Про аморальність гомеопатії

питання з життя Церкви/Суспільства, які не відносяться до тематики інших розділів Форуму

Модератори: Just_me, viter, Artur, ihor

Аватар користувача
o.Mykil
старець
старець
Повідомлень: 3456
З нами з: 11 вересня 2008, 10:57
Звідки: Galicia
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 16 жовтня 2009, 20:58

Для християнина гомеопатія, як переконуємося, є швидше ядом, ніж лікарством. Не є панацеєю від хвороб, а швидше зброєю окультистів. “Формально гомеопатичні препарати можна вважати ідоложертовними, тому що це свого роду поклоніння духу лікарства”, – переконаний Володимир Решетов, кандидат фізико-математичних наук, доцент МІФІ. Він вважає гомеопатію безумовно шкідливою, бо вона сіє містичний погляд на світ, розмиває свідомість… . Гомеопатія це не просто практичне, емпіричне людське знання. Вона має, без сумніву, окультне забарвлення. Особлива увага тут звертається на езотеричність (вдавання до таємних знань) цього методу лікування, що проявляється, з одного боку, у трактуванні гомеопатами ліків як фетишу чи талісману, який відсилає до вищої сили, з іншого боку – у вдаванні до спіритичного медіуму в пошуках нових ліків (пор.: о. Посацький, Енцикліка “Білих плям”, т. VII, с. 63-64). Езотерична література чітко доводить, що не використовуються там (в акупунктурі та гомеопатії) природні сили, а духовні істоти. Піддаючись такій терапії, ми відкриваємо двері цим істотам (із виступу д-ра Марії Меєр з університету в Ганновері, виголошеного 28.04.1999 р. на АТК). Серед гомеопатів є, між іншим, представники різних релігій, і також ті, які ні в що не вірять, крім “могутності” людського розуму.

Досить чітко з цього приводу, тобто щодо явища гомеопатії, висловилися декотрі представники Православної Церкви, наприклад, Московського Патріархату (Православна Церква взагалі добре, як на мене, просувається вперед у питаннях магії, окультизму тощо). Її авторитетний ієромонах та доктор медичних наук о. Анатолій (Берестов), який досить непогано знається на магії, – пише про неї книги з точки зору св. Писання, наводить вражаючі перевірені факти, написав також книжку і про гомеопатію під назвою у вигляді запитання “Від чого нас хочуть спасти?” Спочатку він проводить аналогію гомеопатичного лікування із екстрасенсорною дією. Потім о. Анатолій розглядає гомеопатію у трьох аспектах: медичному, науковому та духовному. Аналізуючи медичний аспект, автор наводить доказ, що він не знає ні одного органічного захворювання, котре б вилікували гомеопати... О. Анатолій не заперечує при тому можливості впливу гомеопатії на функціональний і психічний рівень. Та який той вплив – знаємо. І це теж про щось говорить: не існує, що б нам не говорили, жодних наукових аспектів гомеопатії.
Одного разу потрапила мені ще на очі стаття з Інтернету про гомеопатію Наталії Радомської, кандидата медичних наук, доцента кафедри традиційних (??) методів лікування Державного інституту удосконалення лікарів МО РФ, Генерального директора Московського медичного гомеопатичного “Центру здоров’я і реабілітації”. У тій статті п. Наталія Р. старається захистити гомеопатію, оцінює її більше з позитивного боку, наводить певні аргументи, та контраргументи все-таки, безперечно, сильніші. За словами жінки, один із постулатів гомеопатії “Подібне лікується подібним” – ефективно використовують у сучасній медицині. Прикладом для цього може слугувати вакцинація, способи десенсибілізації при лікуванні алергічних захворювань. Про повсюдний вплив ідей гомеопатії у загальній медицині, як підкреслює медик, говорить розвиток фармакології субмінімальних доз, збільшення кількості форм сублінгвальних таблеток. Вона невдоволена тим, що православний священик о. Анатолій (хоч він є, крім того, як уже згадувалося, ще й доктором медичних наук) так різко скритикував у власній книзі гомеопатію, наголосивши лише на шкоді від неї. Для неї аж ніяк незрозумілі міркування православного душпастиря про ненауковість гомеопатичного явища... Їй не сподобалось і те, що отець “обізвав” творця гомеопатії “алхіміком і масоном”. Але чому? Навіщо отця-медика робити в цій ділянці профаном? Освічений ієромонах не міг би собі просто так позволити безпідставно “обізвати” на загал С. Ганемана. Він, безсумнівно, тільки підтвердив реальність.

П. Наталія Р. наводить також ряд схвальних думок про це не всім відоме явище й інших осіб, наприклад, деяких лікарів, православних священиків, навіть декотрих, що вже відійшли до вічності… В її статті можна ще знайти, що до 1914 р. у Росії метод гомеопатії для допомоги своїм прихожанам використовувало аж... 4 тис. священиків. Багато архиєпископів, за інформацією п. Наталії Р., благословляли семінаристів на вивчення цього явища прямо в семінарії... “Напевно, дякуючи великому числові практикуючих священиків, гомеопатію називали справжньою християнською медициною”, – вважає вона. Ми мусимо зрозуміти, що феномен гомеопатії не так легко окреслити, як здається. Він ще достатньо не вивчений, і тому потребує грунтовнішого дослідження на полі науки та духовності. Це вельми складна реальність. Тільки останнім часом почали небайдужі бити на сполох. І роблять це не з якихось упереджень, а швидше – із погляду безпеки безсмертної душі. Чому хтось має на неї зазіхати? Як кажуть, скільки голів, стільки й умів. Отож, важко прийти, тим більше відразу, до якогось єдиного остаточного висновку.

Авторка у своїй статті пише, що в післяжовтневий період у Росії мішенню для гонінь були як і Православна Церква, так і гомеопатія… Зазначає, що в державі проходили численні “викривальні” диспути і антицерковних, і антигомеопатичних напрямів. Твердить, що навіть ярлики на “гноблене” тоді наклеювали схожі – войовничі алопати – більшовики характеризували гомеопатію як ненауковий метод лікування (що ми вже постаралися довести на основі тверджень компетентних осіб), “вираження чужого нам віталізму”, “підмога релігії”, “опіум для народу”, “поневолювання робітників” і т. д. Бачимо, що й комуністи не змогли тоді змиритися з “науковістю” гомеопатії, змішуючи її з релігією. Це є ще один для нас доказ, що гомеопатія тісно зв’язана з потойбіччям? Та неварта, як це робили більшовики, поєднювати праведне з грішним. П. Наталія Р. переконана теж і в тому, що “як не можна протиставляти медицину і релігію, так не можна протиставляти гомеопатію й релігію…” Ясно, що їй не легко визнати шкідливість гомеопатії, бо можуть з’явитися чималі фінансові проблеми, якщо християнський люд від неї цілком відмовиться. Проте правди не скрити – вона сильніша від фальші.

