Фізичне здоров'я людини

говоримо про все на світі

Модератори: Artur, ihor

Як ви відноситеся до свого здоров'я?

Часто відвідую лікарів
0
Немає голосів
Відвідую лікарів рідко
12
34%
Займаюся спортом
3
9%
Не займаюся спортом
6
17%
Маю шкідливі звички
1
3%
Пильную за здоров'ям
9
26%
Не пильную за здоров'ям
4
11%
 
Всього голосів: 35

Аватар користувача
andrivovk
старець
старець
Повідомлень: 2907
З нами з: 09 січня 2010, 16:49
Звідки: леополіс

Фізичне здоров'я людини

Повідомлення andrivovk » 19 грудня 2010, 22:50

Я зауважив, що ми на форумі мало уваги приділяємо фізичному здоров'ю.Звичайно, душа набагато важливіша, але й тіло, цей "брат осел" (як називав його св.Франциск.) також потребує догляду.Тому вирішив відкрити тему.Отже, тут можна говорити про те, як зберігати добре здоров'я тіла.Почну першим.Поговоримо сьогодні про користь кремнієвої води
Кремнієва вода - засіб очищення та лікування організму
Забезпечити його можна за допомогою кремнієвої води (кремній є потужним активатором води).
Спосіб приготування кремнієвої води: взяти шматочки кремнію вагою 5-10 г, промити їх водою і вкинути в скляну банку з водою (3-5 л). Горловину банки накрити марлею чи чистою бавовняною тканиною, щоб не потрапляв пил. Поставити в кімнаті з денним світлом, але уникати прямого сонячного проміння.
Через 7-10 днів активовану кремнієм воду обережно перелити в іншу посудину, залишивши на дні банки шар води завтовшки 3-4 см, в якому осіли шкідливі домішки.
Кремнієву воду закрити кришкою. Ці самі шматочки кремнію промити і знову покласти в банку, залити водою, дати настоятися 7 діб, а в цей час користуватися готовою кремнієвою водою. Кремнієва вода зберігає свої властивості і не псується протягом тривалого часу.
Під час досліджень кремнієвої води з'ясувалося, що вона нейтралізує такі шкідливі домішки, як сполуки хлору і миш'яку.
Для людини оброблена кремнієм вода корисніша навіть за воду, оброблену сріблом. Річ у тім, що насичена іонами срібла вода вбиває все живе. Якщо в акваріум вкинути срібну монету, то невдовзі рибки і водорості загинуть, а кремнієва вода знищує тільки гнильні мікроби. Тому під час консервування огірків та помідорів можна користуватися кремнієм - у кожну банку класти по 5-10 г, що запобігатиме здуттю та зриванню кришок.
Японці додають "кремнієве борошно" в папір, який використовують для пакування молочних продуктів. У таких пакетах зберігаються вони втричі довше.
Кремнієва вода взагалі може замінити питну воду. На такій воді можна готувати чай. Якщо регулярно пити натще по півсклянки кремнієвої води, можна позбутися печії і поліпшити загальне самопочуття.
Люди, які тривалий час користуються кремнієвою водою, стверджують, що в них поліпшується засвоєння їжі, зникають шлунково-кишкові захворювання, міцніють нігті, припиняє випадати волосся, поліпшується зір тощо. Кремнієвою водою рекомендується полоскати ротову порожнину після кожного вживання їжі з метою профілактики пародонтозу.
Одна киянка, яка страждала від пародонтозу, поділилася цікавим досвідом. Щоб позбутися захворювання, вона пила кремнієву воду, полоскала нею рот, масажувала ясна. Через місяць прояви пародонтозу зникли. Можливо, що в неї пародонтоз тільки розпочинався. Бо лікарям відомо, що за наявності ендокринних захворювань (цукровий діабет, тиреотоксикоз тощо) пародонтоз вилікувати дуже важко, але поліпшення досягти все-таки можна.
Для зміцнення волосся рекомендується добре змочити його кремнієвою водою і масажувати голову, щоб вода проникала до корінців волосин. При цьому потрібно щоденно пити цю воду. За наявності зморщок і вугрів рекомендується умиватися кремнієвою водою.
.

Це частина статті.Повністю тут : ФЕНОМЕН КРЕМНІЮ; наситьте організм цим елементом - він захистить від хвороб і старіння http://www.vz.kiev.ua/pop/45-06/1.shtml

Про кремній багато пише, хоча б тут : http://provodu.kiev.ua/ochishchenie-vody-kremniem

P.S.Недалеко біля Почаєва є озеро св.Анни (с.Онишківці, Рівненська обл.).Там кремнію дуже багато є.Продають, і самому можна назбирати.
Востаннє редагувалось 26 грудня 2010, 21:13 користувачем andrivovk, всього редагувалось 1 раз.
Хороші релігійні книги по теології, біблеїстиці http://esxatos.com/books

Аватар користувача
ShMariam
Модератор
Модератор
Повідомлень: 4653
З нами з: 06 грудня 2008, 14:08
Звідки: Львів

Re: Фізичне здоров'я людини

Повідомлення ShMariam » 19 грудня 2010, 23:00

Цікаво, на форумі є лікарі?
Важливо!Може врятувати життя: http://forum.ugcc.org.ua/viewtopic.php?f=3&t=97&p=56358#p56281

Аватар користувача
andrivovk
старець
старець
Повідомлень: 2907
З нами з: 09 січня 2010, 16:49
Звідки: леополіс

Re: Фізичне здоров'я людини

Повідомлення andrivovk » 19 грудня 2010, 23:14

ShMariam писав:Цікаво, на форумі є лікарі?


