Злочин 1932-33р.

історія, філософія, мови, економіка...

Модератори: Artur, ihor

felonu
дописувач
дописувач
Повідомлень: 138
З нами з: 27 липня 2006, 19:18
Звідки: м.Тернопіль

Злочин 1932-33р.

Повідомлення felonu » 25 листопада 2006, 11:08

Сьогодні 25 листопада Глави Церков у СВЯТІЙ СОФІЇ відслужили панехиду по мільйонам закатованих голодом 1932-33р.Помолімось і ми:"ВІЧНА ЇМ ПАМЯТЬ".
РОМАН НАКОНЕЧНИЙ

Аватар користувача
demetris
старець
старець
Повідомлень: 417
З нами з: 29 січня 2006, 16:52
Звідки: м. Львів
Контактна інформація:

Повідомлення demetris » 28 листопада 2006, 17:12

А о 16:00 по всій країні була хвилина мовчання - в пам"ять про загиблих.
У Львові на центральній площі перед пам"ятником Шевченка було виставлено понад 300 свічок.

Містом лунали сумні звуки дзвонів (з церков усіх конфесій)
З повагою, Дмитро.

Justyn
постійний дописувач
постійний дописувач
Повідомлень: 236
З нами з: 06 травня 2006, 15:13

Офіційні відгуки про ГОЛОДОМОР! (Оцінюйте самі)

Повідомлення Justyn » 25 листопада 2008, 13:48

Послание Д.Медведева В.Ющенко по поводу невозможности участия президента России в мероприятиях по случаю 75-й годовщины Голодомора
(Витяг)


Голод 1932-1933 годов в Советском Союзе не был направлен на уничтожение какой-либо отдельной нации. Он стал следствием засухи и проводившихся в отношении всей страны, а не одной только Украины, насильственной коллективизации и раскулачивания. Погибли миллионы жителей Среднего и Нижнего Поволжья, Северного Кавказа, Центрального Черноземья, Южного Урала, Западной Сибири, Казахстана, Белоруссии. Мы не оправдываем репрессии сталинского режима в отношении всего советского народа. Но говорить о том, что существовала цель уничтожения украинцев, - это значит противоречить фактам и пытаться придать националистический подтекст общей трагедии. Рассуждения же о каких-либо «качественных отличиях» голода на Украине от голода в России и других регионах СССР, на наш взгляд, просто циничны и аморальны.

Что касается предпринимаемых украинской стороной шагов в международных организациях для «выяснения природы и осуждения подобных преступлений», то отмечу, что ООН и ЮНЕСКО уже высказывались на эту тему. Генеральная конференция ЮНЕСКО в 2007 году, почтив память миллионов погибших от голода 1930-х годов, независимо от их национальности, отказалась признать эту трагедию «геноцидом украинского народа». А на 58-й сессии Генассамблеи ООН большинство стран - участниц СНГ, в том числе Россия и Украина, а также многие другие государства приняли Совместное заявление, в котором выразили глубокое сочувствие миллионам русских, украинцев, казахов и представителей других народов, ставших жертвами голода в СССР. События 1930-х годов названы в нём «трагедией». Считаю, что дальнейшее обсуждение этой темы в международных организациях не принесёт никакой пользы и не даст никакого результата.

Папа Венедикт XVI молиться за жертви Голодомору в Україні
(Витяг)

"Щиро вітаю українських паломників. Дорогі брати й сестри, цими днями припадає 75-та річниця Голодомору – «великого голоду», який у 1932-1933 роках викликав мільйони смертей в Україні та в інших регіонах Радянського Союзу під час комуністичного режиму. Щиро бажаючи, щоб ніякий політичний устрій в ім’я ідеології більше ніколи не зміг заперечити прав людської особи та її свободи й гідності, запевняю свою молитву за всі невинні жертви цієї жахливої трагедії, і молю Пресвяту Богородицю, щоб допомагала народам прямувати дорогами примирення й будувати теперішнє та майбутнє у взаємопошані та щирому шуканні миру. Слава Ісусу Христу!"

Звернення керівників християнських Церков України з приводу вшанування жертв Голодомору 1932-33 рр.
(Витяг)

Дорогі браття і сестри, шановні співвітчизники!

Як і щороку, в останні тижні листопада ми з великою скорботою згадуємо жертви найбільшої трагедії в історії українського народу – Голодомору 1932-33 рр. Близько десяти мільйонів заморених голодом, знищених злою волею держави за пів року, – таким є наслідок Голодомору. 55,5 тисяч смертей на день, 2300 – на годину, майже 40 – щохвилини. Свідомість відмовляється сприймати такі цифри, але вони – реальність. Так діяла влада для того, щоби знищити тих, хто не поділяв її ідеологію, а тих, кого не знищено – залякати. Ще й досі багато свідків Голодомору побоюються давати свідчення або роблять це анонімно. Вони знають правду, але жах перед нелюдським Голодомором примушує їх боятися – навіть через три чверті століття.

Але немає нічого закритого, що не відкрилося б, і нічого таємного, що не стало б явним. Десятиліттями влада старанно приховувала правду про свої злочини, заперечуючи сам факт Голодомору. Тільки в незалежній Україні ця правда почала звучати на повний голос. І ми закликаємо кожного, хто знає про Голодомор, хто має можливість свідчити – піднести свій голос на захист правди. Зло, вчинене сталінізмом, має бути назване злом і осуджене. «Тоді скаже Він і до тих, що ліворуч: Ідіть від мене, прокляті….Бо Я голодував, і ви не дали мені їсти; був спраглим, і не напоїли Мене.» (Матвія 25.41,42).

