Святкування Різдва майже без Спасителя Христа?!

питання з життя Церкви/Суспільства, які не відносяться до тематики інших розділів Форуму

Модератори: Just_me, viter, Artur, ihor

Аватар користувача
o.Mykil
старець
старець
Повідомлень: 3456
З нами з: 11 вересня 2008, 10:57
Звідки: Galicia
Контактна інформація:

Святкування Різдва майже без Спасителя Христа?!

Повідомлення o.Mykil » 17 грудня 2009, 04:53

Як відомо, часто перед новорічно-різдвяними святами та й у час самого світлого празника Христового народження можна почути, зокрема на телебаченні, в Америці-Англії... численні привітання з традиційним вигуком у вирі усмішок "Merry Christmas" - "З Різдвом!" (анг.). Сам раз бачив один такий фільм, де часто так вітали один одного американці, обдаровували інших подарунками і все...

До речі, недавно відлітаючи боїнгом з Варшави до Торонто, дивився в літакові фільм, де поляки перекладали весь час те "Merry Christmas" як "Веселих свят".

Переважно зводиться те до якоїсь комерціалізації. Україна ще, слава Богу, тримається.

Розповідали, що одного разу між дітьми, по-моєму, на американському континенті було проведено опитування, хто народився на "Christmas", то більшість відповіли, що... Санта Клаус.

Звичайно, Санта Клаус, який спочатку рекламував Кока-Колу, є дещо інший тип ніж комуністичний фіктивний Дід Мороз чи християнський історичний св. Миколай, хоч теж вистачає плутанини і на цьому рівні. Однак не може велике святкове дійство християнського світу звестися лишень до подарунків, поцілунків, червонуватого Санти на санях чи без них, оленів, банальної дійсності.

Шкода, що профанне поглинає часами сакральне, що тілесне та дочасне бере верх над істинним у свідомості певної частини мешканців світу.


Зображення

Це фото великого червоного чобота зі Санта Клаусом зроблене у супермаркеті майже мільйонного м. Едмонтона, що в Канаді, 17.12. 09. Згідно з традицією, до нього всі охочі можуть вкинути якісь сухі харчі чи одяг для бідних, яким опісля це все віддадуть. Ця традиція там досить поширена...
Востаннє редагувалось 18 грудня 2009, 06:38 користувачем o.Mykil, всього редагувалось 2 разів.
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
Хоче всіх Господь зустріти
На шляху правдивім!

vitalko
старець
старець
Повідомлень: 987
З нами з: 25 березня 2009, 14:13
Звідки: Львів

Повідомлення vitalko » 17 грудня 2009, 10:05

Якби ж то тільки тим і обійшлося..... :( В Англії, Шотландії, США активно проводиться антиріздвяна кампанія, де вже саме слово "Різдвяні" замінюють на "Зимові" і т.д. Таким чином намагаються вбити саму згадку про Різдво. Випадки непоодинокі і дуже часто ініціюються владою:


Британський уряд погрожує відмінити Різдво
Британський лейбористський уряд збирається затвердити новий законопроект, який може скасувати святкування Різдва, - повідомляє Christian Telegraph із посиланням на LifeSiteNews.com.

У своєму листі, адресованому політикам країни, монс. Ендрю Саммерсгілл, генеральний секретар Конференції католицьких єпископів Британії, написав, що новий законопроект негативно вплине на місцеві власті.

Так званий Законопроект рівності, окрім попередніх законів, міститиме декілька нових. «З появою цього закону, розвинулася культура, за допомогою якої люди всіляко намагаються втекти від ризику. І в результаті відбуваються абсолютно безглузді речі - як, наприклад, наказ місцевих властей прибрати всі різдвяні вогні, оскільки вони можуть образити ваших сусідів-мусульман. Власті вирішили знищити слово «Різдво» заради поваги культурних особливостей всіх релігій, окрім християнства, - пише Саммерсгілл. - Якщо цей законопроект насправді несе серйозний захист рівності, уряд повинен зробити все можливе, щоб попередити подібні утиски права на свободу релігійної практики».

"Християнський інститут", одна з основних християнських політичних лобіюючих груп у Великобританії, повідомила, що демонстрація християнства під час різдвяних свят вже переживає серйозні атаки. Міські ради по всій країні вже видаляють слово «Різдво» зі всіх подій 2009 року.

