Знаки кінця часів

питання з життя Церкви/Суспільства, які не відносяться до тематики інших розділів Форуму

Модератори: Just_me, viter, Artur, ihor

Аватар користувача
Knight of Christ
гість
гість
Повідомлень: 6
З нами з: 29 травня 2009, 11:23
Звідки: Львів

Re: Знаки кінця часів

Повідомлення Knight of Christ » 21 грудня 2010, 16:39

Так тема дуже актуальна саме зараз.
Я переглянув массу російських православних сайтів, (звичайно там потрібно добре фільтрувати інформацію, бо там пишуть, що всі спасуться тільки через Православну Церкву) з чим я не згоден, доки будемо ділитися???..
Але суть не в цьому, там описані ці всі ознаки кінця часів, які новодять дописувачі цієї теми, повністю з цим згоден.
Ще один апсект: рок-музика і відео ігри. Граю в ігри вже давно. Бачив всю еволюцію відеоігр, з 1995 до сьогодні. Колись все було невинно, тепер просто массово в ігри валом пхають інфернальні теми, диявольскі персонажі, постійно пропонують пройти гру як за добро, так і за зло. Причому зло позиціонують як позитив: це класно, круто!!! Ти - крутий! Ти - сильний!
Погані ігри (категоричнор не рекомендую): DIABLO I,II,III, Dante's Inferno, Devil May Cry 1,2,3,4, Bayonetta, Darkness,Darksiders, Splatterhouse і багато інших. Я також впав цю спокусу і грав в них довго, але потім знищив, звичайно не вплинеш на гігантів ігро та відеоіндустріїї на корпорації, але вибір залишається за кожним з нас.
Також сексуальні елементи, ракурси камери в іграх на позах персонажів, знижена цензура, для 16-18 років. Добре, якщо скажімо, гру грає сформована людина, а не діти... Фактично дітей розбещують і затягають в скритний, латентий сатанізм. Також різко зросла ненормативна лексика в іграх та фільмах вибачте, але мат - перемат.
Звичайно не обовязково грати в сюжетні ігри, є спортивні, навчальні, гоночні ігри. Але ж хочеться пограти також і в сюжетні , видовищні ігри, а тут ... треба бути обрережними. Про рок-музику взагалі мовчу, колись був затятим металістом, слухав важку музику, потім досить сильно освоїв англ. мову і почав розуміти тексти, то голова пішла обертом,там просто прославляють диявола, звернення до нього, це не стосується всієї рок-музики, є і там позитивні виконавці і класні хороші добрі рокові баладні речі.
Хотілося би почути Ваші думки! Пишіть!
P.S. Думаю наведене вище мною, в тій чи іншій мірі показує, чого нас вчать, до кого нас готують...
Христос між нами!
CHRIST IS THE LORD!!!!
MARANATHA!!!

Аватар користувача
о.Олег
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 9707
З нами з: 29 вересня 2009, 12:53
Звідки: м.Львів

Re: Знаки кінця часів

Повідомлення о.Олег » 21 грудня 2010, 17:05

Knight of Christ писав:...Христос між нами!

Є і буде!
Радий вітати! Свою думку вже висловлював і не думаю, що щось додам: християни живуть в останні часи вже 2000 років. Бути християнином = боротися зі світом, що б він і у яких формах не випродуковував, до якого б зла не спрямовував...
З повагою, о.Олег
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

Аватар користувача
Knight of Christ
гість
гість
Повідомлень: 6
З нами з: 29 травня 2009, 11:23
Звідки: Львів

Re: Знаки кінця часів

Повідомлення Knight of Christ » 21 грудня 2010, 17:12

о.Олег писав:
Knight of Christ писав:...Христос між нами!

Є і буде!
Радий вітати! Свою думку вже висловлював і не думаю, що щось додам: християни живуть в останні часи вже 2000 років. Бути християнином = боротися зі світом, що б він і у яких формах не випродуковував, до якого б зла не спрямовував...
З повагою, о.Олег


Воістину, на Землі - Церква Воююча, в чистилищі - Церква Терпляча, а на небі - Церква Прославлена!!!
Дякую!!!
З повагою
CHRIST IS THE LORD!!!!
MARANATHA!!!

Аватар користувача
прочанка
старець
старець
Повідомлень: 1692
З нами з: 18 червня 2009, 15:09
Звідки: Львів

Re: Знаки кінця часів

Повідомлення прочанка » 21 грудня 2010, 19:59

як казав Висоцький "то тарелками пугают, дескать, подлие летают,
То у них собаки лают, то руини говорят"

"Ніхто не знає ні години, ні часу... "
Те, що земляни зробили із своєю планетою - це досить помірла відплата за втручання в природу і безпощадне її знищення.

Сектанти, щоб надати собі значення, ( як казав тернопільський Сірий, вибачте на слові, українці бачать знамення у всякій фігні) періодично залякують кінцем світу. Зараз і Нострадамуса цитують, і майя згадалию Все! Лиш би умити руки від власних помилок. А Ісус нас попереджував, щоб не слухали лжепророків, але жили так, щоб в будь-яку мить бути готовим постати перед Творцем. Невже нам мало проблем? Олігархи, зі страху гребуть, все, що можна аби жити як в останнє, бідніші верстви - заздрять багатим теж забуваючи Бога, але нашу планету нищать разом дружно. Чого ж дивуватись?
Не бійтеся!

Аватар користувача
andrivovk
старець
старець
Повідомлень: 2907
З нами з: 09 січня 2010, 16:49
Звідки: леополіс

Re: Знаки кінця часів

Повідомлення andrivovk » 22 грудня 2010, 15:01

Knight of Christ писав: Бачив всю еволюцію відеоігр, з 1995 до сьогодні. Колись все було невинно, тепер просто массово в ігри валом пхають інфернальні теми, диявольскі персонажі, постійно пропонують пройти гру як за добро, так і за зло. Причому зло позиціонують як позитив: це класно, круто!!! Ти - крутий! Ти - сильний!


Те саме можна сказати і про фільми.Колись в Америці робили багато фільмів на релігійну тематику.Наприклад, "Людина на всі часи" (про св.Томаса Мора) - 6 "Оскарів", "Історія монахині" - 8 номінацій на "Оскар", "Польові лілії" (про монахинь) - 1 "Оскар і кілька номінацій", та навіть фільм жахів "Екзорцист" (при створенні фільму допомагали священики) - два "Оскари" і кілька номінацій.Та всіх і не згадаю.А тепер нагороди збирають зовсім інші "шедеври".Наприклад, "Горбата гора" (фільм про гомосексуалістів), "Ейме і ягуар" (про лесбіянок), "Привид" (фільм про доброго привида, сеанси спіритизму...) - 2 "Оскари" і т.д..Ось такі реалії. :( Хоча і сьогодні добрих фільмів не бракує.
Хороші релігійні книги по теології, біблеїстиці http://esxatos.com/books

Аватар користувача
прочанка
старець
старець
Повідомлень: 1692
З нами з: 18 червня 2009, 15:09
Звідки: Львів

Re: Знаки кінця часів

Повідомлення прочанка » 22 грудня 2010, 18:31

Сумно, але культурний рівень падає. Тому всілякі низькопробні речі мають попит, бо вони хітові чи просто добре розрекламовані, а справжні цінності проходять мимо. Хто нині особливо слухає Моцарта чи Вівальді, зате всілякі"поющие труси" - прошу дуже! Від тої примітивної попси і тих нездар, які їх виконують, просто верне, але вони продовжують "співати", бо їх приймають дуже радо. Розповідь про відвідини театру викликає , в кращому випадку, здивування. Люди перестали читати літературу, а класичну музику знають з мобільних телефонів. Звичайно, напівграмотним населенням легше керувати, "вішати макарони на вуха" і розповідати про світне майбутнє, але якщо ми - християни, то маємо прагнути до Світла, а для цього потрібна і віра, і знання, щоб нас не збивали з путі істинного всілякі пройдисвіти і "ясновидці". Вчора, до речі, теж був критичний день, який мав місце майже 400 років тому - зимовне сонцестояння співпало з затемненням місяця, але ж земля і далі обертається і ми живемо, тому варто не сіяти переполох, а слухати свого серця і Голосу Небесного.
Не бійтеся!

Аватар користувача
andrey s.
старець
старець
Повідомлень: 2624
З нами з: 13 січня 2011, 19:40
Звідки: м.ІВАНО-ФРАНКІВСЬК
Контактна інформація:

Re: Найбільший релігійний обман антихриста

Повідомлення andrey s. » 13 січня 2011, 22:15

Такі речі займають думки,дають відчуття розуміння,і на мою думку віддаляють нас в сторону.Ми розважаєм на ці теми, в надії охоронитися від нечисті.Але цим самим робим то що потрібно НЕ НАМ,а "їм" .Реклама в дії,,,,Ми не можимо однозначно,за допомогою нашого розуму чи логіки,сформувати свою думку.Доречі наші мозги дуже обмеженні,і за це хвала ГОСПОДУ,по науці 7-10%.Доречі сказати,що цей хлопчик породження пекла,чи буде в пеклі.,,,є гріхом...Це все особисте сприйняття: побачив,,відчув,підкреслюю слово "відчув", що тобі не підходить,,і тихенько проігнорував,або в голос сказав, що мені це не підходить(якщо є потреба).НА мою думку це сама дієва зброя проти цього.
З повагою ПРОСТО андрій!!! УГКЦ

Йосип Вісаріоноаич
активний учасник
активний учасник
Повідомлень: 251
З нами з: 05 березня 2011, 20:56

Re: Найбільший релігійний обман антихриста

Повідомлення Йосип Вісаріоноаич » 18 березня 2011, 22:04

“...хто визнає і сповідує боголюдську повноту Христа, є від Бога; і наоборот, хто не визнає і не сповідує Христа як Бога і Чоловіка, той — антихрист.”
/див.1Йн.4,2-3/

“Історичне існування Христа антихристів дух сьогодні не заперечує. /.../ сьогодні заперечується інше, сьогодні Христос заперечується як Перший і Останій.”