У “Новій Зорі”, ч. 23, 2005 читаємо звернення Камінської Ірини В., лікаря-інфекціоніста зі Львова із 22-річним стажем. З того часопису УГКЦ довідуємося про те, що п. Ірина К. довгий час дослідувала гомеопатію як фахівець, підкреслюючи, що всі наукові спостереження та практичний досвід переконали її у тому, що гомеопатія не має нічого спільного із серйозною наукою (на цьому, як бачимо, багато хто з досвідчених професіоналів акцентує свою увагу), часто не дає ефекту в лікуванні та спричиняє духовну шкоду. Теж пише, що, як віруючому лікареві, їй відомо й про те, що гомеопатія є дуже поширеною у використанні серед населення, на жаль, навіть між духовенством… Використання гомеопатичних ліків, як підтверджує передбачлива львів’янка, може спричинити здоров’ю тільки шкоду. Гомеопатія далека від практичної медицини та християнської духовності.

О.-єзуїт Олександр Посацький, о-домініканець Яцек Салій, о. Григорій Дарошевський – усі, як дізнаємося з письмових джерел, непримиренні противники гомеопатії. Для ясного прикладу, о. Яцек Салій у “Медицині природній чи окультній” наводить таке: “Найбільше сумнівів викликає в мене гомеопатія. Я знаю двох поважних лікарів, які є ревними католиками, і це їм не перешкоджає приписувати своїм пацієнтам гомеопатичних ліків. З іншого боку, не слід легковажити такими застереженнями щодо гомеопатії, котрі подають серйозні аргументи про окультні джерела гомеопатії. З огляду на ці застереження та аргументи я постановив ніколи не вживати гомеопатичних ліків. Чи слушно це, я не знаю. Але в таких справах я й на холодне дмухаю...”.

У матеріалах про гомеопатію міжнародного часопису “Любіть одне одного!”, № 3, 2004р. теж мовиться щодо питання наукової перевірки гомеопатії. Згадуються там і такі авторитети як проф. Андрій Грегосевич, д-р Яцко Тичковський (з Центру молекулярних та макромолекулярних досліджень ПАН у Лодзі) та п. Єва Тичковська (випускниця Фармацевтичного відділення Медичної академії в Лодзі). Критиці науковців підлягає сама суть гомеопатії, а також спосіб проведення досліджень над ліками. Автори підкреслюють факт, що при такому великому ступені розчинення субстанції, як у випадку цієї методики, абсолютно знищується первісна (вихідна) молекула. Сучасна наука не знайшла поки що жодного доказу, що гомеопатичні ліки, в яких нема слідів первісно розведеної субстанції, відрізняється чимось від чистого розчинника (доц. Тичковський, Є. Тичковська, Віра робить чудеса, “Знання і життя”, 2000). Що це означає? [Гомеопатія] – це вигода всіх часів: продавати ніщо за гроші, підкреслюючи, що це “ніщо” є суттю ліків. Інформувати клієнтів, що вони отримують “ніщо”. Ніхто вже ніколи не вигадає такого, щоб використовувати “ніщо”. Ось поріг (межа, грань) буття (проф. Грегосевич. Гомеопатія – кпини з медицини, “Медікус”, 2002).

Колись, між іншим, у нашій країні гомеопатія була заборонена разом із генетикою, і традиційна медицина заперечувала її досягнення, а тепер вона є повноправним розділом медицини… Та як, бачимо, не всюди у Божому світі традиційна медицина є до неї цілком прихильна. Є, звичайно, такі, котрі вважають, що гомеопатичне лікування – це лікування без ускладнень, що гомеопатія лікує все... Безумовно, її дивні ліки можуть і допомогти,
але відомо, від кого в антихристиянському окультизмі, магії приходить допомога (не раз лише тимчасова)… Часто і велика шкода під різними аспектами.

Доводилось мені якось спілкуватися про «чудеса» гомеопатії на форумі одного відомого українського атеїстичного сайту з атеїстами, звичайно…. Доводив я теж її зв’язок із іншим світом, висвітлив, як і тут, її окультно-ірраціональну основу. Атеїсти, що є безбожниками та тими, що відкидають духовні явища в цьому світі, переважно підкреслювали, що, мовляв, гомеопатія – велика фальшивка, що ефективність «плацебо» досить підозріла тощо. Не визнавали, отже, в більшості її за серйозну ділянку медицини, а, швидше, як таку, що далека від автентичної науки.

Земний світ сповнений багатьох жахних небезпек на шляху до вічності, спасіння, і одна з них, зрозуміло, – гомеопатія. Диявол не спить… Теж варто і Католицькій Церкві подати тут свою зрозумілу для всіх позицію щодо феномена гомеопатії, щоб якнайшвидше розвіялися в її дітей усталені сумніви, знищились стереотипи, позникали упередження тощо і, врешті-решт, прояснилася правда, котру старається приховати крадькома царство темряви: досі ще немає поки що, на жаль, щодо цього жодного офіційного документу св. Вселенської Церкви. Однак щодо окультизму як такого позиція зрозуміла, згідно з Божим Словом. Сьогоднішній християнин, звісно, має старатися відчитувати знаки часу. Нехай зацарюють повсюдно добро та світло! Амінь.
Востаннє редагувалось 16 жовтня 2009, 21:08 користувачем o.Mykil, всього редагувалось 2 разів.
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
Хоче всіх Господь зустріти
На шляху правдивім!

Аватар користувача
o.Mykil
старець
старець
Повідомлень: 3456
З нами з: 11 вересня 2008, 10:57
Звідки: Galicia
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 16 жовтня 2009, 21:02

Я просто підходжу до справи передусім по-науковому, феноменологічно теж, не заперечуючи заодно очевидних фактів, хоч ще в Римі не вчився! Знаю, що кажу, що досліджував раніше вже, зорема містичний "дух лікарства".:)

Про несумісність гомеопатичного лікування із Православ*ям http://www.fraudcatalog.ru/modules.php? ... page&pid=3

Правда про окультність гомеопатії з "Центру апологетичних досліджень" http://www.apologetika.ru/win/index.php ... 26&id2=305
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
Хоче всіх Господь зустріти
На шляху правдивім!

orest
постійний дописувач
постійний дописувач
Повідомлень: 189
З нами з: 06 березня 2006, 14:57
Звідки: Ukraine

Повідомлення orest » 17 жовтня 2009, 14:10

о. Яцек Салій у “Медицині природній чи окультній” наводить таке: “Найбільше сумнівів викликає в мене гомеопатія. Я знаю двох поважних лікарів, які є ревними католиками, і це їм не перешкоджає приписувати своїм пацієнтам гомеопатичних ліків. З іншого боку, не слід легковажити такими застереженнями щодо гомеопатії, котрі подають серйозні аргументи про окультні джерела гомеопатії. З огляду на ці застереження та аргументи я постановив ніколи не вживати гомеопатичних ліків. Чи слушно це, я не знаю. Але в таких справах я й на холодне дмухаю...”.