"Християнський інститут" засудив ухвалення законопроекту. «Міські ради вже перестаралися в своїх спробах застосувати закони рівності. Цей новий законопроект зробить все лише гіршим», - сказав представник "Християнського інституту". Головні радники лейбористського уряду вже закликали політиків знищити будь-які публічні нагадування про християнське походження Різдва.

http://www.christusimperat.org/uk/node/21371

У Шотландії Різдво Христове обійдеться без Христа
В Данді (Шотландія) місцева влада запланувала на Різдво грандіозне святкування, під час якого не буде жодного натяку на християнство. Навіть слова "Різдво" не буде, оскільки англійською воно походить від імені Христа (Christmas - від Christ). Свято буде просто "Зимовим".

На думку представників влади, свято має показати сучасну культуру і новаторську спадщину міста. Заплановані ілюмінації, видовища на вуличних екранах, аудіовізуальні вистави, музика, фестивалі вуличного мистецтва і дитячий похід з факелами. Єдине, чого на святі не буде - це згадки про Різдво.

Аналогічні баталії вже не перший рік відбуваються в Великобританії і в США. Оглядач телеканалу "Фокс" Джон Гібсон кілька років тому випустив книгу «Війна з Різдвом», де зібрав схожі казуси. З його легкої руки це словосполучення стало терміном.

http://www.christusimperat.org/uk/node/21123

Обамізоване Різдво" повинно бути без Христа
Дезіре Роджерс - новий секретар Білого дому із зв'язків з громадськістю (White House social secretary). В її обов'язки входить створення публічного образу Обами і його дружини; на її ж відповідальності - всі заходи, які проводяться в Білому домі. Вона, зокрема, запросила на пасхальний прийом 2009 року гомосексуальні пари з дітьми.

4 грудня в Білому домі Роджерс дала обід для своїх попередників на цій посаді, де, зокрема, оголосила, що подружжя Обами цього року планує святкувати "нерелігійне Різдво".

В 1967 році Білому Дому подарували різдвяний вертеп, виготовлений з теракоти і різьбленого дерева в Італії в XVIII столітті. З тієї пори на Різдво його завжди виставляли в центрі Східної кімнати президентської резиденції. Роджерс повідомила, що цього року вертеп виставляти не збираються, що викликало шок у її колег.

"Ми хочемо, щоб свято було прийнятне для всіх, щоб воно представляло все різноманіття американців, щоб воно було по-справжньому святковим. Тому подумайте, як нам..." - тут Роджерс зробила паузу, - "обамізувати це торжество".

"Таймс" відзначає, що наразі традиція перемогла і вертеп все ж виставили.

Колишній видавець "Вісника Йєльського університету" Ерік Метаксес так прокоментував витівку Роджерс: "Якщо президент Обама хотів підігріти побоювання всіх віруючих християн Америки і довести, що панічні чутки, які поширювали про нього в Мережі, вірні всі до одної, то ідея символічно прибрати немовля Ісуса з Різдва в Білому Домі - відмінна знахідка! Звичайно, "творець образу Обами" все ж не здійснила цієї ідеї, але це лише частково змінює становище. Не здійснила, але все таки висловилась".

Ідеологія мультикультурності і войовничого секуляризму, надзвичайно впливова на Заході, прагне повністю підпорядкувати собі громадське життя. Одна з перешкод на її шляху - християнські свята, особливо найголовніші (для західного християнства) і найулюбленіше з них - Різдво. Тому на Заході продовжується повсюдна "війна з Різдвом".

http://www.christusimperat.org/uk/node/22250

А ще скільки заборон на місцевих рівнях, в Вишах, школах, державних установах, компаніях співати колядки, ставити вертепи, проводити різдвяні паради, та й, взагалі, святкувати саме Різдво як таке, навіть згадувати про нього.....
"Для чого шукаєш ти для себе почесті в інших? Поважай сам себе, і ніхто не принесе тобі безчестя."
св. Йоан Золотоустий

Аватар користувача
o.Mykil
старець
старець
Повідомлень: 3456
З нами з: 11 вересня 2008, 10:57
Звідки: Galicia
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 18 грудня 2009, 06:39

vitalko писав: Випадки непоодинокі і дуже часто ініціюються владою:




Просто численні масони там не дрімають, як і дідько... Однак пристосуванням до мусульман, різних атеїстів тощо далеко не заїдеш. Вже протестанти, які не вшановують святих, немало добилися, щоб усунути з життя образ св. Миколая, акцентуючи свою увагу, правда, більше саме на Різдві...
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
Хоче всіх Господь зустріти
На шляху правдивім!

