Злі казки

Прощі, відпусти, милостиня, піст, сімейне життя, питання етики та моралі... Усе, що стосується повсякденного життя кожного християнина

Модератори: Just_me, viter, Artur, ihor

Anatolij
постійний дописувач
постійний дописувач
Контактна інформація:

Повідомлення Anatolij » 13 лютого 2009, 19:36

Nameless_One писав:На теревенях мене забанили. Правда не через агресію. Взагалі де це ви агресію бачите? Я що крию всіх матом?) Я просто пишу свої думки. Це заборонено?)
Смішно вважати своїм ідеалом цивілізацію, яка загинула, можна сказати невдах.

Можна і так сказати. Ще можна сказати шо ця цивілізація нічого не дала у спадок, що вона була жорстока і антигуманна, шо там були одні тупі варвари, без почуття краси.

Я може і не культуролог але з шкільного курсу історії і порівняння античних предметів мистецтва і уродських християнських образів можна робити певні висновки.

Ви ще назвіть невдахами русичів, які занепали після насильницької християнізації Русі.

Ну що тут сказати? Просто людина захотіла виплакатися, у людини була велика моральна травма, людина "надламалася", втратила зміст життя і можна сказати, впала.
Жаль звісно ж, але ще більше жаль за те, що психіка дуже слабка (меланхолік), а тому не знайшовши виходу з положення і розчарувавшися у можливому духовному пошуку, піднімаючись по духовній горі - впав на дно, а піднятися не може.

Тому він і тут зявився, щоби з свого духовного дна "покидати" камінням в тих, хто вище нього, хто сильний допомогою Господньою і хто піднімається.

Єдина причина його слабкості - гординя, яка не дозволяє йому звернутися до Господа за допомогою.

Важкий випадок, сперечатися з ним не варто, людина потребує християнської любові, якої не зустрів у житті. Потрібно молитися.

Nameless_One
новик
новик

Повідомлення Nameless_One » 13 лютого 2009, 19:59

)))
Цікаво цікаво. Мене по всякому обзивали, але меланхоліком вперше)
Мотиви моєї появи на цьому форумі зовсім інші, і відомі лише мені. Хоча звісно можеш вважати себе мегапсихологом і робити якісь висновки про мене. Навіть треба. Мені цікаві ці висновки.
перестань мені "викати"

Anatolij
постійний дописувач
постійний дописувач
Контактна інформація:

Повідомлення Anatolij » 13 лютого 2009, 20:05

Мотиви? Просто ТИ не вмієш сприймати обєктивність. а прикриваєшся мотивами...

До речі, меланхолік, щоб ти знав, - це тип темпераменту, а не образливе слово. :)

Nameless_One
новик
новик

Повідомлення Nameless_One » 13 лютого 2009, 20:12

О, великий просвітителю, дякую шо відкрив мені істину про типи темпераменту.
Проблема в тому шо я флегматик)

І якшо ти такий великий психолог то мав би знати що в кожної людини сприйняття і пізнання суб'єктивне. В кожної формується своє власне уявлення, свої власні образи. Більшою мірою це залежить від інформації яку споживає та людина. Якшо вона читає лише християнську літературу, спілкуєтсья з "братами во хресті" а інші речі не сприймає бо це гріх, якшо їй замість казок світу в дитинстві тичуть якусь "біблію для дітей" а на уроках християнської етики впарюють одне і те саме...то де тут об'єктивність?))

Без чорного не буде білого. Без хули на християнство в казках не буде нормального розвитку дітей. Потрібен баланс і золота середина щоб людина могла сама розрізняти чорне і біле. А не вірити що чорне то ось це а біле то ось це.
перестань мені "викати"

Anatolij
постійний дописувач
постійний дописувач
Контактна інформація:

Повідомлення Anatolij » 13 лютого 2009, 20:18

Anatolij
постійний дописувач
постійний дописувач
Контактна інформація:

Повідомлення Anatolij » 13 лютого 2009, 20:48

До речі, якби ти навчався у виші, ти б вивчав етику, естетику, соціологію, психологію, та суміжні їм предмети, які призначені для формування особистості, пристосованої до співіснування у людській цивілізації, у суспільстві. Особистість - це обєктивне розуміння своєї субєктивності. І саме в основі цих предметів покладений зміст 10 Заповідей Божих, якими користувалися науковці - творці цих наук, починаючи від Арістотеля і Цецерона.

