До нас приїхав Ансельм Грюн

питання з життя Церкви/Суспільства, які не відносяться до тематики інших розділів Форуму

Модератори: Just_me, viter, Artur, ihor

Петро Тесля
початківець
початківець
Повідомлень: 43
З нами з: 12 лютого 2011, 10:27

До нас приїхав Ансельм Грюн

Повідомлення Петро Тесля » 23 лютого 2012, 21:02

До нас приїхав батюшка Ансельм Грюн! Його книжки роходяться мільйонними накладами, йому рукоплеще аудиторія, у нього довга біла борода (мабуть ознака дуже великої мудрості), він постійно усміхнений, до того ж він ще й психоаналітик (здається не зі школи Фрейда, а зі школи Юнга), психолог, спеціаліст з Дзену...одним словом львівська публіка від нього у захваті...Я й сам навіть читав його “кніжонки”....
Походить він із монастиря Jager's Munsterschwarzach Abbey, Вюрцбурзького діоцезу, де сформувалася “могучая кучка” спеціалістів з Дзену – Ансельма Грюна, 76-літнього Fr. Willigis Jager, (власні мена подаємо мовою оригіналу, щоб легко було шукати у Неті) він же Ko-un Roshi – його друге ім”я у Дзені та ін. Останньому бідоласі нещодавно Апостольська столиця заборонила викладати, писати і взагалі виступати від імені Церкви, його звільнено з факультету теології Св. Бонавентури в Римі. Видно його міцно “понесло”, якщо навіть у наші ліберальні часи він опинився під забороною Апостольської Столиці..... Його напарнику Грюну поталанило більше, “рука Риму” до нього ще не дібралася...
Ось що про нього пишуть його німецькі коллеги:
“Hierzulande ist es vor allem der in evangelikalen Kreisen immer populärer werdende katholische Benediktinerpater und Autor Anselm Grün, der in den Fußstapfen der liberalen Theologie wan- delt und lehrt, dass Christi stellvertretender Sühnetod am Kreuz »nicht durch die Bibel gedeckt« sei. Er schreibt: »Gott, der den Tod seines Sohnes braucht, um uns vergeben zu können, wäre ein sadistischer Gott ... Das Kreuz ist nicht die Bedingung, dass Gott uns vergibt. Vielmehr sehen wir in Jesus am Kreuz nicht nur ein menschliches Vorbild für uns, dass wir einander vergeben müs- sen, sondern auch ein Bild der vergebenden Liebe Gottes.«38
38 Anselm Grün, Erlösung – Ihre Bedeutung in unserem Leben, Kreuz Verlag, 2004, S. 65-67. Siehe auch Aufatmen, 2/2000, S. 44: »Der Kern der biblischen Botschaft ist: Gott vergibt uns die Schuld, weil er Gott ist, weil er barmherzig und gnädig ist. Und nicht, weil Jesus am Kreuz gestorben ist.« див. Книжку “ Gott zum Anfassen? Die Hütte und die »Neue Spiritualität«
автор Georg Walter.
Для тих, хто не вміє читати по-німецьки, пропонуємо українські тексти; “

