папи), в католицькій еклезіології немають ніякої бази. Навіть самі православні не можуть пояснити, що це таке. Папа буде ділити територію між православними, коли будуть сперечатися між собою? Цікава постановка:)

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 17 лютого 2010, 06:44

Слава Ісусу Христу!
тобто ми тепер обоє розуміємо, що, пане Свят, Ваше твердження: "Ось бачення майбутньої католицької еклезіології" є настоюванням на тому, що католики мають перейняти сучасну еклезіологію православних?
Стосовно ж того, що Патріархи приймали, то це вже інше питання і відразу зазначу, що проблемне у самій постановці, адже навіть якщо заперечується кимось поважним Божа Правда, це не значить, що ми мали б від неї відмовитись і перейняти хибне вчення. Однак Ви не праві - приймали Патріархи і слово Папи було визначальним і у питаннях віри та моралі, і в адміністративних. Отакі у Церкви "древние обычаи".
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

svjat
початківець
початківець
Контактна інформація:

Повідомлення svjat » 17 лютого 2010, 15:15

о.Олег писав:повернення Православія до цієї древньої традиції (насправді маємо багато прикладів, коли Папа діє саме так, або коли схід покликається на його владу вирішити - мабуть треба буде відкрити тему, де наводити цитати)

Підтримую щодо відкриття теми. Цікаво буде проаналізувати такі приклади і чи вони сприймались християнським Сходом як традиція.

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 18 лютого 2010, 15:06

браття - спробуйте відкрити гілочку.
добра тема. нелегка і важлива. спробую долучитися
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

svjat
початківець
початківець
Контактна інформація:

Re: З ким скоріше єдність - з православними чи протестантами

Повідомлення svjat » 18 лютого 2010, 16:34

о.Олег писав:браття - спробуйте відкрити гілочку.
добра тема. нелегка і важлива. спробую долучитися

Відкрив відповідну гілочку viewtopic.php?f=9&t=1683&p=17814#p17814

Вова
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення Вова » 02 квітня 2010, 20:40

viter писав:Чому протистантів, які усі відкинули Христову науку називають християнами? Як таке може бути?

viter писав:Але як можна вірити в Христа, відкидаючи при цьому Його науку, волю?

А звідки ви взяли що протестанти відкинули християнську науку. Якщо протестанти наоборотна хочуть мати повноціну науку яку мала першоапостольська церква.

viter писав: В жодній протистанській церкві нема Євхаристії і не може бути. Нема там життя, значить є смерть. Яке може бути об'єднання зі смертю? Тільки якщо навернуться та повернуться до Католицької Церкви то зможуть жити. Як би це жорстоко це не звучало.

А ви колись були у протестанських церквах, що так говорите, у нас кожного місяця є Спомин смерті Ісуса Христа, де приймають Тіло і Кров І.Х. , і як можна це не робити якщо так є записано у Єванглії. Ви немає достовірних фактів про протестантів.
Востаннє редагувалось 02 квітня 2010, 21:39 користувачем Вова, всього редагувалось 1 раз.
Каже бо Писання: Кожен, хто вірує в Нього, не буде засоромлений.

viter
Модератор
Модератор
Контактна інформація:

Повідомлення viter » 02 квітня 2010, 21:26

Вова писав:А ви колись були у протестанських церквах, що так говорите, у нас кожного місяця є Спомин смерті Ісуса Христа, де приймають Тіло і Кров І.Х. , і як можна це не робити якщо так є записано у Єванглії. Ви немає достовірних фактів про протестантів.

А можна трохи більше про те як ви (протестанти) приймаєте св. Євхаристію?
Господи Ісусе Христе Сину Божий, помилуй мене грішного.

Вова
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення Вова » 02 квітня 2010, 22:14

viter писав:
Вова писав:А ви колись були у протестанських церквах, що так говорите, у нас кожного місяця є Спомин смерті Ісуса Христа, де приймають Тіло і Кров І.Х. , і як можна це не робити якщо так є записано у Єванглії. Ви немає достовірних фактів про протестантів.

