Реформа освіти

питання з життя Церкви/Суспільства, які не відносяться до тематики інших розділів Форуму

Модератори: Just_me, viter, Artur, ihor

Sotnik
постійний дописувач
постійний дописувач
Повідомлень: 156
З нами з: 04 січня 2009, 02:06
Звідки: Катеринослав
Контактна інформація:

Реформа освіти

Повідомлення Sotnik » 06 листопада 2009, 02:29

Європейський суд ухвалив прибрати розп'яття Христа із шкіл в Італії.

Європейський суд з прав людини ухвалив прибрати зображення розіп’ятого Христа з італійських шкіл, повідомляє ВВС News. На думку суду, наявність у класах католицьких символів є порушенням прав батьків на виховання дітей згідно з їх власними переконаннями.
Позивачем у цій справі виступила Соїле Лаутсі (Soile Lautsi), італійка з фінським корінням, яка хоче дати своїм дітям світську освіту. Вона подала скаргу до Європейського суду, оскільки в загальноосвітній школі на півночі Італії, куди ходили її діти, символ розп`яття можна було побачити практично в будь-якій з кімнат. А місцеві органи влади не реагували на протести Лаутсі.
Проте те, що Страсбурзький суд задовольнив позов і ухвалив виплатити Лаутсі 5 тисяч євро компенсації, поки не означає повної перемоги. Офіційні особи в Італії відреагували на рішення суддів вельми негативно.
"Розп`яття є одним з наших традиційних символів, а зовсім не нав`язує дітям принципи католицизму", - заявила міністр овіти країни Маріастелла Джельміні (Mariastella Gelmini). Інші члени італійського уряду також висловилися різко проти судового висновку. Один з міністрів назвав вердикт "ганебним", а інший з жалем констатував, що "Європа забула своє християнське коріння". Уряд Італії вже офіційно оголосив про те, що оскаржить вердикт Європейського суду.
Якщо Страсбурзький суд піде назустріч італійським чиновникам, то справа буде розглянута повторно. Якщо ж апеляція не буде задоволена, вердикт суду набуде чинності за три місяці.
Закон про те, що розп`яття має бути присутнє в шкільних приміщеннях, був прийнятий у країні в 1920-х роках. Християнство втратило статус державної релігії в Італії 1985 року.

http://unian.net/ukr/news/news-344843.html




Сучасний світ дедалі більше намагається віддалити людей від Бога. Тому виникає потреба змінювати взаємини між Церквою і державою. В тому числі і в системі освіти. Ця потреба існує для всіх країн, включаючи Україну.

Для християн першоджерелом всіх знань є Бог. Лише з Божою допомогою людина може розвинути свій талант, який і отримала від Бога. Отже, і весь процес навчання повинен мати у своїй основі пізнання Бога, спілкування з Богом, наближення до Бога. Лише таким чином людина може отримати гідні знання і, що не менш важливо, гідно втілити їх у життя. Це стосується кожної галузі науки: медицини, будівництва, фізики, політики і т.д. Тому Церква повинна розробити і запропонувати державі саме таку систему освіти.

Звісно, далеко не всі в державі виявлять бажання навчатись в таких навчальних закладах. Але частина існуючих державних навчальних закладів, починаючи від дитячих, повинна бути передана під патронат Церкви. При тому утримувати їх і надалі повинна держава, бо ми платимо такі ж самі податки, як і всі інші. Подібним чином під свій патронат можуть отримати навчальні заклади і інші традиційні релігії. Держава, зі свого боку, повинна розробити правила на отримання ліцензії щодо цієї діяльності, упорядкувати питання вивчення спільних дисциплин, інших взаємовідносин між навчальнимим закладами, ввести загальний державний стандарт на отримані знання і т.п.

Існує думка, що розподіл навчальних закладів за релігійною ознакою може призвести до ворожнечі. На мою думку це повна дурня. Якщо навчити людину любити і поважати, то саме це вона і буде робити. А щоб у навчальному процесі не виявилось яких-небудь негараздів цей процес повинен бути повністю відкритий для всіх і підконтрольний державі.


