Священик в сучасному світі... який він має бути?

питання з життя Церкви/Суспільства, які не відносяться до тематики інших розділів Форуму

Модератори: Just_me, viter, Artur, ihor

filosof
новик
новик
Повідомлень: 25
З нами з: 23 жовтня 2005, 22:36
Звідки: місце під сонцем
Контактна інформація:

Священик в сучасному світі... який він має бути?

Повідомлення filosof » 28 жовтня 2005, 14:43

Священик в сучасному світі... який він має бути?
Паралельно в декількох темах ведеться розмова про те, якими вірні хочуть бачити священнослужителів і що ті чи інші їхні вчинки декого з нас дивують. Цікаво було б почути тут думку самих форумчан з приводу того, якими мають бути священики сьогодення на їх погляд. Як вони мають поводитися, як одягатися і таке інше. Висловлюйте свої думки з приводу того якими ви хочете бачити теперішніх священиків. Mожливо дехто з всечесних отців прочитавши ваші роздуми дійде до відповідних висновків.
Щодо мого погляду, то беручи під увагу те, що Церква живе в теперішньому світі і серед його обставин, вона, через своїх представників (дияконів, священиків, єпископів), повинна нести Христову Євангелію так, щоб воно було доступно для кожного з нас. Згідно з проголошеним на ІІ Ватиканському Соборі „аджорнаменто” Церква не цурається наукових досягнень сьогодення, а навпаки досить успішно використовує їх в справі проголошення благовісті.
Особисто мені більше імпонує священик який орієнтується в галузі комп’ютерних технологій, знає що таке інтернет, перебуває в курсі останніх новин.
Звісно що при цьому не слід забувати про історію християнства, його джерела та багату традицію. Ці всі речі, тобто минуле і сучасне, потрібно вдало поєднювати.
Священик, на мою думку, повинен з кожним говорити його мовою, тобто розуміти стан тієї людини і вміти їй порадити в її стані. Тому священик має бути всесторонньо розвинутою людиною.
Востаннє редагувалось 28 жовтня 2005, 20:56 користувачем filosof, всього редагувалось 1 раз.

Хриситянин

Повідомлення Хриситянин » 28 жовтня 2005, 14:56

Особисто мені більше імпонує священик який орієнтується в галузі комп’ютерних технологій, знає що таке інтернет, перебуває в курсі останніх новин.


А мені особисто імпонує священик, який орієнтується в галузі духовних питань, знає, що таке чесноти, і перебуває в молитві.

filosof
новик
новик
Повідомлень: 25
З нами з: 23 жовтня 2005, 22:36
Звідки: місце під сонцем
Контактна інформація:

Повідомлення filosof » 29 жовтня 2005, 20:26

А мені особисто імпонує священик, який орієнтується в галузі духовних питань, знає, що таке чесноти, і перебуває в молитві.

Звісно що цими ознаками повинен він володіти перш усього, про це навіть немає й суперечок. Але я зовсім не мав на увазі що священик повинен бути якимось комп’ютерним хакером чи програмістом. Напевне я недостатньо зрозуміло подав свій погляд і бачу що мене неправильно зрозуміли.
Коли я говорив, що мені більше імпонує священик який орієнтується в галузі комп’ютерних технологій та знає що таке інтернет, то я мав на увазі те, що коли прийду на духовну розмову з таким священиком чи при сповіді коли розкажу йому про різні труднощі, які виникають у зв’язку із цим, то він подасть мені відповідну пораду, підкаже як краще поступити в тому чи іншому випадку, а не буде казати що те треба залишити і берегтися його, як чорт ладану.
Від реальності нікуди не подітися. Ми живемо в тому світі, який нас зараз оточує. Тому треба й провідників, які б розуміли вимоги та труднощі сучасного світу.

robie
постійний дописувач
постійний дописувач
Повідомлень: 239
З нами з: 30 червня 2005, 21:19
Контактна інформація:

Повідомлення robie » 29 жовтня 2005, 21:18

Від реальності нікуди не подітися. Ми живемо в тому світі, який нас зараз оточує. Тому треба й провідників, які б розуміли вимоги та труднощі сучасного світу.