“По іншому говорячи, антихристів дух, навіть і признаючи історичність Христа, прагне бачити в Ньому лише свого попередника (предтечу)”

“Попередник це лише проголошувач майбутньої дійсності, та сам він не є ця дійсність. /.../ Завданням попередника є зникнути в ним проголошеній і наступаючій за ним дійсності” /див. Мк.1,7; Йн.3.26-30/

“Якщо Христос — попередник сучасної історії, то ця історія і є тим сильним, більш могутнім, ніж Він началом, котре повинно було прийти.Тому в історії був ріст, а Христос малів. Такі висновки обовязково прийдуть, коли Христа мати за попередника. Вони виникають тому, що в розумінні Христа як попередника Христос виключається як Останій, як кінець усього, як Омега /див.Откр.22,13/. Він не проголошувач і не знамення нової дійсності, але є сама ця дійсність, її початок, розвиток і кінець. /.../...Церква є дійсністю Христа. Церква — не символ Христа, чи фігура, не зовнішня форма, як, наприклад, арка Ноя — форма Хрещення. Церква є екзистенцією Христа в історії. /.../ Між Христом і Церквою немає відмінності, як немає відмінності між життям насіння і життям дерева.”

“Бути попередником суттісне покликання людини, Бог ніколи не є попередником. Бог є завжди увесь повнотою. Під думкою про попередника приховане усунення Божества. Той, хто вважає Христа попередником, заперечує Його як Бога.”

Антихристів дух постійно говорить про Християнство, про його цінності і значення для моральності, суспільства, для демократії, науки, мистецтва, та він говорить обходячи мовчанням самого Христа чи проголошуючи його попередником, і совсім не як про Першого і Останього, не як Про Альфу і Омегу. Тому по суті, усі його розмови — це розмови дракона, і ідея попередника — це сучасна антихристиянська ідея”
/А. Мацейна/

Або, іншими словами, найбільший релігійний обман антихриста.

Йосип Вісаріоноаич
активний учасник
активний учасник
Повідомлень: 251
З нами з: 05 березня 2011, 20:56

Re: Найбільший релігійний обман антихриста

Повідомлення Йосип Вісаріоноаич » 25 березня 2011, 12:18

Заперечення воскресіння:

“З утвердженням Христа як попередника сутнісно повязано заперечення Його воскресіння. /.../ Невоскресіння заперечує особисту екзистенцію Христа в Церкві і вилучає Його з історичної дійсності. І наоборот, коли Христос подолав смерть, коли Він воскрес, тоді Він живе вічно: тоді Він живе у своїй релігії не символічно, а своєю особистістю; тоді Його діяльність в історії не згадування, а постійна реальність. Воскресіння є знак, котрий дає можливість зрозуміти хто є Христос: лише минулий попередник чи завжди сущий Перший й Останій.”

“Антихрист не заперечує, що Христос є Месією; він лише заперечує, що цей Месія є ще й Син Божий. А те, що Він не є Сином Божим доводиться ним, що Він не воскрес, що зігнив в могилі, як усі пророки і святі./.../ Сучасний світ охоче вислуховує наші абстрактні судження про Бога і Його Проведіння, про необхідність одухотворення поняття Бога не повязуючи Його з минучими земними формами, про наш внутрішній звязок з Божеством, про божественне начало живуче в людині... Та лише мова зайде про те, що цей звязок, нерозривний і незаперечний, є в Ісусі Христі; що божественне начало ніколи і нівчому так не пронизує людину, як в Ісусі Христі; що ніхто інший, лише Ісус Христос являє нам Бога; більш того, як тільки чується твердження, що Ісус з Назарету є істинним Богом й істинним чолоіком, що Він воплотився, родився, помер, воскрес і знову прийде, на цей раз, аби судити світ; коли все це хто-небуть з нас почне проголошуати, сучасний світ почне або знущатися, або ввічливо зауважить, що у нього зараз немає часу слухати ці самі по собі цікаві речі... /див. Дії 17,16-34/”

“Перед лицем цілковитої смерті історія стає чисто поцюсторонньою. Погляд людини спрямований на цю землю, але не знаходячи в ній сенсу і бачачи кінець усьому, він затуманюється й виражає болючу безнадійність. Древній відчай відображається в очах кожної невіруючої у воскресіння людини. Тому повністю зрозуміло, чому перші християни так міцно трималися за істинність воскресіння Христа. В ньому вони бачили всесвітнє спасіння від безглуздя. /.../ Тому перші християни вирізнялися знаком радості. Земне життя для них не було відчаєм і безнадією, а лише підготовкою до майбутнього всесвітнього оновлення. Це життя мало сенс, бо воно було повязане з вічністю”

“Абстрактне визнання Бога і Месії не спасає сучасну людину, як не спасало і древню. Безглуздя усе більше пожирає його серце. Життя все більше стає поцюстороннім. Земля перетврюється в єдину і останю батьківщину. Тому навколо неї і зосереджуються усі зусиля людини. Християнство також підключається до служіння землі. /.../ Іменно тоді і являється антихрист зі своєю концепцією Христа як попередника і підсовує її людині повністю повернутої до землі.”

“Божественність Христа є просто нестерпною для кожого антихриста. Тому усі напади на Богочоловіка постійно повторюються у різних ідеях, Спочатку вони проявляються в мягких наукових сумнівах, а закінчуються жорсткою ненавистю і кровавими гоніннями.”
/Мацейна А./

Йосип Вісаріоноаич
активний учасник
активний учасник
Повідомлень: 251
З нами з: 05 березня 2011, 20:56

Re: Найбільший релігійний обман антихриста

Повідомлення Йосип Вісаріоноаич » 27 березня 2011, 18:40

тепер багато антихристів повстало, ... З-поміж нас вийшли, але з-між нас не були. /1 Йн. 2,18-19/

“Апостоли як представники Христа залишаються у світі, приймаючи на себе усі скорботи так, як Христос їх прийняв. Вони діють у світі навчаючи, керуючи, просвітлюючи, страдаючи і помираючи, бо і Христос так чинив. Одначе по своєму апостольському покликаню і силі вони не від світу. Апостолів Христу дав небесний Отець Його. /.../ Двоїстість апостольського характеру — діяння у світі і сила не від світу — складає характерну особливість їх особистості і життя.

Двоїстий характер властивий й апостолам антихриста. /.../ Антихристи не покидають спільноти Христа. Вони не виходять з неї. Навпаки, вони у ній існують і діють. Христова Церква на землі — це поле діяльності антихристів. Вони виходять з неї і в ній працюють, ведучи свою руйнівну роботу. Та по свому покликанню вони не від Хиста. Вони покликані не Христом, а Його супротивником. Як є апостоли у світі, але не від світу, так і антихристи є в Церкві Христовій, але не від Христа. Та ті й інші є покликані. І ті й інші діють в середовищі, противному їх сутності: світ протистоїть апостольському духу, Церква Христова протистоїть антихристовому духу.

В більш глибокому сенсі антихристів дух — це своєрідне священиче служіння дияволу. Антихристи, діючі у винограднику Христа, не просто людці-відступники чи слабкі грішники. Вони помазаники диявола: його посланці й апостоли, отримавші його дух і скріплені його дарами. Диявол і в цьому, як і в усьому іншому, мавпує Христа, тому він відбирає для себе священослужителів, надихає й посилає їх сіяти у грунт Христа кукіль /Мт., 13,25/.”
/Мацейна А./

До вище сказаного можна лише додти, що первинні ланки у структурі реального сомнища сатани будуються і у прямій привязці до діючого церковного храму.

Аватар користувача
andrey s.
старець
старець
Повідомлень: 2624
З нами з: 13 січня 2011, 19:40
Звідки: м.ІВАНО-ФРАНКІВСЬК
Контактна інформація:

Re: Найбільший релігійний обман антихриста

Повідомлення andrey s. » 27 березня 2011, 19:15

Ну щось в цьому є,але якщо це відводить від Церкви то це точно не від Бога.І якщо просто піддаватись таким думкам,то хот переможе???
Просто у відкритій бородьбі у лукавого нема шансів,от і хитрує..
Але це тільки повинно послужити причиною бути частиною Церкви,треба помагати Церві в цій бородьбі.
І сама дієва зброя проти цього це ми,це наша особиста перемога над своїм гріхом,на Славу Божу звичайно.
У нас в середині цілий світ,і коли там будемо переможені,то який сенс???
А Церква дана Богом як поміч в цій внутрішній війні..
З повагою ПРОСТО андрій!!! УГКЦ

Йосип Вісаріоноаич
активний учасник
активний учасник
Повідомлень: 251
З нами з: 05 березня 2011, 20:56

Re: Найбільший релігійний обман антихриста

Повідомлення Йосип Вісаріоноаич » 28 березня 2011, 14:16

andrey s. писав:Ну щось в цьому є,але якщо це відводить від Церкви то це точно не від Бога.І якщо просто піддаватись таким думкам,то хот переможе???
Просто у відкритій бородьбі у лукавого нема шансів,от і хитрує..
Але це тільки повинно послужити причиною бути частиною Церкви,треба помагати Церві в цій бородьбі.
І сама дієва зброя проти цього це ми,це наша особиста перемога над своїм гріхом,на Славу Божу звичайно.
У нас в середині цілий світ,і коли там будемо переможені,то який сенс???
А Церква дана Богом як поміч в цій внутрішній війні..

Як казав один мудрий українець: "Найважливіше розпізнати властивий час і властиву міру речей". Тобто де боротися, а де віддати боротьбу Всевишньому /див.Мт.,13,30/. Це дуже непросто; і як на мене краще перегнути у першому.

Аватар користувача
andrivovk
старець
старець
Повідомлень: 2907
З нами з: 09 січня 2010, 16:49
Звідки: леополіс

Re: Знаки кінця часів

Повідомлення andrivovk » 28 березня 2011, 22:27

Чи варто боятися кінця світу? http://www.credo-ua.org/2011/03/42804
Хороші релігійні книги по теології, біблеїстиці http://esxatos.com/books

Йосип Вісаріоноаич
активний учасник
активний учасник
Повідомлень: 251
З нами з: 05 березня 2011, 20:56

Re: Найбільший релігійний обман антихриста

Повідомлення Йосип Вісаріоноаич » 30 березня 2011, 14:14

Маскування як спосіб дії.
“Церква не є самостійною дійсністю, вона є Сам Христос, котрий розкривається в часі і просторі. Тому її члени живуть, діють і помирають во імя Христа./.../ Зовсім інше відбувається у спільноті звіра. Диявол також посилає у світ своїх ревнителів, укріплюючи їх своїм духом.Та служителі диявола завжди діють не в імя свого вчителя, а в імя своє власне. /.../Апостоли Христа — помічники Бога. Диявол стає помічником своїх посланників.”

“Мета діяльності диявола — небуття, котре виявляється у вигляді ненависті, руйнувань, вбивств і брехні. Він ворог існування.
Мета людської діяльності — буття, котре вияляється в любові, творчості, турботі і правді. Руйнування, вбивство, брехня і ненависть переживаються людиною як щось чуже, більш того як щось нелюдське./.../ Як носій і розповсюджувач небуття, диявол не знаходить шляху до душі людини. Бажаючи наблизитися до людини і зробити її своїм посланцем, диявол змушений вибрати для себе певну форму буття, прикритися нею і нею ж пробудити в людині діяльні сили, й лише таким сособом поставити її собі на службу.
Тому себелюбство і є для нього таким шляхом. Себелюбство будучи відверненням від буття, воно таким чином є запереченям цього буття, відповідно, вступом в небуття. Та будучи повернутим до людського Я, воно зберігає форму буття й таким чином, шляхом обману, приховує від очей людських розкрите небуття.”

“Людина йде на службу дияволу во імя служби для себе. Повністю зосередившись лише на собі, усе приносячи в жертву лише собі, повсюду діючи лише в імя себе самого, себелюбець тим самим вже робить те, що потрібно дияволу: знищує буття, чинить брехню й ненавидить.”

“Диявол прагне воплотитися в буржуазному, повному себелюбства природному началі людини і, таким чином, висміяти втілення Христа. Але для цього він вибирає не трагічну сутність людської природи, у якій прихований зранений образ Господа, а смішну зовнішню сторону цієї сутності — марновірство й гонитву за хорошим життям.”
/Мацейна А,/

luksander
старець
старець
Повідомлень: 1023
З нами з: 11 грудня 2009, 17:23

Re: Знаки кінця часів

Повідомлення luksander » 01 квітня 2011, 22:12

Може такий варіант знаків? (із підслуханого)

Перебираючи книги в шафі раптом з жалем розумієш, що улюблені вже не буде часу перечитати втретє чи вчетверте…
Передивляючись каталог нових видань з подивом констатуєш: навряд чи маєш достатньо часу прочитати всі цікаві…
Читаючи свіжо придбане видання раз за разом зустрічаєш знайомі, співзвучні власним думки і радієш: є рідні душі в світі…
Заходиш за звичкою в книгарню, пробігаєш поглядом по полицях, передивляєшся, і – так і виходиш з пустими руками…
Та якось і не надієшся вже вичитати щось нове…
Невже правий Проповідник?..
Таки так…
М а р н о т а в с е

Аватар користувача
andrey s.
старець
старець
Повідомлень: 2624
З нами з: 13 січня 2011, 19:40
Звідки: м.ІВАНО-ФРАНКІВСЬК
Контактна інформація:

Re: Знаки кінця часів

Повідомлення andrey s. » 01 квітня 2011, 22:41

luksander писав:Може такий варіант знаків? (із підслуханого)

Перебираючи книги в шафі раптом з жалем розумієш, що улюблені вже не буде часу перечитати втретє чи вчетверте…
Передивляючись каталог нових видань з подивом констатуєш: навряд чи маєш достатньо часу прочитати всі цікаві…
Читаючи свіжо придбане видання раз за разом зустрічаєш знайомі, співзвучні власним думки і радієш: є рідні душі в світі…
Заходиш за звичкою в книгарню, пробігаєш поглядом по полицях, передивляєшся, і – так і виходиш з пустими руками…
Та якось і не надієшся вже вичитати щось нове…
Невже правий Проповідник?..
Таки так…
М а р н о т а в с е

Та ні,це старість підкрадається :) .Але це не постійний стан,і це радує :roll:
З повагою ПРОСТО андрій!!! УГКЦ

Аватар користувача
о.Олег
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 9707
З нами з: 29 вересня 2009, 12:53
Звідки: м.Львів

Re: Знаки кінця часів

Повідомлення о.Олег » 02 квітня 2011, 06:41

andrey s. писав:
luksander писав:Може такий варіант знаків? ...

Та ні - це старість підкрадається :) ...

:) це єдиний стовідсотковий знак кінця часів людини
З повагою, о.Олег
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

Аватар користувача
andrivovk
старець
старець
Повідомлень: 2907
З нами з: 09 січня 2010, 16:49
Звідки: леополіс

Re: Знаки кінця часів

Повідомлення andrivovk » 08 травня 2011, 19:39

Зараз є дуже популярними так звані "пророцтва св.Малахії про Пап"
Малахия – знаменитый католический святой. Он родился в 1094 году в Ирландии, в городе Ольстер.

С самых ранних лет он уверовал в Бога, проводя все свободное время за молитвами. Об этом феноменальном молящемся все время ребенке скоро узнали, и когда он подрос, то был назначен дьяконом, через некоторое время был рукоположен в священники, стал миссионером, обращая в христианскую веру население. Он был любим всеми, к нему приезжали, чтобы получить его благословение.

Папа Иннокентий II призвал его на аудиенцию и оказал гостю небывалую честь. В присутствии кардиналов он возложил на Малахию свою митру и сказал, казалось бы, странные слова: «Пусть каждый падет пред ним ниц! Этот человек ниспослан нам Всевышним!»

Согласно хроникам, святой Малахия все ночи проводил в библиотеке Ватикана: он писал какую—то странную загадочную книгу. Когда Малахия умер, рукопись этой книги долго кочевала из одного монастыря в другой, и лишь в конце XVI века, через четыре с половиной века после его смерти этот документ был найден и все узнали о нем. Труд именовался «Предсказание о римских папах».

Это был, по сути, каталог, в котором были перечислены 112 священнослужителей, которые занимали или будут еще занимать святой папский престол.