Лікарі душ є. :)
Хороші релігійні книги по теології, біблеїстиці http://esxatos.com/books

Аватар користувача
andrivovk
старець
старець
Повідомлень: 2907
З нами з: 09 січня 2010, 16:49
Звідки: леополіс

Re: Фізичне здоров'я людини

Повідомлення andrivovk » 20 грудня 2010, 13:58

Топ-10 корисних продуктів осені http://www.credo-ua.org/2010/11/36612

29 найкорисніших продуктів на планеті http://talschool.ucoz.ua/news/2008-11-15-625
Хороші релігійні книги по теології, біблеїстиці http://esxatos.com/books

Аватар користувача
andrivovk
старець
старець
Повідомлень: 2907
З нами з: 09 січня 2010, 16:49
Звідки: леополіс

Re: Фізичне здоров'я людини

Повідомлення andrivovk » 25 грудня 2010, 21:28

Кава (кофе) — наркотик


Кава (кофе) — наркотик, тому що містить наркотик кофеїн. Кофеїн викликає звикання і наркотичну залежність. Якщо ви вживаєте каву впродовж часу, то припинити вживання дуже важко майже неможливо.

Кофеїн вимиває з організму кальцій. В результаті зловживанням кави кістки стають крихкими. Правда, якщо у вашій дієті присутні їжа багата кальцієм, то дозволити собі одну-дві чашки кави в день все-таки можна. У будь-якому випадку, з'їдайте щодня 15г. смаженого мигдаля, щоб заповнити добову дозу кальцію в 1500мг. Окрім мигдаля добре було б пити і який-небудь вітамінний комплекс, адже кава виводить не тільки кальцій, але і магній, і калій, і натрій і ряд інших мікроелементів.

Вживання дуже гарячого чаю або кави з молоком підвищує вірогідність розвитку раку стравоходу в чотири рази. До такого висновку пришли іспанські учені, які проаналізували результати п'яти досліджень. Кава без молока і багато теплих напоїв не викликають негативного ефекту. Ці дані були опубліковані в журналі International Journal of Cancer.

За даними епідеміологічних досліджень, рак стравоходу особливо часто зустрічається в деяких регіонах Латинської Америки — в північно-східній Аргентині, південній Бразилії, Уругваї і Парагваї. Жителі цих країн традиційно п'ють багато кави і маті через соломинку, при цьому в стравохід потрапляє дуже гаряча рідина.

Кава містить не тільки кофеїн, але і багато що інше — кислоти, ароматичні з'єднання, фарбувальні і смакові речовини. Які з цих речовин потраплять в організм, залежить від способу приготування, обжарювання, концентрації і різновиду кави. Мабуть, з дією цих супутніх речовин і зв'язаний благотворний вплив кави на шлунок і кишечник. Кава підсилює виділення шлункового соку, причому дія його рівносильна дії м'ясного бульйону. Якщо після щільного обіду або сніданку ви вип'єте чашку чорної кави, через 20-30 хвилин кислотність в шлунку досягне максимуму, і переварювання і засвоєння їжі буде швидшим і ефективнішим. У зв'язку з цими особливостями людям з виразковою хворобою і гастритом з підвищеною кислотністю чорна кава не рекомендується.

Науково доведена шкода кави для майбутніх мам. Якщо жінка під час вагітності випиває не менш 4-х чашок кави вдень, то ризик переривання вагітності складає близько 33 %. Але як тільки вагітна знижує споживання кави до 3-х чашок, шкода кави стрімко падає. Ризик смерті плоду в утробі матері знижується до 3-х %. Особливо сильна шкода кави на термінах вагітності від 20-ти тижнів.

Точно встановлено, що кава перешкоджає засвоєнню і вимиває з організму кальцій, маній, калій, натрій і деякі інші мікроелементи. Тому, якщо ви любите каву, обов'язково приймайте вітамінні комплекси або їжте більше продуктів, багатих перерахованими мікроелементами. Наприклад, випивши чашку кави, з'їжте 15 грамів мигдаля, — це поверне баланс кальцію на належний рівень. Шкода кави в цьому сенсі більш зачіпає жінок, чим чоловіків. Дивно, але це науковий факт. Якщо жінка випиває більш 4-х чашок кави в день, то у неї дуже високий ризик розвитку остеопорозу. Особливе це стає небезпечно після настання менопаузи. Також що любителькам кави слід особливо стежити за своїми кістками і неодмінно приймати кальцій.

