Що таке гріх?

обговорення богословських думок, питань богословської освіти

Модератори: Just_me, Artur, ihor

Soren117
новик
новик

Повідомлення Soren117 » 20 травня 2009, 23:28

Дякую, особливо за 35 стих, "Той хто народиться буде святий, і званим Сином Божим"(переклад мій, на жаль не маю на укр. мові. Мене цікавить чому називає євангелист "святим"??? Якщо прочитати також інші джерела, то це слово означає визнання божественності Христа. Тобто, Христос - Бог(Лк. 4.34 коли оздоровлює біснуватого і до нього зверьаються демони).

Тут мушу ввести деякі уточнення.
Ісус Христос є богом, але не всемогутнім!

Також дивно, що Ісус, не бувши рівним Богові, ставить себе на один рівень з ним:
"Тоді сказали йому: хто Ти?: Ісус відповів, від початку" ....до кінця фрази....(Ів. 8:25)
Чи не подібні ці слова на ті, якими Бог говорить до Мойсея, Сущий послав тебе.(Вихід. 3:14)

Я нічтго спільного не бачу в цих віршах!
Ісус мав початок, а Бог немає початку
Псалом 89 (90):2 «Перше ніж гори народжені, і поки Ти витворив землю та світ, то від віку й до віку  — Ти Бог!»

Ага, правда була би ваша, якби лист до Римлян закінчувався тут. Але, на жаль є дальше, я би просив звернути увагу на 18-19 стихи.

А дальше Біблія чудово описує, як з людського роду буде зняте прокляття смерті: «Через переступ одного [Адама] на всіх людей прийшов осуд, так і через праведність Одного [Ісуса, кульмінацією якого стала його смерть] прийшло виправдання для життя на всіх людей. Бо як через непослух одного чоловіка [Адама] багато-хто стали грішними, так і через послух Одного [Ісуса] багато-хто стануть праведними» (Римлян 5:18, 19).

Стосовно Марії, якщо вона грішна, то і Син Божий грішний. Це так виходить???

Та ні, не так виходить!
Луки 1:34,35 Марія завагітніла з допомогою Божої сили - святого духу! І тому Ісус не успадкував перворідний гріх Адама!

viter
Модератор
Модератор
Контактна інформація:

Повідомлення viter » 21 травня 2009, 07:43

Soren117 писав:Ісус Христос є богом, але не всемогутнім!

Ісус Христос є Богочоловіком. І як Бог Він всемогутній. І як Бог Він не має початку, хоч і народжений від Отця. Нам не дано (в цьому житті) пізнати таємницю Божу, тому, думаю, не варто мудрувати на цю тему.
Господи Ісусе Христе Сину Божий, помилуй мене грішного.

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 21 травня 2009, 07:51

УВАГА:

Не відхиляйтеся тут від основої теми про ГРІХ. Звичайно, Ісус - Богочоловік, а не тільки найбільша Людина, яка жила коли-небудь на землі, як це вчать, для прикладу, всупереч Біблії, Свідки Єгови. Та це вже інша ТЕМА! :)
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
Хоче всіх Господь зустріти
На шляху правдивім!

Olya
активний учасник
активний учасник

Повідомлення Olya » 21 травня 2009, 07:58

Soren117 писав:Тут мушу ввести деякі уточнення.
Ісус Христос є богом, але не всемогутнім!

Я взагалі в шоці. Чому ви пишете Бог з малої букви. Чи ви думаєте, що Біблія неправильно висловлюється? (А Хома відповів і сказав Йому: "Господь мій і Бог мій!") Ів. 20:28

А свідчення про Ісуса Христа ( Бо троє свідкують на небі :Отець, Слово й Святий Дух, і ці Троє - Одно.) 1 Ів.5:7

Споконвіку було Слово, а Слово в Бога було, і Бог було Слово Ів. 1:1

Я й Отець - Ми одне! Ів. 10:30

Та це так . А гріх почав володіти людиною, відколи вона себе захотіла прирівняти до Бога. (зїли яблуко пізнання добра і зла).

Грішить людина завжди чи подумки, чи діями, але потрібно визнавати ці гріхи, каятися, сповідатися і старатися більше не грішити.

