Существует ли Бог?

обговорення богословських думок, питань богословської освіти

Модератори: Just_me, Artur, ihor

andrivovk
старець
старець

Re: Существует ли Бог?

Повідомлення andrivovk » 19 липня 2010, 17:20

Коли якийсь атеїст говорить вам, що не вірить у існування Бога через те, що не бачить Його, то можна йому відповісти, що "я теж не бачу вашого розуму"(мається на увазі очима). :crazy:
Хороші релігійні книги по теології, біблеїстиці http://esxatos.com/books

прочанка
старець
старець

Повідомлення прочанка » 20 липня 2010, 11:45

Кожному -по вірі його.
Останнім часом мала доволі підтверджень на собі, що Бог - поруч, допомагає і чує молитви через святих посередників. Це як в Псалмі 90-му. " Бо Він тебе вирве з тенет птахолова, з моровиці згубної,
4 Він пером Своїм вкриє тебе, і під крильми Його заховаєшся ти! Щит та лук Його правда.
5 Не будеш боятися страху нічного, ані стріли, що вдень пролітає,
6 ані зарази, що в темряві ходить, ані моровиці, що нищить опівдні,
7 впаде тисяча з боку від тебе, і десять тисяч праворуч від тебе, до тебе ж не дійде!..."

А отець Піо - живе підтвердження діянь Бога Живого. А хто не вірить...
Згадаймо Булгакова і невіруючого Берліоза... Третього не дано...
Не бійтеся!

andrivovk
старець
старець

Повідомлення andrivovk » 11 серпня 2010, 21:41

Докази існування Бога
Сьогодні попри результати останніх опитувань, де 90% населення земної кулі вірить в існування Бога або якоїсь иншої вищої сили, та ж сама статистика стверджує актуальність питання про те, чи існує Бог!
Навіть незважаючи на таку велику кількість віруючих, існування Бога не може бути доведене чи спростоване. Біблія говорить, що нам слід вірою приймати факт існування Бога: «Тим, які приходять до Бога, треба вірити, що Він є і що винагороджує тих, які Його шукають» (Євр.11,6). Якби Бог хотів, то міг би просто з’явитися і довести всьому світові, що Він інує насправді. Але якби Він це зробив, вже не було б потреби у вірі. «Каже йому Ісус: Тому що ти побачив Мене, ти повірив? Блаженні ті, що не бачили й повірили!» (Ів. 20,29).Однак це не означає, що доказів існування Бога немає. Біблія свідчить: «Небо звіщає про Божу славу, а про чин Його рук розповідає небозвід.Оповіщує день дневі слово, а ніч ночі показує думку – без мови й без слів, нечутний їхній голос,
та по цілій землі пішов відголос їхній, і до краю вселенної їхні слова!» (Пс. 19,2<5). Зорі на небі, безмежний Всесвіт, чуда природи, краса заходу сонця – усі ці явища вказують на Бога-Творця. Текст Еклезіаста 3:11 каже нам: «…усе Він (Бог) прегарним зробив свого часу, і вічність поклав їм (людям) у серце…» Та якщо й цього недостатньо,
то відчуття присутности Бога закладене і в наших серцях. Глибоко в душі ми погоджуємося з існуванням чогось, що виходить за межі нашого життя, і когось поза цим світом. Ми можемо заперечувати це знання інтелектуально, але Божа присутність у нас і через нас від цього не зникає. Оскільки 98% людей упродовж всієї історії, в усіх культурах, цивілізаціях і на всіх континентах вірили в існування певного „бога” – щось (або хтось) мало би спричинити цю віру.
Окрім біблійних аргументів Божого існування є й логічні факти. По<перше, це онтологія. Найпопулярніша форма онтологічного аргумента використовує розуміння Бога для доведення Його існування. Вона починається з визначення Бога як «такого, величнішого за якого не можна уявити». Далі доводиться, що існування величніше, ніж неіснування, а тому найвеличніша істота, яку можна уявити, мусить існувати. Якщо Бог не існує, тоді Він не може бути цією найвеличнішою істотою, а це суперечить вихідному визначенню Бога. Другий аргумент – телеологічний – полягає в тому, що оскільки всесвіт демонструє такий вражаючий задум, мав бути Божественний творець. Наприклад, якби Земля була розташована навіть на сотню кілометрів ближче чи дальше від Сонця, то вона не змогла би забезпечувати умов для життя. Якби співвідношення елементів у нашій атмосфері відрізнялося б навіть на декілька відсотків, все живе на землі померло б. Шанс випадкового формування одинарної молекули білку дорівнює 1 до 10243, а кожна клітина складається з мільйонів молекул білка! Третій логічний аргумент існування Бога називається космологічним. Кожне явище повинне мати причину. Цей всесвіт та все в ньому – це явище. Мусить бути причина, що привела до появлення всього. У кінцевому рахунку має бути щось первинне, щоби спричинити виникнення
всього иншого. Цим первинним є Бог. Четвертий аргумент – моральний. Кожна культура в історії людства мала певну форму закону. Кожна людина має відчуття добра і зла. Вбивство, обман, крадіжка, аморальність заперечуються майже всюди. Звідки ще могло піти це відчуття добра і зла, як не від святого Бога? Незважаючи на все це, Біблія застерігає, що дехто буде продовжувати заперечувати існування Бога: «Безумний говорить у серці своїм: Нема Бога!»

