Сповідь

Прощі, відпусти, милостиня, піст, сімейне життя, питання етики та моралі... Усе, що стосується повсякденного життя кожного християнина

Модератори: Just_me, viter, Artur, ihor

Дощ
гість
гість
Повідомлень: 8
З нами з: 30 червня 2010, 20:06

Re: Тайна сповіді

Повідомлення Дощ » 24 березня 2011, 20:56

о.Олег писав:
Дощ писав:Я лише сказав що це місце не про це говорить...

Невже? Чітко говорить Господь: відпустите - відпустяться; затримаєте - затримаються.

Ну що мені спростовувати, якщо там ні слова про сповідь. Ви мені пропонуєте вітер ганяти.
Але читайте ..... апостоли звіщали прощення через Христа, а не самі відпускали. Може покажете хоч одне місце у Писанні де апостоли прощали гріхи?
Дiї.13:38 Отже, мужі-браття, хай
відомо вам буде, що прощення гріхів
через Нього звіщається вам.

Дiї.10:43 Усі пророки свідкують про
Нього, що кожен, хто вірує в Нього,
одержить прощення гріхів Його
Йменням.

Що потрібно для прощення. Перше - покаяння і віра у Спасителя Христа. І тоді одержимо прощення
Дiї.2:38 А Петро до них каже:
Покайтеся, і нехай же охриститься
кожен із вас у Ім'я Ісуса Христа на
відпущення ваших гріхів, і дара Духа
Святого ви приймете!


о.Олег писав: Натомість пропоную Вам до кінця цього дня довести, що "це місце не про це говорить" і, щоб спробувати вийти з постійно повторюваної "мантри" "лише Писання" - це вже не пропозиція, а MOD: На основі Святого Письма до закінчення цього дня доведіть тезу "лише Письмо".

Христос все робив за Писанням, апостоли все робили за Писання. Всі постійно силалися лише на Писання.

2Тим.3:15 І ти знаєш з дитинства Писання святе...

16 Усе Писання Богом надхнене....- лише Писання є Богонадхнене

1Кор.15:3 Бо я передав вам найперш, що й прийняв, що Христос був умер ради наших гріхів за Писанням,

Еф.6:17 Візьміть і шолома спасіння, і
меча духовного, який є Слово Боже.

Об.20:4 І бачив я престоли та тих,
хто сидів на них, і суд їм був даний, і
душі стятих за свідчення про Ісуса й за
Слово Боже


2Петр.1:19-21 І ми маємо слово
пророче певніше. І ви добре робите,
що на нього вважаєте, як на
світильника, що світить у темному
місці, аж поки зачне розвиднятися, і
світова зірниця засяє у ваших серцях... - Сам Петро говорить що добре якщо ми спираємося на Писання, бо воно освітлює наше серце.

Дiї.13:5 Як були ж в Саламіні, то
звіщали вони Слово Боже по
синагогах юдейських; - проповідували Писання, а не передання.

Євр.13:7 Спогадуйте наставників
ваших, що вам говорили Слово Боже; - бачимо зщо говорили Слово Боже, а не людське передання.

. Iван.5:39 Дослідіть но Писання, бо
ви думаєте, що в них маєте вічне
життя, вони ж свідчать про Мене! - Христос теж говорив що лише Писання може нам дати шлях до спасіння

Матв.22:29
Ісус же промовив у відповідь їм:
Помиляєтесь ви, не знавши писання,
ні Божої сили.

Євр.4:12
Бо Боже Слово живе та діяльне,
гостріше від усякого меча обосічного,
проходить воно аж до поділу душі й
духа, суглобів та мозків, і спосібне
судити думки та наміри серця. - лише Писання може перемінити наш розум, наше серце.

1Сол.2:13 Тому то й ми дякуємо
Богові безперестанку, що, прийнявши
почуте від нас Слово Боже, прийняли
ви не як слово людське, але як
правдиво то є Слово Боже, що й діє в
вас, віруючих.


Думаю хватить, видно що християн приймали лише Писання, будувалися лише на Писанню, проповідували лише Писання, звіряли все згідно Писання.

Аватар користувача
о.Олег
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 9707
З нами з: 29 вересня 2009, 12:53
Звідки: м.Львів

Re: Тайна сповіді

Повідомлення о.Олег » 24 березня 2011, 21:22

Дощ писав:Думаю хватить, видно що християн приймали лише Писання, будувалися лише на Писанню, проповідували лише Писання, звіряли все згідно Писання.