Гріх - це ярмо людини, яке вона сама, без Божої помічі не може скинути і спокійно нести.
Востаннє редагувалось 21 травня 2009, 08:09 користувачем Olya, всього редагувалось 1 раз.
Розум людини обдумує путь її, але кроки її наставляє Господь.(Прип. Соломона 16:9)
Все буде добре!!!

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 21 травня 2009, 08:05

Olya писав:

І ще багато доказів можу привести з Біблії, що Ісус Бог (з великої літери) і Господь

Я ж просив... Скільки вже можна! Тема в нас про ГРІХ, а не про те, чи Ісус є Богом чи - ні. Хочете провадити богословські дискусії на цю тему, створюйте нову! Інакше зайві повідомлення будуть видалені!

Це вже називається "флуд" (писання не по темі) , хоч і богословський...
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

ljubomyr_ps
старець
старець

Повідомлення ljubomyr_ps » 21 травня 2009, 09:01

Soren117 писав:Давай по порядку.

1. Не Матір Божа, а матір Сина Божого! (Луки 1:31-35);
2. Біблія говорить: «Через одного чоловіка [Адама] ввійшов у світ гріх, і з гріхом смерть, і таким чином смерть перейшла на всіх людей, бо всі згрішили» (Рим. 5:12).

Чи це стосується також Марії?
Біблія повідомляє, що згідно з вимогою Мойсеєвого Закону через 40 днів після народження Ісуса Марія принесла в Єрусалимському храмі жертву за гріх для очищення від нечистоти. Вона теж успадкувала від Адама гріх та недосконалість (Луки 2:22—24; Лев. 12:1—8 ).

Ви напевне нічого не чули(чи не хочете чути) про Непорочне Зачаття Діви Марії.
Яка нечистота, яке очищення від неї, прощо ви теревените. Пречиста Діва Марія, як єврейка по національності сповнила належний всім евреям обряд так як й Ісус сповнив обряд обрізання й хрещення водою від Івана хоча Йоан нехотів цого робити вважаючи себе негідним, але Ісус йому відповів:"Допусти це тепер бо так годиться нам виповнити усю праведність".
Пречиста Діва Марія - Цариця Неба й Землі - Матір народів -наша небесна Матінка й заступниця!

Почитайте хоча б Акафіст до Богородиці - багато чого зрозумієте.
Життя таке коротке - поспішаймо творити добро!

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 22 травня 2009, 11:59

Диспут про Христа та Богородицю http://forum.ugcc.org.ua/viewtopic.php?t=1282

Тут тема про гріх...
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

Paul_1
гість
гість

Що таке гріх? є

Повідомлення Paul_1 » 24 травня 2009, 23:58

Гріх(особистий) - це заподіяння шкоди самому собі. а причиною гріха є пристрасті.

romanm
старець
старець

Re: Що таке гріх? є

Повідомлення romanm » 28 травня 2009, 22:25

Paul_1 писав:Гріх(особистий) - це заподіяння шкоди самому собі. а причиною гріха є пристрасті.

Ну не тільки самому собі. Гріх, навіть особистий, впливаючи на нас, впливає і на тих, хто кругом.

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Re: Що таке гріх? є

Повідомлення o.Mykil » 29 травня 2009, 08:57

romanm писав:
Paul_1 писав:Гріх(особистий) - це заподіяння шкоди самому собі. а причиною гріха є пристрасті.

Ну не тільки самому собі. Гріх, навіть особистий, впливаючи на нас, впливає і на тих, хто кругом.

Є, отже, ще таке поняття гріха як гріх структуральний...
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 06 грудня 2009, 09:57

Невже це все можна назвати ГРІХОМ?

Ще раніше стикнувся був в інтернеті ось із цим так званим «списком гріхів», який не може викликати подиву чи сміху andrejev.tripod.com/spisok_grehov.htm

«Їла крадькома від інших»
«Дивилась у храмі на годинник»
«Вставала їсти і пити вночі»
«Плювала і смаркалась на підлогу у приміщеннях»
«По дорозі в церкву заходила в магазин»
"Працювала перукарем"

І т.д. Начебто те все стосується тільки жінок. Тобто є якісь виключно «гріхи жіночі». Але якщо перелік стосується тільки монахинь, то все одно це, як на мене, є з області фанатизму та нездорової примітивної релігійності.

