Чи все в нас добре...?

питання з життя Церкви/Суспільства, які не відносяться до тематики інших розділів Форуму

Модератори: Just_me, viter, Artur, ihor

Серафим
новик
новик
Повідомлень: 12
З нами з: 20 вересня 2005, 14:18
Звідки: Lviv

Чому немає реакцій керівництва на дії священиків

Повідомлення Серафим » 20 вересня 2005, 14:58


Як не соромно :( піднімати цю тему, однак в УГКЦ є велика проблема зі священиками, котрі повністю "вибилися з колії Церковного спільнотного життя". Маю на увазі аморальні, антирелігійні та інколи не людські вчинки отців. Коли доводиться когось впевнювати, що потрібно ходити до Церкви, засвідчуючи цим приналежність до одного стада Христового, тоді стається прикра річ переважно 50% співрозмовників починають розповідати про історії від яких ріже вухо і шкрябе на серці: не носіть мені більше курей, я не маю їх де дівати, - краще готові тушівки...покинув дружину з дітьми і пішов до коханки :shock: , а на парофії залишився..."лікує", звісно по-шарлатанськи: дає дивитись у чашу...(думаю більшість знає про кого я)...позахоплювали парафії і не дають можливості працювати молодим священикам...вчора був начальником птахофабрики, а сьогодні став священиком, цікаво яким це чином :?: :?: :?: ...
Таких прикладів дуже багато... :( :( :(
Мені здається, що це була проблема перелому 80-90 ХХ ст. Церкви почали відкривати, люди масово прийшли до храмів, а священиків катасрофічний брак...тих повивозили на Сибір, ті старі, а молодих небуло. Тоді почали брати до семінарій всіх хто перший простягнув руку вгору: голови колгоспів, трактористів, офіціянтів, фельшерів, голів колишніх КП. Термін навчання - 3-8 місяців, а де сформування свідомості?.. за такий короткий час, пройшовши курси, святили і давали парафії, а сьогодні не можуть дати раду з ними, бо немає послуху. ЗВІСНО, ЦЕ НЕ ПРО ВСІХ!!!
Серафим

Гість

Re: Чому немає реакцій керівництва на дії священиків

Повідомлення Гість » 20 вересня 2005, 20:23

Тоді почали брати до семінарій всіх хто перший простягнув руку вгору: голови колгоспів, трактористів, офіціянтів, фельшерів, голів колишніх КП. Термін навчання - 3-8 місяців, а де сформування свідомості?.. за такий короткий час, пройшовши курси, святили і давали парафії...

Як мені відомо, Церква організовувала, організовує і буде організовувати відповідні курси, семінари і т. д. для залагодження цього недоліку і хочу ствердити, що цей спосіб вже приносить свої результати, а висвячували так скоро не тому, що так хотіли (навіть ті, кого святили, адже самі бажали б ще продовжувати навчання), а тому що цього вимагали обставини.

Аватар користувача
samael
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 464
З нами з: 16 червня 2005, 14:35
Звідки: Львів, Україна
Контактна інформація:

Повідомлення samael » 20 вересня 2005, 23:26

Дана тема не відповідає рубриці новин і прес-релізів, тому її перенесено сюди....
γνῶθι σεαυτόν
www.it-sfera.com.ua

formator
новик
новик
Повідомлень: 25
З нами з: 19 вересня 2005, 18:30
Звідки: Льві, Україна

Повідомлення formator » 20 вересня 2005, 23:50

:? Ми де-коли забуваємо, що є також частиною Церкви: ми є Церква.
Коли ми перші навчаємо священиків, приносячи різні речі і дивлячись на його неадикватну повидінку і мовчимо чи часом ми не берем участі в цьому!!!
Ще ненародився той чоловік, що всіх задовольнив - навіть Ісус Зристос, якого розіпяли, але є вищі істанції бо про те, що діється по селах владики не знають, але я себе запитую чи ми першими діємо у нашому житті згідно справедливості, яка йде разом із милосердям?? :?: :roll:

Ми мусимо направду подивляти Божий задум, тому що Боже спасіння діє через такі слабкі, грішні створіння, як ми :!:

Звичайно, що знання літургії і добре співати не є головними характеристиками священика, але чим я особисто спричинився до того, щоб помогти мому парохові у його не легкій службі перед Богом, якщо він всеціло віддається своїй справі, як служитель.

УГКЦ дійшла тільки до половини кількості усіх довоєнних священиків, а це свідчить, що працювати є над чим тільки б хотіти. :lol:
Formator

olwija
новик
новик
Повідомлень: 19
З нами з: 14 жовтня 2005, 02:00
Звідки: Kanada

Повідомлення olwija » 14 жовтня 2005, 02:23

Duze pereproszuju szczo pyszu latynkoju. Wybaczte ale prosto nemaju ukrajinskoji klawiatury. :oops: JA dumaju szczo problema naszych swiaszczennykiw je zandto realna szczob wyszczyj cerkownyj uriad zakrywaw na ce oczi. Choczu pidniaty problemu Buczackoji eprachiji. Wy znajete szczo w m CZortkiw :evil: welyka czastyna greko - katolykiw chodyt do rymo - katolyckoji cerkwy. :shock: Bo duze nadojilo buty zaluczenym do konfliktu epyskopa i swiaszczenyka.
I skazit meni ce ne smiszno? :?

Vsevolod
початківець
початківець
Повідомлень: 35
З нами з: 13 лютого 2006, 16:57
Звідки: Lviv

Повідомлення Vsevolod » 23 березня 2006, 17:48

Казали мені батьки: "Іди вчися в духовну семінарію. Станеш попом, будеш заробляти добрі гроші на дурнях - багата ними Україна, як нічим іншим". А треба сказати, що дід мій, по-батьковій лінії, був попом на Волині. Ох, і гарно ж він наживався на тамтешніх "рабах божих"!
Але я занадто чесний. Не пощастило мені, не вмію гарно брехати. Тому й не став попом. Пішов займатися природничими науками. Жалію страшно.
Сусід мій - піп, на іномарці їздить. Кожного дня нову повію додому приводить, та таку шикарну! А я оженився на звичайній дівчині, їздимо громадським транспортом. Ех, треба було стати попом, чорти б її забрали мою чесність!

Podorogujucha
початківець
початківець
Повідомлень: 30
З нами з: 19 квітня 2006, 13:32
Звідки: ЛЬВІВСЬКА ОБЛ.

Повідомлення Podorogujucha » 24 травня 2006, 21:57

Сусід мій - піп, на іномарці їздить. Кожного дня нову повію додому приводить, та таку шикарну!

Ти теж можеш приводити собі ШИКАРНУ ПОВІЮ якщо тобі твоєї дружини замало :lol: :roll: :D

eirene
новик
новик
Повідомлень: 20
З нами з: 24 жовтня 2008, 13:17

Церковна "показуха"

Повідомлення eirene » 25 жовтня 2008, 10:58

Всім привіт :)
Хочу поділитися з Вами деякими думками і почути Вашу думку з цього приводу.
Зовсім недавно я почула від своєї мами обурення з приводу поведінки одного досить відомого львівського пароха. Парафія святкувала 15-річчя, мала бути Архиєрейська Літургія під головуванням архиєпископа - ну, одним словом, повний парад, що само по собі дуже добре, якби не... Парох ще за місяць до святкування, практично після кожної недільної Служби Божої, неоднократно повторював приблизно такий текст: Служба починається в 12.00. В 11.00 двері до Церкви закриваються, і прошу навіть не стукати з надвору - нікого не впустять. Всередину Церкви заходять тільки старенькі, діти і ті, хто в вишиванках. Якщо у Вас нема вишиванки - до Церкви можете навіть не заходити.... Ну і далі по тексту в такому ж дусі.
Моя мама, яка ходить до цієї Церкви щонеділі, була настільки обурена, що взагалі в той день до Церкви не пішла. Потім розказала мені цей випадок і було видно, що її, та й не тільки, подібні слова образили.
З власного досвіду (а він у мене дуже багатий :)), скажу, що сама не один раз надивилася на подібну поведінку церковників і "пастви" - на празниках (де люди в церкві готові затовкти один одного, тільки би пробратися найближче до переду, і гарні діточки в вишиваночках читають віршики владиці), на звичайних недільних службах (де бабця, якщо не піде перша до Причастя, то напевно, не попаде до неба; чи як ти не клякнеш, якась бабця підповзе до тебе ззаду і почне дьоргати за штани, замість того, щоб молитися) та й просто на зустрічах чи на вулиці (Сама була свідком, як один владолюбний владика виходив з одного приміщення і до нього, як собаки, кинулися семінаристи, щоб першими поцілувати руку - даруйте за грубий вираз, збоку це виглядало дуже смішно :)). А про показушно-прибуткові Водосвяття чи Плащаниці я вже просто мовчу.
А тепер питання: чому ніхто зі священиків чи катехитів ніякого покращення у цьому напрямку не робить? Чому не вчить паству розрізняти - де головне, а де другорядне? Чому не вказує на корінь віри, показуючи лише гарні листочки, які дуже скоро жовтіють і опоадають? Може просто так простіше? Вигідніше?...
[/b]

Justyn
постійний дописувач
постійний дописувач
Повідомлень: 236
З нами з: 06 травня 2006, 15:13

Повідомлення Justyn » 25 жовтня 2008, 11:27

Majete raciju, shcho povedinka toho parocha je duze dyvackoju i pokazovoju. To pravda, shcho praznyky z vladykamy mutiat holovu ne odnomu. To pravda, shcho karjeryzm v holovi sviashenyka to hirshe niz mavpa z avtomatom. Ale, ne kazit, shcho usi c ne zauvazujut. Zauvazujut, ale dosyt chasto ruky opadajut.
Ce ne je sviashchenycha chvoroba, ce narodna. Pidlabuznyctvo je svidchenniam toho, shcho bahato komu vyhidno buty rabamy, niz vilnymy ludmy.

Аватар користувача
Олюнька
старець
старець
Повідомлень: 1445
З нами з: 23 січня 2008, 10:42
Звідки: Львів
Контактна інформація:

Повідомлення Олюнька » 25 жовтня 2008, 19:15

Знаєте, виникає таке враження, що багато хто приходить на цей форум висловити своє обурення щодо певної теми. На мою думку такий підхід вже з самого початку заходить в тупік. Якщо я з чимось не згідна, то йду на діалог, пропоную свої шляхи вирішення проблеми.
Не згідна з тим, що нічого не робиться, недавно читала інтерв'ю з Блаженнішим (сайт радіо "Воскресіння"), в якому також була зачеплена тема цілування рук.
Щодо першого допису, то не бачу теми для такого бурхливого обурення. Якщо до Вас приходить довгожданий гість, то ви також хвилюєтесь, даєте своїм рідним певні настанови, деколи можливо перебільшені. Всі ми люди і не варто так строго судити.

Р.С. Пропоную конкретні щонедільні дії, щоб уникнути такої показухи:
1. На Службу приходити вчасно, не запізнюватись.
2. До церкви ходити у вишиванках.
3. Дівчатам і жінкам вдягатись у спідницю, а не в штани, і вчасно вклякати, щоб бабці могли спокійно молитись і не мали потреби когось смикати. :D

eirene
новик
новик
Повідомлень: 20
З нами з: 24 жовтня 2008, 13:17

Повідомлення eirene » 26 жовтня 2008, 10:48

Знаєте, виникає таке враження, що багато хто приходить на цей форум висловити своє обурення щодо певної теми. На мою думку такий підхід вже з самого початку заходить в тупік. Якщо я з чимось не згідна, то йду на діалог, пропоную свої шляхи вирішення проблеми.


Шановна, багато хто приходить на цей сайт висловити свої думки. Думки бувають різні. І пора вже змиритися з тою думкою, що в нашій церкві не все так розпрекрасно і чудесно, бо від того солодкого одоспівання аж нудить. Проблеми в нас є. Великі. І конкретно ми з Вами, шановна, не зможемо нічого зробити - хіба що на рівні своїх друзів чи родичів - не більше. Визнайте це.


Не згідна з тим, що нічого не робиться, недавно читала інтерв'ю з Блаженнішим (сайт радіо "Воскресіння"), в якому також була зачеплена тема цілування рук.

Хто читав інтерв'ю Блаженнішого? Я? Ви? Ще кілька людей? Ті, хто це практикують, цього не читають. А в даному випадку це мала би бути позиція священика чи єпископа - зупинити того, хто поривається поцілувати йому руку і сказати - хлопче, будь простішим, а не відсилати в бібліотеку почитати інтерв'ю Блаженнішого. Інша річ, що комусь подобається цей цезаропапізм...


Щодо першого допису, то не бачу теми для такого бурхливого обурення. Якщо до Вас приходить довгожданий гість, то ви також хвилюєтесь, даєте своїм рідним певні настанови, деколи можливо перебільшені. Всі ми люди і не варто так строго судити.

Р.С. Пропоную конкретні щонедільні дії, щоб уникнути такої показухи:
1. На Службу приходити вчасно, не запізнюватись.
2. До церкви ходити у вишиванках.
3. Дівчатам і жінкам вдягатись у спідницю, а не в штани, і вчасно вклякати, щоб бабці могли спокійно молитись і не мали потреби когось смикати.

Ну тут Ви взагалі змушуєте мене здивуватися :) Таке враження, що Ваше мислення зупинилося на рівні 30-х років ХХ століття. Якщо до Вас додому приходять гості, а Ваша мама каже - або ти маєш одягнути те і те, і говорити те і те, або йди собі погуляй за цей час, тобто не показуйся на очі, я б на це образилася. Парафія - це родина. Там немає перших, других, останніх. Там усі мають бути рівні. А не - хороших ми показуємо, а не дуже хороших ховаємо.

Щодо Ваших "конкретних пропозицій", то вони взагалі не витримують жодної критики. Щодо першого я з Вами погоджуюсь. Але ж не приходити на годину раніше... По друге - нікого взагалі не повинно хвилювати, в чому я ходжу до Церкви. Це не заклик ходити в чому завгодно. Це заклик до священиків, які були і залишаються безперечними авторитетами для бабців, щоб навчили свою паству дивитися собі під ноги або на ікони, а не по сторонах. Якщо я прийду до Церкви в джинсах і футболці - то я маю на це повне право. Я приходжу в дім свого Батька, і моєму Батькові абсолютно все одно, в чому я приходжу. А якщо когось це хвилює - хай вирішує свої особисті проблеми. Я ж не приходжу в купальнику - це всього на всього штани. Інша річ, що наші греко-католики дуже часто не бачать суті, кореня віри, дивлячись тільки на звичаї, обряди, упаковку.
Щодо клякання, то можу привести той самий аргумент - це не гріх, якщо я не клякну. А може у мене нога була зламана чи пошкодженя? А може я не дуже добре себе почуваю? Прийшовши до храму, я в першу чергу, налаштовуюсь на духовний діалог з Богом і спільнотою. А якщо комусь кортить когось пообсуджувати - це можна зробити, наприклад, на базарі, чи біля під'їзду.
Вибачайте за такий довгий комент... :wink:
[/b]

yura
гість
гість
Повідомлень: 3
З нами з: 19 жовтня 2008, 16:54

Повідомлення yura » 26 жовтня 2008, 16:20

Цілком з Вами згідний і підтримую...А ви попитайте свого пароха в скільки йому обійшовся приїзд Владики...?Хоча наврядчи він поділиться такою інформацією.
Але цьому немає чого дивуватися, бо про все, що діється сьогодні в церкві, було давно написано в Святому Писанні, а значить на все це Воля Божа...

Аватар користувача
Cardinal
дописувач
дописувач
Повідомлень: 144
З нами з: 15 серпня 2008, 19:34

Повідомлення Cardinal » 26 жовтня 2008, 20:15

Хочу похвалити автора цієї теми, бо вона є дуже цікава !

Висловлю свої думки:
1. щодо цілування рук Єпископу

Не можу погодитися до кінця з Вами, але розумію Вас і ваше занепокоєння, ви просто не знаєте чому ці семінаристи йшли цілувати руки Єпископу! Через покладання його рук на них зійде Благодать Духа Святого, тобто священство і ці руки є прикладом для тих молодих семінаристів, які хочуть йти дорогами правдивими. Згідний, що не всім єпископам я цілував би руки, але багатьом з них точно б цілував.

А якщо Вам це не подобається, то просто старайтеся уникати ситуацій в яких Вам довелося б цілувати руки Єпископам. Думаю що багатьом з них це не є приємно! Уявіть собі ситуацію коли б Вам цілували руки всі кому попало!!! Але традицію не ми створили її створили наші предки і давайте її в шану наших предків підтримувати, а не руйнувати бо вже час не той, що був колись!

2. що до одягу в церкві.

Дійсно ніхто Вам не має права щось вказувати, але Ви повинні вживати загальні норми що до одягу в якому маєте приходити до церкви. Тобто він має бути не визиваючим і не надто яскравим та відвертим. Якщо вам зручно в штанах - ходіть в штанах, зручно в спідниці - ходіть в спідниці, але по коліна, а не в широкому паску(жартую, це ні до кого не відноситься) :D

3. щодо закриття дверей в церкві в 11,00

Цей парох вчинив дуже погано, він напевно дуже хотів сподобатися Єпископу, але заради тієї мети він дуже не сподобався людям за, що і відповість на страшному суді!

Аватар користувача
Cardinal
дописувач
дописувач
Повідомлень: 144
З нами з: 15 серпня 2008, 19:34

Повідомлення Cardinal » 26 жовтня 2008, 20:19

yura писав:Цілком з Вами згідний і підтримую...А ви попитайте свого пароха в скільки йому обійшовся приїзд Владики...?Хоча наврядчи він поділиться такою інформацією.
Але цьому немає чого дивуватися, бо про все, що діється сьогодні в церкві, було давно написано в Святому Писанні, а значить на все це Воля Божа...
Мав нагоду проводити підготовку зустрічі одного з Єпископів і хочу підкреслити що це обходиться дуже дешево! Його кожен може до себе запросити! Раптом, що потрібно то це накрити стіл на 10 чоловік 1 Єпископ і 4 його помічники при Службі Божій.

На гривень 300-500 при теперішніх цінах можна вписатися, до їжі вони не вибагливі.

Говорю про одного, але не знаю, як там інші!

Аватар користувача
Олюнька
старець
старець
Повідомлень: 1445
З нами з: 23 січня 2008, 10:42
Звідки: Львів
Контактна інформація:

Повідомлення Олюнька » 26 жовтня 2008, 21:14

Дорога eirene, перечитуючи ваше "обурливе обурення" хочу сказати, що не мала на меті нікого критикувати тому не вартує так дуже на цьому зацикюватися, те що було написано П.С. - це всього навсього жарт, можливо і не дуже вдалий.
По темі: можливо вас нудить від "того солодкого одоспівання", а мене нудить від того постійного скиглення, що все погано і все не так. Згідна, що проблеми є, ніхто цього і не заперечує. Якби проблем не було - тоді б варто було насправді переживати за Церкву, чи вона ще існує.
Прийшовши до храму, я в першу чергу, налаштовуюсь на духовний діалог з Богом і спільнотою. А якщо комусь кортить когось пообсуджувати - це можна зробити, наприклад, на базарі, чи біля під'їзду.

100% респект.
Моє шанування! Ваша с. Катерина, МНІ

Малий
постійний дописувач
постійний дописувач
Повідомлень: 218
З нами з: 03 травня 2008, 08:41

Повідомлення Малий » 26 жовтня 2008, 23:14

eirene, а чому б просто не перебувати в Божій присутності в церкві? навіщо думати, хто і за що тебе осуджує або спостерігати як і хто поцілував єпископу руку???
звинувачення і обурення свідчать лише про те, що людина приходить до церкви з нечистими намірами...
один мій знайомий завжди казав: "для того, щоб засудити необхідні дві особи: та, яка осуджує і та, яку осуджують... а для відкликання осудження і прощення потрібна одна особа -- та яка цього прагне!"

трохи дивно чути з уст людини, яка
Прийшовши до храму, я в першу чергу, налаштовуюсь на духовний діалог з Богом і спільнотою.


займається тим, що
скажу, що сама не один раз надивилася на подібну поведінку церковників і "пастви" - на празниках (де люди в церкві готові затовкти один одного, тільки би пробратися найближче до переду, і гарні діточки в вишиваночках читають віршики владиці), на звичайних недільних службах (де бабця, якщо не піде перша до Причастя, то напевно, не попаде до неба; чи як ти не клякнеш, якась бабця підповзе до тебе ззаду і почне дьоргати за штани, замість того, щоб молитися) та й просто на зустрічах чи на вулиці (Сама була свідком, як один владолюбний владика виходив з одного приміщення і до нього, як собаки, кинулися семінаристи, щоб першими поцілувати



може не так вже все й АЛЬО? з внутрішнім налаштуванням в храмі? а, eirene? :)

Stolobut
новик
новик
Повідомлень: 15
З нами з: 19 серпня 2008, 22:37
Звідки: Львів

Повідомлення Stolobut » 26 жовтня 2008, 23:34

Взагалі то цілувати тре не руку а перстень...
жоден з владик, з якими я мав щастя чи нещастя зустрічатись, мені навіть пів слова не сказав за те що я просто вітався з ними рукостисканням... хоча я звичайний парафіянин...

Нічого страшного немає коли Ви звернетеся до владики чи священика кажучи "Брате!"
Не потрібно їх ідеалізувати... боготворити...

Будьте простіші... вони такі самі перед Богом як і ми!!!

eirene
новик
новик
Повідомлень: 20
З нами з: 24 жовтня 2008, 13:17

Повідомлення eirene » 27 жовтня 2008, 12:01

Не можу погодитися до кінця з Вами, але розумію Вас і ваше занепокоєння, ви просто не знаєте чому ці семінаристи йшли цілувати руки Єпископу! Через покладання його рук на них зійде Благодать Духа Святого, тобто священство і ці руки є прикладом для тих молодих семінаристів, які хочуть йти дорогами правдивими. [quote]

В ідеалі так повинно бути. Шкода, що так не завжди є. Мені важко уявити сходження Божої благодаті через єпископа, який своїми чи чужими руками пачками бере взятки за продані парафії чи кожного року купує супер дорогі машини, фарбуючи їх в один і той самий колір "шоби ніхто не догадався..."
Згідна, що не всі такі. Шкода, що переважна більшість. 8)

eirene
новик
новик
Повідомлень: 20
З нами з: 24 жовтня 2008, 13:17

Повідомлення eirene » 27 жовтня 2008, 12:03

Олюнька писав:Дорога eirene, перечитуючи ваше "обурливе обурення" хочу сказати, що не мала на меті нікого критикувати тому не вартує так дуже на цьому зацикюватися, те що було написано П.С. - це всього навсього жарт, можливо і не дуже вдалий.


Вибач, що не зрозуміла почуття гумору. ПІС :implication:

eirene
новик
новик
Повідомлень: 20
З нами з: 24 жовтня 2008, 13:17

Повідомлення eirene » 27 жовтня 2008, 12:12

Щодо висловлювань Малого...


Давайте відкинемо ці гарні висловлювання і подивимося на ситуацію з точки зору психології. Я говорила не про недільні служби, а про виключно-святкові ситуації. Погодьтеся, що в таких ситуаціях фізично чи морально тебе таке поводження зачіпає. Якщо парафія виходить зусрічати єпископа, я ж не буду стояти в церкві, правда? Церква, це не тільки особиста молитва, а в першу чергу молитва спільноти. Поведінка церковної спілоьноти, це маленька модель суспільства. Тільки шкода, що у цьому суспільстві часто діють за законами, гіршими від світських...
Особисто я не лююблю ходити до великих церков на свята, або ходжу на нічні служби...

Стосовно внутрішнього налаштування - усі ми люди. І ви, Малий, як не дивно, теж... :wink: Я визнаю, що інколи мені важко зосередитися на молитві у храмі... Але я стараюсь. :) Чого і Вам щиро бажаю...

Малий
постійний дописувач
постійний дописувач
Повідомлень: 218
З нами з: 03 травня 2008, 08:41

Повідомлення Малий » 27 жовтня 2008, 13:01

eirene, якщо ти не віриш в Духа Святого, який діє через єпископів, і має достатньо сили і влади для того, щоб діяти незважаючи на їхні чисто людські слабості, то, можливо, ти підбери для себе щось інше... більш підходяще твоїм стандартам.

Церква, звичайно, це зібрання вірних, тому якщо всі під час служби клякають в певних моментах, а ти стоїш, мов слуп, бо тобі ся так хоче... то це проблеми в першу чергу твої, а не тієї бабці, яку ти також заставляєш вибитися з молитви на речі другорядні...

якщо вся спільнота виходить зустрічати єпископа, бо він є священослужитель в повноті, представник самого Господа тут на землі, а тебе жаба дусить, що він має гарну машину... це теж проблеми лише твої! :wink:

я прекрасно розумію, що наші владики частенько поводяться не належним чином, але, якщо зосередитись не на їхніх людських здібностях і помилках (бо вони такі ж люди), а на спокусах, які їх переслідують з набагато більшою потугою ніж будь-кого з мирян (з огляду на їхнє служіння, диявол особливо зацікавлений в їхньому падінні), а також бачити перед собою не людину, а Божого представника на землі, то, повір, нема таких дорогих машин, які би мали їх возити! :)

eirene
новик
новик
Повідомлень: 20
З нами з: 24 жовтня 2008, 13:17

Повідомлення eirene » 27 жовтня 2008, 13:57

якщо ти не віриш в Духа Святого, який діє через єпископів, і має достатньо сили і влади для того, щоб діяти незважаючи на їхні чисто людські слабості, то, можливо, ти підбери для себе щось інше... більш підходяще твоїм стандартам.

Не хочу з тобою сваритися, але не тобі судити про мої стандарти. Скаладється таке враження, що ти зацікавлений у цьому особисто. Я вірю у Святого Духа і його силу, але шкода, що Церква забула про убожество. Пам'ятаєш Ісуса? Прекрасно. А пам'ятаєш, як Він виганяв Сторговців з храму? Дуже добре. Зроби висновки, пам'ятаючи, що спокуси були завжди. Немає нічого нового під сонцем...

Церква, звичайно, це зібрання вірних, тому якщо всі під час служби клякають в певних моментах, а ти стоїш, мов слуп, бо тобі ся так хоче... то це проблеми в першу чергу твої, а не тієї бабці, яку ти також заставляєш вибитися з молитви на речі другорядні...

Покажи мені хоча б одне місце у традиції нашого Східного обряду, де було б обов'язком клякати...Вивчи спершу традицію своєї Церкви. Клякати чи не клякати - особиста справа кожного. І я абсолютно не ображаю якуксь бабцю, яка клякає, а я не клякаю. Бо це є моя особиста справа. У традиції східного обряду виявом пошани є постава стоячи з похиленою головою.

якщо вся спільнота виходить зустрічати єпископа, бо він є священослужитель в повноті, представник самого Господа тут на землі, а тебе жаба дусить, що він має гарну машину... це теж проблеми лише твої! :wink:

Боронь Боже, щоб мене так жаба дусила. Я зароблю собі на машину своєю працею, а не за рахунок прихожан або пожертв. Повір, я у цьому середовищі знаходилася досить близько і дуже добре знаю всі ці способи "заробляння" грошей. І вони мене зовсім не приваблюють. Щодо представника Господа. Згадай знову Ісуса. Згадав? Хто любить ближнього свого, той МЕНЕ любить. У кожному з нас є Господь, а не лише у вибраних. Тому єпископ є такий самий, як ти і я. Принаймні, повинен бути...