Причина Голодомору – не природні катаклізми, посуха чи неврожай. У 1932-33 р. голод був організований штучно, за наказами державної влади, з метою не тільки провести колективізацію, але й зламати опір селянства – ідеологічний та національний. У селян не тільки забирали зерно, але й всі продукти харчування. Що не могли забрати – нищили на місці. Охоплені голодом українські області оточили військами, голодних селян-втікачів виганяли з міст і повертали в села – помирати. Причина таких дій – в ідеології, яку сповідувала радянська держава, спрямованій на винищення цілих класів і верств суспільства.


Звернення Президента України до світового українства та міжнародної спільноти з нагоди вшанування 75-х роковин Голодомору 1932-1933 років в Україні
(Витяг)

Звертаюсь до вас у зв'язку з 75-ю річницею найтрагічнішої події в історії українського народу - Голодомору 1932-1933 років.
Правда про злочин геноциду, свідомо скоєний сталінським режимом на благодатній українській землі, десятиліттями намагалася пробити собі дорогу.
Хочу низько вклонитися всім, хто не мовчав у ті роки, коли страх скував підрадянську Україну, коли світ волів залишатися в благодушному невіданні про один із найстрашніших злочинів проти людства.
Лише звільнившись від пут комуністичного тоталітаризму, незалежна Україна змогла на повний голос заявити про замах на життя цілого народу, здійснений в далекі 30-і роки минулого століття.
Нині правда про Голодомор стає надбанням широкої світової громадськості. Її вже не замовчати. Морок сталінської ночі 1932-1933 років нарешті розвіюється.
Голодомор уже визнаний злочином і засуджений багатьма державами та міжнародними організаціями, регіональними урядами та парламентами, муніципальними радами по всьому світу.
Глибока шана і вдячність за гуманізм і солідарність з мільйонами невинних жертв геноциду.
Міжнародна підтримка утверджує нашу віру в те, що історична справедливість буде відновлена, зміцнює нашу волю добиватися її в усій повноті.
Світове співтовариство має усвідомити, що запобігти злочинам проти людства у майбутньому не вдасться, доки не будуть засуджені злочини минулого.
Ми не говоримо про те, що світ міг би вчинити 75 років тому, якби знав усю правду. Ми говоримо про те, що він має зробити нині на знак шани до загиблих і до тих, кому вдалося вижити у пеклі Голодомору.
Закликаю всіх, кому не байдужі милосердя, співчуття і справедливість, хто прагне перемоги добра над злом, запалити свою свічку пам'яті й разом з нами вшанувати жертв Голодомору.
Україна пам'ятає! Світ визнає!

Віктор ЮЩЕНКО

Justyn
постійний дописувач
постійний дописувач
Повідомлень: 236
З нами з: 06 травня 2006, 15:13

Повідомлення Justyn » 25 листопада 2008, 13:51

ЗНАЙДІТЬ ПОДІБНОСТІ І ВІДМІННОСТІ!

Justyn
постійний дописувач
постійний дописувач
Повідомлень: 236
З нами з: 06 травня 2006, 15:13

Послання Патріарха Варфоломія І з нагоди ГОЛОДОМОРУ!

Повідомлення Justyn » 26 листопада 2008, 23:16

Послання Вселенського Патріарха Варфоломія І з нагоди 75-ї річниці Голодомору в Україні Всьому побожному українському народові!

Возлюблені діти Церкви — дорогі українці!

За Божим Промислом, маємо знову нагоду звернутися до вас з батьківським словом. Материнська Церква — Вселенський Константинопольський Престол — знову звертається до вас, щоби розділити з вами не тільки радість, але й смуток, спричинений Голодомором.

Дедалі більше назавжди покидають рідні домівки, своїх дітей, онуків і правнуків ті нечисленні сини й дочки українського народу, яким Господь Бог допоміг вижити в час всеукраїнської трагедії — Голодомору 1932-1933 років. Тому наше слово найперше звернене до української молоді, як майбутнього Української Держави.

Разом із вами ми прагнемо осмислити не тільки число замордованих голодом українців, а, насамперед, причини, що довели до трагедії. Дослідження політичних і соціальних чинників залишимо для світських учених. Ми ж спробуємо поглянути на Голодомор з погляду Церкви.

Як сталося, що в Україні, яка ще від античних часів постачала хліб до країн, що відчували його брак, сама стала голодувати, до того ж голодувати в мирний час, так, як не голодував жоден народ Європи в часи воєн?

Влада новоствореної держави на теренах поваленої імперії підмінила Вифлеємську зорю своєю кривавою, а замість Христової багряниці, що увібрала в себе Святу Кров Спасителя світу, була і залишається донині хоругвою, що веде до вічного життя й за якою завжди йшли віруючі люди, замайорів червоний стяг, що зробив невидимою невинну кров кращих синів і дочок українського народу.

Діставши до своїх рук владу, насильник не дбатиме про добро керованого ним корінного народу, не пошанує його духовних, культурних і матеріальних цінностей. Він добре знає, що рано чи пізно народ прозріє й скине з себе ярмо. Тому для тривалого панування необхідно стероризувати титульну націю. Збережені історичні документи колишнього Радянського Союзу рясніють відомостями про національність репресованих. Переважна більшість знищених, ув'язнених чи виселених — українці, до того ж, національно свідомі або господарі. Натхненниками, організаторами, керівниками й основними виконавцями знищенням українців були ті, кого можна схарактеризувати словами Ісуса Христа: «Ваш батько — диявол... Він був душогуб споконвіку...» (Ів. 8:44).

Три Голодомори, репресії, війна мали стати для Тебе, український народе, спонукою для духовного очищення, морального вдосконалення, повернення до прабатьківської християнської традиції з її власною Церквою та внутрішньою християнською духовністю, а не принесеною зовнішньою, формальною християнськістю, що межує з обрядопоклонінням. І наш візит до Києва на святкування 1020-ліття Хрещення України-Руси показав нам справжніх синів і дочок Української Церкви, які моляться до Бога, а не до людини, навіть якщо вона посідає високе становище. Ми побачили, що навіть жахи XX століття не зламали хребта нації, не зробили з українця раба й слухняного виконавця чужих намірів.

Закликаю всіх повернутися обличчям до Києва, до українських духовних — релігійних і культурних — святинь, до українського народу: в усіх, народжених в Україні, одна мати — Україна, якій усі без винятку мають служити: і наділений владою, і «маленький» громадянин. Згадайте слова Спасителя: «Кожне царство, поділене супроти себе, запустіє. І кожне місто чи дім, поділені супроти себе, не втримаються» (Мт. 12: 25).

Дорогі українці! Ваше минуле — чи радісне, переможне, чи сумне й трагічне, а особливо Голодомор — завжди буде з вами, навіть коли ви намагатиметеся забути, применшити чи спотворити його на догоду сусідам. Вас стосуються слова Апостола Павла: «Браття, кожен із вас, в якім стані покликаний був, хай у тім перед Богом лишається!» (І Кор. 7:24). Ваше покликання — бути добрими християнами в давній українській церковній традиції й громадянами України, а також одностайно свідчити перед світом про трагедії українського народу у XX ст., особливо про Великий Голодомор 1932-1933 років. Це Ваш обов'язок перед пам'яттю своїх прадідів, дідів і батьків, бо в світовій історії за весь час існування людства не було такої трагедії, щоби за один мирний рік знищити більше людей однієї нації, ніж було знищено за кілька років війни. І хто що б не говорив, як би не намагався применшити зло, це явна ознака геноциду.

Діти Христової Церкви — дорогі українці! У дні вшанування пам'яті жертв Великого Голодомору 1932-1933 рр., особливо у його 75-ту річницю, ваша Материнська Церква — Вселенський Константинопольський Патріархат сумує разом із вами і складає глибоке та щире співчуття усім вам і Президентові України п. В. Ющенку, репрезентантові України перед світом, через наполегливі старання якого світ щораз більше довідується про страшну трагедію українців у XX ст. Ми підносимо до Господа нашого Ісуса Христа наші молитви й просимо, щоби Всеблагий Спаситель упокоїв душі всіх замордованих Голодом в оселях святих і прийняв їх до сонму Своїх Мучеників як невинно убитих. Хай їм буде вічна пам'ять, а на вас, усіх живих, зійде небесне благословення Всевишнього!

Фанар, 20 листопада 2008 року.

† Варфоломій,
Архиєпископ Константинопольський і Вселенський Патріарх

Аватар користувача
Ira
активний учасник
активний учасник
Повідомлень: 345
З нами з: 20 серпня 2007, 17:21
Контактна інформація:

Повідомлення Ira » 27 листопада 2008, 01:21

найбільш цікаве тут то ота "Материнська Церква" виділена жирним шрифтом... :wink:

Justyn
постійний дописувач
постійний дописувач
Повідомлень: 236
З нами з: 06 травня 2006, 15:13

Re: Офіційні відгуки про ГОЛОДОМОР! (Оцінюйте самі)

Повідомлення Justyn » 27 листопада 2008, 15:53

Justyn писав:Послание Д.Медведева В.Ющенко по поводу невозможности участия президента России в мероприятиях по случаю 75-й годовщины Голодомора
(Витяг)


Голод 1932-1933 годов в Советском Союзе не был направлен на уничтожение какой-либо отдельной нации. Он стал следствием засухи и проводившихся в отношении всей страны, а не одной только Украины, насильственной коллективизации и раскулачивания. Погибли миллионы жителей Среднего и Нижнего Поволжья, Северного Кавказа, Центрального Черноземья, Южного Урала, Западной Сибири, Казахстана, Белоруссии. Мы не оправдываем репрессии сталинского режима в отношении всего советского народа. Но говорить о том, что существовала цель уничтожения украинцев, - это значит противоречить фактам и пытаться придать националистический подтекст общей трагедии. Рассуждения же о каких-либо «качественных отличиях» голода на Украине от голода в России и других регионах СССР, на наш взгляд, просто циничны и аморальны.

Что касается предпринимаемых украинской стороной шагов в международных организациях для «выяснения природы и осуждения подобных преступлений», то отмечу, что ООН и ЮНЕСКО уже высказывались на эту тему. Генеральная конференция ЮНЕСКО в 2007 году, почтив память миллионов погибших от голода 1930-х годов, независимо от их национальности, отказалась признать эту трагедию «геноцидом украинского народа». А на 58-й сессии Генассамблеи ООН большинство стран - участниц СНГ, в том числе Россия и Украина, а также многие другие государства приняли Совместное заявление, в котором выразили глубокое сочувствие миллионам русских, украинцев, казахов и представителей других народов, ставших жертвами голода в СССР. События 1930-х годов названы в нём «трагедией». Считаю, что дальнейшее обсуждение этой темы в международных организациях не принесёт никакой пользы и не даст никакого результата.

