Вова писав:Та не можна так дискусію вести "я не розумію, а ви розумієте", це означає що ви не знаєте що сказати. То покажіть що я до кінця не розумію? Не знаю чи є у вас таке правило дискусії, якщо немає то включіть.
Ви напевно не знаєте що таке Церква, Церква не каже, Церква виконує те що сказав І.Х., Iван.10:27 Мого голосу слухають вівці Мої, і знаю Я їх, і за Мною слідком вони йдуть. Друге, Церква є світло для світу, то це хіба світло коли ми говорили що можна грішити, а у чистилищі все нам проститься. Третя, Христос сказав нам нести хрест тут коли живемо, а не коли помремо.
Зверніть увагу на ті місця з Біблії, які я виділив нижче був.
Цікава цитата з Біблії, та надіюсь з неї не випливає, що ті що не «йдуть» (сидять - приміром) - не можуть бути членами Церкви…?
А про Чистилище: я тільки недавно краєчком почав ознайомлюватись з поглядом Церкви на Чистилище – ніде не зустрічав заклику грішити і надіятись на «халяву» після смерті. Скоріше заклик до живих християн своїм безгрішним життям допомогти вже померлим.
Що ж до того, що ми тут не завжди розуміємо один одного, це мабіть підтвердження ще одного з законів Мерфі: якщо є хоч одна можливість зрозуміти написане тобою неправильно – саме так його зрозуміє опонент.
З повагою

Чому не цитуєте "Євангеліє" від Петра, Марії..? Ну твердите, що я лише "конфесія" - мені дуже шкода. Але саме ця Церква, яку Ви так обзиваєте, приймала канон Святого Письма. Що Вам до написаного в тому, що догматизувала Церква? Це ж, Вашими термінами, мав би бути "тільки догмат"... При чому тут Ваші трактування, Ваші посилання, Ваші висновки??? Чому Ви не розумієте, що стоїте лише на одному з Плодів Церкви Духа Святого (Догма Біблії), а говорите в даній темі про ще один Дар Церкви Духа Святого (Догма про Чистилище)? Ну Лютер взяв собі нашу Догму і відкинувши на свій особистий розсуд деякі з Книг, знайшов собі продовження у баптистів, євангелістів, адвентистів... що зводять і зводять Християнство від Церкви Духа Святого до "релігії Книги". Мормони хоч свою книгу написали, а тут... Чому Ви одночасно довіряєте Догмі Церкви і використовуєте її проти Догми Церкви? Чому Ви цитуєте Біблію????
Як і у випадку з Чистилищем/Митарствами.