Трансплантологія

питання з життя Церкви/Суспільства, які не відносяться до тематики інших розділів Форуму

Модератори: Just_me, viter, Artur, ihor

Ігор_Я.
гість
гість
Повідомлень: 3
З нами з: 22 жовтня 2012, 21:35

Трансплантологія

Повідомлення Ігор_Я. » 19 листопада 2012, 09:50

З новин: "МОЗ передало в Раду законопроект, що дозволяє використовувати органи українців після їхньої смерті, якщо вони не написали відмови від цього за життя."
Як пишуть, в Росії такий закон вже працює, а РПЦ не протестує, значить вважає це добром. А як Католицька Церква ставиться до трансплантології?
З повагою, Ігор.

Аватар користувача
о.Олег
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 9707
З нами з: 29 вересня 2009, 12:53
Звідки: м.Львів

Re: трансплантологія

Повідомлення о.Олег » 19 листопада 2012, 12:07

Ігор_Я. писав:...А як католицька церква ставиться до трансплантології? ...


2296 Трансплантація органів відповідає моральному закону І може бути гідною похвали, якщо небезпеки і фізичний та психічний ризик, яких зазнає донор, пропорційні бажаному добру, що його отримає одержувач. Давання органів після смерті є шляхетною і корисною справою, і треба до неї заохочувати як до вияву щедрої солідарності. Воно є морально неприйнятним, якщо донор або ті, що мають на це право, не дали виразної своєї згоди. Тим більше, морально неприйнятним є безпосереднє спричинювання каліцтва або смерті одній людині, хоча б це було для того, щоб продовжити життя інших людей.


З повагою, о.Олег

пс. це безвідносно до пропонованого закону, про який Ви згадали - там нмсд проблема (перекопіюю у цю тему з Мотиватори; демотиватори)
а тут не до жартів http://vzua.livejournal.com/112035.html
якщо ще і взяти до уваги той факт, що цієї ночі вступає в дію новий кримінальний кодекс, за яким вже не лікар, а прокурор видає посмертні довідки (а це значить, що всі тепер проходитимуть через обовязкове вскриття) - все це...
ой як не смішно
З повагою, о.Олег
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

Аватар користувача
о.Олег
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 9707
З нами з: 29 вересня 2009, 12:53
Звідки: м.Львів

Re: трансплантологія

Повідомлення о.Олег » 20 листопада 2012, 08:49

до теми
http://orthodoxy.org.ua/content/zakon-o ... aine-59699
З повагою, о.Олег
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

Аватар користувача
о.Олег
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 9707
З нами з: 29 вересня 2009, 12:53
Звідки: м.Львів

Re: трансплантологія

Повідомлення о.Олег » 24 листопада 2012, 12:03

http://ugcc.org.ua/news_single.0.html?&tx_ttnews[tt_news]=9590&cHash=a0ceb0fa4edef3b4900650b47c3ed22f
«Церква позитивно ставиться до донорства органів. У Католицькій Церкві це розглядається як спосіб благодійності, жертовності з боку донора стосовно тієї людини, яка може отримати цю допомогу. Однак абсолютно неприйнятною для Церкви є торгівля органами. Мова повинна йти лише про дарування, а не про продаж», - про це заявив відповідальний за соціальне служіння в УГКЦ о. Андрій Нагірняк інтернет-виданню «Форум», коментуючи законопроект, що Міністерство охорони здоров'я України відправило до Верховної Ради, згідно з яким кожен українець зможе стати донором органів після своєї смерті, якщо за життя юридично не оформить відмови.

Як наголосив о. Андрій, Церква виступає проти комерціалізації процесу донорства. Такий процес є морально неприйнятним, оскільки тіло стає предметом купівлі-продажу: таким чином принижується гідність людини. А ось безкорисливе дарування цілком можливе, і Церква прихильно до цього ставиться. «Також ми виступаємо за те, щоб це було свідоме й добровільне рішення людини», – наголосив представник Церкви.

Він також зауважив, що впровадження такого закону зараз в Україні може бути передчасним: «Рівень правосвідомості та законності в нашому суспільстві, на жаль, нині ще далекий до того, яким мав би бути. Тому потрібно звернути увагу, чи не викличе введення презумпції згоди, коли всі, хто не напише відмови, погоджуються на трансплантацію своїх органів, якихось зловживань через відсутність законності в нашому суспільстві. У нас з цього приводу існують деякі побоювання».