Прошу висказувати Ваші думки, шановне панство.
"...досконало надійтеся на ту ласку, що вам приноситься об’явленням Ісуса Христа." (1 Пет 1:13)

Аватар користувача
Олюнька
старець
старець
Повідомлень: 1445
З нами з: 23 січня 2008, 10:42
Звідки: Львів
Контактна інформація:

Повідомлення Олюнька » 06 листопада 2009, 11:57

То не треба аж на Італію дивитись. В нас, на жаль робиться те саме. Зокрема, предмет "християнська етика" тепер заміняють "етикою". :(
А у Львові в центрі чому перестали на Різдво ставити Шопку? Бо різні сектанти протестували. %)
Моє шанування! Ваша с. Катерина, МНІ

Олюся
дописувач
дописувач
Повідомлень: 77
З нами з: 15 жовтня 2009, 08:33

Повідомлення Олюся » 06 листопада 2009, 17:08

Подібну історію з розп'яттям я вже чула на проповіді. Якщо не помиляюся, то це так само було в Італії ( в тому місті де був трохи швидше землетрус). Один батько подав позов до суду? вказуючи, що "трупик в мініатюрі" ( так він назвав розп'яття) погано впливає на душевний стан його дитини. Позов він виграв, а наслідок. Через невеликий проміжок часу це місто спіткала катастрофа - дуже сильний землетрус, багато людей загинуло. Чи не допуск і кара Божа?

Sotnik
постійний дописувач
постійний дописувач
Повідомлень: 156
З нами з: 04 січня 2009, 02:06
Звідки: Катеринослав
Контактна інформація:

Повідомлення Sotnik » 08 листопада 2009, 16:53

Події, які відбуваються в Україні, мають, в цілому, інший вигляд. Якщо в Європі йде наступ на Церкву, то в Україні Церква розвивається. Але, при цьому, розвиваються і антихристиянські явища. Ми не можемо викоренити ці явища разом з людьми, бо ризикуємо вирвати і пшеницю (Мат. 13, 24-30). Тому потрібно подбати про те, як нам організувати свою діяльність, щоб віднайти та допомогти розвинутись тому, що Бог насадив.
Ті люди, які активно відвідують цей форум, можливо і не є фахівцями в галузі освіти. Але, як вірні Христової Церкви, знають краще за фахівців що потрібно їм та їхнім дітям для власного розвитку. Тому моя пропозиція полягає в тому, щоб ми висловили свої думки з цього приводу. Вище я навів таку модель системи освіти, яка, на мою думку, здатна забезпечити розвиток людини згідно з Божим задумом. Це моя модель, яку я пропоную Вашій увазі. Будь ласка, висловлюйте свої думки, пропозиції, критикуйте її. Пропонуйте власне бачення реформи системи освіти.
"...досконало надійтеся на ту ласку, що вам приноситься об’явленням Ісуса Христа." (1 Пет 1:13)

Аватар користувача
о.Олег
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 9707
З нами з: 29 вересня 2009, 12:53
Звідки: м.Львів

Re: Реформа освіти

Повідомлення о.Олег » 11 листопада 2009, 12:19

Думаю - ми знаходимося на початках спроб офіційної заборони християнства...

Атеисты требуют
запретить молитвы
Атеисты США требуют запретить публичные
молитвы во время государственных церемоний,
так как они причиняют им "физические
и моральные страдания". Это стало новым
доводом в борьбе за секуляризацию, как ее
понимают радикальные атеисты. Первый
иск с требованием запретить молитвы был
подан в суд округа Колумбия еще до инаугурации
Обамы. Однако он был отклонен.
В начале октября истцы подали апелляцию,
дополнив иск новыми материалами. Среди
них встречаются такие: "Когда я смотрел
инаугурацию президента, у меня желудок
свело судорогой от того, как грубо в нашей
стране нарушается Конституция, которая
является основным законом государства";
"Молитвы заставляют меня чувствовать себя
гражданином второго сорта, исключенным
из политического процесса. Когда верховный
судья Робертс попросил президента произнести:
«Да поможет нам Бог», я испытал чувство
страха и меня чуть не стошнило".