Дивує, що там усе змішано в один «сніп» - етикет, духовність, мало не психологія і т. д. Подрібнено аж забагато. Це все виконати буде людям, приналежним до Церкви, просто не під силу. Та й твердять, що Російська Православна Церква бере твори св. Отців із перших століть, певні речі, що стосуються лише ченців, накидаючи їх мирянам, виховуючи серед них фанатиків. Але і в Отців Церкви подібне важко знайти, що подається в перелікові на поданому веб-ресурсі. Невже він фальшивий? Хоча я зустрічав схожі «премудрості» серед представників Православної Церкви не раз і не два…

Є етикет, культура людини, духовність, виховання… І деколи варто розрізнити ці речі, щоб гріх дійсно був гріхом. Гріх, зокрема важкий, є найперше провиною проти Бога та ближнього, духовним злом, вбивцею Божої ласки…

Такі дивацтва тільки компрометують наше християнство, особливо в очах різних атеїстів!

http://besedka.info/viewtopic.php?t=667
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

Di
новик
новик

Повідомлення Di » 15 грудня 2009, 00:23

Шановний Namelles_One,не Бог вкладає в людину "ті бажання"! Бог наділив людину РОЗУМОМ,використання якого веде до появи різного роду бажань(або не використання),і СВОБІДНОЮ ВОЛЕЮ,завдяки якій людина вибирає доцільність втілення бажань.

luksander
старець
старець

Повідомлення luksander » 26 грудня 2009, 20:28

Як я розумію, перший гріх мав місце в раю. І ось тут виникають декілька запитань:
- людина була створена «… за образом Нашим, за подобою Нашою…», а спокусилася можливістю стати «… як Боги…». Так наче ж і так вже як Боги були?
- першим гріхом вважається порушення заборони їсти, тобто – непослух. Але ж там було «дерево пізнання добра і зла». То можливо гріх зійшов на землю коли люди почали зважувати що добро, а що зло кожен на свій розсуд. Ось тут «Рай» і закінчився.
З того часу відчуття себе богом з тільки своїм правильним добром є частиною природи людини, вона стала недосконалою. І ось тепер, коли цей недосконалий інструмент надіється сам себе зремонтувати і вернутися до первісного стану, то це вже навіть не нонсенс.
Ось тому Еклезіяст і називає всі людські спроби знайти сенс життя марнотою і ловленням вітру. І недаремно в підсумку: Бога бійся, і чини Його заповіді, бо належить це кожній людині!

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Непростимий гріх проти Святого Духа...

Повідомлення o.Mykil » 01 квітня 2010, 08:16

Як каже нам св. Писання, усякий гріх людині проститься (тобто коли вона щиро за нього кається, наприклад, у святій сповіді), крім гріха проти Святого Духа. Сам Господь Ісус це твердить. Бог майже все нам грішним і немічним пробачає, але...

«Тому-то кажу вам: усякий гріх, навіть богозневага, проститься людям...» (Матв.І2,31). Далі читаємо: «...Але богозневага на Духа не проститься! І як скаже хто слово на Людського Сина, то йому проститься те; а коли скаже проти Духа Святого, — не проститься того йому ані в цім віці, ані в майбутнім!» (Матв.12:31—32).

Перед розп'яттям на хресті Спаситель сказав до своїх учнів:

«...Краще для вас, щоб пішов Я, бо як Я не піду, Утішитель не прийде до вас. А коли Я піду, то пошлю вам Його. А як прийде, Він світові виявить про гріх, і про правду, і про суд... А коли прийде Він, Той Дух правди, Він вас попровадить до цілої правди...» (Івана 16:7—8,13).

Місія Святого Духа — свідчити про Христа, виявляти людині її гріхи і провадити до правди. Без Святого Духа, що є водночас і душею Христової Церкви, спасіння нашої душі було б неможливе. Через наше сумління Він не тільки вказує на наші гріхи, а й спонукує нас до щирого покаяння. Він дарує нам силу жити новим життям, з дня на день отримуючи перемогу над злом.