Крім того, за словами священика, є ще один момент, який Церква вважає важливим – це те, що цей процес поширення трансплантації, зокрема введення презумпції згоди, мав би починатися та супроводжуватися різноманітними просвітницькими заходами,зокрема інформаційними: роз'ясненням широкому колу громадськості, у чому, власне, полягає донорство органів.

«Воднораз у нас є певні побоювання щодо того, наскільки суспільство готове до введення такого закону. Спершу належить провести масштабну попередню роботу з людьми. Необхідно говорити про те, що є таке поняття, як презумпція згоди. Люди повинні бути інформовані про те, як це все відбувається. І знову ж, зважаючи на теперішній стан нашого суспільства, ми запитуємо, наскільки це буде зроблено і чи не варто було саме з цього починати? Але замість того щоб починати з просвітницької підготовки, відразу пропонується приймати закон. Важливо, щоб перед затвердженням цього закону тривалий час, може впродовж року або декількох років, була проведена серйозна підготовча робота в суспільстві», – переконує представник Церкви.

Як один із позитивних прикладів роз’яснювальної роботи з громадськістю в питанні трансплантології він називає Іспанію. «В Іспанії за допомогою Католицької Церкви вдалося змінити ставлення суспільства до трансплантології і з'явилося дуже позитивне мислення щодо цього. Але там до цього поставилися дуже відповідально. Була проведена інформаційна кампанія, спрямована на виховання позитивного ставлення в суспільстві до цього процесу і на обізнаність кожної людини», – розповідає о. Андрій.
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

igormaks
дописувач
дописувач
Повідомлень: 105
З нами з: 24 листопада 2012, 22:55

Re: Трансплантологія

Повідомлення igormaks » 25 листопада 2012, 20:17

Слава Ісусу Христу!
Бог після гріхопадіння прародичів, установив новий порядок буття, сказавши до Адама "ти порох, і до пороху вернешся". Нетлінне стало тлінним. У всіх нас протягом життя з атомів і молекул з Божого благословення формується наше тіло, яке нам дано щоб осягнути всю красу і могутність Божого промислу, щоб прийти до Бога, пізнати його. А по смерті наше тіло, цей інструмент Божого пізнання, повинен повернутися в порох, розкластися на атоми і молекули щоб з Божої ласки і безмежної любові знову було сформоване уже тіло наших нащадків і так до скінчення цього світу. Особисто мені у сприйнятті цього факту коловороту атомів і молекул немає нічого, щоби викликало якусь відразу, несприйняття. А от пересадка органів, на підсвідомості, викликає шалений спротив. По перше: тіло не повністю повертається в порох , а ще якийсь час після смерті функціонує. Виникає питання - дата смерті тіла коли? По друге: а що як той орган прислужиться людині , яка після свого другого народження буде жити в тяжкому, а може смертному гріху. Ймовірність цього , зважаючи на дороговизну операцій, дуже висока. Виникає друге питання: чи не буде донор несвідомим співучасником гріхопадіння тієї людини. Можливо краще було тій людині, коли її кликав Господь до себе піти і бути спасенним! По третє: чи не стане розвиток пересадки органів звичайнісіньким високопродуктивним бізнесом, з убивствами, підлаштованими аваріями, небажанням лікаря рятувати хворого, а констатувати його смерть з метою отримання прибутку! Виникає третє питання : а чи не буде наша мовчазлива згода розцінена Богом як співучасть у цих тяжких гріхах? По четверте: зараз мотивація пересадки органів ніби шляхетна - спасти життя. Але пройде час, виникнуть у людства непереборні обставини , такі як нестача харчів, біологічних компонентів, і чи не буде спокуса з метою виживання (спасіння) життя використовувати тепер уже весь організм, наприклад на харчі! Виникає четверте питання: чи не буде сьогоднішня популяризація пересадки органів у майбутньому наругою над творінням Божим, початком морального падіння людства і чи не буде тут і нашої опосередкованої вини в цьому?
Помагати Ісусові двигати хрест!

Аватар користувача
о.Олег
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 9707
З нами з: 29 вересня 2009, 12:53
Звідки: м.Львів

Re: Трансплантологія

Повідомлення о.Олег » 25 листопада 2012, 21:41

igormaks писав:...По перше : тіло не повністю повертається в порох , а ще якийсь час після смерті функціонує.
Виникає питання - дата смерті тіла коли ?

