Знаєте чому не популярний цей розділ?

обговорення богословських думок, питань богословської освіти

Модератори: Just_me, Artur, ihor

Як гадаєте? (див. тему)

Опитування закінчилось 26 лютого 2007, 17:30

Чому не популярний?
0
Немає голосів
Бо нема богословів на форумі
1
50%
Не цікаво-о-о-о!
0
Немає голосів
Який Розділ??? :-)
1
50%

Всього голосів: 2

Anatolius
дописувач
дописувач
Контактна інформація:

Re: Знаєте чому не популярний цей розділ?

Повідомлення Anatolius » 15 березня 2010, 14:09

viter писав:
Anatolius писав: формат форуму все таки не місце для "богословствування"...

А чи може в Інтернеті бути місце для "богословствування"? Може для цієї справи створити спеціальний сайт? Але які мали б бути вимоги до такого сайту?

Бачите, я не дуже досвідчений в створенні таких сайтів. Бачив "Богословський форум", але якось не дуже часто туди заглядав. Можу поділитись досвідом який маю від спілкування з деякими київськими групами, як наприклад ось така - http://bogoslov-club.org.ua/
Система є така - існує "гугл група богсолвоського форуму" в яку входять православні і католики. Але щось вона слабо функціонує зараз, але сама ідея хороша. Добра - бо постійно в закритому режимі учасників відбувається обмін інформацією і статтями тощо. Дещо можна бачити на цьому сайті. Але що суттєво час до часу відбуваються реальні зустрічі де таки би мовити вербально можна послухати ті чи інші дебати чи дискусії. Наперед планується тема. Наприклад була цікава тема "чи можна примирити Аквінського і Паламу" з доповідями виступали різні люди, а хто не був може послухати через обмін файлами звукові доріжки - знову ж таки через закриту групу зацікавлених.
Ось - можна використовувати цей досвід і творити щось "своє".

viter
Модератор
Модератор
Контактна інформація:

Повідомлення viter » 15 березня 2010, 14:23

Я маю деякий досвід у веб-програмуванні і міг би взятися, при потребі, за створення сайту. Але мені потрібні ідеї щодо структури сайту, його специфіку, бо якщо в інтернеті вже є потрібні інструменти (згадані вже групи гугл), то можна скористатися ними і не придумувати велосипед. :)
Господи Ісусе Христе Сину Божий, помилуй мене грішного.

Anatolius
дописувач
дописувач
Контактна інформація:

Повідомлення Anatolius » 15 березня 2010, 14:25

А взагалі для такого формату, як форум мені здається найбільш імпонує так зване "популярне богословіє" без заглиблень. Це скоріше відповіді на які загальні питання чи пояснення певних речей. От наприклад написав коротко про літургійний день, щоб людина за 5 хв зрозуміла чому ж тих богослужінь так багато - http://www.risu.org.ua/ua/index/spiritu ... rgical_day . Наступним розділом буде скажім "вечірня" чи "утреня".

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 15 березня 2010, 14:31

Anatolius писав:Такий розділ, цікаво. Давайте. Зрештою це може бути як частина нашої робрти я також попрошу нашу Ліду - секретаря, щоб вона слідкувала за ним. А також до відповіді можу запрошувати самих авторів.

ну то почнімо: можете подавати статтю і те, що варте уваги від критики/"критики"? Думаю, що подавати це покищо можна у розділі Богословіє з словом "Патріархат" і тоді тема. Спробуємо вести дискусію і, якщо зродиться щось доброго і... :) гідного друку - чому б ні? Можливо у цей спосіб вдасться розгорнути якусь конструктивну дискусію
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

Anatolius
дописувач
дописувач
Контактна інформація:

Повідомлення Anatolius » 15 березня 2010, 14:37

о.Олег писав:
Anatolius писав:Такий розділ, цікаво. Давайте. Зрештою це може бути як частина нашої робрти я також попрошу нашу Ліду - секретаря, щоб вона слідкувала за ним. А також до відповіді можу запрошувати самих авторів.

ну то почнімо: можете подавати статтю і те, що варте уваги від критики/"критики"? Думаю, що подавати це покищо можна у розділі Богословіє з словом "Патріархат" і тоді тема. Спробуємо вести дискусію і, якщо зродиться щось доброго і... :) гідного друку - чому б ні? Можливо у цей спосіб вдасться розгорнути якусь конструктивну дискусію

Хороша ідея.
Я подумаю, що такого могло б бути зі старого взято. Бо зараз тільки вийде нове число, але сподіваюсь нічого, що могло б бути нищівно критиковано - там не буде:)

Anatolius
дописувач
дописувач
Контактна інформація:

Повідомлення Anatolius » 15 березня 2010, 15:17

От до-речі, тільки що прийшло про розсилці (богословського форуму) - відбулась зустріч-диспут між православними і протестантами, як я зрозумів на тему вшанування святих.
Доповідь православного:
http://bogoslov.net.ua/index.php/2010-0 ... -55/98--6-
Доповідь протестанта:
http://bogoslov.net.ua/index.php/2010-0 ... -55/97--6-

Повернутись до “Богослов'я”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 5 гостей