“звертаємося до Вас з пропозицією, щоб книга Ансельма Ґріна “Im Haus der Liebe wohnen“ (“Жити в домі любові”) була заборонена, або хоча б, щоб Божий люд був перед нею застережений, а особливо монахи, студенти теології і священики. Книга не веде до покаяння, ані до чистої Божої любові, а навіть і не до любові ближнього, але відкриває душу нечистому духу і духу поганства.
Твори А.Ґріна є сьогодні чи не найпопулярнішою духовною літературою. Поставимо основне запитання: який дух є за автором і за його творами? Чи є він у згоді з Євангелієм і Духом, в якому написане Св. Письмо, з духом здорової традиції святих, мучеників і свідків Христових?
Чи праці А.Ґріна насправді ведуть до основного, тобто до навернення і намагання наслідувати Христа? І взагалі, чи в цих працях центром є Христос, Його слово і Його Дух?
Чи те, що він навчає, є справді у згоді з традицією святих, чи швидше це некритично відкриває на духа світу, на духа Нью Ейдж?
Чи А.Ґрін є святець, муж, закорінений у Христі, як, наприклад, св. апостол Павло? Цей великий “форматор” священиків, монахів, монахинь і Божого люду, на жаль, має іншого духа, який лише імітує справжню побожність, але не має нічого спільного зі справжнім наслідуванням і з справжньою любов’ю!
Плодом цих праць з духом Нью Ейдж є те, що монахи втрачають правдиву основу свого покликання і багато з них виступають з монастирів, а ті, які залишаються і далі живляться цією духовною отрутою, є на тому ще гірше, ніж ті, що відійшли.
Ісус сказав: “Кожне дерево пізнається по плодах” (див. Мт. 12,33). Однозначно, що плодами праць А.Ґріна не є правдивість і покаяння (пор. Мт. 3,8).
1995 року вийшла книга “Im Haus der Liebe wohnen“(“Жити в домі любові”). В ній не має чітко встановленого християнського вчення про любов, що випливає з Євангелія і з життя святих. Цитати зі Св. Письма вставлені в систему мислення іншого духа і так також інтерпретуються.
Останній розділ “Любов – це дар” автор пов’язує з книгою “Пісні пісень” і Павловим Гімном любові.
Автор навмисне не відрізняє сексуальність і її зловживання особою у грісі онанізму, чужоложства, гомосексуалізму і поганських релігійних ритуалів, поєднаних з віщуванням, магією, спіритизмом і сексуальними оргіями!
Апостол все ж ясно говорить: “Тіло не для розпусти, але для Господа... Чи не знаєте, що ваші тіла є Христовими членами?...Утікайте від розпусти” (1 Кор. 6,13-20).
В Божому слові ясно сказано про моральну чистоту, поєднану з чистим відношенням любові до Христа. Це ясне ставлення до області сексуальності повинні мати як одружені, так і неодружені християни.
У Декалозі Бог виділяє дві Заповіді щодо цієї області. Ісус до них додає: “ Ви чули, що було сказано: Не чини перелюбу. А я кажу вам, що кожний, хто дивиться на жінку з пожаданням, той вже вчинив перелюб з нею у своїм серці. І коли твоє праве око тебе спокушає, вирви його і кинь геть від себе: ліпше тобі, щоб один твій член загинув, аніж щоб усе твоє тіло вкинуто в пекло” (Мт. 5,27-30).
Слова Господні є ясними. Образ відтинання руки і виймання ока вказує на необхідність радикальності в боротьбі з цією пожадливістю, яка для багатьох стає причиною втрати віри, а потім вічного засудження.
Всупереч цьому, А.Ґрін подає новий погляд, а точніше старий – поганський, і одягає його в християнську термінологію, що, однак, ані в найменшому не є у згоді з духом Євангелія і з духом християнської традиції.
З нового погляду А.Ґріна логічно випливає:
Раб онанізму вже не буде проти гріха воювати – адже тим він лише “розвиває дар, даний Богом”.
Чужоложник почне дивитись на чужоложство по-новому – як на розвивання цього дару.
Гомосексуаліст свій гріх буде пояснювати як форму любові.
Цей наслідок, яким є збочена зміна мислення, випливає з книги А.Ґріна!
Ще гіршим є те, що автор відкриває двері духу поганської релігійної проституції. Цей дух через книгу діє скрито, а тим самим ще підступніше.
Цитати: “При описі нареченої (в Пісні пісень) використовуються атрибути богинь
любові з Близького Сходу...”.
“Богиню любові Іштар завжди зображували посеред левів і леопардів. Ці звірі її охороняли і утруднювали доступ до неї...”
“...любов завжди є чимось божественним. Це виражається у багатьох натяках на образі богині любові.”
Ці та інші цитати подані в позитивному дусі, а цим самим відкривають духові поганської нечистоти, поєднаної з поганським релігійним культом.
Автор не забув згадати і Св.Івана від Хреста. Він зловжив висловами святого, який описує духовні досвіди. З-під пера Івана від Хреста не виходить небезпека, він сам ясно розрізняє і вже у вступі вказує на потребу здорової аскетики і чітко відрізняє чисту любов від гріха нечистоти і розпусти!
Ґрін пише: “Іван від Хреста на своєму смертному ложі не просив, щоб йому читали покаянні псалми, але Пісню пісень... Івану від Хреста не перешкоджала відкрита еротика, часто навіть сексуальні вирази цієї ліричної пісні. Його розуміння Пісні пісень було вільним від страхів і моральних обмежень. Тут не було очорнення сексуальності та еротики. Він прийняв сексуальність та еротику як те, що походить від Бога, як добрі дари, якими людина може розкошувати і, які через кохану особу вказують на любов ще глибшу – любов між Богом і людиною”. Якщо ці теорії А.Ґріна читають люди, які сьогодні є під впливом збоченої сексуальності через мас-медіа і порнографію, люди, які цілком не навернулися до Христа і в цій області є поневолені гріхом, то свій гріх та своє узалежнення вони вважатимуть правильним, опираючись на св. Івана від Хреста, і на перекручене Боже слово!
Ісусове слово є ясним: “Той мене любить, хто зберігає мої заповіді” (пор. Ів. 14,21). Вершина і здійснення усіх заповідей є в любові, а нею є “втратити свою душу задля Христа і Євангелія” (пор.Мр. 8,35). Як це маємо розуміти? На це нам дають відповідь самі апостоли, які після прийняття Святого Духа віддано свідчили про Христа, і з любові до безсмертних душ проповідували Євангеліє, навіть якщо і потрібно було заплатити за це життям. Ісус любив Отця, а любив і нас, і помер за нас на хресті. Він дав усе, що мав, щоб здобути нам вічне життя. Це є чиста любов. Він дав нам приклад: “Щоб ви любили один одного так, як я вас полюбив” (Ів.13,34).
Любов є розп’ята, але з Христом і задля Христа, а не з гріхом і задля гріха! Перша Божа заповідь каже: “Любитимеш Господа Бога твого всім твоїм серцем, усією твоєю душею і всією думкою твоєю” (Мр. 12,30). “Не будеш мати інших богів” (Вих. 20,2-3). Жодної відкритості поганській духовності, поєднаній з нечистотою, окультизмом і релігійною проституцією!
На жаль, автор у своїй праці займає інший погляд – відкриває читачів на споживацького духа, духа егоїзму і нечистоти.
Праці бенедиктина А.Ґріна, так як і праці єзуїта А. де Мелло, на перший погляд, є дуже привабливими, але за ними є інший дух, не Дух Христовий.
Висновок
Пропонуємо, щоб книга Ансельма Ґріна “Im Haus der Liebe wohnen“ (“Жити в домі любові”) була заборонена, або хоча б , щоб Божий люд був перед нею застережений, а особливо монахи і священики! Книга не веде до покаяння, ані до чистої Божої любові, а навіть і не до любові ближнього, але відкриває душу нечистому духу і духу поганства.


Щасливої дороги, батюшка Грюн, до Вюрцбурзького діоцезу!

Аватар користувача
Just_me
Модератор
Модератор
Повідомлень: 1374
З нами з: 25 лютого 2010, 10:20

Re: До нас приїхав батюшка Ансельм Грюн!

Повідомлення Just_me » 23 лютого 2012, 21:32

Ви, очевидно, пане Петре, не цілком знаєте німецьку. Те "послання" має протестантське авторство. А, може, такі неточності у вашому перекладі вважати умислом?
Відповідей на всі питання у вас ніколи не буде. Це – нормально. Не мучте себе. Але ніколи не обманюйте хворих, даючи їм фальшиві надії. Джиліан Берн.

Аватар користувача
Just_me
Модератор
Модератор
Повідомлень: 1374
З нами з: 25 лютого 2010, 10:20

Re: До нас приїхав батюшка Ансельм Грюн!

Повідомлення Just_me » 23 лютого 2012, 21:40

Навіть не так. Тут навіть не неточності, ваш "переклад" абсолютно не відповідає німецькому оригіналу. Ви на кого розраховували, розміщуючи тут подібне повідомлення?
Відповідей на всі питання у вас ніколи не буде. Це – нормально. Не мучте себе. Але ніколи не обманюйте хворих, даючи їм фальшиві надії. Джиліан Берн.

Аватар користувача
ShMariam
Модератор
Модератор
Повідомлень: 4653
З нами з: 06 грудня 2008, 14:08
Звідки: Львів

Re: До нас приїхав батюшка Ансельм Грюн!

Повідомлення ShMariam » 23 лютого 2012, 21:43

Just_me писав:Навіть не так. Тут навіть не неточності, ваш "переклад" абсолютно не відповідає німецькому оригіналу. Ви на кого розраховували, розміщуючи тут подібне повідомлення?

А який правильний переклад?
Важливо!Може врятувати життя: http://forum.ugcc.org.ua/viewtopic.php?f=3&t=97&p=56358#p56281

luksander
старець
старець
Повідомлень: 1023
З нами з: 11 грудня 2009, 17:23

Re: До нас приїхав батюшка Ансельм Грюн!

Повідомлення luksander » 23 лютого 2012, 21:58

Just_me писав:Навіть не так. Тут навіть не неточності, ваш "переклад" абсолютно не відповідає німецькому оригіналу. Ви на кого розраховували, розміщуючи тут подібне повідомлення?

:oops: та ж п. Петро не подає україномовний текст як переклад... :pardon: чи?..

Аватар користувача
Just_me
Модератор
Модератор
Повідомлень: 1374
З нами з: 25 лютого 2010, 10:20

Re: До нас приїхав батюшка Ансельм Грюн!

Повідомлення Just_me » 23 лютого 2012, 22:18

Hierzulande ist es vor allem der in evangelikalen Kreisen immer populärer werdende katholische Benediktinerpater und Autor Anselm Grün, der in den Fußstapfen der liberalen Theologie wandelt und lehrt, dass Christi stellvertretender Sühnetod am Kreuz »nicht durch die Bibel gedeckt« sei. Er schreibt: »Gott, der den Tod seines Sohnes braucht, um uns vergeben zu können, wäre ein sadistischer Gott … Das Kreuz ist nicht die Bedingung, dass Gott uns vergibt. Vielmehr sehen wir in Jesus am Kreuz nicht nur ein menschliches Vorbild für uns, dass wir einander vergeben müssen, sondern auch ein Bild der vergebenden Liebe Gottes.