ось-ось! і я про те ж саме!
оскільки гомеопатія на даний момент не є офіційно засуджена та заборонена Церквою, то її використання чи невикористання залишається на особистий розгляд кожної окремої особи, яка оцінивши всі "за" і "проти" приймає рішення і несе за нього відповідальність!
тому менше осуду і категориченості, браття і сестри!

Аватар користувача
o.Mykil
старець
старець
Повідомлень: 3456
З нами з: 11 вересня 2008, 10:57
Звідки: Galicia
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 17 жовтня 2009, 15:15

http://neurosite.narod.ru/h5.htm

Але варто тут керуватися розумом, а не чимось другим, і завжди дивитися в суть певної речі. Коріння гомеопатичного методу вельми вже погані, тож не важко здогадатися, які є насправді і плоди, якщо трохи подумати, і яка "невідома" сила стоїть за містичним начебто лікуванням..

Дивно мені, що деякі християни, зокрема католики, плещуть у долоні магічному гомеопатичному лікуванню, коли натомість засновник гомеопатії масон Самуїл Ганеман так зневажливо та богохульно висловлювався, наприклад, про нашого Спасителя, отримавши інформацію про гомеопатію в час... спіритичних сеансів. Про так звану єретичність спіритизму - мова ось тут для зацікавлених http://forum.ugcc.org.ua/viewtopic.php?t=1377

Ще, до слова, про нетрадиційну медицину http://forum.ugcc.org.ua/viewtopic.php? ... sc&start=0

Все-таки гомеопатія: кпини з медицини http://www.gazeta.lviv.ua/articles/2008/09/25/34569

Береженого Бог береже, як кажуть. Біда коли хтось не вірить у диявола та не хоче знати, що магія - це шкідливе духовне зло, котре також проникає і в нинішню нетрадиційну (холістичну) медицину!

І декотрі протестанти не мовчать про цей медичний окультизм, і з Православної Церкви http://www.omolenko.com/1659-3.html

І особисто не збираюсь мовчати про це лихо, незважаючи на те, що дехто цим займається, для прикладу, у згаданому шпиталі у Львові...
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
Хоче всіх Господь зустріти
На шляху правдивім!

Аватар користувача
Olya
активний учасник
активний учасник
Повідомлень: 385
З нами з: 25 лютого 2009, 08:50
Звідки: м.Івано-Франківськ

Повідомлення Olya » 19 жовтня 2009, 10:11

mykil писав:
Береженого Бог береже, як кажуть. Біда коли хтось не вірить у диявола та не хоче знати, що магія - це шкідливе духовне зло, котре також проникає і в нинішню нетрадиційну (холістичну) медицину!



Я цілком згідна з вами, що береженого Бог береже. Тему гомеопатії потрібно підіймати не тільки в інтернеті. Якщо чесно, то я ніколи б не могла подумати, що існують такі ліки. Як доки не прочитала на форумі, то й не знала, що таке гемеопатичні ліки. Це страшно, що в час великого наукового прогресу все праведне змішується з грішним. Зараз дуже важкий час для людини, яка хоче гідно жити без гріха. Її всюди перестерігають якісь пастки, все потрібно перевіряти.
От навіть сьогодні моїй дитині виписали противірусні ліки Амізон, правда я ще не дивилася чи вони гемеопатичні.
Розум людини обдумує путь її, але кроки її наставляє Господь.(Прип. Соломона 16:9)
Все буде добре!!!

orest
постійний дописувач
постійний дописувач
Повідомлень: 189
З нами з: 06 березня 2006, 14:57
Звідки: Ukraine

Повідомлення orest » 20 жовтня 2009, 15:25

У ЦЮ ТЕМУ СЛІД ЗАПРОСИТИ О.ОЛЕГА, ЩОБ ВІН НАМ ЧІТКО ПОЯСНИВ- СУПЕРЕЧИТЬ ГОМЕОПАТІЯ КАТОЛИЦЬКІЙ ВІРІ ЧИ НІ, І ЧОМУ В ЦЕРКОВНОМУ ШПИТАЛІ, ДЕ ВІН СЛУЖИТЬ КАПЕЛАНОМ, Є ЛІКАР-ГОМЕОПАТ... :shock:

Аватар користувача
o.Mykil
старець
старець
Повідомлень: 3456
З нами з: 11 вересня 2008, 10:57
Звідки: Galicia
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 21 жовтня 2009, 09:57

На форумі варто уникати зловживання клавішею Caps Lock! З офіційних правил (заборон) http://forum.ugcc.org.ua/profile.php?mode=register

Звичайно, добре, щоб щодо цієї проблеми висловлювалися найперше особи духовні, не тільки о. Олег.

Як священик, дослідник гомеопатії і не тільки її, нетрадиційної медицини і взагалі окультизму як такого, кажу та доводжу на основі фактів, що подібне є в суті антихристиянське. Поки що не побачив серйозних контраргументів, дивлячись у контексті обговорюваного в саму основу без поверховості.

Особисто знаю про принцип дії гомеопатичних ліків, на чому він базується, тобто про окультну природу як гомеопатії, так і холістичної медицини...

http://www.k-istine.ru/occultism/gomeopatia.htm
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
Хоче всіх Господь зустріти
На шляху правдивім!

orest
постійний дописувач
постійний дописувач
Повідомлень: 189
З нами з: 06 березня 2006, 14:57
Звідки: Ukraine

Повідомлення orest » 21 жовтня 2009, 10:19

На форумі варто уникати зловживання клавішею Caps Lock! З офіційних правил (заборон) http://forum.ugcc.org.ua/profile.php?mode=register

сорі.. це сталось випадково... :oops:

а ось що відповів о.Олег:
Про гомеопатію - питання дискутивне, пов`язане часто з тим, що гомеопатією називають дуже різні речі і, якщо виразного марновірства/ідолянства не виявлено - офіційного заперечення Церквою немає. Це дозволяє лікарю-католику її використовувати.