сома-семо (тіло-труп): дата смерті тіла - розлучення з ним душі. А чи буде частина "пороху" функціонувати в іншому тілі, а чи зігниє в шлунку крокодила і стане частинкою його візирунчастої шкіри... Віримо у Воскресіння з мертвих, коли Господь наново нас Сотворить
igormaks писав:...По друге : а що як той орган прислужиться людині , яка після свого другого народження буде жити в тяжкому ,
а може смертному гріху . Ймовірність цього , зважаючи на дороговизну операцій , дуже висока.
Виникає друге питання : чи не буде донор несвідомим співучасником гріхопадіння тієї людини.
Можливо краще було тій людині , коли її кликав Господь до себе піти і бути спасенним!

чому ж тоді Ви аж за транплантологію? Це до кожного лікаря, до "штучної нирки", до... народження людей - адже і моя дитина може в тяжкому грісі жити і "краще такому не родитися"! Натомість - чому Ви аж так негативно? А може навпаки: моя печінка дозволить жити великій Божій людині, що виведе людство з морального занепаду, поведе до Спасителя?? Сьогодні... Євангеліє від Луки (10) якраз читали про милосердного самарянина, якого Господь ставить нам в приклад, а ж юдей то той, що його до заїзду затарабанили, міг би потім і важко согрішити... Та що там: Господь і оздоровлює, і воскрешає мертвих... Ну добре - Господь же: може, скажете, Всезнаючий. Так і святі молилися над хворими, воскрешали! А - святі ж. Ну то, грішний, свідчу: молився неодноразово над хворими і з того світу верталися!
Ні - не хочу доводити до абсурду Вашу тезу, просто її постановка сама в собі мала б охопити все мною описане. Якщо ж ні - це не теза, або переформулюйте, мабуть
А все решта: доводиться вибирати між можливою "опосередкованою" провиною і важким гріхом, коли можу спасти життя іншій людині і не хочу. Життя на першому місці. Про небезпеки вже в темі йшлось. Проте контекст, в якому Ви їх повторюєте, досить неоднозначний - тема (як і кожна в з біоетичних тем) і без того складнезна, вимагає виваженого підходу.
З повагою, о.олег
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

Аватар користувача
andrey s.
старець
старець
Повідомлень: 2624
З нами з: 13 січня 2011, 19:40
Звідки: м.ІВАНО-ФРАНКІВСЬК
Контактна інформація:

Re: Трансплантологія

Повідомлення andrey s. » 25 листопада 2012, 21:51

о.Олег писав:
igormaks писав:...По перше : тіло не повністю повертається в порох , а ще якийсь час після смерті функціонує.
Виникає питання - дата смерті тіла коли ?

сома-семо (тіло-труп): дата смерті тіла - розлучення з ним душі. А чи буде частина "пороху" функціонувати в іншому тілі, а чи зігниє в шлунку крокодила і стане частинкою його візирунчастої шкіри... Віримо у Воскресіння з мертвих, коли Господь наново нас Сотворить

І крокодил ( тіло в яке пересадили ) .., рано чи пізно загнеться.
З повагою ПРОСТО андрій!!! УГКЦ

igormaks
дописувач
дописувач
Повідомлень: 105
З нами з: 24 листопада 2012, 22:55

Re: Трансплантологія

Повідомлення igormaks » 25 листопада 2012, 22:07

Дякую за Вашу відповідь і зауваження. Згідний що життя на першому місці. Але я проти трансплантології і нічого не пороблю. А про силу молитви по собі знаю.
З повагою Ігор
Помагати Ісусові двигати хрест!

Аватар користувача
о.Олег
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 9707
З нами з: 29 вересня 2009, 12:53
Звідки: м.Львів

Re: Трансплантологія

Повідомлення о.Олег » 25 листопада 2012, 22:41

igormaks писав:Дякую за Вашу відповідь і зауваження. Згідний, що життя на першому місці. Але я проти трансплантології і нічого не пороблю. А про силу молитви по собі знаю.

та... розумію. Проте... підіть трошки волонтером до діток, які чекають на нирку/тощо і все стане на нормальне природнє місце: не до трансплантології в якості збереження життя Ви погано відноситеся, а до можливості зловживань (принаймі так розумію Вас з Вашого допису)
зрештою - не дай Боже нікому такої біди, щоб чекати на донора і стати "за": якщо закон приймуть "заперечення" використовувати мої органи після моєї фізичної смерті писати не буду
З повагою. о.Олег
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

Аватар користувача
Just_me
Модератор
Модератор
Повідомлень: 1374
З нами з: 25 лютого 2010, 10:20

Re: Трансплантологія

Повідомлення Just_me » 25 листопада 2012, 22:50

Я загалом "за" трансплантологію. Особливо тоді, коли лікарі не дають шансу, мозок людини вже недієздатний, а сама людина як рослина, але з душею. Тоді родичі роблять великодушну справу - дають шанс жити іншим. Але це тільки у випадку якихось аварій, саме тому у багатьох державах на водійських правах вказано згоду чи незгоду самої людини в разі ДТП стати донором органів. А у нас це може перетворитися на машину заробітку бездушних і безсовісних. От іде людина на операцію з видалення апендициту, а її група крові, вік і стать ідеально підходять щоб пересадити її печінку синку якогось олігарха. І все. "Вибачте, під час операції зупинилося серце, ми не змогли нічого зробити". Повірте, якщо зараз здорових діток викрадають на органи, а потім викидають їх в лісі чи на шпали під поїзд, то буде просто узаконення такої мерзенної діяльності.
Відповідей на всі питання у вас ніколи не буде. Це – нормально. Не мучте себе. Але ніколи не обманюйте хворих, даючи їм фальшиві надії. Джиліан Берн.

igormaks
дописувач
дописувач
Повідомлень: 105
З нами з: 24 листопада 2012, 22:55

Re: Трансплантологія

Повідомлення igormaks » 25 листопада 2012, 23:21

о.Олег писав:якщо закон приймуть "заперечення" використовувати мої органи після моєї фізичної смерті писати не буду

Поважаю Ваш вибір, о. Олег! Кожен з нас в цьому житті робить вибір, це право залишив за нами Господь. А я, грішний і недостойний, якщо цей закон приймуть, то напишу "заперечення".
З повагою Ігор
Помагати Ісусові двигати хрест!

Аватар користувача
о.Олег
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 9707
З нами з: 29 вересня 2009, 12:53
Звідки: м.Львів

Re: Трансплантологія

Повідомлення о.Олег » 25 листопада 2012, 23:23

Just_me писав:Я загалом "за" трансплантологію. Особливо тоді, коли лікарі не дають шансу, мозок людини вже недієздатний, а сама людина як рослина, але з душею. Тоді родичі роблять великодушну справу - дають шанс жити іншим. Але це тільки у випадку якихось аварій, саме тому у багатьох державах на водійських правах вказано згоду чи незгоду самої людини в разі ДТП стати донором органів. А у нас це може перетворитися на машину заробітку бездушних і безсовісних. От іде людина на операцію з видалення апендициту, а її група крові, вік і стать ідеально підходять щоб пересадити її печінку синку якогось олігарха. І все. "Вибачте, під час операції зупинилося серце, ми не змогли нічого зробити". Повірте, якщо зараз здорових діток викрадають на органи, а потім викидають їх в лісі чи на шпали під поїзд, то буде просто узаконення такої мерзенної діяльності.

небезпеки є (і я грішний саме тому (і ще з деяких вже озвучених причин) проти автоматичного донорства). Проте і синку олігарха варта спасати життя - до нього також Христос Прагне Увійти: може це... шанс? Але безвідносно до персоналій і купівельної спроможності - життя треба спасати
З повагою, о.Олег
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

Аватар користувача
о.Олег
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 9707
З нами з: 29 вересня 2009, 12:53
Звідки: м.Львів

Re: Трансплантологія

Повідомлення о.Олег » 25 листопада 2012, 23:25

igormaks писав:...
А я , грішний і недостойний , якщо цей закон приймуть , то напишу "заперечення".
З повагою Ігор

напевно... треба буде якось зазначити, які органи і кому заповідаю
напевно своїх дітей залишу розпорядниками цього "майна" на потребу дітей Божих, контроль та рішення
З повагою, о.Олег
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

Аватар користувача
Just_me
Модератор
Модератор
Повідомлень: 1374
З нами з: 25 лютого 2010, 10:20

Re: Трансплантологія

Повідомлення Just_me » 25 листопада 2012, 23:28

о.Олег писав:і синку олігарха варта спасати життя - до нього також Христос Прагне Увійти: може це... шанс? Але безвідносно до персоналій і купівельної спроможності - життя треба спасати
З повагою, о.Олег

Та шанс, якщо людина померла своєю смертю. Я не про те, що багатим не треба органів, я про те, що за гроші у нас на все згодні, навіть зупинити серце ще здорової і живої, але такої "корисної" з точки зору наявності потрібних органів людини. Зараз таких просто "замовляють", викрадають, вирізають те, що потрібно і викидають тіло геть, а тоді навіть такого не треба буде - просто багать людей "не виживатимуть" після простеньких операцій.
Відповідей на всі питання у вас ніколи не буде. Це – нормально. Не мучте себе. Але ніколи не обманюйте хворих, даючи їм фальшиві надії. Джиліан Берн.