У цій державі, особливо в євангелістських колах, все більшої популярності набуває католицький монах-бенедиктинець та автор Ансельм Грюн, послідовник ліберальної теології, який навчає, що смерть Христа на Хресті на відкуплення гріхів «не охоплюється (покривається) Біблією»(?) Він пише «Бог, Котрий вимагає смерті Свого Сина, щоб відкупити нас, був би садистським Богом. Що хрест – це не умова нашого відкуплення. Натомість, в Ісусові на Хресті ми бачимо не лише людський приклад для нас, що ми повинні пробачити одне одному, а спостерігаємо картину всепрощаючої Любові Бога.

Дозвольте зауважити, що автором "послання" є Георг Вальтер - діяч Євангелістської церкви м. Ленгфельд (Гессен)
Відповідей на всі питання у вас ніколи не буде. Це – нормально. Не мучте себе. Але ніколи не обманюйте хворих, даючи їм фальшиві надії. Джиліан Берн.

Аватар користувача
Just_me
Модератор
Модератор
Повідомлень: 1374
З нами з: 25 лютого 2010, 10:20

Re: До нас приїхав батюшка Ансельм Грюн!

Повідомлення Just_me » 23 лютого 2012, 22:20

luksander писав:та ж п. Петро не подає україномовний текст як переклад... чи?..

Як же тоді розуміти після німецького тексту фразу
Петро Тесля писав:Для тих, хто не вміє читати по-німецьки, пропонуємо українські тексти;
?
Відповідей на всі питання у вас ніколи не буде. Це – нормально. Не мучте себе. Але ніколи не обманюйте хворих, даючи їм фальшиві надії. Джиліан Берн.

Аватар користувача
o.Mykil
старець
старець
Повідомлень: 3456
З нами з: 11 вересня 2008, 10:57
Звідки: Galicia
Контактна інформація:

Re: До нас приїхав батюшка Ансельм Грюн!

Повідомлення o.Mykil » 24 лютого 2012, 18:06

Нотатки про візит о. Ансельма Ґрюна до Львова http://dyvensvit.org/duhovnist/171/6921
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
Хоче всіх Господь зустріти
На шляху правдивім!

Аватар користувача
о.Олег
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 9707
З нами з: 29 вересня 2009, 12:53
Звідки: м.Львів

Re: До нас приїхав батюшка Ансельм Грюн!

Повідомлення о.Олег » 24 лютого 2012, 18:41

o.Mykil писав:Нотатки про візит о. Ансельма Ґрюна до Львова http://dyvensvit.org/duhovnist/171/6921

ніби гарно все казав
З повагою, о.Олег
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

Аватар користувача
Олюнька
старець
старець
Повідомлень: 1445
З нами з: 23 січня 2008, 10:42
Звідки: Львів
Контактна інформація:

Re: До нас приїхав батюшка Ансельм Грюн!

Повідомлення Олюнька » 26 лютого 2012, 11:58

о.Олег писав:
o.Mykil писав:Нотатки про візит о. Ансельма Ґрюна до Львова http://dyvensvit.org/duhovnist/171/6921

ніби гарно все казав
З повагою, о.Олег

:D так, говорив дуже гарно
А ще йому ставили питання про критику, про те, що його критикують за надмірну психологізацію духовного життя. І о. Ансельм відповів, що психологія дозволяє всім своїм єством вийти назустріч Богові, але самої психології, звичайно, недостатньо. А щодо схвалення Церквою, то його єпископи Німеччини запрошують проводити реколекції для священиків, тому, думаю для "руки Риму" знайдуться інші клопоти :wink:

Взагалі, в мене враження від візиту о. Ґрюна залишились якнайкращі. Є про що подумати і що втілити в життя :Rose:

отут ще є відео з конференції для монашества, думаю, це буде цікаво не лише монашеству :friends:
Моє шанування! Ваша с. Катерина, МНІ

Петро Тесля
початківець
початківець
Повідомлень: 43
З нами з: 12 лютого 2011, 10:27

Re: До нас приїхав батюшка Ансельм Грюн!

Повідомлення Петро Тесля » 28 лютого 2012, 22:08

Just_me писав:Навіть не так. Тут навіть не неточності, ваш "переклад" абсолютно не відповідає німецькому оригіналу. Ви на кого розраховували, розміщуючи тут подібне повідомлення?


Just_me писав:Навіть не так. Тут навіть не неточності, ваш "переклад" абсолютно не відповідає німецькому оригіналу. Ви на кого розраховували, розміщуючи тут подібне повідомлення?


Німецьку цитату було наведено з тим наміром, щоб наш читач побачив, що навіть протестанти вважають А.Грюна лібералом...поясню... це щось на зразок якби навіть путани когось назвали розпусником (грубо кажучи) - тєпєрь понялі?