Джерело : "Пізнай правду" №2(80) березень−квітень 2007

alla79
новик
новик

Повідомлення alla79 » 12 серпня 2010, 21:50

Поможіть мені, будь-ласка, довести близькій мені людині про існування Бога.
Просто дати відчути, як це відчуваю я,
передати любов і віру - це дуже важко, коли немає релігійного виховання...

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 12 серпня 2010, 21:56

alla79 писав:Поможіть мені, будь-ласка, довести близькій мені людині про існування Бога.

Живіть гідно по-християнськи, виконуйте Божі Заповіді, роздумуйте часто над Божим Словом (св. Писанням), не забуваючи ніколи за Христову Церкву тощо. І це б мало промовити у світлі Св. Духа. Як кажуть, особистий приклад-найкраща проповідь. Часом слова зайві. :)
Востаннє редагувалось 13 серпня 2010, 06:54 користувачем o.Mykil, всього редагувалось 1 раз.
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
Хоче всіх Господь зустріти
На шляху правдивім!

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 13 серпня 2010, 06:31

o.Mykil писав:
alla79 писав:Поможіть мені, будь-ласка, довести близькій мені людині про існування Бога.

Живіть гідно по-християнськи, виконуйте Божі Заповіді, роздумуйте часто над Божим Словом (св. Писанням) не забуваючи ніколи за Христову Церкву тощо. І це б мало промовити у світлі Св. Духа. Як кажуть, особистий приклад-найкраща проповідь. Часом слово зайві. :)

так.
Окрім того, якщо маєте справу з спадкоємцем атеїзму ссср, що здатен мислити філософськи: з досвіду розмов знаю, що їм, з одного боку, найбільше неприйнятною є ідея того, що щось (Бог) може існувати вічно, з іншого - свято вірять ввічне існування матерії, з якої все розвинулося... нмсд - цн непогана точка дотику для діалогування. Але не доказу, звичайно - тут поможе свідчення Вашого життя християнина і володіння знанням про те, в що вірите, а що є наклепом атеїстів.
Одним з важливих таких наклепів є вигадка: приписування християнам твердження "вірую, бо абсурдно". Можемо поговорити про це, якщо є потреба. Біжу на Літургію. З повагою, о.Олег Жаровський
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

прочанка
старець
старець

Повідомлення прочанка » 13 серпня 2010, 21:34

Мій син вступив в омріяний ВУЗ, на омріяну спеціальність, на бюджет. На такий результат ніхто з нас не сподівався, бо того року був дуже великий конкурс і шанси були в кращому випадку на платне відділення. Рік був важкий, повний випробувань і тільки молитва тримала в моменти відчаю. Останній місяць став свідком Божих див, які я переживала на собі, але останнє -перевищили мої найсміливіші сподівання. Сльози щастя й безмежної вдячності до Бога навалили лавиною...
Наші рідні й близькі теж тішилися з нами... Але одна близька родичка( в неї не склалося особисте життя і вона часто просто богохулить, що то Бог винен у її долі, хоч насправді, вона добра душею людина, але особисті негаразди озлобили її . Вона не знає, як собі з тим дати раду. Її "претензії" до Бога часто нагадують вередування несвідомої дитини, які не дісталась найкрасивіша лялька. Часто її переконую, розраджую, але вона вміє впертися і шкода слів) вчора сказала:
- я вже собі думала - О! Такі побожні і що з того? А тут - те, що не сподівались!
А я відразу відказала:
- Так, Бог нам допоміг і попробуй тепер щось таке сказати.