Тільки одного гріха (!!), як бачимо, не може простити Бог, що може швидко призвести до пекла, — гріха проти Святого Духа, і причина очевидна: без Святого Духа ми ніколи не змогли б прийняти Христа і йти шляхом, який освітлений світлом правди Святого Письма. Без Святого Духа, Який викриває гріх, ми ніколи не змогли б покаятися у своїх гріхах. Адже тільки прийнявши Божий дар покаяння, ми зможемо отримати прощення. Господь простить наші гріхи лише за такої умови:

«Коли ми свої гріхи визнаємо, то Він вірний та праведний, щоб гріхи нам простити та очистити нас від неправди всілякої» (1Івана 1:9).

«...Та коли не покаєтесь, то загинете всі так!» (Лука 13:3).

П. С. Ще трохи про відпущення гріхів з Католицького Катехизму http://catechismus.org.ua/index.php?opt ... &Itemid=38
Востаннє редагувалось 11 березня 2011, 07:04 користувачем o.Mykil, всього редагувалось 1 раз.
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

ієром. Діонисій
постійний дописувач
постійний дописувач

Re: Непростимий гріх проти Святого Духа...

Повідомлення ієром. Діонисій » 01 квітня 2010, 13:34

Щоб зрозуміти краще ці слова Ісуса Христа (з Мт 12,31-32), потрібно порівняти їх з тими ж словами у Євангелії від Марка:
"Істинно кажу вам: Усе буде відпущене синам людським, гріхи та богохульства, скільки б вони не хулили. Але хто хулу вирече супроти Святого Духа, -- тому повіки не проститься: той підпаде під гріх довічний." Вони бо мовили: "Він має нечистого духа." (Мр 3,28-30).
Згідно з поясненням Марка, гріх проти Святого Духа (принаймні у цьому випадку) -- це приписування сатані діл Божих і зневажання цим Святого Духа. Таким чином людина сама собі ставить перешкоду у прийнятті Божого дару, у тому числі прощення, яке можливе завдяки дії Святого Духа, як Ви, отче, гарно про це написали. :)
При нагоді, вітаю зі святом. :Rose:
Востаннє редагувалось 01 квітня 2010, 13:56 користувачем ієром. Діонисій, всього редагувалось 1 раз.

Вова
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення Вова » 01 квітня 2010, 13:41

o.Mykil писав:«Тому-то кажу вам: усякий гріх, навіть богозневага, проститься людям...» (Матв.І2,31). Далі читаємо: «...Але богозневага на Духа не проститься! І як скаже хто слово на Людського Сина, то йому проститься те; а коли скаже проти Духа Святого, — не проститься того йому ані в цім віці, ані в майбутнім!» (Матв.12:31—32).

Тільки одного гріха (!!), як бачимо, не може простити Бог, що може швидко призвести до пекла, — гріха проти Святого Духа, і причина очевидна: без Святого Духа ми ніколи не змогли б прийняти Христа і йти шляхом, який освітлений світлом правди Святого Письма. Без Святого Духа, Який викриває гріх, ми ніколи не змогли б покаятися у своїх гріхах. Адже тільки прийнявши Божий дар покаяння, ми зможемо отримати прощення. Господь простить наші гріхи лише за такої умови:

«Коли ми свої гріхи визнаємо, то Він вірний та праведний, щоб гріхи нам простити та очистити нас від неправди всілякої» (1Івана 1:9).

«...Та коли не покаєтесь, то загинете всі так!» (Лука 13:3).

Ви самі задали питання і на нього відповіли, Я теж так вважаю що після вознесіння Христа він нам послав Д.С.
Вiд Iвана 16: 7 Та Я правду кажу вам: Краще для вас, щоб пішов Я, бо як Я не піду, Утішитель не прийде до вас. А коли Я піду, то пошлю вам Його. 8 А як прийде, Він світові виявить про гріх, і про правду, і про суд: 9 тож про гріх, що не вірують у Мене; 10 а про правду, що Я до Отця Свого йду, і Мене не побачите вже; 11 а про суд, що засуджений князь цього світу.