А можна трохи більше про те як ви (протестанти) приймаєте св. Євхаристію?

Раз у місяць віділяється окреме служіння де згадуємо страждання і смерть І.Х.
Вiд Луки 22:18 Кажу ж вам, що віднині не питиму Я від оцього плоду виноградного, доки Божеє Царство не прийде.
19 Узявши ж хліб і вчинивши подяку, поламав і дав їм, проказуючи: Це тіло Моє, що за вас віддається. Це
чиніть на спомин про Мене!
20 По вечері так само ж і чашу, говорячи: Оця чаша Новий Заповіт у Моїй крові, що за вас проливається.

Все як послідовно написано так і робимо.

Я думаю різниця є тільки одна. Апостол Павло говорить що до спомену треба бути готовим, а спомен сам по собі не причищає. І тому як для мене говорити "причастя" це не біблійний підхід , бо хто буде не гідно приймати Тіло і Кров той отримує від Бога осуд і через те можуть люди хворіти, приймуть Боже покарання. Тому перед тим як приймати треба перевірити своє серце, чи я готовий, совість підкаже.
1-е до коринтян 11:26 Бо кожного разу, як будете їсти цей хліб та чашу цю пити, смерть Господню звіщаєте, аж доки Він прийде. 27 Тому то, хто їстиме хліб цей чи питиме чашу Господню негідно, буде винний супроти тіла та крови Господньої! 28 Нехай же людина випробовує себе, і так нехай хліб їсть і з чаші хай п'є. 29 Бо хто їсть і п'є негідно, не розважаючи про тіло, той суд собі їсть і п'є! 30 Через це поміж вами багато недужих та хворих, і багато-хто заснули.

Особисто для мене, я згадую що за мене Помер Христос, постраждав своїм тілом, і пролив за мене кров.

1-е Петра 1:18 І знайте, що не тлінним сріблом або золотом відкуплені ви були від марного вашого життя, що передане вам від батьків, 19 але дорогоцінною кров'ю Христа, як непорочного й чистого Ягняти, 20 що призначений був іще перед закладинами світу, але був з'явлений вам за останнього часу. 21 Через Нього ви віруєте в Бога, що з мертвих Його воскресив та дав славу Йому, щоб була ваша віра й надія на Бога.

viter
Модератор
Модератор
Контактна інформація:

Повідомлення viter » 03 квітня 2010, 09:43

Не обманюйте себе. Тільки на св. Літургії на заклик священика хліб стає Тілом Христовим, а вино - Його Кров'ю. Тому не маючи правно висвячених ні священиків, ні єпископів (бо відійшли від Церкви) ви споживаєте звичайний хліб і звичайне вино. Немає в вас Євхаристії. Не обманюйте себе. Ви весь час, щоб підтвердити свої слова, посилаєтеся на Святе Письмо. Це дуже добре. Але подивіться скільки багато є протестантських церков та сект і кожна з них претендує на свою істинність також посилаючись на Святе Письмо. То де ж правда? Істина тільки одна. Подумайте!

Вова
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення Вова » 03 квітня 2010, 11:01

viter писав:Не обманюйте себе. Тільки на св. Літургії на заклик священика хліб стає Тілом Христовим, а вино - Його Кров'ю. Тому не маючи правно висвячених ні священиків, ні єпископів (бо відійшли від Церкви) ви споживаєте звичайний хліб і звичайне вино. Немає в вас Євхаристії. Не обманюйте себе. Ви весь час, щоб підтвердити свої слова, посилаєтеся на Святе Письмо. Це дуже добре. Але подивіться скільки багато є протестантських церков та сект і кожна з них претендує на свою істинність також посилаючись на Святе Письмо. То де ж правда? Істина тільки одна. Подумайте!

Получайся вам пожна критукувати, а мені зразу попередження винесуть.
Ви пишете про Трійцю, а мені попередження дають.
Не рівні права.
Вам можна говорити що я сектант, а мені не можна говорити що у вас теж є відхилення від істоного і правдивого вчення І.Х.
Тому ви залишайтися при своїй думці, я вас ні в чому не переконую. Бо ви зараз мене на гостре лезе тягнете, щоб я говорив.