[/b]

Аватар користувача
Cardinal
дописувач
дописувач
Повідомлень: 144
З нами з: 15 серпня 2008, 19:34

Повідомлення Cardinal » 27 жовтня 2008, 14:14

eirene писав:Не можу погодитися до кінця з Вами, але розумію Вас і ваше занепокоєння, ви просто не знаєте чому ці семінаристи йшли цілувати руки Єпископу! Через покладання його рук на них зійде Благодать Духа Святого, тобто священство і ці руки є прикладом для тих молодих семінаристів, які хочуть йти дорогами правдивими.

В ідеалі так повинно бути. Шкода, що так не завжди є. Мені важко уявити сходження Божої благодаті через єпископа, який своїми чи чужими руками пачками бере взятки за продані парафії чи кожного року купує супер дорогі машини, фарбуючи їх в один і той самий колір "шоби ніхто не догадався..."
Згідна, що не всі такі. Шкода, що переважна більшість. 8)

Маю певність, що всерівно через руки Єпископа зходить Святий ДУХ, не зважаючи на ті закиди, які в принципі можуть бути!

Дорога eirene хочу Вам розказати за наш Східний Католицький обряд, який можуть називати по різному, він відрізняється від обряду Московського Патріархату і УПЦ КП І УПЦ АВ, він є самобутнім тобто від початку унії з Римом він розвивався своїм шляхом, плід якого ми побачили в 1991 році, але наразі його повністю стараються зруйнувати і накинути нам Московський обряд, який не є милим і бажаним на західній Україні та на поселеннях. В нашому Східному католицькому обряді завжди існувала традиція приклонятися на коліна перед Найсвятішими Тайнами.

eirene
новик
новик
Повідомлень: 20
З нами з: 24 жовтня 2008, 13:17

Повідомлення eirene » 27 жовтня 2008, 14:27

Маю певність, що всерівно через руки Єпископа зходить Святий ДУХ, не зважаючи на ті закиди, які в принципі можуть бути!

Дорога eirene хочу Вам розказати за наш Східний Католицький обряд, який можуть називати по різному, він відрізняється від обряду Московського Патріархату і УПЦ КП І УПЦ АВ, він є самобутнім тобто від початку унії з Римом він розвивався своїм шляхом, плід якого ми побачили в 1991 році, але наразі його повністю стараються зруйнувати і накинути нам Московський обряд, який не є милим і бажаним на західній Україні та на поселеннях. В нашому Східному католицькому обряді завжди існувала традиція приклонятися на коліна перед Найсвятішими Тайнами.

Цікава думка, але дозвольте з Вами не погодитися. В Унії ми намагалися поєднати те, що поєднати дуже важко. Первісним задумом було прийняти спільний обряд з православними і, в той же час, бути в сопричасті з Римом. І це робилося для глибшого єднання з Православною Церквою. А з Ваших слів виходить, що ми творимо новий обряд і ще більше розділяємо Церкву.
Те, що у нас називається Греко-Католицьким обрядом - лише невдала спроба в католицькі голови вбити православний дух. Як результат - на риба, ні м'ясо.
Це - моя особиста думка... :P

eirene
новик
новик
Повідомлень: 20
З нами з: 24 жовтня 2008, 13:17

Повідомлення eirene » 27 жовтня 2008, 14:29

Але це вже трохи оффтоп... :twisted:

Може ще хтось знає якісь приклади переваги зовнішнього над внутрішнім у нашому церковному розумінні...? Діліться досвідом.

Аватар користувача
Олюнька
старець
старець
Повідомлень: 1445
З нами з: 23 січня 2008, 10:42
Звідки: Львів
Контактна інформація:

Повідомлення Олюнька » 27 жовтня 2008, 14:58

Шановні форумчани, пропоную нарешті визначитись, про що ми тут розмовляємо, бо багато з попередніх дописів не стосуються первісної теми. Пропоную тут обговорювати тему зовнішніх виявів у церкві, а паралельно розпочати теми "як одягатися до церкви", "чи клякати в церкві", а тема про Латинські практики в УГКЦ вже є тут: http://forum.ugcc.org.ua/viewtopic.php?t=884&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=
Моє шанування! Ваша с. Катерина, МНІ

Аватар користувача
Роман
гість
гість
Повідомлень: 4
З нами з: 19 серпня 2005, 21:14
Звідки: Львів

Повідомлення Роман » 29 жовтня 2008, 22:04

Шановний Малий! В Східній традиції ніколи не клякали на Службі Божій. Доречі, в латинському обряді на сьогоднішній день також і під-час освячення, і під-час Причастя вірні стоять (виняток становлять хіба консервативні поляки). Тому, думаю, не варто вважати побожних бабусь фахівцями в літургіці :)

Аватар користувача
Олюнька
старець
старець
Повідомлень: 1445
З нами з: 23 січня 2008, 10:42
Звідки: Львів
Контактна інформація:

Повідомлення Олюнька » 31 жовтня 2008, 13:03

Малий писав:
eirene писав:На майбутнє особисто ігноруватиму Ваші пости, і закликаю всіх небайдужих цієї теми теж це робити. Всього найкращого![/b]

та мені глибоко до дупи, будеш ти мене ігнорувати, чи ні!
Просто не варто було з таким пафосом "церковна показуха" називати тему, коли насправді вся ТВОЯ проблема заключена в банальній гордості, яка тебе розпирає і одиноких бабусях, які вказують такій як ти "пані" як треба поводитись.
до речі, випадки таких "бабусь" поодинокі, але аж ніяк це не є масовим явищем в УГКЦ!
такщо позбувайся свої ненависті і гордості, тоді може й не дізнаєшся, як там в пеклі! :D


Як би це не було грубо сказано, але доля правди в цьому є. Ми часто починаємо звинувачувати інших лише для того, щоб знайти собі оправдання (перевірено на собі).
Про "побожних бабусь" пропоную поговорити в темі "релігійний фанатизм".

До речі, про показуху і клякання. Є окремі люди, які хочуть всім довести, шо вони дуже вчені і все знають, тому навіть коли йдуть в церкву, де всі клячають на Причастя, вони принципово стоять. Чим не показуха?
Моє шанування! Ваша с. Катерина, МНІ

kamamberta
дописувач
дописувач
Повідомлень: 67
З нами з: 16 квітня 2008, 10:05
Звідки: Rio-de-Dykan'ka

Повідомлення kamamberta » 31 жовтня 2008, 14:29

eirene писав:В ідеалі так повинно бути. Шкода, що так не завжди є. Мені важко уявити сходження Божої благодаті через єпископа, який своїми чи чужими руками пачками бере взятки за продані парафії чи кожного року купує супер дорогі машини, фарбуючи їх в один і той самий колір "шоби ніхто не догадався..."
Згідна, що не всі такі. Шкода, що переважна більшість. 8)

шановна! вибачте за те що не дуже по темы і за неетичність але від ваших постів тхне гнилизною.ви думєте ми вперше чуєм про таких "нових священиків"? достатньо почитати листи "владик Підгорецьких" і таких історійо вистачить на все життя.інше діло чи справді це все правда.
ви своїми очима бачили як він бере взятки? ви точно знаєте за що вони (якщо бачили звісно)ви ведете спостереження зп покупками машин/фарб для машин?
з якою метою ви оце пишете?
ПС.скажіть що за парафія?і маю надію ви зараз не будте робити себе благородною і не казатимете "я не казатиму!годі вже з них і того осудження.люди вже їм пробачили і я не казатиму вам камамберто"
Востаннє редагувалось 31 жовтня 2008, 14:37 користувачем kamamberta, всього редагувалось 1 раз.

eirene
новик
новик
Повідомлень: 20
З нами з: 24 жовтня 2008, 13:17

Повідомлення eirene » 01 листопада 2008, 13:17

До Камамберти.
Вибачте, не знаю, якої Ви статі, тому буду просто звертатися на ВИ.
Дякую за Ваше особисте враження про мої пости. На жаль, чи на щастя, воно мене абсолютно не цікавить. Можу висловити своє особисте враження про Ваші, але я не звикла оффтопити і спамити тоді, коли мені нічого сказати по темі. Так що, даруйте, приклад з Вас не братиму.
Щодо єпископів і взяток. Маю одного дуже близького друга, з якого особисто просили немаленьку суму за парафію у Стрию. Грошей він взяти не мав де, тому і працював майже задурно цілий рік у тій же єпархії. Потім, правда, чоловік взявся за розум, перестав принижуватися перед іншими, хто цього не вартий, і пішов на іншу, зовсім світську роботу. Тепер працює у бізнесі і процвітає. Не сидячи на шиї у когось. Звідти й інформація про машини, бо все бачилося на власні очі.
Що стосується парафії - секрету теж з цього не робитиму - парафія Вознесіння Господнього. Парох - типовий приклад показухи і поверховості. Це - моя особиста думка, бо сама зтикалася з цією людиною неодноразово і знаю його майже протягом 12 років.

Що стосується коменту мого смайлика, симпатичного і зеленого, то тут я взагалі нічого не розумію. Людина, яка мене послала туди, куди йому самому слід спершу сходити, так негативно висловлюється на адресу жінки, знову ж таки, засмічуючи тему, а Ви пишете це речення? Подумайте, хіба це чоловік? Чи чоловіків у нас тепер взагалі не лишилося нормальних? Шкода. Бачу, що так. Ну що ж? Щиро Вам бажаю, щоб такі "псевдо мужчини" Вам не попадалися... :D


Повернутись до “Церква і Суспільство”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 17 гостей