Vedmedik
гість
гість
Повідомлень: 4
З нами з: 06 квітня 2009, 14:30

Повідомлення Vedmedik » 26 грудня 2009, 18:51

і в Україні цей механізм "знищення" Різдва Христового працює. Часто в рекламі чуємо НОВОРІЧНІ СВЯТА!

Аватар користувача
Олюнька
старець
старець
Повідомлень: 1445
З нами з: 23 січня 2008, 10:42
Звідки: Львів
Контактна інформація:

Повідомлення Олюнька » 26 грудня 2009, 20:27

Vedmedik писав:і в Україні цей механізм "знищення" Різдва Христового працює. Часто в рекламі чуємо НОВОРІЧНІ СВЯТА!


Та так, тим більше вихідні роблять з першого до сьомого січня, а на другий і третій дні свят - всі до праці. :x

Але найперше треба починати з кожної сім'ї, де свята сприймають як суцільне застілля. А до церкви? ...добре якщо на саме Різдво підуть. :(
Моє шанування! Ваша с. Катерина, МНІ

Аватар користувача
Tornado
постійний дописувач
постійний дописувач
Повідомлень: 165
З нами з: 07 березня 2009, 18:42

Повідомлення Tornado » 26 грудня 2009, 22:14

Так, про духовний занепад європейців я ще бачив у 2007, коли святкував Різдво в колі німецької сім"ї. Все якось так було просто та дивно, неначе й не величне свято. Ніхто не колядував, хоча я думаю, що раніше колядували, але секуляризм європейців робить своє і породжує такі плоди, як заборона хрестів в школах, замовчування про християнське значення Різдва і т.д. Меса тривала десь 40 хв. Всі люди йшли до Причастя, але не сповідаючись (!). Не відчував я там святкового різвяного духу.
І справді цей ЄС, такий дуже демократичний, що шанує останнім часом права мусульман, забуває про свої християнські корені. Хоча це не європейці-християни проводять таку політику, а жидо-масони, які на верхівках об"єднаної Європи.
Скоро в Європі буде певно тяжко бути практикуючим християнином, і вони будуть ще й переслідувані через свої переконання.
Але з нами Бог, і ми все подолаємо!

Аватар користувача
отець Роман
дописувач
дописувач
Повідомлень: 88
З нами з: 16 листопада 2008, 15:40
Звідки: м. Кременчук
Контактна інформація:

Повідомлення отець Роман » 29 грудня 2009, 00:26

ВВажаю найбільшою проблемою не те, що десь там в америці не знають нічого про Різдво, але вже ми самі його так не знаємо...
Доки церква виходила з підпілля, ще якісь традиції були живі, але зараз ї все менше, хто б там що не казав. І годі говорити про Європу, що давно перестала бути християнською, ще кілька століть назад. Найбільше треба говорити про нашу з вами Неньку, що має ті самі проблеми. І чомусь мені здається що не надто менші на захіжних теренах ніж на її східних теренах чи в центрі, де зараз мешкаю.
Ми самі перестали горіти вогнем Різдва.
Сумно, але це правда. Сьогодні в моді комерціалізація, всього, в тому числі і речей духовних (як не прикро). Гляньте як це все роблять протестанти! Мені один священик з америки говорив - в Америці Бог - долар!
При всьому моєму бажанні, що я один, навіть з Божою поміччю можу зробити в 300-тис Кременчуці? Майже нічого. Принаймні так швидко якби мені цього хотілося... Але коли це станеться, я цього не побачу. А це теж стимул - бачити плоди своєї праці.
Але я такий собі камікадзе-ентузіаст. Мені це приємно, мені це приносить задоволення, радість, я цим живу. Якби жив не цим, то життя не було б таким.

Все одно - ВЕСЕЛИХ ВАМ РІЗДВЯНИХ СВЯТ!
Сину! Ти є позичений! - слова бл. памяті митрополита Андрея

Аватар користувача
o.Mykil
старець
старець
Повідомлень: 3456
З нами з: 11 вересня 2008, 10:57
Звідки: Galicia
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 29 грудня 2009, 00:43

отець Роман писав:ВВажаю найбільшою проблемою не те, що десь там в Америці не знають нічого про Різдво, але вже ми самі його так не знаємо...


