Kaktus писав: Мені нічого не відомо про "злословія" євреїв - можливо, це просто версія, котрою ті, хто не увірував в Христа, пробували пояснити Його народження.
дуже коротко писав про цю сторону Юдаїзму
viewtopic.php?f=8&t=854&p=19968&hilit=%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%BC%D1%83%D0%B4#p19968
і при всіх "можливо" мені грішному цікавим є, якби Вашу Матір хтось пояснював приблизно такими категоріями, Ви б це також спокійно сприймали? Ні - безперечно: нащо сваритися з тими бідними людьми, що собі щось такого вигадали, але чи довірили б одному з проводарів такого очорненя Вашої Мами розповідати про Вашу Маму Вашій дитині?? Вибачте, що пояснюю отак "на пальцях", але, можливо, хоч так дійдемо спільності...
Kaktus писав:Я б не сприймав цього так негативно, як Ви. Не можна ж закидати богохульства тому, хто не вірить, що Христос є Богом.
чому? Бог залежить від пізнання людини? От канібали з'їли Кука (і інших) - нащо "сприймати це Вам так негативно, як я?" Дійсно погоджуся: закидати "канібал" не можна тому, для кого це норма життя, однак від цього канібалізм не стає доброю Богоугодною традицією
Kaktus писав: Щодо моїх екзегетичних знань, то не буду ж я повторювати тут лекції, котрі довелося послухати з Нового Завіту.
так чому ж: це багато пояснить, як, правда, і зазначемо, де у Вас викладали єресь (нажаль - це можливо і у вищих Католицьких Школах), а де можемо розвивати цікавські дискусії...