От істина ця є у Єванглії, треба її читати, а не наполиці тримати і думати що колективно Бог спасає. І одне знайте Бог не буде питатися у вічності ти був католиком чи православним чи протестантом, а буде приблизно так:

Вiд Матвiя 7:13 Увіходьте тісними ворітьми, бо просторі ворота й широка дорога, що веде до погибелі, і нею багато-хто ходять. 14 Бо тісні ті ворота, і вузька та дорога, що веде до життя, і мало таких, що знаходять її!
15 Стережіться фальшивих пророків, що приходять до вас ув одежі овечій, а всередині хижі вовки. 16 По їхніх плодах ви пізнаєте їх. Бо хіба ж виноград на тернині збирають, або фіґи із будяків? 17 Так ото родить добрі плоди кожне дерево добре, а дерево зле плоди родить лихі. 18 Не може родить добре дерево плоду лихого, ані дерево зле плодів добрих родити. 19 Усяке ж дерево, що доброго плоду не родить, зрубується та в огонь укидається. 20 Ото ж бо, по їхніх плодах ви пізнаєте їх!
21 Не кожен, хто каже до Мене: Господи, Господи! увійде в Царство Небесне, але той, хто виконує волю Мого Отця, що на небі. 22 Багато-хто скажуть Мені того дня: Господи, Господи, хіба ми не Ім'ям Твоїм пророкували, хіба не Ім'ям Твоїм демонів ми виганяли, або не Ім'ям Твоїм чуда великі творили? 23 І їм оголошу Я тоді: Я ніколи не знав вас... Відійдіть від Мене, хто чинить беззаконня!
24 Отож, кожен, хто слухає цих Моїх слів і виконує їх, подібний до чоловіка розумного, що свій дім збудував на камені. 25 І линула злива, і розлилися річки, і буря знялася, і на дім отой кинулась, та не впав, бо на камені був він заснований. 26 А кожен, хто слухає цих Моїх слів, та їх не виконує, подібний до чоловіка того необачного, що свій дім збудував на піску. 27 І линула злива, і розлилися річки, і буря знялася й на дім отой кинулась, і він упав. І велика була та руїна його!

І є дуже багато місць із Єванглії похожиш, якщо будете мати бажання я напишу. І я вам не говорю залишати католицьку церкву і ви мені цього не радьте щоб я залишав протестанську.

І ви правду підмітили щоб не обманюватися, але ви не так розумієте це обманювання. Гал.6:7 Не обманюйтеся, Бог осміяний бути не може. Бо що тільки людина посіє, те саме й пожне! Наше земне життя це сіяння, а у вічності будем жати згідно токо що ви виростили.

Вова
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення Вова » 03 квітня 2010, 11:19

viter писав:Але подивіться скільки багато є протестантських церков та сект і кожна з них претендує на свою істинність також посилаючись на Святе Письмо. То де ж правда? Істина тільки одна. Подумайте!

Не замітив цього допису.
Як так можна помилятися. Покажіть хто із протестантських церков говорить що вона одна правдива Церква, я таких не знаю, можливо із сект там таке хтось говорить. Навіть так званому секто ведені є такий вислів одна із ознак секти є що вона і тільки вона є правильна і істина церква.
Ви що не замітили хто так говорить? Католицька говорить що вона, а Православна що вона. Протестанти так не говорять, можливо хтось десь ляпне, але це не загально прийнята думка. От я і через це говорю не можна звертатися до всяких там людських мудрих пунктів, як визначити секту, бо всі підпадають під ці пункт, тільки по одній Біблії можна істино о приділити чи церква жива чи мертва, я уже не говорю про педофілію, знаєте як можна тим зловживати ????. Отож, не привльний у вас підхід до ІСТИНИ ... у кожній церкві є "Юда", по ділам треба дивитися парафіян, а не по назві і не по одному парафіянину, а по загальних ділах і плодах церкви.

Тільки не подумайте щось погане, а про тверезий підхід до ІСТИНИ, а не називати один одного сектантами. Дякую якщо ви правильно мене зрозуміли.

