Вчення Церкви про відносини з вибраним народом Божим

в Україні і у світі

Модератори: Just_me, viter, Artur, ihor

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Re: СВЯТИЙ ЙОСАФАТ КУНЦЕВИЧ

Повідомлення о.Олег » 10 квітня 2010, 16:09

Kaktus писав: Мені нічого не відомо про "злословія" євреїв - можливо, це просто версія, котрою ті, хто не увірував в Христа, пробували пояснити Його народження.

дуже коротко писав про цю сторону Юдаїзму
viewtopic.php?f=8&t=854&p=19968&hilit=%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%BC%D1%83%D0%B4#p19968
і при всіх "можливо" мені грішному цікавим є, якби Вашу Матір хтось пояснював приблизно такими категоріями, Ви б це також спокійно сприймали? Ні - безперечно: нащо сваритися з тими бідними людьми, що собі щось такого вигадали, але чи довірили б одному з проводарів такого очорненя Вашої Мами розповідати про Вашу Маму Вашій дитині?? Вибачте, що пояснюю отак "на пальцях", але, можливо, хоч так дійдемо спільності... :(
Kaktus писав:Я б не сприймав цього так негативно, як Ви. Не можна ж закидати богохульства тому, хто не вірить, що Христос є Богом.

чому? Бог залежить від пізнання людини? От канібали з'їли Кука (і інших) - нащо "сприймати це Вам так негативно, як я?" Дійсно погоджуся: закидати "канібал" не можна тому, для кого це норма життя, однак від цього канібалізм не стає доброю Богоугодною традицією
Kaktus писав: Щодо моїх екзегетичних знань, то не буду ж я повторювати тут лекції, котрі довелося послухати з Нового Завіту.

так чому ж: це багато пояснить, як, правда, і зазначемо, де у Вас викладали єресь (нажаль - це можливо і у вищих Католицьких Школах), а де можемо розвивати цікавські дискусії...
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

Повернутись до “Католицька Церква”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість