Що таке гріх?

обговорення богословських думок, питань богословської освіти

Модератори: Just_me, Artur, ihor

Nameless_One
новик
новик

Повідомлення Nameless_One » 13 лютого 2009, 17:46

В яких одиницях вимірюється важкість гріха?)
перестань мені "викати"

сергій
старець
старець

Повідомлення сергій » 13 лютого 2009, 18:42

ПРочитайте будь-який примітивний католицький катехизм - там є точне визначення що таке тяжкий гріх

Nameless_One
новик
новик

Повідомлення Nameless_One » 13 лютого 2009, 20:06

А нащо мені читати примітивні книжки? Я хочу чути думку людей, бачити їх реакцію.
перестань мені "викати"

Історик
дописувач
дописувач

Повідомлення Історик » 13 лютого 2009, 21:29

Nameless_One писав:
Наприклад з точки зору християн гріх це порушеня волі бога, волю бога ж можна дізнатись від святих отців і з біблії, але в біблії все так заплутано шо всерівно треба йти до святих отців. Крім того до гріхів вони відносять порушення моральних норм, табу і т.д. Які теж частково спричинені святими отцями протягом тривалого історичного процесу.

На мою думку ніяких гріхів нема, гріхи це лише спосіб задурювання і залякування людей. Є лише наслідки. Вбив людину - можеш сісти в тюрму. А можеш і не сісти. Перейшов на червоне світло - тебе можуть збити. А можуть і не збити. І так далі. Коли людина щось робить вона повинна бути готовою за це відповідати. А не надіятись що якийсь жидик її вже відкупив тим шо помер на хресті, а сотня гривень кинута в скриньку пожертви зробить ту людину святою перед очима бога.
Чесне слово, я досі дивуюсь як церква пішла на скасування індульгенцій)

Очевидно людина, не знайома особисто з християнством, особливо ж із отцями може так вільно висловлюватись. Пізнання волі Бога по великому рахунку не залежить від знання Біблії, ні від знання св. отців. Мені навіть здається, що Nameless_One просто перефразовує автора "Jenseits von Gut und Böse". :) Християнство можна оцінювати як явління історичне, або соціальне - і це буде завжди невірна оцінка; насправді воно є явлінням духа, набагато глибшим, ніж здається на перший погляд.

Nameless_One
новик
новик

Повідомлення Nameless_One » 13 лютого 2009, 23:18

О, ще один порушв слова ісуса - не судіть і не судимі будете. знову малюють мій психологічний портрет, роблять якісь висновки. ну..це специфіка віртуального спілкування.

Я з християнством знайомий. Більше ніж з іншими релігіями. Бо воно нвколо мене. Мене навіть хрестили. В УГКЦ доречі. І поняв що поняття "гріх" це чудовий інструмент для залякування людей. Який вже настільки в'ївся в підсвідомість цих людей, що вони навіть не пробують логічно думати - а чому це вишивати сорочку в неділю - гріх?
Чи наприклад чому гріх - читати якусь "іншу" літературу? Бо через неї диявол може взяти під контроль душу. Чи просто та людина більше усвідомить і почне задумуватись - а може все не так як мені завжди казали?
перестань мені "викати"

Igor
старець
старець

Повідомлення Igor » 13 лютого 2009, 23:51

Nameless_One писав:В яких одиницях вимірюється важкість гріха?)

В чистоті твоєї душі.
А від чистоти твоєї душі залежить твоє майбутнє, і не тільки в цьому житті.

Nameless_One
новик
новик

Повідомлення Nameless_One » 14 лютого 2009, 14:24

В чистоті твоєї душі.

Гарно сказано. Одразу пригадується кармічний закон, справедливість, реінкарнації. Виглядає цілком логічно - ти або розвиваєшся і досягаєш через безліч перероджень якогось вищого стану, стаєш богом, або деградуєш все більше і більше.
перестань мені "викати"

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 14 лютого 2009, 14:34

Nameless_One писав:
В чистоті твоєї душі.

Гарно сказано. Одразу пригадується кармічний закон, справедливість, реінкарнації. Виглядає цілком логічно - ти або розвиваєшся і досягаєш через безліч перероджень якогось вищого стану, стаєш богом, або деградуєш все більше і більше.

Мда.. Знову плоди нехристиянського мислення. Реінкарнація і вчення Христа в собі несумісні. Слухай: може визначся нарешті, хто ти і кому служиш у цьому житті, пам*ятаючи, що не вийде служити двом панам одночасно. Бажаю миру у Бозі і на певні речі дивитися не тілесними очима, а -- очима віри!
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
Хоче всіх Господь зустріти
На шляху правдивім!