По-людськи мені її щиро шкода і на службу завжди даю за неї,що той "вінок безшлюбності"( як тепер модно казати) її минув. В людині маса нерозтраченої уваги, любові, а на кого - нема, але то не є Божа кара. Не маю таких аргументів щоб переконати,бо людина не чує. Але, сподіваюсь, що такі, як ото вчора випадки, зможуть їй змінити свою закам"янілість.
Не бійтеся!

andrivovk
старець
старець

Повідомлення andrivovk » 13 серпня 2010, 21:47

прочанка писав:Мій син вступив в омріяний ВУЗ, на омріяну спеціальність, на бюджет. На такий результат ніхто з нас не сподівався...

Вітаю :Rose: .З вас :beer:

прочанка
старець
старець

Повідомлення прочанка » 13 серпня 2010, 22:04

:D Дякую! :friends: не пляшка, а ціле відро :D , але спершу подячна молитва :)
Не бійтеся!

Olya
активний учасник
активний учасник

Повідомлення Olya » 20 серпня 2010, 15:33

Вчора переглядала один документальний фільм про вчених і їх думки про Бога. То мені сподабалась фраза одного вченого, який сказав: "Справжній фізик ніколи не скаже, що Бога немає...бо відкриваючи нові закони потрібно усвідомлювати, що їх хтось придумав і застосував щодо Всесвіту"
Це певне людська гординя і самовпевненість промовляє в людях і заставляє відмовлятися у віру в Бога, тому що все довкола вказує на те, що існує Творець. Коли Ньютон створив макет нашої сонячної системи, то його товариш запитав: "Хто зробив такий гарний макет?". На що Ньютон відповів "Сам створився!.. Чому ти дивуєшся, ти ж запевняєш, що Бога немає і така велика Сонячна система виникла сама по собі, то чому ж такий маленький макет не міг виникнути по такому ж принципу...?"
Розум людини обдумує путь її, але кроки її наставляє Господь.(Прип. Соломона 16:9)
Все буде добре!!!

прочанка
старець
старець

Повідомлення прочанка » 21 серпня 2010, 14:53

Ньютон, коли вимовляв ім"я Бога, кожного разу побожно вставав і скидав капелюха.Пастер-засновник сучасної бактеріології каже:
Чим більше я вивчаю природу, тим більше я зупиняюсь у благоговійному подиві перед ділами Творця.
Лінней:
Воістину є Бог, великий,вічнийбез Якого нічого не може існувати.
Кеплер:
О, великий Господь наш і велика Його могутність і мудрість Його не має меж.
Дарвін6
Перша ланка тваринного світу прикута до Престолу Всевишнього
Вчений Деннет, провівши статистичні дослідження серед 423 вчених,прийшов до такого висновку:56-утримались,349- віруючі,18- невіруючі або байдужі.
"Тільки напівзнання приводить людей до безбожництва. Ніхто не заперечує буття Божого, крім тих,Кому це вигідно",- підсумував Бекон.
Не бійтеся!

Олюнька
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення Олюнька » 08 вересня 2010, 11:00

Думки опонента Ньютона:
Відомий британський астрофізик Стівен Хокінг прийшов до висновку, що Всесвіт виник на підставі об'єктивних фізичних законів, і його появу не можна пов'язувати з діяльністю вищого розуму.
У своїй новій книзі під назвою "Великий задум" (The Great Design), яка виходить в світ 9 вересня, Хокінг задається питанням, чи потребував Всесвіт творця. Його відповідь - однозначне "ні".

Астрофізик Хокінг: Бог не створював Всесвіт

=@ от цікаво, чи хоч один експеримент підтвердив таку думку, що випадковим чином може створитись хоча б найменша річ. :oops: Чомусь після ядерних вибухів нічого крім пустки не з'явилося.
Моє шанування! Ваша с. Катерина, МНІ

прочанка
старець
старець

Повідомлення прочанка » 08 вересня 2010, 11:17

і який він після цього вчений? Так собі, комерційний писака...Адже "об"єктивні закони фізики" не виникли самі собою
Не бійтеся!

Злий Іван
старець
старець

Повідомлення Злий Іван » 08 вересня 2010, 11:23

Хокінг дуже великий вчений, повірте мені. Мабуть, рівня Ейнштейну.
Не судіть його. В кожного свій шлях до Бога. :)
Називайте речі своїми іменами ̶ люди краще вас розумітимуть.