Аватар користувача
о.Олег
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 9707
З нами з: 29 вересня 2009, 12:53
Звідки: м.Львів

Re: Трансплантологія

Повідомлення о.Олег » 25 листопада 2012, 23:31

Just_me писав:
о.Олег писав:і синку олігарха варта спасати життя - до нього також Христос Прагне Увійти: може це... шанс? Але безвідносно до персоналій і купівельної спроможності - життя треба спасати
З повагою, о.Олег

Та шанс, якщо людина померла своєю смертю. Я не про те, що багатим не треба органів, я про те, що за гроші у нас на все згодні, навіть зупинити серце ще здорової і живої, але такої "корисної" з точки зору наявності потрібних органів людини. Зараз таких просто "замовляють", викрадають, вирізають те, що потрібно і викидають тіло геть, а тоді навіть такого не треба буде - просто багать людей "не виживатимуть" після простеньких операцій.

це все про небезпеки від злочинців
З повагою, о.Олег
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

igormaks
дописувач
дописувач
Повідомлень: 105
З нами з: 24 листопада 2012, 22:55

Re: Трансплантологія

Повідомлення igormaks » 25 листопада 2012, 23:36

о.Олег писав:
igormaks писав:...
А я , грішний і недостойний , якщо цей закон приймуть , то напишу "заперечення".
З повагою Ігор

напевно... треба буде якось зазначити, які органи і кому заповідаю
напевно своїх дітей залишу розпорядниками цього "майна" на потребу дітей Божих, контроль та рішення
З повагою, о.Олег

Якраз по смерті нічого не проконтролюєш та не вирішиш. Вирішувати треба тут на землі о. Олег!
Ще раз наголошую, що я шаную Ваш вибір.З повагою Ігор
Помагати Ісусові двигати хрест!

igormaks
дописувач
дописувач
Повідомлень: 105
З нами з: 24 листопада 2012, 22:55

Re: Трансплантологія

Повідомлення igormaks » 02 грудня 2012, 18:44

Слава Ісусу Христу!
Сьогодні натрапив на дуже цікаву статтю- http://www.wz.lviv.ua/world/121355 Дуже зрадів.
Вирощування із стовбурових клітин будь якого органу людини. На мою думку , такі розробки потрібно всіляко підтримувати. Це вихід з цієї дуже неоднозначної ситуації з пересадкою органів від однієї людини до іншої. Так що , дякувати Богові , вихід є у людства! Зважаючи на вищесказане - не все так вже і погано може бути з моральної сторони справи. Знову ж наголошую , що вибір за кожним з нас підтримувати - чи не підтримувати пересадку органів від однієї людини до іншої посмертно , але вихід є - Бог нам показує це! Бог нас ніколи не залишить в біді , вірмо в це!
З повагою Ігор
Помагати Ісусові двигати хрест!

igormaks
дописувач
дописувач
Повідомлень: 105
З нами з: 24 листопада 2012, 22:55

Re: Трансплантологія

Повідомлення igormaks » 02 грудня 2012, 20:05

о.Олег писав:
igormaks писав:...
А я , грішний і недостойний , якщо цей закон приймуть , то напишу "заперечення".
З повагою Ігор

напевно... треба буде якось зазначити, які органи і кому заповідаю
напевно своїх дітей залишу розпорядниками цього "майна" на потребу дітей Божих, контроль та рішення
З повагою, о.Олег

2264 Любов до самого себе залишається основним принципом моралі. Отже, законно є вимагати поваги до свого власного права на життя. Хто захищає своє життя, не є винним у вбивстві, навіть якщо він змушений нанести своєму супротивникові смертельний удар:
«Якщо для самозахисту хтось вдається до більшого насильства, ніж необхідно, його дії протизаконні. Якщо від насильства відбивається помірковано, то це дозволено законом. (...) І не обов'язково для спасіння душі відмовлятись від такого поміркованого захисту, щоб уникнути вбивства напасника; бо людина більш зобов'язана захистити своє власне життя, ніж життя іншого» (Св. Тома Аквінський, Сума теології, 2-2, 64, 7).
З повагою Ігор
Помагати Ісусові двигати хрест!