в будь-якому разі, проблемні запитання в Церкві є і не на всі можливі запитання Церква дала відповідь. Заборонить гомеопатію - забороню в Шпиталі (владою Його, мені даною).
_________________
З повагою, о.Олег

і тут я з ним АБСОЛЮТНО погоджуюсь! :Yahoo!:

Аватар користувача
о.Олег
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 9707
З нами з: 29 вересня 2009, 12:53
Звідки: м.Львів

Повідомлення о.Олег » 21 жовтня 2009, 13:13

orest писав:У цю тему слід запросити о.Олег, щоб він нам чітко пояснив - суперечить гомеопатія Католицькій Вірі чи ні і чому в церковному Шпиталі, де він служить капеланом, є лікар-гомеопат... :shock:

Слава Ісусу Христу!
дякую за запрошення і довіру, але сюди пробуйте запросити с.Августину (ЧСВВ), яка власне і консультує у нас в Шпиталі з питань можливости примінення гомеопатичних препаратів.
В дискусію вступати не буду, лише, з відомого мені, слово "гомеопатія" - розкручений бренд і його використовують всі, кому заманеться (про контроль і критерії можливости так називати лік майже не йдеться). Зокрема чув про священика з Німечини, спеціаліста з цих питань, який читав в Росії (здається -семінарії: знайду, де читав, якщо треба) лекції проти гомеопатії, аж доки не пішов в аптеку і не змушений був визнати: це не гомеопатія (у властивому значенні).
Думається, що ми стикаємося з чимось, на зразок терміну "кошерне", який ліплять де не попаді і, сам бачив консерву (російської) фірми "Дядя Ваня", де було написано "made in India", і... "кошерне" :) - ну просто ікона глобальних світових процесів...
Поряд з цим вважаю правильним тему досліджувати (лише, повторюся, не за "терміном", а за суттю) і, відповідно, мати церковних спеціалістів, що знаються на змінах ринку/виробниках тощо
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

Аватар користувача
o.Mykil
старець
старець
Повідомлень: 3456
З нами з: 11 вересня 2008, 10:57
Звідки: Galicia
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 02 листопада 2009, 10:28

о.Олег писав:... але сюди пробуйте запросити с.Августину (ЧСВВ), яка власне і консультує у нас в Шпиталі з питань можливости примінення гомеопатичних препаратів.


А п. Семенів що на те каже? Може відома його позиція?..

Ще тут цікаве про "всемогутню" гомеопатію http://lohotrontoday.at.ua/publ/1-1-0-113
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
Хоче всіх Господь зустріти
На шляху правдивім!

Аватар користувача
o.Mykil
старець
старець
Повідомлень: 3456
З нами з: 11 вересня 2008, 10:57
Звідки: Galicia
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 02 листопада 2009, 10:32

о.Олег писав:Поряд з цим вважаю правильним тему досліджувати (лише, повторюся, не за "терміном", а за суттю)


Та що там досліджувати, якщо багато вже досліджено, є певні напрацювання тощо? Гомеопатія шириться під двома вимірами: магічним і шарлатанським. Іншого нема і не буде.
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
Хоче всіх Господь зустріти
На шляху правдивім!

Мaлuй
активний учасник
активний учасник
Повідомлень: 350
З нами з: 13 лютого 2009, 17:41

Повідомлення Мaлuй » 02 листопада 2009, 12:07

mykil писав:
о.Олег писав:Поряд з цим вважаю правильним тему досліджувати (лише, повторюся, не за "терміном", а за суттю)


Та що там досліджувати, якщо багато вже досліджено, є певні напрацювання тощо? Гомеопатія шириться під двома вимірами: магічним і шарлатанським. Іншого нема і не буде.

згоден, що тут можна досліджувати?
в усіх дотеперішніх дослідженнях ясно видно, що в приготуванні гомеопатичних препаратів використовуються магічні дії, а якщо їх не використовують, тоді це не гомеопатія, а звичайне шарлатанство. Шкода, що в нашій церкві окремі дух.особи користуються довірою людей і травлять їхні душі окультними пігулкми... :(

Аватар користувача
о.Олег
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 9707
З нами з: 29 вересня 2009, 12:53
Звідки: м.Львів

Повідомлення о.Олег » 02 листопада 2009, 12:15

Слава Ісусу Христу!
mykil писав:
о.Олег писав:... але сюди пробуйте запросити с.Августину (ЧСВВ), яка власне і консультує у нас в Шпиталі з питань можливости примінення гомеопатичних препаратів.


А п. Семенів що на те каже? Може відома його позиція?..

Ще тут цікаве про "всемогутню" гомеопатію http://lohotrontoday.at.ua/publ/1-1-0-113
Та що там досліджувати, якщо багато вже досліджено, є певні напрацювання тощо? Гомеопатія шириться під двома вимірами: магічним і шарлатанським. Іншого нема і не буде.

розумію, що не можу все знати і відповідно, помилятись, отче. Стосовно наданої Вами статті, то такого гуморизму надто багато читав і не сприймаю його серйозно. Стаття мені не видалась цікавою навіть не через насмішкуватий тон, а через претензію на те, що "науково можна все пояснити" і, відповідний з помилкового нмд твердження висновок: "якщо щось ненаукове, то не може діяти".
п.Семенів ставиться до гомеопатії позитивно (як практик стверджує, що помагає) і говорить про дві проблеми, з якими стикається у своїй діяльності лікаря:
- підготовка фахівців
- якісні препарати
Ви мене вибачте: не думаю, отче, що це питання зможу якось вирішити чи навіть стати на ту чи иншу точку зору.
с.Августина, про яку говорив, вчилася три роки в Римі (Авентіно) у клініці професора Антоніо Мегро (старенький практикуючий католик, лікував багатьох і у Ватикані) і свідчить про дієвість цієї медицини. При моїх спробах вияснити теоритичну базу можливости дії речовини за відсутності самої лікуючої речовини резонно нмд віруючого (не науковця) відповідає запитанням: "чи ми можемо відповісти на всі запитання?".
Так - намагаються описати дію препаратів теоритично, роздумуючи у площині квантової фізики тощо, але, каже сестра, фактом є, що гомеопатичні препарати стимулюють імунну та гормональну систему людини - діють там, де хімічні препарати безсилі, а пояснити спосіб дії - справа часу.
В кожному разі, цитую сестру: Католицька Церква не забороняє гомеопатію. Висловлювання про заборону є приватними думками та їх поширенням відповідно до уподобань та ініціатив авторів...
особистий телефон с.Августини вишлю Вам приватно
Востаннє редагувалось 02 листопада 2009, 12:25 користувачем о.Олег, всього редагувалось 1 раз.
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