Деякі люди думають, що, вживаючи каву без кофеїну, вони позбавляють себе від шкідливої дії. Це правда, якщо йдеться саме про кофеїн. Але при тому виникає інша небезпека. Адже щоб позбавити кавові зерна від кофеїну, їх обробляють хімічними речовинами. І незрозуміло, що вредніше.

Розглянемо шкоду кави для людини в цілому. Кава викликає залежність. І це теж доведений науковий факт. У жінок, які вживають рідини, що містять кофеїн (серед них кава), з організму виводиться більше кальцію, ніж у тих, хто уникає кофеїну. В результаті зростає ризик розвитку остеопорозу. Рада: пийте по 1 стакану молока на кожну пару чашок кави, щоб підтримувати рівень кальцію в організмі в нормі.

Кава загострює безсоння.

У жінок, які випивають в день більше 4 чашок кави, ризик розвитку нетримання збільшується в двоє, в порівнянні з тими, хто п'є менше кави або взагалі його не вживає.

Виведення кофеїну з організму, коли той звик до нього, може викликати головні болі і млявість.

Кава збільшує виробництво організмом гормонів стресу, що може викликати сильне серцебиття, підвищення кров'яного тиску, появу симптомів тривожності.

Кофеїн збільшує виділення шлункового соку, що добре, коли людина тільки що поїла, і неприйнятно для людей з підвищеною кислотністю і виразкою.

Кава — багате джерело кофеїну, а також інших активних речовин, з яких тільки один — нікотинова кислота — має живильну цінність. Вона виробляється при обсмажуванні кавових зерен. Чашка кави містить близько 1 міліграма цього вітаміну. Але доведеться випити 15 чашок кави, щоб одержати необхідну для дорослої людини добову дозу.

Кофеїн — один з найпопулярніших наркотиків в світі. Ми споживаємо кофеїн у складі кави, чаю, какао, шоколаду, деяких напоїв і деяких ліків. Фактично джерелом кофеїну є кавові зерна, чайне листя, горіх коли і какао боби. Чистий кофеїн не має запаху, і у нього гіркий смак.


Кофеїн.

Один з ефектів кофеїну пов'язаний з його втручанням в ті процеси в різних місцях головного мозку, які регулюються аденозином, зокрема в так званій ретикулярній формації, що відповідає за рівень неспання організму. Коли аденозин зв'язується з відповідними рецепторами, це приводить до уповільнення діяльності і викликає відчуття втоми. Оскільки кофеїн має схожу з аденозином структуру, він зв'язується з тими ж рецепторами, але при цьому не відбувається зниження активності кліток, навпаки, вона зростає. Крім того, кровоносні судини головного мозку звужуються.

Організм у відповідь на цю збільшену активність клітин головного мозку діє так, як ніби головний мозок зафіксував виникнення небезпеки. Гіпофіз виділяє гормон, який примушує надниркові синтезувати більше адреналіну. Адреналін примушує серце скорочуватися частіше, а печінку викидати в кровотік більше глюкози, щоб організм міг використовувати додаткову кількість енергії. Крім того, кофеїн звужує кровоносні судини, розслабляє дихальні шляхи, що полегшує дихання, і дозволяє м'язам скорочуватися з більшою легкістю. Організм мобілізований для активної діяльності.

Окрім збільшення енергії, кофеїн надає інші види дії. Він збільшує сечовиділення і пригнічує апетит. Кава без кофеїну, на жаль, в більшості випадків важко вважати безпечнішою, оскільки в процесі звільнення від кофеїну в каві додаються речовини, які можуть бути не безпечнішими, ніж кофеїн який вони видаляють.



http://sr.ksu.edu.ua/component/content/article/24-article/1522-kava-kofe-narkotik.html
Хороші релігійні книги по теології, біблеїстиці http://esxatos.com/books

Андрій85
початківець
початківець
Повідомлень: 38
З нами з: 22 червня 2010, 22:16

Re: Фізичне здоров'я людини

Повідомлення Андрій85 » 25 грудня 2010, 21:39

Мабуть, найпопулярнішим напоєм сьогодні є кава, яка потрапила в Європу ще у далекому XV столітті. Зараз, майже кожній людині важко уявити свій сніданок без чашки ароматної кави.

На протязі багатьох років вченими проводяться різні дослідження щодо властивостей цього стародавнього напою. Так, кава може нанести, як шкоду для здоров’я людини, звичайно, якщо зловживати нею, так і користь. Вживаючи каву в розумних пропорціях організм людини може отримати багато користі, вважають вчені. Тому, в деяких випадках, фахівці називають каву легким стимулятором, антидепресантом і навіть ліками!