Повністю згідний. Священник повинен бути перш за все людиною віри, але віри, що воплотилася в сучасному світі.
unicuique suum

Tuit
гість
гість
Повідомлень: 7
З нами з: 29 жовтня 2005, 22:32

Про священство

Повідомлення Tuit » 29 жовтня 2005, 22:37

Дозволю собі також висловитися....
що коли прийду на духовну розмову з таким священиком чи при сповіді коли розкажу йому про різні труднощі, які виникають у зв’язку із цим, то він подасть мені відповідну пораду, підкаже як краще поступити в тому чи іншому випадку

Мені здається, що доброму священику, щоб дати відповідь на моє питання, не обов’язково бути обізнаним з усіма новинками технологій. Священик передовсім повинен користуватися в своїх порадах Святим Письмом та досвідом Святих Отців. Інакше б йому довелося знати не лише комп’ютер, а й космонавтику (а раптом якийсь космонавт прийде на духовну розмову!).

Ми живемо в тому світі, який нас зараз оточує. Тому треба й провідників, які б розуміли вимоги та труднощі сучасного світу.


Якщо священик мусів би сам на своєму досвіді спробувати все, щоб зрозуміти всі наші труднощі, то не знаю, що би з того вийшло…… Розуміння труднощів береться не лише з власного досвіду, а власне через молитву Господь дає мудрість священикові і такі його поради можуть бути корисними для нас.

Amoxi
новик
новик
Повідомлень: 12
З нами з: 31 жовтня 2005, 21:36
Звідки: Німеччина

Повідомлення Amoxi » 31 жовтня 2005, 22:15

Але ж якщо священник не цікавиться людьми, їх проблемами, сам не переживав проблеми, то як він може дати пораду, яка би їх зберегла у лоні церкви? Хіба ви ніколи не чули, що люди після великодньої сповіді буває жаліються на священника. Таким чином ми втрачаємо вірних! Якщо священник стомлений від людей, хіба він їм допоможе?
Я не розумію, чому люди підтримують одружене священництво. Я згідна, що в подружжі священник більше стикається з проблемами суспільства, сімї, роботи. Але ж він може стати їх заручником! І це аж ніяк не посприяє зросту його духовності. На заході не має одружених священників. Якщо хлопець стає священником, він бере собі за дружину Церкву. Як він може мати двох дружин - Господню церкву і світську дружину. :shock:
Це мабуть звучить різко, і оператор форуму, може виріже моє повідомлення, але я рада поділитися моїми думками хоча би з однією людиною (оператором форуму). Я переживаю за нашу церкву. Не потрібно відвертатися від проблем. Їх треба усвідомлювати і з ними боротися.
Прошу відгукнутися прихильників одруженого священництва. Може, тоді під вашим впливом я зміню свою думку. :wink:

Amoxi
новик
новик
Повідомлень: 12
З нами з: 31 жовтня 2005, 21:36
Звідки: Німеччина

Повідомлення Amoxi » 31 жовтня 2005, 22:17

Це була відповідь для Tuit

Tuit
гість
гість
Повідомлень: 7
З нами з: 29 жовтня 2005, 22:32

Не зовсім до теми, але відповідаю....

Повідомлення Tuit » 31 жовтня 2005, 23:10

Але ж якщо священник не цікавиться людьми, їх проблемами, сам не переживав проблеми, то як він може дати пораду, яка би їх зберегла у лоні церкви?

Священик мав би мати досвід боротьби з пристрастями, в яких би то обставинах не було, він не мусить сам попадати точно в такі самі обставини. І пораду він має давати духовну, на підставі Святого Письма і Святих Отців, а не на підставі останніх досягнень інтернету чи ще там якоїсь галузі….

Хіба ви ніколи не чули, що люди після великодньої сповіді буває жаліються на священника. Таким чином ми втрачаємо вірних!

Чесно кажучи, ні! Мабуть, мало спілкуюся з людьми.

Якщо священник стомлений від людей, хіба він їм допоможе?

Знаєте, якщо священик перед Великоднем просидить в сповідальниці кілька тижнів по пів доби, то не дивно, що він буде стомлений… І допомогти не допоможе… Та й взагалі, як може допомогти священик людині, яка приходить один раз на рік до сповіді? А й зрештою – сповідь по суті не вимагає від священика дати пораду чи допомогу. Це вже ми собі тепер часто перетворюємо сповіді на духовні розмови.
Але все це не стосується теми… Чи ні?

