Бути собою...

Прощі, відпусти, милостиня, піст, сімейне життя, питання етики та моралі... Усе, що стосується повсякденного життя кожного християнина

Модератори: Just_me, viter, Artur, ihor

Аватар користувача
Олюнька
старець
старець
Повідомлень: 1445
З нами з: 23 січня 2008, 10:42
Звідки: Львів
Контактна інформація:

Re: Бути собою...

Повідомлення Олюнька » 19 серпня 2010, 16:59

Вітаю всіх дописувачів і гостей форуму зі святом Преображення Господнього. :Rose:
Пишу тут, бо почула на проповіді геніальну тему для роздумів: "Для чого Ісус переобразився? Для того, щоб показати нам те Боже, що є в кожній людині" (приблизно так).
Тому бажаю кожному з нас переобразитися у Господі, щоб разом з апостолом сказати: "Живу вже не я, а живе в мені Христос". :good:
Моє шанування! Ваша с. Катерина, МНІ

Аватар користувача
о.Олег
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 9707
З нами з: 29 вересня 2009, 12:53
Звідки: м.Львів

Re: Бути собою...

Повідомлення о.Олег » 22 серпня 2010, 22:15

Олюнька писав:Вітаю всіх дописувачів і гостей форуму зі святом Преображення Господнього. :Rose:
Пишу тут, бо почула на проповіді геніальну тему для роздумів: "Для чого Ісус переобразився? Для того, щоб показати нам те Боже, що є в кожній людині" (приблизно так).
Тому бажаю кожному з нас переобразитися у Господі, щоб разом з апостолом сказати: "Живу вже не я, а живе в мені Христос". :good:

вітаю! Щойно дорвався до Інтернету - був в Підгірцях на Відпусті і згадував там всю нашу спільноту: Благословення Господнє!
З повагою, о.Олег
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

Аватар користувача
Olya
активний учасник
активний учасник
Повідомлень: 385
З нами з: 25 лютого 2009, 08:50
Звідки: м.Івано-Франківськ

Re: Бути собою...

Повідомлення Olya » 24 листопада 2010, 11:26

Що таке насправді бути собою?
Напевно бути собою - це не те, що ми можемо вести себе як заманеться і при цьому казати :"Ну що ж поробиш, сприймайте мене таким яким є..."
Господь створив нас добрими дітьми зі свобідної волею. Звичайно, що кожен має свій характер і темперамент, але це потрібно для різноманітності. Для досягнення в цілому певної гармонії та золотої середини у відношеннях між людьми. Швидка в діях людина зможе допомогти тій, яка все робить поволі підсвідомо набратися тієї внутрішньої енергії. Натомість повільна людина може зупиняти непотрібний ентузіазм своєю поміркованістю. І все потрібно старатися робити з любов"ю та лагідністю, які притаманні всім. Але починається біда в тому, що ми починаєм відрікатися від самих себе. Чомусь так легко перебираємо (в основному негативні) якості інших і формуємо себе по-новому. Ми починаєм силувати себе змінюючи свої смаки та уподобання. Слідкуючи за модою в речах, ми купуємо те, що нам не подобається, але всі ж таке носять. Згодом ми робим те, що нам не властиве, просто починаєм плести за течією "як всі" і насправді думаємо, що є самі собою. Ми забуваєм себе милосердних, лагідних, одягаючи на себе броню байдужості, яка згодом так загрубіє, що ми навряд чи знайдемо самі себе. Чи насправді не таких "себе" ми й маємо відрікатися, взявши свого хреста і несячи за Ісусом?
Розум людини обдумує путь її, але кроки її наставляє Господь.(Прип. Соломона 16:9)
Все буде добре!!!

Аватар користувача
Rosynka
новик
новик
Повідомлень: 12
З нами з: 19 грудня 2010, 22:02
Звідки: Ужгород

Re: Бути собою...

Повідомлення Rosynka » 23 грудня 2010, 23:44

А от на мою думку бути собою, означає бути насамперед достойним зватися християнином! Насправді в сьогоднішньому світі дуже важко йти по житті виконуючи обов"язки правдивого християнина. Деякі люди називають себе християнами, але насправді ними не є, тому що не живуть так як годиться жити християнину. Зараз, особливо в наш час світ страшенно заполонює серця людей (особливо молоді) гріхами нечистоти, наркоманії, алкоголізму, вбивств (+ аборти),крадіжок.... і що найбільше хвилює, то це те що між такими людьми є християни! Але як би важко не було , потрібно нам християнам виконувати свою місію у світі, тобто вести праведне християнське життя, незалежно чи ти звичайний простий християнин чи духовна особа.
Інколи у нас виникає бажання змінити чиєсь життя на краще, і ми починаємо доказувати тій чи іншій людині правильність християнського життя, вступаючи інколи навіть в суперечку. Але ми ніколи не зможемо змінити чиєсь життя не змінивши в першу чергу своє в кращу сторону.
Отож бути собою, означає бути християнином не лише на словах, а і на ділі.Тільки тоді ми зможемо змінити чиїсь життя, показуючи приклад власним життям!
"ВВАЖАЙТЕ,ЩО ЧУЄТЕ!"


Повернутись до “Життя християнина”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 59 гостей