Рух чистих сердець

Прощі, відпусти, милостиня, піст, сімейне життя, питання етики та моралі... Усе, що стосується повсякденного життя кожного християнина

Модератори: Just_me, viter, Artur, ihor

orest
постійний дописувач
постійний дописувач
Повідомлень: 189
З нами з: 06 березня 2006, 14:57
Звідки: Ukraine

Рух чистих сердець

Повідомлення orest » 24 вересня 2007, 14:48

До мене потрапили ось такі повідомлення про організацію Руху чистих сердець в Україні...
Які Ваші думки з цього приводу?

Проект Руху чистих сердець

Назва – Рух чистих сердець
Девіз – «Справжня любов чекає»
Мета - популяризація серед молоді та юнацтва ідей статевої чистоти та дошлюбної стриманості.
Першочергові завдання РЧС:
– зібрати й узагальнити інформацію від людей, які вже мають досвід праці в даному напрямку на будь-якому рівні, оскільки окремі прихильники ідей Руху в УГКЦ є в різних містах;
– призначити координаторів РЧС в центрах єпархій, які відповідатимуть за поширення інформації про Рух, координуватимуть діяльність волонтерів та будуть представниками Руху на місцях;
– написати й затвердити статут РЧС.
Стратегічні завдання РЧС:
– за допомогою волонтерів поширювати в єпархіях та на парафіях інформацію та свідчення про статеву чистоту і дошлюбну стриманість.
РЧС не повинен стати окремою організацією, а лише рухом (і то не лише в УГКЦ), що означатиме дотримання принципів статевої чистоти і передбачатиме лише особисту відповідальність перед самим собою і перед Богом кожного, хто приєднається до нього.
Учасником Руху може стати кожен, хто приймає рішення дотримуватися статевої чистоти та дошлюбної стриманості, це стосується не лише пар, а й самотніх людей. Цільовою групою, на яку буде спрямована діяльність Руху, повинні стати молоді неодружені люди віком від 15 до 25 років. Разом з тим, якщо в старших чи молодших людей виникатиме свідоме бажання приєднатися до Руху, вони не повинні мати для цього жодних перешкод.
Приєднання відбуватиметься у формі спільної (або особистої, лише в присутності духівника) молитви-обітниці про дотримання статевої чистоти та дошлюбної стриманості молодими парами чи самотніми учасниками. Особистим видимим знаком участі в РЧС може стати посвячена духівником срібна обручка, яку учасники носитимуть на безіменному пальці лівої руки або білий ремінець (можливо з надписом ”справжня любов чекає” чи “блаженні чисті серцем”.
Методи, що їх використовуватиме Рух у своїй діяльності:
- створити навчальну програму, за якою готуватимуться волонтери (на базі програми «Тіло – Храм Святого Духа” та “Мандруючи до зрілості”). Для підготовки волонтерів Руху раз на рік повинні проводитися реколекції-семінари чи навчальні тренінги;
- зустрічі волонтерів Руху з парафіяльними осередками молоді та молодіжними організаціями з метою поширення серед них інформації про РЧС, статеву чистоту, вчення Церкви щодо цього, надання свідчень (“рівний-рівному”);
- раз на 5 років планується проводити загальну одноденну (або дводенну) зустріч всіх членів руху, що проходитиме у формі прощі. Місцем таких зустрічей пропонується комплекс Патріаршого собору Воскресіння Христового у м. Києві (храм Благовіщення). Днем таких зустрічей може стати Благовіщення.
- для розповсюдження інформації про Рух у ширших колах, після остаточного визначення статутних положень, повинен бути створений спеціальний буклет.
РЧС може мати дві емблеми: малу та велику. Мала (більш використовуватиметься в оформленні буклетів, інформативної атрибутики Руху, тоді як велика – з представницькою метою на великих заходах. Великою емблемою пропонується Богородиця-Оранта як символ чистоти (Оранта - "нерушима стіна" непорушна стіна чистоти...), а також як виразний знак приналежності до Київської традиції.
Святими-покровителями Руху пропонується св..Йосиф син Якова, який не піддавля пристрастям єгиптянки та св..Йосафата Гордашевська ("Вдома у батьків Михайлини була служниця. Якось вона розповіла дівчині, що її намовляє до гріха сусідський хлопець. Михайлина лагідно порадила їй не зважати на його улесливі слова й домагання, і за жодних обставин не піддаватися гріхові, щоб не занапастити душу. Дівчина її послухала й чинила так, як та їй радила") або преподобна Єфросинія Полоцька (це дозволить зберегти відкритість на православних). Такий вибір показує, що Рух є орієнтований як на дівчат, так і на хлопців; як на тих хто готується до подружжя, так і на тих хто відчуває покликання до монашого життя.
Також пропонується призначати головного капелана та окремих капеланів Руху на місцях (в єпархіях, за можливістю та за потребою – в деканатах), які здійснюватимуть духовне керівництво учасників Руху, контактуючи з координаторами чи при потребі з окремими учасниками, а також братимуть участь в регулярних зустрічах РЧС.
Окремим джерелом інформації про Рух повинен стати спеціально створений веб-сайт, на якому буде викладено різноманітні матеріали щодо статевої чистоти та дошлюбної стриманості, історію Руху в світі й Україні, статут РЧС в УГКЦ, свідчення молодих людей, координати осередків на місцях.
Доцільним буде створення так званої сторінки довіри (форуму), де зацікавлені можуть задати питання, що їх хвилюють чи поділитися власним досвідом.
Ось зсилки з інформацією про Рух:
http://www.lifeway.com/tlw/
http://en.wikipedia.org/wiki/True_Love_Waits

Це лише проект! Просимо висловлювати свої попозиції!

Контактні особи:

Оксана Проць
[email protected]

orest
постійний дописувач
постійний дописувач
Повідомлень: 189
З нами з: 06 березня 2006, 14:57
Звідки: Ukraine

Повідомлення orest » 24 вересня 2007, 14:50

А ось ще буклет:

БЛАЖЕННІ ЧИСТІ СЕРЦЕМ, БО ВОНИ БОГА ПОБАЧАТЬ
РУХ ЧИСТИХ СЕРДЕЦЬ
У багатьох країнах протягом уже більше десяти років серед підлітків розгортається справжня революція суспільної моралі: відкидання порнографії й прагнення зберігати дошлюбну чистоту.
У школах почали виникати т.зв. «клуби незайманих», а на вулицях дедалі частіше можна зустріти молодих людей у майках з написами: "Я тебе люблю, тому до весілля не піду з тобою у ліжко", "Презерватив не захищає серця", “Хвилина задоволення себе не оправдовує, ПОЧЕКАЙ!” тощо. Виник масовий рух, члени якого складають присягу, обіцяючи зберігати чистоту серця.
У США крім загальнонаціональної організації "True Love Waіts" ("Справжня любов чекає") існують також регіональні рухи „Вибираю чистоту”, що пропагують цнотливість.
"Любов довготерпелива", – пише св. Павло (1 Кор 13, 4). Справжня любов напевно витримає період підготовки й дочекається свого доповнення в цьому прекрасному дарунку Бога, яким є акт статевої близькості подружжя, після прийняття таїнства вінчання.
Життя в цнотливості та статевій стриманості не тільки виключає можливість неочікуваної вагітності та захищає від захворювань, що передаються статевим шляхом, серед яких найбільш небезпечним є СНІД, але, насамперед, є знаком та виявом любові. Тільки вірність шостій і дев'ятій заповідям дозволить зберегти цей коштовний дарунок цнотливості, чистого серця й подарувати його чоловікові/дружині в день весілля. Навряд чи комусь подобається одержувати в подарунок використані речі.
Закоханим парам на побачення, у кіно, на вечірки та на канікули слід завжди запрошувати Ісуса. Якщо ви будете усвідомлювати, що вас троє, і що Ісус – Творець вашої любові – дивиться на вас, то ви зможете контролювати свої вчинки й почуття. Зрада Ісуса – це завжди зрада любові.
Молоді люди складають присягу цнотливості, і на пам'ять про таку важливу подію одягають срібні "обручки чистоти" (деколи з надписом „Блаженні чисті серцем”). "Озброєні" у такий спосіб юнаки й дівчата, подібно до воїнів, готові до боротьби зі спокусами й усякою нечистотою, зберігаючи в серці девіз: "У тебе є вибір – вибір бути чистим".