Папа Венедикт XVI молиться за жертви Голодомору в Україні
(Витяг)

"Щиро вітаю українських паломників. Дорогі брати й сестри, цими днями припадає 75-та річниця Голодомору – «великого голоду», який у 1932-1933 роках викликав мільйони смертей в Україні та в інших регіонах Радянського Союзу під час комуністичного режиму. Щиро бажаючи, щоб ніякий політичний устрій в ім’я ідеології більше ніколи не зміг заперечити прав людської особи та її свободи й гідності, запевняю свою молитву за всі невинні жертви цієї жахливої трагедії, і молю Пресвяту Богородицю, щоб допомагала народам прямувати дорогами примирення й будувати теперішнє та майбутнє у взаємопошані та щирому шуканні миру. Слава Ісусу Христу!"

Звернення керівників християнських Церков України з приводу вшанування жертв Голодомору 1932-33 рр.
(Витяг)


Дорогі браття і сестри, шановні співвітчизники!

Як і щороку, в останні тижні листопада ми з великою скорботою згадуємо жертви найбільшої трагедії в історії українського народу – Голодомору 1932-33 рр. Близько десяти мільйонів заморених голодом, знищених злою волею держави за пів року, – таким є наслідок Голодомору. 55,5 тисяч смертей на день, 2300 – на годину, майже 40 – щохвилини. Свідомість відмовляється сприймати такі цифри, але вони – реальність. Так діяла влада для того, щоби знищити тих, хто не поділяв її ідеологію, а тих, кого не знищено – залякати. Ще й досі багато свідків Голодомору побоюються давати свідчення або роблять це анонімно. Вони знають правду, але жах перед нелюдським Голодомором примушує їх боятися – навіть через три чверті століття.

Але немає нічого закритого, що не відкрилося б, і нічого таємного, що не стало б явним. Десятиліттями влада старанно приховувала правду про свої злочини, заперечуючи сам факт Голодомору. Тільки в незалежній Україні ця правда почала звучати на повний голос. І ми закликаємо кожного, хто знає про Голодомор, хто має можливість свідчити – піднести свій голос на захист правди. Зло, вчинене сталінізмом, має бути назване злом і осуджене. «Тоді скаже Він і до тих, що ліворуч: Ідіть від мене, прокляті….Бо Я голодував, і ви не дали мені їсти; був спраглим, і не напоїли Мене.» (Матвія 25.41,42).

Причина Голодомору – не природні катаклізми, посуха чи неврожай. У 1932-33 р. голод був організований штучно, за наказами державної влади, з метою не тільки провести колективізацію, але й зламати опір селянства – ідеологічний та національний. У селян не тільки забирали зерно, але й всі продукти харчування. Що не могли забрати – нищили на місці. Охоплені голодом українські області оточили військами, голодних селян-втікачів виганяли з міст і повертали в села – помирати. Причина таких дій – в ідеології, яку сповідувала радянська держава, спрямованій на винищення цілих класів і верств суспільства.


Звернення Президента України до світового українства та міжнародної спільноти з нагоди вшанування 75-х роковин Голодомору 1932-1933 років в Україні
(Витяг)


Звертаюсь до вас у зв'язку з 75-ю річницею найтрагічнішої події в історії українського народу - Голодомору 1932-1933 років.
Правда про злочин геноциду, свідомо скоєний сталінським режимом на благодатній українській землі, десятиліттями намагалася пробити собі дорогу.
Хочу низько вклонитися всім, хто не мовчав у ті роки, коли страх скував підрадянську Україну, коли світ волів залишатися в благодушному невіданні про один із найстрашніших злочинів проти людства.
Лише звільнившись від пут комуністичного тоталітаризму, незалежна Україна змогла на повний голос заявити про замах на життя цілого народу, здійснений в далекі 30-і роки минулого століття.
Нині правда про Голодомор стає надбанням широкої світової громадськості. Її вже не замовчати. Морок сталінської ночі 1932-1933 років нарешті розвіюється.
Голодомор уже визнаний злочином і засуджений багатьма державами та міжнародними організаціями, регіональними урядами та парламентами, муніципальними радами по всьому світу.
Глибока шана і вдячність за гуманізм і солідарність з мільйонами невинних жертв геноциду.
Міжнародна підтримка утверджує нашу віру в те, що історична справедливість буде відновлена, зміцнює нашу волю добиватися її в усій повноті.
Світове співтовариство має усвідомити, що запобігти злочинам проти людства у майбутньому не вдасться, доки не будуть засуджені злочини минулого.
Ми не говоримо про те, що світ міг би вчинити 75 років тому, якби знав усю правду. Ми говоримо про те, що він має зробити нині на знак шани до загиблих і до тих, кому вдалося вижити у пеклі Голодомору.
Закликаю всіх, кому не байдужі милосердя, співчуття і справедливість, хто прагне перемоги добра над злом, запалити свою свічку пам'яті й разом з нами вшанувати жертв Голодомору.
Україна пам'ятає! Світ визнає!

Віктор ЮЩЕНКО

ljubomyr_ps
старець
старець
Повідомлень: 506
З нами з: 27 жовтня 2008, 20:14
Звідки: Місто на кордоні

Повідомлення ljubomyr_ps » 02 грудня 2008, 22:23

Росія занадто горда щоб визнати голодомор Українців тобто Геноцид бо ж практично Росія перебрала повноваження СССР а їхнє керівництво походить взагалі з бувшого НКВД-КГБ тож про що тут говорити..
Але даваймо віддамо суд Богові, а самі зростаймо в любові і прощені до всіх не занедбуючи національної памяті - ми ж Християни!
Життя таке коротке - поспішаймо творити добро!