Людина має проміжок свого життя щоб покаятися і визнати Ісуса за Господа. Д.С. сьогодні кличе до Господа щоб усі люди покаялися і навернулися цілим серцем до Бога. Якщо вона цього не зробить то вона не зможе навіть у вічності змінити своє становище, а піде тільки у пекло.
Каже бо Писання: Кожен, хто вірує в Нього, не буде засоромлений.

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 02 квітня 2010, 00:02

Вова писав:
Ви самі задали питання і на нього відповіли, Я теж так вважаю що після вознесіння Христа він нам послав Д.С.

Ну, не цілком. Назва теми як і сама тема більше розповідного характеру... :)
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 02 квітня 2010, 00:05

ієром. Діонисій писав:При нагоді, вітаю зі святом. :Rose:

Взаємно, отче Діонисію. Хай св. Дух надихає на ще більшу працю у Христовому Винограднику! :)
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

Kaktus
постійний дописувач
постійний дописувач

Цікаве тлумачення

Повідомлення Kaktus » 09 квітня 2010, 09:45

Недавно я чув, як пояснювали цю тему на англомовному католицькому каналі EWTN (дуже раджу всім, хто володіє англійською мовою, його дивитися). Там є така передача, коли два досвідчені священики відповідають на імейли і телефонні дзвінки глядачів. Отож, гріх проти Святого Духа - це опирання діянню Святого Духа, наприклад, духовне закостеніння й відмова каятися у власних гріхах. Іншими словами, Господь не може спасти нас насильно, простити нас тоді, коли ми самі цього не хочемо.

Злий Іван
старець
старець

Re: Цікаве тлумачення

Повідомлення Злий Іван » 12 квітня 2010, 07:58

Kaktus писав: Отож, гріх проти Святого Духа - це опирання діянню Святого Духа, наприклад, духовне закостеніння й відмова каятися у власних гріхах. Іншими словами, Господь не може спасти нас насильно, простити нас тоді, коли ми самі цього не хочемо.

Виділення моє.

Думаю, що справа не в тому, що Бог не може нас спасти насильно, можливо, моя думка крамольна, прошу пробачення зразу наперед, Бог не хоче рятувати нас насильно. Згадайте притчу про блудного сина. Бог дав нам свободу волі.
Ми самі повинні прийти до Нього і тоді Він нас спасе :Yahoo!:
Називайте речі своїми іменами ̶ люди краще вас розумітимуть.

Yur
старець
старець

Повідомлення Yur » 09 травня 2010, 20:11

Чому, як скаже хто слово на Людського Сина, то йому проститься, а богозневага на Духа не проститься.
Бо йдеться про щирість і про лукавство.
Людина може в серцях понарікати на Бога, але бути щирою, як ото праведник Йов, що здобув Божу прихильність. А його друзі, поучуючи Йова, замісто того, аби щиро молитися й просити за нього у Бога, заледве не поплатилися.
Й коли Бог вислухавши молитви праведника Йова, все ж поростив їх, інша справа вийшла з Ананієм і Сапфірою. Котрі свідомо вирішили злукавити перед Богом.

Це приблизно те саме, коли свідомо грішити й говорити собі, що прийде час і я за все покаюсь.
Таке не прощається ні тут, ні у Чистилищі.
Кажу ж вам, що за кожне слово пусте, яке скажуть люди, дадуть вони відповідь судного дня! (Матвія 12:36)