Vsevolod
початківець
початківець
Повідомлень: 35
З нами з: 13 лютого 2006, 16:57
Звідки: Lviv

Повідомлення Vsevolod » 24 лютого 2006, 14:20

ZHODOM VYJDE PRACJA "SVJASZCZENYK NACHYCH CZASIV" d-r. o. G. Kosteljnyka napysana szcze v 1945r. Hadaju ze bude bomba dlja nachych reketeropodibnych abo zanEdbano-nevmytych "PERZIV". DUCHOVISTJ MAJE SVOJU MOVU, VONA PROMOVYSTA, VNUTRISZNISTJ CZEREZ ZOVNISZNISTJ PROSTO KRYSZYTJ, SVITYTJSJA, TOMU KOLORADKY I DOROHI RJASY NE POMOZHUTJ !!!

dyyakon
гість
гість
Повідомлень: 7
З нами з: 24 лютого 2006, 11:57
Звідки: LVIV

Re: Священик в сучасному світі... який він має бути?

Повідомлення dyyakon » 24 лютого 2006, 16:56

Дуже часто так трапляється, що усі добрі свої сподівання переносить у Церкву. Можливо у своєму житті я є такою, як я є, але ось ці люди, які проголошують себе священнослужителями вони повинні бути такими... і тоді вже ніхто не жаліє синонімів...Священник - це той який проповідує Христа, чи радше правду про нього.
Проголошує благу вість і найперше на що потрібно сконцентровувати увагу це на його слова, які він проголошує як другий Христос. (принаймі коли відправляє Божествену Літургію). А у наших буднях ми використовуємо чистолюдський підхід.
Пригадаймо, що говорив Христос не жертовник освячує жертву, а жертва - жертовник. Я маю на увазі простий приклад коли отець на службі обертається до людей і каже: "Мир Вам", ми не повинні роздумувати, як це він може таке говорити,коли зробив ту чи іншу погану річ. Ци словами до нас звертається Христос. І це він дарує нам свій мир,через отця, через його руки, слово.
Інколи нам видається, що якщо Бог вибрав воно вже повинно стати святим. Так можливо..., але хіба не до митарів і грішників ходив Ісус у гості, щоб показати тим, які вважали, що все знають про служіння перед Богом(фарисеям)яким є правдиве поклоніння перед Ним
Священник є той який проповідує про Христа, але також і той хто живе згідно його заповідей. Усі ми люди, усі схильні до гріха і якщо священник проповідує про Христа, а сам вповні не виконує Його заповідей це ще не означає, що він зрадник Євангелія. Бо духовне життя - це шлях, дорога до чогось (в даному випадку те що він проголошує на проповіді) а повсякденнежиття -амагання до цього дійти. Проблемою було б якщо б він не голосив Євангелія. Пригадуєте Павла: "Горе мені коли я не проповідую..."
Щодо обізнаності в усьому це звичайно дуже добре...але погоджуюсь із головною аксіомою цих обговорень -потрібно учити правд життя у Христі.
DYYAKON

Аватар користувача
ihor
Модератор
Модератор
Повідомлень: 78
З нами з: 22 червня 2005, 09:26
Звідки: м. Київ

Повідомлення ihor » 24 лютого 2006, 17:52

Vsevolod писав:ZHODOM VYJDE PRACJA "SVJASZCZENYK NACHYCH CZASIV" d-r. o. G. Kosteljnyka napysana szcze v 1945r. Hadaju ze bude bomba dlja nachych reketeropodibnych abo zanEdbano-nevmytych "PERZIV".

Не думаю, що о. Костельник (дії якого не завжди були адекватними, але нехай про це судить Господь) написав щось, що перевершить твір СВЯТОГО Івана Золотоустого "Про священство". Святий Іван Золотоустий писав не "бомбу dlja nachych reketeropodibnych abo zanEdbano-nevmytych", а повчання, яке має заохотити всіх із числа духовенства сумлінно ставитися до виконання свого покликання.