Тому кожна людина - індивід для себе, особистість для соціуму, а отже і субєктивність мислення для себе, а обєктивність для соціуму. Тобто потрібно враховувати, що свої погляди і переконання тримати треба при собі і якщо ти живеш у суспільстві, ти маєш обовязок жити за законами суспільства - а це і є та мораль, взаєморозуміння, добро, чесність, справедливість і т.д. І саме це формують вище вказані науки, основа яких - християнська етика.

З твого допису потрібно розуміти, що обєктивність повинна формуватися разом із "чорного" і "білого". Тепер уяви, у половині людей у суспільстві обєктивність сформована на основі "чорного", половина - "білого". І що буде в результаті? "Чорні" свою обєктивністю знищать "білих", бо така законодавча основа їхньої обєктивності.

А що суспільство "біле", то деякі люди, які сприймали за різних обставин, негативну ("чорну") інформацію з навколишнього середовища, відходили у опозицію до суспільства, обєктивність у них чорна - не відповідає обєктивності загальносуспільної. Тому і існують різні злочинні групи, субкультури, неформальні рухи, які під впливом антинормальноморальної літератури, музики, кіно не можуть відповідати загальносуспільному рівню і плачуть - тобто виступають проти моральних цінностей, на яких базується суспільство і таким чином руйнують його.

Твій приклад яскраво це змальовує - ти з іншим світоглядом і релігійним переконанням "взліз" на форум, який цим твоїм поглядам суперечить для того, щоби показати, доказати свою субєктивність, що один ти правий, - інші ні, бо не поділяють твоїх переконань. А інструментом твого субєктивізму є банальна критика.

Моя тобі порада - треба дорослішати, у соціальному розумінні :roll:

Anatolij
постійний дописувач
постійний дописувач
Контактна інформація:

Повідомлення Anatolij » 13 лютого 2009, 20:51

Nameless_One писав:Без чорного не буде білого.

Де це написано, у грецькій міфології? Ану змішай білу і чорну краску, побачиш, який білий колір вийде!

Nameless_One
новик
новик

Повідомлення Nameless_One » 13 лютого 2009, 23:04

Що значить "якби ти навчався у виші"?)) А може я там і навчаюсь.
І взагаліто для формування особистості в суспільстві ітак достатньо інститутів. Школа, батьки, дитячі садочки, церква... З самого дитинства людину вчать жити в суспільстві і бути "як всі". Але це не означає що "всі" це вірно а соціум це об'єктивно. В радянському союзі теж людина повинна була бути особистістю для соціуму, жити за його законами. І мораль там була, і чесність, і взаєморозуміння.

І про чорне і біле не варто перекручувати мої слова. Всі добре знають символь інь-янь. Такий чорнобілий кружечок. Що означає що добро без зла як і зло без добра не може існувати. Якшо чорного не буде взагалі тоді й біле втратить своє значення. Повинен бути баланс і рівновага. Дуалізм. І я говорив не про те яким має бути суспільство а про те що людина має побачити, потрогати, попробувати на смак і чорне і біле. І зелене і фіолетове.

Де це написано, у грецькій міфології? Ану змішай білу і чорну краску, побачиш, який білий колір вийде!

Вийде сірий. Не чорний. Не білий. Він може бути світлішим, може бути темнішим. Що значить шо абсолютно чорного і білого нема. Хтось буде казати що воно біле, хтось - чорне. А насправді воно сіре)) Отака от фігня.

висновок - об'єктивності нема. не можна нічому вірити. треба аналізувати, думати і бути готовим до того що ти помиляєшся.
перестань мені "викати"

Anatolij
постійний дописувач
постійний дописувач
Контактна інформація:

Повідомлення Anatolij » 13 лютого 2009, 23:18

От і думай і аналізуй. А ще б краще, думай, що можливо ти помиляєшся. Це і є обєктивність. Доречі, біле існувало далеко до зародження чорного, і існувало у гармонії досконалості. Але прийшло чорне через ГОРДІСТЬ і шкодило і шкодить білому (інь-янь). Але це на час. Коли не стане часу, тоді все знову повернеться до гармонії і досконалості, стане білим. А чорне відійде у небуття. Тому нам і дано Святе Письмо і Обявлення для того, щоби ставати досконалішими для того, щоби удостоїтися майбутньої гармонії.
Третього (сірого) не буде. Прочитай у апокаліпсисі від Іоана про літеплість.