Володимир ІФ
дописувач
дописувач

Повідомлення Володимир ІФ » 09 травня 2010, 22:29

Наш Господь Ісус Христос,прийшовши у світ відкрив людям Отця,котрого ніхто з людей не бачив,а тільки вибрані з народу Ізраїлевого могли спілкуватися з Ним.З Його слів люди дізналися про велику любов Бога до всіх людей,не важливо чи була ця людина грішною,як Магдалина,чи богобоязливою.Саме це і робив Христос на протязі всіх трьох років свого проповідування до навернення людей.Так само і Дух Святий,котрий був зісланий після відходу нашого Божественного Спасителя,відкрив людям Христа,бо до того часу не розуміли вони Його і навіть самі апостоли не завжди погоджувалися з Його наукою.І коли Петро визнав Христа сином Божим,то сам Христос відразу пояснив йому,що це не він сам до цього дійшов своїм розумом,а Дух Святий йому це відкрив.Саме тому і не проститься ніякий гріх проти Духа,бо він є присутній вже і тепер у кожній людині,а тіло людське є Його Храмом.Та в дуже багатьох випадках цей храм є порожнім.У ньому немає його господаря.А замість справжнього господаря там поселились різного роду перекупки,котрі занедбують його.Всякого роду речі,котрими людина захоплюється,ставлячи їх вище за Бога в любий спосіб принижують Його,а так бути не може!Отож такій людині потрібно очистити цей храм від всякого роду нечистоти,а радикальним засобом для цього є щира сповідь,і відкрити двері для його законного Власника.Правда,це не так просто зробити,бо людське сумління у багатьох випадках каже протилежне:Я нічого такого не зробив,нікого не вбив,нікого не обікрав,а отже не потрібно мені та сповідь.Я колись також так думав,та на превелику радість для мене Господь відкрив мені очі і я побачив себе таким,яким є насправді.
Дуже цікава тема,а особливо зараз,бо заближається свято Вознесіння Господнього.

євдоким
дописувач
дописувач
Контактна інформація:

Re: Гріхи.

Повідомлення євдоким » 01 вересня 2010, 13:24

Olya писав:Як ви справляєтеся з гріхом? Я кожен ранок встаю з думкою, що я грішити сьогодні не буду, навіть стараюся перед роботою зайти в Катедру і помолитися, але ввечері я все одно аналізуючи прожитий день бачу, що не раз згрішила (переважно мене підводить мій язик, люблю багато розмовляти) : :P

Якщо вечірній іспит совісті є щодня, тоді Ви на вірному шляху! Адже "людське -грішити, а диявольське-тривати у грісі"! А ще краще регулярна сповідь у постійного сповідника!!!
Востаннє редагувалось 12 січня 2012, 14:23 користувачем євдоким, всього редагувалось 1 раз.

Yur
старець
старець

Re: Що таке гріх?

Повідомлення Yur » 24 вересня 2010, 20:02

Гріх.
Можна було б сказати що це усе, що по-за Богом. Але ж Бог незбагнений ..
Тож логічним буде гріхом вважти те, що по-за Його Божою волею.

Сказав: "з дерева знання добра й зла не їж", отже така Його Божа воля. Непослух Його Слову започатковує гріх, з усіма його подальшими виявами.

Можна також сказати, що гріх це нЕдосконалість. Але ж ДОСКОНАЛИМ Є ОДИН Бог, й виходить твориво Його, яке Ним не є, теж недосконале. Сказати таке, означало б піддати сумнівам можливості Творця, що теж є не логічно. Бо коли ми сотворені є недосконалими, то як можемо щось говорити про досконалість. Отже творіння Його теж має бути досконалим.

Утім, досконалість й така, що містить у собі ЗВЕРШЕНІСТЬ і НЕЗРУШНІСТЬ. Сотворена людина не є звершеною, але такою, до чого прямує.

Учень не більший за вчителя; але, удосконалившись, кожен буде, як учитель його. (Луки 6:40)
Отож, будьте досконалі, як досконалий Отець ваш Небесний! (Матвія 5:48)

Людина як така, що має сій початок, але немає кінця ..

Непослуху, а з ннм і гріху, могло б і не бути. Й тоді б і не було самого Буття, було б щось інше ..
Що, зрештою, нас земних уже стосуватися не може. Ми не з тієї парафії.
Кажу ж вам, що за кожне слово пусте, яке скажуть люди, дадуть вони відповідь судного дня! (Матвія 12:36)

viter
Модератор
Модератор
Контактна інформація:

Повідомлення viter » 26 вересня 2010, 10:45

Yur писав:Непослуху, а з ннм і гріху, могло б і не бути. Й тоді б і не було самого Буття, було б щось інше ..