Наталка
дописувач
дописувач

Повідомлення Наталка » 14 лютого 2009, 15:20

Я собі завжди задаю питання, на яке не можу знайти відповідь: Нащо Бог поставив серед раю дерево пізнання добра і зла?
Коли хтось тобі каже: "Життя таке важке", - запитай: "У порівнянні з чим?"

Namеless_One_
гість
гість

Повідомлення Namеless_One_ » 15 лютого 2009, 02:43

Мда.. Знову плоди нехристиянського мислення. Реінкарнація і вчення Христа в собі несумісні. Слухай: може визначся нарешті, хто ти і кому служиш у цьому житті, пам*ятаючи, що не вийде служити двом панам одночасно. Бажаю миру у Бозі і на певні речі дивитися не тілесними очима, а -- очима віри!

а я нікому не служу, я істота вільна)

Я собі завжди задаю питання, на яке не можу знайти відповідь: Нащо Бог поставив серед раю дерево пізнання добра і зла?

ну як навіщо? він ж знав що люди спробують його плоди. і стануть розумними. і зможуть відрізняти добро від зла. біле від чорного. хоча заборонив їм чіпати ці плоди, заховав від своїх творінь знання. але поставив всетаки ті дерева. щоб потім мати змогу покарати своїх "дітей")

ljubomyr_ps
старець
старець

Повідомлення ljubomyr_ps » 15 лютого 2009, 20:23

Namеless_One писав:а я нікому не служу, я істота вільна)

Атеїсти комуністи також вважали себе "свабоднимі советскімі людьмі"

Алеж поклонялись так насправді ідолу Лєніну, партії, грошам... читай сатані.
Бог створив людей для служіння хоч того чи не хоч всі ми створені Богом тобто наші душі. А кому будемо служити вибір за нами: Богу в Пресвятій Трійці єдиному - Богу любові правди й порядку чи сатані брехуну від початку гордому і злому людиноненависнику. Вибирай друже. Вільні ми лиш у виборі тож не обманюймо себе.
Життя таке коротке - поспішаймо творити добро!

Історик
дописувач
дописувач

Повідомлення Історик » 16 лютого 2009, 18:55

Говорячи про гріх, я хтів би звернути увагу на загально прийняті Західною Церквою щодо цього питання доктрини:
- людина завинила перед Богом
- потрібно було заплатити Богу
- це зробив Христос на хресті, тобто викупив нас.
Звичайно, я дещо спростував, але це катихизис. Особисто мене це обурює: типологія самих звичайних людських відносин проектується на взаємновідносини людини і Бога, занадто юридизму (ще й рабовласницького та феодального).

ljubomyr_ps
старець
старець

Повідомлення ljubomyr_ps » 17 лютого 2009, 22:37

Історик писав:- людина завинила перед Богом
- потрібно було заплатити Богу
- це зробив Христос на хресті, тобто викупив нас.
Звичайно, я дещо спростував, але це катихизис. Особисто мене це обурює: типологія самих звичайних людських відносин проектується на взаємновідносини людини і Бога, занадто юридизму (ще й рабовласницького та феодального).

Що саме Вас обурює?
Що все так спрощено, олюднено?

Може так краще для розуміння людини (простої) поняття гріховності адже в більшості своїй люди прості і не занадто вникають у Богословія. Сильно вумних і вчених є мало - може то й добре.

Igor
старець
старець

Повідомлення Igor » 18 лютого 2009, 09:21

ljubomyr_ps писав:Атеїсти комуністи також вважали себе "свабоднимі советскімі людьмі"

Алеж поклонялись так насправді ідолу Лєніну, партії, грошам... читай сатані.
Бог створив людей для служіння хоч того чи не хоч всі ми створені Богом тобто наші душі. А кому будемо служити вибір за нами: Богу в Пресвятій Трійці єдиному - Богу любові правди й порядку чи сатані брехуну від початку гордому і злому людиноненависнику. Вибирай друже. Вільні ми лиш у виборі тож не обманюймо себе.

І чим ми тоді від собаки відрізняємось?
Вона теж господара майже сама вибирає?

Наталка
дописувач
дописувач

Повідомлення Наталка » 18 лютого 2009, 11:57

Igor писав:І чим ми тоді від собаки відрізняємось?
Вона теж господара майже сама вибирає?