Nameless_One
новик
новик

Повідомлення Nameless_One » 13 лютого 2009, 23:21

Дякую, я то якраз завжди пам'ятаю що можу помилятись. І я добре знаю що ще багато чого не знаю і що шлях до істини довгий і важкий а не легкий)

А гордість це якраз біле. Біле дял того хто її відчуває. Чи то є гріхом бути гордим за свою країну, чи за свою працю, чи за свої досягнення, чи за своїх батьків, друзів?
перестань мені "викати"

Sotnik
постійний дописувач
постійний дописувач
Контактна інформація:

Повідомлення Sotnik » 13 лютого 2009, 23:53

"...люди будут самолюбивы, сребролюбивы, горды, надменны, злоречивы, родителям непокорны, неблагодарны, нечестивы, недружелюбны,
3. Непримирительны, клеветники, невоздержны, жестоки, не любящие добра,
4. Предатели, наглы, напыщенны, более сластолюбивы, нежели боголюбивы,
5. Имеющие вид благочестия, силы же его отрекшиеся. Таковых удаляйся.
6. К сим принадлежат те, которые вкрадываются в домы и обольщают женщин, утопающих во грехах, водимых различными похотями,
7. Всегда учащихся и никогда не могущих дойти до познания истины.
8. Как Ианний и Иамврий противились Моисею, так и сии противятся истине, ЛЮДИ,РАЗВРАЩЕННЫЕ УМОМ, НЕВЕЖДЫ В ВЕРЕ."

Igor
старець
старець

Повідомлення Igor » 13 лютого 2009, 23:58

Nameless_One писав:)))
Цікаво цікаво. Мене по всякому обзивали, але меланхоліком вперше)
Мотиви моєї появи на цьому форумі зовсім інші, і відомі лише мені. Хоча звісно можеш вважати себе мегапсихологом і робити якісь висновки про мене. Навіть треба. Мені цікаві ці висновки.

Підлітковий максималізм.
Загостренне почуття справедливості, висока збудливість на зовнішні подразники, велике бажання самореалізації(довести світу свою значимість)....

Це пройде, зявиться мудрість, сила волі, характер, як правило...

Nameless_One
новик
новик

Повідомлення Nameless_One » 14 лютого 2009, 14:27

Підлітковий максималізм.
Загостренне почуття справедливості, висока збудливість на зовнішні подразники, велике бажання самореалізації(довести світу свою значимість)....

Це пройде, зявиться мудрість, сила волі, характер, як правило...

скільки разів я вже це чув. а що значить "максималізм"? що я хочу показати з себе щось більше ніж я направді є? Та ні. Я прийшов не показувати а дивитись)
Те як мене сприймає світ, мене мало хвилює і реалізовуватись я не збираюсь. Нашо мені того? Мені і так добре.

До зустрічі на наступному сеансі психоаналізу))
перестань мені "викати"

ljubomyr_ps
старець
старець

Повідомлення ljubomyr_ps » 15 лютого 2009, 20:08

Друзі тута тема про злі казки а не сеанси психоанусу. Може все наше життя як зла казка. Казка може бути злою але закінчитись може для нас добре - все залежить він нашої доброї волі.
На те ми й охрещені в Господі щоб із Ним воскреснути (відродитись у нове життя (в добру казку).
Життя таке коротке - поспішаймо творити добро!