На основі багаторічних експериментів вчені виділили такі корисні властивості кави:

1) Кава може знизити ризик виникнення раку шкіри, завдяки кофеїну, який міститься в ній. До слова, багато лосьйонів для шкіри сьогодні виготовляють з вмістом кофеїну.

2) Кава має властивість взаємодіяти з алкоголем. Вчені запевняють, що любителі алкогольних напоїв, які регулярно вживають каву, зменшують ризик виникнення цирозу печінки.

3) При розумному вживанні кави можна значно понизити ризик захворювання на такі хвороби, як діабет та хворобу Паркінсона.

Також було доведено, що одна-дві випиті чашки кави за день, підбадьорюють людину, значно покращують настрій і самопочуття. Але вчені наголошують, не захоплюватися цим напоєм, щоб не завдати шкоди здоров’ю.

Аватар користувача
о.Олег
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 9707
З нами з: 29 вересня 2009, 12:53
Звідки: м.Львів

Re: Фізичне здоров'я людини

Повідомлення о.Олег » 26 грудня 2010, 20:53

Андрій85 писав:... Кава...любителі алкогольних напоїв...

:) 15 років, як кинув курити, 7 років - зовсім не вживаю алкогольних напоїв, 5 місяців без кави
правда... Бога і ближнього ради (не про здоров'я думав, коли кидав)
З повагою, о.Олег
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

Аватар користувача
andrivovk
старець
старець
Повідомлень: 2907
З нами з: 09 січня 2010, 16:49
Звідки: леополіс

Re: Фізичне здоров'я людини

Повідомлення andrivovk » 26 грудня 2010, 21:04

о.Олег писав: :) 15 років, як кинув курити, 7 років - зовсім не вживаю алкогольних напоїв, 5 місяців без кави

Не курив ніколи, алкоголь - рідко, кава - теж рідко. :)
Хороші релігійні книги по теології, біблеїстиці http://esxatos.com/books

Володимир ІФ
дописувач
дописувач
Повідомлень: 57
З нами з: 29 квітня 2010, 20:38
Звідки: Івано-Франківськ

Re: Фізичне здоров'я людини

Повідомлення Володимир ІФ » 26 грудня 2010, 21:31

Дуже правильна думка є в о.Олега.Бо як правило більшість людей намагаються позбавитись від своїх шкідливих звичок за допомогою так званої сили волі,котра не всім підкоряється.А от залишити все негативне за ради Христа - це є природньо,доступно і ніяких негативних наслідків не несе.Я це на собі перевірив і відверто скажу -це самий дієвіший спосіб за всі нині відомі.

Андрій85
початківець
початківець
Повідомлень: 38
З нами з: 22 червня 2010, 22:16

Re: Фізичне здоров'я людини

Повідомлення Андрій85 » 26 грудня 2010, 21:44

о.Олег писав:
Андрій85 писав:... Кава...любителі алкогольних напоїв...

:) 15 років, як кинув курити, 7 років - зовсім не вживаю алкогольних напоїв, 5 місяців без кави
правда... Бога і ближнього ради (не про здоров'я думав, коли кидав)
З повагою, о.Олег

Не курю, каву п'ю десь раз в пів року або ще рідше :) (просто не подобається), алкогольні напої вживаю десь 1, максимум дварази в місяць і то без надмірностей. Але не вважаю це якимось своїм здобутком - просто не маю до того здоров'я. Пгоджуюся з тим, що кинути шкідливу звичку легше ради когось, ніж ради свого здоров'я, але це в тому випадку, якщо ти цю людину дійсно любиш.

Аватар користувача
о.Олег
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 9707
З нами з: 29 вересня 2009, 12:53
Звідки: м.Львів

Re: Фізичне здоров'я людини

Повідомлення о.Олег » 27 грудня 2010, 10:23

andrivovk писав:
о.Олег писав: :) 15 років, як кинув курити, 7 років - зовсім не вживаю алкогольних напоїв, 5 місяців без кави

Не курив ніколи, алкоголь - рідко, кава - теж рідко. :)

та і я грішний - рідко. Хіба, можливо, кава трохи була зачастила :)
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

Аватар користувача
о.Олег
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 9707
З нами з: 29 вересня 2009, 12:53
Звідки: м.Львів

Re: Фізичне здоров'я людини

Повідомлення о.Олег » 27 грудня 2010, 10:26

Андрій85 писав:... в тому випадку, якщо ти цю людину дійсно любиш.

або - заради Бога, якого любиш
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

Аватар користувача
Злий Іван
старець
старець
Повідомлень: 579
З нами з: 18 лютого 2010, 14:39
Звідки: Львів

Re: Фізичне здоров'я людини

Повідомлення Злий Іван » 27 грудня 2010, 11:31

Курити кинув (смалив, як паровоз) -- поміг один старий дід, який в мене на очах задушевно кашляючи, випльовував свої легені -- більше не торкався.
Алкоголь -- виключно помірно (ну не люблю я цього!)
Кава... а ви знаєте, що в чаї (для прикладу) є танін, який дуже схожий на кофеїн... :)

Без наслідків можна пити тільки воду (чисту :) )
Називайте речі своїми іменами ̶ люди краще вас розумітимуть.