Хто як... У різдвяну містерію вникають люди по-різному, якщо вникають. Ось як бережуть, наприклад, декотрі наші українсько-різдвяні традиції канадійці з українським корінням із Північної Америки http://www.youtube.com/user/MrMykil#p/u/5/E7PLS5DhLmA

Навіть у вишитих сорочках не забувають ходити та дітей цього своїм добрим прикладом учити... :)
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
Хоче всіх Господь зустріти
На шляху правдивім!

luksander
старець
старець
Повідомлень: 1023
З нами з: 11 грудня 2009, 17:23

Повідомлення luksander » 29 грудня 2009, 21:54

Чудово, якщо є можливість бути присутнім на богослужіннях на свята. Але це також і сімейне свято домашнє і найкращі спогади в мене залишились про часи, коли ми з ще малими дітьми в передріздвяні дні читали Біблію чи дитячі книжки про Різдво Христове.

Дякуємо Богу за ентузіастів! В Черкасах отець Петро зі своєю сім’єю організовує чудову виставу на день Святого Миколая, показуючи її, при можливості, і в школах. :)

Аватар користувача
o.Mykil
старець
старець
Повідомлень: 3456
З нами з: 11 вересня 2008, 10:57
Звідки: Galicia
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 31 грудня 2009, 07:43

Стаття відповідно до теми "Викрадення Різдва" http://www.christusimperat.org/uk/node/22993
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
Хоче всіх Господь зустріти
На шляху правдивім!

wpab
дописувач
дописувач
Повідомлень: 52
З нами з: 01 травня 2009, 20:39

Повідомлення wpab » 03 січня 2010, 17:59

А чехи спалили Санта Клауса, бо в чеській культурі є свій казковий персонаж, який робит дива і готує подарунки на Різдво й Новий рік. Це Єжишка, або маленький Ісус :(

Санта Клауса спалили на вогнищі в Празі

Аватар користувача
Yuriy D
активний учасник
активний учасник
Повідомлень: 270
З нами з: 30 вересня 2008, 09:41
Звідки: Броди, Львівська обл.

Повідомлення Yuriy D » 04 січня 2010, 12:29

o.Mykil писав:Ось як бережуть, наприклад, декотрі наші українсько-різдвяні традиції канадійці з українським корінням із Північної Америки http://www.youtube.com/user/MrMykil#p/u/5/E7PLS5DhLmA


Гм...А я спершу подумав, що це василіани бережуть різдвяні українські традиції і не дають про них забути канадійцям українського походження :wink:

Аватар користувача
Yuriy D
активний учасник
активний учасник
Повідомлень: 270
З нами з: 30 вересня 2008, 09:41
Звідки: Броди, Львівська обл.

Повідомлення Yuriy D » 04 січня 2010, 12:33

А взагалі сумно читати подібні теми. Так воно получається в світі, що на день народження Ісуса Христа про самого Христа забувають. Сумно якось (от вам і секуляризм, в т.ч.) :(

Аватар користувача
o.Mykil
старець
старець
Повідомлень: 3456
З нами з: 11 вересня 2008, 10:57
Звідки: Galicia
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 04 січня 2010, 14:24

Yuriy Dzyoba писав:
o.Mykil писав:Ось як бережуть, наприклад, декотрі наші українсько-різдвяні традиції канадійці з українським корінням із Північної Америки http://www.youtube.com/user/MrMykil#p/u/5/E7PLS5DhLmA


Гм...А я спершу подумав, що це василіани бережуть різдвяні українські традиції і не дають про них забути канадійцям українського походження :wink:


Це вже інший бік медалі. Дійсно, василіяни були постійно з нашими емігрантами в Канаді, а вони - з ними та з Богом і Україною!:)
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
Хоче всіх Господь зустріти
На шляху правдивім!

Аватар користувача
Олюнька
старець
старець
Повідомлень: 1445
З нами з: 23 січня 2008, 10:42
Звідки: Львів
Контактна інформація:

Re: Святкування Різдва майже без Спасителя Христа?!

Повідомлення Олюнька » 15 січня 2010, 17:15

Ще одна стаття до теми: http://zik.com.ua/ua/news/2010/01/14/211981 і про наш рідний Львів
Моє шанування! Ваша с. Катерина, МНІ

TarasK
новик
новик
Повідомлень: 18
З нами з: 25 листопада 2009, 10:57

Re: Святкування Різдва майже без Спасителя Христа?!