Открывает каталог современник святого Малахии, Целестин II. Он пробыл на престоле недолго, менее полугода. Далее идут 111 понтификов, и каждому дается характеристика в виде афоризмов на латыни. Малахия даже не называет имен, он концентрируется на качествах пап и рассуждает о том, что каждый из них привнесет в бренный мир.

Он указывает точные даты правления пап, вот как выглядит конец списка:

108. Павел VI (1963–1978). Цветок цветков.

109. Иоанн Павел I (1978–1978). От половины луны.

В будущем.

110. Иоанн Павел II (1978–2005). (Примечание: год смерти Папы в списках Малахии не указан.)

Рождение и становление Солнца.

111. Следующий Римский Папа. Торжество оливкового дерева.

112. Последний Папа Римский. Петр Римский или Петр Романов.

Буквально о последнем папе говорится так: «В конце времен место Святой Римской Церкви будет занимать Петр Романов, который будет кормить безвольных, совершая множество бедствий. В это время Город Семи Холмов будет уничтожен, и Чудовищный Судья будет судить людей. Конец».

Исследователи признают за Малахией довольно точные характеристики, даваемые им относительно пап. Практически все (многое, по крайней мере) совпадает.

Пример: о 101 Папе Льве XIII говорится как «о свете небесном» – и в самом деле на его гербе красовалась комета. Папе Урбуну VIII, правящему в первой половине XVII века, Малахия дает прозвище «Лилия и роза»; исследователи трактуют это так: примирение протестантской Англии (роза) с католической Францией (лилия) путем брака короля Карла II Стюарта и Марии—Антуанетты, дочери Генриха IX. Очень интересна характеристика Папы Пия VII, чей понтификат пришелся на время правления Наполеона, Папа этот назван Малахией Украденным Орлом. Под символом орла подразумевается французский император, он посадил папу в тюрьму, из которой тот смог выйти лишь после свержения монархии. После этого он вновь взошел на святой престол.

Еще пример, более близкий по времени, Папа Бенуа XV. Он возглавлял Церковь с 1914 по 1922 год. Его правление у Малахии идет под знаком «Истребления христиан». Это подтверждает жизнь, так как в годы Первой мировой войны погибли миллионы верующих.

Но главное в трактате Малахии не только то, что биографии пап совпадают, а неожиданный финал. По святому, судьба уготовила институту папства трагический финал, и, по мнению святого, только 112 Пап, начиная с Целестина II, смогут восседать на престоле, затем миссия папства прерывается, святой Рим падет и наступит Апокалипсис.

Папа Иоанн Павел II умер в 2005 году, подробнее об этом понтифике написано далее. Этот папа, всеми любимый, и у Малахии идет под девизом «От трудов Солнца», трактуется этот девиз по—разному, некоторые говорят, что он назван так потому, что родился во время полного солнечного затмения, другие отмечают повышенную активность Солнца во время восшествия Папы на престол.

Недавняя смерть этого понтифика гораздо более трагична, чем кажется, в его уходе словно бы звучит нота предостережения, словно бы человечество с его уходом сделало шаг навстречу собственному концу.

О нынешнем папе, Бенедикте XVI, Малахия отзывается как о «славе оливы». Иногда как о «торжестве мира».

Олива – символ мира, возможно, при этом папе наступит долгожданный мир?

А возможно, благоденствие на всей Земле? Малахия не сообщает, сколько будет править этот папа, но зато далее идет предупреждение о том, что последним папой будет Петр Римский или Петр Романов, с приходом которого мир ожидает катастрофа.

Малахия однозначно говорит, что как только престол займет 112–й Петр Римский или Петр II (первым был апостол Петр, ученик Христа, установивший институт пап, с тех пор никто не брал это имя), наступит конец света. То, что Малахия говорит о последнем Папе, указывает на конец света, а символика, избранная пророком, напоминает «Откровения» Иоанна Богослова.


Джерело наприклад таке http://fictionbook.ru/author/vera_sklya ... tml?page=2
Хороші релігійні книги по теології, біблеїстиці http://esxatos.com/books

vitalko
старець
старець
Повідомлень: 987
З нами з: 25 березня 2009, 14:13
Звідки: Львів

Re: Знаки кінця часів

Повідомлення vitalko » 16 травня 2011, 16:36

«В конце времен место Святой Римской Церкви будет занимать Петр Романов, который будет кормить безвольных, совершая множество бедствий.


:no: Це би означало заперечення: "Тож і я тобі заявляю, що ти – Петро (скеля), і що я на цій скелі збудую мою Церкву й що пекельні ворота її не подолають." Мт. 16,18.
"Для чого шукаєш ти для себе почесті в інших? Поважай сам себе, і ніхто не принесе тобі безчестя."
св. Йоан Золотоустий

Аватар користувача
Злий Іван
старець
старець
Повідомлень: 579
З нами з: 18 лютого 2010, 14:39
Звідки: Львів

Re: Знаки кінця часів

Повідомлення Злий Іван » 17 травня 2011, 09:17

Пекельні ворота -- ні!
А друге пришестя?
Називайте речі своїми іменами ̶ люди краще вас розумітимуть.

Аватар користувача
о.Олег
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 9707
З нами з: 29 вересня 2009, 12:53
Звідки: м.Львів

Re: Знаки кінця часів

Повідомлення о.Олег » 17 травня 2011, 10:19

vitalko писав:
«В конце времен место Святой Римской Церкви будет занимать Петр Романов, который будет кормить безвольных, совершая множество бедствий.