Аватар користувача
о.Олег
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 9707
З нами з: 29 вересня 2009, 12:53
Звідки: м.Львів

Re: Фізичне здоров'я людини

Повідомлення о.Олег » 27 грудня 2010, 13:10

Злий Іван писав:Кава... а ви знаєте, що в чаї (для прикладу) є танін, який дуже схожий на кофеїн... :)

впізнаю полеміку від брата-кавомана

знаю знаю Зображення
:)
З повагою, о.Олег
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

Аватар користувача
viter
Модератор
Модератор
Повідомлень: 858
З нами з: 13 травня 2009, 15:03
Звідки: Івано-Франківськ
Контактна інформація:

Re: Фізичне здоров'я людини

Повідомлення viter » 28 грудня 2010, 09:32

andrivovk писав:Не курив ніколи, алкоголь - рідко, кава - теж рідко. :)

Аналогічно. :) Маю шкідливу звичку - дуже багато комп'ютерую. :)
Господи Ісусе Христе Сину Божий, помилуй мене грішного.

Аватар користувача
ShMariam
Модератор
Модератор
Повідомлень: 4653
З нами з: 06 грудня 2008, 14:08
Звідки: Львів

Re: Фізичне здоров'я людини

Повідомлення ShMariam » 28 грудня 2010, 09:56

viter писав:Аналогічно. :) Маю шкідливу звичку - дуже багато комп'ютерую. :)

В мене теж така шкідлива звичка :(
Здоров'я та випромінювання комп'ютера
Важливо!Може врятувати життя: http://forum.ugcc.org.ua/viewtopic.php?f=3&t=97&p=56358#p56281

Аватар користувача
Злий Іван
старець
старець
Повідомлень: 579
З нами з: 18 лютого 2010, 14:39
Звідки: Львів

Re: Фізичне здоров'я людини

Повідомлення Злий Іван » 28 грудня 2010, 10:40

viter писав:
andrivovk писав:Не курив ніколи, алкоголь - рідко, кава - теж рідко. :)

Аналогічно. :) Маю шкідливу звичку - дуже багато комп'ютерую. :)


Це гарно лікується особами протилежної статі! :D
Називайте речі своїми іменами ̶ люди краще вас розумітимуть.

Аватар користувача
о.Олег
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 9707
З нами з: 29 вересня 2009, 12:53
Звідки: м.Львів

Re: Фізичне здоров'я людини

Повідомлення о.Олег » 28 грудня 2010, 10:43

Злий Іван писав:Це гарно лікується особами протилежної статі! :D

ага : "лікуємо клептоманію клаустофобією", Міліція
:)
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

vitalko
старець
старець
Повідомлень: 987
З нами з: 25 березня 2009, 14:13
Звідки: Львів

Re: Фізичне здоров'я людини

Повідомлення vitalko » 28 грудня 2010, 20:58

Володимир ІФ писав:А от залишити все негативне за ради Христа - це є природньо,доступно і ніяких негативних наслідків не несе.Я це на собі перевірив і відверто скажу -це самий дієвіший спосіб за всі нині відомі.


:good:
А згідно Серафима Саровського воно ще й допомагає набувати Духа Святого.
"Для чого шукаєш ти для себе почесті в інших? Поважай сам себе, і ніхто не принесе тобі безчестя."
св. Йоан Золотоустий

Аватар користувача
andrivovk
старець
старець
Повідомлень: 2907
З нами з: 09 січня 2010, 16:49
Звідки: леополіс

Re: Фізичне здоров'я людини

Повідомлення andrivovk » 28 грудня 2010, 22:42

Багато хворіб буває через обезводнення організму, люди мало п'ють води (принаймні так вважає Батмангхелідж Ферейдон ).І відповідно, багато недуг, зокрема невиліковних можна вилікувати водою.Відомі його книги "Ваше тело просит воды" і "Вы не больны, у вас жажда" (та декілька інших) є тут : http://www.koob.ru/batmanghelidj/

Інформація про автора :
Батмангхелидж Ферейдон
Доктор Ферейдон Батмангхелидж родился в 1931 году в Иране. Закончил медицинскую школу Святой Марии при Лондонском университете.

Революционное правительство Ирана, подозрительно отнесшееся к его стремлению служить человечеству, решило посадить его в тюрьму с конфискацией личного и семейного имущества. Находясь в тюрьме «Evin», доктор Батмангхелидж обнаружил целебные свойства воды при лечении язвы желудка и двенадцатиперстной кишки. Вместо лекарств, которых у него не было в наличии, ему пришлось прописать два стакана воды больному с язвой, страдавшему от мучительных болей. Через восемь минут боль исчезла. Следующие 25 месяцев он полностью посвятил клиническим исследованиям, касающимся роли воды в снижении стресса и лечении связанных с ним заболеваний.