Тепер проаналізуємо хід дискусії:
1. Крок номер 1 - дискредитація автора теми : див. вище.
А хто, дорогенький мій, вам переклад пропонував?? Хіба було написано "ось переклад"?
Певно побачивши, різницю у розмірах німецького тексту і українського тексту Ви одразу ж зметикували "переклад щось занадто великий за оринінал"! "ПОДЛОГ"!
Вітаю! Після такого перекладацького озаріння можна й...наприклад і Бориса Пастернака за пояс заткнути!

2. Крок номер 2 - забалакування теми " А мені подобається!" Загалом! Ну що тут скажеш! Подобається от і усе! Ну подобається.
Підміна теми: "його критикують за надмірну психологізацію духовного життя." Його "критикують" за антихристянску суть його проповіді, а не за псіхологізм.
"А щодо схвалення Церквою, то його єпископи Німеччини" О! А ви видно забули,шо Єпископи НІмеччини мали конфлікти з Папою оскільки він не давав згоди на їхнє схвалення абортів і контрацепції! Поважне посилання на "єпископів Німеччини"! А де були єпископи Німеччини коли Папа заборонив Ансельмовому коріфану викладати і писати. Для них все було нормально....не вони ініціювали процес проти Ансельмового брата по монастирю.

"""Взагалі, в мене враження від візиту о. Ґрюна залишились якнайкращі"""

О так! Це найоголовніший аргумент на тлі усіх вищенаведених!


"""Є про що подумати і що втілити в життя """

Подумати так - є про що, а от втілити у життя? Запастися великим шматком жовтої тканини хіба що....

Аватар користувача
Just_me
Модератор
Модератор
Повідомлень: 1374
З нами з: 25 лютого 2010, 10:20

Re: До нас приїхав батюшка Ансельм Грюн!

Повідомлення Just_me » 28 лютого 2012, 22:51

Шановний п. Петре! Все, про що можна зробити висновок із наведеної Вами цитати, це те, що позиція Ансельма Грюна суперечить позиції якоїсь протестантської церкви. То я Вас розчарую. Моя позиція теж, очевидно, суперечить позиції тої церкви, як і позиція більшості присутніх на форумі греко-католиків. Бо якби наші позиції співпадали, то всі були б одно. Але на євангелістському форумі Ваша інформація пішла би "на ура"...
Відповідей на всі питання у вас ніколи не буде. Це – нормально. Не мучте себе. Але ніколи не обманюйте хворих, даючи їм фальшиві надії. Джиліан Берн.

Аватар користувача
о.Олег
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 9707
З нами з: 29 вересня 2009, 12:53
Звідки: м.Львів

Re: До нас приїхав батюшка Ансельм Грюн!

Повідомлення о.Олег » 29 лютого 2012, 08:20

Петро Тесля писав:
Just_me писав:Навіть не так. Тут навіть не неточності, ваш "переклад" абсолютно не відповідає німецькому оригіналу. Ви на кого розраховували, розміщуючи тут подібне повідомлення?


Just_me писав:Навіть не так. Тут навіть не неточності, ваш "переклад" абсолютно не відповідає німецькому оригіналу. Ви на кого розраховували, розміщуючи тут подібне повідомлення?


Німецьку цитату було наведено з тим наміром, щоб наш читач побачив, що навіть протестанти вважають А.Грюна лібералом...поясню... це щось на зразок якби навіть путани когось назвали розпусником (грубо кажучи) - тєпєрь понялі?

Тепер проаналізуємо хід дискусії:
1. Крок номер 1 - дискредитація автора теми : див. вище.
А хто, дорогенький мій, вам переклад пропонував?? Хіба було написано "ось переклад"?
Певно побачивши, різницю у розмірах німецького тексту і українського тексту Ви одразу ж зметикували "переклад щось занадто великий за оринінал"! "ПОДЛОГ"!
Вітаю! Після такого перекладацького озаріння можна й...наприклад і Бориса Пастернака за пояс заткнути!

2. Крок номер 2 - забалакування теми " А мені подобається!" Загалом! Ну що тут скажеш! Подобається от і усе! Ну подобається.
Підміна теми: "його критикують за надмірну психологізацію духовного життя." Його "критикують" за антихристянску суть його проповіді, а не за псіхологізм.
"А щодо схвалення Церквою, то його єпископи Німеччини" О! А ви видно забули,шо Єпископи НІмеччини мали конфлікти з Папою оскільки він не давав згоди на їхнє схвалення абортів і контрацепції! Поважне посилання на "єпископів Німеччини"! А де були єпископи Німеччини коли Папа заборонив Ансельмовому коріфану викладати і писати. Для них все було нормально....не вони ініціювали процес проти Ансельмового брата по монастирю.

"""Взагалі, в мене враження від візиту о. Ґрюна залишились якнайкращі"""

О так! Це найоголовніший аргумент на тлі усіх вищенаведених!


"""Є про що подумати і що втілити в життя """

Подумати так - є про що, а от втілити у життя? Запастися великим шматком жовтої тканини хіба що....

MOD: пане Петре! Все те ж саме (відстоювати власну думку) можна сказати/написати без вживання визиваючих слів (пояснювати не буду - читайте лист). Вам попередження. Нагадую, що обговорювати модераторіал можна лише в ПП; оскаржити модераторіал можете в адміністрації Форуму
З повагою, о.Олег
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

Петро Тесля
початківець
початківець
Повідомлень: 43
З нами з: 12 лютого 2011, 10:27

Re: До нас приїхав батюшка Ансельм Грюн!

Повідомлення Петро Тесля » 29 лютого 2012, 22:20

Just_me писав:Шановний п. Петре! Все, про що можна зробити висновок із наведеної Вами цитати, це те, що позиція Ансельма Грюна суперечить позиції якоїсь протестантської церкви. То я Вас розчарую. Моя позиція теж, очевидно, суперечить позиції тої церкви, як і позиція більшості присутніх на форумі греко-католиків. Бо якби наші позиції співпадали, то всі були б одно. Але на євангелістському форумі Ваша інформація пішла би "на ура"...


Just_me писав:Шановний п. Петре! Все, про що можна зробити висновок із наведеної Вами цитати, це те, що позиція Ансельма Грюна суперечить позиції якоїсь протестантської церкви. То я Вас розчарую. Моя позиція теж, очевидно, суперечить позиції тої церкви, як і позиція більшості присутніх на форумі греко-католиків. Бо якби наші позиції співпадали, то всі були б одно. Але на євангелістському форумі Ваша інформація пішла би "на ура"...


Ваша аргументація є прикладом формалістського мислення, коли не розглядають зміст сказаного, а визначають правдивість/неправдивість за ознакою "а хто це сказав". Як правило така позиція найзручніша за відсутності своєї власної точки зору.
Якщо якийсь протестант (його текст ще не заява усієї його громади) заявить, що завтра 1 березня - ви станете це заперечувати? : І скажете" Моя позиція теж, очевидно, суперечить позиції тої церкви, як і позиція більшості ( Ви проводили опитування?) присутніх на форумі греко-католиків. Бо якби наші позиції співпадали, то всі були б одно. Але на євангелістському форумі Ваша інформація пішла би "на ура"...[/quote]"?

Отче Олеже я все вірно і корректно сказав?

Я характеризував аргументацію, а не особу, хоча мені можуть зробити зауваження що я даю в такий спосіб непряму оцінку особі,але це буде умозаключення у другій інстанції...Я сподіваюся нікого не образив терміном "формалістське мислення"? Це академічний термін. так само як термін "відсутність власної точки зору". З певних питань навіть у геніїв може бути відсутня власна точка зору.Буду вдячний за апробацію мого тону.

Чому щоразу після відвідин форуму УККЦ мене охоплює якесь дивне почуття омерзіння?

Аватар користувача
o.Mykil
старець
старець
Повідомлень: 3456
З нами з: 11 вересня 2008, 10:57
Звідки: Galicia
Контактна інформація:

Re: До нас приїхав батюшка Ансельм Грюн!

Повідомлення o.Mykil » 29 лютого 2012, 22:24

Петро Тесля писав:
Чому щоразу після відвідин форуму УККЦ мене охоплює якесь дивне почуття омерзіння?


"УККЦ"?:) "Пошануй порядок і порядок пошанує тебе" (прислів'я).
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
Хоче всіх Господь зустріти
На шляху правдивім!

Аватар користувача
о.Олег
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 9707
З нами з: 29 вересня 2009, 12:53
Звідки: м.Львів

Re: До нас приїхав батюшка Ансельм Грюн!

Повідомлення о.Олег » 29 лютого 2012, 22:45

Петро Тесля писав:...Отче Олеже я все вірно і корректно сказав?..

прохання не коментувати модераторіали в жоден спосіб на загальному Форумі. Коментарі, оскарження, пропозиції тощо дозволені лише в ПП.
Петро Тесля писав:...Чому щоразу після відвідин форуму УККЦ мене охоплює якесь дивне почуття омерзіння?

не знаю. Але Вам попередження за провокацію, і, якщо не зможете дописувати не на грані розпалювання конфлікту, відвідувати цей Форум як його дописувач Петро Тесля не зможете :( :(
а щодо теми: можете дати приклади на Вашу думку несовмістимих з Християнством ідей/висловлювань о.Грюна? Спробуйте коректно і аргументовано висвітлити свою думку, якщо зможете. Просто Ви почали агресивно (від назви гілочки і до дописів) і зрозумілим є, що Ви отак поводитеся і вважаєте це нормою. Тим не менш - пропонований Вами стиль не сприяє зав'язуванню дискусії, тому дуже прошу спробувати не вражати опонентів Вашим тоном - можливо тоді і "почуття" виправляться. Спробуйте, дуже запрошую :Rose:
З повагою. о.Олег
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

cnb
гість
гість
Повідомлень: 6
З нами з: 24 грудня 2010, 18:21

Re: До нас приїхав батюшка Ансельм Грюн!