У кожного є чи будуть діти, ми є чиїмись дітьми, всі мають батьків, хочемо ми того чи не хочемо. Бог є нашим батьком, незалежно віримо ми чи ні, приймаємо його любов чи ні. Справа не у виборі господаря, справа у відношенні дітей до Батька, а відношення Батька до дітей ми і так знаємо :)
Коли хтось тобі каже: "Життя таке важке", - запитай: "У порівнянні з чим?"

Історик
дописувач
дописувач

Повідомлення Історик » 18 лютого 2009, 19:27

ljubomyr_ps писав:Може так краще для розуміння людини (простої) поняття гріховності адже в більшості своїй люди прості і не занадто вникають у Богословія. Сильно вумних і вчених є мало - може то й добре.

Знаєте, Любомире, Ви праві. Пригадую одного з самих відомих філософів людства - Канта, який говорив: "мені довелось посунути розум, щоб дати місце вірі". Дякую Вам за думку :)

Olya
активний учасник
активний учасник

Гріхи.

Повідомлення Olya » 26 лютого 2009, 15:21

Як ви справляєтеся з гріхом? Я кожен ранок встаю з думкою, що я грішити сьогодні не буду, навіть стараюся перед роботою зайти в Катедру і помолитися, але ввечері я все одно аналізуючи прожитий день бачу, що не раз згрішила (переважно мене підводить мій язик, люблю багато розмовляти) : :P
Розум людини обдумує путь її, але кроки її наставляє Господь.(Прип. Соломона 16:9)
Все буде добре!!!

ljubomyr_ps
старець
старець

Re: Гріхи.

Повідомлення ljubomyr_ps » 26 лютого 2009, 17:22

Olya писав:Як ви справляєтеся з гріхом? Я кожен ранок встаю з думкою, що я грішити сьогодні не буду, навіть стараюся перед роботою зайти в Катедру і помолитися, але ввечері я все одно аналізуючи прожитий день бачу, що не раз згрішила (переважно мене підводить мій язик, люблю багато розмовляти) : :P

Добре Ви робите і сумління у Вас чисте, раз Ви бачите свої поступки. Якраз зараз надходить хороший час посту у якому зі ще більшим завзяттям тре викорінювати свої гріхи особливо налогові (залежності)
Я, наприклад, хочу постановити не пити під час посту кави до якої звик, обмежити себе в дивленні телевізора, збільшити час на молитву набоженства...і взагалі приділити увагу до налогових звичок. Звичка може бути на перший погляд безобідною але якщо її запустити то переростає в залежність яка вже отруює наше життя і заважає нам спілкуватись з Богом.

Правду Ви кажете тре коженого вечора звіряти в сумлінню прожитий день.

Дай Боже щоб сумління було наше чисте немов джерельна водиця!

Igor
старець
старець

Повідомлення Igor » 27 лютого 2009, 12:28

ljubomyr_ps писав:Правду Ви кажете тре коженого вечора звіряти в сумлінню прожитий день.

А може краще сісти і подумати: А що доброго я зробив за сьогодні? Чи став я на крок ближче до свого призначення?

ljubomyr_ps
старець
старець

Повідомлення ljubomyr_ps » 27 лютого 2009, 14:53

Igor писав:
ljubomyr_ps писав:Правду Ви кажете тре коженого вечора звіряти в сумлінню прожитий день.

А може краще сісти і подумати: А що доброго я зробив за сьогодні? Чи став я на крок ближче до свого призначення?

Добре. Найкраще робити одне й друге.

Іспит сумління і зростання у Христі творячи добрі діла й наближаючись до свого призначення (мети) - одне одному не суперечить а доповнює.
Так ми справді зростаємо і укріплюємось у Христовому вченні.

ShMariam
Модератор
Модератор

Повідомлення ShMariam » 04 березня 2009, 16:35

Nameless_One написав:

Наприклад з точки зору християн гріх це порушеня волі бога, волю бога ж можна дізнатись від святих отців і з біблії, але в біблії все так заплутано шо всерівно треба йти до святих отців. Крім того до гріхів вони відносять порушення моральних норм, табу і т.д. Які теж частково спричинені святими отцями протягом тривалого історичного процесу.