ShMariam
Модератор
Модератор

Повідомлення ShMariam » 05 березня 2009, 13:18

Якось дивилася один мультик на DVD в сучасній обробці (зі сов'янської міфології) і мені стало шкода ... св. Володимира

ShMariam
Модератор
Модератор

Повідомлення ShMariam » 08 травня 2009, 09:52

7-9 травня у Львові відбувається форум дитячої літератури.
Будьте обережні!
До речі, недавно вийшла така казка з хулою на Святого Духа (назви казати не буду, бо говорить сама за себе) в одній з книг 24-томного збірника: Українські народні казки:Книга 5: Казки Гуцульщини/М. Зінчук, 2006. [/url]

Сумно, що доводиться таке писати... :(
Важливо!Може врятувати життя: http://forum.ugcc.org.ua/viewtopic.php?f=3&t=97&p=56358#p56281

romanm
старець
старець

Повідомлення romanm » 08 травня 2009, 11:30

ShMariam писав:7-9 травня у Львові відбувається форум дитячої літератури.
Будьте обережні!
До речі, недавно вийшла така казка з хулою на Святого Духа (назви казати не буду, бо говорить сама за себе) в одній з книг 24-томного збірника: Українські народні казки:Книга 5: Казки Гуцульщини/М. Зінчук, 2006. [/url]

Сумно, що доводиться таке писати... :(

Чому???? Напишіть щоби знати! а то потратиш гроші і......

ShMariam
Модератор
Модератор

Повідомлення ShMariam » 08 травня 2009, 11:55

Щоб знати, доводиться перечитувати зміст книжечок... Хто зна, скільки ще таких є? А то дійсно, втрачені гроші
А про диски і касети взагалі мовчу: не будеш же передивлятися весь мультик. До речі, а можливо вирізати деякі кадри?
Важливо!Може врятувати життя: http://forum.ugcc.org.ua/viewtopic.php?f=3&t=97&p=56358#p56281

ShMariam
Модератор
Модератор

Повідомлення ShMariam » 04 грудня 2009, 16:50

Чула, що хула проти Святого Духа це лише:
1. Надмірна надія на Боже милосердя
2. Безнадія на Боже милосердя
3. Завидування ближньому Божої ласки
4. Нерозкаяність аж до смерті
5. Спротив пізнаній правді християнської віри
6. Закам'янілість на спасенні упімнення
А насмішка над Святим Духом не є хулою.
Хоча, може я неправильно зрозуміла. Хто що думає з цього приводу? Що каже Церква?

ShMariam
Модератор
Модератор

Повідомлення ShMariam » 12 грудня 2009, 15:39

ТО ЩО КАЖЕ ЦЕРКВА?

прочанка
старець
старець

Re: Злі казки

Повідомлення прочанка » 01 квітня 2010, 11:44

Батьки відповідають, за те, що читають їхні діти, які передачі дивляться, як формується їхній світогляд. Перш, ніж дати книжку дитині, я читаю її сама або раніше читала, фільтрую, що добре, що зле, потім з дитиною це обговорюємо. Мультфільми цікавлять, бачу, класичні, красиві, з музикою і щасливим закінченням.Звичайно, діти дивляться сучасні передачі по інтересах, але коли це починає шкодити, просто забороняєм то дивитись.
Але якщо батько жаліється, що 6-на дитина дивиться Букіних, нікого не слухає, а батьки не мають впливу... :o
Не бійтеся!

Олюнька
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення Олюнька » 07 травня 2010, 15:24

А як вам отаке:
Comedy Central оголосив про плани на найближче майбутнє. Серед 22 заявлених проектів - мультсеріал "JC", присвячений Ісусу Христу.
Новий серіал розповість про життя Христа, який хоче вибратися з тіні свого могутнього, але апатичного батька і спокійно зажити в Нью-Йорку, повідомляє Lenta.ru з посиланням на Hollywood Reporter.

:o
Моє шанування! Ваша с. Катерина, МНІ

прочанка
старець
старець

Повідомлення прочанка » 11 травня 2010, 11:24

ті американські мультики-фільми, типу "Південного парку" -це відкрита богозневага. Їхні антирелігійні фільми явного чи скритого характеру останнім часом множаться з геометричною прогресією... А що хотіти - вільна країна з вільною сатанинською церквою... Сумно, що наші такі речі купують і навіть не шкодують грошей, що українською перекласти...
Не бійтеся!

Олюнька
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення Олюнька » 11 травня 2010, 11:30

прочанка писав:ті американські мультики-фільми, типу "Південного парку" -це відкрита богозневага. Їхні антирелігійні фільми явного чи скритого характеру останнім часом множаться з геометричною прогресією... А що хотіти - вільна країна з вільною сатанинською церквою... Сумно, що наші такі речі купують і навіть не шкодують грошей, що українською перекласти...