В день суда ему был вынесен смертный приговор. В качестве последней защиты он подарил судье статью о лечении водой язвы желудка и двенадцатиперстной кишки. Ему была дарована жизнь, чтобы он мог продолжать свои исследования.

В 1983 году был основан Foundation for Simple in Medicine, в задачу которого входило глубокое изучение данной темы; доктор Батмангхелидж опубликовал множество научных статей и принял участие во многих конференциях, прочитал огромное количество лекций по этой теме.
Хороші релігійні книги по теології, біблеїстиці http://esxatos.com/books

Аватар користувача
andrivovk
старець
старець
Повідомлень: 2907
З нами з: 09 січня 2010, 16:49
Звідки: леополіс

Re: Фізичне здоров'я людини

Повідомлення andrivovk » 13 січня 2011, 19:28

Список найнебезпечніших продуктів


Неправильне харчування - пряма дорога до ожиріння, серцевих захворювань, хвороб шлунково-кишкового тракту. Шкідливі продукти вкорочують життя.

Список шкідливих продуктів:

1. Жувальні цукерки, пастила, «чупа-чупси». У них міститься величезна кількість цукру, хімічні добавки, фарбники, замінники тощо.

2. Чіпси - кукурудзяні і картопляні. Дуже шкідливі для організму. Чіпси - це ніщо інше, як суміш вуглеводів і жиру, в оболонці фарбників і замінників смаку. Так само нічого доброго не принесе поїдання картоплі - фрі.

3. Солодкі газовані напої - суміш цукру, хімії та газів - щоб швидше рознести по організму шкідливі речовини. Кока-кола, наприклад, чудовий засіб від вапняного накипу і іржі. Газовані солодкі напої шкідливі і високою концентрацією цукру - в еквіваленті чотири-п`ять чайних ложок, розбавлених в склянці води. Тому, вгамувавши спрагу такою газованою водою, ви через п`ять хвилин знову захочете пити.

4. Шоколадні батончики. Це гігантська кількість калорій у поєднанні з хімічними добавками, генетично модифікованими продуктами, фарбниками і ароматизаторами.

5. Сосиски і ковбаси. М`ясні делікатеси залишаються одними з найшкідливіших продуктів. Вони містять так звані приховані жири (свиняча шкіра, сало, жир), все це вуалюється ароматизаторами і замінниками смаків. Багато виробників м`ясних виробів використовують трансгени. Так сосиски, сардельки, ковбаси на 80 % (!) складаються з трансгенної сої. Докладну інформацію про трансгени і компанії, що використовують трансгени можна знайти на сайті «Грінпіс-Росія».

6. Жирне м`ясо сприяє утворенню бляшок холестеринів на судинах, що прискорює старіння організму і призводить до виникнення серцево-судинних захворювань.

7. Майонез. Майонез дуже калорійний продукт, окрім цього містить величезну кількість жирів і вуглеводів, а також фарбники, підсолоджувачі, замінники тощо. До шкідливих продуктів належить не тільки майонез, але і кетчуп, різні соуси і заправки, в широкому асортименті представлені на прилавках наших магазинів. Вміст фарбників, замінників смаків і генно-модифікованих продуктів в них, на жаль, не менше.

8. Локшина швидкого приготування. Все це суцільна хімія, що завдає шкоди вашому організму.

9. Сіль. Сіль знижує тиск, порушує баланс в організмі, сприяє скупченню токсинів. Тому якщо відмовитися від неї ви не в силах, то, як мінімум, прагніть не вживати її у великих кількостях.

10. Алкоголь. Навіть у мінімальних кількостях заважає засвоєнню вітамінів. Окрім цього алкоголь дуже калорійний сам по собі.

http://www.bagnet.org


http://health.unian.net/ukr/detail/187306
Хороші релігійні книги по теології, біблеїстиці http://esxatos.com/books

Аватар користувача
andrivovk
старець
старець
Повідомлень: 2907
З нами з: 09 січня 2010, 16:49
Звідки: леополіс

Re: Фізичне здоров'я людини

Повідомлення andrivovk » 13 січня 2011, 19:30

12 найшкідливіших харчових добавок


За останні роки експертами було вивчено безліч харчових добавок і деякі з них пов`язано з різними захворюваннями. Інформація про найшкідливіші харчові добавки в повсякденних продуктах харчування допоможе вам в простішому виборі здорової їжі для вас і вашої сім`ї, - повідомляє «sunny118.eto-ya.com».

Ось список деяких найбільш сумнівних з медичної точки зору і шкідливих харчових добавок в повсякденних продуктах харчування:

•нітрит натрію;

•бутилгідроксіанізол (BHA, Butylated hydroxyanisole) і BHT, Butylated hydroxytoluene;

•пропілгаллат (Propyl Gallate);

•глутамат натрію;

•транс-жири;

•аспартам;

•ацесульфам калію;

•харчові фарбники (Синій, Червоний, Зелений, Жовтий);

•олестра;

•бромат калію;

•білий цукор;

•натрію хлорид (сіль).