На мою думку ніяких гріхів нема, гріхи це лише спосіб задурювання і залякування людей. Є лише наслідки. Вбив людину - можеш сісти в тюрму. А можеш і не сісти. Перейшов на червоне світло - тебе можуть збити. А можуть і не збити. І так далі. Коли людина щось робить вона повинна бути готовою за це відповідати. А не надіятись що якийсь жидик її вже відкупив тим шо помер на хресті, а сотня гривень кинута в скриньку пожертви зробить ту людину святою перед очима бога.
Чесне слово, я досі дивуюсь як церква пішла на скасування індульгенцій)

Якщо ти наприклад сильно, по-споравжньому любиш дівчину, а їй дуже не подобається коли ти робиш те, те і те. Значить ти мусиш перестати це робити. А якщо ти вже таке зробиш, то будеш дуже жаліти, коли її образиш. Так само з Богом. Якщо ти Його любиш, то мусиш жаліти за те, коли Його ображаєш. Образа Бога - то є й власне гріх. А конкретніше - заповіді, ще конкретніше - в катехизмі. Хоч я бачу, що ні те, ні друге для тебе не авторитет. (Не ображайся, що на "ти", ми майже однолітки ). Але проблема в тому, що ти дивишся на християнського Бога як на такого собі тирана, який лише чекає на те, щоб людина згрішила і щоб її покарати або чекає на твої гроші. Та не потрібні Йому твої гроші, лише твоя любов. Але ти не знаєш, як Він тебе любить. Він полюбив тебе раніше , ніж ти з'явився на сівт, Він саме заради Тебе, не заради якоїсь абстрактної людини, а заради Тебе прийшов на світ в жахливих умовах, жив в бідності, проповідував, а потім ще багато страждав і помер. Але ні, Йому було того мало і Він залишився у Св. Євхаристії. Яке приниження! Всемогутній Бог ховається під видом творіння рук Свого творіння! І Він все це зробив, щоб показати Свою Любов. І Він чекає на тебе... Сподіваюся, дочекається.

Igor
старець
старець

Повідомлення Igor » 04 березня 2009, 16:57

ShMariam писав:Якщо ти наприклад сильно, по-споравжньому любиш дівчину, а їй дуже не подобається коли ти робиш те, те і те. Значить ти мусиш перестати це робити. А якщо ти вже таке зробиш, то будеш дуже жаліти, коли її образиш. Так само з Богом. Якщо ти Його любиш, то мусиш жаліти за те, коли Його ображаєш.

А в чому власне образа Бога?
Для багатьох людей наука це уже образа Бога. А для Вас?

ShMariam писав:Образа Бога - то є й власне гріх. А конкретніше - заповіді, ще конкретніше - в катехизмі.

Яка сама галовна заповідь? Люби ближнього, всі решта похідні від неї.

ShMariam писав:Але проблема в тому, що ти дивишся на християнського Бога як на такого собі тирана, який лише чекає на те, щоб людина згрішила і щоб її покарати або чекає на твої гроші.

Якщо брати до уваги і Старий Завіт, як це робить катехизм, то християнський Бог не тільки тиран, він ще і своєнравний і безжальний.

ShMariam писав:Та не потрібні Йому твої гроші, лише твоя любов.

Давно були на гілці про десятину?

ShMariam писав: прийшов на світ в жахливих умовах, жив в бідності, проповідував, а потім ще багато страждав і помер.

Мене завжди дивує, чому бідність для християн стала чеснотою, і якщо так, то чому самі священники до цього не прагнуть.
Але питання в іншому, чому на кожному кроці говориться, що Христос з апостолами були бідними?

ljubomyr_ps
старець
старець

Повідомлення ljubomyr_ps » 05 березня 2009, 12:41

Igor писав:Яка сама галовна заповідь? Люби ближнього, всі решта похідні від неї.

Якщо брати до уваги і Старий Завіт, як це робить катехизм, то християнський Бог не тільки тиран, він ще і своєнравний і безжальний.

Мене завжди дивує, чому бідність для християн стала чеснотою, і якщо так, то чому самі священники до цього не прагнуть.
Але питання в іншому, чому на кожному кроці говориться, що Христос з апостолами були бідними?

Головна заповідь: Любити Бога всім серцем, всім розумом, всіма силами своїми; і похідна від неї любити свого ближнього як самого себе зберігаючи й дотримуючи заповіді Божі

Бог наш - Бог любові і справедливості. Такий він вчора, нині й навіки. Новий Заповіт відкрив нам джерела Божого Милосердя з яких ми можемо користати через заслуги і Хрест Сина Божого Ісуса Христа, якому навіки слава!