То не дивно, бо такі напади на Церкву не є рідкістю.
Найбільше прикро те, що мусульмани свого добились і в тому мультику їхнього Аллаха не згадували, а ми... :sorry:
Моє шанування! Ваша с. Катерина, МНІ

прочанка
старець
старець

Повідомлення прочанка » 11 травня 2010, 11:46

Олюнька писав:
прочанка писав:ті американські мультики-фільми, типу "Південного парку" -це відкрита богозневага. Їхні антирелігійні фільми явного чи скритого характеру останнім часом множаться з геометричною прогресією... А що хотіти - вільна країна з вільною сатанинською церквою... Сумно, що наші такі речі купують і навіть не шкодують грошей, що українською перекласти...

То не дивно, бо такі напади на Церкву не є рідкістю.
Найбільше прикро те, що мусульмани свого добились і в тому мультику їхнього Аллаха не згадували, а ми... :sorry:

Бий своїх, щоб чужі боялись :(
Не бійтеся!

romanm
старець
старець

Повідомлення romanm » 12 травня 2010, 07:17

Бий своїх, щоб чужі боялись :(

Та які тут " свої"? Немає своїх. Просто когось можна добивати знаючи, що не отримаєш здачі. А мусульманів страшно. Бо якщо зроблять таке з аллахом, що роблять з християнством, то на слідуючий день ті творці мультика прокинулися би без голови. В своїй суті вони боягузи.І як усі шавки знають, на кого можуть гавкати, а на кого, ні.

http://www.corriere.it/esteri/10_maggio ... aabe.shtml
Он, в університеті Швеції "дістали" художника який малював карикатури на Магомета. Під час свого виступу отримав удар головоюв ніс, тепер буде знати. Чи можливе щось подібне з "християнами"? Згадайте що творилося, коли папа хотів приїхали в італійський університет "Ла Сапієнца"?!

прочанка
старець
старець

Повідомлення прочанка » 12 травня 2010, 09:55

У великопосних реколєкціях нам власне наголосував священик, що мусульмани за свою віру - горою стоять, а ми,християни, ніби й стидаємося свого. Не те, щоб відстоювати на весь світ. Зайвий раз біля церкви хреста на себе не накладемо. Що є то є
Не бійтеся!

Yur
старець
старець

Повідомлення Yur » 13 травня 2010, 22:58

Стояти за віру, -- насамперед жити за вірою. Не вказувати комусь й не виказувати себе, а сповняти Слово Боже.
До речі, саме мусульмани якось закидали християнам, що ті не виконують того, що в Євангелії.
Кажу ж вам, що за кожне слово пусте, яке скажуть люди, дадуть вони відповідь судного дня! (Матвія 12:36)

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 14 травня 2010, 06:18

Yur писав:До речі, саме мусульмани якось закидали християнам, що ті не виконують того, що в Євангелії.

Які саме християни? Варто уточняти, бо нині теж є маса нових сект, що звуть себе християнськими...
Це вже як хто... Серед мусульман теж є немало таких, що не дотримуються Корану чи трактують його на свій лад, але тема про них, як відомо, є тут viewtopic.php?f=8&t=1615
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
Хоче всіх Господь зустріти
На шляху правдивім!

Yur
старець
старець

Повідомлення Yur » 14 травня 2010, 13:13

o.Mykil писав:
Yur писав:До речі, саме мусульмани якось закидали християнам, що ті не виконують того, що в Євангелії.

Які саме християни? Варто уточняти, бо нині теж є маса нових сект, що звуть себе християнськими...

Нажаль не володію достеменою інформацією, напевно для мусульман усі християни в тій чи іншій мірі сектанти, раз вважають Благу Вістку перекрученою.
В даному випадку хотів лиш зауважити, що не можемо у методах відстоювання своєї віри рівнятися на віруючих інших релігій. Рівнятися маємо лише на Христа, тим і здобуватимемо повагу до християнства.
Кажу ж вам, що за кожне слово пусте, яке скажуть люди, дадуть вони відповідь судного дня! (Матвія 12:36)

Повернутись до “Життя християнина”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 5 гостей