Жертвой Иисуса Христа ты спасен от огня,
Ранами Иисуса Христа ты исцелён нет сомнения,
Кровью Иисуса Христа ты омыт от греха,
Через смерть Иисуса Христа тебе дана жизнь вечная!
ХРИСТОС умер за тебя и ВОСКРЕС для тебя!

viter
Модератор
Модератор
Контактна інформація:

Повідомлення viter » 03 квітня 2010, 13:48

Вова писав:Як так можна помилятися. Покажіть хто із протестантських церков говорить що вона одна правдива Церква, я таких не знаю, можливо із сект там таке хтось говорить. Навіть так званому секто ведені є такий вислів одна із ознак секти є що вона і тільки вона є правильна і істина церква.
Ви що не замітили хто так говорить? Католицька говорить що вона, а Православна що вона. Протестанти так не говорять, можливо хтось десь ляпне, але це не загально прийнята думка.

Яка мета Вашої участі у цьому форумі? Чому Ви тут, якщо вчення Католицької Церкви для Вас неправдиве?

Вова
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення Вова » 03 квітня 2010, 15:59

viter писав: Яка мета Вашої участі у цьому форумі? Чому Ви тут, якщо вчення Католицької Церкви для Вас неправдиве?

Уже почалося, я не пишу там де сугубо ваші внутрішні рубрики, бо в них не розуміюся, мене цікавлять християнські доктрини, розуміння інших людей і так дальше. А вас що не цікавить? якщо ні, то це ваші розуміння.
І ви напевно забулися як рубрика називається, таких як я мало є з протестантів є що хочуть об’єднання всіх християн, але поспілкуюся з вами можу їх зрозуміти, ви відбиваєте бажання, та й у мене воно пропаде. Ви зразу в душу лізити. І напевно це те ж не реально мати єдність з вами ні духовно ні тілесно, бо ви всіх напевно сектами рахуєте хто не католик?
Я так зрозумів що ви тільки хочете приєднання, а не єднання? Різницю відчуваєте?

P.S. А ви чому тут? ( крім того що ви католик)

viter
Модератор
Модератор
Контактна інформація:

Повідомлення viter » 03 квітня 2010, 17:35

Шановний Вова, пробачте мені якщо образив Вас.

Вова писав: Я так зрозумів що ви тільки хочете приєднання, а не єднання? Різницю відчуваєте?

Цікаво як Ви бачите це єднання?

Вова
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення Вова » 03 квітня 2010, 18:38

viter писав:Шановний Вова, пробачте мені якщо образив Вас.

Вова писав: Я так зрозумів що ви тільки хочете приєднання, а не єднання? Різницю відчуваєте?

Цікаво як Ви бачите це єднання?

Якщо чесно то не знаю, як це можливо. Та як для мене це не можливо знов зробити одну Церкву. І як це зробити щоб всі називалися одними словом ХРИСТИЯНИН!!!!!!!! ....в Антіохії найперш християнами названо учнів. (Дiї.11:26)
Покрайні мірі не сваритися, не битися, не обзивати хто є хто.
Для мене поки що хватає просто спілкування, мене цікавлять доктрини як кожна конфесія дивиться на одне і те саме питання. І робити висновки самому.

viter
Модератор
Модератор
Контактна інформація:

Повідомлення viter » 03 квітня 2010, 18:59

А тим часом Тіло Христове - Церква залишається розірваним на шматки. Так, особисто я за приєднання, бо об'єднання, на мою думку, не можливе. Але наголошую - це моя приватна думка. Я хотів би щоб всі, хто називає себе християнами, повернулися в лоно Католицької Церкви, бо тільки одну Церкву створив Христос і то на Петрі. І протестантам, для котрих найвищим авторитетом є Святе Письмо, кажу, що абсолютно ніщо в науці Католицької Церкви не суперечить Святому Письму.

Вова
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення Вова » 03 квітня 2010, 20:02

viter писав: І протестантам, для котрих найвищим авторитетом є Святе Письмо, кажу, що абсолютно ніщо в науці Католицької Церкви не суперечить Святому Письму.