Повідомлення cnb » 29 лютого 2012, 23:15

Шановний пане Петре,

є до вас питання - навіщо Ви навели в своєму дописі майже дослівну копію листа під назвою "Критика творів бенедиктина Ансельма Ґріна" від 5.2.2008 і підписаного Методієм Р. Шпіржіком, Ілльою A. Догналом та Maркіяном В. Гітюком?

Наперед вдячний за вирозуміле пояснення.

Аватар користувача
o.Mykil
старець
старець
Повідомлень: 3456
З нами з: 11 вересня 2008, 10:57
Звідки: Galicia
Контактна інформація:

Re: До нас приїхав батюшка Ансельм Грюн!

Повідомлення o.Mykil » 29 лютого 2012, 23:18

cnb писав:підписаного Методієм Р. Шпіржіком, Ілльою A. Догналом та Maркіяном В. Гітюком?



Так і думав, що це хтось від зазомбованих догналівців, які весь час перевертають усе з ніг на голову... :shock:
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
Хоче всіх Господь зустріти
На шляху правдивім!

Аватар користувача
Just_me
Модератор
Модератор
Повідомлень: 1374
З нами з: 25 лютого 2010, 10:20

Re: До нас приїхав батюшка Ансельм Грюн!

Повідомлення Just_me » 29 лютого 2012, 23:23

Петро Тесля писав:Ваша аргументація є прикладом формалістського мислення, коли не розглядають зміст сказаного, а визначають правдивість/неправдивість за ознакою "а хто це сказав"

Пане Петре, те, що становить суть Вашої аргументації, на мою думку, не має нічого спільного з католицьким віровченням, а якщо й має, то Ви його не навели. Перепрошую, але Ви відображаєте критику А.Грюна з позиції протестантизму, якщо б він був протестантом, я б це зрозуміла, але його вчення не мусить бути у відповідності із протестантськими ідеями, ані з буддистськими, ані з індуїстськими, бо він католик. Ви ще наведіть приклад, що Ансельма Грюна критикують, бо в його вченні неправильно відображене поняття "нірвани"... Про світогляд католика судити з точки зору протестанта, чи представника ще якоїсь релігії як мінімум нерозумно. Це моя власна точка зору. Вона є.
Відповідей на всі питання у вас ніколи не буде. Це – нормально. Не мучте себе. Але ніколи не обманюйте хворих, даючи їм фальшиві надії. Джиліан Берн.

Аватар користувача
o.Mykil
старець
старець
Повідомлень: 3456
З нами з: 11 вересня 2008, 10:57
Звідки: Galicia
Контактна інформація:

Re: До нас приїхав батюшка Ансельм Грюн!

Повідомлення o.Mykil » 29 лютого 2012, 23:27

Ансельм Грюн – писатель-психолог, "духоаналитик", как в шутку отзываются о нём журналисты. Занимаясь духовной терапией, он в своих книгах удачно соединяет обе эти сферы – душевного и духовного. Издатели борются за право печатать его работы, его книги переведены на тридцать языков и выходят миллионными тиражами http://wccm.ru/persons_anselm_grun.html
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
Хоче всіх Господь зустріти
На шляху правдивім!

Аватар користувача
о.Олег
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 9707
З нами з: 29 вересня 2009, 12:53
Звідки: м.Львів

Re: До нас приїхав батюшка Ансельм Грюн!

Повідомлення о.Олег » 01 березня 2012, 08:39

cnb писав:Шановний пане Петре,

є до вас питання - навіщо Ви навели в своєму дописі майже дослівну копію листа під назвою "Критика творів бенедиктина Ансельма Ґріна" від 5.2.2008 і підписаного Методієм Р. Шпіржіком, Ілльою A. Догналом та Maркіяном В. Гітюком?

Наперед вдячний за вирозуміле пояснення.

зрозуміло :(
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

Петро Тесля
початківець
початківець
Повідомлень: 43
З нами з: 12 лютого 2011, 10:27

Re: До нас приїхав батюшка Ансельм Грюн!

Повідомлення Петро Тесля » 01 березня 2012, 19:58

о.Олег писав:
cnb писав:Шановний пане Петре,

є до вас питання - навіщо Ви навели в своєму дописі майже дослівну копію листа під назвою "Критика творів бенедиктина Ансельма Ґріна" від 5.2.2008 і підписаного Методієм Р. Шпіржіком, Ілльою A. Догналом та Maркіяном В. Гітюком?

Наперед вдячний за вирозуміле пояснення.