так знані речі цитуєте і з ними не сперечаюсь, от нажаль... жодної цитати з лише писанням :( Таки вигадка... Мантра і самозомбування... Дуже шкода, що цитуєте Лютера, а не Писання. MOD: Вам бан за проповідування не Писання
дійсно шкода - стільки слів написали і мабуть впевнені, що там десь про "лише", але хоч би себе самого перечитайте...
З повагою, о.Олег
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

Аватар користувача
andrey s.
старець
старець
Повідомлень: 2624
З нами з: 13 січня 2011, 19:40
Звідки: м.ІВАНО-ФРАНКІВСЬК
Контактна інформація:

Re: Тайна сповіді

Повідомлення andrey s. » 24 березня 2011, 23:47

о.Олег писав:
Дощ писав:Думаю хватить, видно що християн приймали лише Писання, будувалися лише на Писанню, проповідували лише Писання, звіряли все згідно Писання.

так знані речі цитуєте і з ними не сперечаюсь, от нажаль... жодної цитати з лише писанням :( Таки вигадка... Мантра і самозомбування... Дуже шкода, що цитуєте Лютера, а не Писання. MOD: Вам бан за проповідування не Писання
дійсно шкода - стільки слів написали і мабуть впевнені, що там десь про "лише", але хоч би себе самого перечитайте...
З повагою, о.Олег

Слава Ісусу Христу!!!
Знаєте о.Олег і всі форумчани,Ви не дивуйтесь будласка моєму збентеженню.Просто хочу поділитися своїм враженням,доречі зразу скажу що не принтендую на безпомилковість.Другими словами можу і помилятись,а якщо відверто-чесно,то я хотів-би помилитись.Бо в такому випадку це набагато легше прийняти,ніж сприймати так як бачу зараз.Бо скажу чесно просто болючий жаль розперає.Сумно...Ви всі напевне вже звикли до такого,навчились жити з таким.
Скажу одразу,по дописах одної людини я не складую свою думку про,наприклад Протестантів.(і взагалі я мало розбираюсь в інших церквах,і навів це як приклад)
Цікаво коли людина щось пропогує,чи відчуває вона відповідальність за всю свою спільноту.В цьому випадку церкву(я в широкому сенсі).
Чи думає вона що на підставі своєї особистої думки люди складуть своє враження про церкву яку він представляє??? І чи церква дала йому право представляти її...?
Знаєте "зомбовану" людину легко відрізнити,вона надто обмежина і немає власного бачення,має то що навязано.І буду чесним це не стосується якоїсь конкретної церкви,це на загал і в нашій Католицькій спільноті таке зустрічається також.
Які би погляди людина не пропуговала,для мене важливо коли вона думає про то кому несе "добру звістку".Другими словами я про вихованість.Я спілкувався з багатьма людьми,на мою радість серед них зустрічались виховані люди,і розважання з такими мало користь не тільки для мене,а і для тієї людини..
А решту тих хто несе "добру звістку" мені Християнину,я називаю просто-"НЕСУНИ" :)
Мені просто дивно,як з такою злобою можна щось "нести",вони хоча розуміють що це шкодить їхній душі,а головне душам тих кому "несуть".
В мене є варіанти чому людина з іншої церкви заходить на сайт УГКЦ:
Або людина наміренно шукає "нестандартні ситуації",тобеж як тринувальний полігон.Типу тяжко в навчанні,легко в бою..Для них це війна.
Або просто потребує трохи адреналіну в кров,від того що немає чим зайнятись.
Або наміренно заходить в надії спаскудити чиюсь душу,а коли навіть невдасться то всерівно має плюси.Бо в такому випадку моя злість на таку людину дає їй бажаний результат.(як не зїсть,то понадкусує :) ).(моя злість це приклад)
Або має намір прийняти,або повернутись в наш обряд,повернутись до лона церкви,але їй важко покаятись коли вона перебувала або була народжена в Католицькій церкві,і з якихось причин покинула свою церкву.Відчуває за це якусь провину,і ця провина породжує агресію.(все просто,покайтесь,,і робити це на форумі не потрібно,достатньо почати з приватної розмови зі священником)
Або дійсно має намір розважити про СВ.Письмо з людьми іншої церкви,щоб помножити розуміння Писань.Бо розуміє що навіть вивчаючи св.Письмо все життя,досконало його не зрозуміє,а про відчуття я взагалі мовчу.
Но таку людину одразу видно.Вона вважає щоб когось не образити.Бо як на мене,коли мене пошлють прямим текстом в особливо грубій формі-то це буде ма-а-алесенька капелька.А коли хтось дуже чемно скаже що моя віра це помилка,що я ніколи так не спасусь,бо спасіння тільки в них-то це Океан.
Але це дуже важко зробити,зі слів мого знайомого Протестанта.Важко розважати про Св.Письмо з людиною іншої церкви,і при цьому не образити її почуття.
Бо завжди приходиться вважати на це.І як наслідок це дуже відволікає.Тому спілкуватись з ним приносить задоволення.Бо знаходим теми з писань в яких спільне бачення.Чому люди акцентують на розбіжностях,і не користають з того що є спільне.Це тільки обмежує розвиток,а помножє деградацію самої віри.(це його слова).
І ще його слова:Що людина яка справді має намір пізнати Св.Письмо,робить це в своїй спільноті.А все інше це ілюзія,хвора уява.
Того просто спілкуємся як люди,бо ми друзі з дитинства.Доречі він в свій час багато мені пояснював.Але ніразу,підкреслюю ніразу мені не сказав щоб я приєднувався до їхньої церкви,або хочаб просто прийшов помолитися з ними.Я сам хотів,мені було цікаво,бо тоді я знав на-а-абагато менше ніж зараз.Але парадокс заключається в тому,що він дав зрозуміти що кількість знань не помножує віру.А головне акцентував на тому,що я маю Католицькі корені,і змінювати церкву(або обряд в якому Хрещений) це просто нерозважливо-тупо. Також погодились з ним що Євангеліє уже давно прийшло на нашу землю,і зараз нам треба нести ЛЮБОВ до ближнього,а не свою Гордість.Бо любити ближного включає і інші церкви.Мова йде про любов до самої людини,а не до вчення її церкви.Але це теорія(що до любові),на практиці часто невиходить,особливо любов до "несунів".І в таких випадках розвився, як захистна реакція,сум і жаль.Як на мене це не любов,,але це краще ніж злість.
Але деколи навіть на відчуття суму і жалю йдуть зусилля,і постає питання чи варто тратити зусилля на таке,бо шкода зусилль.А деколи їх мало,і виходить злість.
Дякую..(Навіть якщо дочитали до середини :))
P.S.
Якщо це "наглий оффтоп" прошу модейраторів вибачення,а також перенести в підходящу на їх погляд тему.
Дякую..
З повагою ПРОСТО андрій!!! УГКЦ