Vsevolod
початківець
початківець
Повідомлень: 35
З нами з: 13 лютого 2006, 16:57
Звідки: Lviv

Повідомлення Vsevolod » 24 лютого 2006, 18:16

Ігоре, а звідки у вас така певність? Що ви читали з творів Костельника? Можливо Златоустий і гарно написав про священство, але звідки у Вас стільки самовпевненості? "Не думаю, щоб Костельник міг написати...." І що ви знаєте про "неадекватні дії Костельника"? Хотілось би подивитись на Вашу "адекватність". Звичайно, Ви зараз порвете на собі сорочку, або рясу і скажете "Я би став мучеником...". Гм....

Аватар користувача
ihor
Модератор
Модератор
Повідомлень: 78
З нами з: 22 червня 2005, 09:26
Звідки: м. Київ

Повідомлення ihor » 24 лютого 2006, 20:52

Йдеться не так про те, що написав о. Костельник, а про
Vsevolod писав:Hadaju ze bude bomba dlja nachych reketeropodibnych abo zanEdbano-nevmytych "PERZIV"

Пані "Vsevolod" чи не виглядає вам, що аж занадто ви сієте жовчі на цьому форумі на духовенство
Vsevolod писав:DOROHI DUCHOVNI! BRUDNE SMITTJA NA LJUDY NE VYVICHUJETJSJA! VY NE DUCHOVENSTVO A BIZNESMENY V CERKVI....

Vsevolod писав:«гіганти мислі» із Святоюрської гори ....

Vsevolod писав:Якщо шановним ієрархам бракує в голові, то хоча б ви поясніть їм в чому справа! ....

Це тільки декілька цитат.
І на завершення. Сумніваюся, що священик Годунько вчив вас зневажати священиків!
Vsevolod писав:JA VYCHOVANA SVJASZCZENYKOM - o. HODUNJKOM (radnykom A.SZeptycjkoho)....

Vsevolod
початківець
початківець
Повідомлень: 35
З нами з: 13 лютого 2006, 16:57
Звідки: Lviv

Повідомлення Vsevolod » 05 березня 2006, 20:03

Критично думати та реагувати є ознакою духової людини, зрештою як і відвага!
А о.Годунько саме своїм живим реагуванням на проблематику як суспільства так і церкви (незалежно від конфесії чи ідеології) був для нас прикладом.
Не маю нічого супроти священства назагал, лише йдеться про проблеми внутрішні нашої церкви, які у свій час передбачив і о.Годунько!
Критичний погляд лише даватиме стимул для вирішення проблем, а через упередженість з якою ви даєте відповіді промовляє боязнь дивитися правді в очі, а чому?
Не цікаво вести діалог з людиною однобокою, вузькоглядною...
Шкода, якщо і надалі духовенство прислухатиметься лише до тих, хто їм "підкаджує".......

orest
постійний дописувач
постійний дописувач
Повідомлень: 189
З нами з: 06 березня 2006, 14:57
Звідки: Ukraine

Повідомлення orest » 06 березня 2006, 15:11

Vsevolod писав: dlja nachych reketeropodibnych abo zanEdbano-nevmytych "PERZIV". DUCHOVISTJ MAJE SVOJU MOVU, VONA PROMOVYSTA, VNUTRISZNISTJ CZEREZ ZOVNISZNISTJ PROSTO KRYSZYTJ, SVITYTJSJA, TOMU KOLORADKY I DOROHI RJASY NE POMOZHUTJ !!!

Ну думаю, що це і для Вас зВашою насиченою духовністю лексикою буде бомбою :roll:

olwija
новик
новик
Повідомлень: 19
З нами з: 14 жовтня 2005, 02:00
Звідки: Kanada

