РПЦ в Україні

УПЦ КП, УПЦ МП, УАПЦ

Модератори: Just_me, viter, Artur, ihor

Borrgdan
постійний дописувач
постійний дописувач
Повідомлень: 209
З нами з: 08 вересня 2009, 21:37

Повідомлення Borrgdan » 16 вересня 2009, 21:14

Украинская Православная Церковь и её Предстоятель Блаженнейший митрополит Киевский и всея Украины Владимир доказали свою преданность делу Божиему - ось уся мудрість і усе єднання. А Президент тут є як тло для утвердження авторитету "митрополита Владимира".

Justyn
постійний дописувач
постійний дописувач
Повідомлень: 236
З нами з: 06 травня 2006, 15:13

Повідомлення Justyn » 17 вересня 2009, 10:06

Ось вам уся мудрість:

http://www.unian.net/ukr/news/news-335701.html

[12.09.2009 01:50]


Патріарх РПЦ вважає Божим промислом створення ядерного центру в СРСР

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Ядерна зброя є чинником стримування і необхідне сьогодні для збереження суверенітету Росії, заявив патріарх Московський і всієї Руси Кирил, відповідаючи на запитання молодіжної аудиторії у п`ятницю в Нижньому Новгороді.

"Сьогодні та зброя, яка розробляється в Сарові, є чинником заборони. Ми повинні прагнути світу без зброї, але так, щоб це прагнення не зруйнувало, зокрема нашої країни, щоб ми мали можливість залишатися суверенною державою", - сказав предстоятель РПЦ.

Він наголосив, що "церква виступає за мир без зброї". Але оскільки "причина війни - це гріх, зло в серці людини", мир без зброї може забезпечити тільки "боротьба з гріхом і оновлення етичного відчуття". А доки гріх існує, його необхідно стримувати, у тому числі й існуючими методами.

"Можна мати чудово розвинені системи міжнародного права, міжнародних організацій - і впасти в провалля війни", - констатував патріарх.

Сьогодні, зазначив він, "мало не країни стираються з карти Європи, зокрема в результаті використання сили".

Він також зауважив, що створення федерального ядерного центру в Сарові, де була Саровська пустинь, "під покровом преподобного Серафима Саровського" було Божим промислом, яке обертає погані людські діяння (закриття монастиря за радянських часів) на благо.

"Жахливим було закриття монастиря... Але промислом Божим в обителі преподобного Серафима наша країна одержала зброю стримування, що відвернуло третю світову війну із згубними наслідками", - наводить слова патріарха РІА "Новости".

Довідка. Саров - місто в Нижегородській області Росії, наукоград загальнодержавного значення. Перший ядерний центр СРСР, який з 1946 по 1991 р. носив назву Арзамас-16. У Сарові розміщений Російський федеральний ядерний центр - Всеросійський науково-дослідний інститут експериментальної фізики (РФЯЦ-ВНДІЕФ), до складу якого входять кілька інститутів. У ядерному центрі працюють близько 10 тисяч наукових співробітників.

Серафім Саровський (ім’я від народження Прохор Машнін) - російський святий, преподобний, канонізований Російською Церквою в 1903 р. У 1776 р. здійснив паломництво до Києво-Печерської лаври, де старець Досіфей благословив і вказав йому Саровський монастир як місце, де він має прийняти послушання та постриг.

Свято-Успенська Саровськая пустинь - чоловічий монастир, заснований на початку XVIII століття. Закритий в 1927 р., майно з будівлями передане в розпорядження НКВС. У 1992-му і 1998 р. Федеральний ядерний центр повернув Церкві, відповідно, Храм Усіх Святих і Храм Іоанна Предтечі. У липні 2006 р. Священний Синод ухвалив рішення про відкриття монастиря.

vitalko
старець
старець
Повідомлень: 987
З нами з: 25 березня 2009, 14:13
Звідки: Львів

Повідомлення vitalko » 17 вересня 2009, 10:43

Він також зауважив, що створення федерального ядерного центру в Сарові, де була Саровська пустинь, "під покровом преподобного Серафима Саровського" було Божим промислом, яке обертає погані людські діяння (закриття монастиря за радянських часів) на благо.


Це більше нагадує якісь підступи нечистого, ніж промисел Божий, імхо...
"Для чого шукаєш ти для себе почесті в інших? Поважай сам себе, і ніхто не принесе тобі безчестя."
св. Йоан Золотоустий

solist-vokalist
постійний дописувач
постійний дописувач
Повідомлень: 180
З нами з: 15 вересня 2009, 22:10

Повідомлення solist-vokalist » 17 вересня 2009, 15:34

Я думаю, що з Кіріла на варто дуже дивуватись, той ше не таке може сказати... не шукайте в його діях християнської логіки, бо лише даремно витратите час на пошуки :)

Kaktus
постійний дописувач
постійний дописувач
Повідомлень: 183
З нами з: 05 березня 2010, 10:05

Re: Патріарх Кирило відзвітував Медведєву про свій візит...

Повідомлення Kaktus » 09 квітня 2010, 07:58

І взагалі складається враження, що Росією править троє братів близнят: один - президет, другий - прем"єр, третій - патріарх РПЦ. Всі однаково говорять, поводяться, мають ті ж ідеї. Єдине чим відрізняється останній від перших двох - носить рясу. Ось і усе, імхо

Давайте зважати на те, що патріарх Кирило живе не в Україні, а в Росії. Так склалося, що відносини між державою і Церквою там інакші, ніж на Україні. Питання в тому, чи міг би Кирило діяти інакше, навіть якщо б він цього хотів ? Напевно, він як досвідчений церковний політик добре усвідомлює, що питання автокефалії української Церкви є давно вирішене українським народом, а її визнання є тільки питанням часу. Можливо, патріарх зробив найкраще з того, що було можливим для нього на даний час. Адже його візит мав і один позитивний результат: православні Церкви України відновили переговорний процес, який колись, із поміччю Божою, обов’язково приведе до їхнього об’єднання. Мені здається, що на заваді канонічній автокефалії УПЦ стоять передусім симптоми філетизму в "неканонічних" Церквах. Вони повинні усвідомити, що український патріотизм не повинен виливатися в антиросіянізм, як це, на жаль, часом можна спостерігати.

Аватар користувача
o.Mykil
старець
старець
Повідомлень: 3456
З нами з: 11 вересня 2008, 10:57
Звідки: Galicia
Контактна інформація:

5 анафем українцям від РПЦ

Повідомлення o.Mykil » 30 липня 2010, 01:27

1. 1416 року Московський митрополит Фотій та Собор російських єпископів піддали анафемі митрополита Київського Григорія Цамблака. Московська церква не визнавала окремої Київської митрополії у Великому князівстві Литовському і вважала лише себе її правонаступницею. Григорія звинуватили в незаконному привласненні духовної влади. Фотій назвав його "бунтівником, поставленим від несправедливого збіговиська". Заявив: "Маємо його за відкинутого, і відлученого, і проклятого". Українські єпископи та Константинополь проігнорували московське прокляття.

2. 1458-го Київського митрополита Григорія Болгарина висвятив Константинопольський патріарх Григорій Мамма за згодою Папи Римського Пія II. Московський патріарх Іона, який за 10 років до цього самостійно проголосив автокефалію Російської церкви, не визнав Київського митрополита й оголосив йому анафему. Називав Григорія відступником від православ'я, закликав усіх єпископів розірвати з ним будь-які стосунки. Частина українських єпископів підтримали свого митрополита. Відтак відбувся остаточний поділ митрополій на Київську та Московську. 1469 року Константинопольський патріарх Діонісій затвердив Григорія на київській кафедрі.

3. 1690 року Собор під проводом патріарха Московського Іоакима оголосив анафему "хлібопоклонницькій єресі" - твердженню, що хліб і вино стають Тілом і Кров'ю Христа, якого разом із католиками дотримувалися й українські православні. Заборонили читати богословські твори українців, що "мають єдіномислія з Папою та західною церквою". Серед таких опинилися книжки Петра Могили, Кирила Ставровецького, Симеона Полоцького, Луки Барановича та інших. В Україні та низці православних країн анафему не визнали. Через це новий патріарх Московський Адріан за три роки піддав анафемі всі книжки Києво-Печерської лаври, які друкували українською.

4. 1708-го Російська православна церква наклала анафему на українського гетьмана Івана Мазепу за "хрестовідступництво та зраду великому государю". Це проголосили українські єпископи в присутності Петра І в Глухові. Розірвали гетьманські грамоти та нагороди, потягли вулицями ляльку Мазепи. Згодом кат "повісив" її на площі. Московські єпископи погрожували відлученням усім, хто спокуситься приєднатися до гетьмана в його "богопротивній справі". Торік у Київському патріархаті заявили: РПЦ створила комісію, яка розглядає питання про зняття анафеми з гетьмана. Втім, у червні патріарх Московський Кирило попросив київську владу змінити назву вулиці Івана Мазепи на Лаврську. Важає, що вулиця, яка веде до однієї з найбільших православних святинь, не може носити ім'я відступника церкви.

5. 1997 року Архієрейський собор Російської православної церкви піддав анафемі настоятеля Української православної церкви Київського патріархату Філарета. Собор пояснив: "Чернець продовжив розкольницьку діяльність, богохульні "богослужіння", в тому числі, блюзнірські лжехіротонії, не маючи священного сану, осмілився найменувати себе "Патріархом Київським і всієї Руси-України", продовжував завдавати своїми злочинними діяннями шкоди православ'ю на Україні." Філарет відлучення не визнав. Вважає, що його здійснили з політичних міркувань. Не визнаючи Київського патріархату офіційно, із Філаретом продовжують спілкуватись особисто, зокрема представники Константинопольського патріархату. Своїм патріархом Філарета визнають від 10 до 15 млн українців.


РІСУ
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
Хоче всіх Господь зустріти
На шляху правдивім!

Аватар користувача
o.Mykil
старець
старець
Повідомлень: 3456
З нами з: 11 вересня 2008, 10:57
Звідки: Galicia
Контактна інформація:

Re: Патріарх Кирило відзвітував Медведєву про свій візит...

Повідомлення o.Mykil » 31 липня 2010, 08:30

Маловідомий "автопарк" російського патріярха http://holy-alexius.livejournal.com/109382.html
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
Хоче всіх Господь зустріти
На шляху правдивім!

Аватар користувача
о.Олег
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 9707
З нами з: 29 вересня 2009, 12:53
Звідки: м.Львів

Re: Патріарх Кирило відзвітував Медведєву про свій візит...

Повідомлення о.Олег » 31 липня 2010, 08:47

o.Mykil писав:Маловідомий "автопарк" російського патріярха http://holy-alexius.livejournal.com/109382.html

автопарк як автопарк. Думаю - це необхідність. От дорожезний годинник - це вже інша справа: люд згіршений і жаль, що це не розуміється...
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

Svetik
початківець
початківець
Повідомлень: 31
З нами з: 30 березня 2011, 11:30

РПЦ в Україні

Повідомлення Svetik » 23 квітня 2011, 21:05

Найбільша Паска України від УПЦ МП. Набрид PR УПЦ МП, а вам?

Усюди тільки і чути УПЦ МП, і по інету найбільше їхніх веб-сайтів по православію... не на жарт "наступають"...

У кого які пропозиції попіарити УГКЦ...так на всю Україну ???

Аватар користувача
andrivovk
старець
старець
Повідомлень: 2907
З нами з: 09 січня 2010, 16:49
Звідки: леополіс

Re: Найбільша Паска України від УПЦ МП. Набрид PR УПЦ МП, а вам?

Повідомлення andrivovk » 23 квітня 2011, 21:41

Svetik писав:У кого які пропозиції попіарити УГКЦ...так на всю Україну ???


Наші єпископи недавно обрали наш піар. :D
Хороші релігійні книги по теології, біблеїстиці http://esxatos.com/books

Аватар користувача
andrey s.
старець
старець
Повідомлень: 2624
З нами з: 13 січня 2011, 19:40
Звідки: м.ІВАНО-ФРАНКІВСЬК
Контактна інформація:

Re: Найбільша Паска України від УПЦ МП. Набрид PR УПЦ МП, а вам?

Повідомлення andrey s. » 24 квітня 2011, 22:51

Svetik писав:Найбільша Паска України від УПЦ МП. Набрид PR УПЦ МП, а вам?

Усюди тільки і чути УПЦ МП, і по інету найбільше їхніх веб-сайтів по православію... не на жарт "наступають"...

У кого які пропозиції попіарити УГКЦ...так на всю Україну ???

Ми зараз живем в такому часі що явного і великого ПІАРА треба стерегтись. :) .
З повагою ПРОСТО андрій!!! УГКЦ

ромчик
гість
гість
Повідомлень: 6
З нами з: 27 березня 2011, 11:19

Re: Найбільша Паска України від УПЦ МП. Набрид PR УПЦ МП, а вам?

Повідомлення ромчик » 28 квітня 2011, 13:06

Svetik писав:Найбільша Паска України від УПЦ МП. Набрид PR УПЦ МП, а вам?

Усюди тільки і чути УПЦ МП, і по інету найбільше їхніх веб-сайтів по православію... не на жарт "наступають"...

У кого які пропозиції попіарити УГКЦ...так на всю Україну ???

УГКЦ і так знана на весь світ і будь-якого піару не потребує. Наша церква ні в чому себе не заплямувала, а навпаки- пройшла важкий період переслідувань і "воскресла" з підпілля. :)

Аватар користувача
прочанка
старець
старець
Повідомлень: 1692
З нами з: 18 червня 2009, 15:09
Звідки: Львів

Духовні лідери РПЦ

Повідомлення прочанка » 05 травня 2011, 12:00

Не все так "радісно" і в їхніх рядах... Заметушились... брати наші...

http://ua.life.comments.ua/2011/05/05/1 ... imira.html

Незабаром після святкування ювілею 90-річчя митрополита Харківського і Богодухівського Никодима (Руснака) він буде відправлений на відпочинок, а Харківську кафедру УПЦ (МП), сукупно з місцем у Священному Синоді цієї Церкви займе... митрополит Іларіон (Алфєєв), права рука патріарха Кирила і голова Відділу зовнішніх церковних зв´язків Московського Патріархату...


Як наголошується в статті на сайті УПЦ КП, Патріарх Кирило чудово розуміє нестабільність ситуації в УПЦ (МП), над якою Москва поступово втрачає контроль. Пропаганда «російського світу», часті візити в Україну, включення до Синоду РПЦ ще одного представника від УПЦ, вояжі в українські єпархії митрополита Іларіона (Алфєєва) не приносять бажаних результатів.
Не бійтеся!

Аватар користувача
andrey s.
старець
старець
Повідомлень: 2624
З нами з: 13 січня 2011, 19:40
Звідки: м.ІВАНО-ФРАНКІВСЬК
Контактна інформація:

Re: Місце патріарха Володимира займе «права рука» Кирила?

Повідомлення andrey s. » 05 травня 2011, 12:33

Греки напевне зараз в шоці,як їх в свій час здурили "москвичі" :) ,а їм більше нічого і не лишається,уже ніц не змінеш....
З повагою ПРОСТО андрій!!! УГКЦ

Svetik
початківець
початківець
Повідомлень: 31
З нами з: 30 березня 2011, 11:30

Re: Найбільша Паска України від УПЦ МП. Набрид PR УПЦ МП, а вам?

Повідомлення Svetik » 26 червня 2011, 18:19

http://news.tochka.net/67275-tysyachi-l ... papu-foto/

Нарешті, здійснилося! Крутіший PR і не придумаєш, як захочеш.....само собою все найкраще выходить!!! Молодці організатори УГКЦ!!!

luksander
старець
старець
Повідомлень: 1023
З нами з: 11 грудня 2009, 17:23

Re: Найбільша Паска України від УПЦ МП. Набрид PR УПЦ МП, а вам?

Повідомлення luksander » 26 червня 2011, 21:07

греко-католицькі священики непогано піарять свою Церкву інтелігентністю і освіченістю :good: (правильно б було написати Христову Церкву, та їхня освіченість і інтелігентність яскравіше виглядає на фоні священиків Православних Церков :pardon: ).
І не тільки піарять, а й допомогають людям осягнути Спасення саме завдяки цим своїм якостям (одного такого мирянина знаю точно :) )

Аватар користувача
о.Олег
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 9707
З нами з: 29 вересня 2009, 12:53
Звідки: м.Львів

Re: Найбільша Паска України від УПЦ МП. Набрид PR УПЦ МП, а вам?

Повідомлення о.Олег » 26 червня 2011, 22:47

Svetik писав:http://news.tochka.net/67275-tysyachi-lyudey-v-vyshivankakh-molilis-vo-lvove-za-papu-foto/

Нарешті, здійснилося! Крутіший PR і не придумаєш, як захочеш.....само собою все найкраще выходить!!! Молодці організатори УГКЦ!!!

дійсно - було дуже відчути Божу Присутність на цій Літургії...
З повагою, о.Олег
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

Аватар користувача
andrey s.
старець
старець
Повідомлень: 2624
З нами з: 13 січня 2011, 19:40
Звідки: м.ІВАНО-ФРАНКІВСЬК
Контактна інформація:

Re: Найбільша Паска України від УПЦ МП. Набрид PR УПЦ МП, а вам?

Повідомлення andrey s. » 26 червня 2011, 23:44

Піар це саме головне!!! Головне це переплюнути :) .То що,ми чемпіони по плівках в довжину,чи може висоту???
З повагою ПРОСТО андрій!!! УГКЦ

Аватар користувача
ShMariam
Модератор
Модератор
Повідомлень: 4653
З нами з: 06 грудня 2008, 14:08
Звідки: Львів

Re: Найбільша Паска України від УПЦ МП. Набрид PR УПЦ МП, а вам?

Повідомлення ShMariam » 26 червня 2011, 23:53

andrey s. писав:Піар це саме головне!!! Головне це переплюнути :) .То що,ми чемпіони по плівках в довжину,чи може висоту???

:pardon: Блаженний Папа багато чого доброго зробив для Католицької Церкви. І при тому піарив її скрізь.
Важливо!Може врятувати життя: http://forum.ugcc.org.ua/viewtopic.php?f=3&t=97&p=56358#p56281

Аватар користувача
andrey s.
старець
старець
Повідомлень: 2624
З нами з: 13 січня 2011, 19:40
Звідки: м.ІВАНО-ФРАНКІВСЬК
Контактна інформація:

Re: Найбільша Паска України від УПЦ МП. Набрид PR УПЦ МП, а вам?

Повідомлення andrey s. » 26 червня 2011, 23:59

ShMariam писав:
andrey s. писав:Піар це саме головне!!! Головне це переплюнути :) .То що,ми чемпіони по плівках в довжину,чи може висоту???

І при тому піарив її скрізь.

То тепер так Віра називається???Піар,,,круто :good:
З повагою ПРОСТО андрій!!! УГКЦ

Аватар користувача
ShMariam
Модератор
Модератор
Повідомлень: 4653
З нами з: 06 грудня 2008, 14:08
Звідки: Львів

Re: Найбільша Паска України від УПЦ МП. Набрид PR УПЦ МП, а вам?

Повідомлення ShMariam » 27 червня 2011, 00:04

andrey s. писав:То тепер так Віра називається???Піар,,,круто :good:

Та ні... Просто коли віриш і подобаєшся людям, виходить, що піариш свою віру. Це не значить, що маємо старатися подобатися людям - лише Богові, але якщо попіаримо Його трошки - хіба це зле?
Важливо!Може врятувати життя: http://forum.ugcc.org.ua/viewtopic.php?f=3&t=97&p=56358#p56281

Аватар користувача
andrey s.
старець
старець
Повідомлень: 2624
З нами з: 13 січня 2011, 19:40
Звідки: м.ІВАНО-ФРАНКІВСЬК
Контактна інформація:

Re: Найбільша Паска України від УПЦ МП. Набрид PR УПЦ МП, а вам?

Повідомлення andrey s. » 27 червня 2011, 00:17

ShMariam писав:
andrey s. писав:То тепер так Віра називається???Піар,,,круто :good:

Та ні... Просто коли віриш і подобаєшся людям, виходить, що піариш свою віру. Це не значить, що маємо старатися подобатися людям - лише Богові, але якщо попіаримо Його трошки - хіба це зле?

Розумію,що це гра слів.Але слово "піар" в цьому контексті,мені бридке(це моя приватна думка).Бог не потребує піара..Йому потрібно щось інше.
Ато вийде,піариш тих,хто тебе піарить.....
А потрібно Благославляти,що і відбулось у Львові.
І це не було якесь змагання з М.П.,я в це щиро вірю.(мас медіа,бачить все по свому)
З повагою ПРОСТО андрій!!! УГКЦ

Аватар користувача
ShMariam
Модератор
Модератор
Повідомлень: 4653
З нами з: 06 грудня 2008, 14:08
Звідки: Львів

Re: Найбільша Паска України від УПЦ МП. Набрид PR УПЦ МП, а вам?

Повідомлення ShMariam » 27 червня 2011, 09:01

andrey s. писав:Але слово "піар" в цьому контексті,мені бридке(це моя приватна думка).Бог не потребує піара..Йому потрібно щось інше.

Слово "піар" в цьому контексті можна замінити словом "проповідь" і проблема відпаде. :)
Важливо!Може врятувати життя: http://forum.ugcc.org.ua/viewtopic.php?f=3&t=97&p=56358#p56281

Michael_Zbr
новик
новик
Повідомлень: 21
З нами з: 03 грудня 2010, 22:29

Re: Найбільша Паска України від УПЦ МП. Набрид PR УПЦ МП, а вам?

Повідомлення Michael_Zbr » 07 липня 2011, 13:19

Можливо комусь відомо для чого УПЦ МП скликає собор? І лише на один день?Що це?

Аватар користувача
Georgij
старець
старець
Повідомлень: 768
З нами з: 27 червня 2011, 07:54

Re: Найбільша Паска України від УПЦ МП. Набрид PR УПЦ МП, а вам?