Аватар користувача
о.Олег
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 9707
З нами з: 29 вересня 2009, 12:53
Звідки: м.Львів

Повідомлення о.Олег » 02 листопада 2009, 12:24

Слава Ісусу Христу!
Мaлuй писав:згоден, що тут можна досліджувати?
А можете хтось без цитат чи лозунгів, своїми словами аргументувати Вашу точку зору? Тобто, не обов`язково Малий чи инші противники, але й прибічники чи нейтральні тощо.
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

Мaлuй
активний учасник
активний учасник
Повідомлень: 350
З нами з: 13 лютого 2009, 17:41

Повідомлення Мaлuй » 02 листопада 2009, 12:56

о.Олег писав:Слава Ісусу Христу!
Мaлuй писав:згоден, що тут можна досліджувати?
А можете хтось без цитат чи лозунгів, своїми словами аргументувати Вашу точку зору? Тобто, не обов`язково Малий чи инші противники, але й прибічники чи нейтральні тощо.

Отче, тут вже дев"ята сторінка обговорень. Думаю простіше Вам перечитати тему, аніж кожному, хто вже висловився, повторювати свої слова особито для Вас. І невже ви справді нічого не знаєте про те, як зародилася гомеопатія, і яке, відповідно, її коріння?
о.Олег писав:Так - намагаються описати дію препаратів теоритично, роздумуючи у площині квантової фізики тощо, але, каже сестра, фактом є, що гомеопатичні препарати стимулюють імунну та гормональну систему людини - діють там, де хімічні препарати безсилі, а пояснити спосіб дії - справа часу.

а ви не намагайтесь пояснювати те, що пояснив ще в самому початку батько гомеопатії Ганеман. Інакше ваші "пояснення" виглядатимуть по меншій мірі дивно... Цікаво, чи ви б намагалися "у площині квантової фізики" пояснити, чому "виливання воску" ворожками деколи таки помагає? чи, скажімо, чому деколи збуваються "проротства" гадалок і астрологів? чи, чому деколи дуже дієвим є наведення порчі? -- а це питання рівнозначні.

Аватар користувача
о.Олег
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 9707
З нами з: 29 вересня 2009, 12:53
Звідки: м.Львів

Повідомлення о.Олег » 02 листопада 2009, 13:42

Мaлuй писав: Отче, тут вже дев"ята сторінка обговорень. Думаю простіше Вам перечитати тему, аніж кожному, хто вже висловився, повторювати свої слова особито для Вас. І невже ви справді нічого не знаєте про те, як зародилася гомеопатія, і яке, відповідно, її коріння?

тут переважно цитати думок людей, яким хтось довіряє або досить дискутивні твердження. По діагоналі переглядав, звичайно і не претендую, щоб хтось саме для мене щось пояснював. Хотів аргументованого підсумування думки кожного з охочих (може хтось когось переконав, можливо чиясь думка викристуалізувалась тощо).
Стосовно ж коріння - навпаки- надто багато знаю і..: Ви знаєте історію зародження хімії (називали її тоді "алхімія")? А астрономії (астрологія)..? А сучасної медицини? Не темне минуле є коренем наук.

Мaлuй писав:а ви не намагайтесь пояснювати те, що пояснив ще в самому початку батько гомеопатії Ганеман. Інакше ваші "пояснення" виглядатимуть по меншій мірі дивно... Цікаво, чи ви б намагалися "у площині квантової фзики" пояснити, чому "виливання воску" ворожками деколи таки помагає? чи, скажімо, чому деколи збуваються "проротства" гадалок і астрологів? чи, чому деколи дуже дієвим є наведення порчі? -- а це питання рівнозначні.


бачите - нікого не дивує сьогодні розвиток того, що вважали марновірством в науку (список нмд можна продовжити будь-якою сучасною наукою) і не думаю, що Ганеман мав би обов`язково стати винятком. Не думаю при умові дієвости гомеопатії, якщо лікар не є магом (виробники не є магами). Саме це (а не назва "гомеопатія" чи сумнівне походження) є основою того, чи можна сприймати гадалок тощо з гомеопатією у рівнозначній площині.
Розумію, що духовний сан не є гарантією того, що цей-то чоловік не чаклун, але малоймовірно у конкретно нашому прикладі Шпиталю Шептицького розглядати таку можливість - с.Августина віддана католичка, вчилася у відданих католиків. Вона чесна, тобто тут можливість хіба ненавмисного шарлатанства, що не відміняє факту: лік діє. Пояснення цієї дії ефектом плацебо нмд сумнівне
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

Мaлuй
активний учасник
активний учасник
Повідомлень: 350
З нами з: 13 лютого 2009, 17:41

Повідомлення Мaлuй » 02 листопада 2009, 13:51

о.Олег писав:Стосовно ж коріння - навпаки- надто багато знаю і..: Ви знаєте історію зародження хімії (називали її тоді "алхімія")? А астрономії (астрологія)..? А сучасної медицини? Не темне минуле є коренем наук.

так, але досі існує астрологія і асторономія.

о.Олег писав:Пояснення цієї дії ефектом плацебо нмд сумнівне

звичайно, плацебо тут ні до чого, адже тут діють зовсім інакші сили. І звідки така впевненість в виробниках? ви хочете сказати, що ці ліки не готуються? а сам спосіб їх приготування ви досліджували?

почитайте, що говорить про гомеопатію

Наталія Костинська
Перший національний віце-президент LMHI в Україні, професор,
доктор медичних наук.
Сьогодні в аптеках з'явилося багато імпортних гомеопатичних препаратів. В основному це - комплексні препарати, тобто ті що мають в своєму складі кілька різних компонентів. Але у нас дуже мало зареєстровано своїх вітчизняних гомеопатичних комплексів. Не можна не враховувати і того, що в зарубіжних, переважно, німецьких, препаратів своя технологія і свої принципи застосування. Тобто вони якби не конкурують з нашими препаратами. Але якщо в цілому говорити про якість, то, зрозуміло, в наших препаратів вона не завжди може бути кращою, тому, що, по-перше, в нас немає ні одного промислового виробництва гомеопатичних препаратів - всі вони виробляються зараз лише в аптеках. По-друге, в нас не завжди дотримується технологія їх виготовлення. Окрім того, при виготовленні гомеопатичних препаратів є один етап, який завжди проводиться вручну - це динамізація (струшування) препарату. І навіть на провідних німецьких заводах цього етапу дотримуються. В нас навпаки - все з ніг на голову, а саме: процес динамізації в аптеках здійснюється в основному з допомогою насосів. При цьому втрачається енергетика людини, яка готує гомеопатичний препарат, що практично змінює його властивості. Буває навіть, що препарат відддають струшувати (динамізувати) просто прибиральниці, яка поза своєю основною роботою "трясе" цей флакончик, "проклинаючи" все на світі. Ця негативна енергія може "відбитися" на виготовленому препараті.

http://holimed.lviv.ua/u_03_gomeo_004.html

як на мою думку тут достатньо сказано, щоб зробити висновки про виробників, чи не так?