прочанка
старець
старець

Повідомлення прочанка » 08 вересня 2010, 11:38

не йдеться про судження. Людина-слабке створіння. Але справжній вчений мислить іншими категоріями, далекими від примітивних земних "мод, упереджень". Тому дивно...таке мислення, а ще в публічному виступі... і сумно...
Не бійтеся!

Злий Іван
старець
старець

Повідомлення Злий Іван » 08 вересня 2010, 11:40

Я про комерційного писаку...
Знайдіть його фото в інтернеті...
Почитайте про нього...

Олюнька
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення Олюнька » 08 вересня 2010, 12:14

Злий Іван писав:Я про комерційного писаку...
Знайдіть його фото в інтернеті...
Почитайте про нього...

Тому і дивує, що він таке пише. Якби це говорив якийсь дилетант, тоді б ще можна було зрозуміти. :sorry:
Моє шанування! Ваша с. Катерина, МНІ

прочанка
старець
старець

Повідомлення прочанка » 08 вересня 2010, 12:43

http://tsn.ua/nauka_it/vcheni-inshoplan ... emlyu.html

Відомий британський астрофізик Стівен Хокінг вважає, що інопланетяни існують, але людям з ними краще не зустрічатися .

Вчений, який багато років прикутий до інвалідного візка, розповів про свої припущеннях щодо життя за межами нашої планети.

За словами Хокінга, інші форми життя, швидше за все, існують у багатьох куточках Всесвіту - але інопланетяни можуть просто-напросто використовувати Землю як джерело ресурсів, для того, щоб мимохідь захопити її і рушити далі.

"Якщо прилетять жителі інших світів, то наслідки можуть бути такими ж, як для індіанців під час прибуття Колумба в Америку, тобто не найкращі", - сказав учений.

Вчений, який не визнає Бога, зате ідеї з інопланетями визнає ймовірними. ... 8) Фантастика...
Не бійтеся!

Злий Іван
старець
старець

Повідомлення Злий Іван » 08 вересня 2010, 13:01

Кожна людина має право на свою точку зору (свобода волі).

Найдіть мені суперечність між Богом та існуванням чужопланетян. Будьте ласкаві.

прочанка
старець
старець

Повідомлення прочанка » 08 вересня 2010, 13:02

http://lurkmore.ru/%D0%A1%D1%82%D0%B8%D ... 0%BD%D0%B3

оце так інформація...
Не бійтеся!

прочанка
старець
старець

Повідомлення прочанка » 08 вересня 2010, 13:14

Злий Іван писав:Кожна людина має право на свою точку зору (свобода волі).

Найдіть мені суперечність між Богом та існуванням чужопланетян. Будьте ласкаві.

відносно інопланетян тут вже є тема. не варто повторюватись.
Точка зору - в кожного своя, але коли людина, яка вважається, що має певні заслуги і світове ім"я, має відповідати за свої слова. А не просто виголошувати на весь світ свої здогати,мрії,сни, фантазії...
Не бійтеся!

Злий Іван
старець
старець

Повідомлення Злий Іван » 08 вересня 2010, 13:17

прочанка писав:

Можете розмістити відповідь у там... :)

прочанка
старець
старець

Повідомлення прочанка » 08 вересня 2010, 13:24

Злий Іван писав:
прочанка писав:

Можете розмістити відповідь у там... :)

У наші дні, як ніколи, багато повідомлень про «зустрічі з НЛО». Часом ця епідемія виплескується на перші сторінки газет – як повідомлення про трагічні події, такі, як масові самогубства членів секти «Небесні ворота» (розповідь у подробицях і це можна прочитати в книзі Гері Бейтса). Однак у цілому засоби масової інформації – як і чимало християн – випустили цю тему з-під контролю. «Ідея «інопланетяни серед нас» все міцніше вкорінюється в головах, – пише Бейтс. – Запитайте будь-яку
компанію школярів – і кілька з них обов’язково скажуть, що існування інопланетян – «доведений факт» і що, можливо, саме прибульці з Космосу і створили людство. Такий стан справ не може не шокувати. Згідно з даними опитувань, понад 80 відсотків жителів західних країн впевнені, що інопланетяни десь поряд. Знайти їх – одна з офіційних цілей проекту НАСА «Витоки», який фінансується за рахунок американських платників податків. Позиція участників проекту – займаються пошуком сенсу і походження життя».