Дорога сестро! Дорогий брате!
Якщо ти відкрив своє серце Ісусові, то обов’язково будеш зцілений.
Однак ти повинен виконувати певні правила:
• будь вимогливим до себе;
• склади докладний режим дня, у якому заплануй час на молитву, роботу (навчання), спорт і відпочинок;
• в усе, що робиш, вкладай все своє серце;
• не витрачай часу, просиджуючи біля телевізора або в інтернеті, особливо уникай передач та інтернет-сторінок з неморальними зображеннями та інформацією;
• бери участь у житті якоїсь молодіжної спільноти, яка діє при парохії;
• намагайся підтримувати свій духовний зв’язок з Ісусом та Марією, "потоваришуй" зі святими;
• щодня обновлюй посв’яту Господу та Богородиці, читаючи Молитву обіцянки Руху Чистих Сердець;
• читай Святе Письмо;
• дуже важливою є Сповідь (бажано сповідатися щомісяця), але якщо згрішиш, то не чекай, а негайно йди до Сповіді;
• практикуй часту участь в Святій Літургії та приймай Святе Причастя;
• практикуй піст;
• якщо ти зустрічаєшся з хлопцем/дівчиною, то чесно і відверто обговоріть цю тему, щоб спільно робити зусилля у статевій стриманості, спільно моліться та уникайте обставин, сприятливих для гріха (наприклад, не залишайтесь у квартирі наодинці).

Хто може долучитись до Руху Чистих Сердець?
Кожен, хто прагне віддати Ісусові своє серце і навчатися від Нього любити чистою любов'ю.

Що для цього потрібно?
Щира готовність виконати всі зобов'язання, які містяться в Молитві обіцянки.

Що робити, якщо знову згрішиш?
Вступаючи в РЧС, ти вирішуєш іти з Ісусом усе своє життя, а якби трапився гріх, ти зобов'язаний якомога швидше приступитися до Таїнства Покаяння, та з новою силою продовжувати цей шлях.

Коли можна вступити в РЧС?
У будь-який момент! Спочатку йди до Сповіді, а коли приймеш Святе Причастя, щиро довірся Христові й прочитай Молитву обіцянки. Також придбай собі срібну обручку, попроси священика (найкраще свого сповідника) освятити її та одягнути на безіменний палець твоєї правої руки.