Аватар користувача
о.Олег
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 9707
З нами з: 29 вересня 2009, 12:53
Звідки: м.Львів

Повідомлення о.Олег » 02 листопада 2009, 15:57

Мaлuй писав:
о.Олег писав:Стосовно ж коріння - навпаки- надто багато знаю і..: Ви знаєте історію зародження хімії (називали її тоді "алхімія")? А астрономії (астрологія)..? А сучасної медицини? Не темне минуле є коренем наук.

так, але досі існує астрологія і асторономія.


так, як думаю існує гомеопатія (магічна) і гомеопатія, яку Ви називаєте шарлатанством через брак наукового обгрунтування дії. Чим не співвідношення астрологія-астрономія?? (хоча і через будь-яку астрономію чи будь-що легко вноситься у наше життя сатанинське - про це у низу допису)
Про спосіб приготування читав багато (і дуже шкода, що це не Ваші слова, а п.Наталі Костинської: такого роду розмови як наша постійно перетворюються на "війну цитат", а мене грішного така перспектива більше лякає, аніж захоплює), тому і кажу, що потрібно вивчати проблему, про що Ви висловились: "а що тут вивчати/все вже ясно" (перепрошую - цитую по пам`яті) - не згідний, вибачте.
Пам`ятається, дуже сподобалось обговорення теми на форумі Заглоби, де висловлювала свої думки фаховий хімік католичка Leolion (здається http://forum.catholiconline.ru/index.ph ... &pid=54888) - наполягає саме на ефекті плацебо.
Стосовно ж можливости того, що за гомеопатією (у певних конкретних випадках, як Ви мабуть сказали б - "нешарлатанських") криється солідно організована магія... - розглядаю і таку можливість. Точно у такому випадку грішать ті, що приймають (вже не говорю про виробників) гомеопатію саме тому, що вірять у її магічну дію. А инші... Основна маса инших являється зболеними людьми, які отримали надію позбавитися від недуги. Можна, звичайно, говорити про те, що на Бога треба надіятися, а не на пігулки, от лише мало знаю людей, які спроможні це сказати собі, чи, особливо, своїм дітям/рідним.
Думав над цим питанням, адже стикаюсь з проблематикою у священичій практиці, і дійшов до того, що ніяка негативна енергетика чи навіть пряма магія не може нашкодити християнинові. Тому, думаю, не з пігулками і їх вживанням маємо боротися, а за віруючих у Бога: щоб все, що не роблять, робили з молитвою.
Розумію, що постане проблема, чи можемо робити з молитвою щось, що протирічить нашій вірі в Христа... Тут проблема набагато ширша, аніж питання гомеопатії, адже, якщо розібратися в виробниках...
Ну от, наприклад, будь-який товар з Індії, зроблений з "енергетикою" індуїзму (демонопоклонство?); з Китаю - конфуціанства тощо... Не знаю, чи Ви свідомі, наприклад, того, що Італія - країна з найбільшою у Європі кількістю зареєстрованих спільнот сатаністів: все би нічого, якби християнський звичай запрошувати священика посвячувати хату/виробництво тощо не виродився в окроплення сатаністами різних (в тому числі і звичайних ліків) товарів/людей силою і владою диявола (пряме противлення Христові); а наші ідоляни, що окроплюють своїх "дніпровською водою" чим кращі..? А продукція "Procter and Gamble" - чи знаєте, що власник цієї компанії віддає 20% свого прибутку на "церкву святого сатани в Америці"? я пам`ятається і памперси перестав купляти, коли це почув, але в той чи инший спосіб таки користаю з їх продукції... А "Оріфлейм": хто досліджує їхні креми і чому після визнання факту використання ними людських ембріонів ми не кажемо їм ні? Суть того крему наврят чи змінеться, якщо перехрещу... А щеплення, які вирощені на абортованих людях??
Перепрошую - трохи втомлений і, напевно, надто неясно висловлююсь: хотів лише показати, в якому складному для віруючого антихристиянському світі ми живемо. Гомеопатія напевно є проблемою через своє походження, але зараз, навідміну від названого з пам`яті вище точно антихристиянського чи аморального через свою невизначеність приналежності саме до магії (а скоріше, відповідно до сучасних знань - шарлатанство) наврят чи є проблемою для віруючого: перехрестив з вірою і споживай, якщо лікар призначив.
Не думаю, що в сучасних глобальних процесах людині можливо не замазатись магіями, тому і переношу питання, акцентуючи на вихованні людини віруючої: "немає неможливого для того, хто вірить" (Мр,9)
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

Мaлuй
активний учасник
активний учасник
Повідомлень: 350
З нами з: 13 лютого 2009, 17:41

Повідомлення Мaлuй » 02 листопада 2009, 16:18

о.Олег писав:Думав над цим питанням, адже стикаюсь з проблематикою у священичій практиці, і дійшов до того, що ніяка негативна енергетика чи навіть пряма магія не може нашкодити християнинові.

:shock:
Отче, надіюсь ви не збираєтесь тут нас переконувати, що диявол це вигадана людьми істота, яка насправді нічого нікому не може зробити?
і, перепрошую, Отче, але для чого стільки тексту у Вашому дописі? я можу висловлювати свої думки цілими сторінками, але хто ж до цього буде прислухатися, хто я такий? я ж вам навів слова "експерта", щоб вказати, що саме є гомеопатією... і не розумію -- в чому різниця між "поміччю" ворожки і "поміччю", яку надають гомеопатичні ліки?

дайте відповідь на конкретне запитання: "Чи сестра (забув, як називається, пробачте) сама готує гомеопатичні препарати і лише їх пропонує своїм пацієнтам? ви може гарантувати, що сестра не дотримується наведених вище "необхідностей" приготування препаратів? якщо ж ні, то які даються гарантії, що "ліки" прописані сестрою не виготовленні саме чином, який в суті своїй є окультизмом?