Повідомлення Georgij » 07 липня 2011, 17:06

Це все дієтьсявід " Від Повноти Української Православної Церкви МП"...http://catholicnews.org.ua/upts-mp-vid- ... akli#point
Гнітять мене гріхи, але вони не здолають Божого милосердя до мене.

Аватар користувача
о.Олег
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 9707
З нами з: 29 вересня 2009, 12:53
Звідки: м.Львів

Re: Найбільша Паска України від УПЦ МП. Набрид PR УПЦ МП, а вам?

Повідомлення о.Олег » 07 липня 2011, 19:34

Michael_Zbr писав:Можливо комусь відомо для чого УПЦ МП скликає собор? І лише на один день?Що це?

та думок є багато щодо цього, але за браком інформації і явний поспіх в організації і виділений час на провадження Собором мені грішному виглядає так, що делегати Собору вибратися нормально шансів мають мало і будуть (є?) призначені; повістка дня Собору не має часу бути випрацювана самим Собором, а отже вже існує... Залишається чекати і молитися
З повагою, о.Олег
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

Аватар користувача
Georgij
старець
старець
Повідомлень: 768
З нами з: 27 червня 2011, 07:54

Re: Найбільша Паска України від УПЦ МП. Набрид PR УПЦ МП, а вам?

Повідомлення Georgij » 08 липня 2011, 19:01

Позиція Української Православної Церкви щодо шляхів подолання розколу є принциповою і залишається незмінною: відновлення єдності українського Православ`я має відбуватися у відповідності до канонів Церкви, без втручання політичних сил та через повернення тих, хто відійшов, у лоно канонічної Української Православної Церкви.


Це на соборі... А у нас УПЦ МП перехрещує :shock: тих, хто прийшов до МП з УПЦ КП, УГКЦ(якщо перейшов... :sorry: ) "І сповідую одне ???? хрещення на відпущення гріхів" :) (Напевне це треба було написати у "Запитаннях")
:ROFL: Без втручання політичних сил????? :lol: :bad:
Гнітять мене гріхи, але вони не здолають Божого милосердя до мене.

Аватар користувача
о.Олег
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 9707
З нами з: 29 вересня 2009, 12:53
Звідки: м.Львів

Re: Найбільша Паска України від УПЦ МП. Набрид PR УПЦ МП, а вам?

Повідомлення о.Олег » 08 липня 2011, 20:36

Georgij писав:... у нас УПЦ МП перехрещує :shock: тих, хто прийшов до МП з УПЦ КП... Напевне це треба було написати у "Запитаннях"...

трішечки вияснювали це питання
З повагою, о.Олег
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

Аватар користувача
Georgij
старець
старець
Повідомлень: 768
З нами з: 27 червня 2011, 07:54

Re: Найбільша Паска України від УПЦ МП. Набрид PR УПЦ МП, а вам?

Повідомлення Georgij » 09 липня 2011, 10:11

Президент Віктор Янукович присвоїв звання Героя України Предстоятелеві Української Православної Церкви (Московського Патріархату) Митрополитові Володимиру (Сабодану).
Про це повідомив прес-секретар Предстоятеля УПЦ (МП) протоєрей Георгій Коваленко, інформують "Українські Новини".

"Нам було дуже приємно почути, що під час проведення Собору (7 липня) був телефонний дзвінок одному з архиєреїв. Президент особисто подзвонив і повідомив, що Блаженнішого визнано гідним звання Героя України", — сказав він.
У свою чергу Митрополит висловив подяку Президентові.
"Це дуже приємно. Я дякую Президентові й запевняю, що це велика нагорода, але це не моє досягнення. Це духівництво та єпископат, які мене підтримують і які із мною працюють", — сказав він.


Героя всієї України чи не дуже всієї???? :no:
Гнітять мене гріхи, але вони не здолають Божого милосердя до мене.

Аватар користувача
andrivovk
старець
старець
Повідомлень: 2907
З нами з: 09 січня 2010, 16:49
Звідки: леополіс

Re: Найбільша Паска України від УПЦ МП. Набрид PR УПЦ МП, а вам?

Повідомлення andrivovk » 09 липня 2011, 21:42

Georgij писав:Героя всієї України чи не дуже всієї???? :no:

Героя всієї Русі -України. :D
Хороші релігійні книги по теології, біблеїстиці http://esxatos.com/books


Повернутись до “Українські традиційні Церкви”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 11 гостей