Однією з найбільш поширених добавок в продуктах харчування є консервант, який може бути в різних формах.

Нітрит натрію - один з них, він додається в продукти не тільки для того, щоб зберегти їжу, але і додати кольору і аромату до м`ясних продуктів, таким як бекон, шинка, сосиски, м`ясні закуски і копчена риба.

Бутілгидроксианізол (BHA) і Бутілгидрокситолуол (BHT) – це також консерванти, що додаються до таких продуктів як хлібний злак, жувальна гумка, чіпси і рослинні олії, для запобігання окисленню.

Пропілгалат також є антиокислювачем і додається в м`ясо, курячі кубики і жувальну гумку. Всі ці консерванти пов`язують з раком.

Глютамат натрію може викликати мігрень і інші несприятливі наслідки.

Транс-жири в даний час виключені з більшості продуктів харчування, а дослідження, що пов`язують їх з хворобами серця, інсультом, і захворюваннями нирок, набули широкого поширення.

Аспартам – це штучний підсолоджувач, знайдений в продуктах під маркою NutraSweet і Equal, а так само в дієтичних продуктах (низькокалорійні десерти, желе, питні суміші) і безалкогольних напоях. Ацесульфам калію відноситься до новіших штучних підсолоджувачів, використовується в безалкогольних напоях і деяких хлібобулочних виробах.

Багато харчових фарбників вже було заборонено FDA, проте деякі з них до цих пір можуть бути знайдені в продуктах, що вимагають специфічного кольору.

Олестра - поширений в чіпсах продукт, який перешкоджав поглинанню жиру травною системою. Харчові фарбники були пов`язані з раком, а олестра блокує засвоєння організмом вітамінів і заважає нормальному функціонуванню травної системи.

agronews.ru


http://health.unian.net/ukr/detail/203298
Хороші релігійні книги по теології, біблеїстиці http://esxatos.com/books

Аватар користувача
ShMariam
Модератор
Модератор
Повідомлень: 4653
З нами з: 06 грудня 2008, 14:08
Звідки: Львів

Re: Фізичне здоров'я людини

Повідомлення ShMariam » 13 січня 2011, 19:34

Важливо!Може врятувати життя: http://forum.ugcc.org.ua/viewtopic.php?f=3&t=97&p=56358#p56281

Аватар користувача
о.Олег
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 9707
З нами з: 29 вересня 2009, 12:53
Звідки: м.Львів

Re: Фізичне здоров'я людини

Повідомлення о.Олег » 13 січня 2011, 19:41


як я вгадав: і не включав :ROFL:
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

Аватар користувача
ShMariam
Модератор
Модератор
Повідомлень: 4653
З нами з: 06 грудня 2008, 14:08
Звідки: Львів

Re: Фізичне здоров'я людини

Повідомлення ShMariam » 24 січня 2011, 13:44

andrivovk писав:
29 найкорисніших продуктів на планеті http://talschool.ucoz.ua/news/2008-11-15-625

Цікава стаття. Ледве розібрала, що вітамін З - то вітамін С. :D
Важливо!Може врятувати життя: http://forum.ugcc.org.ua/viewtopic.php?f=3&t=97&p=56358#p56281

Аватар користувача
kristik
активний учасник
активний учасник
Повідомлень: 275
З нами з: 17 травня 2010, 11:49
Контактна інформація:

Re: Фізичне здоров'я людини

Повідомлення kristik » 24 січня 2011, 14:58

о.Олег писав:
Злий Іван писав:Кава... а ви знаєте, що в чаї (для прикладу) є танін, який дуже схожий на кофеїн... :)

впізнаю полеміку від брата-кавомана

Зображення


На мою думку, не медично обгрунтовану, а так " на хлопский розум", чай випитий в великих дозах шкодить, так само як і кава випита в розумних ( 1-2 в день) значної шкоди не завдасть. У всьому важлива міра! :pardon:
Ми думаємо, що Бог бачить нас зверху, але Він бачить нас зсередини.
Жильбер Сесброн

Аватар користувача
ShMariam
Модератор
Модератор
Повідомлень: 4653
З нами з: 06 грудня 2008, 14:08
Звідки: Львів

Re: Фізичне здоров'я людини

Повідомлення ShMariam » 24 січня 2011, 15:18

Нмд, проблема тоді, коли без кави важко прожити день. Так і буде, якщо її пити щодня. Каву п'ю рідко, бо колись мама зі мною воювала, коли я раз в півроку собі заварювала: "Станеш кавоманкою!". :ROFL:
Важливо!Може врятувати життя: http://forum.ugcc.org.ua/viewtopic.php?f=3&t=97&p=56358#p56281

