Nameless_One писав:На теревенях мене забанили. Правда не через агресію. Взагалі де це ви агресію бачите? Я що крию всіх матом?) Я просто пишу свої думки. Це заборонено?)Смішно вважати своїм ідеалом цивілізацію, яка загинула, можна сказати невдах.
Можна і так сказати. Ще можна сказати шо ця цивілізація нічого не дала у спадок, що вона була жорстока і антигуманна, шо там були одні тупі варвари, без почуття краси.
Я може і не культуролог але з шкільного курсу історії і порівняння античних предметів мистецтва і уродських християнських образів можна робити певні висновки.
Ви ще назвіть невдахами русичів, які занепали після насильницької християнізації Русі.
Ну що тут сказати? Просто людина захотіла виплакатися, у людини була велика моральна травма, людина "надламалася", втратила зміст життя і можна сказати, впала.
Жаль звісно ж, але ще більше жаль за те, що психіка дуже слабка (меланхолік), а тому не знайшовши виходу з положення і розчарувавшися у можливому духовному пошуку, піднімаючись по духовній горі - впав на дно, а піднятися не може.
Тому він і тут зявився, щоби з свого духовного дна "покидати" камінням в тих, хто вище нього, хто сильний допомогою Господньою і хто піднімається.
Єдина причина його слабкості - гординя, яка не дозволяє йому звернутися до Господа за допомогою.
Важкий випадок, сперечатися з ним не варто, людина потребує християнської любові, якої не зустрів у житті. Потрібно молитися.