Xrystia
дописувач
дописувач
Повідомлень: 72
З нами з: 24 листопада 2008, 20:38
Звідки: Neapol'

Повідомлення Xrystia » 06 грудня 2008, 21:50

Ira писав:найбільш цікаве тут то ота "Материнська Церква" виділена жирним шрифтом... :wink:

Pereproshuju,!v dejakiu miri ce tak ie ,tomu,sho treba pam'jataty z chyix ruk kn.Olha i Volodymyr pryunjaly Xreschennja.
"Jakwo y vas v dywi mur,vu vsjudu vdoma!I vsjudu vil'nuu!Bo tou,xto ne mae mury,dywe zalewnuu,adwe palae bawannjam robutu zlo.Krawe vuprominjuvatu dobro."L.Hyzar

ljubomyr_ps
старець
старець
Повідомлень: 506
З нами з: 27 жовтня 2008, 20:14
Звідки: Місто на кордоні

Повідомлення ljubomyr_ps » 06 грудня 2008, 22:00

Але ж в ті часи до розколу так звана "Материнська церква" була якраз Вселенською! А місце з якого прийшла на русь Христова віра в даному випадку Константинополь - всього лиш місто. Тут можна говорити хіба що про східну обрядовість а церква Вселенська тобто єдина, спільна.
Життя таке коротке - поспішаймо творити добро!

Xrystia
дописувач
дописувач
Повідомлень: 72
З нами з: 24 листопада 2008, 20:38
Звідки: Neapol'

Повідомлення Xrystia » 08 грудня 2008, 00:26

ja zh zazna4yla,v dejakiu miri ce tak ie
"Jakwo y vas v dywi mur,vu vsjudu vdoma!I vsjudu vil'nuu!Bo tou,xto ne mae mury,dywe zalewnuu,adwe palae bawannjam robutu zlo.Krawe vuprominjuvatu dobro."L.Hyzar

Аватар користувача
Ira
активний учасник
активний учасник
Повідомлень: 345
З нами з: 20 серпня 2007, 17:21
Контактна інформація:

Повідомлення Ira » 11 грудня 2008, 15:09

Трохи відійшло від теми... але
Вселенська церква є одна єдина, якою головує тут на землі Папа Римський. І колись всі підпорядковувалися Папі і його слухали як Христового Намісника, але після розколу 1054 року Константинополь вчинив непослух Богові і відділився від Святої Церкви, тому ту „православну церкву” взагалі не можна називати Церквою, бо слово „ЦЕРКВА”, то є СВЯТЕ, то є Сам Господь Бог....
Не нам потрібно думати про сопричастя з ними, а нехай вони спочатку навернуться до Святої Католицької Церкви, приймуть Святу Віру – Православну Віру, визнають верховенство Папи як це було від самого початку, отоді можна назвати їх Святою Вселенською Церквою.

Xrystia
дописувач
дописувач
Повідомлень: 72
З нами з: 24 листопада 2008, 20:38
Звідки: Neapol'

Повідомлення Xrystia » 12 грудня 2008, 10:30

xreschannja Rusi vidbulos' koly?..988roku,a Ol'ha she ranishe xrestylas'.Otozh?...Tym bil'she,ja zh skazala,sho my lyshe z ruk pryunjaly xreschennja i azh cherez dobryx 500 rokiv z'ednalys' z Rymom.
"Jakwo y vas v dywi mur,vu vsjudu vdoma!I vsjudu vil'nuu!Bo tou,xto ne mae mury,dywe zalewnuu,adwe palae bawannjam robutu zlo.Krawe vuprominjuvatu dobro."L.Hyzar

Аватар користувача
Ira
активний учасник
активний учасник
Повідомлень: 345
З нами з: 20 серпня 2007, 17:21
Контактна інформація:

Повідомлення Ira » 12 грудня 2008, 11:05

А ми з Римом завжди були з’єднані. То Візантія відкололася від Святого Апостольського Престолу в 1054р. І тому т. зв. „православні” називаються „нез’єдинені”...

ljubomyr_ps
старець
старець
Повідомлень: 506
З нами з: 27 жовтня 2008, 20:14
Звідки: Місто на кордоні

Повідомлення ljubomyr_ps » 12 грудня 2008, 11:36

Як би там не було Православні це наші брати і сестри іх ми любимо і за них молимось - так нас вчив Христос. А зєднання християн різних конфесій залежить таки від Бога, за посередництвом наших молитов. Тому таки треба молитись за зєднання християн бо має бути, за задумом Божим, - "Один пастир і одне стадо".
Життя таке коротке - поспішаймо творити добро!

Xrystia
дописувач
дописувач
Повідомлень: 72
З нами з: 24 листопада 2008, 20:38
Звідки: Neapol'

Повідомлення Xrystia » 13 грудня 2008, 19:44

Ira писав:А ми з Римом завжди були з’єднані.

ce konkretne vidxlennja vid temy,ale mushu zauvazhyty,scho ce vse zh ne virno!!! 8)
Ira писав:І тому т. зв. „православні” називаються „нез’єдинені”...

Aksho my u nadli budem takkazaty,to do nijakoho z'ednannja ne diudem.Pravoslavnyx treba nazyvaty ne „нез’єдинені”, a брати і сестри.

ljubomyr_ps писав: Як би там не було Православні це наші брати і сестри іх ми любимо і за них молимось - так нас вчив Христос.