http://world-geographic.com/lang/ukr/20 ... -v-spalni/Цей автор ближчий до Бога, хоч не є світовим світилом...
Не бійтеся!

andrivovk
старець
старець

Повідомлення andrivovk » 02 жовтня 2010, 21:00

Віра в Бога допомагає вижити

Група психологів під керівництвом Франка Бонагуіді провела дослідження, згідно з яким віра в Бога допомагає вижити пацієнтам, які пережили трансплантацію печінки. Стаття на цю тему буде опублікована в жовтневому номері журналу Liver Transplantation. Віросповідання людини не має значення, однак люди, що належать хоч до якоїсь віри, виживають на 26% частіше
http://www.credo-ua.org/2010/10/34261

...а таки існує. :)

Igor
старець
старець

Повідомлення Igor » 05 жовтня 2010, 20:21

прочанка писав:http://tsn.ua/nauka_it/vcheni-inshoplanetyani-hochut-zahopiti-zemlyu.html

Відомий британський астрофізик Стівен Хокінг вважає, що інопланетяни існують, але людям з ними краще не зустрічатися . ...
Вчений, який не визнає Бога, зате ідеї з інопланетями визнає ймовірними. ... 8) Фантастика...

На сьогодні Стівен Хокінгс вважається науковцем рівня Нютона чи Енштейна, це незважаючи на те, що він прикутий до інвалідного візка і практично не говорить.

Багато з того, що він уже осмислив і усвідомив нам буде зрозуміло тільки через десятиліття.

Задумайтесь над тим, для чого Бог (саме Він) дав людині таку силу волі і наведіть цитату, де він стверджує що Бога немає(самому цікаво)?
Душу - Богові, життя - Батьківщині, честь - собі...

romanm
старець
старець

Повідомлення romanm » 08 жовтня 2010, 22:33

Задумайтесь над тим, для чого Бог (саме Він) дав людині таку силу волі і наведіть цитату, де він стверджує що Бога немає(самому цікаво)?

http://forum.catholiconline.ru/index.ph ... =7867&st=0

сhristian
новик
новик

Повідомлення сhristian » 09 жовтня 2010, 19:28

Igor писав:На сьогодні Стівен Хокінгс вважається науковцем рівня Нютона чи Енштейна, це незважаючи на те, що він прикутий до інвалідного візка і практично не говорить.
Багато з того, що він уже осмислив і усвідомив нам буде зрозуміло тільки через десятиліття.

А звідки у вас така впевненість у правдивості висловлювань Хокінга. Його дослідження пов'язані з теорією Чорних Дір, виникнення Всесвіту. У своїх дослідженнях він користується абстрактною математикою, а потім абстрактним об'єктам хоче надати якийсь фізичний зміст. Щоб визначити правдивість його слів треба долетіти до Чорної Діри чи до краю Всесвіту і експериментально переконатися, що при сьогоднішньому розвитку суспільства не можливо. А так поки що це лише модель, а не теорія і про це свідчить те що Хокінг не є лауреатом Нобелівської премії.
Любов довготерпить, любов милосердствує, не заздрить, любов не величається, не надимається, не поводиться нечемно, не шукає тільки свого, не рветься до гніву, не думає лихого, не радіє з неправди, але тішиться правдою

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 09 жовтня 2010, 21:10

сhristian писав:... А так поки що це лише модель, а не теорія і про це свідчить те що Хокінг не є лауреатом Нобелівської премії.

Нобелівська премія математикам не надається - якщо нічого не плутаю, сумна історія приключилося з Альфредом Нобілем: жінка його покинула, з математиком втікла :( . От і покарав винахідник динаміта всіх математиків (Хокінга в т.ч) - заповів свою премію не давати математикам
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

andrivovk
старець
старець

Повідомлення andrivovk » 30 листопада 2010, 20:07

Классические доказательства бытия Божия http://kds.eparhia.ru/bibliot/bogoslovie/dovabuiabojia/

владислав украiнець
початківець
початківець

Повідомлення владислав украiнець » 05 грудня 2010, 18:17

Докази iснування Бога- це створене мною право Бога i печать Бога- це дати народження моеi мами 7 квiтня - свято предвiщення Пресвятоi Богородицi , мiй день народження 21 вересня - свято Народження Пресвятоi Богородицi. Право Бога знаходиться в темi Iстина е любов в роздiлi Богослов,я.

Повернутись до “Богослов'я”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 4 гостей