Як це не було б буття? Бог створив всесвіт і людину - і це вже є буття. І Бог не створював це все для гріха. Чи Ви хочете сказати, що Бог створив людину, бо ангели згрішили, а якби не згрішили, то і людини не було б?
Господи Ісусе Христе Сину Божий, помилуй мене грішного.

Yur
старець
старець

Повідомлення Yur » 26 вересня 2010, 14:55

viter писав:
Yur писав:Непослуху, а з ннм і гріху, могло б і не бути. Й тоді б і не було самого Буття, було б щось інше ..

Як це не було б буття? Бог створив всесвіт і людину - і це вже є буття. І Бог не створював це все для гріха. Чи Ви хочете сказати, що Бог створив людину, бо ангели згрішили, а якби не згрішили, то і людини не було б?

По-перше говоримо про Буття на Біблійній основі. Щось інше неповне або надумане Буттям уже не буде.
Окрім того, згідно Божих настанов, людина не повинна була чинити непослуху. Не було б непослуху, залишилася б людина у Раю.

Yur
старець
старець

Повідомлення Yur » 26 вересня 2010, 17:33

Хотів би де-що розвинути думку з цього приводу. Говорити про те, як би воно там було, коли б так не сталося, позбавлене смислу. Наша віра від Бога, стоїть на Святому Письмі. Бог доносить її Духом Святим через своїх пророків. А звідкіля б взялися пророки, коли б не було непослуху?.. А отже й нам "пророкувати" не варто, яке ж воно буття у Раю. Таке взагалі на словах не передаси.
що до раю був узятий, і чув він слова невимовні, що не можна людині їх висловити. (2-Кор. 12:4)

Божий витвір довершений. Як той симфонічний твір, що має чотири частини .. З нього нічого не добереш і нічого не додаси.
Тож маємо слухати цей витвір з уст Святої Католицької Церкви, самим бути учасником й остерігатися фальші.

А отже пам'ятати, що:
КАТЕХИЗМ
280 Творення є основою «усіх спасенних Божих задумів», «початком історії спасіння» (Конгрегація духовенства, Загальний катехитичний директорій, 51.), вершина якої - Христос.
http://catechismus.org.ua/index.php?opt ... &Itemid=38

Спасіння потребують ті, хто вляпався по самі вуха.

Andrew
початківець
початківець
Контактна інформація:

Повідомлення Andrew » 06 жовтня 2010, 14:56

На одному сайті я прочитав наступне: - "Ласкаво прошу помолитися за визволення Наталі від налогового гріха. Дуже потребуємо ваших молитов. Щире спасибі." Вирішив дізнатися що таке ті налогові гріхи, перечитуючи розділ гріхи, дізнався що це гріхи погані звички, чи правильно я це зрозумів. Буду вдячний за більше розтлумачення.
__***__
Любов - єдиний скарб, який після поділу збільшується. (Б.Ферреро. Квіти просто квітнуть)

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 07 жовтня 2010, 09:43

Andrew писав:На одному сайті я прочитав наступне: - "Ласкаво прошу помолитися за визволення Наталі від налогового гріха. Дуже потребуємо ваших молитов. Щире спасибі." Вирішив дізнатися що таке ті налогові гріхи, перечитуючи розділ гріхи, дізнався що це гріхи погані звички, чи правильно я це зрозумів. Буду вдячний за більше розтлумачення.

так. Лише потрібно розуміти, що гріхом, до якого людина звикла (поганою звичкою), може бути і тяжкий гріх.
щоб трошки глибше зрозуміти класифікацію гріхів, пропоную прочитати статтю з Катехизму http://catechismus.org.ua/index.php?opt ... &Itemid=42
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

kristik
активний учасник
активний учасник
Контактна інформація:

Повідомлення kristik » 09 жовтня 2010, 14:39

Може хтось пояснити, що означає гріх Содому і Гомори?
Якщо можна своїми словами, будь-ласка!
Дякую! :Rose:
Ми думаємо, що Бог бачить нас зверху, але Він бачить нас зсередини.
Жильбер Сесброн

Повернутись до “Богослов'я”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 5 гостей