Аватар користувача
о.Олег
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 9707
З нами з: 29 вересня 2009, 12:53
Звідки: м.Львів

Re: Трансплантологія

Повідомлення о.Олег » 03 грудня 2012, 09:42

igormaks писав:Вирощування із стовбурових клітин будь якого органу людини. На мою думку , такі розробки потрібно всіляко підтримувати. Це вихід з цієї дуже неоднозначної ситуації з пересадкою органів від однієї людини до іншої...

а як Ви оцінюєте небезпеки зловживань?
З повагою, о.Олег
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

igormaks
дописувач
дописувач
Повідомлень: 105
З нами з: 24 листопада 2012, 22:55

Re: Трансплантологія

Повідомлення igormaks » 03 грудня 2012, 19:28

о.Олег писав:
igormaks писав:Вирощування із стовбурових клітин будь якого органу людини. На мою думку , такі розробки потрібно всіляко підтримувати. Це вихід з цієї дуже неоднозначної ситуації з пересадкою органів від однієї людини до іншої...

а як Ви оцінюєте небезпеки зловживань?
З повагою, о.Олег

Слава Ісусу Христу!
На мою думку ризики , про які я зазначав у своєму першому повідомленні на цьому форумі , відсутні ! Стовбурові клітини для вирощування беруться у реципієнта. Якщо я помиляюся , то виправте мене.
З повагою Ігор
Помагати Ісусові двигати хрест!

Аватар користувача
ShMariam
Модератор
Модератор
Повідомлень: 4653
З нами з: 06 грудня 2008, 14:08
Звідки: Львів

Re: Трансплантологія

Повідомлення ShMariam » 03 грудня 2012, 20:07

Не знаю, як щодо використання в медицині, але дослідження проводять не тільки на стовбурових клітинах дорослого організму, а й на ембріональних клітинах, що означає вбивство дуже багатьох дітей :( (я називаю їх дітьми).Нмд, зважаючи на це, краще б людство ніколи не дізналося про можливості використання стовбурових клітин.
Важливо!Може врятувати життя: http://forum.ugcc.org.ua/viewtopic.php?f=3&t=97&p=56358#p56281

Аватар користувача
Just_me
Модератор
Модератор
Повідомлень: 1374
З нами з: 25 лютого 2010, 10:20

Re: Трансплантологія

Повідомлення Just_me » 03 грудня 2012, 21:27

Кожен організм має власні стовбурові клітини, тобто беруться ваші клітини і з них вирощується орган. Крім того, після народження за бажанням (і зі зничними фінансовими можливостями батьків) роблять забір пуповинної крові, котра містить велику кількість стовбурових клітин. Навряд чи хтось у цілях здобуття стовбурових клітин вагітнітиме, а потім йтиме на аборт.
ShMariam писав:Нмд, зважаючи на це, краще б людство ніколи не дізналося про можливості використання стовбурових клітин.

Ну, не знаю... Краще б тоді людство не винайшло способу збагачувати уран, не створювало ножа, не будувало лікарень, бо все це часом буває смертоносним. На мене теж іноді щось находить і я так починаю думати, але потім порозмислю здоровим глуздом і розумію, що це не вихід.
Відповідей на всі питання у вас ніколи не буде. Це – нормально. Не мучте себе. Але ніколи не обманюйте хворих, даючи їм фальшиві надії. Джиліан Берн.