Католики США ожидают, будет ли христианская мораль официально осуждена американским судом
Католическая общественность США с трепетом ожидают решения американского суда, который должен вынести вердикт, касающийся заявления администрации города Сан-Франциско.

В июне этого года IX окружной апелляционный суд США поддержал заявление властей Сан-Франциско, которые официально объявили католическое учение о морали "сеющим ненависть", "бесчувственным" и "оскорбительным", а Ватикан назвали "иностранной державой, вмешивающейся в городские дела". Администрации города, заслужившего репутацию "гомосексуальной столицы Америки" и "Нью-Содома", еще в марте не понравилось "клеветническое, совершенно неприемлемое и нечуткое" нежелание католичества признать гомосексуализм нормальным и нравственно нейтральным, и они призвали местных католиков не обращать внимания на учение Церкви, сообщает Regions.ru со ссылкой на портал "World News Daily".

Поскольку государственное осуждение любой религии запрещено законом, Юридический центр им. Томаса Мора, занимающийся защитой христиан от религиозной дискриминации, обратился в суд, который, однако, постановил, что власти Сан-Франциско были в своем праве, поскольку высказывание было сделано по "мирскому" поводу и следовательно, по мнению суда, религиозных вопросов не затрагивало.

Однако центру им. Томаса Мора удалось добиться пересмотра дела. Теперь суд соберется в полном составе (11 судей), а до тех пор, пока не будет вынесено окончательное решение, предыдущий приговор не будет считаться прецедентом при рассмотрении аналогичных дел.

Председатель Центра, Ричард Томпсон, заявил: "В полном противоречии с нашей Конституцией пришедшие к власти в Сан-Франциско гомосексуалисты злоупотребили своими полномочиями, напав на Католическую Церковь. Наша Конституция прямо запрещает выражать на официальном уровне неприязнь к любой религии, включая и католичество. Поэтому мы будем противостоять попыткам гомосексуальных активистов наживать себе политический капитал за счет наших конституционных свобод".

"Если полный состав суда выскажется в нашу пользу, это будет долгожданным прецедентом для всех дел, касающихся враждебных действий властей по отношению к религии. Если же суд поддержит эти нападки властей на католиков, он узаконит подобные нападки и впредь".

Билл Донохью, представитель Американской католической лиги, отметил, что этот случай ясно показывает, как и против кого будет применяться понятие "преступлений из ненависти", введенное недавно указом президента Обамы.

Ссылки по теме:
Хорватские лесбиянки требуют изменить христианскую мораль
http://www.maranatha.org.ua/cnews/r/63686
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

Олюся
дописувач
дописувач
Повідомлень: 77
З нами з: 15 жовтня 2009, 08:33

Повідомлення Олюся » 13 листопада 2009, 22:26

В мене складається думка, що через декілька років, наші діти закінчивши школу не будуть знати скільки буде два плюс два.

Аватар користувача
о.Олег
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 9707
З нами з: 29 вересня 2009, 12:53
Звідки: м.Львів

Re: Реформа освіти

Повідомлення о.Олег » 23 травня 2012, 16:01

Sotnik писав:... виховання дітей ...

цікаво, чи існує у нас аналог дитячого сприйняття реалій
Зображення
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

Аватар користувача
Максим Борець
постійний дописувач
постійний дописувач
Повідомлень: 208
З нами з: 31 грудня 2011, 23:14

Re: Реформа освіти

Повідомлення Максим Борець » 24 травня 2012, 13:27

о.Олег писав:Хорватские лесбиянки требуют изменить христианскую мораль


З-поміж всієї статті саме це речення одночасно є найбільш смішним і трагічним. Якщо люди доходять до того, що вимагають змінити(!) християнську мораль :no: ...це абсурд.


Повернутись до “Церква і Суспільство”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 12 гостей