о.Олег писав:Гомеопатія напевно є проблемою через своє походження, але зараз, навідміну від названого з пам`яті вище точно антихристиянського чи аморального через свою невизначеність приналежності саме до магії (а скоріше, відповідно до сучасних знань - шарлатанство) наврят чи є проблемою для віруючого: перехрестив з вірою і споживай, якщо лікар призначив.

ну якщо так, тоді можна і гороскопи читати, перехрестивши газету. тай до ворожки не гріх заглянути, якщо перед тим помолитись, так?
звичайно, якщо "лікар призначив", а людина не в курсі, що за цим стоїть, але прикро, що цими "лікарями" виступають духовні особи нашої церкви.

orest
постійний дописувач
постійний дописувач
Повідомлень: 189
З нами з: 06 березня 2006, 14:57
Звідки: Ukraine

Повідомлення orest » 02 листопада 2009, 18:21

Католицька Церква не забороняє гомеопатію. Висловлювання про заборону є приватними думками та їх поширенням відповідно до уподобань та ініціатив авторів...


єс! ит ис!! і я про це!
сам використовую, хоч нікому не рекомендую і не заохочую - це особисте рішення кожного, допоки нема чіткої заборони.

Мaлuй
активний учасник
активний учасник
Повідомлень: 350
З нами з: 13 лютого 2009, 17:41

Повідомлення Мaлuй » 02 листопада 2009, 19:12

orest писав:сам використовую, хоч нікому не рекомендую і не заохочую - це особисте рішення кожного, допоки нема чіткої заборони.

наслідки, як кажуть, "на ліцо"! :lol:

Аватар користувача
o.Mykil
старець
старець
Повідомлень: 3456
З нами з: 11 вересня 2008, 10:57
Звідки: Galicia
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 02 листопада 2009, 19:31

orest писав: допоки нема чіткої заборони.


Доки грім не вдарить, людина не перехреститься?...
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
Хоче всіх Господь зустріти
На шляху правдивім!

Аватар користувача
прочанка
старець
старець
Повідомлень: 1692
З нами з: 18 червня 2009, 15:09
Звідки: Львів

Повідомлення прочанка » 02 листопада 2009, 19:55

тут ще питання в наступному -хто займається? Кваліфікований дипломований лікар, який дійсно допомагає людям чи шарлатан-самоучка? Адже не всі мед препарати,яких купа в аптеках є помічними, якщо не сказати більше. Мудрий дохтор з великим стажем нещодавно сказав мені, що в нашій країні друга після політичної мафія -аптечна. Як бачити. Зараз його слова справдилися! З аптек вимели всі препарати
, ціни на які виросли мало не втричі, але ніхто не скаже чи ті засоби дієві чи навпаки людина від цих ліків стане відкритою для віруса. Про вакцини взагалі не хочеться говорити -це окрема тема, бо випробовують на нас і особливо дітях неякісні,не ліцензовані вакцини, від яких легше померти ніж від хвороби. І будь тут мудрим.
В таких випадках треба просити того, що й Соломон - мудрості. Щоб Бог покерував нами так, щоб ми самі інтуїтивно відчували, що для нас краще.
Не бійтеся!

Мaлuй
активний учасник
активний учасник
Повідомлень: 350
З нами з: 13 лютого 2009, 17:41

Повідомлення Мaлuй » 02 листопада 2009, 21:50

о.Олег писав: А продукція "Procter and Gamble" - чи знаєте, що власник цієї компанії віддає 20% свого прибутку на "церкву святого сатани в Америці"? я пам`ятається і памперси перестав купляти, коли це почув, але в той чи инший спосіб таки користаю з їх продукції... А "Оріфлейм": хто досліджує їхні креми і чому після визнання факту використання ними людських ембріонів ми не кажемо їм ні?

Дуже шкода, Отче, що ви не кажете "НІ" усій цій продукції, яку згадуєте! Шкода і прикро, адже власне Ви покликані до того, щоб нести людям правду. За себе скажу, що всім своїм знайомим рекомендую не використовувати подібні речі і, відповідно, сам ними не користуюсь (чи можливо я і тут мав би чекати поки Церква офіційно не осудить Оріфлейм? але ж це смішно!?). Ще раз прикро, але Ваше відношення до людей і до небезпек, з якими вони стикаються через незнання трохи не відповідає служінню, яке Ви собі обрали.
чи можливо ми маємо чекати, поки "Церква остаточно висловиться" - ваші слова, з кожної дрібнички? Знайдіть мені офіційний церковний документ, який забороняє "зливати віск", чи "викачувати яйця" -- згідно ваших слів, якщо такого документу нема, то це можна практикувати?

Аватар користувача
Olya
активний учасник
активний учасник
Повідомлень: 385
З нами з: 25 лютого 2009, 08:50
Звідки: м.Івано-Франківськ

Повідомлення Olya » 03 листопада 2009, 09:12

Мaлuй писав:. Ще раз прикро, але Ваше відношення до людей і до небезпек, з якими вони стикаються через незнання трохи не відповідає служінню, яке Ви собі обрали.


Шановний Малий, мені здається, що не вам судити кого Бог обирає на служіння. А це форум і кожен може висловлювати свою точку зору без осудження один одного.
До священнослужителів потрібно відноситися хоч би з повагою. А я як читаю ваші відповіді, то тільки якщо хтось не згоден з вашими поглядами, ви починаєте ображати... Впевнена на всі 100 % , що після мого допису також поллється осудження.

Я також проти гомеопатичних препаратів, але в кожного є своя точка зору.
Розум людини обдумує путь її, але кроки її наставляє Господь.(Прип. Соломона 16:9)
Все буде добре!!!

Аватар користувача
viter
Модератор
Модератор
Повідомлень: 858
З нами з: 13 травня 2009, 15:03
Звідки: Івано-Франківськ
Контактна інформація:

Повідомлення viter » 03 листопада 2009, 09:27

Мaлuй писав:ну якщо так, тоді можна і гороскопи читати, перехрестивши газету. тай до ворожки не гріх заглянути, якщо перед тим помолитись, так?


Мабуть Ви трохи не уважно читали допис о. Олега. Він мав на увазі, що гріхом є коли людина шукає допомогу в магії, а не в хімічних властивостях ліків.
Господи Ісусе Христе Сину Божий, помилуй мене грішного.

Аватар користувача
romanm
старець
старець
Повідомлень: 1986
З нами з: 17 березня 2009, 09:43

Повідомлення romanm » 03 листопада 2009, 09:45

Ну не треба так на Малого. (серйозно) :) Сказав свою точку зору, впевнений, що о. Олег навіть і не думав ображатися.