JA wrzena! widpowid dla pani Vsevolod

Повідомлення olwija » 09 березня 2006, 04:50

PAni Vsevolod. JA rozumiju szczo chtos z swiaszczennykiw was obrazyw i wy majete do nych jakus antypatiju.
Wy nazywajete naszych druziw na forumi odnobokymy, ale powirte zarz same odnobokymy wyhladajete wy.
JA dowgyj czas pracuwala w cerkwi. Pisal togo szczo ja baczyla ja molylasia Bohowi szczob ne wtratyty witu. Gospod mene wysluchaw i ja nawczylasia baczyty i widriznjaty ludske wid duhownogo. REkomenduju ce same zrobyty wam. I powirte je duze duze bagato sprawdi dobryh swiaszczennykiw. ludej jaki pryjszly do cerkwy za poklykannjam. Zwyczajno je i ti jaki pryjszly tilky za odnymBohom groszyma, ale nemozlywo czesaty wsich pid odyn grebin.
NE nzaju chto wy za specilanistyu czy de pracujete. Ale uajwimo sobi szczo skazemo wsi buhgaltery zlodiji! JAk ce bude wyhladaty. JAk by wy buly buhgalterom jak by wy na ce zreaguwaly? Prawda bulob neweselo!
Tomu proszu jak goworyte taki reczi ne goworit jich uzagalneno! PAmjatajte szczo wy obrazajete inszych ludej jaki do ciogo nemajut zodnogo widnoszennja. A szcze szczodo tworiw o. Kostelnyka. JA jich czytala. W deczomu win buw prawyj a w deczomu pomylawsia. TE szczo charakterne dla ludyny. Nichto z nas ne je doskonalyj! JA istoryk i prekrasno uswidomluju wse szczo stalosia na Psewdo Sobori i pry ciomu nikogo ne osudzuju! Kozen zdaten na swij podwyg, i cej podwyh abo je muczenyctwo abo znou muczenyctwo tilky w inszyj sposib.
Moja wam porada, polubit ludej, w tomu czysli ludej w riasach, polubit jich i pobaczte w koznomu z nych, nawit najdoskonaliszomu tworinnja Boze. powirte wam polegszaje.
I szcze odne my goworymo pro problemu cerkwy. Ok. Ale pamjatajte tu molytwu Boze daj meni zminyty te szczo mozu, pryjniaty te szczo zminyty ne mozu i nawczytysia widriznjaty odne wid odnogo. Molitsai jiji i todi wy zrozumijete pro szczo warto goworyty a pro szczo ni. Dumaju szczo tak zwanu problemu cerkwy my musymo spryjniaty i molytysai szczob jiji Gospod sam pokeruwaw i wyriszyw. My ne mozemo nichogo zminyty.
JA ne nalezu do tych kogo wy nazwaly " kadylnykamy", ti chto znajut mene znajut szczo ja goworju w oczi wse szczo dumaju nedywlaczys ni na koloratku ni na persten. Ale wse taky treba buty sprawedlywymy!
Z molytwoju i lubowju

Тарас
новик
новик
Повідомлень: 19
З нами з: 11 лютого 2006, 11:02
Звідки: Львів

Повідомлення Тарас » 09 березня 2006, 23:17

Священик-це пастирь душ людських, щоб бува часом не схибили вони з шляху істини та не загубились у темряві світу другого!
Зацікавлений у розвитку Українського Козацтва ( http://kozatstvo.kiev.ua/(Форум))

Podorogujucha
початківець
початківець
Повідомлень: 30
З нами з: 19 квітня 2006, 13:32
Звідки: ЛЬВІВСЬКА ОБЛ.

Священик в сучасному світі... який він має бути?

Повідомлення Podorogujucha » 06 травня 2006, 14:20

Вважаю,добре коли священик цікавится всім і не стоїть на місці,Але яким би він не був-ніколи всім не догодить.
Буде сучасним-будуть казати що розкошуе бо купив собі комп ютер і замість того щоб щось робити сидить в компі.Піде грати з молоддю в футбол- бабці в Церкві готуватимуться до кінця світу.Буде казати що телевізор-вікно диявола а компютер-це ще гірше --молодь буде вважати що церква для бабусь і священика.
Найкраще знайти ту золоту середину.Найперше показувати все власним прикладом.
Є дуже багато священиків які не мають компютера але вони можуть дати конкретну пораду тому,що багато моляться,багато читають. Священик має пояснювати все чи давати пораду живучи сучасністю,а не старозавітніми правилами.Він може щось порадити з розумом.
Інше питання щодо сповіді

Хіба ви ніколи не чули, що люди після великодньої сповіді буває жаліються на священника. Таким чином ми втрачаємо вірних!