A z cym povnistju zhidna.
"Jakwo y vas v dywi mur,vu vsjudu vdoma!I vsjudu vil'nuu!Bo tou,xto ne mae mury,dywe zalewnuu,adwe palae bawannjam robutu zlo.Krawe vuprominjuvatu dobro."L.Hyzar

enginer
дописувач
дописувач
Повідомлень: 121
З нами з: 04 листопада 2008, 17:29

Повідомлення enginer » 11 лютого 2009, 11:47

Існує думка, що світ вже "ситий" Голокостом по самі вуха і тому визнання офіційного Голодомору йде так тяжко.... крім того ще й зі всіх дір торчать "москальські" рильця....

Аватар користувача
o.Mykil
старець
старець
Повідомлень: 3456
З нами з: 11 вересня 2008, 10:57
Звідки: Galicia
Контактна інформація:

В. Янукович, Голодомор в Україні та дані від СБУ...

Повідомлення o.Mykil » 27 березня 2010, 10:50

Названо поіменно виконавців найстрашнішого злочину в історії цивілізації - Голодомору 1932/33 років - з указуванням національної приналежності...

За данними СБУ sbu.gov.ua/sbu/doccatalog/document?id=39281 керівний склад НКВД в Україні 30-х років ХХ століття був наступним:


Нарком В.А.Балицкий
заступники - К.М.Карлсон
З.Б.Кацнельсон

Решта:
С.С.Мазо
М.К.Александровский
В.Т.Иванов
С.Н.Миронов-Король
О.Б.Розанов
М.М.Тимофеев
М.Д.Шаров
Ю.І.Бржезовский
Г.Б.Загорский
Я.З.Каменський
В.ЗОЛОТАРЕВ
Б.В.Козельский
Я.К.Крауклис
Ю.Ф.Кривец
В.Я.Левоцкий
П.В.Семенов
Д.М.Соколинский
М.Г.Чердак
П.Г.Шестак-Соколов
С.М.Циклис
М.Ю.Амиров-Пиевский
Л.С.Арров-Тандетницкий
И.Я.Бабич
О.М.Берман
В.М.Блюман
Я.Д.Борецкий
Б.Ю.Борин
С.І.Борисов-Лендерман
Н.Я.Боярский
С.С.Брук
И.А.Вепринский
А.И.Геплер
О.С.Глуховцев
М.И.Говлич
С.И.Гольдман
Г.А.Гришин-Клювгант
В.А.Двинянинов
М.Г.Джавахов
С.М.Долинский-Глозберг
Г.Т.Донец
Т.П.Дорожко
Н.Б.Едвабник
Ю.Д.Елькин
О.Г.Евгеньев
С.И.Заславский
М.О.Извеков
Б.Б.Каган
И.Я.Казбек-Каплан
Ю.Е.Каневский
А.Е.Караганов
С.Т.Карин-Даниленко
Я.Л.Карпейский
М.Я.Кларов-Соловейчик
И.И.Ключкин
М.Б.Корнев
Д.С.Леопольд-Ройтман
В.Я.Лея
В.И.Ляшик
Б.А.Манькин
Д.М.Медведев
И.Д.Морозов
И.С.Найдман
Н.Ш.Новаковский
В.И.Окруй
Д.В.Орлов
Г.М.Осинин-Винницкий
Я.А.Пан
Я.В.Письменный
М.Т.Приходько
Я.І.Райхштейн
А.М.Ратинский
П.М.Рахлис
Л.Й.Рейхман
О.И.Риклин
В.М.Розов
Н.Л.Рубинштейн
С.И.Самойлов-Бесидский
С.И.Самовский
А.Я.Санин-Затурянский
А.В.Сапир
О.К.Уралец-Кетов
Я.Ю.Флейшман
М.Г.Ханников
М.И.Шелудченко
Ю.С.Шатов
О.М.Шерстов
Р.Е.Штурм
Л.Т.Якушев

Національність. Національний склад найвищого керівництва НКВД
УССР був таким:

**** жиди — 60 (66,67%),****
росіяни — 13 (14,44%)
українці — 6 (6,67%),
латишi — 3 (3,33%)
поляки — 2 (2,22%)
білоруси — 1 (1,11%),
немає даних — 5 (5,56%)

За статистикою в УССР в 1926 році проживало

75,4% українців
8,1% росіян
****6,5% жидів****
5,0% поляків
1,5% німців
1,1% молдаван и румун
0,5% болгар
0,5% татар и тюрків
0,3% угорців
0,3% греків
0,2% білорусів
0,07 % вірмен
0,5% інших.


Однак, як я вже подавав раніше про це інформацію тут інформацію, "український" президент узяв зробив спокійно зі самого старту каригідний учинок в очах України та її громадян, не маючи на це права viewtopic.php?f=3&t=1565&start=450


ПЕРШІ ДІЇ ЯНУКОВИЧА НА ПОСТУ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ


У перший робочий день Янукович вилучив з сайту Президента дані за трагедією Українського народу "Голодом 32-33".

За вказівкою нового керівництва Адміністрації Президента з офіційного сайту Глави держави відсутня «кнопка», яка надсилала відвідувачів на проект, присвячений історії Голодомору в Україні .

При спробі зайти на рубрику щодо Голодомору видається помилка 404.

http://www.president.gov.ua/content/golodomor_75.html

Якщо знадобиться, ось посилання на веб-архів http://web.archive.org/web/200807310057 ... or_75.html


Такі цілком невтішні дані раніше появилися ось у цьому співтоваристві кібер-простору "УКРАЇНА - РУСЬ" http://vkontakte.ru/club7555615


Документальне відео Живі - The Living directed by Sergiy Bukovsky http://www.youtube.com/user/TheLivingUkraine


***

http://ru.tsn.ua/ukrayina/ot-yanukovich ... denta.html

Пан Янукович, отже, та його соратники пішли проти історії, хочуть немовби затоптати пам'ять про страшні сторінки минулого, незважаючи на біль-пережиття інших та явні злочини комуністичного режиму, від котрих аж світ здригається...

http://www.radiosvoboda.org/content/art ... 39116.html
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
Хоче всіх Господь зустріти
На шляху правдивім!