Міліціонерам Христа, до організації яких входить Малий, по другому ніяк:)

Аватар користувача
о.Олег
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 9707
З нами з: 29 вересня 2009, 12:53
Звідки: м.Львів

Повідомлення о.Олег » 03 листопада 2009, 10:16

Слава Ісусу Христу!

Мaлuй писав: Отче, надіюсь ви не збираєтесь тут нас переконувати, що диявол це вигадана людьми істота, яка насправді нічого нікому не може зробити?


ні, що Ви. Я грішний, якщо і намагаюся Вас в чомусь переконати, то не в тому, що добре застосовувати гомеопатію (за себе я впевнений, а от слабка людина дійсно може просити помочі у магів/диявола, тому застосування гомеопатії (як і будь-чого иншого) на мою думку завжди потребує поради духовника) чи що вона помагає (тут я Вам не помічник, бо не є лікарем: навожу приклад лікарів-католиків (особисто знаю і довіряю їм, що не є шарлатанами), які точно не йдуть за магією, а твердять, що гомеопатія допомагає.) - я лише стверджую нашу з Вами віру в те, що Христос переміг диявола (реально і невигадано) і ніщо/ніхто віруючій у Христа людині не може зашкодити.

Мaлuй писав:і, перепрошую, Отче, але для чого стільки тексту у Вашому дописі? я можу висловлювати свої думки цілими сторінками, але хто ж до цього буде прислухатися, хто я такий? я ж вам навів слова "експерта", щоб вказати, що саме є гомеопатією... і не розумію -- в чому різниця між "поміччю" ворожки і "поміччю", яку надають гомеопатичні ліки?


бачите - особисті думки для мене тим і цінні, що походять від особи (так- запозичені в експертів/не, так - можливі помилки, але хочу розмови з людиною, а не гаслами різного роду експертів): на кожного експерта можна процитувати иншого. Стосовно ж різниці: тут скоріше не я, а Ви взялися довести тотожність ворожки та гомеопатії, я ж грішний стверджую, що має бути акт волі: людина повинна хотіти отримати допомогу від магії/сатани вживаючи гомеопатію, вона ж, у 100% випадків, з якими я стикався у 5-літній священичій практиці, вважає, що це звичайний лік.

Мaлuй писав:дайте відповідь на конкретне запитання: "Чи сестра (забув, як називається, пробачте) сама готує гомеопатичні препарати і лише їх пропонує своїм пацієнтам? ви може гарантувати, що сестра не дотримується наведених вище "необхідностей" приготування препаратів? якщо ж ні, то які даються гарантії, що "ліки" прописані сестрою не виготовленні саме чином, який в суті своїй є окультизмом?


сестру звати Августина. Наскільки знаю, замовляє ліки у аптеках Львова, Франківська, Київа. Питався її про підозри в окультному походжені гомеопатії - говорить що ні: йдеться про якнайбільше розведення діючої речовини (про що і Ви і я грішний скажемо: шарлатанство, неможливо, щоб діяло...- а воно, свідчить і сестра, і лікарі, діє). А говорив я так багато у минулому до Вас дописі, щоб природньо запитатися Вас: Ви їсте, наприклад, макарони з Італії - чи Ви свідомі реальної можливости того, що їх виробили і покропили водичкою сатаністи? Чи Ви користуєтесь продукцією прокторендгембл? А товарами із Китаю? А ліками (звичайними класичними) виготовленими в Індії? Спростуйте моє твердження, будь-ласка:
все, що нас оточує, має (або є така небезпека) окультне походження.
це я не сміюся - саме в цьому переконаний

Мaлuй писав: ну якщо так, тоді можна і гороскопи читати, перехрестивши газету. тай до ворожки не гріх заглянути, якщо перед тим помолитись, так?


ні - віра в гороскоп (якщо це віра в гороскопи а не проста людська глупота, з чим найчастіше і стикаюся) передбачає перечення принаймі першій Божій Заповіді і перехрещення не помагає - помагає Свята Сповідь

Мaлuй писав:звичайно, якщо "лікар призначив", а людина не в курсі, що за цим стоїть, але прикро, що цими "лікарями" виступають духовні особи нашої церкви.


найбільш прикрим є те, що узагальнюючи, проблему сатанізму (віра в магію тощо) поширюють на всіх. А це не так. Тут я впевнений. Як і Ви, бачу, розумієте потребу поділити гомеопатію на магію і шарлатанство.
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

Аватар користувача
о.Олег
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 9707
З нами з: 29 вересня 2009, 12:53
Звідки: м.Львів

Повідомлення о.Олег » 03 листопада 2009, 10:26

romanm писав:Ну не треба так на Малого. (серйозно) :) Сказав свою точку зору, впевнений, що о. Олег навіть і не думав ображатися.

Міліціонерам Христа, до організації яких входить Малий, по другому ніяк:)


ні-ні - що Ви: я дуже ціную Малого чи те, що говорить о.Микіл та инші учасники... Більше того - ніколи ще нікому не радив (і, надіюся, не пораджу) вживати сумнівні речі, до яких (не можу це довести) належать гомеопатичні препарати. Але, якщо бачу людину, яку веде лікар, пропонуючи гомеопатичний препарат і вона вважає, що їй це поможе (як лік, звичайно :) ) - молюся з нею і благословляю: якщо там і мала місце магія, то Господь її переміг. Вірую
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

Мaлuй
активний учасник
активний учасник
Повідомлень: 350
З нами з: 13 лютого 2009, 17:41

Повідомлення Мaлuй » 03 листопада 2009, 10:55

Olya писав: Впевнена на всі 100 % , що після мого допису також поллється осудження.

вважаєте мене монстром якимісь?
Olya писав: Я також проти гомеопатичних препаратів, але в кожного є своя точка зору.

думаю, що в таких питаннях "своя точка зору" веде до гибелі людей, тому перепрошую, але мовчати (особисто для мене) було б гріхом.
viter писав:Мабуть Ви трохи не уважно читали допис о. Олега. Він мав на увазі, що гріхом є коли людина шукає допомогу в магії, а не в хімічних властивостях ліків.

гомеопатичні ліки не характеризуються хімічними властивостями - кількість діючої речовини там мізерно мала.
viter писав:Ну не треба так на Малого. (серйозно) Smile Сказав свою точку зору, впевнений, що о. Олег навіть і не думав ображатися.

Міліціонерам Христа, до організації яких входить Малий, по другому ніякSmile

:shock:
сам ти мєнт! :P -- (це не наїзд).
п.с ашо за організація така?


Повернутись до “Церква і Суспільство”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 27 гостей