МОЛИТВА ОБІЦЯНКИ
Господи, дякую Тобі за дар мого життя. Ти сотворив мене чоловіком/жінкою, вклавши у мене бажання до спілкування і єднання з жінкою/чоловіком та прагнення любити і бути любленим.
Однак я не завжди вмію володіти цим даром. Навчи мене мудрості керувати своїми бажаннями та даруй мені силу для цього.
Вірю, що для Тебе немає безнадійно брудних, грішних і зіпсованих людей. Віддаю Тобі, Господи, мою пам'ять, розум, волю, почуття, мою душу і тіло – все те, чим я є, й усе, що маю. Бажаю в такий спосіб віддати себе цілковито у володіння Тобі, щоб Ти навчив мене любити по-справжньому.
Дай мені також пізнати, яким є моє покликання як чоловіка/жінки.
Обіцяю вчитися контролювати свої статеві бажання і стримуватися від статевих стосунків до часу прийняття Таїнства Вінчання.
Для цього також постановляю не купувати й не читати аморальних книг і журналів, не дивитися порнографічних фільмів та інтернет-сторінок.
Розумію, що без Тебе не зможу нічого доброго робити, тому вирішую й обіцяю щодня молитися, читати хоча б невеликий уривок зі Святого Письма, регулярно сповідатися і якнайчастіше єднатися з Тобою в Євхаристії.
Господи, прошу Тебе, навчи мене жити й чинити так, щоб найважливішою в моєму житті була любов.
Пресвята Богородице, моя Мати, веди мене до самого джерела Любові – Бога у Святій Тройці єдиного – Отця, і Сина, і Святого Духа, якому належить слава, честь і поклоніння на віки віків. Амінь.

Аватар користувача
ola
постійний дописувач
постійний дописувач
Повідомлень: 211
З нами з: 21 серпня 2007, 01:27
Звідки: Івано-Франківськ
Контактна інформація:

Повідомлення ola » 04 жовтня 2007, 00:41

Дякую за чудову інформацію! :)
Маю таке питання. Під час Форуму в Києві молоді люди роздавали "ульотки" про дошлюбну чистоту "Безпечний секс" (зображені чоловік і жінка у протигазах і захисних костюмах).
Як можна з ними сконтактувати, щоби отримати (придбати, дістати дозвіл скопіювати тощо) цей матеріал?
ДУЖЕ ПРОШУ ПРО ДОПОМОГУ! :roll:
Вернися до дому свого, і розкажи, які речі великі вчинив тобі Бог! (Луки 8, 39)

Аватар користувача
mukolaj
гість
гість
Повідомлень: 8
З нами з: 21 лютого 2007, 20:33
Звідки: Львів

Повідомлення mukolaj » 04 жовтня 2007, 11:06

Привіт! Я просто в захопленні від цієї організації. Протягом кількох років я є прихильником, а якщо б ця організація була і в Україні ВЕЛИКИМ АКТИВІСТОМ Руху Чистих Сердець.

orest
постійний дописувач
постійний дописувач
Повідомлень: 189
З нами з: 06 березня 2006, 14:57
Звідки: Ukraine

Повідомлення orest » 06 жовтня 2007, 11:35

ці буклети на Форумі - їх робота: http://www.ucu.edu.ua/irpzh/about/pastoral.programme/

orest
постійний дописувач
постійний дописувач
Повідомлень: 189
З нами з: 06 березня 2006, 14:57
Звідки: Ukraine

Повідомлення orest » 25 листопада 2008, 19:06

"Справжня любов чекає!", веб-сторінка Руху чистих сердець в Україні (УГКЦ) http://truelovewaits.at.ua/

Аватар користувача
o.Mykil
старець
старець
Повідомлень: 3456
З нами з: 11 вересня 2008, 10:57
Звідки: Galicia
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 11 грудня 2008, 17:19

Як бракує нині світові чистоти, яка його рятує!
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
Хоче всіх Господь зустріти
На шляху правдивім!

ljubomyr_ps
старець
старець
Повідомлень: 506
З нами з: 27 жовтня 2008, 20:14
Звідки: Місто на кордоні

Повідомлення ljubomyr_ps » 12 грудня 2008, 11:46

Повністю підтримую "Рух Чистих Сердець". Так думаю, що в цьому русі можуть брати участь не тільки неодружені люди але й також усі християни незалежно від стану які прагнуть очистити свої серця і душі від бруду нечистоти й блуду, які щось в своєму житті роблять, щоб на світі і у власному житті поменшало нечистоти, а любов і чистість серця зростала.
Помагай нам Бог!
Життя таке коротке - поспішаймо творити добро!


Повернутись до “Життя християнина”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 11 гостей