Ви йдете дуже глибоко знов на лезо, як би не було причини то б ніхто з відтам не пішов? Чому Лютера вигнали з католицької церкви, не задумувалися, я розумію що все тепер можна видумати про нього. Думаєте через свою примху він пішов, ні. Можливо через відступництво від перша апостольського вчення. Ви читали історію церкви? Які гріх папи робили, хто кардиналами були , індульгенції , христові походи, а скільки убили протестантів і багато іншого грубого.
Де це все у Біблії прочитали щоб так робити??? Спочатку християни самі були гонимі чотири ст. , а потім стали державною релігією самі почали гонити.
Ви забуваєтеся не на Петрі потрібно строяти свою віру, а на Голові Церкви, а голова Ісус Христос:
1-е до коринтян 3:4 Бо коли хто каже: Я ж Павлів, а інший: Я Аполлосів, то чи ж ви не тілесні? 5 Бо хто ж Аполлос? Або хто то Павло? Вони тільки служителі, що ви ввірували через них, і то скільки кому дав Господь. 6 Я посадив, Аполлос поливав, Бог же зростив, 7 тому ані той, хто садить, ані хто поливає, є щось, але Бог, що родить! 8 І хто садить, і хто поливає одне, і кожен одержить свою нагороду за працею своєю! 9 Бо ми співробітники Божі, а ви Боже поле, Божа будівля.
11 Ніхто бо не може покласти іншої основи, окрім покладеної, а вона Ісус Христос.
Кол.1:18 І Він Голова тіла, Церкви. Він початок, первороджений з мертвих, щоб у всьому Він мав першенство.
До ефесян 5 23….як і Христос Голова Церкви, Сам Спаситель тіла! 24 І як кориться Церква Христові, так і дружини своїм чоловікам у всьому. 25 Чоловіки, любіть своїх дружин, як і Христос полюбив Церкву, і віддав за неї Себе, 26 щоб її освятити, очистивши водяним купелем у слові, 27 щоб поставити її Собі славною Церквою, що не має плями чи вади, чи чогось такого, але щоб була свята й непорочна!

От ви бачите ви знов за своє, за приєднання, а не обєднання, а чому не сісти дійти до однієї доктрини верхушкам конфесій. І всім признати свою вину, бо кожен щось я думаю не те наробив.

P.S. А можливо от такі прості як ми це зробимо!!!!!!!!

Олюнька
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення Олюнька » 04 квітня 2010, 19:35

Думки, навіяні вищепрочитаними і взагалі ситуацією на форумі і в світі.
Основна проблема в міконфесійному спілкуванні - таке собі "перетягування каната" правий-неправий.
Найперше, людина і іншої конфесії переважно приходить на форум, щоб тут нас всіх "направити на путь істинний" і в свою чергу отримує зворотню реакцію, але в кілька разів потужнішу, бо тепер вже всі активні форумчани намагаються її навернути на свій " путь істинний".
А ще, людина іншого віровизнання приходить на форум для самостверждення і з вже наявним комплексом меншовартості і тому реагує на все: "а чому зразу я", "я так і знав, що так буде"...
Мусимо всі навчитись бути врівноваженішими. :pardon:
Моє шанування! Ваша с. Катерина, МНІ

Вова
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення Вова » 04 квітня 2010, 23:28

От бачу ви постійно на мене наїжаєте Олюнька і я вас розумію ви маєте владу тут на форумі. Немає проблем спілкуйтеся самі. І в мене з комлексами все добре. Я висновок для себе зробив і не в хорошу сторону. На протестанському форумі такого навіть СЄ не говорять. Я так зрозумів вам можна мене оскорбляти і всяке писати....
І не думайте що я на вас обіжаюсь, просто не люблю так спілкуватися. Божих Вам благословінь.
MOD: Наклеп на Христову Церкву. Видалено модератором. Друге попередження користувачеві Вова. Попередження видав о.Олег

Олюнька
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення Олюнька » 05 квітня 2010, 16:52

Вова писав:От бачу ви постійно на мене наїжаєте Олюнька і я вас розумію ви маєте владу тут на форумі. Немає проблем спілкуйтеся самі. І в мене з комлексами все добре. Я висновок для себе зробив і не в хорошу сторону. На протестанському форумі такого навіть СЄ не говорять. Я так зрозумів вам можна мене оскорбляти і всяке писати....