Андрей Днепров
дописувач
дописувач
Повідомлень: 136
З нами з: 10 червня 2009, 08:06

Об общем заявлении церквей Украины в 2010 году о геноциде

Повідомлення Андрей Днепров » 26 листопада 2010, 07:22

Братья и сестры!
Подскажите, пожалуйста, было ли принято в этом году общее заявление ряда церквей в стране о геноциде украинского народа.
В предыдущие годы такие заявления принимались и подписывались представителями и УПЦ КП, и УГКЦ, и УАПЦ, и Римо-Католической Церкви в стране, и рядом представителей протестантских деноминаций Украины, и даже некоторыми украинскими муфтиями.
Даже Киевский митрополит Русской Православной Церкви (УПЦ МП) Владимир (Сабодан) высказывался о геноциде украинского народа либо сам, либо проводил подобный документ через Синод (что, впрочем, Одесский митрополит Русской Церкви Агафангел оспаривал).
В этом году ничего подобного в Интернете я найти не смог.
Может быть, просмотрел?
Если кто-то видел, скиньте ссылку, пожалуйста.
Или может кто-то знает о том, что подобное заявление будет принято в ближайшее время?
Поделитесь информацией, пожалуйста.
С искренним уважением, Андрей Днепров

Андрей Днепров
дописувач
дописувач
Повідомлень: 136
З нами з: 10 червня 2009, 08:06

Re: Об общем заявлении церквей Украины в 2010 году о геноциде

Повідомлення Андрей Днепров » 26 листопада 2010, 07:27

Приношу извинения за неточности в моем воспроизведенном тексте, здесь скорее ограничения системы административного управления сайтом.
Впрочем, это, наверное, мелочи, которым не стоит придавать особого значения.

Аватар користувача
о.Олег
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 9707
З нами з: 29 вересня 2009, 12:53
Звідки: м.Львів

Re: Об общем заявлении церквей Украины в 2010 году о геноциде

Повідомлення о.Олег » 26 листопада 2010, 09:08

Андрей Днепров писав:Братья и сестры!
Подскажите, пожалуйста, было ли принято в этом году общее заявление ряда церквей в стране о геноциде украинского народа...

а... такі заяви мають бути щорічними? Скільки часу? Сенс?
З повагою, о.Олег
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

Андрей Днепров
дописувач
дописувач
Повідомлень: 136
З нами з: 10 червня 2009, 08:06

Re: Об общем заявлении церквей Украины в 2010 году о геноциде

Повідомлення Андрей Днепров » 26 листопада 2010, 10:06

Спасибо о.Олег, за изложение Вашего взгляда на подобные заявления.
С уважением, Андрей Днепров

ljubomyr_ps
старець
старець
Повідомлень: 506
З нами з: 27 жовтня 2008, 20:14
Звідки: Місто на кордоні

Запали свічу пам’яті жертв Голодомору!

Повідомлення ljubomyr_ps » 27 листопада 2010, 00:13

Запалімо свічу пам’яті жертв Голодомору! Помолімось за невинно замордованих голодом наших дорогих співбратів У Христі і по крові.
ВІЧНАЯ ПАМЯТЬ!

Звернення В.Ющенка: "Хто ти, мій рідний брате? Українець чи духовний байстрюк?

"Українці, співвітчизники, ми продовжуємо те, що маємо продовжувати. Робимо те, що маємо робити. Сьогодні по всій Україні вшановується пам’ять мільйонів невинних жертв Голодомору-геноциду. Це роблять звичайні люди, не дивлячись на формальності, владу, політиків. Йдеться про людське. Йдеться про українське. Йдеться про ідентичність, національну, духовну, цивілізаційну приналежність. Йдеться про особисту і національну гідність не бути байдужим, не забувати, не чекати, коли хтось зробить за тебе, а діяти і бути собою", - наголосив Віктор Ющенко у своєму зверненні.

"Так, це – питання національної, духовної і цивілізаційної приналежності. Хто ти, мій рідний брате? Українець чи духовний байстрюк? Людина духу чи варвар, байдужий до рідного народу, своєї землі і спільної долі? Я відчуваю особливе хвилювання. Традиція, яку ми разом зробили загальнонаціональною, живе і житиме. Ця традиція – світла і свята. Навіть найбільші супротивники наших ідей, противники самої України і українства усвідомлюють велику правду і колосальну силу справи, здійсненої нами. Повернення правди про Голодомор – це велике змужніння нашого народу, чиї наслідки ще незримі, однак вони очікувані і сущі", - переконаний Віктор Ющенко.

"Українська влада не повинна боятися пам’яті. Не треба боятися свого народу. Власного минулого. Свого майбутнього. Бо те, що ми робимо сьогодні, - це праця задля майбутнього. Це – головне пояснення для тих, хто запитує – "а що робити далі?". Нація виростає з великої духовної солідарності. Це – головна передумова для будь-яких державних, політичних чи економічних звершень. Я усвідомлюю нашу солідарність як єдність, в якій немає пафосу і фальші. Не опускати рук. Йти далі.