капрал
дописувач
дописувач
Повідомлень: 107
З нами з: 23 березня 2011, 20:35

Re: Тайна сповіді

Повідомлення капрал » 25 березня 2011, 13:42

цікавовиходить, якщо я вбмв людину потім щиро покаявся то мені прощають гріхи, а якщо я вів досить пристойне життя і не сповідався то я попаду в пекло?!

Аватар користувача
о.Олег
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 9707
З нами з: 29 вересня 2009, 12:53
Звідки: м.Львів

Re: Тайна сповіді

Повідомлення о.Олег » 25 березня 2011, 13:48

капрал писав:цікавовиходить, якщо я вбмв людину потім щиро покаявся то мені прощають гріхи, а якщо я вів досить пристойне життя і не сповідався то я попаду в пекло?!

Ви... точно віруючий чоловік? Гм... перефразую: хто прощає каяннику (вбивство чи будь-що інше) і хто вирішує про пекло?
З повагою, о.Олег
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

капрал
дописувач
дописувач
Повідомлень: 107
З нами з: 23 березня 2011, 20:35

Re: Тайна сповіді

Повідомлення капрал » 25 березня 2011, 13:50

може хтось знає, а де можна дістати індульгенцію?!

Аватар користувача
прочанка
старець
старець
Повідомлень: 1692
З нами з: 18 червня 2009, 15:09
Звідки: Львів

Re: Тайна сповіді

Повідомлення прочанка » 25 березня 2011, 14:02

видається, що хтось шукає не порятунку душі, а явних провокацій...
Не бійтеся!

капрал
дописувач
дописувач
Повідомлень: 107
З нами з: 23 березня 2011, 20:35

Re: Тайна сповіді

Повідомлення капрал » 25 березня 2011, 14:06

прочанка писав:видається, що хтось шукає не порятунку душі, а явних провокацій...

перепрошую, не я вигадав індульгенцію і не я Вас провокую

Аватар користувача
о.Олег
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 9707
З нами з: 29 вересня 2009, 12:53
Звідки: м.Львів

Re: Тайна сповіді

Повідомлення о.Олег » 25 березня 2011, 14:08

капрал писав:може хтось знає, а де можна дістати індульгенцію?!

так розумію, Ви говорите, що індульгенція має щось до прощення гріха? Вас обманули (тобто, на Вашу репліку до Прочанки: або Ви вигадали, або Ви дали чужій вигадці заполонити свій розум) - не має. Прошу зрозуміти, що таке індульгенція і, якщо будуть запитання, там і продовжіть у відповідній темі Форуму viewtopic.php?f=3&t=1933&p=31823#p31823
З повагою, о.Олег
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

Аватар користувача
о.Олег
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 9707
З нами з: 29 вересня 2009, 12:53
Звідки: м.Львів

Re: Тайна сповіді

Повідомлення о.Олег » 26 березня 2011, 15:20

о.Олег писав:
капрал писав:цікавовиходить, якщо я вбмв людину потім щиро покаявся то мені прощають гріхи, а якщо я вів досить пристойне життя і не сповідався то я попаду в пекло?!

Ви... точно віруючий чоловік? Гм... перефразую: хто прощає каяннику (вбивство чи будь-що інше) і хто вирішує про пекло?
З повагою, о.Олег

логічність розмови перервалась, але я грішний мав на увазі, що пекло/рай - не автоматичні речі; не за "паспортом", а за станом людини по відношенні до Бога.
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

Аватар користувача
Hedgehog
новик
новик
Повідомлень: 20
З нами з: 13 жовтня 2009, 20:26
Звідки: Ukraine

Re: Парадокс сповіді

Повідомлення Hedgehog » 23 квітня 2011, 01:05

Коли читала, було враження, що пан Yur, щиро прагнучи до досконалості, хоче стати святим... Сповідь і Причастя - найважливіші речі в житті християнина, яких найбільше боїться нечистий, тому він всякими способами навіює сумніви у наші серця. Не піддавайтеся цьому. Просто продовжуйте сповідатись і причащатись.
Вас непокоїть питання досконалості аналогічно, як мене - питання прийнятного фінансового становища.
Довго мучилась над питанням - хто такий "багатий", якщо вимірювати в умовах сучасного світу... Які можна мати статки, щоб таки пройти в Царство Небесне?.. Зі спливом кількох років зрозуміла, що: якби відмовилася від усього - навчання, будинок,гроші,розваги, світське життя... і поселилася десь на окраєні, в маленькій садибі з кімнатою, де я зможу завжди молитися і бути з Богом... то це би не гарантувало мені здобуття досконалості. Можна Царство Боже заслужити і живучи сучасним життям, не відділяючи себе повністю від світу, як це робили багато святих, монахів... Перший спосіб набагато важчий! Але ним ішов Ісус, коли жив серед нас, терпів, навчав і був оточений спокусами, як і ми...

Аватар користувача
Yur
старець
старець
Повідомлень: 585
З нами з: 19 квітня 2010, 03:48
Звідки: Chicago Il

Re: Парадокс сповіді

Повідомлення Yur » 27 квітня 2011, 01:43

Hedgehog писав:Коли читала, було враження, що пан Yur, щиро прагнучи до досконалості, хоче стати святим... Сповідь і Причастя - найважливіші речі в житті християнина, яких найбільше боїться нечистий, тому він всякими способами навіює сумніви у наші серця. Не піддавайтеся цьому. Просто продовжуйте сповідатись і причащатись.
Авжеж, сповідатись і причащатись, але не частота сповідей є визначальною, а щирість.

Hedgehog писав: Можна Царство Боже заслужити і живучи сучасним життям, не відділяючи себе повністю від світу, як це робили багато святих, монахів...
Можна, але за все це доведеться платити.
==========================================================================================================================

По-суті сповідь саме перед священником, -- як самоутотожнення у вірі. Іду до священика в першу чергу, аби сповнялося Боже Слово.
Кому гріхи простите, простяться їм, а кому затримаєте, то затримаються!(Івана 20:23).
Також у великій мірі важливим є фактор самого каяття. Щиро покятися перед стороньою особою вимагає більше духовних зусиль аби зізнатися перед Господом.
Але розкрити свою душу перед людиною в такій мірі як перед Ісусом, неможливо. У будь-якому випадку саме сокровенне залишатиметься між вами і Ним.
Кажу ж вам, що за кожне слово пусте, яке скажуть люди, дадуть вони відповідь судного дня! (Матвія 12:36)

Аватар користувача
Yur
старець
старець
Повідомлень: 585
З нами з: 19 квітня 2010, 03:48
Звідки: Chicago Il

Re: Парадокс сповіді

Повідомлення Yur » 27 квітня 2011, 03:23

vitalko писав:
ShMariam писав:
Yur писав: Знову ж. Хтось бачить себе чистим в природньому стані, а хтось шукає чистоти досконалої надприродньої ..
Нарешті зрозуміла. Для вас природне - недосконале.
Якщо так, то трохи віє маніхеїзмом, нсмд.
Аби не завіяло чогось зайвого, читаймо Євангелію:
Отож, будьте досконалі, як досконалий Отець ваш Небесний! (Матвія 5:48)
Ну і заодне помізгувати, яка ж досконалість у Бога, природня чи неприродня.

а взагалі, тримаймося теми
Кажу ж вам, що за кожне слово пусте, яке скажуть люди, дадуть вони відповідь судного дня! (Матвія 12:36)

Аватар користувача
ShMariam
Модератор
Модератор
Повідомлень: 4653
З нами з: 06 грудня 2008, 14:08
Звідки: Львів

Re: Парадокс сповіді

Повідомлення ShMariam » 27 квітня 2011, 09:18

Yur писав:Отож, будьте досконалі, як досконалий Отець ваш Небесний! (Матвія 5:48)
Ну і заодне помізгувати, яка ж досконалість у Бога, природня чи неприродня.

а взагалі, тримаймося теми

Продовжуючи той оф-топ: Досконалість буває різна. У Бога вона - у всьому. Людина ніколи не зможе створювати Небо і землю і т. д. Бог нас створив такими як ми є і це треба прийняти. А досконалість, про яку йдеться в Матвія, - це досконалість в любові. Ми теж можемо любити Бога так, щоб віддати за Нього своє життя і навіть віддати єдиного сина.
Востаннє редагувалось 27 квітня 2011, 12:05 користувачем ShMariam, всього редагувалось 1 раз.
Важливо!Може врятувати життя: http://forum.ugcc.org.ua/viewtopic.php?f=3&t=97&p=56358#p56281

Аватар користувача
Злий Іван
старець
старець
Повідомлень: 579
З нами з: 18 лютого 2010, 14:39
Звідки: Львів

Re: Парадокс сповіді

Повідомлення Злий Іван » 27 квітня 2011, 10:30

Yur писав:По-суті сповідь саме перед священником, -- як самоутотожнення у вірі. Іду до священика в першу чергу, аби сповнялося Боже Слово.
Кому гріхи простите, простяться їм, а кому затримаєте, то затримаються!(Івана 20:23).
Також у великій мірі важливим є фактор самого каяття. Щиро покятися перед стороньою особою вимагає більше духовних зусиль аби зізнатися перед Господом.
Але розкрити свою душу перед людиною в такій мірі як перед Ісусом, неможливо. У будь-якому випадку саме сокровенне залишатиметься між вами і Ним.


Що дає каяття перед "сторонньою особою"?
Може достатнім є щиро попросити пробачення? Якщо завинив.
Називайте речі своїми іменами ̶ люди краще вас розумітимуть.

Аватар користувача
Hedgehog
новик
новик
Повідомлень: 20
З нами з: 13 жовтня 2009, 20:26
Звідки: Ukraine

Re: Парадокс сповіді

Повідомлення Hedgehog » 27 квітня 2011, 14:37

Священик - це не стороння особа! Через нього ми і спілкуємося з Богом. А хто би Вам покуту накладав? До кого біжимо, коли хочемо виговоритися? Бог і діє через таких людей, як священики. Ну, хіба у Вас зворотній зв"язок вживу без посередників=)

Аватар користувача
Yur
старець
старець
Повідомлень: 585
З нами з: 19 квітня 2010, 03:48
Звідки: Chicago Il

Re: Парадокс сповіді

Повідомлення Yur » 27 квітня 2011, 17:03

ShMariam писав:Продовжуючи той оф-топ: Досконалість буває різна. У Бога вона - у всьому.
Читаєте Євангелію:

Отож, будьте досконалі, як досконалий Отець ваш Небесний! (Матвія 5:48)

й не офтопте
Кажу ж вам, що за кожне слово пусте, яке скажуть люди, дадуть вони відповідь судного дня! (Матвія 12:36)

Аватар користувача
Yur
старець
старець
Повідомлень: 585
З нами з: 19 квітня 2010, 03:48
Звідки: Chicago Il

Re: Парадокс сповіді

Повідомлення Yur » 27 квітня 2011, 17:09

Hedgehog писав:Священик - це не стороння особа! Через нього ми і спілкуємося з Богом.
Кожен хто зі сторони сторонній. Лише Бог не сторонній, Він у серці кожного.

Hedgehog писав:А хто би Вам покуту накладав? До кого біжимо, коли хочемо виговоритися? Бог і діє через таких людей, як священики. Ну, хіба у Вас зворотній зв"язок вживу без посередників=)
Виговоритися можна перед людиною, а висповідуються перед Богом.
Кажу ж вам, що за кожне слово пусте, яке скажуть люди, дадуть вони відповідь судного дня! (Матвія 12:36)

Аватар користувача
о.Олег
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 9707
З нами з: 29 вересня 2009, 12:53
Звідки: м.Львів

Re: Парадокс сповіді

Повідомлення о.Олег » 27 квітня 2011, 17:19

Yur писав:
ShMariam писав:Продовжуючи той оф-топ: Досконалість буває різна. У Бога вона - у всьому.
Читаєте Євангелію:

Отож, будьте досконалі, як досконалий Отець ваш Небесний! (Матвія 5:48)

й не офтопте

не займайтесь самовільною модерацією навіть маленькими літерами
а стосовно цитати Вас вже питалися і ще раз вкажу на необхідність читати в контексті: там йдеться про досконалість у любові
З повагою, о.Олег
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

Аватар користувача
о.Олег
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 9707
З нами з: 29 вересня 2009, 12:53
Звідки: м.Львів

Re: Парадокс сповіді

Повідомлення о.Олег » 27 квітня 2011, 17:21

Yur писав:
Hedgehog писав:Священик - це не стороння особа! Через нього ми і спілкуємося з Богом.
Кожен хто зі сторони сторонній. Лише Бог не сторонній, Він у серці кожного.

Hedgehog писав:А хто би Вам покуту накладав? До кого біжимо, коли хочемо виговоритися? Бог і діє через таких людей, як священики. Ну, хіба у Вас зворотній зв"язок вживу без посередників=)
Виговоритися можна перед людиною, а висповідуються перед Богом.

Таїнство Сповіді і відбувається перед Богом. Але священик не "сторонній" - священик необхідний для того, щоб Таїнство ("видимий знак невидимої Ласки") відбулось
З повагою, о.Олег
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

Аватар користувача
Yur
старець
старець
Повідомлень: 585
З нами з: 19 квітня 2010, 03:48
Звідки: Chicago Il

Re: Парадокс сповіді

Повідомлення Yur » 27 квітня 2011, 17:51

viewtopic.php?f=3&t=1917&p=33109#p33065
ShMariam писав:
viter писав:
Yur писав:Висповідатися можна.
Хіба що виговоритися. Але це не буде Тайною Сповіді.
Так, це не буде Сповідь. В даному випадку вистачає розкаятися і постановити посповідатися якнайшвидше, коли буде можливість. Це від пекла точно вбереже, але не дасть права на св. Причастя. Хоч якщо в тому місці нема священика, то хто буде причащати?

Оце і є найгрішим, коли зовнішні атрибути стають важливішими за саму сповідь.
Коли людина щиро кається перед Богом за свої прогрішення у присутності іншої віруючої людини, гадаю Бог простить такій. Бог може простити й без сповіді, бо Він Благий і Чоловіколюбець.
Кажу ж вам, що за кожне слово пусте, яке скажуть люди, дадуть вони відповідь судного дня! (Матвія 12:36)

Аватар користувача
Yur
старець
старець
Повідомлень: 585
З нами з: 19 квітня 2010, 03:48
Звідки: Chicago Il

Re: Парадокс сповіді

Повідомлення Yur » 27 квітня 2011, 18:28

о.Олег писав: Але священик не "сторонній"
Мається на увазі зі сторони. Священик в душу людини у її розум, спогади на залізе, а від всевидячого Бога нікуди не дітися.