Бідність для християн є дорогою до раю, якщо вона не затьмарена заздрістю до багацтва.
Христос з апостолами були такими як їх і описує Євангеліє "Сину Чоловічому нема де й голови прихилити..."

ShMariam
Модератор
Модератор

Повідомлення ShMariam » 05 березня 2009, 13:04

А в чому власне образа Бога?
Для багатьох людей наука це уже образа Бога. А для Вас?

Не розумію, до чого тут наука?
Яка сама галовна заповідь? Люби ближнього, всі решта похідні від неї.

Перша заповідь: Люби Бога всім серцем своїм, всією своєю душею, всією думкою своєю. А друга подібна до неї: Люби ближнього свого як себе самого. А всі решта похідні від них. Нову заповідь даю вам: любіть один одного...(Надіюсь правильно процитувала слова Ісуса)

Старий Завіт не повний без Нового. А чому Бог Старого Завіту так відрізняється від Бога Нового Завіту? Думаю, люди Старого Завіту були не готові прийняти не лише всіх правд про Бога, а також і відповідного Його ставлення. То були люди з іншою ментальністю, ніж ми, а всі решта народи і племена навколо них поклонялися ідолам. Старий Завіт підкреслює велич Бога, Його могутність і Його справедливість. В наш час люди сильно не добачають ці риси. Власне, перш ніж звинувачувати Його в тиранізмі, треба звернути увагу на те, що ми і ангели - ніхто перед Ним, порох і Він має повне право нас знищити коли ми Його образимо. Це щось такого коли я щось зроблю, а воно мені не сподобається і я маю право це знищити. Але вже й в Старому Завіті також виразно говориться про Боже Милосердя - невід'ємну Його рису. Натомість в Старому Завіті більше дозволялося (наприклад, можна було дати жінці розвідного листа, Соломон мав багато жінок і т. д.) Згадайте вибраний народ, коли він ходив по пустелі і постійно відвертався від Бога. Або коли Мойсей на горі 40 днів був з Богом, а народ за той час вже встиг собі зробити ідола.
З Біблії: Кого Бог любить, того й карає. Точного формулювання не пам'ятаю: Якщо батько не карає свою дитину, то він її не любить.
А це вже слова з Нового Завіту: Коли Бог нас карає, Він нас напоумлює, щоб ми не були засуджені зі світом.
До речі, заповідь Любові, яку я написала вище, згадується в Старому Завіті.
А недобачати Божого Милосердя і надмірно надіятись на нього - то вже хула на Святого Духа.

Давно були на гілці про десятину?

Давно. Звичайно, ми повинні віддячувати священикам за їхню нелегку працю, але Ісус вимагає від нас скарбів духовних, які вимірюються мірою любові (стримування від гріха, виконання своїх обов'язків, добрі вчинки)

Все марнота марнот - це ще сказав Соломон. Біда не в тому, коли людина багата, а коли робить гроші своїм ідолом, тобто прив'язується до них. І вже золотих ідолів ніхто не виливає, а світ повний ідолопоклонників. Зараз дуже складно говорити, наскільки Христос з апостолами були бідними (якщо перекласти на наш час). Народився в убогості, а скоро мусив втікати на чужину, де Свята Родина була без засобів до існування і мусила починати все спочатку. Відомо, що одяг, який Він носив, носили заможніші люди (напевно Діва Марія постаралася, щоб Син виглядав гідно). Коли Він працював теслею, то точно не розкошував, хоч і мав що їсти. А коли проповідував, то постійно подорожував, не мав де голови приклонити.
Востаннє редагувалось 11 березня 2009, 12:01 користувачем ShMariam, всього редагувалось 1 раз.

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 05 березня 2009, 17:12

ShMariam писав:
Все марнота марнот - це ще сказав Соломон.

Соломон? А я думав, що Проповідник, Когелет чи Еклезіяст! :)

Взагалі-то, коли я мав лекції св. Писання, то поважний викладач казав, що ця думка Когелета є дещо єретична, як не дивно... Адже хто творив світ і з якою метою? Всевишній усе мудро для нас обдумав, і якщо б усе було "марнотою марнот" або "суєтою суєт", то це б було запереченням Божої всемогутності, мудрості, величі тощо і показало б слабкість Бога. Хоча...
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
Хоче всіх Господь зустріти
На шляху правдивім!