:no: Це би означало заперечення: "Тож і я тобі заявляю, що ти – Петро (скеля), і що я на цій скелі збудую мою Церкву й що пекельні ворота її не подолають." Мт. 16,18.

безперечно, але... там все складно
:) найперше - з авторством :)
:) найдруге - з розумінням тексту пророцтва :)
1. авторство приписують св.Малахії, ірландському єпископові 12 ст. (відповідно до вже вкоріненої історії: був в Римі, мав видіння про Пап майбутнього). Проблема: про це пророцтво вперше згадується аж наприкінці 16 ст. (історик-бенедектинець) і це єдине джерело, що описує видіння св.Малахії (біограф св.Малахії св.Бернар про це не згадує). Однак - виглядає так, що видіння історично збувається (в значенні: співпадає, може відчитатись) саме після його опублікування, зокрема у тому, що трактувальники відносять до Папів Пія 6 (тобто в в кінці 16 ст. пророкується про 18cт. і так далі - див імена), Пія 7, св.Пія 10, Венедикта 15, Івана-Павла 1, блаженного Івана-Павла 2 та нинішнього Папи. Роблю висновок: видіння мало місце; авторство пророцтва - сумнівне. Відповідно: якби точно знав, що видіння мав святий чоловік - це від Бога; точно не знаю - видіння мали віщуни і т.п., тому те, що вони збувалися не свідчать про джерело/походження (з усім спектром можливих висновків/наслідків)
2. допишу згодом (не вистарчає часу, перепрошую), якщо це когось зацікавить (напишіть тут, якщо треба продовжити)
З повагою, о.Олег
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

Аватар користувача
Злий Іван
старець
старець
Повідомлень: 579
З нами з: 18 лютого 2010, 14:39
Звідки: Львів

Re: Знаки кінця часів

Повідомлення Злий Іван » 17 травня 2011, 10:27

о.Олег писав:2. допишу згодом (не вистарчає часу, перепрошую), якщо це когось зацікавить (напишіть тут, якщо треба продовжити)


Та вже будьте ласкаві. O:-)
Називайте речі своїми іменами ̶ люди краще вас розумітимуть.

Аватар користувача
andrey s.
старець
старець
Повідомлень: 2624
З нами з: 13 січня 2011, 19:40
Звідки: м.ІВАНО-ФРАНКІВСЬК
Контактна інформація:

Re: Знаки кінця часів

Повідомлення andrey s. » 17 травня 2011, 11:30

Христос Воскрес!!!
Скажу що з великою недовірою відношусь до подібних пророцтв,а особливо коли хтось їх трактує по своєму.Я не знайшов хто це писав,тобто брався пояснити.
Тому має місце звичайна підгонка і пристосування подій які відбулися.І після перевірки основних заставин цього "пояснення пророцтва",потратив вчора 4 год.,і ляг спати злий :) ,бо потратив час без всякого змісту.Маячня це все,і не варта уваги.
А час життя Малахії був унікальний,тобто від його народження і до смерті було 6 чи 7 ..(збився після 5 :) )Пап,І можу зрозуміти потребу його пророцтва.Але достовірність передання викликають сумніви.
В таких "поясненнях" пророцтв вся надія на довірливість людей,і ще незнання.Тобто хто буде перевіряти,повірять і без того,особливо ті, хто хоче в подібне вірити.
Такі "пояснення"пророцтва викликають тільки смуту і багато чого іншого не доброго.
Який плюс з цього???,хоч один???
З повагою ПРОСТО андрій!!! УГКЦ

Аватар користувача
о.Олег
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 9707
З нами з: 29 вересня 2009, 12:53
Звідки: м.Львів

Re: Знаки кінця часів

Повідомлення о.Олег » 17 травня 2011, 11:56

andrey s. писав:Який плюс з цього???,хоч один???

плюс, який бачу у передрік "кінця світу 2012" :) - трактувальники "Пророцтва Малахії" переносят "кінець" на 2033 рік (що саме собою :D плюс розміром в 21 рік)
З повагою, о.Олег
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

Аватар користувача
andrey s.
старець
старець
Повідомлень: 2624
З нами з: 13 січня 2011, 19:40
Звідки: м.ІВАНО-ФРАНКІВСЬК
Контактна інформація:

Re: Знаки кінця часів

Повідомлення andrey s. » 17 травня 2011, 12:09

о.Олег писав:
andrey s. писав:Який плюс з цього???,хоч один???

плюс, який бачу у передрік "кінця світу 2012" :) - трактувальники "Пророцтва Малахії" переносят "кінець" на 2033 рік (що саме собою :D плюс розміром в 21 рік)
З повагою, о.Олег

Ну ясно,ще є запас :) ,можна пожити і трохи погрішити :) .Я би радий,як то кажуть,але гріхи не пускають. :) .
Доречі,неможу згадати назву ордену(згромадження),так вони один раз в місяць готуються до смерті(в духовному сенсі :) ).Досить потужна практика,але напевне не для кожного.
Ніхто не знає часу,а ознаки кінця завжди були,а зараз взагалі ого-го.І кінець буде,можливо і завтра :) .Так що про свої гріхи(не розкаянні) варто памятати. :)
З повагою ПРОСТО андрій!!! УГКЦ

Аватар користувача
о.Олег
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 9707
З нами з: 29 вересня 2009, 12:53
Звідки: м.Львів

Re: Знаки кінця часів

Повідомлення о.Олег » 17 травня 2011, 12:17

andrivovk писав:Зараз є дуже популярними так звані "пророцтва св.Малахії про Пап"
Малахия – знаменитый католический святой. Он родился в 1094 году в Ирландии, в городе Ольстер.
112. Последний Папа Римский. Петр Римский или Петр Романов.
Буквально о последнем папе говорится так: «В конце времен место Святой Римской Церкви будет занимать Петр Романов, который будет кормить безвольных, совершая множество бедствий. В это время Город Семи Холмов будет уничтожен, и Чудовищный Судья будет судить людей. Конец»...