Було ж сказано в дописі viewtopic.php?f=18&t=1962&start=30#p33057
Щиро покятися перед стороньою особою вимагає більше духовних зусиль аби зізнатися перед Господом.
Але розкрити свою душу перед людиною в такій мірі як перед Ісусом, неможливо. У будь-якому випадку саме сокровенне залишатиметься між вами і Ним.
Кажу ж вам, що за кожне слово пусте, яке скажуть люди, дадуть вони відповідь судного дня! (Матвія 12:36)

Аватар користувача
о.Олег
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 9707
З нами з: 29 вересня 2009, 12:53
Звідки: м.Львів

Re: Парадокс сповіді

Повідомлення о.Олег » 27 квітня 2011, 18:47

Yur писав:... Священик в душу людини у її розум, спогади на залізе...

сам - ні, але Бог і таке подає: часто людина підходить до Сповіді, а я грішний точно знаю, з чого вона сповідатиметься або що їй треба допомогти висповідати... Правда тема таки про Таїнство Сповіді, в якому такий Дар обов'язковим не є
З повагою, о.Олег
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

Аватар користувача
ShMariam
Модератор
Модератор
Повідомлень: 4653
З нами з: 06 грудня 2008, 14:08
Звідки: Львів

Re: Парадокс сповіді

Повідомлення ShMariam » 27 квітня 2011, 18:52

Yur писав:.. зовнішні атрибути ...

Що Ви маєте на увазі?
Важливо!Може врятувати життя: http://forum.ugcc.org.ua/viewtopic.php?f=3&t=97&p=56358#p56281

Аватар користувача
Yur
старець
старець
Повідомлень: 585
З нами з: 19 квітня 2010, 03:48
Звідки: Chicago Il

Re: Парадокс сповіді

Повідомлення Yur » 27 квітня 2011, 19:04

о.Олег писав:
Yur писав:... Священик в душу людини у її розум, спогади на залізе...
сам - ні, але Бог і таке подає: часто людина підходить до Сповіді, а я грішний точно знаю, з чого вона сповідатиметься або що їй треба допомогти висповідати...
Бог усе подає. В даному випадку ви вже просто навчились орієнтуватися в психології людей.
Але буває так, що той хто приходить у сповідальницю, теж бачить і прораховує священика (навіть мимо своєї волі), таку ж людину. Розуміє, що мимоволі можна зіграти на його почуттях. Й це бентежить, губиться щирість.
Кажу ж вам, що за кожне слово пусте, яке скажуть люди, дадуть вони відповідь судного дня! (Матвія 12:36)

Аватар користувача
Yur
старець
старець
Повідомлень: 585
З нами з: 19 квітня 2010, 03:48
Звідки: Chicago Il

Re: Парадокс сповіді

Повідомлення Yur » 27 квітня 2011, 19:17

ShMariam писав:
Yur писав:.. зовнішні атрибути ...
Що Ви маєте на увазі?

Те й маю, що коли дотримування усіх формальностей стає важливішим за саму дію.
Пам'ятаєте, як Ісусові учні не помили руки перед тим як поїсти, й Ісус їх перед фарисеями оправдав (Марка 7:5). Хоч це зовсім не означає, що руки перед прийняттям їжі не треба мити, треба, але бувають ситуації в житті, коли доводиться звертати увагу на головніше.
Востаннє редагувалось 27 квітня 2011, 19:37 користувачем Yur, всього редагувалось 1 раз.
Кажу ж вам, що за кожне слово пусте, яке скажуть люди, дадуть вони відповідь судного дня! (Матвія 12:36)

Аватар користувача
о.Олег
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 9707
З нами з: 29 вересня 2009, 12:53
Звідки: м.Львів

Re: Парадокс сповіді

Повідомлення о.Олег » 27 квітня 2011, 19:18

Yur писав:... В даному випадку ви вже просто навчились орієнтуватися в психології людей...