чого ці вірні жаліються на священика?А як же тоді елементарний послух?
Наша помилка,моя інколи теж :oops: ,що им хочем почути від священика те що для нас бажане.Аколи чуєм правду ,інколи в досить різкій формі- ми не задоволені цим і замість того щоб після Великодної сповіді йти відмолювати свої гріхи ми знаходим спільного нашого "ворога"-священика.в усіх наших проблемах винен ВІН.А ось ми ну і не так щоб вже такі дуже погані?!

lis
гість
гість
Повідомлень: 4
З нами з: 09 травня 2006, 11:04
Звідки: planeta Zemlia

a seminaria???

Повідомлення lis » 09 травня 2006, 11:20

Pravda, scho za sviascenykiv treba molytysia i dopomagaty im, starayuchysia i zrozumity ih!
Dumayu, scho nashym slavnym ta shanovnym Vladykam neobhidno zadumatysia iak slid schodo osib iakyh vony pryimayut, trymayut ta vypuskayut z seminarij!!! "Iak posijesh - tak pozhnesh"
Meni zdayetsia, scho sviashenyk, to ne ie "karieryst", ne ie podibnym do likariv, yaki pryhodiat na robotu, vdiagayut "halat", vidkalatayut zminu i dodomu. Sviaschenykom musyt buty osoba POKLYKANA, poklykana ne stanovyshem, groshyma, poshanamy ta tsiluvanniamy ruk.
A ia by zaproponuvav, schob vsi nashi seminarysty prohodyly 1-2 roky na shodi Ukrainy praktyku, tam by im pokazaly, yaki ie vymogy do sviashenosluzhytelia, iakyj v zamin maye hiba zaslugu v Boga (to ne malo!), a ne vyznannia liudey.

Tak dlia samorozvytku ta ispytu sovisti (osoblyvo dlia seminarystiv ta monahiv/monahyn) proponuyu link na stattiu, iaku ia znaishov na saiti Salezian (de chasto ye novyny Vatykanu - velyke bagatsvo, yake v nas vvagayetsia za tabu z perestorogoyu: "latynnyky"!) :
http://www.sdbua.net/articoli/articolo.php?id=145

Podorogujucha
початківець
початківець
Повідомлень: 30
З нами з: 19 квітня 2006, 13:32
Звідки: ЛЬВІВСЬКА ОБЛ.

Повідомлення Podorogujucha » 24 травня 2006, 21:45

Meni zdayetsia, scho sviashenyk, to ne ie "karieryst", ne ie podibnym do likariv, yaki pryhodiat na robotu, vdiagayut "halat", vidkalatayut zminu i dodomu.

Ви вважаєте що лікарі зміну vidkalatayut і додому?!
Цікава позиція.Так само можна висловитись і про священика в селі-В неділю службу відспівав і вільний собі цілий тижденьЛікар і не на роботі є лікарем(як і священик)

Sviaschenykom musyt buty osoba POKLYKANA, poklykana ne stanovyshem, groshyma, poshanamy ta tsiluvanniamy ruk.

stanovyshem

Невже в священика таке вже становище високе?!
groshyma,

Про які гроші йдеться(Хіба що на дійсно багатих парохіях.У великих містах і то ,бажано,в центрі міста
poshanamy

Ви справді вважаєте що в священиків такі вже й пошани ?!не дуже помічала

tsiluvanniamy ruk. ?????????????????7
Чи люблять священики щоб їм руки цілували.З моїх знайомих-ніхто.
Як казав Петро 1 ,цілуючи попа в руку,коли той почав цим хизуватись "Не тебя,дурак,целую а руки на которых Христа держишь."

Здається,правильно процитувала :)

Тарас
новик
новик
Повідомлень: 19
З нами з: 11 лютого 2006, 11:02
Звідки: Львів

Повідомлення Тарас » 01 червня 2006, 16:00

В сьогоднішні часи священник має бути набагато уважнішній та обережнішній ніж попередню епоху!
Зацікавлений у розвитку Українського Козацтва ( http://kozatstvo.kiev.ua/(Форум))

p1c2
гість
гість
Повідомлень: 7
З нами з: 19 червня 2006, 12:56
Звідки: UA

Гм...

Повідомлення p1c2 » 20 червня 2006, 14:27

А чому священик тепер має бути набагато уважнішим та обережнішим? Що змінилося? :?
Господи, помилуй!