Аватар користувача
Олюнька
старець
старець
Повідомлень: 1445
З нами з: 23 січня 2008, 10:42
Звідки: Львів
Контактна інформація:

Re: Фізичне здоров'я людини

Повідомлення Олюнька » 01 лютого 2011, 10:52

ShMariam писав:Нмд, проблема тоді, коли без кави важко прожити день. Так і буде, якщо її пити щодня. Каву п'ю рідко, бо колись мама зі мною воювала, коли я раз в півроку собі заварювала: "Станеш кавоманкою!". :ROFL:

Мені без кави важко прожити день :oops: але не тому, що п'ю її щодня, а тому, що маю низький тиск, видно клімат львівський мені не підходить (може тому і поширена у Львові кава :pardon: ). Коли їду в Карпати чи на море - там кави не п'ю, не відчуваю такої потреби.
Моє шанування! Ваша с. Катерина, МНІ

Аватар користувача
ShMariam
Модератор
Модератор
Повідомлень: 4653
З нами з: 06 грудня 2008, 14:08
Звідки: Львів

Re: Фізичне здоров'я людини

Повідомлення ShMariam » 24 лютого 2011, 16:54

Важливо!Може врятувати життя: http://forum.ugcc.org.ua/viewtopic.php?f=3&t=97&p=56358#p56281

Аватар користувача
andrivovk
старець
старець
Повідомлень: 2907
З нами з: 09 січня 2010, 16:49
Звідки: леополіс

Re: Фізичне здоров'я людини

Повідомлення andrivovk » 23 березня 2011, 19:29

Знайшов цікаву статтю про сон.

Современная наука не перестаёт удивлять человека. Оказывается, выспаться за 4 часа тоже можно, и это вполне реально.

Существует два способа уменьшения времени сна. Если у вас свободный график, и вы можете сами регулировать то время, когда вам необходимо работать, а когда отдыхать, то вам следует воспользоваться таким явлением, как полифазный сон. Если вольного графика нет, то необходимо будет рассчитывать время перехода между фазами сна и сокращать его до минимума.

Рассмотрим физиологию сна человека. Весь процесс сна поделен на так называемые фазы, длина которых примерно равняется 90 минутам. После завершения такой фазы человек просыпается и моментально засыпает, но поскольку мозг человека – один из самых совершенных "механизмов” в мире, он сразу же стирает из памяти воспоминания об этом кратковременном пробуждении. В итоге утром человек даже и не помнит о том, что он просыпался и думает, что проспал беспробудно всю ночь.

Если человека разбудить именно в момент завершения одной из фаз – он будет чувствовать себя выспавшимся и бодрым. Если же принудительное пробуждение произойдёт в начале или середине такой фазы – человек будет чувствовать себя разбитым, не выспавшимся и совершенно бессильным. Если человек успел проспать две фазы и в конце второй его разбудили – эффект чувства бодрости и выспанности удваивается. Соответственно, чем больше фаз проспал человек – тем лучше.

Читатель может задать закономерный вопрос: "Как же тогда вычислить длительность такой фазы у конкретного человека?”. Для этого понадобится не один день экспериментов, результаты которых обязательно необходимо записывать в дневник. В конце эксперимента понадобиться вывести усредненное значение, которое и будет правильным для конкретного человека.

Для начала эксперимента установим длительность одной фазы 90 минут и плюс восемь минут для того, чтобы заснуть.

Должен несколько огорчить читателя, если он надеялся, что через 90 минут сна он встанет и сможет чувствовать себя достаточно бодро. То же самое будет при сне длительностью 180 минут (3 часа). Чуть лучше результат будет, если проснуться через 270 минут. Заметный тонус наблюдается, если проснуться в конце четвёртой фазы, то есть через 6 часов.

Итак, подведём небольшой итог. Для того, чтобы успешно пользоваться вышеописанной методикой понадобится около десяти дней на определение индивидуальной длины фазы и времени на засыпание. Изначально рекомендуется принимать длину фазы равной 90 минутам и 9-10 минут на засыпание. То есть изначально заставьте будильник зазвенеть через 6 часов 10 минут после того, как вы легли спать. Статистика показывает, что человеку требуется примерно 10-14 дней для того, чтобы более или менее точно определить длину фаз и количество времени для засыпания конкретно для себя.

Хочу также предупредить читателя о том, что такая система лишения сна может в будущем привести к некоторым последствиям, таким как бессонница, повышенное давление и некоторым другим.

Также не рекомендуется пользоваться вышеописанной системой людям, которые в течение дня испытывают серьёзные физические нагрузки.

Уважаемый читатель, если у вас есть возможность спать больше чем 6 часов в сутки – воспользуйтесь ей, не нужно зря издеваться над своим организмом.


Що думає шановне панство? :)

http://www.voloshka.kiev.ua/publ/moi_st ... ja/2-1-0-5
Хороші релігійні книги по теології, біблеїстиці http://esxatos.com/books


Повернутись до “Балачка”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 12 гостей