не обов'язково - часто не бачу, хто йде, не бачу людини... Найчастіше (особливо в часі Посту, коли 5-8 годин сиджу в Сповідальниці) сповідаю з закритими очима... Та і священика не завжди видно (є такі сповідальниці :) )
отаке
З повагою, о.Олег
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

Аватар користувача
andrey s.
старець
старець
Повідомлень: 2624
З нами з: 13 січня 2011, 19:40
Звідки: м.ІВАНО-ФРАНКІВСЬК
Контактна інформація:

Re: Парадокс сповіді

Повідомлення andrey s. » 27 квітня 2011, 19:58

Цікаво чи можуть бути сльози каяття не щирими.
І справді коли є такі сльози то тобі байдуже все,крім того прощення.І в такі моменти напевне байдуже кому чи перед ким каятись,чи перед людиною чи священником.
Але скажу за себе.
Коли навіть просив вибачення у людини якій вчинив погано(це не так легко),навіть розповідав про гріх іншим які уважно з співчуттям слухали,всерівно відчуття провини нікуди не зникало.Ставало меншим,але не зникало.Але після сповіді воно зникає.
Тобто не даревно на них(священників) руки клали(рукопокладання).
А решта неймовірних ситуацій коли нема священника,це тільки щирий жаль і каяття.По катехизму є духовне причастя(якщо не помиляюсь).
Знаю людину яка була при смерті,священника не було,він думав що все.....Але виздоровів і одразу першим ділом побіг до священника,той його напевне на все життя запамятає :) (витягнув священника з теплого ліжка в третій ночі,налякав сторожового пса який жив у священника :) ,того пса всім селом потім шукали,"кавказька вівчарка").Я не вірю що якби він тоді помер то Бог не простив йому його гріхи,хоча можливо це і дало сили жити.
Священник потрібен на сповіді,знаю що навіть деяких дуже закритих людей вони під час сповіді відкривають,тобто допомагають людині відкритись.
Хіба проста людина в цьому допоможе.Часто той хто сповідається сам не розуміє які гріхи вчинив і заповіді порушив.Тобто знає заповіді,а свої гріхи ні.
Це все з розповідей моїх знайомих священників.Один з них сказав що коли людина плаче на сповіді то він в душі радується.(хіба це природньо простій людині???)
Хто би що не казав,но священник потрібен і крапка,а думати що робити коли його нема,будем коли його не буде.Зараз Хвала Богу Є.
Дякую..

Забув написати.Той чувак :) що священника витягнув з ліжка був з ампутованою ногою,а паркан у священника великий,і собака була зла :) .Але як кажуть хто шукає той знайде і всі перепони розрушить.Бідна собачка :)
З повагою ПРОСТО андрій!!! УГКЦ

Аватар користувача
Yur
старець
старець
Повідомлень: 585
З нами з: 19 квітня 2010, 03:48
Звідки: Chicago Il

Re: Парадокс сповіді

Повідомлення Yur » 27 квітня 2011, 22:34

andrey s. писав:Забув написати.Той чувак :) що священника витягнув з ліжка був з ампутованою ногою,а паркан у священника великий,і собака була зла :) .Але як кажуть хто шукає той знайде і всі перепони розрушить.Бідна собачка :)
А нашо тотому священику був потрібен великий паркан і злий пес :shock:
Кажу ж вам, що за кожне слово пусте, яке скажуть люди, дадуть вони відповідь судного дня! (Матвія 12:36)

Аватар користувача
Злий Іван
старець
старець
Повідомлень: 579
З нами з: 18 лютого 2010, 14:39
Звідки: Львів

Re: Парадокс сповіді

Повідомлення Злий Іван » 28 квітня 2011, 11:33

Злий Іван писав:
Yur писав:По-суті сповідь саме перед священником, -- як самоутотожнення у вірі. Іду до священика в першу чергу, аби сповнялося Боже Слово.
Кому гріхи простите, простяться їм, а кому затримаєте, то затримаються!(Івана 20:23).
Також у великій мірі важливим є фактор самого каяття. Щиро покятися перед стороньою особою вимагає більше духовних зусиль аби зізнатися перед Господом.
Але розкрити свою душу перед людиною в такій мірі як перед Ісусом, неможливо. У будь-якому випадку саме сокровенне залишатиметься між вами і Ним.


Що дає каяття перед "сторонньою особою"?
Може достатнім є щиро попросити пробачення? Якщо завинив.


Прошу пробачення, я неуважно прочитав допис п. Yur'a.
У моєму розумінні священник не стороння особа у сповіді, а -- посередник між грішником та Богом.
Називайте речі своїми іменами ̶ люди краще вас розумітимуть.


Повернутись до “Життя християнина”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 5 гостей