Дякую, особливо за 35 стих, "Той хто народиться буде святий, і званим Сином Божим"(переклад мій, на жаль не маю на укр. мові. Мене цікавить чому називає євангелист "святим"??? Якщо прочитати також інші джерела, то це слово означає визнання божественності Христа. Тобто, Христос - Бог(Лк. 4.34 коли оздоровлює біснуватого і до нього зверьаються демони).
Тут мушу ввести деякі уточнення.
Ісус Христос є богом, але не всемогутнім!
Також дивно, що Ісус, не бувши рівним Богові, ставить себе на один рівень з ним:
"Тоді сказали йому: хто Ти?: Ісус відповів, від початку" ....до кінця фрази....(Ів. 8:25)
Чи не подібні ці слова на ті, якими Бог говорить до Мойсея, Сущий послав тебе.(Вихід. 3:14)
Я нічтго спільного не бачу в цих віршах!
Ісус мав початок, а Бог немає початку
Псалом 89 (90):2 «Перше ніж гори народжені, і поки Ти витворив землю та світ, то від віку й до віку — Ти Бог!»
Ага, правда була би ваша, якби лист до Римлян закінчувався тут. Але, на жаль є дальше, я би просив звернути увагу на 18-19 стихи.
А дальше Біблія чудово описує, як з людського роду буде зняте прокляття смерті: «Через переступ одного [Адама] на всіх людей прийшов осуд, так і через праведність Одного [Ісуса, кульмінацією якого стала його смерть] прийшло виправдання для життя на всіх людей. Бо як через непослух одного чоловіка [Адама] багато-хто стали грішними, так і через послух Одного [Ісуса] багато-хто стануть праведними» (Римлян 5:18, 19).
Стосовно Марії, якщо вона грішна, то і Син Божий грішний. Це так виходить???
Та ні, не так виходить!
Луки 1:34,35 Марія завагітніла з допомогою Божої сили - святого духу! І тому Ісус не успадкував перворідний гріх Адама!