Повідомлення TarasK » 15 січня 2010, 17:28

Ще одна думка: Багато дітей, котрі ходять колядувати, ходять немов на заробітки. Коли запитуєш дітей чому ти колядуєш, чую відповідь: заробляю гроші, а про прославу Христа нічого. Це катастрофа!!!!!!

Аватар користувача
Олюнька
старець
старець
Повідомлень: 1445
З нами з: 23 січня 2008, 10:42
Звідки: Львів
Контактна інформація:

Re: Святкування Різдва майже без Спасителя Христа?!

Повідомлення Олюнька » 15 січня 2010, 17:34

TarasK писав:Ще одна думка: Багато дітей, котрі ходять колядувати, ходять немов на заробітки. Коли запитуєш дітей чому ти колядуєш, чую відповідь: заробляю гроші, а про прославу Христа нічого. Це катастрофа!!!!!!

Ті діти принаймі ходять, а в нас протягом останніх 5 років дуже мало колядників було, хоча цього року більше пощастило, навіть два вертепи приходило :D
Ми з друзями їхали в неділю в гості і цілу дорогу в маршрутці колядували, в одній - мало людей нас підтримало, а в іншій - як люди "завелись" і колядували, і віншували практично всі. :Yahoo!:
Моє шанування! Ваша с. Катерина, МНІ

Аватар користувача
donatanvova
дописувач
дописувач
Повідомлень: 140
З нами з: 10 грудня 2009, 21:55
Звідки: Львів

Re: Святкування Різдва майже без Спасителя Христа?!

Повідомлення donatanvova » 15 січня 2010, 18:50

Все залежить від самої людини,відчуття свята народження Христа прищеплене ще у дитинстві залишається на
все життя.Перша колядка в сімейному колі,перший побачений вертеп у гарних обладунках,діють магічно і залишають гарні спогади, і кожного року ми з нетерпінням чекаємо цьго свята ,щоби зібратися знову.
Таких сімей є багато на Україні і також за кордоном Христос Народився.
Володимир

Аватар користувача
Tornado
постійний дописувач
постійний дописувач
Повідомлень: 165
З нами з: 07 березня 2009, 18:42

Re: Святкування Різдва майже без Спасителя Христа?!

Повідомлення Tornado » 19 січня 2010, 13:47

Ходив з молоддю в селі колядувати на церкву. Хто сміявся, хто собі курив, штовхався і т.д. Забули ми вже суть колядування - прослава дитятка Ісусика. Думаю собі, ок, потерплю вже це. Але не витримав, і сказав одному хлопцеві: "Слухай, давай хоча б тоді, коли ми колядуємо, не кури, потерпи вже". А відповідь мені була така: "А тобі хто боронить курити?!". Я пробував пояснити трохи, але зрозумівши, що краще буде змовчати і набратися спокою в серці та колядувати далі. Вже хотів піти з того всього додому, але згадав собі, що я для Ісусика тут ходжу, і Йому колядую.
Бракує нам розуміння тієї глибинної суті Різдва. Ісус прийшов на землю не заради Себе, а задля нашого спасіння. Вірю, що Господь просвітить нас і ми це зрозуміємо краще. :)
Помилуй мене, Боже, помилуй мене, бо на Тебе надіється душа моя. (Пс. 56, 1)

Аватар користувача
Олюнька
старець
старець
Повідомлень: 1445
З нами з: 23 січня 2008, 10:42
Звідки: Львів
Контактна інформація:

Re: Святкування Різдва майже без Спасителя Христа?!

Повідомлення Олюнька » 27 грудня 2010, 15:51

Цікаві матеріали про Різдво можна почитати тут :wink: дійсно, багато тем для роздумів.
Моє шанування! Ваша с. Катерина, МНІ

Аватар користувача
andrivovk
старець
старець
Повідомлень: 2907
З нами з: 09 січня 2010, 16:49
Звідки: леополіс

Re: Святкування Різдва майже без Спасителя Христа?!

Повідомлення andrivovk » 29 грудня 2010, 12:40

Вифлеєм: сувеніри без хрестів



Цього року у Вифлеємі на Різдвяні свята туристи і паломники до Святої Землі не зможуть купити сувеніри із зображенням хреста. Деякі текстильні майстерні в Єрусалимі і Хевроні почали виробляти і продавати майки, на яких зображена вифлеємська церква Різдва без хреста. Причиною цього стало зростання ісламського фундаменталізму на палестинських територіях.