зрозуміло :(


Навів цитату протестанта - навіть не розглядаючи її відкидаєте: "Протестант сказав!"

Гаразд, навів цитату католиків - навіть не читаючи: " Так то ж Шпіржік написав!"

Але ж тоді, коли Шпіржік це писав, він ще "був католиком" , згідно з Вашим переконанням, бо його відлучили лише через 3 роки після написаного! Чи не був?
Чи "он умєло прікідивался порядочним чєловєком?"

Якщо й наведу свою аргументацію, хоча не думаю, що вона буде кращою за ту яку і навів, скажете " А ти хто такий?" " Скандаліш!" А ну-ка заткнемо йому рота!

Ми Вам грали, а ви не танцювали, ми вам співали - а ви не плакали….

Не хотів би я з вами зустрітися у реальному житті…Боже збав…



Я трохи невірно висловився: омерзіння у мене не стільки від відвідин форуму, скільки від спілкування з вами Всечесний о. Олеже!

Ви хочете аргументів!

Будьласка один і досить :
під кожним вашим висловом фігурує Ваше мотто: "Вибачте що живу - це більше не повториться "

Ви публічно, щоразу відкриваючи рота, відрікаєтесь від правди католицької віри про життя після життя.

Ви самі у себе на лобі написали "БЕЗВІРОК" і ще смієте розвішувати ярлики? (Ви, правда, скажете "це ми так прикалуємся")

Біда навіть не в цьому, а в тому що досі вам на це НІХТО НЕ ЗВЕРНУВ УВАГИ.

Не хочу мати з вами жодного спілкування - навіть на цьому форумі. Прикалуйтесь далі….

Аватар користувача
o.Mykil
старець
старець
Повідомлень: 3456
З нами з: 11 вересня 2008, 10:57
Звідки: Galicia
Контактна інформація:

Re: До нас приїхав батюшка Ансельм Грюн!

Повідомлення o.Mykil » 01 березня 2012, 20:07

Петро Тесля писав:
Не хотів би я з вами зустрітися у реальному житті…Боже збав…



Пахне диявольською гордістю... І це позиція християнина? А де ж елементарна християнська любов та повага? Чи так Ісус поступав та вчив робити? :shock:
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
Хоче всіх Господь зустріти
На шляху правдивім!

Аватар користувача
о.Олег
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 9707
З нами з: 29 вересня 2009, 12:53
Звідки: м.Львів

Re: До нас приїхав батюшка Ансельм Грюн!

Повідомлення о.Олег » 01 березня 2012, 20:49

Петро Тесля писав:...Я трохи невірно висловився: омерзіння у мене не стільки від відвідин форуму, скільки від спілкування з вами Всечесний о. Олеже!..

перечитав наші з Вами нечасті дискусії і кожен з присутніх на Форумі може перечитати: нічим не провокував Вас. Якщо ж чимось завинив перед Вами - прошу пробачення. Нажаль, спосіб ведення розмови, який Ви обрали, не дозволяє Вам брати участь у роботі цього Форуму. Дійсно шкода, що не аргументували своєї критики о.Грюна і спромоглися лише на сварку

Петро Тесля писав:...Ви хочете аргументів! Будьласка один і досить : під кожним вашим висловом фігурує Ваше мотто: "Вибачте що живу - це більше не повториться " Ви публічно, щоразу відкриваючи рота, відрікаєтесь від правди католицької віри про життя після життя. Ви самі у себе на лобі написали "БЕЗВІРОК" і ще смієте розвішувати ярлики? (Ви, правда, скажете "це ми так прикалуємся") Біда навіть не в цьому, а в тому що досі вам на це НІХТО НЕ ЗВЕРНУВ УВАГИ. Не хочу мати з вами жодного спілкування - навіть на цьому форумі. Прикалуйтесь далі….

та ні - не аргумент це. Ви просто сваритесь :( і це ознака кожного догналіта, що щось сюди дописував ( :( ). Якщо, звичайно, це не щоразу лише Ви... А підпис - це нагадування про те, що життя неповторне. Неповторне і Ваше. Шкода, що отак Ви його живете і... дійсно надіюсь, що це не весь час Ви так. Вам заборонено дописувати на цей форум. Мир Вам, пане Петре. З повагою, о.Олег
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

Аватар користувача
Yur
старець
старець
Повідомлень: 585
З нами з: 19 квітня 2010, 03:48
Звідки: Chicago Il

Re: До нас приїхав батюшка Ансельм Грюн!

Повідомлення Yur » 02 березня 2012, 03:27

o.Mykil писав:Пахне диявольською гордістю... І це позиція християнина? А де ж елементарна християнська любов та повага? Чи так Ісус поступав та вчив робити?
Кажу ж вам, що за кожне слово пусте, яке скажуть люди, дадуть вони відповідь судного дня! (Матвія 12:36)


Повернутись до “Церква і Суспільство”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 27 гостей