"совершая множество бедствий" - який поганий Папа :D
насправді буквально :) там написано qui pascet oves in multis tribulationibus: який буде пасти (дієслово рasco означає те все, що робить чабан, доглядаючи за вівцями: годує, пасе, доглядає...) овець серед множества бід.
З повагою, о.Олег
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

Аватар користувача
о.Олег
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 9707
З нами з: 29 вересня 2009, 12:53
Звідки: м.Львів

Re: Знаки кінця часів

Повідомлення о.Олег » 17 травня 2011, 12:24

andrey s. писав: ...Так що про свої гріхи(не розкаянні) варто памятати...

так, от лише найчастіше розмова про "кінець світу" провадиться не для того, щоб розкаялись, а в якості якоїсь страшилки. Тому той 21 рік для мене скоріше позитив (бо трошки заспокоює істерію) :)
З повагою, о.Олег
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

Аватар користувача
andrey s.
старець
старець
Повідомлень: 2624
З нами з: 13 січня 2011, 19:40
Звідки: м.ІВАНО-ФРАНКІВСЬК
Контактна інформація:

Re: Знаки кінця часів

Повідомлення andrey s. » 17 травня 2011, 12:41

.....Чудовищный Судья будет судить людей. Конец»...

Я знаю що судити людей(живих і мертвих) буде Христос.Я не виключаю, що для багатьох Він буде саме таким суддею,тобто будуть такі які Його будуть вважати "Чудовищним".
Для мене Він справедливий і я вірю в Його Любов.Бо ніхто не виправдається перед Ним.Будуть ті які "опустять голови" і ті хто їх "задере".
Мені страшно,а вам???
З повагою ПРОСТО андрій!!! УГКЦ

Аватар користувача
Злий Іван
старець
старець
Повідомлень: 579
З нами з: 18 лютого 2010, 14:39
Звідки: Львів

Re: Знаки кінця часів

Повідомлення Злий Іван » 17 травня 2011, 13:06

andrey s. писав:
.....Чудовищный Судья будет судить людей. Конец»...

Я знаю що судити людей(живих і мертвих) буде Христос.Я не виключаю, що для багатьох Він буде саме таким суддею,тобто будуть такі які Його будуть вважати "Чудовищним".
Для мене Він справедливий і я вірю в Його Любов.Бо ніхто не виправдається перед Ним.Будуть ті які "опустять голови" і ті хто їх "задере".
Мені страшно,а вам???


А є якісь альтернативи?
Називайте речі своїми іменами ̶ люди краще вас розумітимуть.

Аватар користувача
о.Олег
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 9707
З нами з: 29 вересня 2009, 12:53
Звідки: м.Львів

Re: Знаки кінця часів

Повідомлення о.Олег » 17 травня 2011, 13:27

Злий Іван писав:
о.Олег писав:2. допишу згодом (не вистарчає часу, перепрошую), якщо це когось зацікавить (напишіть тут, якщо треба продовжити)


Та вже будьте ласкаві. O:-)

читав, що до Венедикта 16 в пророцтві все більш-менш зрозуміло, добре відчитується, а от на закінчення тексту багато неясностей
ну от, наприклад:
2. Cистемна помилка (принаймі - дуже сумнівна річ) трактувальників (навіть на згаданій http://www.catholic-pages.com/grabbag/malachy.asp): вважають, що це
In persecutione extrema S.R.E. sedebit Petrus Romanus, qui pascet oves in multis tribulationibus: quibus transactis civitas septicollis diruetur, & Judex tremкdus judicabit populum suum. Finis. - В час останніх гонінь на Святому Римському Престолі буде сидіти Петро Римлянин, який буде пасти овець серед багатьох бід; по здійсненні чого місто семи холмів буде зруйноване, й Суддя страшний буде судити народ свій. Кінець.
потрібно писати і, відповідно, перекладати, як один текст, цілість, а насправді в "Пророцтві Малахії" (наголошу, що в лапках подаю не лише тому, що це назва, а і, як писав вище, дуже сумніваюсь, що до св.Малахії це пророцтво має якесь відношення) цей уривок записаний в такий спосіб http://ca.wikipedia.org/wiki/Profecia_de_Sant_Malaquies
(...)
Gloria oliuae.
In psecutione.extre-
ma S.R.E.sedebit.
Petrus Romanus, qui
pascet oues in mul-
tis tribulationibus:
quibus transactis ci-
uitas septicollis di-
ruetur, & Judex tre
mēdus iudicabit po
pulum suum. Finis.

і тут існує не один спосіб прочитання. Десь читав переклад чи то з іспанської, чи то з каталонської - якщо знайду, то подам, а ні, то (за допомогою мережевої перекладалки) опишу своїми словами, якщо треба
З повагою, о.Олег
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).


Повернутись до “Церква і Суспільство”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 18 гостей