Будь ласка конкретніше про те, хто і коли вас образив і про які наїзди мова (бажано в приват). Я висловила свої думки про міжконфесійне спілкування, а не про когось конкретно, тим більше про вас. До речі, ви тут не одні негреко-католик і так само католики реєструються на форумах інших конфесій і ситуація є такою ж. Це мої спостереження і все.
Можете викласти тут своє бачення. :good:
Моє шанування! Ваша с. Катерина, МНІ

ljubomyr_ps
старець
старець

Повідомлення ljubomyr_ps » 05 квітня 2010, 21:19

Вова писав: Я так зрозумів вам можна мене оскорбляти і всяке писати....

Друже, ніхто Вас тут не збирається оскорбляти. Ви маєте свою думку... хтось має іншу.
А на рахунок Вашої так би мовити "притчі" наведу вам бувальщину, свідком якої був.

Приходить одного разу на вечірнє Богослуження до Церкви молодий чоловік слухає відправу і проповідь священника і щось йому не сподобалось у словах слуги Божого. Підходить цей молодик до переду та й починає повчати на всю церкву священника мовить: "так то й так, що ви тут говорите всяку дурню дайте я буду до людей промовляти". Підходить священник до цього молодика та й тихо йому каже: "Друже, бачиш тут зібрались люди, які прийшли вшанувати Бога, послухати мою проповідь, науку... Хочеш поговорити зі мною приходи, буть добрий, другим разом, коли я буду вільний від служби, а до людей промовляй будь-ласка поза церквою на майданіскільки хочеш, якщо вони тебе захочуть слухати"... На тому все й добре скінчилось.
А висновок такий цієї бувальщини: не варто повчати в чужій парафії й ображатись що тебе не хочуть слухати, нерозуміють та й ще й оскорбляють... Це все субєктивна думка того чий єгоїзм не був задоволений...
Життя таке коротке - поспішаймо творити добро!

romanm
старець
старець

Повідомлення romanm » 12 квітня 2010, 19:01

http://www.krotov.info/acts/19/1840/18480506.html

Послання деяких П.патріархів щодо їх незгоди з навчанням КЦ. 1848 рік.

Yur
старець
старець

Повідомлення Yur » 18 жовтня 2010, 18:35

Гадаю повної єдності як такої не буде ніколи, а от екуменічну єдність набагато скоріше можна осягнути з протестанськими деномінаціями (не всіма). На мою думку з окремими можна дійти згоди практично у всьому.
З православними ж єдність неможлива в принципі. Бо по великому рахунку догматичних розбіжностей як таких і не існує, зате існує сам СУПРОТИВ. Як у тому мультику "А баба яга проти". Під цей супротив й вишукються розбіжності, у котрих немає одностайности й котрі інтерпритуються православними по-різному.
Кажу ж вам, що за кожне слово пусте, яке скажуть люди, дадуть вони відповідь судного дня! (Матвія 12:36)

luksander
старець
старець

Повідомлення luksander » 21 березня 2012, 23:51

о.Олег писав: Замішення творять різні політичні реверанси, яких і процитували, як і брак одностайності всього Православія, однак є дуже багато прикладів невизнання православними католицького Хрещення (це вже не кажучи про щось іще). В кожному разі пропоную зробити Вам розвідку не у політично лояльні гасла, а у Богословіє Православія про Церкву і відповісти на запитання: Єдина Церква (з "Вірую"), про яку говорять Православні наші брати це..? хто?

Ось розвідка :wink:
История принятия западных христиан в Греческой Церкви и богословие акривии и икономии
http://www.bogoslov.ru/text/2478466.html

:pardon:

Повернутись до “Богослов'я”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 6 гостей