Хрест був видалений також з майок футбольних команд. За інформацією Milites Christi Imperatoris, агентство Asianews попросило прокоментувати цей факт Саміра Кумсіеха, журналіста і директора католицького телебачення «Al-Mahed Nativity» з центром у Вифлеємі. «Я хотів би провести кампанію за те, щоб люди не купували цю продукцію, адже видалення хреста — це залякування християн; це означало б, що Ісус ніколи не був розп'ятий».

За словами журналіста, останніми роками діалог між мусульманами, християнами і євреями не змінив ситуації: люди і надалі втікають від безробіття, а ізраїльські контрольно-пропускні пункти обмежують пересування. Ускладнюють ситуацію і внутрішні проблеми Палестини, такі як зіткнення між «Хамас» і «Фатах», що відбивається і на економіці.

Самір Кумсіех підкреслив, що від 2002 до 2010 року християнське населення Вифлеєму зменшилося на 6 тисяч. Тепер тут проживають лише 11 тисяч християн. У Єрусалимі вони складають 2 відсотки населення — всього 15400 осіб, за даними соціологічного дослідження Єрусалимського інституту Ізраілезнавства. Тобто християн у Єрусалимі вдвічі менше, ніж було зареєстровано 1948 року, коли вони становили 20 відсотків міського населення.

Тим часом, напередодні Різдва ізраїльська армія розпорядилася, щоб солдати, що контролюють палестинські території, полегшили проходження через КПП для паломників-християн. Військовим роздали брошури, в яких пояснюється важливість Різдва для християн, із закликом до солдатів уникати непотрібних дискусій і не перешкоджати переходам через кордон.


http://www.credo-ua.org/2010/12/38105
Хороші релігійні книги по теології, біблеїстиці http://esxatos.com/books

Аватар користувача
andrivovk
старець
старець
Повідомлень: 2907
З нами з: 09 січня 2010, 16:49
Звідки: леополіс

Re: Святкування Різдва майже без Спасителя Христа?!

Повідомлення andrivovk » 29 грудня 2010, 14:11

Нервує мене оце
В основному риторика суперечок довкола Різдва одна: люди, які не вірять в народження немовляти Христа, можуть образитися.


А чому ж тоді стільки поганства нам пхають з інших релігій.Чомусь християни мовчать, не ображаються.От наприклад фен-шуй (з його ароматичними паличками, дзвіночками, що висять чи не в кожному третьому магазині, які "розсіють і направлять у кімнати ци, не давши перетворитися в руйнівне ша й змести все на своєму шляху" і т.д.), статуетки пузатих японських божків багатства, щастя, продають на кожному кроці.Або навіть китайський календар (рік зайця. щура і т.д.).По телевізору рекомендують як "задобрити" того ж кроля, щоб рік був щасливим. :o Я що вар'ят, щоб зайця задобряти.А може мене це ображає як християнина.Як такі толерантні, то треба усунути все, що ображає інших людей, а не тільки християнське.Треба усунути те, що нагадує про буддизм, юдаїзм, іслам і т.д.І всі будуть задоволені.

Знаєте, що це таке? Зображення
Ну ви й недогадливі.Це ж зображення китайських зоряних старців: Фу-сина, Лу-сина і Шоу-сина. Вони дарують відповідно багатство, процвітання, здоров'я і довголіття.
А це? Зображення
От бачите.Знову не вгадали.Це ж знамените китайське божество Фу-сін з хлопчиком і плодами персика. Це символ щастя і здоров'я.
Ну хоч це вгадаєте? Зображення
Так це ж черепаха - символ небесної підтримки і захисту, а також мудрості і довголіття.

Такі поганські божки продаються у нас в багатьох сувенірних магазинах.Я так думаю, що у "толерантній європі" також.Але повісити хрест в школі, магазині...Ви що.Це ж образа для представників інших релігій.
Востаннє редагувалось 09 червня 2012, 16:02 користувачем andrivovk, всього редагувалось 1 раз.
Хороші релігійні книги по теології, біблеїстиці http://esxatos.com/books

Аватар користувача
о.Олег
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 9707
З нами з: 29 вересня 2009, 12:53
Звідки: м.Львів

Re: Святкування Різдва майже без Спасителя Христа?!

Повідомлення о.Олег » 29 грудня 2010, 17:12

andrivovk писав:...Такі поганські божки продаються у нас в багатьох сувенірних магазинах...