Аватар користувача
о.Олег
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 9707
З нами з: 29 вересня 2009, 12:53
Звідки: м.Львів

Re: Трансплантологія

Повідомлення о.Олег » 04 грудня 2012, 07:07

не применшуючи ролі відкриття стовбурових клітин, для зрозуміння, що небезпеки з обговорюваною нами темою подібні, пропоную пошукати про
"дорослі стовбурові клітини"
"ембріональні стовбурові клітини"

З повагою, о.Олег
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

Аватар користувача
Just_me
Модератор
Модератор
Повідомлень: 1374
З нами з: 25 лютого 2010, 10:20

Re: Трансплантологія

Повідомлення Just_me » 04 грудня 2012, 09:59

о.Олег писав:небезпеки з обговорюваною нами темою подібні

Глянула ту статтю у Вікіпедії, яку Ви очевидно мали на увазі. Загалом є небезпека, що вирощуватимуть ембріони in vitro саме для отримання стовбурових клітин. Вже навіть не знаю, що гірше - коли вирізатимуть здоровій людині органи і викидатимуть її тіло геть, чи коли вирощуватимуть людей для вбивства. Жуть.
Відповідей на всі питання у вас ніколи не буде. Це – нормально. Не мучте себе. Але ніколи не обманюйте хворих, даючи їм фальшиві надії. Джиліан Берн.

Аватар користувача
о.Олег
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 9707
З нами з: 29 вересня 2009, 12:53
Звідки: м.Львів

Re: Трансплантологія

Повідомлення о.Олег » 04 грудня 2012, 13:33

Just_me писав:
о.Олег писав:небезпеки з обговорюваною нами темою подібні

Глянула ту статтю у Вікіпедії, яку Ви очевидно мали на увазі. Загалом є небезпека, що вирощуватимуть ембріони in vitro саме для отримання стовбурових клітин. Вже навіть не знаю, що гірше - коли вирізатимуть здоровій людині органи і викидатимуть її тіло геть, чи коли вирощуватимуть людей для вбивства. Жуть.

ні - не читав ще вікіпедії
правда - не думаю, що здивуюсь :(
З повагою, о.Олег
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

igormaks
дописувач
дописувач
Повідомлень: 105
З нами з: 24 листопада 2012, 22:55

Re: Трансплантологія

Повідомлення igormaks » 04 грудня 2012, 14:55

Слава Ісусу Христу!
Шановні , відкриття японського вченого Сінья Яманака , за що йому було вручено Нобелівську премію 2012 року, полягає принципово в іншому , а саме в можливості перетворення клітин сполучної тканини (яка є у кожної людини) у стовбурові ! Це принципово важливо. А далі уже ці виділені в такий спосіб стовбурові клітини використовуються для вирощування органів для тієї ж людини.
Таким чином ніхто нікого НЕ ВБИВАЄ ! Це відкриття можна прирівняти , на мою думку, з відкриттям електрики у свій час. Такий напрямок науки потрібно підтримувати . Звичайно , до практичного застосування ще потрібні роки наполегливої праці. Але , дякувати Богові , це шлях , це вихід з цієї ситуації. Бог нам показує вихід! А скористатися з цього , чи ні - вибір за нами!
З повагою Ігор
Помагати Ісусові двигати хрест!

Аватар користувача
ShMariam
Модератор
Модератор
Повідомлень: 4653
З нами з: 06 грудня 2008, 14:08
Звідки: Львів

Re: Трансплантологія

Повідомлення ShMariam » 04 грудня 2012, 15:55

Just_me писав:
о.Олег писав:небезпеки з обговорюваною нами темою подібні

Глянула ту статтю у Вікіпедії, яку Ви очевидно мали на увазі. Загалом є небезпека, що вирощуватимуть ембріони in vitro саме для отримання стовбурових клітин. Вже навіть не знаю, що гірше - коли вирізатимуть здоровій людині органи і викидатимуть її тіло геть, чи коли вирощуватимуть людей для вбивства. Жуть.

Так і я про це :(
Важливо!Може врятувати життя: http://forum.ugcc.org.ua/viewtopic.php?f=3&t=97&p=56358#p56281

Аватар користувача
о.Олег
Адміністратор
Адміністратор
Повідомлень: 9707
З нами з: 29 вересня 2009, 12:53
Звідки: м.Львів

Re: Трансплантологія

Повідомлення о.Олег » 04 грудня 2012, 18:38

"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

igormaks
дописувач
дописувач
Повідомлень: 105
З нами з: 24 листопада 2012, 22:55

Re: Трансплантологія

Повідомлення igormaks » 05 грудня 2012, 16:38

о.Олег писав:http://catholicnews.org.ua/apostolskii-prestil-provede-konferentsiyu-pro-dorosli-stovbu#point

Cлава Ісусу Христу!
То значить підтримуємо ! Бог нас в біді ніколи не залишить ! Більше віри!
З повагою Ігор.
Помагати Ісусові двигати хрест!


Повернутись до “Церква і Суспільство”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 29 гостей