ShMariam
Модератор
Модератор

Повідомлення ShMariam » 11 березня 2009, 12:04

Взагалі тут йдеться не про природу, яку Бог створив, а про багатства, розкоші в яких жив Соломон і від яких Ісус відмовився.
Важливо!Може врятувати життя: http://forum.ugcc.org.ua/viewtopic.php?f=3&t=97&p=56358#p56281

Tornado
постійний дописувач
постійний дописувач

Повідомлення Tornado » 13 березня 2009, 21:59

Olya писав:Як ви справляєтеся з гріхом? Я кожен ранок встаю з думкою, що я грішити сьогодні не буду, навіть стараюся перед роботою зайти в Катедру і помолитися, але ввечері я все одно аналізуючи прожитий день бачу, що не раз згрішила (переважно мене підводить мій язик, люблю багато розмовляти) : :P

Якщо людина бачить свої гріхи - це добре. Добре не тим, що вони є, а що ми їх знайшли, зрозуміли, і треба аналізувати чому ми їх вчинили. Бо нерідко можна почути такий вислів: "Я не буду сповідатися, бо нікого не вбив!".
Так що Олю, це Божа ласка, що ви бачите свої гріхи.

О, ще згадав дуже гарний вислів одного монаха: "Говорити навчився за 2 роки, а мовчати - за 60років". :)

romanm
старець
старець

Повідомлення romanm » 18 травня 2009, 10:25

Щоби не відкривати нову тему.

Матір Божа, могла згрішити, чи ні???

Тобто: як може нам даватися в приклад М.Б. коли вона без первороднього гріха???
Т.є. без схильності грішити??? Так???
А чи можемо слідувати за М.Б. коли ми не є звільнені, як Вона, від гріха????

Хотілось би послухати ваші думки.

Soren117
новик
новик

Повідомлення Soren117 » 19 травня 2009, 23:49

Давай по порядку.

1. Не Матір Божа, а матір Сина Божого! (Луки 1:31-35);
2. Біблія говорить: «Через одного чоловіка [Адама] ввійшов у світ гріх, і з гріхом смерть, і таким чином смерть перейшла на всіх людей, бо всі згрішили» (Рим. 5:12).

Чи це стосується також Марії?
Біблія повідомляє, що згідно з вимогою Мойсеєвого Закону через 40 днів після народження Ісуса Марія принесла в Єрусалимському храмі жертву за гріх для очищення від нечистоти. Вона теж успадкувала від Адама гріх та недосконалість (Луки 2:22—24; Лев. 12:1—8 ).

romanm
старець
старець

Повідомлення romanm » 20 травня 2009, 08:11

1. Не Матір Божа, а матір Сина Божого! (Луки 1:31-35)
;

Дякую, особливо за 35 стих, "Той хто народиться буде святий, і званим Сином Божим"(переклад мій, на жаль не маю на укр. мові. Мене цікавить чому називає євангелист "святим"??? Якщо прочитати також інші джерела, то це слово означає визнання божественності Христа. Тобто, Христос - Бог(Лк. 4.34 коли оздоровлює біснуватого і до нього зверьаються демони).

Але щоби не бути голослівним, дозволю собі привести ось деякі фрази з Бібліє, які мені подобаються:

«І зійшов на мене дух Господній і сказав мені: скажи, так говорить Господь"... (Єзек. 11:5)

Також дивно, що Ісус, не бувши рівним Богові, ставить себе на один рівень з ним:
"Тоді сказали йому: хто Ти?: Ісус відповів, від початку" ....до кінця фрази....(Ів. 8:25)
Чи не подібні ці слова на ті, якими Бог говорить до Мойсея, Сущий послав тебе.(Вихід. 3:14)

2. Біблія говорить: «Через одного чоловіка [Адама] ввійшов у світ гріх, і з гріхом смерть, і таким чином смерть перейшла на всіх людей, бо всі згрішили» (Рим. 5:12).

Ага, правда була би ваша, якби лист до Римлян закінчувався тут. Але, на жаль є дальше, я би просив звернути увагу на 18-19 стихи.

Чи це стосується також Марії?
Біблія повідомляє, що згідно з вимогою Мойсеєвого Закону через 40 днів після народження Ісуса Марія принесла в Єрусалимському храмі жертву за гріх для очищення від нечистоти. Вона теж успадкувала від Адама гріх та недосконалість (Луки 2:22—24; Лев. 12:1—8 ).

Стосовно Марії, якщо вона грішна, то і Син Божий грішний. Це так виходить???

Повернутись до “Богослов'я”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 5 гостей