фи-ти: а я то вже налякався, що в Вифлеємі замість Хрестів продають :)
хоча... в жарті, судячи з світових тенденцій, лише невеличка доля жарту :(
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

Аватар користувача
прочанка
старець
старець
Повідомлень: 1692
З нами з: 18 червня 2009, 15:09
Звідки: Львів

Re: Святкування Різдва майже без Спасителя Христа?!

Повідомлення прочанка » 29 грудня 2010, 20:41

фен шуй тепер у моді. В одному магазині продають і китайські цяцьки у вигляді слонів, черепах, різних божків достатку, а поруч - Біблію, Коран і навіть каббалу. Це все у нашому доброму патріархальному Львові. Як кажуть - на всі смаки, бо друзів треба мати й у пеклі( це вже по Руданському, а не по фен шую).
От такі то справи...
але ми, українці, не маємо деградувати на рівні з "прогресивним" світом. Різдво - це казка, це живе Диво, це вічне Дитинство і дитяча щира непідкупна й безкомпромісна віра у Божий прихід. Станьмо дітьми!
Не бійтеся!

Аватар користувача
andrivovk
старець
старець
Повідомлень: 2907
З нами з: 09 січня 2010, 16:49
Звідки: леополіс

Re: Святкування Різдва майже без Спасителя Христа?!

Повідомлення andrivovk » 30 грудня 2010, 20:50

Ірак святкував Різдво без Пастирок http://www.credo-ua.org/2010/12/38353
Хороші релігійні книги по теології, біблеїстиці http://esxatos.com/books

Аватар користувача
o.Mykil
старець
старець
Повідомлень: 3456
З нами з: 11 вересня 2008, 10:57
Звідки: Galicia
Контактна інформація:

Re: Святкування Різдва майже без Спасителя Христа?!

Повідомлення o.Mykil » 01 січня 2011, 07:31

Ось до чого переважно нині зводиться американське "Різдво" http://www.tyv.name/new_year.htm
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
Хоче всіх Господь зустріти
На шляху правдивім!

Аватар користувача
andrivovk
старець
старець
Повідомлень: 2907
З нами з: 09 січня 2010, 16:49
Звідки: леополіс

Re: Святкування Різдва майже без Спасителя Христа?!

Повідомлення andrivovk » 27 січня 2011, 22:49

Війна з хрестами триває http://www.credo-ua.org/2011/01/39701
Хороші релігійні книги по теології, біблеїстиці http://esxatos.com/books

Аватар користувача
andrivovk
старець
старець
Повідомлень: 2907
З нами з: 09 січня 2010, 16:49
Звідки: леополіс

Re: Святкування Різдва майже без Спасителя Христа?!

Повідомлення andrivovk » 11 квітня 2011, 21:39

Пасхальні яйця в Америці перейменували у «весняні кульки» http://www.credo-ua.org/2011/04/43502
Хороші релігійні книги по теології, біблеїстиці http://esxatos.com/books

Аватар користувача
andrey s.
старець
старець
Повідомлень: 2624
З нами з: 13 січня 2011, 19:40
Звідки: м.ІВАНО-ФРАНКІВСЬК
Контактна інформація:

Re: Святкування Різдва майже без Спасителя Христа?!

Повідомлення andrey s. » 11 квітня 2011, 22:20

andrivovk писав:Пасхальні яйця в Америці перейменували у «весняні кульки» http://www.credo-ua.org/2011/04/43502

Амереканцям я давно не дивуюсь.Уважаю Задорнова...
Думаю ті хто таке придумав не образяться, коли їх мозги я буду називати "веснянними кульками які погано пахнуть" :oops:
З повагою ПРОСТО андрій!!! УГКЦ

vitalko
старець
старець
Повідомлень: 987
З нами з: 25 березня 2009, 14:13
Звідки: Львів

Re: Святкування Різдва майже без Спасителя Христа?!

Повідомлення vitalko » 12 квітня 2011, 13:16

andrey s. писав:Уважаю Задорнова...


Шовініст він російський, тільки от на відміну від велікаруссскіх політікаф вміло ховає його під видом гумору.
"Для чого шукаєш ти для себе почесті в інших? Поважай сам себе, і ніхто не принесе тобі безчестя."
св. Йоан Золотоустий


Повернутись до “Церква і Суспільство”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 31 гостей