Малими справами готувати прихід нової доби – ось шлях, яким хочу йти і яким ідуть мільйони наших співвітчизників. Запалена свічка у вікні в День Голодомору – це знак, що в нашій країні є любов і тепло. У цій традиції є велике благородство людей, які мають любляче і небайдуже українське серце. Це – знак, що є український народ і що в ньому живе могутня сила, яка неминуче утвердить національну правду і справедливість. Я думаю про майбутнє і вірю в наше добре майбутнє"
, - йдеться зокрема у зверненні Віктора Ющенка до українців. http://zaxid.net/newsua/2010/11/26/173124/
Життя таке коротке - поспішаймо творити добро!

Аватар користувача
о.Олег
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 9707
З нами з: 29 вересня 2009, 12:53
Звідки: м.Львів

Re: Запали свічу пам’яті жертв Голодомору!

Повідомлення о.Олег » 27 листопада 2010, 01:34

сьогодні по Храмах молимося за всіх, хто став жертвою Голодомору.
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

Аватар користувача
о.Олег
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 9707
З нами з: 29 вересня 2009, 12:53
Звідки: м.Львів

Re: Об общем заявлении церквей Украины в 2010 году о геноциде

Повідомлення о.Олег » 27 листопада 2010, 03:00

Андрей Днепров писав:Спасибо о.Олег, за изложение Вашего взгляда на подобные заявления.
С уважением, Андрей Днепров

говорю, пане Андрію, про те, що нічого не змінилося - мертві не востали і Голодомор є фактом, що не потребує повторення заяв. Молилися і молимося за невинно убієнних.
З повагою, о.Олег
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

Аватар користувача
о.Олег
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 9707
З нами з: 29 вересня 2009, 12:53
Звідки: м.Львів

Re: Об общем заявлении церквей Украины в 2010 году о геноциде

Повідомлення о.Олег » 27 листопада 2010, 10:09

"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

Аватар користувача
прочанка
старець
старець
Повідомлень: 1692
З нами з: 18 червня 2009, 15:09
Звідки: Львів

Re: Об общем заявлении церквей Украины в 2010 году о геноциде

Повідомлення прочанка » 27 листопада 2010, 21:32

кілька днів тому по телебаченню транслювалася презентація нової книги про голодомор згідно із розсекреченими матеріалами служб безпеки. Це не художні вигадки, а історичні документи. Автор підкреслив, якщо російська Дума замовчує свою історію, то Україна цього робити не буде.
Сьогодні закінчився молодіжний благодійний фестиваль "Золота троянда", організатор якого пані Вимер( далеко не українка) розпочала заключний концерт хвилиною мовчання за жертвами голодомору і згадала розповіді батька про події, які мали місце у Харкові. Їхня родина надала допомогу вмираючій дівчині, яка йшла 50км до міста, щоб не вмерти з голоду вдома... Невже євреї мають вчити нас нашої історії? Чи ми в угоду чиїсь злій волі маємо забувати своє минули? Чи не достатньо ми жили по чужій історії? Може все таки варто відстоювати своє право на минуле і майбутнє.
Не бійтеся!

Аватар користувача
прочанка
старець
старець
Повідомлень: 1692
З нами з: 18 червня 2009, 15:09
Звідки: Львів

Re: Запали свічу пам’яті жертв Голодомору!

Повідомлення прочанка » 27 листопада 2010, 21:36

вся площа біля пам"ятника Тараса Шевченка у Львові - у поминальних свічках. Свічки нині й багатьох оселях львів"ян.
Не бійтеся!

Тарас_
постійний дописувач
постійний дописувач
Повідомлень: 217
З нами з: 17 квітня 2009, 14:33
Звідки: м Калуш, Івано-Франківська обл., Західна Україна
Контактна інформація:

Re: Запали свічу пам’яті жертв Голодомору!

Повідомлення Тарас_ » 28 листопада 2010, 10:35

Поставив свічку на вікно. Але таких виявилось не дуже багата, сказав би зовсім небагато. Можливо вшанували жертв геноциду якось по іншому. Не прижилась ще традиція.

ljubomyr_ps
старець
старець
Повідомлень: 506
З нами з: 27 жовтня 2008, 20:14
Звідки: Місто на кордоні

Re: Запали свічу пам’яті жертв Голодомору!

Повідомлення ljubomyr_ps » 28 листопада 2010, 14:48

..."Ми маємо вжахнутися не від бездонності людського злочину, а від глибини затемнення людського духу. Як сонячне затемнення означає, що між Сонцем і Землею опиняється планетарне тіло, яке перекриває доступ світлові, так і в «смутні» епохи людської історії між людиною і Богом опиняється перешкода – класова, національна, релігійна чи будь-яка інша ідеологічна ненависть. Це вона перекриває доступ Божої благодаті й перетворює людину на звіра.

Тому рефреном наших вшанувань жертв Голодомору має бути одна й та сама думка: молімося, щоб ми ніколи поміж собою і Богом не поставили сатану, нашіптування якого чомусь завжди, на відміну від нібито «недосяжних» Божих заповідей, видаються такими тверезими й реалістичними.

Якщо ми хочемо, щоб ота страхітлива жертва України була недаремною й мала бодай якийсь сенс, то пам’ятаймо про небезпеку затемнення духу й не затуляймо Бога в своїй душі"!


З ВИСТУПУ НА ВШАНУВАННІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРУ Блог Мирослава Мариновича: http://risu.org.ua/ua/index/blog/~Myros ... ych/39240/
Життя таке коротке - поспішаймо творити добро!


Повернутись до “Гуманітарні дисципліни”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 4 гостей