Тарас
новик
новик
Повідомлень: 19
З нами з: 11 лютого 2006, 11:02
Звідки: Львів

Повідомлення Тарас » 22 червня 2006, 09:27

В сучасному світі спостерігається тенденція до глобалізації, що в свою чергу значно ускладнює систему взаємовідносин між людьми і поширює різні способи контролю великими групами людей на рівні чуттєвого сприйняття, послаблюється здатність до аналізу подій навколишнього середовища внаслідок технічного прогресу.
Зацікавлений у розвитку Українського Козацтва ( http://kozatstvo.kiev.ua/(Форум))

pimeja
гість
гість
Повідомлень: 4
З нами з: 29 травня 2006, 18:38

Повідомлення pimeja » 22 червня 2006, 15:37

Тарас писав:В сучасному світі спостерігається тенденція до глобалізації, що в свою чергу значно ускладнює систему взаємовідносин між людьми

Навпаки сприяє комунікації між людьми. Я завдяки інтернету спілкувався з людьми від Ірландії до Найробі.

Тарас писав:і поширює різні способи контролю великими групами людей на рівні чуттєвого сприйняття

на телебачені бачив програми, що підпадають під таку категорію,... але ніхто ж не заставляє це дивитися.

Як на мене, глобалізація це одне з найбільших досягнень людства.

stepan
гість
гість
Повідомлень: 2
З нами з: 18 березня 2007, 21:41
Звідки: Україна

Священик в сучасному світі... який він має бути?

Повідомлення stepan » 27 березня 2007, 12:21

Я ще не до кінця прочитала всі повідомлення форумчан, але дуже хочеться написати свою особисту думку. :Yahoo!: Яким я бачу сучасного священника? Дійсно, він має розуміти людину у всіх сферах, але найперше її духовне життя, бо направду від нашого внутрішнього світу залежить те,як ми поводимо себе "у світі",як реагуємо на ті чи інші події. Якщо священник живе в якомусь глухому далекому селі і життєві обставини приводять тебе якраз в те село і ти попадаєш до нього на сповідь... То що будеш вимагати в нього обізнаності в комп"ютері, чи диплом з Гарварду?Він може сказати тобі декілька слів і ти зрозумієш і сенс життя і те,Хто тобі найперше в житті потрібен. Для священника найголовнішим в житті мають бути особисті відносини з ІСУСОМ ! :) а щодо матеріального становища священників, то хіба в Старому завті священнослужителі не були багаті. Та це не в порівнянні з теперішнім становищем священників! І ще! Ми забуваємо про те, що Бог може людину благословляти не тільки здоров"ям, але і матеріально.І хіба це погано? Але це від людини залежить як вона буде ставитись до збагачення - чи використає на Божу славу, чи розтратить як хоче. Кожна людина відповість колись за те, що одержала в житті- чи мала великі статки чи малі .Так і священники.Кожен за себе дасть відповідь.Так що для священника головне-відносини з Богом, а все що потрібно сказати чи порадити людині це справа Святого Духа, печать якого має кожен священник :wink:

Andy
гість
гість
Повідомлень: 5
З нами з: 26 лютого 2007, 12:02
Звідки: м. Вінниця

Повідомлення Andy » 27 березня 2007, 17:08

:oops:
Привіт всім!

Я думаю, що священик має бути ...

Що значить має бути? Це ми намагаємось запхати людину в свої людські та надто вузенькі рамки? Дарма.

Я б хотів (навіть прагну), щоб священики були відкриті на Бога, були собою, а там, власне, Бог зробить СВОЮ справу, як Він це бачить.

Але всі ми люди. Тож молімось за покликаних до Священства!!!


Так! Священик має бути ХРИСТОВИЙ!!!

Максим Гонтар
гість
гість
Повідомлень: 1
З нами з: 06 серпня 2011, 06:54

Re: Священик в сучасному світі... який він має бути?

Повідомлення Максим Гонтар » 06 серпня 2011, 15:05

dyyakon писав:Пригадаймо, що говорив Христос не жертовник освячує жертву, а жертва - жертовник.

Все-таки жертівник освячує жертву (Мт. 23:19) :) але в цілому з Вами погоджуюсь: священники - так само грішні люди, тільки відповідальність перед Богом у них більша.


Повернутись до “Церква і Суспільство”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 15 гостей